Antrosios dalies ieškokite
čia
kokiu skanumynu pas jus radau, kiekviena savaite kazka naujo pasigaminu
Kokia graži ir skani tema
Vakar kepiau aguoninį obuolių pyragą , kurį buvo Mille įdėjusi. Valgėm dar šiltą su vaniliniais ledais
nauji namuciai
o kur ieskoti Vaisiniam tortui paploteliu,kur buvo parodyta antros temos gale
Aš irgi vakar kepiau aguoninį pyragą, bet pas mane gavosi kitoks: neturėjau aguonų ir obuolių, tai vietoj jų dėjau bananą ir konservuotus ananasus gabaliukais. Tešlos ingridientai tokie patys kaip recepte. Gavosi labai skanus
SKANU NE TAS ŽODIS
QUOTE(aguonele @ 2008 04 10, 19:00) vau kaip skaniai atrodo nu panasi situacija ir pas mus namie tik mes keksiukus su persikais nuolat kepam
ir aš išbandžiau legendinį tortą :
![]()
QUOTE(KVN @ 2008 04 07, 12:48) Savaitgalį šeimynai priekpiau labai skanių, minkštų ir kvapnių bandelių ![]() Tešlai:Mielių 25-30 gr Miltų 4-5 stiklinės Pieno 1 stiklinė Kiaušinių 3 vnt. Cukraus 0,5-0,75 stiklinės Sviesto 130 gr Druskos 1/4 arbat. šaukšt. Įdarui: Grietinės 3 valg. š. Sviesto 1 Valg. š. Cukraus 0,5 valg.š. Miltų 1 valg. š. Paruošti mielinę tešlą, jai iškilus atgnybti kiaušinio dydžio gabaliuką, suformuoti rutuliuką ir jį suploti ( forma turėtų gautis kaip kepamų varųkėčių). Sudėti ant aliejumi pateptos skardos. Tada kiekvieną gabaliuką įspaudžiam su stiklinės dugnu, žodžiu į ant to jau soformuoto tešlos gabaliuko į vidurį statome stikline ir gerai paspaudžiam, kad liktų gili apvali duobutė Kiekvieną bandelę patepam kiaušinio plakiniu ir duobutes pripildom įdaru. Kepame 180-220 karštumo orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apkeps. P.S. Aš tešlą maišiau duonkepėje, dėjau 4 stiklines miltų, tešla labai gerai iškilo ir nelipo prie rankų visiškai. Į įdarą dar įdėjau porą šaukšų varškės ir kepiau 190 karštumo orkaitėje ant kepimo popieriaus. Nors nepavyko man gražiai ir dailiai suformuot bandelių, bet receptas tai tikrai labai vykęs, labai skani pati tešla. Su įdarais galima eksperimentuot. si vakar kepiau sias bandeles, dar karteli aciu uz receptuka
Mano siandien keptos mielines bandeles: nelabai grazios bet labai skanios
Receptas stai cia http://www.blogas.lt/receptai/89714/mielines-bandeles.html QUOTE(londonas @ 2008 04 10, 23:48) koks skanumelis,kurioj dali sis receptukas,noreciau vyro gimtadieniui pasigaminti toki tortuka http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...&p=14359372 QUOTE(*irma* @ 2008 04 11, 00:49) si vakar kepiau sias bandeles, dar karteli aciu uz receptuka Smagu, kad patiko QUOTE(uogute @ 2008 04 11, 01:14) Noooriu QUOTE(KVN @ 2008 04 11, 07:24) Smagu, kad patiko Noooriu As tepiau namine vysniu uogiene - tiesa, po pirmo kepimo pasirode mazai uogienes, tad pertepiau vel visus delne negailedama mat smaliziai esam iskepa labai greit 15-20min
Sveikos. O aš pusryčiams kepiau du sluoksniuotos tešlos pyragėlius-vieną su obuoliais, kitą su konservuotais persikais.
Truputį pakočiojau vieną lakštą, ištepiau jį varškės sūreliu, sudėjau obuolius, ant viršaus irgi pakočiotas, su skylėm antras lakštas. Kitas pyragaitis taip pat, tik su persikais: ![]() aptepiau kiaušinio plakiniu-ir į orkaitę 20 min.: ![]() Labai greita, paprasta ir pusryčiams kažkas naujesnio, nei kasdieniai sumuštiniai QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 12, 12:30) Sveikos. O aš pusryčiams kepiau du sluoksniuotos tešlos pyragėlius-vieną su obuoliais, kitą su konservuotais persikais. Truputį pakočiojau vieną lakštą, ištepiau jį varškės sūreliu, sudėjau obuolius, ant viršaus irgi pakočiotas, su skylėm antras lakštas. Kitas pyragaitis taip pat, tik su persikais: ![]() aptepiau kiaušinio plakiniu-ir į orkaitę 20 min.: ![]() Labai greita, paprasta ir pusryčiams kažkas naujesnio, nei kasdieniai sumuštiniai o tesla kaip gamint?
man atrodo,kad tesla pirktine
QUOTE(kutvela @ 2008 04 10, 23:12) Receptas stai cia!.Labai lengva padaryti ir tikrai skanu. Sekmes!
Sveikos
kepiau aš šiandien savo keksą.Receptai turbūt visų panašūs,todėl nerašau,jei reikės,parašysiu.
Sveikos, labai cia jau skaniu grozybiu prikepusios klausykit gal galetumet man pasakyti kaip kepti konditeriniu grybukus ir kastonus?gal galetumet parasyt.
QUOTE(yzzy @ 2008 04 12, 11:48) Teisingai QUOTE(aguonele @ 2008 04 12, 12:17) ačiū QUOTE(Ingule20 @ 2008 04 12, 17:21) Teisingai lauksiu
Ingule20, kaip faina, jau žinau ką ryt pusryčiam valgysim
O aš šiandien vakarienei prikepiau bandelių, kurių receptą buvo įdėjusi uogute . Iš pradžių jau buvau papykus ant tešlos, nes išėmus iš duonkepės labai lipo prie rankų QUOTE(sigulka @ 2008 04 12, 16:01) Sveikos, labai cia jau skaniu grozybiu prikepusios klausykit gal galetumet man pasakyti kaip kepti konditeriniu grybukus ir kastonus?gal galetumet parasyt. siaip tai grybukams reikia tos keptuves su grybuku formelem viduj 150gr margarino 1 stikline grietines 1stikline cukraus 3 kiausiniai 0.5 litro miltu (as dedu is akies) ziupsnelis druskos (kai nepamirstu kepimo milteliu 1 arbatinis saukstelis. kiausinius su cukrumi isplaku, supilu islydyta margarina ir grietine ir miltus, tiek,kad tesla butu tokia tirstoka. kai pakabinu su sauksteliu kad sunkiai tistu.. net nezinau ar aiskiai aprasiau, nemoku o kastonu recepto neturiu, nes neturiu formeles QUOTE(_adlim @ 2008 04 13, 01:13) siaip tai grybukams reikia tos keptuves su grybuku formelem viduj 150gr margarino 1 stikline grietines 1stikline cukraus 3 kiausiniai 0.5 litro miltu (as dedu is akies) ziupsnelis druskos (kai nepamirstu kepimo milteliu 1 arbatinis saukstelis. kiausinius su cukrumi isplaku, supilu islydyta margarina ir grietine ir miltus, tiek,kad tesla butu tokia tirstoka. kai pakabinu su sauksteliu kad sunkiai tistu.. net nezinau ar aiskiai aprasiau, nemoku o kastonu recepto neturiu, nes neturiu formeles o kaip juos sulipinti vienas su kitu, as esu kepusi, bet jau labai senai ir neprisimenu, pas mane formeles po puse o kaip jie susilibdo i viena gryba QUOTE(sigulka @ 2008 04 13, 10:45) o kaip juos sulipinti vienas su kitu, as esu kepusi, bet jau labai senai ir neprisimenu, pas mane formeles po puse o kaip jie susilibdo i viena gryba net nezinau man tokiu klausimu nekilo, nes as turiu tokia keptuve senoviska suspaudziama (ten yra grybuku formos abiejuose pavirsiuose, idet reikia i ta viena suspaust ir jie issipucia ir buna grazus normalus grybukai
Kažkada esu radus kažkurios forumietės riešutėlių receptą, tai nžn, gal čia tokie pat kaip kaštonai
3 v.saukstai majonezo geriau (maggi)6 st. miltu2 bonkutes kondensoto pieno su cukr.1,5 stik.cukraus400 gr.margarino0,5 arb.s sodos,acto 1 arb.s0,5 arb.s druskos 2.trynius suplakti su cukrumi,o baltimus su druska3.margarina sumaisyti su miltais ir majonezu4.ideti i tesla trynius,o paskui atsargiai baltymus5.uzgesinti soda su actu ir imaisyti itesla6.padaryti rutuliukus visnios didumo,ir kepti apie 3-5 minutes1.kondensota piena virti apie 2,5 val ant mazos ugnes,ir duoti atvesti tam vandieniJIOKIU BUDU NE ATIDARYNET BONKUTES KOL NE ATVES,nes gali sprokti,ir kai virsit ,ziurekit kad ne issipustu bonkutes!!!!!!!!7.uzpildyti puseles kond.virtu pienu ir sujunkti.darbas uztruks apie 2 valandas,piena isvirkit pirmiausia ,tegul atvesineja QUOTE(KVN @ 2008 04 12, 19:15) Ingule20, kaip faina, jau žinau ką ryt pusryčiam valgysim MB pasigirdo, kad sakiau, nupirkti mielines, nors prasiau bemieles
Ingule20, kiek teko susidurti, tai kepimo miltelių prieskonis lieka jeigu jų būna smarkiai padauginta. Arba kita priežastis tai ir nuo gamintojo priklauso. Visų nesu išbandžius, bet Dr.Oetker produkcija tikrai yra gera šioj srity
Dingstu iš temos, nes tingiu kept ką nors šiandien QUOTE(Owly @ 2008 04 13, 20:34) Ingule20, kiek teko susidurti, tai kepimo miltelių prieskonis lieka jeigu jų būna smarkiai padauginta. Arba kita priežastis tai ir nuo gamintojo priklauso. Visų nesu išbandžius, bet Dr.Oetker produkcija tikrai yra gera šioj srity Dingstu iš temos, nes tingiu kept ką nors šiandien Žinok nedėjau jų išvis...ir normaliai gavosi, nesukritę
sveikos
klausiau vienoj temoj, bet dar ir cia paklausiu, gal zinosit sonatinos trupiniuociui gal galima iskart rududu deti? ar geriau virti kondensuota piena? nezinau per kiek laiko rududu pasidaro, tai toks klausimas iskilo QUOTE(GūGa @ 2008 04 14, 14:10) sveikos klausiau vienoj temoj, bet dar ir cia paklausiu, gal zinosit sonatinos trupiniuociui gal galima iskart rududu deti? ar geriau virti kondensuota piena? nezinau per kiek laiko rududu pasidaro, tai toks klausimas iskilo Na as nezinau kas tas rududu yra QUOTE(GūGa @ 2008 04 14, 11:10) sveikos klausiau vienoj temoj, bet dar ir cia paklausiu, gal zinosit sonatinos trupiniuociui gal galima iskart rududu deti? ar geriau virti kondensuota piena? nezinau per kiek laiko rududu pasidaro, tai toks klausimas iskilo namie virtas skanesnis,bet reikia virti 2val.bet as darau su Rududu O cia mano siandienines sluoksniuotos bemieles teslos bandeles.ACIU ELENAI,uz ideja ![]() Tesla iskociojau,padariau toki dideli blyna,aptepiau varske(varskes pokeli sumaisiau su 1 kiausiniu,cukrumi,vaniliniu cukrumi),aptepiau ta blyna varske,apibarsciau razinomis,susukau i voleli ir supjausciau riekelemis,i skarda ir i karsta orkaite.Net nezinau kiek laiko kepe,bet manau apie 30min.Apibarsciau cukraus pudra.Labai skanios bandeles gavosi QUOTE(daividija @ 2008 04 14, 14:27) namie virtas skanesnis,bet reikia virti 2val.bet as darau su Rududu O cia mano siandienines sluoksniuotos bemieles teslos bandeles.ACIU ELENAI,uz ideja ![]() Tesla iskociojau,padariau toki dideli blyna,aptepiau varske(varskes pokeli sumaisiau su 1 kiausiniu,cukrumi,vaniliniu cukrumi),aptepiau ta blyna varske,apibarsciau razinomis,susukau i voleli ir supjausciau riekelemis,i skarda ir i karsta orkaite.Net nezinau kiek laiko kepe,bet manau apie 30min.Apibarsciau cukraus pudra.Labai skanios bandeles gavosi va kaip tik turiu sluoksniuotos teslos,gera minti davei,pasigaminsiu ir as tokiu riestainiuku QUOTE(aguonele @ 2008 04 14, 13:24) Na as nezinau kas tas rududu yra QUOTE(daividija @ 2008 04 14, 13:27) namie virtas skanesnis,bet reikia virti 2val.bet as darau su Rududu O cia mano siandienines sluoksniuotos bemieles teslos bandeles.ACIU ELENAI,uz ideja ![]() dekui bandutes fantastiskos!!! QUOTE(GūGa @ 2008 04 14, 12:14) dekui bandutes fantastiskos!!! Darau vienam kartui,valgytoju pilna.Teslos pokelis 500g man atrodo |