sveikos noreciau savo vaika leisti i si darzeli gal kas lankote, parasykite atsiliepimus. aciu
QUOTE(LIUKA* @ 2008 05 02, 13:54) neikite i ta darzeli, nes vaiku, lankiusiu ten ir atvykusiu is ten atsiliepimas yra ne koks. O ypac tevai galvoja, ka jie dare, kad leido (ir finansine prasme) ir auklejimu n nepatenkinti... Isvadas darykite patys. nera tąsos. i mokykla eis juk nemontesorine, o įprastine... Todel labai pasvarstyti ne prošalį būtų...
Kiek zinau, jokios pradines mokyklos dirbancios pagal montesori metodika nera.
Siaip sis ugdymo budas tikrai labai idomus ir geras Bet po jo nuejus i paprasta mokykla ir pakliuvus pas mokytoja, kuri dirba tarybines pedagogikos dvasia - tai didziausia trauma, kokia tik gali buti vaikui QUOTE(saulytek @ 2008 05 10, 15:15) Kiek zinau, jokios pradines mokyklos dirbancios pagal montesori metodika nera. Siaip sis ugdymo budas tikrai labai idomus ir geras Bet po jo nuejus i paprasta mokykla ir pakliuvus pas mokytoja, kuri dirba tarybines pedagogikos dvasia - tai didziausia trauma, kokia tik gali buti vaikui QUOTE(saulytek @ 2008 05 10, 15:15) Kiek zinau, jokios pradines mokyklos dirbancios pagal montesori metodika nera. Siaip sis ugdymo budas tikrai labai idomus ir geras Bet po jo nuejus i paprasta mokykla ir pakliuvus pas mokytoja, kuri dirba tarybines pedagogikos dvasia - tai didziausia trauma, kokia tik gali buti vaikui gerai, kad paskaiciau, nes vis pagalvodavau, kad gal butu geriau mazyliui lankyti toki.... o pasirodo, kad gerio nedaug ir jis laikinas... aciu uz komentarus QUOTE(saulytek @ 2008 05 10, 15:15) Kiek zinau, jokios pradines mokyklos dirbancios pagal montesori metodika nera. Siaip sis ugdymo budas tikrai labai idomus ir geras Bet po jo nuejus i paprasta mokykla ir pakliuvus pas mokytoja, kuri dirba tarybines pedagogikos dvasia - tai didziausia trauma, kokia tik gali buti vaikui kodel gi tos mokyklos nera gal iki to laiko, kai reiks atsiras QUOTE(Savannaa @ 2008 05 15, 00:24) Kaune yra pradine montesori mokykla. http://www.montesori.kaunas.lm.lt/ beja apie si darzeli yra ivairiu nuomoniu. Manoji- teigiama. Jei tik galeciau leisciau i ji savo vaika. Bet Vilniuj privaciam montesori priima tik nuo 3 metu. Taigalvoju pirmus metus palankyti paprastam, o nuo 3 greiciausiai keliausim i montesori o stai cia galiterasti visas Montesori istaigas http://www.montesoriasociacija.lt/istaigos.html
Na, kiek aas zinau, Vilniuje,jovaro g-veje, yra ne tik darzelis, jie ten berods turi ir pradines mokykleles kelias klases, bet kaip prasitare direktore ir Montesorri metodo Lietuvoje pradininke, kol kas lankomumas ten labai menkas ir dirba mokyklele kaimo mokyklu principu, t.y. visi mokinukai nepriklausomai nuo amziaus sedi vienoje patalpoje ir visiems vedamos tos pacios pamokeles, tai kaip ir nelabai kas gaunasi. Reiskias ir pirmokas ir treciokas isklauso ta pati, jokio individualumo tada jau nebelieka tiketis, nes vienai mokytojai per sunku visus aprepti, paskirstyti kruvi, uzduociu sudetinguma ir t.t.. Zodziu pagal mane tai kose gaunasi...
QUOTE(Minna @ 2008 05 15, 13:58) Na, kiek aas zinau, Vilniuje,jovaro g-veje, yra ne tik darzelis, jie ten berods turi ir pradines mokykleles kelias klases, bet kaip prasitare direktore ir Montesorri metodo Lietuvoje pradininke, kol kas lankomumas ten labai menkas ir dirba mokyklele kaimo mokyklu principu, t.y. visi mokinukai nepriklausomai nuo amziaus sedi vienoje patalpoje ir visiems vedamos tos pacios pamokeles, tai kaip ir nelabai kas gaunasi. Reiskias ir pirmokas ir treciokas isklauso ta pati, jokio individualumo tada jau nebelieka tiketis, nes vienai mokytojai per sunku visus aprepti, paskirstyti kruvi, uzduociu sudetinguma ir t.t.. Zodziu pagal mane tai kose gaunasi... Buvau as ten (pries kelis metus). Montessori sistema, mano ziniomis, labiausiai individualizuoja ugdymo (mokymo) procesa, todel tikrai nera pavojaus, kad visi vaikai mokysis vieno dalyko, neatsizvelgiant i ju asmenybes ir poreikius. Pati metodika man patinka, taciau savo vaiko i tokia ugdymo istaiga neleisciau, nes, kaip kazkas minejo, nera testinumo. Anksciau ar veliau vaikas pateks i visiskai kitokia aplinka. Is kur tokios zinios, jog nera pradines Montessoriskos mokyklos? Vilniuje ji tikrai buvo apie 2002m.
ir kiek kainuoja toks darzelis menesiui??
aš iš savo senos vaikystės žinau, kad ir aš tą montesorri darželį lankiau (prieš gerą dvidešimtmetį). Esu girdėjus, kad jis ten labai visoks koks ugdymas geras. Neprisimenu nieko neįprasto, tik žinau kad nuo poros metukų mane jau angliškai ten mokino
bet šiaip nesiskundžiu savo išauklėjimu, perėjus į normalią mokyklą neprisimenu jokios krizės ir t.t. Žodžiu tik geri atsiliepimai
darzelis tikrai yra
kaina 700lt. QUOTE(Coca - cola @ 2008 05 27, 14:43) darzelis tikrai yra kaina 700lt. Mokykloje kitokia metodika. Neatsizvelgiama i konkretu vaika (visiem vienoda programa). Skirtumu tikrai daug. As esu uz mokymasi ta pacia sistema iki m-klos baigimo ar bent 10-os klases.
labas..mes irgi ketiname lankyti si darzeli Vilniuje
zinoma yra ir kita puse, kaimyne moko anglu kalbos privaciai, pas ja lankesi ir pagal sia programa besimokantys pradinukasi, viduri pamokos, kai tiesiog jiem pabosdavo, jie atsistodavo, atsisveikindavo ir iseidavo
zyzlute, i kuri darzeli Vilniuje planuoji leisti vaika? i Pasakaite? as nelabai suprantu ar cia valstybinis darzelis ar privatus?
QUOTE(zyzlute @ 2008 08 04, 09:19) valdiskam viskas vyksta pagal tam tikra sustyguota dienotvarke: einam valgyt, dabar ant puodu, visi ant kilimo, to negalima, visi miegot, visi i lauka....o is kur zinosi kaip su tavo vaiku elgiasi tos aukletojos, nesi kas menesi dovanele?cia bent zinosiu kad mano mazylis saugus, nenuskriaustas ir auga savarankiskas O tai montesori darzelyje ar grupeje i lauka eina vaikai po viena,kada uzsinori, ar valgyti irgi eina kas nori ir kada nori?
Paskaitykite apie Montessori programa , kada ji atsirado , kas sukure ir kodel. Paskaitykit.
|