Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: MONTESORI darželis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
saulyte69
sveikos noreciau savo vaika leisti i si darzeli gal kas lankote, parasykite atsiliepimus. aciu
LIUKA*
QUOTE(saulyte69 @ 2008 04 09, 16:40)
sveikos noreciau savo vaika leisti i si darzeli gal kas lankote, parasykite atsiliepimus. aciu
*

O kur toks yra?
Repus
QUOTE(LIUKA* @ 2008 05 02, 13:54)
O kur toks yra?
*

neikite i ta darzeli, nes vaiku, lankiusiu ten ir atvykusiu is ten atsiliepimas yra ne koks. O ypac tevai galvoja, ka jie dare, kad leido (ir finansine prasme) ir auklejimu n
nepatenkinti... Isvadas darykite patys. nera tąsos. i mokykla eis juk nemontesorine, o įprastine... Todel labai pasvarstyti ne prošalį būtų...
saulytek
Kiek zinau, jokios pradines mokyklos dirbancios pagal montesori metodika nera.
Siaip sis ugdymo budas tikrai labai idomus ir geras thumbup.gif

Bet po jo nuejus i paprasta mokykla ir pakliuvus pas mokytoja, kuri dirba tarybines pedagogikos dvasia - tai didziausia trauma, kokia tik gali buti vaikui doh.gif

kasperskis
QUOTE(saulytek @ 2008 05 10, 15:15)
Siaip sis ugdymo budas tikrai labai idomus ir geras  thumbup.gif

Bet po jo nuejus i paprasta mokykla ir pakliuvus pas mokytoja, kuri dirba tarybines pedagogikos dvasia - tai didziausia trauma, kokia tik gali buti vaikui doh.gif
*

unsure.gif drinks_cheers.gif gerai parašyta
*Virginija*

*

gerai, kad paskaiciau, nes vis pagalvodavau, kad gal butu geriau mazyliui lankyti toki.... o pasirodo, kad gerio nedaug ir jis laikinas... aciu uz komentarus
Savannaa

*

kodel gi tos mokyklos nera g.gif
gal iki to laiko, kai reiks atsiras smile.gif
DI
QUOTE(Savannaa @ 2008 05 15, 00:24)
kodel gi tos mokyklos nera  g.gif
gal iki to laiko, kai reiks atsiras  smile.gif
*

Kaune yra pradine montesori mokykla.
http://www.montesori.kaunas.lm.lt/

beja apie si darzeli yra ivairiu nuomoniu. Manoji- teigiama. Jei tik galeciau leisciau i ji savo vaika. Bet Vilniuj privaciam montesori priima tik nuo 3 metu. Taigalvoju pirmus metus palankyti paprastam, o nuo 3 greiciausiai keliausim i montesori smile.gif

o stai cia galiterasti visas Montesori istaigas http://www.montesoriasociacija.lt/istaigos.html
Minna
Na, kiek aas zinau, Vilniuje,jovaro g-veje, yra ne tik darzelis, jie ten berods turi ir pradines mokykleles kelias klases, bet kaip prasitare direktore ir Montesorri metodo Lietuvoje pradininke, kol kas lankomumas ten labai menkas ir dirba mokyklele kaimo mokyklu principu, t.y. visi mokinukai nepriklausomai nuo amziaus sedi vienoje patalpoje ir visiems vedamos tos pacios pamokeles, tai kaip ir nelabai kas gaunasi. Reiskias ir pirmokas ir treciokas isklauso ta pati, jokio individualumo tada jau nebelieka tiketis, nes vienai mokytojai per sunku visus aprepti, paskirstyti kruvi, uzduociu sudetinguma ir t.t.. Zodziu pagal mane tai kose gaunasi...
Dilgynė
QUOTE(Minna @ 2008 05 15, 13:58)
Na, kiek aas zinau, Vilniuje,jovaro g-veje, yra ne tik darzelis, jie ten berods turi ir pradines mokykleles kelias klases, bet kaip prasitare direktore ir Montesorri metodo Lietuvoje pradininke, kol kas lankomumas ten labai menkas ir dirba mokyklele kaimo mokyklu principu, t.y. visi mokinukai nepriklausomai nuo amziaus sedi vienoje patalpoje ir visiems vedamos tos pacios pamokeles, tai kaip ir nelabai kas gaunasi. Reiskias ir pirmokas ir treciokas isklauso ta pati, jokio individualumo tada jau nebelieka tiketis, nes vienai mokytojai per sunku visus aprepti, paskirstyti kruvi, uzduociu sudetinguma ir t.t.. Zodziu pagal mane tai kose gaunasi...
*

Buvau as ten (pries kelis metus). Montessori sistema, mano ziniomis, labiausiai individualizuoja ugdymo (mokymo) procesa, todel tikrai nera pavojaus, kad visi vaikai mokysis vieno dalyko, neatsizvelgiant i ju asmenybes ir poreikius.
Pati metodika man patinka, taciau savo vaiko i tokia ugdymo istaiga neleisciau, nes, kaip kazkas minejo, nera testinumo. Anksciau ar veliau vaikas pateks i visiskai kitokia aplinka.
Is kur tokios zinios, jog nera pradines Montessoriskos mokyklos? Vilniuje ji tikrai buvo apie 2002m.
saulyte69
ir kiek kainuoja toks darzelis menesiui??
Minna
QUOTE(saulyte69 @ 2008 05 22, 12:36)
ir kiek kainuoja toks darzelis menesiui??
*

Pries du metus menesiui kainavo 650 lt cia visa diena, o puse dienos 450 lt, bet tas buvo pries du metus g.gif
gabria
aš iš savo senos vaikystės žinau, kad ir aš tą montesorri darželį lankiau (prieš gerą dvidešimtmetį). Esu girdėjus, kad jis ten labai visoks koks ugdymas geras. Neprisimenu nieko neįprasto, tik žinau kad nuo poros metukų mane jau angliškai ten mokino smile.gif
bet šiaip nesiskundžiu savo išauklėjimu, perėjus į normalią mokyklą neprisimenu jokios krizės ir t.t.
Žodžiu tik geri atsiliepimai blush2.gif
Coca - cola
darzelis tikrai yra smile.gif maniskis lanko, esam labai patenkinkti. o del testinumo, tai nieko ten labai tooookio nera, kad jau butu sokas i paprasta mokykla nuejus, vaikai gi ir pasipyksta ir visko buna, o aukletojos nuostabios, maistas geras. cia nuo vaiko priklauso, maniskiui tai ten idealu thumbup.gif
kaina 700lt. doh.gif
Dilgynė
QUOTE(Coca - cola @ 2008 05 27, 14:43)
darzelis tikrai yra  smile.gif  maniskis lanko, esam labai patenkinkti. o del testinumo, tai nieko ten labai tooookio nera, kad jau butu sokas i paprasta mokykla nuejus, vaikai gi ir pasipyksta ir visko buna, o aukletojos nuostabios, maistas geras. cia nuo vaiko priklauso, maniskiui tai ten idealu  thumbup.gif
kaina 700lt.  doh.gif
*

Mokykloje kitokia metodika. Neatsizvelgiama i konkretu vaika (visiem vienoda programa). Skirtumu tikrai daug. As esu uz mokymasi ta pacia sistema iki m-klos baigimo ar bent 10-os klases.
Lunulla
labas..mes irgi ketiname lankyti si darzeli Vilniuje smile.gif manau, kad daugumoje valdisku darzeliu viskas vyksta pagal ta pacia programa kaip pries 10,20 ar 30 metu, manau kad mano vaikas yra asmenybe ir nenoriu kad tai nusloptu 4u.gif valdiskam viskas vyksta pagal tam tikra sustyguota dienotvarke: einam valgyt, dabar ant puodu, visi ant kilimo, to negalima, visi miegot, visi i lauka....o is kur zinosi kaip su tavo vaiku elgiasi tos aukletojos, nesi kas menesi dovanele?cia bent zinosiu kad mano mazylis saugus, nenuskriaustas ir auga savarankiskas smile.gif

zinoma yra ir kita puse, kaimyne moko anglu kalbos privaciai, pas ja lankesi ir pagal sia programa besimokantys pradinukasi, viduri pamokos, kai tiesiog jiem pabosdavo, jie atsistodavo, atsisveikindavo ir iseidavo doh.gif visgi daug kas ir nuo asmenybes priklauso, yra ir lankiusiu paprasta darzeli, kurie negali prisitaikyti, taip kad 4u.gif galu gale, vaikyste yra tas metas kada vaikas imlus daug kam, metas, nulemiantis zmogaus ateity, todel noreciau kad vaikas kuo daugiau ismoktu, paprastam darzeli nelabai tai gausi smile.gif o del kainos, nemanau kad ji didele, vaikas nebus apvalgytas vireju ir aukletoju vaiku, o ir linkime juk geriausio mazyliam smile.gif
abadu
zyzlute, i kuri darzeli Vilniuje planuoji leisti vaika? i Pasakaite? as nelabai suprantu ar cia valstybinis darzelis ar privatus?
Lunulla
QUOTE(abadu @ 2008 08 05, 09:24)
zyzlute, i kuri darzeli Vilniuje planuoji leisti vaika? i Pasakaite? as nelabai suprantu ar cia valstybinis darzelis ar privatus?
*

nezinau, kiek supratau yra darzeliu kuriuose veikia montesori grupes, vienas is ju ir pasakaite smile.gif
JM
QUOTE(zyzlute @ 2008 08 04, 09:19)
valdiskam viskas vyksta pagal tam tikra sustyguota dienotvarke: einam valgyt, dabar ant puodu, visi ant kilimo, to negalima, visi miegot, visi i lauka....o is kur zinosi kaip su tavo vaiku elgiasi tos aukletojos, nesi kas menesi dovanele?cia bent zinosiu kad mano mazylis saugus, nenuskriaustas ir auga savarankiskas smile.gif
*

O tai montesori darzelyje ar grupeje i lauka eina vaikai po viena,kada uzsinori, ar valgyti irgi eina kas nori ir kada nori?
Menesiena2009
Paskaitykite apie Montessori programa , kada ji atsirado , kas sukure ir kodel. Paskaitykit.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.