Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Finansinė padėtis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
rasuliukas
SVEIKOS MAMYTES,

Na,man teko daug permastyti,pertvarkyti savo gyvenime ir priejau prie isvados ,jog nenoriu susstoti siame mirtiname sastingyje,noriu tobuleti,eiti i prieki!(eiti studijuoti,pirkti buta ir t.t)
Na,bet kaip begalvojant viskas atsiliepia ir í financini vienisos mamytes gyvenima.Norejau pasiteirauti is kur semiates ne tik kantrybes,stiprumo ,bet ir kaip jums sekasi teisingai suskirstyti savo pajamas ,kad sekmingai isgyventumete ..ar tai imanoma?! g.gif
mamulia
Įmanima, nors ir nelengva. Šį mėnesį sunkiai verčiuos, nes moku už mokslą, Šiaip paėmus esu kreditą butui, tai irgi nemažai atskaičiuoja kas mėnesį. Dirbu, stengiuosi... Kol kas ačiū dievui viskas gerai...
rasuliukas
Na ir saunuole ,tu Mamulia,bet tik bijau ,kad as galiu but netokia jau stipri,kaip tu,bet bandysiu..jei kas visada gali viska mest ir sustot...na,sakoma ,kad "zmogui uzdedama tiek kiek gali panest.."
Elena4
Mes trys gyvenam is mano algos, o naslyste pasalpa taupom. Bet kelis kartus buvo ir taip, kad is ten reiktavo pinigeliu pasiimti sad.gif . Mano alga jau 3 metus nekilo - taigi sukames kazkaip tongue.gif . Vis pasiimam kazka issimoketinai, taip pernai skalbykle pasikeitem, siemet lovas naujas dukrom nupirkau, kai baisim -tikriausiai pirksim nauja televizoriu blush2.gif
Siaip didesniu isipareigojimu prisiimti bijau unsure.gif
stellcis
Man šis mėnuo taip pat iš siunkiųjų buvo... tokie žmonės pridarė man skolų, tad teks suktis, ko gero, iki rudens, kol išsilyginsiu nuostuolius... as išgyvenu, nors žinoma visada kažko trūksta... o dar tos aprangos taisyklės darbovietėje šiek tiek kerta per piniginę cry.gif Aišku, tokiu atveju galėtų bent daugiau mokėti... Mažulkai nieko netrūksta... Auklėmis yra mano giminės, tai moku joms ypač mažai... va, nuo birželio vesiu į darželį, tai manau dar daugiau sutaupysiu, na tikiuosi smile.gif Sau per daug nieko neleidžiu, turiu lizingo sutartį, telefoną ir tiek. o butopaskolos ir taip niekas neduotų... Gerai, kad bent tam tikras pramogas: kai kuriuos filmus, spektaklius bei abonementą į sporto klubą gaunu nemokamai thumbup.gif O šiaip pinigėlių atrodo, kad visada trūksta, ypač likus mažiausiai savaitei iki atlyginimo pradedi super skaičiuoti: aha čia pigesnis pienas, čia košyte vietoj jogurto valgysim, čia grikių į darbą nusinešiu doh.gif biggrin.gif bet kai pagalvoju, prieš du metus teko gyventi praktiškai ant nulio ir išgyvenau, bet turbūt išprotėčiau, jei grįžčiau į tą patį tašką unsure.gif
aysel
Gerą temą užvedei, rasuliuk. Aš finansus tvarkiau tik kokį mėnesį po skyrybų - taupiau, bandžiau skaičiuoti kiekvieną litą. Po to nustojau. Dabar gyvenu taip - leidžiu kiek turiu ir nesuku galvos. Butą nuomojuos, o neperku jo ne tiek dėl kredito baimės, kiek dėl nesubrendusio poreikio nuosavybei... Atlyginimas tikrai ne kalnai, alimentai - irgi simboliški. Kai pritrūksta pinigų - stengiuosi prisidurti papildomais uždarbiais, kurie kaip iš dangaus nukrinta, kai būna labai striuka smile.gif Jau ne kartą tuo įsitikinau. Santaupų didelių juodai dienai neturiu - gyvenu pagal principą 'kai kas nors nutiks, tada ir galvosiu'. Santaupas išlaikau maždaug tokiame lygyje - kad užtektų pragyventi porą mėnesių iki kol susirasčiau darbą, jei netyčia jo netekčiau. Bet nemanau, kad gyvenu blogai - išmokau poreikius pritaikyti prie pajamų ir tuo džiaugiuosi. Atostogauti nevažinėju tik dėl vaiko (ne dėl to kad trūksta pinigų) - ilsimės mūsų pajūry arba kokiuose Druskininkuose, automobilis - senas ir ne mano, bet kiek važiuoja tiek užtenka, o kai sugenda - tinka ir mikroautobusai. Kirpyklos, soliariumai, naktiniai klubai, kinoteatrai, knygos, kavinės - visko turiu savo gyvenime smile.gif O kad kartais pasiskaičiuoju kur pigiau, ir kokiomis nuolaidomis galiu pasinaudoti, nealikau to gėda - visi skaičiuoja. Manęs tai tikrai nežemina. Taigi, rasuliuk, ne finansų kiekyje esmė, o požiūryje į juos ir į savo poreikius smile.gif
Tiesa, dar reguliariai kažkiek pinigų (ir laiko) skiriu labdarai - šventai tikiu, kad jei man kas nutiktų, irgi kas nors padėtų.
*Fortūna*
thumbup.gif AušraM...šauniai čia išdėstei mintis smile.gif 4u.gif
rasuliukas
Taip, suprantu,jog esme ne piniguose,bet poziury i poreikius.Bet ka daryt kai zmogus nori judeti i prieki,kai kyla vidinis konfliktas su savim,kai nori kazka daryt tam ,kad dar eitusi geriau,seimos labui,saves kaip asmenybes tobulinimui, bet atsiremi tai, kad negali butent vien del financu?! g.gif
Manau,turi but durys i ta isejima is bedugnes,stengiuos rast,sukaupti save ir nepasiduoti depresijai..todel ir norejau pasidalinti mintim su visom vienisom mamytem.Jauciu,kokios jus visos stiprios esat,saunu ,kad suprantat tikrasias vertybes,istiesiat vina kitai pagalbos rankas 4u.gif
Bite_Maja
QUOTE(rasuliukas @ 2005 04 26, 14:25)
Taip, suprantu,jog esme ne piniguose,bet poziury i poreikius.Bet ka daryt kai zmogus nori judeti i prieki,kai kyla vidinis konfliktas su savim,kai nori kazka daryt tam ,kad dar eitusi geriau,seimos labui,saves kaip asmenybes tobulinimui, bet atsiremi tai,  kad negali butent vien del financu?! g.gif
Manau,turi but durys i ta isejima is bedugnes,stengiuos rast,sukaupti save ir nepasiduoti depresijai..todel ir norejau pasidalinti mintim su visom vienisom mamytem.Jauciu,kokios jus visos stiprios esat,saunu ,kad suprantat tikrasias vertybes,istiesiat vina kitai pagalbos rankas 4u.gif
*

Rasuliuk, svarbiausia tai, kad tu nori judėti į priekį, tobulėti, siekti. Svarbiausia tai, kad tu nesėdi rankų sudėjusi.
O bus noras, atsiras ir galimybės. Tikrai, patikėk. 4u.gif
stellcis
QUOTE(Bite_Maja @ 2005 04 26, 14:28)
Rasuliuk, svarbiausia tai, kad tu nori judėti į priekį, tobulėti, siekti. Svarbiausia tai, kad tu nesėdi rankų sudėjusi.
O bus noras, atsiras ir galimybės.  Tikrai, patikėk. 4u.gif
*

Sutinku thumbup.gif kai labai nori ir dirbi tam tixlui, visada atsiranda ir galimybės, pvz:. kad ir studiju paskola arba galimybe mokėti dalimis smile.gif
brangute
Aš esu labai griežtai susiplanavusi savo išlaidas, jau metus gyvenu viena, taigi sumos jau "atkaltos" - kiek kam ko reikia. Visos pajamos skirstosi dalimis ir dalys yra nejudinamos -maistas(šita dalis kinta) kuras(nekinta,stengiuosi įtilpti į sumą,) mokesčiai, auklė, rūbai, batai(kai turi keturius vaikus kiekvieną mėnesį kažkam kažko reikia smile.gif )Aišku, kiekvieną mėnesį atsiranda kas nors neplanuoto, nuo to nepabėgsi, tačiau aš stengiuosi išlaikyt balansą. Svarbu nusistatyti prioritetus, man tai sunkoka, bet mokinuosi, kai labai ko nors užsimanau, visad svarstau - abiejų dalykų niekaip negaliu turėti, ką renkuosi?? Ir vaikus taip mokau, nelabai jie taip nori, bet kito kelio nėra smile.gif
Munė
Aį nemoku tvarkyti savo finasų. Netaupau ant maisto, nieko neturiu juodai dienai. Turiu 2 paskolas, viena baigiasi jau, bet reiks auklę samdyt.
Man labai padeda darbas, kai sužinojo, kad likau viena, moka pašalpą - skirtumą tarp algos ir sodros pašalpos, taigi gaunu tiek pat pinigų kaip ir dirbdama.
Didesnius daiktus perku lizingu, nes tik taip galiu jausti spaudimą ir prisiversti mokėti. Negaliu skųstis finasais, užtenka, būtų gerai tame lygyje ir toliau išsilaikyti.

Reiktų apsidrausti gyvybę nuo nelaimingų atsitikimų ar invalidumo, laikino nedarbingumo, jei kas atsitiktų, kad vaikas bent butą turėtų.
rasuliukas
Tai ar manot,kad "kad uztenka tiek kiek yra",ar galima susipausti ir gyventi,jausti gerai,neproblematizuoti?
Elig
Na ne man tikrai neužtenka tiek kiek yra sad.gif Nes tai tikrai nedaug,net nežinau kaip išgyvenam.Ieškau galimybės papildomai užsidirbti, tik kolkas nelabai sekasi.Mastau netgi dingti iš Lietuvos, bet vaikai..Šiuo metu man tikrai labai sunku cry.gif Niekada dar taip nebuvo.
milabra
QUOTE(Wandene @ 2005 05 15, 14:22)
Na ne man tikrai neužtenka tiek kiek yra sad.gif Nes tai tikrai nedaug,net nežinau kaip išgyvenam.Ieškau galimybės papildomai užsidirbti, tik kolkas nelabai sekasi.Mastau netgi dingti iš Lietuvos, bet vaikai..Šiuo metu man tikrai labai sunku cry.gif Niekada dar taip nebuvo.
*

Nurimk ir nusiramink. Kaip sakoma - tamsiausia būna prieš aušrą. Buvo man periodas, kai gyvenau iš 2 litų per savaitę. Siaubas kaip prisimenu sad.gif Bet išbridau kažkaip...
Mano patarimas - nesidraskyk per daug, jei jau visai riesta, pabandyk pasroviui plaukti. Kartais nutinka ir stebuklai. O kai pritrūks maistui, garsiai čia patrimituok. Po litą kitą vistiek kas nors sumes wink.gif Laikykis drinks_cheers.gif
Elena4
QUOTE(milabra @ 2005 05 15, 21:36)
Nurimk ir nusiramink. Kaip sakoma - tamsiausia būna prieš aušrą. Buvo man periodas, kai gyvenau iš 2 litų per savaitę. Siaubas kaip prisimenu sad.gif Bet išbridau kažkaip...
Mano patarimas - nesidraskyk per daug, jei jau visai riesta, pabandyk pasroviui plaukti. Kartais nutinka ir stebuklai. O kai pritrūks maistui, garsiai čia patrimituok. Po litą kitą vistiek kas nors sumes wink.gif Laikykis  drinks_cheers.gif
*

Wandene, tikrai, jei prastai su maistu, tai sakyk, mes padesim kiek galesim, nors trupuciuka 4u.gif
stellcis
Aš taip pat sutinku padėti, jei reikia smile.gif Tik sakyk smile.gif Nesijaudink, manau, daugumai iš mūsų teko patirti stygių... Brrr... Baisu net prisiminti... Bet išgyvenom... Gyvenimas žengia į priekį smile.gif
*fėja*
Jau ko gyvenime neismokau-tai pinigu taupyti...Kiek turiu tiek isleidziu. PAkele atlyginima-na ir ka??? Kito men atlyginimo diena-turiu lygiai tiek pat kie ir prie pakelima..
Poziuris mano i pinigus toks-jie man reikalingi tam, kad galeciau daryti tai ko pati noriu. Sakykim-uzsimanau vaziuoti prie juros-ir vaziuoju.. Noriu pas drauge i kita miesta nulekti-ir lekiu. Patinka koks daiktas-perku. Nosriu paskambint-ir skambinu.
Kol kas tfu tfu tfu-sekasi uzsidirbti paciai. Stengiausi pati buti savarnakiska visada. Principas-islaikys vyras man netiko niekad. Ir pritaikyti savo poreikius prie galimybiu. Jei nesisektu-net neisivaizduoju, ka daryciau, tiesa sakant...nes esu labai jau prie ju pripratusi wink.gif ne tiek prie graziu daiktu-kiek prie laisves pojucio, kad galiu daryti ir valgyti, ka noriu ir su kuo noriu.
As irgi daznai aukoju piniguciu, nes labai jau visu gaila... o jau WANDENEI tai butiniausiai padeciau smile.gif
Edma
Finansai - skaudžiausioji mano vieta. Paskutinę savaitę ir depresiją dėl to sau įsivariau... Sūnui rudenį į mokyklą, vasarą nori važiuoti į stovyklą - tad automatiškai reikia ir begales daiktų pirkti. Tėvas alimentų nemoka, seneliai padeda kiek gali. Pusę mano algos suryja mokesčiai. O mažojo poreikiai kasdien vis didesni. Kurį laiką pavyko taupyti - dėjau pinigėlius į vokelį (juodai dienai). Tačiau greit jie ištirpo. Sunku imti pinigus iš tėvų. Kartais net gėda. Tad ir nervai nebelaiko - nužliumbiu kokį posmelį virtuvėj atsisėdus. Geresnio darbo ieškoti? Nesiryžtu. Neturiu visiškai pasitikėjimo savimi. Tad net pavasaris nedžiugina.
stellcis
QUOTE(Edma @ 2005 05 16, 10:37)
Finansai - skaudžiausioji mano vieta. Sunku imti pinigus iš tėvų. Kartais net gėda. Tad ir nervai nebelaiko - nužliumbiu kokį posmelį virtuvėj atsisėdus. Geresnio darbo ieškoti? Nesiryžtu.  Neturiu visiškai pasitikėjimo savimi. Tad net pavasaris nedžiugina.
*

Apsvarstyk savo galimybės, gal tu iš tikrųjų nusipelnei geresnio darbo??? Ir pabandyk, tiesiog susitvarkyk CV, papildyk ir pasiuntinėk nieko neisitikėdama smile.gif Na, pabandyk, čia juk net ne ryžto reikia, o keliolikos minučių darbo ir tik panaršyt internete smile.gif na, tikrai pabandyk smile.gif
Man taip pat būna sunku, nuomuojuos butą, o dar bjaurūs žmonės skolų man pridarė, buvau tikrai didelėj skolų duobėj... Po truputį krapštausi... tikiuos iki rudens susimokėsiu visas susikaupusias skolas doh.gif O jei tikrai reikia ir tėvai gali tau šiek tiek padėti, tai kodėl gi ne? Juk tai ir jų anūkas... O ašaros tai dažniausiai ir mano būna dėl finansų, nes žinau, kad extra atveju neturiu kur kreiptis pagalbos ir visada tenka krapštytis pačiai... Bet kartais kažkas pagaili ir ima ir nukrenta pvz. kokia premija... Lyg iš dangaus palaima...

Laikykis 4u.gif Ir tik napasiduok savęs graužimui ir gailėjimui, jei neišeina šiais metais į stovyklą, tai paaiškink sūnui... Žinau, skaudu... bet ir tokie dalykai grūdina...
Elig
Esu NUSTEBINTA, KOKIOS JŪS ŠAUNIOS.Noriu tiketi, ir tikiuosi, kad viskas pasikeis i gera.Ačiū, tiesiog, kad esat 4u.gif SEKMES VISOM smile.gif
vapsva
Ech finansai, finansai, finansai... Sunku, bet kažkaip sukamės. Aisku daug padeda tėvai, tačiau mano amžiuje aš turėčiau jiems padėti verysad.gif , deja yra atvirkščiai. Bet perdaug nesiskundžiu. Neatsisakau pasisedėjimų kavinėse su draugėmis. Užtenka taurės vyno visam vakarui. (nueinu pėstute ir gryžtu taippat, sutaupau 3lt tongue.gif ) Maista perkames kur pigiau, drabuzius - padevetuose blush2.gif
Atsisakėm kabelinės TV, už tai įsivedėm internetą. Vaikai mokykloje gauna nemokamą maitinimą (deja artėja vasara sad.gif ) bet baigesi sildymo sezonas thumbup.gif
Stengiamės džiaugtis kiekviena smulkmena.
...nors, kai vaikai nemato ir negirdi, pagalvė dažnai būna šlapia nuo ašarų... tačiau išsiverkus iš kart palengvėja
Taip ir sukamės. 4u.gif
shiva1
pas mane su finansai,kaip ir neblogai - su darbu pasiseke, uztenka dirbti tris dienas per savaite, ko pasekoje uz dvieju savaiciu uzdarbi sumoku saskaitas, o kitu dvieju savaiciu pinigeliai lieka man ir marcui. tetis alimentu nemoka, bet laiks nuo laiko apiperka sunu, be to priziuri tas tris dienas kai dirbu, ir uz tiek dekui, bet issiverstume kaip nors ir be jo tongue.gif
vis tik del alimentu anksciau ar veliau ruosiuosi teistis, tada ir islaidu padauges, reikes advokatui nemenkas sumas sukisti doh.gif
advance
dirbu ariui nuo ryto iki vakaro, vaiku visai nematau
rasuliukas
Jeigu dirbate daugiau stengdamos pagerintinti savo financine padeti ar nesijauciat "skriaudziancios" savo atzaleliu??
..man ir taip ir taip spaudzia sirdele..nes dazniausiai ir po eiliniu darbu norisi pailseti,skirti laiko sau,tarkim mazai zaidziu su juo..tenka parangint kazkuo uzsiimt vienam..ar as egoiste ir bloga mama?? g.gif blush2.gif
mamulia
Absoliučiai ne. Žinau, kad galėčiau ir kitaip, bet skiriu kiek skiriu to laiko. Ir pamokas paruošiam kartu, pažiūrim filmus ar pan. Man dar gerai tai, kad jos abi gali užsiimt, o aš tik fone "dalyvauju".
Elzyte
o mes gyvenam is leliuko pasalpos ir mano teveliu pagalbos.bet kai lelius paaugs eisiu ieskoti darbo smile.gif
bedugne
QUOTE(bitė_MAJA @ 2006 01 12, 22:08)
man labai rūpi ir aš labai labai pergyvenu visada dėl nelaimingų vaikelių, liūdnų mamyčių... verysad.gif

*

Nesupratau blink.gif .Kur cia nelaimingi vaikeliai??? blink.gif blink.gif blink.gif
Kur liudnos mamytes??? blink.gif blink.gif

Kame reikalas?
Kokia cia uzuojauta ir kam?
Uzuojauta tempiancioms junga, ujamoms ir uzguitoms, bet turincioms "seima" reiksk, pataikysi pagal adresa, bite ....

liezuvis.gif
Žilvinė
sveikutes 4u.gif

maziu auginu viena, o tata pamperiu pokelio nenupirko... bet ne apie tai...
paskola butui, mokslai, aukle... nu lieka ne kas. dziaugiuosi, kad uz Kaledine premija maziaus kambari suremontuosiu thumbup.gif
kuri laika bandziau dirbti per 3 darbus, bet nerealu. stogas pavaziuoja... o va vakar zinot ka sumasciau? ogi ziurejau Valinsko vedama laida 6 nuliai milijonas ir likusiam remontui reiktu pabandyti laime sudalyvauti ten. vat sove tokia mintis, tik nzn ar igyvendinsiu, bet jei butu striuka, tai jauciu nuvaryciau tikrai. o ka? lotuliukas.gif

bite-MAJA, kam tu cia taip? neatrodau as nelaiminga. o ir mazai kas zino kad gyvenu viena... o ir mazius nelaimingas tai jau tikrai neatrodo liudnom akytem schmoll.gif
bedugne
Zilvine, 4u.gif
Labai grazus Tavo maziukas wub.gif
Kazkuo man i maniski panasus ax.gif tongue.gif
rasuliukas
Dieve kokios jus saunios ir stiprios, 4u.gif zaviuosiu jumis..ir tikrai kiti klaidingai masto,jog jei jau vienisa mama tai kokia vargsele..deja toli grazu neteisybe..jau bent as kiek macius seimu ,kuriose pragaras o ne meile..uz tat ir pasirinkau savarankiskumo ,ramybes kelia...gal tik su daugiau atsakomybes bigsmile.gif

Financai g.gif -manau imanoma laviruot tarp to ka turim..gal kaip tik tokiu budu zmogus labiau kreipi demesi i dvasinius poreikius ax.gif ?
marsiukė
Galiu pasakyt toki dalyka, daug mano pazystamu issiskyrusiu mamu sugeba pragyventi be vyro pervedamu alimentu, juos taupo kelis metus, o po to dedasi kokius plastikinius langus, perkasi naujus baldus, naujas masinas, o vaikas verkia ir skambina tetukui, sakydamas, buk geras, nupirk man ta ar ana kompakta, lelyte ar net saldainiu, nes mama neperka. Skaudu kazkaip ir gaila tu vaikuciu.Pati su tuo susiduriau, kadangi taip elgiasi vyro pirmoji zmona.
Viktute
QUOTE(marsiukė @ 2006 02 10, 22:42)
Galiu pasakyt toki dalyka, daug mano pazystamu issiskyrusiu mamu sugeba pragyventi be vyro pervedamu alimentu, juos taupo kelis metus, o po to dedasi kokius plastikinius langus, perkasi naujus baldus, naujas masinas, o vaikas verkia ir skambina tetukui, sakydamas, buk geras, nupirk man ta ar ana kompakta, lelyte ar net saldainiu, nes mama neperka. Skaudu kazkaip ir gaila tu vaikuciu.Pati su tuo susiduriau, kadangi taip elgiasi vyro pirmoji zmona.
*

blogai, kad jai tekdavo taupyti istisus metus tam, kad suteikti tavo vyro vaikui geresnias gyvenimo salygas. manau, kad ji ne tik negaledavo leisti sau palepinti vaika, bet negaledavo ir sau "lishna" lupdazi nusipirkti.
o tai ka, tavo vyrui buvo gaila savo vaikui nupirkti koki kompakta arba lele, kad del to skundesi?
rasuliukas
Saunuole Viktute 4u.gif ,pataikei tiesiai i esme!

Man gaila ,jog vis atsiranda tokiu zmoniu,kuriems norisi kaip nors ikasti verysad.gif ,iskaudinti..be to cia dar,turbut, prisideda ir pavydo jausmas,jog jos taip gyventi nesugebetu doh.gif
marsiukė
QUOTE(Viktute @ 2006 02 10, 23:32)
blogai, kad jai tekdavo taupyti istisus metus tam, kad suteikti tavo vyro vaikui geresnias gyvenimo salygas. manau, kad ji ne tik negaledavo leisti sau palepinti vaika, bet negaledavo ir sau "lishna" lupdazi nusipirkti.
o tai ka, tavo vyrui buvo gaila savo vaikui nupirkti koki kompakta arba lele, kad del to skundesi?
*

Labai gaila, kad likau nesuprasta verysad.gif Vaikui mokami pinigai turi buti skirti jo poreikiams, o ne mamos lupdaziams ar aprangai (cia jau jos problema) o jei vaiko poreikiai yra antriniai ar paskutiniai vietoj, o pirmiausia reik susitvarkyti savo gyvenima, tai tikrai yra skaudu. Man tu pinigu negaila, gyvenu ir islaikau ne tik musu mergyte, savo vyra, o ir jo dukrai moku alimentus.Gyvenu neblogai ir jokio pavydo nejauciu.Gaila vaiko, kai sedi namuose istisai viena, o mama nezinia kur trankosi, ka veikia, ir pan0.0
Viktute
sutinku, kad vaiko pinigai ir yra skirti vaikams 4u.gif
bet pripazink, kad plastikiniu langu idejimas bute, kur gyvena vaikas prisideda prie vaiko gerbuvio.
gal ir neteisingai supratau tavo pirma zinute, nes joje tu parasei, kad pazisti moterys, kurios "sugeba pragyventi be vyro pervedamu alimentu, juos taupo kelis metus" ir uz tuos, savo pinigus jau suteikia geresnias gyvenimo salygas vaikui.
o sioje patikslini, kad visgi gauna jos tuos pinigus, bet vaikams taip nieko gero ir nenuperka. pagarba tau, kad moki uz savo vyra alimentus jo vaikui islaikyti hi.gif . ir geda tavo vyrui, kad niekur nedirbdamas (kaip supratau is to, kad ji islaikai) neranda laiko uzimti savo vaika is pirmos santuokos, juk galetu pasikviesti i svecius, galetumet juk draugauti su juo 4u.gif jei vaikas jauciasi vienisas, ar tik ne tevo pareiga paguosti vaika, apkabinti, pabuti su juo? jei mamos tuo metu nera salia. o jei mama laisva moteris, tai nemanau, kad galima ja teisti uz tai, kad "trankosi" kazkur. gal ne taip jau ji ir trankosi, gal daug dirba (nes kaip suprantu is bedarbio ji gauna tik po 125 Lt alimentu), kad isistatyti langus (o tai nera jau toks pigus malonumas) ir bando tvarkyti savo gyvenima. turi gi jinai tokia teise. o pinigus juk ji nei prageria, nei ant meiluziu savo neisleidzia?
stellcis
QUOTE(marsiukė @ 2006 02 11, 21:26)
Labai gaila, kad likau nesuprasta verysad.gif  Vaikui mokami pinigai turi buti skirti jo poreikiams, o ne mamos lupdaziams ar aprangai (cia jau jos problema) o jei vaiko poreikiai yra antriniai ar paskutiniai vietoj, o pirmiausia reik susitvarkyti savo gyvenima, tai tikrai yra skaudu. Man tu pinigu negaila, gyvenu ir islaikau ne tik musu mergyte, savo vyra, o ir jo dukrai moku alimentus.Gyvenu neblogai ir jokio pavydo nejauciu.Gaila vaiko, kai sedi namuose istisai viena, o mama nezinia kur trankosi, ka veikia, ir pan0.0
*

Bat dažnai vaiko poreikiai būna DAUG didesni, nei gaunami alimentai... Jei iš gaunamų alimentų susimoku kokį lizingą, tai nereiškia, kad išleidau juos savo poreikiams, nes labai labai didelė mano algos dalis atitenka mano vaikui... Žinoma, aš neperku baby borno ar Mexx rūbų, nors per mėnesį iš gaunamų alimentų, vieną tokį daiktą galėčiau nupirkti ir stop, tai ir viskas.... O kur maistas, butas, apranga, tai irgi labai daug kainuoja.... Čia aš netaikau tavo atvejui, bet tu tiesiog bandai pagrįsti nuomonę, kad alimentai atitenka motinos poreikiams... Jei taip gaila vaiko, jį gali pasikviesti pas save ir jo (jos) tėvą, tada nebus viena (s).... Gal tuo žodžiu "nupirk" ji(s) tiesiog prašo tėvo dėmesio...
MaxMara
QUOTE(stellcis @ 2006 02 13, 10:27)
Bat dažnai vaiko poreikiai būna DAUG didesni, nei gaunami alimentai... O kur maistas, butas, apranga, tai irgi labai daug kainuoja.... Čia aš netaikau tavo atvejui, bet  tu tiesiog bandai pagrįsti nuomonę, kad alimentai atitenka motinos poreikiams... Jei taip gaila vaiko, jį gali pasikviesti pas save ir jo (jos) tėvą, tada nebus viena (s).... Gal tuo žodžiu "nupirk" ji(s) tiesiog prašo tėvo dėmesio...
*

drinks_cheers.gif . Mano vyras irgi derasi dėl kiekvieno cento...nors yra tikrai ne bedarbis ir uždirba normaliai. BET... Jo požiūris gal toks, gal jis dabar stengiasi man taip atkeršyti, mane sužlugdyti, kad pajusčiau, kaip blogai be vyro gyvent... g.gif . Geriausiu atveju gausiu alimentų 200 Lt (nes noriu išsiskirti bendru sutarimu, tai jo sąlygos tokios). O jis nepagalvoja, kad vien už darželį reikia apie 120 sumokėt...o kur dar rūbai, batai, kažkokios pramogos, nors ir nedidelės, vitaminai, vaisiai...o jei dar suserga doh.gif ... Ir manau, kad kai jau būsim išsiskyrę, aš visai nesigraušiu, jei tuos tėčio alimentus panaudosiu pvz, vaiko kambario remontui, naujiems langams ar televizoriui (kurio jau dabar nebeturiu) - juk tai irgi yra ir vaiko gerovė. Ir jau geriau iš savo algos sau nenusipirksiu ko nors, bet vaikas tikrai gaus ir knygutę, ir bananą biggrin.gif
Tarena
As islaikau vaika be vaiko tecio pagalbos.
Bet vis tiek nesuprantu marsiukes. Kai tekejai, juk zinojai, kad vyras turejo seima, vaika. Taigi sutikai prisiimti ir dali atsakomybes uz tai. Nes sis vyras dabar yra tavo seimos dalis. Jei jis turi isipareigojimus, tai turi ir juos vykdyti. Kitu atveju tiesiogiai nukentetu ir tavo seima (pvz.: jam uz alimentu nemokejima atsidurus ikalinimo istaigoj). Jei jis nedirba, tai jau tokie ir alimentai - 125 Lt. - labai cia jau pritaupysi. O kad jo vaikas sals, kai langai kiauri, tai cia nieko tokio tipo.
Siulyciau apsvarstyti dar viena galimybe. Cia tik siaip, pamastymui.
CK dar aptaria viena galimybe. Mama, kuri yra issiskyrusi ir nedirba, taciau islaiko savo vaika, gali prisiteisti is savo buvusios vyro alimentus ir sau, kaip ju vaiko augintoja. Manyciau, kad tokia perspektyva nedziugintu.

As suprantu, kad tu dirbi ir islaikai seima, bet gal geriau krutink savo vyra, kad isisdarbintu, o ne skaiciuok tuos varganus 125 Lt., ziuredama i buvusios vyro zmonos pinigine.
Elzyte
As drinks_cheers.gif kad vaiko pinigai skirti vaikui
Aidar
Pinigai atsiranda vienos šeimos biudžete yra panaudojami ten, kur reikia. Gal net mamos drabužiui ar lūpdažiui. Paskaičiuokim, kiek galima "visko" vaikui už 125 Lt nupirkti: 55 Lt - darželis (pusė kainos), lieka 70 Lt. Ar manot, kad tiek užtenka maistui ir elementariai higienai? Ne. Taip, kad neskaičiuokit kur tie pinigai keliauja, nes tiek vaikui net patiems elementariausiems poreikiams trūksta. Nemanau, kad jis vaikšto nevalgęs, nuogas, nepraustas ir t.t. Pasiūlykit atidėti tuos 125 Lt ir išlaikyti vaiką iš tiek, po savaitės atsitokėsit su pareiškimais apie vaiko pinigus. Čia daugiau taikiau moteriai, mokančiai alimantus vyro vaikui.
marsiukė
Matau, kad sunku bus atlaikyti tiek daug skirtingų nuomonių. Galiu pasakyti tik tiek, jog mokami alimentai yra tikrai ne tie 125lt, o dvigubai daugiau... Paprasčiausiai nenorim tampytis po teismus, įrodinėti, kaip gyvenam, pyktis, draskyti akių ir pan, net nenoriu su jo ex susitikti (kas būtų, nelabai įsivaizduoju, jei sugeba mane dar su pilvu ant perėjos partrenkt su savo mašina...). Vaikui yra perkama dauk kas: rūbai, batai, dovanos, nė vieno gimtadienio ar kalėdų tėtis nepamiršo. Vaikas eina į mokyklą-tėtis apiperka, sąsiuvinius ir pan. Negaila man, tik va tada dėl tų mokamų pinigėlių, tegu mama perka, o ne dėl kiekvienos smulkmenos kreipiasi į tėtį. Ir nežiūriu aš į jos piniginę ir neskaičiuoju, kiek turi, tik kad va labai jau akivaizdžiai visi tie pinigai kažkur investuojami... Pasirodo, reikia išlaikyti ir žiūrėti tik ex vaiko gerovės, o vaikai santuokose nenori nei valgyti, nei šiltai gyventi, jiems nereikia nei vitaminų, nei pramogų???Kodėl jūs skaičiuojat tuos 125? O kur jūsų tiek pat? Abu tėvai privalo išlaikyti vaikus, o ne žiūrėti, kad kuo daugiau "nusmaugus" tėtį. Jei mažai ar netenkina, tai eikit ir pačios ieškokitės geresnio darbo, papildomų pajamų ar pan. Suprantu, visokių yra, bet amno atveju vyro ex tikrai pinigų neskaičiuoja, yra verslininkė, važinėja dviem mašinom, gali išlaikyti 4 kambarių butą ir t.t., o savo vaikui kompaktinės plokštelės negali nupirkt? Baikim juokus. O vaiko paprasčiausiai neduoda. Teismai? Juokas ima, kai pagalvoji.Bandėm.Na ir kas? Ji viską teigis priešingai, jog duoda ir pan. Nesiruošiu teisintis- ne toks mano tikslas buvo.
Ir dar, mūsų tetukas bedarbis, bet tik tam, kad nereikėtų vaiko atiduoti į svetimas auklės rankas... Jis pasiėmė vaiko auginimo iki 3m atostogas.Džiuagiuosiu tuo, kad taip nusprendė smile.gif Be to, lazda turi du galus...Mums gal dabar nepyragai (finansine prasme) bet gyventi galima.Tuo ir gžiaugiuos, kad vaikas turi tėtį.
mamulia
QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 13:57)
Tuo ir gžiaugiuos, kad vaikas turi tėtį.
*

O anas vaikelis neturi. Tai gal bet tų kelių litukų negailėkit,a? Dėmesio tam vaikui reikia, o ne jūsų litų.

Jei mažai ar netenkina, tai eikit ir pačios ieškokitės geresnio darbo, papildomų pajamų ar pan.
*

Gera tau čia mus siuntinėt geresnių darbų ieškot. Va kai sėdėsi viena su vaiku, tada ir mes tave nusiūsim. Kai visą naštą viena tempsi, pažiūrėsiu ar liks dar jėgų. Gerai, aš dirbu per du darbus, bet galiu pasakyt taip - labai sunku. Dėkoju Dievui už tai, kad turiu galimybę užsidirbti, bet poilsio irgi reik. O ypač, jei nori būt ne tik mama prižiūrėtoja, bet gera mama.

Kodėl jūs skaičiuojat tuos 125? O kur jūsų tiek pat? Abu tėvai privalo išlaikyti vaikus, o ne žiūrėti, kad kuo daugiau "nusmaugus" tėtį.
*

Tiek pat biggrin.gif man asmeniškai, iš mano kišenės vaikui išeina daugiau, nei alimentų gaunu wink.gif O jei kas gauna 125lt, tai antra tiek iš savo pusės pridėjęs, ne kažin ką vaikui pasiūlysi, taigi akivaizdu, kad mamoms išlaidų yra daugiau. Neskaitant Darbo visą parą, nes jos ir prie sergančių budi ir dažnai asmeninio gyvenimo, pramogų atsisako. Kas tai įvertins bent kokia materialine išraiška?
Noa
Aš čia, dovanokitės, karktelsiu ir paantrinsiu Tarenai, bet niekaip nesuprantu, kaip boba ženijasi už turinčio vaiką vyro ir pyksta, kad vaiką reikia išlaikyt. Reikia, nu smile.gif Dar, sakyčiau, džiaugtis reikia, kad jo požiūris toks teisingas, jei kas atsitiks (o visaip gali būt, jau vieną šeimą paliko)- ir tavo vaiką taip išlaikys gal smile.gif

Taigi jei nepatinka, tai reikėjo ženytis už senbernio, nu. Tas pats, kas ženytis už vienakojo ir paskui pykt, kodėl negreitas, kodėl protezai kainuoja...

O tai jei vaikui visą gyvenimą tėtis pirko kompaktus, tai kodėl jis turėtų nustot vien dėl to, kad gimė kitas vaikas arba atsirado kita žmona? Tėvas lieka tėvu, pirmagimis lieka pirmagimiu g.gif
marsiukė
Visų pirma, aš ne boba (turbūt matuoji pagal save?). Visų antra, aš nepykstu, kad reikia tą vaikutį išlaikyti.Kalba eina apie tai, kad ta moteriškaitė gaunamus pinigus panaudoja ne vaiko reikmėm. Tai įrodžiau ir teisme, kai vyko ta šlykšti procedūra.O kad vaikas neturi tėčio, kalta pati ex, jei ji nesveiko pavydo ar neapykantos apimta, aš nedraudžiu tėvui matytis su vaiku, o jei jis tokios galimybės neturi, tik per dovanas, tai atsiprašau, ne mano kaltė.
Aš irgi dirbu (už du) ir svajoju apie poilsį.Nors mano vaikas turi tėtį, bet jis neturi mamos.Nežinau, ar tai išeitis.
Pati auginu vaiką ir tikrai žinau, kiek ir kas kainuoja, kiek ir ko jam reikia. Todėl nereikia pasakot pasakų kaip sunku, PATI GERAI žinau, man reikia išlaikyti ne tik mus tris, bet dar ketvirtą. Ir jokios "bobos", pasak, Noa'os, man priekaištų nereikš, kad tik jos dirba, o mes čia tipo šeimoj atostogaujam ir džiaugiamės geru gyvenimu.
Noa
QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 18:00)
Visų pirma, aš ne boba (turbūt matuoji pagal save?).
*

Diedas? blink.gif Nekalta mergelė? blink.gif

Visų antra, aš nepykstu, kad reikia tą vaikutį išlaikyti.Kalba eina apie tai, kad ta moteriškaitė gaunamus pinigus panaudoja ne vaiko reikmėm. Tai įrodžiau ir teisme, kai vyko ta šlykšti procedūra.

Nda. Jaučiasi tikras katalikiškas nepykimas smile.gif

O kad vaikas neturi tėčio, kalta pati ex, jei ji nesveiko pavydo ar neapykantos apimta

Jaučiasi tikra katalikiška meilė bigsmile.gif

Aš irgi dirbu (už du) ir svajoju apie poilsį.Nors mano vaikas turi tėtį, bet jis neturi mamos. Nežinau, ar tai išeitis.

Tai pala, kad jau taip, tai ko čia internete sėdi, užuot su vaiku kubikus dėliojus? jei jau taip žiauriai jo nematai? blink.gif
Ar čia tipo tu visgi diedas? bigsmile.gif

Ir jokios "bobos", pasak, Noa'os, man priekaištų nereikš, kad tik jos dirba, o mes čia tipo šeimoj atostogaujam ir džiaugiamės geru gyvenimu.

Tai jūsų atveju, tėtis atostogauja ir džiaugiasi gyvenimu smile.gif Tada tikrai, tu ne boba, o diedas. O jis sau ramiai boba smile.gif Viskas atitinka cool.gif
Noa
O jei rimtai, tai marsiuke, gera tau rėkt - oi aš dirbu per penkis darbus, oi ir jūs taip galit, kai tavo vaikas ramiai sau sėdi su tėčiu. Ne su svetima boba, kurią namo paleist reikia, ne su darželio auklėtoja, kuri 18 val. eina namo. O įsivaizduok, kad neturi tu to savo vyro smile.gif Ir kas tada? Aš, pvz. jokia ne vieniša, mano vyras dirba komandiruotėse, taigi savaitėm nebūna namie. Taigi viską, ką galiu padaryt, padarau nuo 8 iki 18, kai uždaro darželį. O grįžti - valgyt daryt, skalbt, tvarkytis, knygeles skaityt, namų darbus tikrint, miegot. O jei serga? Vienas kosti, kitas sloguoja, nuo erkių skiepyt, iš treniruotės pasiimt, varžybos užsieny - pasą daryt, po poskyrius bėgiot, vieną pas okulistą, kitą pas ortopedą, abu pas dantistą, į kirpyklą. Į maximą, galų gale, kai abu užkniaukia smile.gif Velykos. Kalėdos. Gimtadieniai. Vienas batus išaugo, kitas striukės neturi. Spėk, labai daug nudirbčiau? Kai kartais kokią chaltūrą pasiimu, tada tiesioginiam darbe kitą dieną esu absoliutus nulis... smile.gif
draugs
Na ir nepakančios jūs viena kitos skirtingai nuomonei schmoll.gif
Dew drop
QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 17:00)
Kalba eina apie tai, kad ta moteriškaitė gaunamus pinigus panaudoja ne vaiko reikmėm. Tai įrodžiau ir teisme, kai vyko ta šlykšti procedūra.
*

Man tik įdomu, kokiu būdu tu jos pajamas/išlaidas apskaičiavai ir paskirtį patikrinai g.gif ir kokiu statusu tu dalyvavai toje "šlykščioje procedūroje" g.gif

QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 17:00)
O kad vaikas neturi tėčio, kalta pati ex, jei ji nesveiko pavydo ar neapykantos apimta
*

norėčiau pasakyti, kad beveik visada dėl skyrybų yra kalti abu juose dalyvaujantys ax.gif o ne tik ji ar tik jis...

QUOTE(Noa @ 2006 03 13, 19:56)
Taigi viską, ką galiu padaryt, padarau nuo 8 iki 18, kai uždaro darželį. O grįžti - valgyt daryt, skalbt, tvarkytis,  knygeles skaityt, namų darbus tikrint, miegot. O jei serga? Vienas kosti, kitas sloguoja, nuo erkių skiepyt, iš treniruotės pasiimt, varžybos užsieny - pasą daryt, po poskyrius bėgiot, vieną pas okulistą, kitą pas ortopedą, abu pas dantistą, į kirpyklą. Vienas batus išaugo, kitas striukės neturi.
*

ir nepamirškit, kad viskas kainuoja mirksiukas.gif Erkių skiepas iki 100Lt, vaistai nuo kosulio, slogos, gerklės vėl panašiai, nepamirškim vitaminų mirksiukas.gif treniruotės ar būreliai kas mėnesį taip pat ne už dyką, pasas užsienin apie 60Lt, vizitai pas dantistą - iš vis tyliu doh.gif O kad viską sulakstyti, reikia benzą pilti, mašiną prižiūrėti ir remontuoti (o servizų meistrai tik pamatę vieną moterį iš karto kainas pasididina mad.gif) Rinkliavos darželyje/mokykloje ar auklės, drabužiai, batai (kas metai nauji, nes vaikai , pasirodo, greitai auga doh.gif ), maistas namie ir mokykloje (aš dabar duodu 5Lt kasdien, tai per 20 dienų jau ir 100Lt unsure.gif ), galų gale mokesčiai už elektrą, vandenį, šildymą (vaikas taip pat nuleidžia vandenį tualete ir teliką žiuri, ir lėkštes po jo reikia išplauti, ir visa kita), tas pats šaldytuvas, langai, stalas ar kėdė... O dar kartais ir į kiną reikia nueiti, ir į Zoo, ir kokią picą suvalgyti, ir knygą nupirkti, ir tą patį muzikinį centrą tiem kompaktams groti įsigyti unsure.gif Apie šventes ir atostogas jau nekalbu... Ir kokie čia 125 ar net 250Lt, juokinga...

Mama viskam turi turėti pinigų ir sveikatos pioneer.gif
Gyvenime nepamiršiu, kaip varydavau po darbo dienos per visą miestą ant 100 (tikėdamasi, kad senutė Mazda nesuges unsure.gif ) pasiimti dukros iš darželio, kad neliktų paskutinė nepaimta schmoll.gif o po to parduotuvė, krepšiai, užšalusi garažo spyna, valgio darymas, prausimas, migdymas....
88888
Geriausia, kai kita pusė (mano vyro ex žmona) užsienyje gyvena ir plius kito vyro yra išlaikoma. Ir visai nesvarbu,kad tie 125 Lt. iš jos priteisti. Žinai, kad ir tų negausi ir ramiai sau augini vaiką... Jeigu kokią dovaną gimtadieniui atsiunčia, pvz. vitaminų ir už tai ačiū nes vieną mėnesį jų pirkti nereikia...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.