QUOTE(Memoria @ 2008 05 20, 10:21)
O tai ji irgi prisiregistravus SM???
Kaipziauru,kad perskaite
Man geda butu
Bet gerai,kad bent jau atslugo

Čia šiaip bairis buvo
QUOTE(Memoria @ 2008 05 20, 10:21) O tai ji irgi prisiregistravus SM??? Čia šiaip bairis buvo QUOTE(Paauglė. @ 2008 05 19, 11:48) O kodėl spausti Tave reikia? Juk mokaisi sau. Nuo pažymių priklauso kur įstosi mokintis, kokį amamtą dirbsi visą gyvenimą. Tikriausiai turi kažkokias svajones, tikslus, negyveni vien šia diena ir valandomis prlaeistomis prie kompo? Saviškei palikau savieigai ir visus metus netikrinau namų darbų. Pažymiai taip nusirito žemyn, kad nebėr kur toliau- gresia dvejetas. Taip kad džiaukis savo situacija ir dėkok mamai, kad nepamiršta kas gyvenime svarbiau.
O aš nežinau, ka man daryti su savo dvyniais
Visai ne mokslai jiems galvoje. Sėdžiu su jais namie ne po pusę valandos, o po 3, 4 ar net daugiau valandų, kol padarome visiškai paprastas užduotėles. Aišku, gal man jos ir atrodo paprastos, o jiems tikriausiai didžiausia kančia. Pastebėjau, kad dėl blogo skaitymo, jie dažniausiai nesupranta užduoties, na ka reikia atlikti viename ar kitame pratime. Gal mokykloje, rašant testą ir paaiškina, ka reikia padaryti, bet įtariu, kad mano vaikai tuo metu ne klauso, o dar visai ka kitką. Pvz. vakar vienam iš jų reikėjo sukurti šukį medelių sodynimo dienai, aišku pačiam nieko nesigavo - aš padėjau, pakartojau šūkį gal kokius 5 kartus, sakau eik užrašyk, o jis man grižta ir klausia - "tai ka man parašyti?" Nežinau ka daryti. Gal eisiu su mokytoja kalbėti. Šiais laikais, turbut, jeigu pats nenueisi, tai jokiam mokytojui tavo vaikas neidomus bus Nu va šiek tiek pasiguodžiau. Kaip reikės situaciją taisyti - nežinau, gal reikės paaukoti daugiau laiko vasara ir uždrausti kompiuterio žaidimus ir pasivažinėjimus dviračiais, kol situacija nepradės bent kiek gerėti. Gal kas turėjo panašią situaciją? Gal vaikas pasikeis dar? QUOTE(Ingadi @ 2008 05 22, 08:44) Nežinau ka daryti. Gal eisiu su mokytoja kalbėti. Šiais laikais, turbut, jeigu pats nenueisi, tai jokiam mokytojui tavo vaikas neidomus bus Ne mokytoja turi gaudyti tėvus (20 vaikų!). Bent jau mūsų mokytoja mokslo metų pradžioje taip ir pasakė: "Skambinkite man kiek tik norėsite, ne galvokite, kad trukdysite. Toks mano darbas. O aš jūsų visų negaliu apskambinti". Mūsų klasėje kelių vaikų, kuriems sunkiai sekasi mokytis, mamos beveik kasdien atsiimdamos vaikus prieina prie mokytojos ir pasikalba.
del mokytoju tai puikiai pritariu, kad ne mokytoja turi lakstyt paskui vaika, o tevai
o del mokslu... manau, kad tevai turi spausti vaika, ypac jei mato, kad jis nenoriai mokosi. Taciau vel gi motivasija mokslui turi buti ugdoma nuo mazu dienu, o ne 5klasej susigriebti ir ziureti kad vaikui 2 iseina QUOTE(Saja @ 2008 05 26, 19:57) Ne mokytoja turi gaudyti tėvus (20 vaikų!). Bent jau mūsų mokytoja mokslo metų pradžioje taip ir pasakė: "Skambinkite man kiek tik norėsite, ne galvokite, kad trukdysite. Toks mano darbas. O aš jūsų visų negaliu apskambinti". Mūsų klasėje kelių vaikų, kuriems sunkiai sekasi mokytis, mamos beveik kasdien atsiimdamos vaikus prieina prie mokytojos ir pasikalba. Labai smagu kad jūsų mokytoja taip rupestingai prižiūri visus vaikučius ir nuolaidžiai žiūti į tuos skambinėjimus. Mums taip nwepasakė. O pati ateiti kasdien - tikraio negaliu Papildyta: QUOTE(Indrutia @ 2008 05 26, 21:05) o del mokslu... manau, kad tevai turi spausti vaika, ypac jei mato, kad jis nenoriai mokosi. Taciau vel gi motivasija mokslui turi buti ugdoma nuo mazu dienu, o ne 5klasej susigriebti ir ziureti kad vaikui 2 iseina Dėje ne visi vaikai vienodi. Mano pirmokėliai dar neturi atsakomybės jausmo. Ir ka tu jiems nesakyk - jiems tas pats. Nu nenupirksi dviračio - ir nereikia. Neleisi į lauką - na ir tiek tos. Šiandien pabliaus,o rytoj, pamiršes apie vakar dieną vėl viską iš pradžiu darys ir jam tas pats. Na nesubrende jie dar. Gal dar persilašs. QUOTE(Ingadi @ 2008 05 27, 15:45) Labai smagu kad jūsų mokytoja taip rupestingai prižiūri visus vaikučius ir nuolaidžiai žiūti į tuos skambinėjimus. Mums taip nwepasakė. O pati ateiti kasdien - tikraio negaliu Papildyta: Dėje ne visi vaikai vienodi. Mano pirmokėliai dar neturi atsakomybės jausmo. Ir ka tu jiems nesakyk - jiems tas pats. Nu nenupirksi dviračio - ir nereikia. Neleisi į lauką - na ir tiek tos. Šiandien pabliaus,o rytoj, pamiršes apie vakar dieną vėl viską iš pradžiu darys ir jam tas pats. Na nesubrende jie dar. Gal dar persilašs. Tikrai,kad ne mokytoja privalo skambinti,bet patys teveliai mokytojai skambinti,ateiti pasikalbeti.Kaip musu mokytoja pasakiusi,juk net prezidentai turi laiko tevu susirinkimamas ir laiko paskambinti mokytojai. Daugiau bendradarbiaukite su pacia mokytoja,domekites,negalite ateiti skambinkite. Gal jusu vaikai jau iprate,kad pamokas padeda padaryti mama,gal jiem reikia daugiau laisves,fantazijos ruosiant namu darbus.Kas neaisku tegul patys klausia mokytojos,galu gale yra prailginta grupe,kur su vaikais namu darbus ruosia mokytojai,jie galetu profesionaliai padeti jusu vaikams QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 27, 20:41) Tikrai,kad ne mokytoja privalo skambinti,bet patys teveliai mokytojai skambinti,ateiti pasikalbeti. Gal jusu vaikai jau iprate,kad pamokas padeda padaryti mama,gal jiem reikia daugiau laisves,fantazijos ruosiant namu darbus.Kas neaisku tegul patys klausia mokytojos,galu gale yra prailginta grupe,kur su vaikais namu darbus ruosia mokytojai,jie galetu profesionaliai padeti jusu vaikams Iš jūsų komentaro matau, kad su tokia problema tikrai nebuvote susidurusi. Todėl ir dėl mokytojo požiūrio į vaikų mokslus mūsų nuomonės nesutampa. Džiaugiuosi, kad Jūsų vaikai tikriausiai sugeba patis susitarkyti su namų darbais. Esu isitikinusi, kad jeigu pati nebučiau susidurusi su tokia problema - iš kitos mamos lupų ja tikriausiai taip pat nesuprasčiau ir mano atsakymai būtų panašus į jūsų. Labiau norėčiau kad pasisakytų tos mamos, kurioms buvo panašios problemos ir joms pavyko jas įveikti. QUOTE(Ingadi @ 2008 06 01, 19:20) Iš jūsų komentaro matau, kad su tokia problema tikrai nebuvote susidurusi. Todėl ir dėl mokytojo požiūrio į vaikų mokslus mūsų nuomonės nesutampa. Džiaugiuosi, kad Jūsų vaikai tikriausiai sugeba patis susitarkyti su namų darbais. Esu isitikinusi, kad jeigu pati nebučiau susidurusi su tokia problema - iš kitos mamos lupų ja tikriausiai taip pat nesuprasčiau ir mano atsakymai būtų panašus į jūsų. Labiau norėčiau kad pasisakytų tos mamos, kurioms buvo panašios problemos ir joms pavyko jas įveikti. Man teko susidurti su panašia situacija. Mano mergytė nemoka matematikos. Gali jai aiškinti kiek nori - nesupranta ir tiek. Pirmoje klasėje iš viso tragedija buvo. Bet paskui įvyko persilaužimas, dabar jei labai susikaupia - padaro, pamokų kasdien tikrinti nereikia, pasitikiu, nuo antros klasės pabaigos pamokas paruošia pati. Man atrodo, nesimoko ji dėl to, kad jai tiesiog tai yra neįdomu. Kas patinka, pvz., lietuvių, padaro gerai. Bet jeigu užduoda ką nors sunkiau, pvz., neįdomų ir sunkų eilėraštį mintinai, žliumbia, bet nesimoko. Tada sėdim, skaitom kartu. Matau, kad tai jai padeda. Ir su bloga atmintimi ar gabumų trūkumu tai nelabai susiję. Matau, kad ten, kur jai įdomu, atmintis puikiai veikia. Greičiau visos toks mokslų problemos susiję su nusiteikimu, psichologinėmis problemomis, nemokėjimu ilgam sukaupti dėmesio, valios stoka. Viską reikia ugdyti, stiprinti motyvaciją. Bet perlenkti lazdos irgi nesinori. Sutarėm, kad džiaugsimės, jei iš matematikos bus bent 7, jei 8 ar 9 - super gerai. Planą įvykdė, gavo 7
na papasakosiu ir as savo istorija
i mokykla pradejau eiti jau mokedama skaityti kai pradejaulankyt 5 klase-pasipyle nauji mokytojai, teko prie kiekvieno ju taikytis, ir kaip tik dar sutapk taip perejom i desimtbale sistema. ir is kart buvo lb didelis stresas-tai pasimate ir pazymiuose. nors aisku labai nezymiai-gavau pirma 7 aisku, pasipyle ir prastesni pazymiai-vel nauji mokytojai ir t.t. vel teko "isivaziuot". taciau labiausiai stresavau del tu prakeitu pazymiu-man net nervai kriko, kaip bijodavau eit namo su 8. tiesiog drebedavau. turedavau tevui rodyt pazymiu knygele kas savaite, o as koki pusvalandi trypdavau uz jo kambario duru, kol isdrisdavau jas pravert.. tiesiog man buvo labai sunku psichologiskai. ir kas svarbiausia, kad ir kaip stengdavausi, atrodo tik dar blogiau gaudavosi. atsimenu (cia buvo geda visam gyvenimui) zliumbdama prasiau vieno mokytojo, kad isvestu trimestre 9, o ne 8, nes bijojau net pagalvoj, kas butu dejesi namie uz toki pazymi... tik pasimokius metus toj mokykloj, pati pasiprasiau perkeliama i kita mokykla-perejau i gimnazija zodziu epilogas toks, kad vaikus reikia spausti prie mokslo ir t.t. bet reikia tai daryti protingai-jokiu budu, nesakykite, kad jis jus nuvilia kai gauna blogesni pazymi, arba kad "su tokaiis pazymiais tik melzeja fermoj gales dirbt" man cia buvo lb didele trauma sekmes visiem sorriuks uz nerislu teksta-labai skubedama as cia taip surasiau viska
Manęs tėvai nevertė mokytis. Netgi atvirščiai - prašė, kad mokyčiausi mažiau
QUOTE(Ingadi @ 2008 05 22, 09:44) O aš nežinau, ka man daryti su savo dvyniais Visai ne mokslai jiems galvoje. Sėdžiu su jais namie ne po pusę valandos, o po 3, 4 ar net daugiau valandų, kol padarome visiškai paprastas užduotėles. Aišku, gal man jos ir atrodo paprastos, o jiems tikriausiai didžiausia kančia. Pastebėjau, kad dėl blogo skaitymo, jie dažniausiai nesupranta užduoties, na ka reikia atlikti viename ar kitame pratime. Gal mokykloje, rašant testą ir paaiškina, ka reikia padaryti, bet įtariu, kad mano vaikai tuo metu ne klauso, o dar visai ka kitką. Pvz. vakar vienam iš jų reikėjo sukurti šukį medelių sodynimo dienai, aišku pačiam nieko nesigavo - aš padėjau, pakartojau šūkį gal kokius 5 kartus, sakau eik užrašyk, o jis man grižta ir klausia - "tai ka man parašyti?" Nežinau ka daryti. Gal eisiu su mokytoja kalbėti. Šiais laikais, turbut, jeigu pats nenueisi, tai jokiam mokytojui tavo vaikas neidomus bus Nu va šiek tiek pasiguodžiau. Kaip reikės situaciją taisyti - nežinau, gal reikės paaukoti daugiau laiko vasara ir uždrausti kompiuterio žaidimus ir pasivažinėjimus dviračiais, kol situacija nepradės bent kiek gerėti. Gal kas turėjo panašią situaciją? Gal vaikas pasikeis dar? Na,aš turiu vaikiną,11 metų,tai kaip ir dauguma,tingi mokytis.Bet stengiuosi nepaleisti jo iš "gniaužtų"
na mano wk i 1 kl ejo mokedamos skaityt .rasyt,skaiciuot.
Manęs niekada uz pažymius nemušdavo, būdavau kartais nubausta, bet tikrai ne be reikalo, jei jau lb aptyngdavau. O jei retkarčiais gaudavau kokį blogą pažimį visada bijodavau pasakyt, bet mama nesibardavo. aišku, mokytis skatindavo.
As manau kad reikia truputuka spausti vaikucius
Mano sesei db 8 metai, bet niekaip gerai skaityti neišmoksta, kaip sudominti tokį vaiką, kad pati norėtų skaityti, sunkiai sekasi ir nemėgsta.
QUOTE(Inetookaz @ 2009 04 13, 18:02) Mano sesei db 8 metai, bet niekaip gerai skaityti neišmoksta, kaip sudominti tokį vaiką, kad pati norėtų skaityti, sunkiai sekasi ir nemėgsta. Kiekvieną dieną mama, kai daro valgyti gali paprašyt, kad vaikas ką nors paskaitytų, nes ji neturi laiko, o taip norėtųsi, kad valgio gaminimas neprailgtų. QUOTE(MuzikALI @ 2008 08 13, 15:04) zodziu epilogas toks, kad vaikus reikia spausti prie mokslo ir t.t. bet reikia tai daryti protingai-jokiu budu, nesakykite, kad jis jus nuvilia kai gauna blogesni pazymi, arba kad "su tokaiis pazymiais tik melzeja fermoj gales dirbt" man cia buvo lb didele trauma sekmes visiem sorriuks uz nerislu teksta-labai skubedama as cia taip surasiau viska Tėveliams, matyt, prastai besimokančios tik prie karvių šviečiasi. Nes ir man sakydavo, kad jeigu nusimokysiu tai galėsiu eit į Balbieriškį pieno linijos operatore dirbt. Šiaip iš tikrųjų džiaugiuosi, kad tėvai mane spaudė moksluose, nors anksčiau būdavo ašarų pakalnės. Kompiuterį gavau dėl to, kad metinių vidurkis buvo 9,6. telefoną už 9,5... Nors namų darbų totaliai nedarydavau, tačiau tiesiog pradėjau domėtis tuo, ką mokausi. Nereikia savo vaiko užspausti į kampą, tačiau ir paleisti, kad "va, svarbu teigiamas išeina" irgi negalima. Mane anksčiau paspaudė, todėl ir dabar nors su kūdikiu, bet vis tiek 12toje klasėje pusmečiai ir įskaitos geresni negu tų, kurie galėjo mokytis be streso...
Man tai net baisu prisimint laiką praleistą mokykloj
QUOTE(zibute0203 @ 2009 04 27, 13:18) Man tai net baisu prisimint laiką praleistą mokykloj mano mokykliniai metai panašūs buvo.
Mane tai iki 6 klasės spausdavo, tikrindavo ir kontroliavo, vėliau pačiai atsirado pareigos jausmas ir to nebereikėjo. Mokiausi gerai.
Mano dukrai yra panašiai, kaip man - pradžioj kontroliavau, dabar- pati kontroliuojasi. O va su sūnum- jau nebežinau, kaip bus. Jam jau 14, o vis dar kontrolės reikia. Jei kokią savaitę nepatikrinu ir nepriverčiu namų darbus daryti- jau , žiūrėk, porą dvoikių ir beturįs Jaučiu, dar kelis metus teks kontroliuoti..
Sveiki
Turiu ir as dukra pradinuke nu su mokslais popieriai ne labai kokie QUOTE(Paauglė. @ 2008 04 09, 16:44) Sveikos mamos! Už 8 jau negaliu sėdėti prie kompo! O apie mažesnį pažymį net nekalbu. Visos pamokos padarytos, išmoktos. Jei ko neradai-surasi! Tu turi dėkoti mamai, kad jinai taip rūpinasi tavimi. Gi turi kaip nors rūpintis, ar ne? QUOTE(egidara @ 2009 04 28, 14:20) Sveiki Turiu ir as dukra pradinuke nu su mokslais popieriai ne labai kokie Sveika mano panaši situacija tik su sūnum. Galvą turi bet baisus tinginys vis į lauką lėkt reikia. Mano manymu negalima vaikams leisti "krist į bedugnę". Reikia spausti - be diržo be riksmo bet kažkokiu tai būdu tempt į viršų. Užaugs ačiū pasakys, nes su dabartiniu jų mastymu tai žinoma draugai svarbiau. Šiandien mokykloj gavo atsakymą rašyto testo įvertinimą "gerai"(jis ketvirtokas), tai tiek džiaugėsi, nes pusė klasės gavo "nepatenkinamai". Žodžiu reik padėt kiek tik įmanoma QUOTE(Inetookaz @ 2009 04 13, 18:02) Mano sesei db 8 metai, bet niekaip gerai skaityti neišmoksta, kaip sudominti tokį vaiką, kad pati norėtų skaityti, sunkiai sekasi ir nemėgsta. prasykit kad jums ka nors skaitytu ,jai reikia demesio ... maniskei ir sunkei sekesi ,persilauze ... nes prasau man pasakas kad sakitytu ,labai laiminga kad daugiau jai demesio skiriu
aš tai manau, kad per daug vaiko spaust irgi nereikia
nes yra pas mus klasėj tokių, kuriuos tėvai tiesiog spaudžia, 7 gauna ir rėkia ( nors aš devintokė) , tai mano akimis čia yra žiauru - ilgaainiui toks vaikas gali ir draugų nebeturėti - sėdi tik prie knygų ir tampa zubrila aš pati irgi pritingiu mokytis, bet tuos dalykus kurių man reikia, mokaus atkakliai, nes žinau, kad man to gyvenime reikės, kad nebūčiau valkata, o pvz. geografijos, istorijos, gėda, bet tik šperos - šiais metais kažin ar šių pamokų bent kartą namuose knygą buvau atsivertus na nežinau, man atrodo kad vaiko mokytis labai jau ir neįmanoma priverst - kai man ankščiau tėtis sakydavo, kad eičiau mokytis, nueidavau prie stalo, įsijungdavau stalinę lempą ir nagus lakuodavaus
Sveikos , reiki patarimo, mano merginai sunkiai sekasi skaitymas o to pasekoje ir kiti mokslai, o problema tokia, kad mokykla per prievarta bruka modifikuota mokyma, kas tai per mokymas, kokios jo paseklmes. Mums su vyru susidre ispudis , kad vaikas specialiai buvo smukdomas , kad jam butu skirtas tas mokymas ir kad už ji kažkas kažkur gaus kažkokia tai nauda , tik nezinau ar tai pinigine nauda ar cia karjeros reikalas , bet po tais dalykais kazkas slepiasi. Aciu, labai reikia jusu nuomoniu.
na man tai keista, sedziu prie knygu kasdien - o vargais negalais kanors ismokstu
QUOTE(makausike @ 2009 05 12, 14:06) Sveikos , reiki patarimo, mano merginai sunkiai sekasi skaitymas o to pasekoje ir kiti mokslai, o problema tokia, kad mokykla per prievarta bruka modifikuota mokyma, kas tai per mokymas, kokios jo paseklmes. Mums su vyru susidre ispudis , kad vaikas specialiai buvo smukdomas , kad jam butu skirtas tas mokymas ir kad už ji kažkas kažkur gaus kažkokia tai nauda , tik nezinau ar tai pinigine nauda ar cia karjeros reikalas , bet po tais dalykais kazkas slepiasi. Aciu, labai reikia jusu nuomoniu. Na kazkaip keistoka QUOTE(makausike @ 2009 05 12, 13:06) Sveikos , reiki patarimo, mano merginai sunkiai sekasi skaitymas o to pasekoje ir kiti mokslai, o problema tokia, kad mokykla per prievarta bruka modifikuota mokyma, kas tai per mokymas, kokios jo paseklmes. Mums su vyru susidre ispudis , kad vaikas specialiai buvo smukdomas , kad jam butu skirtas tas mokymas ir kad už ji kažkas kažkur gaus kažkokia tai nauda , tik nezinau ar tai pinigine nauda ar cia karjeros reikalas , bet po tais dalykais kazkas slepiasi. Aciu, labai reikia jusu nuomoniu. Yra tema apie modifikuotą programą. Pasiskaitykit, gal kuo padės. QUOTE(*Riutelia @ 2009 05 11, 19:03) aš tai manau, kad per daug vaiko spaust irgi nereikia aš pati irgi pritingiu mokytis, bet tuos dalykus kurių man reikia, mokaus atkakliai, nes žinau, kad man to gyvenime reikės, kad nebūčiau valkata, o pvz. geografijos, istorijos, gėda, bet tik šperos - šiais metais kažin ar šių pamokų bent kartą namuose knygą buvau atsivertus Patikėk, reikės gyvenime ir geografijos, ir istorijos ir visų kitų dalykų. Dabar kaip tik pats laikas mokytis, kol yra kas paaiškina, papasakoja ir esi "priversta" išmokti O dėl vaiko, tai yra keletas dalykų, kurie mano vaikui sunkiau sekasi (ne dėl to, kad nesugebėtų, bet kad visai nesimoko kartais), tai būna visko. Visuomet bandžiau visų pirmiausia aiškinti, kalbėti, tačiau ne visada pavykdavo. Buvo visko ir dabar atsitinka visko, kad susipykstam dėl nesimokymo ir baudžiama būna įvairiai
[quote=makausike,2009 05 12, 13:06]
Sveikos , reiki patarimo, mano merginai sunkiai sekasi skaitymas o to pasekoje ir kiti mokslai, o problema tokia, kad mokykla per prievarta bruka modifikuota mokyma, kas tai per mokymas, kokios jo paseklmes. Mums su vyru susidre ispudis , kad vaikas specialiai buvo smukdomas , kad jam butu skirtas tas mokymas ir kad už ji kažkas kažkur gaus kažkokia tai nauda , tik nezinau ar tai pinigine nauda ar cia karjeros reikalas , bet po tais dalykais kazkas slepiasi. Aciu, labai reikia jusu nuomoniu. Mano dukra stebuklingai greitai išmoko skaityti 1-oje kl. Skaitė beveik iš karto kaip suaugusi-mokytojos žodžiai ir geriausi testai. Darželyje buvo tik su raidėm supažindinta, iš anksto nemokėm. Pamokiau ją taip--Kartu skaitydavom skiemenimis. Susidėdavo žodžiai ir ...Neilgai taip...nepamenu kiek savaičių...kol pati skaityti pradėjo. Gal mano patirtis padės. Kartais mamos "petis ir bendras darbas padeda. Tik ne po daug skaitykit, nes vaikai kantrybės neturi. Sėkmės QUOTE(Latina @ 2009 05 16, 18:29) Patikėk, reikės gyvenime ir geografijos, ir istorijos ir visų kitų dalykų. Dabar kaip tik pats laikas mokytis, kol yra kas paaiškina, papasakoja ir esi "priversta" išmokti Jums niekas nedraudžia užpildyti savo nežinojimo/nemokėjimo spragas kai kuriuose dalykuose. Be to, net ir tai, ko išmokstama gali būti su laiku pamirštama, taigi domėtis ir atnaujinti žinias reikia nuolatos... Gaila, bet dažnas suaugusysis paskęsta toje rutinoje ir pamiršta, kad reikia ugdyti, lavinti ir mokyti save visą gyvenimą. Žmonės gyvena po 70-90 ir daugiau metų, per tą laiką pasikeičia ne tik informacija, mokslas, žinios, bet ir visas pasaulis, aplinka ir žmonės. Todėl reikia nuolatos keisti savo mąstymą kartu su besikeičiančiu pasauliu...O dėl vaiko, tai yra keletas dalykų, kurie mano vaikui sunkiau sekasi (ne dėl to, kad nesugebėtų, bet kad visai nesimoko kartais), tai būna visko. Visuomet bandžiau visų pirmiausia aiškinti, kalbėti, tačiau ne visada pavykdavo. Buvo visko ir dabar atsitinka visko, kad susipykstam dėl nesimokymo ir baudžiama būna įvairiai
Mano tėvai mane labai kontroliavo iki 10 klasės.... Pirmoje buvau pirmūne, antroje vos ne dugne...
As pradinese klases buvau pirmune,o poenktoj nusmukau..tai ir mama pradejo pamokas tikrinti ir pns.o kai gaudavau koki prastesni tai ir bartigaudavau
O dabar jau 6 ir lankau matkes papildoma.Tai padeda Kam leidzia galimybes pasamdykit savo vaikui papildoma mokytoja.Gal jus nemokat isaiskinti.Nes jums atrodo aisku,gi cia toks lengvas uzdavinys,o vaikucui sunkiau
Na, mano mokymosi kreive buvo vos ne kardiograma
Man tai istiesu juokinga kai 8 ir vyresniu vaiku tevai kisasi i vaiku pamokas
Sveiki
|