Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: "Tepliojimas"
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Viskas apie menstruacijas
#Antradiene#
Norėčiau paklaust ginekologės ar verta susirūpint. teplioja kokias 2-3 dienas prieš prasidedant kraujavimui. Mano ginekologė nieko rimto tame nemato, dėl infekcijų tyriausi, nieko nėra, kontraceptikų nenaudoju, spiralę išsiėmiau prieš 1,5 metų. Šitas tepliojimas , gal atsitiktinai, bet sutapo su spiralės įsidėjimu, bet ir ją išėmus, neišnyko. Fiziologiškai nieko blogo gydytoja nemato, bet man vis tiek ydomu, gal yra būdų tai pašalint. Ar tai jau organizmo savybė ir tiek?
Erika Čerškuvienė
Kraujingos išskyros gali būti iš gimdos ertmės,kaklelio ar makšties.Iš kiaušidės kraujavimas gali būti tik į pilvo ertmę.
Jei tepliojimas ir mėnesinės netrunka ilgiau kaip savaitė kartu,kitų nusiskundimų neturite,manau,galite nesijaudinti.Pasidarykite echoskopiją,jei nedaryta.Gal yra cista.
Endometriozei būdingos ,,šokoladinės"išskyros prieš ir po mėnesinių,Taip pat svarbus požymis-stiprūs skausmai,susiję su mėnesinių ciklu.Esant policistinėms kiaušidėms,būdinga retos mėnesinės ir gausūs kraujavimai.
Aušrinė
Jau kokie 3-4 mėnesiai kaip sergu mėnesinėm po gimdymo (dukrytei tuoj metukai). Dar maitinu. Mėnesinės gausesnės ir ilgesnės nei prieš gimdymą, prasta savijauta jų metu. Mane neramina kraujingos išskyros tarp mėnesinių, nors jos labai negausios - lašeliai su tokių skaidrių gleivių priemaiša. Ar tai normalu? Ar reikėtų kreiptis į savo ginekologą?
Erika Čerškuvienė

Gali būti,kad tai ovuliaciniai tepimai.Bet ginekologui pasirodyti reikėtų-gal yra kokia infekcija ar gimdos kaklelio patologija.
Sonečka
Mazdaug 17-18 ciklo diena pasirodo vos rausvos isskyros,ju labai nedaug,keleta dienu nebuna,ir vel pasirodo.Mazdaug 24 ciklo diena ju pasirodo daugiau,ir jos tamsesnes. Menesines neskausmingos,nelabai gausios,trunka apie 5-6 dienas.Pries 7 menesius buvo nesivystantis nestumas,dare abrazija.Galbut tai kazkaip galejo itakoti toki isskyru atsiradima?Nors kiek pamenu ju buvo ir iki nestumo,gal tik kiek trumpiau tepdavo. Ar negali buti tai baisioji endometrioze?Labai nerimauju,nes kaip tik dabar planuojame vaikeli.
Erika Čerškuvienė
Reikėtų ginekologo apžiūros:tyrimų,vaginalinės echoskopijos.Tai gali būti infekcijos požymis,ciklo sutrikimas ar placentarinis polipas.
benux
Sveiki.Po 2-ojo gimdymo mėnesinės tapo nereguliarios ir vietoj kraujo eina tamsiai rudos("šokoladinės") išskyros.Būdavo, kad taip prasidėdavo ir baigdavosi sirgimas, o paskutinį mėnesį tokios išskyros buvo visomis tomis dienomis.Kodėl taip yra, ar tai ligos požymis?
Rita Matulionytė
Jei jokių kitų nusiskundimų neturite,manau nerimauti per daug nereikėtų.Tačiau būtų gerai pasirodyti ginekologui.
Gintyte
Naudoju mercilon jau apie 2 metus, gal siek tiek ilgiau, niekada jokiu problemu nebuvo, labai patenkinta, bet praeita men. siek tiek patepliojo viduri ciklo, jau ir taip ruosiausi pas ginekologe tai prie progos nuejau, apziurejo, nieko nerado, sake tept galejo nuo streso (jo tikrai tada buvo) padare tepinuka, kuris parode, kad g.gif tikrai neatsiminsiu tu issireiskimu...kazko per daug ir kazko parasiau israse zvakuciu, o po menesiniu vel siek tiek labai nezymiai tepa jau antra diena verysad.gif jau neramu daros (lytiniu santykiu vengem). Svarbiausia kad apsilankyt dar kart tai neliepe, nuo ko taip gali buti?
Rita Matulionytė
Šis Jūsų naudojamas kontraceptikas turi mažą estrogenų kiekį.Tokie preparatai kai kurioms moterims sukelia nežymius kraujavimus ciklo metu.Tie kraujavimai yra visiškai nepavojingi,tačiau jei jie tęsis nuolat,ar stiprės,reiks pakeisti į preparatą su didesniu estrogenų kiekiu.
estrela
Norėjau paklausti dėl to tepliojimo prieš mėnesines. Jau mačiau,kad rašėte, kad čia tepinėlis nepadės, bet kokie dar gali būti tyrimai ir kokios ligos su tuo tepliojimu susiję?Tie tepliojimai yra 4-5 d. prieš mėnesines ir tai raudono, lyg šiek tiek rusvo atspalvio. Man darė kaklelio konizaciją ir operacijos metu apžiūrėjo gimdą, ir gydytoja sakė, kad gimda be palpuojamų pakitimų, nėra ten kokių žaizdelių . Gimdos gleivinė yra storesnė, sako, kad gal gali būti adenomiozė, tačiau ji sunkiai nustatoma.o gimdymas čia geriausiai padėtų.Dėl ko gali būti tie tepliojimai, ar tai negali būti kokios rimtesnės ligos prižastimi ir jei gali tai kokių ligų???Man 26 metai, jau esu gimdžiusi.
Rita Matulionytė
Iš tiesų tai gali būti adenomiozės požymis.Tačiau jei neturite kitų nusiskundimų,ginekologas patologijos nenustato,nerimauti nereikėtų.
inblack
Sveiki dar kartą 4u.gif ,

Mano ciklas 35-38 dienos, šiuo metu 22 ciklo diena ir jau 2 diena kai pastebiu kraujingas negausias išskyras, jos panašios į normalias kiaušinio baltymo išskyras tik su kraujo siūleliais ir užuomazgom, kas tai cry.gif ?. Nežinau kaip tai traktuoti, ar kaip mėnesines(nors visada pas mane jos būdavo kitokios), ar kaip patepliojimą? Bazinė temperatūra 36,9
O gal tai kokio uždegimo ar kitos ligos simptomai? Dėl kokių priežasčių gali būti kraujingos išskyros g.gif ?
Išanksto dėkoju už atsakymą mirksiukas.gif .
Rita Matulionytė
Tai tikrai ne uždegimas, ir ne kokia liga. Jei Jūsų toks ilgas ciklas tai gali būti ovuliacijos metu pasirodęs kraujavimas- kartais taip būna. O gal tai sękančių mėnesinių pradžia, nes daugeliui visiškai sveikų moterų dėl neaiškių priežąsčių retkarčiais pasitaiko ciklo sutrikimų.
Bitulka
Sveiki
Pasitaiko tokių atvejų, kai pasibaigus mėnesinėms atsiranda nemalonus išskyrų kvapas. Tai būna retai, bet gana nemalonus pojūtis.Išskyros negausios, truputį rusvos spalvos. Visa tai trunka vieną, dvi dienas po mėnesinių. Vartoju kontraceptines tabletes Cilest. Ar gali būti, kad tai koks nors ginekologinis susirgimas? Jaučiuosi puikiai, nei maudimo, nei skausmo nėra.
Ačiū
Labradoriukė
Po gimdymo jau 4 menesiai is eiles man buna menstruacijos, taciau pries pat jom prasidedant apie savaite pradeda tepti is pradziu rusvom, po to rausvom iskyrom, o po to ima ir normaliai prasideda dienos. Kas tai yra ir kodel tai pasidare po gimdymo? Ar tai pavojinga?

Aciu
Rita Matulionytė
Ne, tai ne ginekologinis susirgimas. Tiesiog baigiantis mėnesinėms išskyrų sumažėja, jos neišteka taip greitai ir jose esantis kraujas pradeda irti. Tai ir duoda tą nemalonų kvapą. Vienintelė išeitis- dažniau pasikeisti įklotėlius.
Rita Matulionytė
Po gimdymo praėjo dar labai nedaug laiko, ne viskas atsistatė, taigi nerimauti kol kas nerekia.
Bites
Laba diena, mano ciklas 31 diena, bet kraujuoju tik 2 dienas, o 1 dieną prieš mėnesines pradeda tepti ir po 2 kraujavimo dienų (kartais 1) pradeda vėl teplioti kelias dienas, po to liaujasi po kelių dienų vėl pradeda tepti ir taip beveik 20 dienų. Anksčiau kai prasidėdavo mėnesinės iškart pradėdavau kraujuoti kokias 5 dienas, tik po to kokią vieną dieną rudai patepdavo ir iki kitų mėnesinių netepdavo. Ar tai normalu? Tai tesiasi jau kokį pusmetį.
Rita Matulionytė
Ne, tai nėra normalu. Pasirodykite gydytojui.
Devi
Sveiki,
Žinau, kad negerai jei teplioja prieš ir po mėnesinių rudomis išskyromis. Pradžioje vieną dieną tepa, paskui normalios mėnesinės kokias 4 dienas ir vėl 2 tepa....
Tas tepliojimas prasidejo po gimdos kaklelio prideginimo; echoskopu tyriausi dėl endometriozės, bet nerado jokių jos židinių. O gal tik laparoskopija galima ją nustatyt?
Dėl ko dar gali teplioti? Kokius tyrimus reikėtų atlikti?

Rita Matulionytė
Laparoskopijos metu galima diagnozuoti tik vidinių lytinių organų endometriozę, o tai rudų išskyrų nesukelia. Gali būti, kad po prideginimo susidarė nedidelis endometriozės židinėlis gimdos kaklelyje. Tai nieko baisaus, bet jei norite tikrai tuo įsitikinti, pasirodykite gydytojui prieš pat mėnesines.
Rita Matulionytė
Manau, kad gydytojui reikėtų psirodyti po mėnesinių. Jei reikės, jis paskirs kitą apsilankymo laiką.
Krista
norėčiau paklausti. Nuo kada skaičiuoti mėnesines, nuo tada kai pradeda tepti ar nuo tada kai pasirodo kraujas
Rita Matulionytė
Pirmąja reikia skaityti dieną, kai prasideda aiškus kraujavimas, kad ir negausius, tamsiu krauju.
Nilė Vanilė
Laba diena. Turiu tokia problemą, kuri varo mus abu su vyru iš proto verysad.gif .
Paauglysteje budavo nereguliarios menesines. vėliau, pradėjus gyventi su vyro ir iki pastojant, viskas susinormalizavo ir ciklas budavo 30-32 dienos. Po gimdymo matinau 2 metus. Nutraukus maitinima, mėnesinės atsirado tik po 3 mėnesių. Jau praėjo daugiau kaip metai, tačiau iki šiol jos nėra reguliarios. Praeitą mėnesį apsidžiaugiau, kad pagaliau jos pasirodė laiku. O šį mėnesį, praėjus 36 dienoms, atsirado tamsiai rudas tepliojimas. Jis tęsiasi jau 6 dienas. Po 2 pirmųjų dienų tepliojimas liovėsi, bet lytinio akto metu pasirodė gausus kraujas. Kas keisčiausia, tuoj pat nutraukus lytinį aktą, liovėsi ir kraujavimas verysad.gif Bet tepliojimas vėl prasidėjo. Net nusipirkau nėštumo testą, nes pirmo nėštumo metu irgi būdavo šokoladinių išskyrų. Tačiau jis neigiamas.
Kas tai galėtų būti? Koks to mistinio kraujo paaiškinimas? Ar tai gali būti liga, ar dar vis neatsistatantis ciklas po ilgo maitinimo? Iš anksto dėkoju už atsakymą.
Rita Matulionytė
Tokio mėnesinių ciklo sutrikimo priežąsčių gali būti daug. Būtina pasirodyti ginekologui, ir šiuos sutrikimus koreguoti.
Ladute
Jau kelis kartus prieš menstruacijų pradžią (likus maždaug savaitei) atsiranda tamsių, lyg šiek tiek kraujingų išskyrų - "teplioja". Pačios menstruacijos nepasikeitė, viskas kaip ir visada. Nieko neskauda. Ar tai normalu, ar galiu į tepliojimą nekreipti dėmesio, ar geriau bėgti pas daktarus? g.gif
Rita Matulionytė
Gal tai ir nieko tokio, tačiau būtų gerai pasirodyti gydytojui.
migle11
laba diena, praeita mėnesi viduri ciklo pradejo teplioti, tepliojio 3 dienas. Nuejau pas ginekologe, nors jau tada baigesi tepliojimas kol priejau pas ja, ji paziurejo mano tepineli sake idealus, nors gimda pamazejus. Tai ji man israse vitaminu moterims su nakvisa. Taciau taip kaip praeita mensi sirgau si jau nesergu, ar gali mano ciklas skaiciuotis nuo tos dienos kaip man tepliojio, gal ten buvo kaip sirgimas ir viskas nusikele??? Nestumo testa dariausi, jis neigiamas.
Rita Matulionytė
Ne, tai greičiausiai buvo pakraujavimas ovuliacijos metu, ir ciklo pradžia to nereikia laikyti.
Estrela_
Laba diena,Noriu Jūsų paklausti... Neseniai pasibaigė man mėnesinės ir po 4 dienų vėl pasirodė išskyros šokolado spalvos su krauju...Kas tai galėtų būti? Man anksčiau irgi būdavo kas mėnesį bet per ovuliaciją pasirodydavo šokoladinės išskyros,taip kokias 4 dienas.... Man tai jau nusibodo,gal patartumėtė ką daryti?
Rita Matulionytė
Pirmiausiai reikia pasirodyti ginekologui ir atlikti UG tyrimą.
Alizee
[CODE]Laba diena,aciu Jums uz kantrybe ir pagalba.Vel noreciau Jusu patarimo.Buvau rasiusi,kad vartojau 3ciklus Duphastona del geltonkunio nep-mo,4cikla nebevartojau nes tiek tebuvo paskirta nors tepimai tik sutrumpejo o ir vaistai velavo(gyvenu Airijoje).4ciklas prasidejo tik po 38d pries tai tepe 8d,(mano ciklas yprastai yra27-30),5ciklas po31d tepe9d.Vaistus turiu ir nezn ka daryti gal vel gerti,kaip manote?Bet as rugpjuti griztu i LT atostogu tai gal palaukti?Taip pat norime pradeti vaikeli vasaros pabaigoje ar man nebus sunkumu pastoti ar persileidimo gresme del siu sutrikimu?Turiu med.issilavinima ir bijau,kad nebutu to ar ano o ir vel busiu svetur.
Dekinga Jums labai![COLOR=blue]
Rita Matulionytė
Pirmiausiai siūlyčiau išsiaiškinti, kokio pobūdžio Jūsų ciklas. T.y. ar vyksta ovuliacija, kiek laiko po jos trunka antroji ciklo fazė. Tą padarysite, matuodama bazinę temperatūrą. Tuomet ir bus aišku, ar nekils problemų pastojant.
Kol matuosite t ,"Duphaston"o negerkite.
Margareta
Sveiki, noriu Jusu paklausti....mano menesines budavo reguliarios, negausios ir neskausmingos. ciklas apie 28 d. taciau si karta kazkas atsitiko. paskutines buvo geguzes 27-29d. kai velavo savaite pasidiau nestumo testa- neigiamas. paskui prasidejo tepliojimas tokiu lyg sukresejusiu krauju.kelias dienas patepliojo ir nustojo. ar tai traktuoti kaip menesines? ar tureciau nerimauti ir begti pas gydytoja?

is anksto dekui 4u.gif
Rita Matulionytė
Kiekvienai sveikai moteriai retkarčiais galimi įvairūs ciklo sutrikimai. tačiau jei tokios situacijos kartosis, būtinai pasirodykite gydytojui.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.