gretutė
2006 03 14, 13:36
QUOTE(Fėja @ 2006 03 14, 14:26) Geriausia, kai kita pusė (mano vyro ex žmona) užsienyje gyvena ir plius kito vyro yra išlaikoma. Ir visai nesvarbu,kad tie 125 Lt. iš jos priteisti. Žinai, kad ir tų negausi ir ramiai sau augini vaiką... Jeigu kokią dovaną gimtadieniui atsiunčia, pvz. vitaminų ir už tai ačiū nes vieną mėnesį jų pirkti nereikia... Aš čia skaitau ir žaviuosi visomis-tiek mes tų kapeikėlių uždirbam, o tiek galim daug duot.BRAVO!Ir pas mane tas pat-visko reikia ir viską perki, vos galą su galu suduri, o ir pačiai kažkoooooooo tokioooooooo norėtųsi. Bet kaip faina skaityti, kai mes visos tokios stiprios-ploju jums visoms
Niekaip nesuprantu kodel jus visos puolat MARSIUKE. Juk ne visos mamos tokios saunios kaip visos cia rasancios.  Neabejokit, kad yra tokiu motinu kurioms vaiko interesai reiskia dideli nuli. Ir kodel jus stebites, kad negali buti, kad ex zmona kalta, kad vaikas nemato tevo. Pas mano vyra tokia pat situacija. Ex neleidzia vaikui bendrauti su tevu, nes kamuoja kazkokia sizofrenija ar velniai kas zino. Ir nesakykit, kad jei nores bendrauti, tai tikrai ir bendraus. Ir tie teismai nieko nereiskia, nes tokiu aferisciu nebaudzia, nes ji turi pavadinima motina....
QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 13:57) Matau, kad sunku bus atlaikyti tiek daug skirtingų nuomonių. Galiu pasakyti tik tiek, jog mokami alimentai yra tikrai ne tie 125lt, o dvigubai daugiau... Paprasčiausiai nenorim tampytis po teismus, įrodinėti, kaip gyvenam, pyktis, draskyti akių ir pan, ... ...Ir dar, mūsų tetukas bedarbis, bet tik tam, kad nereikėtų vaiko atiduoti į svetimas auklės rankas... Jis pasiėmė vaiko auginimo iki 3m atostogas.Džiuagiuosiu tuo, kad taip nusprendė  Be to, lazda turi du galus...Mums gal dabar nepyragai (finansine prasme) bet gyventi galima.Tuo ir gžiaugiuos, kad vaikas turi tėtį. Vel isiterpsiu. 125 mes tik primetem, nes pasakei, kad tetukas bedarbis. Bet kaip suprantu is tavo pasisakymo - jis nera bedarbis, jis tiesiog vaikina jusu mazyli, gauna nors ir mazutytes, bet pajamas. Greiciausiai jusu abieju sprendimu, pasirinkote tinkamiausia varianta - tavo pajamos didesnes, del to jis isejo atostogu, o ne tu. Taip kad istatymiskai yra teisinga, jog tu islaikai seima, na o dalis tavo uzdirbtu pajamu atseikejima tavo vyro isipareigojimu vykdymui. Taip kad nematau problemos. Bet juk tekedama zinojai, kad jis turi isipareigojimus  Jei ne, tai cia jau tavo vyro sazines reikalas, kad primeta tau jo esamo vaiko is ankstesnes santuokos dalini islaikyma. Bet kuo cia kalta buvusi zmona  Kad budama su juo santuokoj susilauke vaiko su tavo dabartiniu vyru  Ir ar tie 250 Lt jam yra daug jo vaikui Papildyta:QUOTE(vota @ 2006 03 14, 16:14) Niekaip nesuprantu kodel jus visos puolat MARSIUKE. Neabejokit, kad yra tokiu motinu kurioms vaiko interesai reiskia dideli nuli. Ir kodel jus stebites, kad negali buti, kad ex zmona kalta, kad vaikas nemato tevo. Pas mano vyra tokia pat situacija. Ex neleidzia vaikui bendrauti su tevu, nes kamuoja kazkokia sizofrenija ar velniai kas zino. Ir nesakykit, kad jei nores bendrauti, tai tikrai ir bendraus. Ir tie teismai nieko nereiskia, nes tokiu aferisciu nebaudzia, nes ji turi pavadinima motina.... Vota, cia niekas nieko nepuola.Kas liecia marsiukes pasisakymus, nemanau, kad mama verslininke, pati vazinejanti su dviem automobiliais is vaikui mokamu pinigeliu sau lupdazius pirks, o vaikas sedes nabagas nevalges, nes jo islaidoms skiriami piniguciai bus isleisti tik mamos gerovei. Kas liecia tavo pasisakyma, galiu pastebeti tai, jog jei tavo vyro buvusia zmona kamuoja psichine liga kaip sizofrenija, tai jus turite teise teismo keliu prisiteisti vaiko globa sau - jei mamos psichine bukle kenkia vaiko gerovei. Is tavo pasisakymo taip galima manyti. Taciau jei tu ta "sizofrenija" pripaisai pati lengva ranka, tai cia ne tavo dabartinio vyro buvusios zmonos beda. Ir siaip, jei tu buvusia zmona vadini ale sizofrenike ir t.t. neturedama tam pagrindo - t.y. medicininiu irodymu, tuomet man visai nenuostabu, kad ex nesutinka vaiko leisti pasimatyti su tavo vyru
QUOTE(Tarena @ 2006 03 14, 16:39) Vel isiterpsiu. 125 mes tik primetem, nes pasakei, kad tetukas bedarbis. Bet kaip suprantu is tavo pasisakymo - jis nera bedarbis, jis tiesiog vaikina jusu mazyli, gauna nors ir mazutytes, bet pajamas. Greiciausiai jusu abieju sprendimu, pasirinkote tinkamiausia varianta - tavo pajamos didesnes, del to jis isejo atostogu, o ne tu. Taip kad istatymiskai yra teisinga, jog tu islaikai seima, na o dalis tavo uzdirbtu pajamu atseikejima tavo vyro isipareigojimu vykdymui. Taip kad nematau problemos. Bet juk tekedama zinojai, kad jis turi isipareigojimus  Jei ne, tai cia jau tavo vyro sazines reikalas, kad primeta tau jo esamo vaiko is ankstesnes santuokos dalini islaikyma. Bet kuo cia kalta buvusi zmona  Kad budama su juo santuokoj susilauke vaiko su tavo dabartiniu vyru  Ir ar tie 250 Lt jam yra daug jo vaikui  125lt mazai, 250lt ir mazai. Ar taip sunku suprasti, kad ir tas tevas gal neuzdirba ir sunkiai verciasi. O kaip gyvena seimos ir gauna per menesi apie 1000lt ir susimoka mokescius, perka valgyti ir t.t, bet vienas ant kito neburnoja. O kai issiskiria tai vyras pasidaro ir turi buti pinigu maisu. O kokia teise turi ex reikalauti dideliu alimentu, bet stengiasi, kad tevas nematytu vaiko. Papildyta:Medicininiu pazymu as neturiu, bet is poelgiu ir vaiko elgesio ir teismo sprendimo jai paskirti psichologine ekspertize, sprendziu, kad jai su psichika nelabai gerai. Papildyta:Beja... Kokia teise turi motina uzdrausti bendrauti su vaiku. O jei taip atsisuktu pries tokias motineles, tai ka tada pakukuotu..
Kaip jau anksciau minejau, as nieko nesmerkiu. Suprantu, Vota, kad jusu seimos padetis tikrai nera pavydetina. Dar labiau nepavydetina padetis tikriausiai yra to mazylio. As stengciausi jam padeti tokiu atveju bandydama globa prisiteisiant teciui. Tikroji mama turetu teise i pasimatymus su vaiku, esant gresmei vaiko fizinei ir psichinei busenai, reikalaukite, kad pasimatymuose dalyvautu vyras arba bent is vaiku teisiu kas nors.
Cia tokiu atveju, jei isties mama serga psichine liga, kuri gali itakoti aplinkiniu gerovei (agresija ir t.t. - galu gale negali tinkamai aukelti bei auginti savo vaiko).
Ne, man nesunku suprasti, kad seimos sunkiai verciasi, nes pas pacia balandziai i puoda patys nesulekia.
Pats įdomiausias dalykas yra tai, kai taviškis "brangiausias" išeina pas kitą ir tik tuomet kai savo atžalai iš pirmos santuokos (ar šiaip bendro gyvenimo kartu) prireikia mokėti pinigėlius ar pirkti dovanėles, jis pastebi, kad jau laaabai mažai uždirba, tačiau kai tie patys pinigai ar dovanėlės liečia dabartinės žmonos ar draugės vaikeliui (tai jau gali būti ir nebe jo vaikas), pinigų kažkaip atsiranda. Čia jau man būna labai įdomu  Pvz. maniškis - prisiėmė -n- paskolų, nusipirko mašiną, dalį namo, o kai iškilo klausimas dėl alimentų, tai jau kilo didelis skandalas - "aš ubagas"
QUOTE(Poli1 @ 2006 03 14, 20:09) Pats įdomiausias dalykas yra tai, kai taviškis "brangiausias" išeina pas kitą ir tik tuomet kai savo atžalai iš pirmos santuokos (ar šiaip bendro gyvenimo kartu) prireikia mokėti pinigėlius ar pirkti dovanėles, jis pastebi, kad jau laaabai mažai uždirba, tačiau kai tie patys pinigai ar dovanėlės liečia dabartinės žmonos ar draugės vaikeliui (tai jau gali būti ir nebe jo vaikas), pinigų kažkaip atsiranda. Čia jau man būna labai įdomu  Pvz. maniškis - prisiėmė -n- paskolų, nusipirko mašiną, dalį namo, o kai iškilo klausimas dėl alimentų, tai jau kilo didelis skandalas - "aš ubagas"  Galiu pasakyti, kad tavo ex elgiasi negraziai arba tu elgiesi negraziai ir todel gaunasi toks dalykelis. Bet nesvarbu. Tokiu vyru nepateisinu, nes tie pinigai vaikui.
QUOTE(vota @ 2006 03 14, 21:42) Galiu pasakyti, kad tavo ex elgiasi negraziai arba tu elgiesi negraziai ir todel gaunasi toks dalykelis. Bet nesvarbu. Tokiu vyru nepateisinu, nes tie pinigai vaikui. Turbūt elgiuosi aš negražiai, kad "vargšo ubago" paprašiau mokėti alimentus vos kelis litus. Aš maniau kad tai mūsų abiejų vaikas, bet.... Čia kaip pažiūrėsi: "Susitinka dvi draugės ir viena kitos klausia " sakyk brangioji, kaip tavo dukrelei sekasi?", "Oi kaip gerai",-atsakoji toji, "vyrą gavo auksinį: jis valgyti daro, kambarius tvarko, į parduotuvę nueina, kavą rytais į lovą atneša... O kaip tavo sūneliui sekasi?". "Tu jau geriau neklausk",-atsako ana - "Mano sūnus tokią bjaurią žmoną gavo: turi valgyti jai daryti, kambarius tvarkyti, į parduotuvę nueiti, kavą rytais į lovą atnešti..." Čia tas pats ir su šeimom: ex žmonelė yra tikra bjaurybė, nes prašo buvusio vyrelio pinigėlių, o dabartinė žmonelė yra vargšelė, gerutė ir niekas nesupranta kaip jiems sunku kai toji ex reikalauja pinigų. Čia aš niekam asmeniškai netaikau. Tai toks gyvenimas.
Galima labai giliai gilintis, bet ar to reikia. As POLI tau nieko netaikiau. Tokiu vyru nepateisinu, bet jau kaip minejau yra ir aferisciu moteru-motinu.
Dew drop
2006 03 14, 21:09
QUOTE(vota @ 2006 03 14, 21:00) Galima labai giliai gilintis, bet ar to reikia. As POLI tau nieko netaikiau. Tokiu vyru nepateisinu, bet jau kaip minejau yra ir aferisciu moteru-motinu. Žinoma, kad yra  bet palyginus tokių moterų-aferisčių kiekį su aferistais-vyrais, tai greičiausiai santykis 1:100  jei ne daugiau...
QUOTE(Dew drop @ 2006 03 14, 21:09) Žinoma, kad yra  bet palyginus tokių moterų-aferisčių kiekį su aferistais-vyrais, tai greičiausiai santykis 1:100  jei ne daugiau... Kas tiesa, tai tiesa.
indreja
2006 03 15, 09:23
Taip, visi tiek ex vyrai -vargšai, amžinai neturintys pinigų, nors sugeba ir namus išsistatyti, ir mašinas pirkiotis  . O vaikui pinigėlių - gaila  . Vistik didžiausias vaiko išlaikymo krūvis (materialine prasme, jau nebekalbant apie moralinę), tenka vaiko mamai ir aš nesuprantu, kai teigiama ar piktinamasi, kad mama išleidžia vaiko pinigus savo reikmėms.Na ir kas, jei mama, gavusi alimentus, nueis į kosmetikos paduotuvę ir nusipirks kvepalus? Užtat gavusi algą, ji apipirko vaiką nuo galvos iki kojų. Manau čia jau mamos reikalas kaip tais pinigais disponuoti ir nėra jokio skirtumo kurie pinigai panaudojami vaikui, kurie - ne vaikui. Manau, kad problema kyla tada, kai vaikas gauna iš tėvo pinigus ir yra neaprūpinamas taip, kaip derėtų, o mama apsirūpina pati vaiko sąskaita.
marsiukė
2006 03 17, 07:16
QUOTE(Poli1 @ 2006 03 14, 20:09) Pats įdomiausias dalykas yra tai, kai taviškis "brangiausias" išeina pas kitą ir tik tuomet kai savo atžalai iš pirmos santuokos (ar šiaip bendro gyvenimo kartu) prireikia mokėti pinigėlius ar pirkti dovanėles, jis pastebi, kad jau laaabai mažai uždirba, tačiau kai tie patys pinigai ar dovanėlės liečia dabartinės žmonos ar draugės vaikeliui (tai jau gali būti ir nebe jo vaikas), pinigų kažkaip atsiranda. Čia jau man būna labai įdomu Gakiu pasakyti tik tiek, kad mano vaikui nelieka sumokėjus visus mokesčius ir alimentus, net tų 250lt, kurie yra atiduodami kitam vaukui.Gerai, kad dar yra amno mama, kuri begalo rūpinasi savo anūke, nes aš taip neįstengiu...Negaliu jai pirkti kiekvieno skiepo po 130lt, nes vaikas yra alergiškas valstybinėm, sergam atopiniu dermatitu, ir t.t. Nesiskundžiu, tik vat nuomonė, kad savo vaikui pinigėliai atrandami, nėra visada teisinga.Žiūriu, kad tik sumokėt tuos alimentus ir neturėti problemų su antstoliais, teismais ir pan.O savo vaikas kaip ir lieka be daug ko...
QUOTE(Dew drop @ 2006 03 14, 21:09) Žinoma, kad yra  bet palyginus tokių moterų-aferisčių kiekį su aferistais-vyrais, tai greičiausiai santykis 1:100  jei ne daugiau...
Dew drop
2006 03 17, 10:53
QUOTE(marsiukė @ 2006 03 17, 07:16) Gakiu pasakyti tik tiek, kad mano vaikui nelieka sumokėjus visus mokesčius ir alimentus, net tų 250lt, kurie yra atiduodami kitam vaukui.Gerai, kad dar yra amno mama, kuri begalo rūpinasi savo anūke, nes aš taip neįstengiu...Negaliu jai pirkti kiekvieno skiepo po 130lt, nes vaikas yra alergiškas valstybinėm, sergam atopiniu dermatitu, ir t.t. Nesiskundžiu, tik vat nuomonė, kad savo vaikui pinigėliai atrandami, nėra visada teisinga.Žiūriu, kad tik sumokėt tuos alimentus ir neturėti problemų su antstoliais, teismais ir pan.O savo vaikas kaip ir lieka be daug ko... Užjaučiu dėl finansų trūkumo, tai patirti tenka tikrai daugeliui  tiek pilnom šeimom, tiek vienišom mamom...Turbūt retas vaikelis dabartinėje Lietuvoje auga visko pertekęs  bet tai jau kita problema...
irmutem
2006 03 17, 20:31
mano buves vyrelis vaikui alimentu taip pat nemoka. dar praejo tik 3 menesiai po skyrybu, tai as kol kas jo dar neuzsipuolu, na gi reikia juk atsigaut vargseliui... gerai tik, kad kol jis atsigavines, vaikui valgyti nereikia.. o pragyvenam is mano stipendijos, kurai gaunu besimokydama universitete (125lt), bei vaiko pasalpos (93lt). o daugiau tai tevai padeda. kitaip tikrai neissiverstume
Diegavirtė
2006 03 25, 17:58
Įdomu, kodėl toms antrosioms atrodo, jog vyro ex gautus alimentus išleidžia ne vaikui, o sau. O tai kas tada vaiką rengia, maitina, vitaminus ir vaistus, kai reikia, perka, už įvairiausias ugdymo veiklas moka... Ir ar užtenka vaikui 125 - 165 lt. per mėnesį? Norėčiau pamatyti tokį vaiką, vargšelį. Ar išsiskyrusi ir iš ex gaunanti alimentus moteriškė netenka teisės užeiti į kavinę ar barą, nueiti į spektaklį, nusipirkti kvepalų, kosmetikos, naujų drabužių??? ar ji privalo gedėti ir nekišti nosies iš namų???
Ferrari
2006 08 27, 00:22
Marsiuke, rašai, kad tavo vyro ex turi 4 kambarių butą ir dvi mašinas - šaunuolė moteris, kad sugeba tiek turėti  ir ne jos kaltė, kad jos ex vyras sukūręs kitą šeimą negali naujosios šeimos materialiai aprūpinti. Gal jos pajamos pakankamai didelės ir kelis kart didesnės, už Jūsų, bet dėl to tėčio Pareiga išlaikyti vaiką (gal apie išlaikymą nekalbėkim - tiesiog paremti finansiškai) niekur nedingsta Gal nereikėtų skaičiuoti kur ji leidžia tuos alimentus, juo labiau jei taupo ir stato naujus langus, kuriame gyvena ne tik Ji, bet ir tavo vyro vaikas. O Jūsų vaikučiui jau dveji metukai, todėl gali drąsiai eiti į darželį, o tėtis galės prisidėti prie šeimos biudžeto. O gal jis ruošiasi sėdėti su vaiku, kol jam sueis treji? Tuomet neverk, kad Jūsų vaikui lieka mažiau nei 250 Lt. Žinai, kada dauguma vienišų mamų pradeda leisti vaikus į darželį - nuo vienerių metų - tam, kad galėtų duoti daugiau, nei tėčio alimentai.... Be pykčio Tiesiog išsakiau savo nuomuonę
marsiukė
2006 08 27, 16:46
QUOTE(Ferrari @ 2006 08 27, 00:22) Marsiuke, rašai, kad tavo vyro ex turi 4 kambarių butą ir dvi mašinas - šaunuolė moteris, kad sugeba tiek turėti  ir ne jos kaltė, kad jos ex vyras sukūręs kitą šeimą negali naujosios šeimos materialiai aprūpinti. Gal jos pajamos pakankamai didelės ir kelis kart didesnės, už Jūsų, bet dėl to tėčio Pareiga išlaikyti vaiką (gal apie išlaikymą nekalbėkim - tiesiog paremti finansiškai) niekur nedingsta Gal nereikėtų skaičiuoti kur ji leidžia tuos alimentus, juo labiau jei taupo ir stato naujus langus, kuriame gyvena ne tik Ji, bet ir tavo vyro vaikas. O Jūsų vaikučiui jau dveji metukai, todėl gali drąsiai eiti į darželį, o tėtis galės prisidėti prie šeimos biudžeto. O gal jis ruošiasi sėdėti su vaiku, kol jam sueis treji? Tuomet neverk, kad Jūsų vaikui lieka mažiau nei 250 Lt. Žinai, kada dauguma vienišų mamų pradeda leisti vaikus į darželį - nuo vienerių metų - tam, kad galėtų duoti daugiau, nei tėčio alimentai.... Be pykčio Tiesiog išsakiau savo nuomuonę Vaikui nėra leidžiama eiti į darželį, nes mergaitė ištisai serga.Gydytojai uždraudė. Ir vyras tikrai sėdės su mergaite iki 3m. Nes mano alga didesnė nei jo.Daugiau tokių vyrų.Galiu pasakyti valio visoms exėms, kurios sugeba gerai gyventi, bet tegu jos nesitampo ir netampo vyrų, kurie kiekvieną mėnesį sąžiningai moka pinigėlius vaikui(nesvarbu kokia ta suma, ji yra mokama kiekvieną mėnesį), dėl 5 litų. Mat, jai mažai pasirodė 250lt suma, tai sugalvojo ją pasikelti iki 255lt.Juokinga? Tačiau mano laimei, ji ne tik negavo tų 5 litų, bet kadangi vyras nedirbantis, tai vaikui išlaikymas buvo sumažintas iki 150lt.  Pati norėjo karo.Ne veltui sakoma, geriau žvirblis rankoj, nei briedis girioj.Iš savo godumo tegu sprogsta.O man jos teismai tik į naudą.Nei kiek nepykstu dėl išsakytų nuomonių. Įdomu.
Rudenėja
2006 08 27, 16:52
QUOTE(marsiukė @ 2006 08 27, 17:46) Vaikui nėra leidžiama eiti į darželį, nes mergaitė ištisai serga.Gydytojai uždraudė. Ir vyras tikrai sėdės su mergaite iki 3m. Nes mano alga didesnė nei jo.Daugiau tokių vyrų.Galiu pasakyti valio visoms exėms, kurios sugeba gerai gyventi, bet tegu jos nesitampo ir netampo vyrų, kurie kiekvieną mėnesį sąžiningai moka pinigėlius vaikui(nesvarbu kokia ta suma, ji yra mokama kiekvieną mėnesį), dėl 5 litų. Mat, jai mažai pasirodė 250lt suma, tai sugalvojo ją pasikelti iki 255lt.Juokinga? Tačiau mano laimei, ji ne tik negavo tų 5 litų, bet kadangi vyras nedirbantis, tai vaikui išlaikymas buvo sumažintas iki 150lt.  Pati norėjo karo.Ne veltui sakoma, geriau žvirblis rankoj, nei briedis girioj.Iš savo godumo tegu sprogsta.O man jos teismai tik į naudą.Nei kiek nepykstu dėl išsakytų nuomonių. Įdomu. Dalinai suprantu tave. Bet ikisiu savo trigrasi. Ar kada pagalvojai, kad vienisa mama net negali apsvarstyti patarimu neleisti vaiko i darzeli? O kad vyras nedirba ir todel sumazinta pinigu suma... Linkiu, kad kai prades dirbti, ji butu padidinta bent iki kokiu 500 Lt. Sekmes jums visiems
marsiukė
2006 08 27, 17:01
QUOTE(Rudenėja @ 2006 08 27, 16:52) Dalinai suprantu tave. Bet ikisiu savo trigrasi. Ar kada pagalvojai, kad vienisa mama net negali apsvarstyti patarimu neleisti vaiko i darzeli? O kad vyras nedirba ir todel sumazinta pinigu suma... Linkiu, kad kai prades dirbti, ji butu padidinta bent iki kokiu 500 Lt. Sekmes jums visiems  Vyro ex nelaido vaiko visai į darželį, samdė auklę. Taigi jokių sąžinės priekaištų sau neturiu.
QUOTE(marsiukė @ 2006 08 27, 17:46) Vaikui nėra leidžiama eiti į darželį, nes mergaitė ištisai serga.Gydytojai uždraudė. Ir vyras tikrai sėdės su mergaite iki 3m. Nes mano alga didesnė nei jo.Daugiau tokių vyrų.Galiu pasakyti valio visoms exėms, kurios sugeba gerai gyventi, bet tegu jos nesitampo ir netampo vyrų, kurie kiekvieną mėnesį sąžiningai moka pinigėlius vaikui(nesvarbu kokia ta suma, ji yra mokama kiekvieną mėnesį), dėl 5 litų. Mat, jai mažai pasirodė 250lt suma, tai sugalvojo ją pasikelti iki 255lt.Juokinga? Tačiau mano laimei, ji ne tik negavo tų 5 litų, bet kadangi vyras nedirbantis, tai vaikui išlaikymas buvo sumažintas iki 150lt.  Pati norėjo karo.Ne veltui sakoma, geriau žvirblis rankoj, nei briedis girioj.Iš savo godumo tegu sprogsta.O man jos teismai tik į naudą.Nei kiek nepykstu dėl išsakytų nuomonių. Įdomu. Man tik labai idomu, kai tu atsidursi (aisku ne duog dieve) jos vietoj, kokia tada giesmele giedosi Ir labai butu idomu ar tau uztektu 250lt.
Rudenėja
2006 08 27, 18:38
QUOTE(marsiukė @ 2006 08 27, 18:01) Vyro ex nelaido vaiko visai į darželį, samdė auklę. Taigi jokių sąžinės priekaištų sau neturiu. Bet aukle kainavo 1000, o vaikas dar plius buvo ir maitinamas bei rengiamas, o tete 250 Lt mokejo. Gali kuo ramiausiai turet priekaistu.
QUOTE(Rudenėja @ 2006 08 27, 19:38) Bet aukle kainavo 1000, o vaikas dar plius buvo ir maitinamas bei rengiamas, o tete 250 Lt mokejo. Gali kuo ramiausiai turet priekaistu.
QUOTE(Rudenėja @ 2006 08 27, 19:38) Bet aukle kainavo 1000, o vaikas dar plius buvo ir maitinamas bei rengiamas, o tete 250 Lt mokejo. Gali kuo ramiausiai turet priekaistu. Trumpai ir aiškiai,neturiu net ką pridurt  turbūt tik tiek,kad tu teisi.
marsiukė
2006 08 27, 20:08
QUOTE(Rudenėja @ 2006 08 27, 18:38) Bet aukle kainavo 1000, o vaikas dar plius buvo ir maitinamas bei rengiamas, o tete 250 Lt mokejo. Gali kuo ramiausiai turet priekaistu. jeigu turėjo iš ko, tai ir mokėjo. Aš negaliu mokėt auklei iki kol vaikas eis į mokyklą, tai džiaugiuos galimybe nors tėtį prie vaiko galėdama palikti iki 3m.Kaip man siūlėt, galėjo leist į darželį, būtų dar sutaupius.Mūsų vaikas oru gyvas-jam nei valgyt, nei gert nereikia.Sergantį į daržą vest reikia-taip išeina pagal jus, pirmąsias. Kad mes apsiženyjom už išsiskyrusio, tai nei mum, nei mūsų vaikam nieko nebereikia, tik mokėt alimentus vaikam iš pirmos santuoks.Mat, tik jiems visko reikia. Mano vyras nė 250lt mūsų mergaitei negali duot. ir neduoda nė lito. Aš išlaikau visus + moku alimentus.Pagal įstatymą, esantis tėvystės atostogose neprivalo mokėti jokių pinigėlių ir jokios skolos nėra. Pasiskatykit teisininko skyrelyje.
QUOTE(marsiukė @ 2006 08 27, 21:08) jeigu turėjo iš ko, tai ir mokėjo. Aš negaliu mokėt auklei iki kol vaikas eis į mokyklą, tai džiaugiuos galimybe nors tėtį prie vaiko galėdama palikti iki 3m.Kaip man siūlėt, galėjo leist į darželį, būtų dar sutaupius.Mūsų vaikas oru gyvas-jam nei valgyt, nei gert nereikia.Sergantį į daržą vest reikia-taip išeina pagal jus, pirmąsias. Kad mes apsiženyjom už išsiskyrusio, tai nei mum, nei mūsų vaikam nieko nebereikia, tik mokėt alimentus vaikam iš pirmos santuoks.Mat, tik jiems visko reikia. Mano vyras nė 250lt mūsų mergaitei negali duot. ir neduoda nė lito. Aš išlaikau visus + moku alimentus.Pagal įstatymą, esantis tėvystės atostogose neprivalo mokėti jokių pinigėlių ir jokios skolos nėra. Pasiskatykit teisininko skyrelyje. Niekas tavęs įžeist tikrai nenori ir iš dalies aš su tavim sutinku  Bet suprask vieną-vaiko iš 250 lt neišlaikysi,o jei jį mokėjai padaryt,tai ir mokėk jį išaugint
marsiukė
2006 08 27, 21:03
QUOTE(Domuks @ 2006 08 27, 20:19) Niekas tavęs įžeist tikrai nenori ir iš dalies aš su tavim sutinku  Bet suprask vieną-vaiko iš 250 lt neišlaikysi,o jei jį mokėjai padaryt,tai ir mokėk jį išaugint  Puikiai žinau, kiek kas kainuoja. Nepamirškit, ir mes , antrosios, kad ir kaip mes vienos kitų nemėgstam, auginam vaikus. Jie taip pat valgo, jiems taip pat reikia rūbų, žaislų, pramogų. Mes nelinkę atiminėt. Jei reiks, duosiu valgyt ir tam vaikui iš anos santuokos, ir gyvent priimsiu. O posakis, kad mokėjai padaryt, mokėk ir išlaikyt, tinka visom- tiek pirmom, tiek anrtom. tai ir neverkit, kad vyrai tokie ir anokie, ir "mokėjot pasidaryt, mokėkit ir išlaikyt".
Langoza
2006 08 27, 21:09
QUOTE(marsiukė @ 2006 08 27, 22:03) Puikiai žinau, kiek kas kainuoja. Nepamirškit, ir mes , antrosios, kad ir kaip mes vienos kitų nemėgstam, auginam vaikus. Jie taip pat valgo, jiems taip pat reikia rūbų, žaislų, pramogų. Mes nelinkę atiminėt. Jei reiks, duosiu valgyt ir tam vaikui iš anos santuokos, ir gyvent priimsiu. O posakis, kad mokėjai padaryt, mokėk ir išlaikyt, tinka visom- tiek pirmom, tiek anrtom. tai ir neverkit, kad vyrai tokie ir anokie, ir "mokėjot pasidaryt, mokėkit ir išlaikyt".  bet tu ir pikciurna kokia
QUOTE(marsiukė @ 2006 08 27, 22:03) "mokėjot pasidaryt, mokėkit ir išlaikyt". Šituos žodžius aš skyriau kaip ir vyrų pusei,čia taviškis privalo aprūpinti savo vaikus,o ne numest po 250 lt.O kas liečia mane,tai vaiką auginu be vyro pagalbos. Ir iš vis nesuprantu,ko tu čia skirstai-pirmos antros  Pas mus čia visos lygios.Ir jei tau nepatinka mūsų verkšlenimai,tiesiog neskaityk
Rudenėja
2006 08 27, 21:15
QUOTE(marsiukė @ 2006 08 27, 21:08) jeigu turėjo iš ko, tai ir mokėjo. Aš negaliu mokėt auklei iki kol vaikas eis į mokyklą, tai džiaugiuos galimybe nors tėtį prie vaiko galėdama palikti iki 3m. Nori pasakyt, kad tavo vyras, jei dirbtu, uzdirbtu maziau nei aukle?  Gal jam darba laikas keist, kad visus savo vaikus galetu normaliai islaikyt
marsiukė
2006 08 27, 21:20
QUOTE(Domuks @ 2006 08 27, 21:11) Šituos žodžius aš skyriau kaip ir vyrų pusei,čia taviškis privalo aprūpinti savo vaikus,o ne numest po 250 lt.O kas liečia mane,tai vaiką auginu be vyro pagalbos. Ir iš vis nesuprantu,ko tu čia skirstai-pirmos antros  Pas mus čia visos lygios.Ir jei tau nepatinka mūsų verkšlenimai,tiesiog neskaityk  Tai dabar visos malkos ant manęs. Ir visai aš ne pikčiurna. Tiesiog, kai aš bandžiau pasiguosti, užsipuolėt mane su įvairiuausiais pasiūlymais:tai vaiką į daržą vest, tai tik ex kainuoja viskas ir jom sunku verstis(nesakau, kad lengva), tai dar ką nors. Nu ir ėmiau gintis Papildyta:QUOTE(Rudenėja @ 2006 08 27, 21:15) Nori pasakyt, kad tavo vyras, jei dirbtu, uzdirbtu maziau nei aukle?  Gal jam darba laikas keist, kad visus savo vaikus galetu normaliai islaikyt  Na, galiu pasakyt tik tiek, kad kai vyras dirbo gaudavo į rankas 700lt.Tai spręskit pačios-čia daugiau, ar mažiau nei auklei?
astulkinas
2006 08 27, 22:04
QUOTE(marsiukė @ 2006 08 27, 22:03) tai ir neverkit, kad vyrai tokie ir anokie, ir "mokėjot pasidaryt, mokėkit ir išlaikyt".
pasikeikčiau , bet Mamulia neleidžia
Rudenėja
2006 08 27, 22:17
QUOTE(marsiukė @ 2006 08 27, 22:20) Na, galiu pasakyt tik tiek, kad kai vyras dirbo gaudavo į rankas 700lt.Tai spręskit pačios-čia daugiau, ar mažiau nei auklei? Cia is tikruju tiek ar cia tiek oficialiai? Nes laaaabai mazai. O dar kaip vyrui. Sakau, kaip zmogui, turinciam ne viena vaika, jam laikas skubiai keisti darba. As cia rimtai. Ziu, ir tau taip sirdies neskaudetu del atiduodamu pirmajam vaikui pinigu.
mamulia
2006 08 27, 22:52
Gerb. marsiuke, aš čia biskutuką nesupratau...Tu čia atėjai gaut užuojautą, kad turi mokėt alimentus? Ar turim tave paguost, kad vyras neuždirba? Patikėk, ne ten pataikei. Tu bent turi kam vaiką palikt, tu bent turi kas tau jį sergantį slaugo, kas vaistų atveža, kas valgyt padaro, jei pati sergi, kas šiukšles išneša, į pardę nueina... vardint dar? O aš blin, neturiu. Ir dauguma čia esančių neturi. Ir dažnai būtent per tokias, kaip tu - antrąsias. Tai tu blyn nori, kad aš stengčiaus tave suprast ir guosčiau? Žinojai kai tekėjai, kad jis vaiką turi? Taip? Tada diskusija baigta.
Constansa
2006 08 28, 01:01
nu ple, mergos, (Mamulia nesupyk, nesikeikiu) nepulkit taip Marsiukės. Ji moteris, motina ir nori kad jos šeimai būtų kaip geriau ir tik jai matyt geriausiai kokiose sąlygose gyvena. perskaičiau temą nuo pat pradžios ir atba praleidau arba nebuvo paminėta, kada Marsiukė tekėjo už vyro. galbūt po 2,3 ar 5 ar dar daugiau metų nuo jo skyrybų. ar ji buvo tų skyrybų priežastis ar viena priežasčių. jei ne, tai jos piktinimasis yra naturalus. aš irgi piktinčiausi jos vietoje. prieš metus, kai dar buvau savimi ir viskuo patenkinta sutuoktinė, teko bendrauti su ne viena antrąja žmona. ir kai kuriais atvejais netgi žinojau pirmasias žmonas, kad žinot kiek teisybės yra šnekama. ir tikrai galiu pasakyti, kad žmonių yra visokių. piktybinių aferisčių pasitaiko ir tarp motinų. nenoriu pasakoti svetimų istorijų, bet man pačiai pernai teko nugirsti pokalbį dviejų man gana artimų žmonių, vienišų motinų, kurių vaikams jau daugiau nei po 10 metų, pokalbį. abidvi šiai dienai yra gana turtingos moteriškės, abi liko vienos kai vaikams buvo tik metukai. viena augino pati savo vaikus, maitino, rengė, rūpinosi, negaudama jokių alimentų, dirbo po kelis darbus. vienokiais ar kitokiais būdais gal nelabai švariais turėjo ji tų pinigų, bet neišlaidavo, nepratino vaikų prie prabangos. davė tik tiek kiek būtina. ir dar ex turėdavo sumokėti už leidimus išsivežti vaikus į užsienį atostogoms, o kita visą gyvenimą gavo alimentus ir gana nemenkus (vaikai vienmečiai), bet iš jų vaikams neskirdavo nė lito. ir per tą pokalbį pati gyrėsi savo artimai draugei, kaip jai pasisekė suvysyti turtingą vyrą (jis dirba ir gyvena užsienyje ir intrigų ir moteriško sumanumo dėka nežino tikrosios situacijos), o vaikus augina jos ar netgi jo giminaičiai ir jai tas nieko nekainuoja. esmė buvo tame, kad visą laiką ji tik vaidino neturtingą, kad kuo daugiau visi jos gailėtų ir iš tiesų nieks nežino kiek ji turi pinigų. čia, mūsų skyrelyje, susirinkusios labai šaunios mamos, bet pasikartosiu, žmonių būna visokių ...
Kliurka
2006 08 28, 07:03
vargše marsiuke, man taves tikrai gaila. net labai. net neįsivaizduoju, kaip tau sunku gyventi su tokia patologiška neapykanta vyro ex ir jos dukrytei. kur tik paskaitau, visur tavo dejavimai, visur skaičiavimas jos mašinų, buto langu, pinigu. žinai, tikrai butu lengviau, jei imtum skaičiuoti savo (mašinas, langus, pinigus ir t.t.). kokiai reikia buti bjauriai bobai, kad negaletum per tuos trejus metus atsiplešti nuo vyro praeities, jos nueito gyvenimo etapo. kaltini ex, neleidusia durytes i darzeli ir samdziusia vaikui aukle. kodel? ar kad pati nepajegi savo vaikui samdyti aukles. lai sukas vyrelis. valgyti turi abu vaikai, net ir tuomet, kai ju tetis nedirba, augindamas kita vaika. ir serga tie vaikai, ir drabuzius išauga.. beje, ar tu finansiskai tikrai taip blogai gyveni, kad savo dukryte zadi oru maitinti? gal serga tavo dvasia sunkia neapykantos forma. manau, kad tau tikrai reikia gydyti savo pavyda ir patologine neapykanta.
ziogelis2
2006 08 28, 11:13
na, mamytes, ex ir esamos zmonos...manau, jau visos uzmirsome bediskutuodamos senas tiesas: "neteisk ir nebusi teisiamas"...arba: "svetimo skausmo nebuna"....neteisiu nei marsiukes, nei ginu ja...pati buvau viena su dviem vaikuciais keleta metu, tikrai, sunku buvo, ir dabar nelengva, bet jau turiu drauga, o tai, turbut, vien psichologiskai labai padeda ir jegu suteikia...mat realiai savo draugui vaiku nenoriu "uzkarti", nes jis pats is pirmos santuokos turi dvi dukrytes...bet kazkaip nei jo ex mane dusina, nei as - jo mergaites skriaudziu...ne, netgi drabuziu isaugtu dukros, atiduodu  ir tikrai nesulaikau nuo ju susitikimu....ir apskritai, manau, reikia daugiau pakantumo, isiklausymo, nes kartais visos tik save girdime...tai todel kad savas skausmas visada skaudesnis o del finansu...as ir dabar skaiciuoju litus, centus, alimentus...susirasau, kiek kas kainuoja, pasiskiriu prioritetus...ir kazkaip uztenka...bandau prasyti ex didesniu alimentu, nes duoda tik 1/3 to, kas jam priteista. bet jei neduos, tikrai i teismus nesikreipsiu, nes nervai ir vaiko sveikata - psichologine - brangiau nei tie keli simtai...gal ir lengva man dabar kalbeti, kai badu nemirstu...tikrai turejau suneksniu laiku...tik noriu palinketi visoms stiprybes, kantrybes, geros valios...tada ir mamos busime geresnes o toms, kurioms dabar kaip tik yra ta didele finansine "duobe"...zinokite, tikrai sulauksit geresniu laiku...vaikuciai auga, mes griztam i darba ir po truputi reikalai taisosi...ir nebijokite priimti siulomos pagalbos: teveliu, uosviu ir pan....kai galesit, jus jiems atsidekosit...pati viska perejau, maniau, skursiu visa gyvenima...bet...  Dievas yra...as tikiu, kad viskas tik geryn
QUOTE(mamulia @ 2006 08 27, 23:52) Gerb. marsiuke, aš čia biskutuką nesupratau...Tu čia atėjai gaut užuojautą, kad turi mokėt alimentus? Ar turim tave paguost, kad vyras neuždirba? Patikėk, ne ten pataikei. Tu bent turi kam vaiką palikt, tu bent turi kas tau jį sergantį slaugo, kas vaistų atveža, kas valgyt padaro, jei pati sergi, kas šiukšles išneša, į pardę nueina... vardint dar? O aš blin, neturiu. Ir dauguma čia esančių neturi. Ir dažnai būtent per tokias, kaip tu - antrąsias. Tai tu blyn nori, kad aš stengčiaus tave suprast ir guosčiau? Žinojai kai tekėjai, kad jis vaiką turi? Taip? Tada diskusija baigta. Griežtai pasakyta O šiaip aš pritariu visų nuomonei. Ir taip pat esu tos nuomonės - padarei vaiką tai ir išlaikyk jį, o nesidangstyk kitais vaikais. ar vyras turi sėdėti vaiko priežiūros atostogose? Jis VYRAS. O tai viską ir pasako: išlaikai šeimą ir ne tik dabartinę, bet ir buvusią (bent jau savo vaikus). Koks jis vyras, jei nesugeba namo parnešt pinigų. Ar reikia moteriai juos uždirbt ir jį išlaikyt? Tai jau geriau be vyro gyvent. Kam jis toks? Malonumui ir tiek? Ir dėl to tu turi plėšytis keliuose darbuose, gaminti maistą, tvarkyti kambarius, skalbti jo kojines ir pan. O jis tik sėdės namie su vaikais.  Mano mama pasakytų - jis ne vyras o mazgotė. Aš džiaugiuosi, kad neturiu tokio vyro. Man vyras - tai pilna to žodžio prasme: jis dirba ir stengiasi šeimos gerovei, o neverkia įsikniaubęs į bobos sijoną kaip jam sunku ir dar ragana ex reikalauja iš jo alimentų, alimentų, kurie reikalingi JO vaikams. Marsiuke, neįsižeisk. Aš aplamai apie vyrus išsakiau, apie tuos vyrus, kurie mano akimis žiūrint neverti vyro vardo.
QUOTE(Poli1 @ 2006 08 28, 22:30) O šiaip aš pritariu visų nuomonei. Ir taip pat esu tos nuomonės - padarei vaiką tai ir išlaikyk jį, o nesidangstyk kitais vaikais. ar vyras turi sėdėti vaiko priežiūros atostogose? Jis VYRAS. O tai viską ir pasako: išlaikai šeimą ir ne tik dabartinę, bet ir buvusią (bent jau savo vaikus). Koks jis vyras, jei nesugeba namo parnešt pinigų. Ar reikia moteriai juos uždirbt ir jį išlaikyt? Tai jau geriau be vyro gyvent. Kam jis toks? Malonumui ir tiek? Ir dėl to tu turi plėšytis keliuose darbuose, gaminti maistą, tvarkyti kambarius, skalbti jo kojines ir pan. O jis tik sėdės namie su vaikais.  Mano mama pasakytų - jis ne vyras o mazgotė. Aš džiaugiuosi, kad neturiu tokio vyro. Man vyras - tai pilna to žodžio prasme: jis dirba ir stengiasi šeimos gerovei, o neverkia įsikniaubęs į bobos sijoną kaip jam sunku ir dar ragana ex reikalauja iš jo alimentų, alimentų, kurie reikalingi JO vaikams. Marsiuke, neįsižeisk. Aš aplamai apie vyrus išsakiau, apie tuos vyrus, kurie mano akimis žiūrint neverti vyro vardo. Na poli1 tu kaip visada pasisakai
Constansa
2006 08 28, 21:46
QUOTE(Poli1 @ 2006 08 28, 22:30) Griežtai pasakyta O šiaip aš pritariu visų nuomonei. Ir taip pat esu tos nuomonės - padarei vaiką tai ir išlaikyk jį, o nesidangstyk kitais vaikais. ar vyras turi sėdėti vaiko priežiūros atostogose? Jis VYRAS. O tai viską ir pasako: išlaikai šeimą ir ne tik dabartinę, bet ir buvusią (bent jau savo vaikus). Koks jis vyras, jei nesugeba namo parnešt pinigų. Ar reikia moteriai juos uždirbt ir jį išlaikyt? Tai jau geriau be vyro gyvent. Kam jis toks? Malonumui ir tiek? Ir dėl to tu turi plėšytis keliuose darbuose, gaminti maistą, tvarkyti kambarius, skalbti jo kojines ir pan. O jis tik sėdės namie su vaikais.  Mano mama pasakytų - jis ne vyras o mazgotė. Aš džiaugiuosi, kad neturiu tokio vyro. Man vyras - tai pilna to žodžio prasme: jis dirba ir stengiasi šeimos gerovei, o neverkia įsikniaubęs į bobos sijoną kaip jam sunku ir dar ragana ex reikalauja iš jo alimentų, alimentų, kurie reikalingi JO vaikams. Marsiuke, neįsižeisk. Aš aplamai apie vyrus išsakiau, apie tuos vyrus, kurie mano akimis žiūrint neverti vyro vardo. kaip teisingai pasakei. gali ką nori kas nori kalbėti apie lygias teises, skatinti (įstatymų nuolaidomis, paskatomis ir t.t.) tėvus išeiti tėvystės atostogų, bet mūsų karta dar taip auklėta. o ir vaikui manau geriau su motina. o tėvas privalo dirbti. čia yra tam tikras atsakomybės jausmo nebūvimas bandžiau bent kiek pateisinti Marsiukę, nes yra žinomas panašus vyro tipas, bet vistik mano nuomonė yra tokia, kad vyras privalo dirbti. nėra darbo? tegul sumažina reikalavimus būsimam darbui. kiek dabar ieško darbininkų, statybininkų, kurių algos tikrai ne 700 lt. aš pati, jei kiltų klausimas, kad neturiu kaip vaiko išmaitinti, turbūt nesibodėčiau jokio darbo
QUOTE(Rutele24 @ 2006 08 28, 22:46) kaip teisingai pasakei. gali ką nori kas nori kalbėti apie lygias teises, skatinti (įstatymų nuolaidomis, paskatomis ir t.t.) tėvus išeiti tėvystės atostogų, bet mūsų karta dar taip auklėta. o ir vaikui manau geriau su motina. o tėvas privalo dirbti. čia yra tam tikras atsakomybės jausmo nebūvimas bandžiau bent kiek pateisinti Marsiukę, nes yra žinomas panašus vyro tipas, bet vistik mano nuomonė yra tokia, kad vyras privalo dirbti. nėra darbo? tegul sumažina reikalavimus būsimam darbui. kiek dabar ieško darbininkų, statybininkų, kurių algos tikrai ne 700 lt. aš pati, jei kiltų klausimas, kad neturiu kaip vaiko išmaitinti, turbūt nesibodėčiau jokio darbo Ir dar toks klausimas iskyla o jei tetukui tektu vienam likti su vaikeliu (na mamos netektu), tai ka jis irgi vaikui verktu, kad neturi pinigu, o gal i vaiknami atiduoutu
QUOTE(Rutele24 @ 2006 08 28, 22:46) gali ką nori kas nori kalbėti apie lygias teises, skatinti (įstatymų nuolaidomis, paskatomis ir t.t.) tėvus išeiti tėvystės atostogų, bet mūsų karta dar taip auklėta. o ir vaikui manau geriau su motina. o tėvas privalo dirbti. čia yra tam tikras atsakomybės jausmo nebūvimas bandžiau bent kiek pateisinti Marsiukę, nes yra žinomas panašus vyro tipas, bet vistik mano nuomonė yra tokia, kad vyras privalo dirbti. nėra darbo? tegul sumažina reikalavimus būsimam darbui. kiek dabar ieško darbininkų, statybininkų, kurių algos tikrai ne 700 lt. aš pati, jei kiltų klausimas, kad neturiu kaip vaiko išmaitinti, turbūt nesibodėčiau jokio darbo Būtent. Dirbti reikia, o neverkšlenti. Dabar darbų tikrai yra pasirinkimas, tik noro reikia turėti. Štai keletą mano pažįstamų dirba statybose, t.y. pas žmones, į mėnesį išeina 2000-3000 Lt. Tik netingėk.
Constansa
2006 08 28, 21:55
marsiukė
2006 09 03, 17:01
QUOTE(Kliurka @ 2006 08 28, 07:03) net neįsivaizduoju, kaip tau sunku gyventi su tokia patologiška neapykanta vyro ex ir jos dukrytei. manau, kad tau tikrai reikia gydyti savo pavyda ir patologine neapykanta. Ačiū už diagnozę.Bet gydymui pinigų neturiu. Reiks paprašyti vyro ex.
Rudenėja
2006 09 03, 20:34
QUOTE(marsiukė @ 2006 09 03, 18:01) Ale rimtai tu
tik drugelis
2006 09 03, 23:37
Manau, kad niekurios sio forumo dalyves, susiraukusios nuo savo pykcio kartumo, tiesiog bijo pripazinti, kad yra tiesiog nusivylusios... jog neizvelge skirtumo tarp "vyro" ir mazguotes su kelnemis, kur netik savo isipareigojimu vykdyti nesugeba, bet dar uzkrauna naujai moteriai pareiga pakovoti su buvusiaja, kuri skriaudzia ji vargseli...
O man atrodo, kad ji nuvargusi nuo tokio gyvenimo ir viskas susikaupe, pyktis , nuovargis, neapykanta ir t.t., gal kazka reiktu keisti gyvenime...gal reiktu didzia nasta uzkrauti ir vyrui
|
|