Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kengūra
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Uliuliuska
Kaip pavyzdis.

Krepsyje buvo 10 saldainiu. 3 vaikai paeme po du saldainius, likusieji - po viena. Kiek vaiku paeme saldainius.

Kadangi mano vaikas dar nepakankamai greitai skaito, o perskaites, kartais pamirsta, nuo kuo pradejo, tai doh.gif
Uvė
iš kur tokie faini uždavinukai? įmeskite kas nors dar.

pvz.,
užvakar buvo Katios gimtadienis. rytoj bus penktadienis. kokią savaitės dieną buvo Katios gimtadienis?
Uliuliuska
QUOTE(Uvė @ 2007 02 17, 16:25)
iš kur tokie faini uždavinukai? įmeskite kas nors dar.
pvz.,
užvakar buvo Katios gimtadienis. rytoj bus penktadienis. kokią savaitės dieną buvo Katios gimtadienis?
*

Mano dukra atnese is mokyklos atsviesta lapa.....gal 40 uzdaviniu doh.gif Ryt, kai busiu namie, parasysiu, jei kam bus idomu.
maziux2
mano dukra tai 5 kartus kengūroje dalyvavusi ir dar šiais metais dalyvaus...ji šiaip yra labai gabi visiems dalykams, tik, kad yra jos klasėje viena tokia mergaitė, tai ten iš viso proto bokštas tai ji visada laimi...o mano dukra dažniausiai buna antra po jos...bet ji vistiek dalyvauja, nes jai labai patinka. ir antra vieta yra labai gerai biggrin.gif
Uliuliuska
galit cia rusiskai paspresti
kengura
4mamyte
nu,o mane tai nervina tie 6litai.mano vaikas irgi kiekvienais metais dalyvasuja,bet niekada pats nesidomi rezultatais.o jau sestokas!!!ir siemet mokytoja praso ji dalyvaut,tai as jo klausiu-o tu nori?jis sako"ne,bet mokytoja praso"...o pernai nedaviau tu pinigu,tai pati mokytoja uz ji sumokejo,kad tik dalyvautu.gal atrodau prasta mama,bet nesuprantu sio konkurso prasmes....

karta dalyvavo kazkokioj olimpiadoj,tai tada visiem mums buvo svente.vaziavo i kazkokia mokykla,sedejo kaip per koki egzamina,gavo uzduotis-sprende.tada jam ir paciam labai patiko. thumbup.gif o ta kengura-lyg koks biznis....

nu atleiskit,jei ka izeidziau...
jurgixe
mano tai sunus siais metais antrokas irgi dalyvaus kenguroj.jie is klases tik dviese dalyvaus tai dziaugiasi,kad juos isrinko
Jurgita&P
Mano nuomone joks cia biznis. Pirmiausia tai lavina netradicini mastyma. O jei mokytoja jusu vaika skatina dalyvauti, vadinasi jame yra kabliukas, o gal uzkibs ir jam tai patiks, gal jame yra matematikas... g.gif O del tu sesiu litu, pvz. musu mokykla pati skiria kazkiek nemokamu vietu, nes apmoka, o jau mokytojai prizinikus pvz. leidzia nemokamai,o visi kiti kas nori isandyti jegas moka patys. Be to tai ir mokyklai prestizas kai kuo daugiau dalyvauja ir dar gerus rezultatus parodo .
Del skelbimo... nieko blogo cia nematau. Juk kaip egzamine... kartais ne ta nuotaika- vadinasi laimes dalykas. smile.gif
maziux2
QUOTE(4mamyte @ 2007 02 18, 00:29)
nu,o mane tai nervina tie 6litai.mano vaikas irgi kiekvienais metais dalyvasuja,bet niekada pats nesidomi rezultatais.o jau sestokas!!!ir siemet mokytoja praso ji dalyvaut,tai as jo klausiu-o tu nori?jis sako"ne,bet mokytoja praso"...o pernai nedaviau tu pinigu,tai pati mokytoja uz ji sumokejo,kad tik dalyvautu.gal atrodau prasta mama,bet nesuprantu sio konkurso prasmes....

karta dalyvavo kazkokioj olimpiadoj,tai tada visiem mums buvo svente.vaziavo i kazkokia mokykla,sedejo kaip per koki egzamina,gavo uzduotis-sprende.tada jam ir paciam labai patiko. thumbup.gif o ta kengura-lyg koks biznis....

nu atleiskit,jei ka izeidziau...
*

o dabar as kjiek pastebejau, kad dalyvio mokestį reikia mokėti beveik visuose konkursuose ir olimpiadose ir dar labai didelėmis kainomis(pvz. 50Lt) ir man visai nekeista, kad reikia mokėti...ir plius juk gauna ir pieštukus????? mirksiukas.gif
allegro
QUOTE(Paja @ 2007 02 16, 20:44)
Manoji pirmokėlė irgi dalyvaus. Iš pradžių lyg ir spyriojosi, bet po to pati nutarė, kad reikia pabandyti. Jų beveik visa klasė dalyvaus. thumbup.gif
*

Mano pirmokė irgi eis pamastyt,pasirinko savo noru pati ir parėjus namie paprašė pinigėlių kad susimokėt.dabar laukia...
Chada
Mamytes, džiaukitės, kad tik jūsų vaikiukai rodo norą dalyvauti konkursuose, juk vaikas ne tik save išbando, bet ir praturtėja patirtimi. O iš šešių litukų dar, manau, niekas biznio nepasidarė g.gif Vaikai gauna po pieštuką, gražią padėką už dalyvavimą, patekę į penkiasdešimtuką, apdovanojami kuprinėlėmis ir uždavinių knygutėmis "Kengūra", o be to ir darbų tikrintojams galbūt mokama (čia tik spėju), o be to labai smagu, kad vaikas ne saldainį ar ledą nusiperka, o investuoja į save 4u.gif
sidabrineplastake
NA MONOJI PONELE SAKE KAD BUS TOKS KONKURSAS!BET KADANGI CIA NEPRIVALOMA SAKO JI! TAI PAGALVOS! SEIP JEI MATEMATIKA GERAI SEKASI! NA PASKAITINEJAU KA JUS CIA RASOT,MANAU REIKS IKALBETI DUKRIUKA PAMEGINTI mirksiukas.gif
Brunhilda
Maniškiai kol kas nė vienos Kengūros nepraleido. Su noru dalyvaus ir šiemet. Tik tą pačią dieną po Kengūros man padaugėja darbo doh.gif - tol neatstoja, kol aš visų užduočių neišsprendžiu ir nepasakau, ar viską teisingai išsprendė biggrin.gif
maziux2
QUOTE(Chada @ 2007 02 20, 02:34)
Mamytes, džiaukitės, kad tik jūsų vaikiukai rodo norą dalyvauti konkursuose, juk vaikas ne tik save išbando, bet ir praturtėja patirtimi. O iš šešių litukų dar, manau, niekas biznio nepasidarė  g.gif  Vaikai gauna po pieštuką, gražią padėką už dalyvavimą, patekę į penkiasdešimtuką, apdovanojami kuprinėlėmis ir uždavinių knygutėmis "Kengūra", o be to ir darbų tikrintojams galbūt mokama (čia tik spėju), o be to labai smagu, kad vaikas ne saldainį ar ledą nusiperka, o investuoja į save  4u.gif
*

o aš nežinojau, kad kuprinėles laimi...mano dukra daug sykių uvo į 50 - tuką pakliuvusi, bet kuprinės negavo schmoll.gif
Rudenėja
QUOTE(Uliuliuska @ 2007 02 17, 16:34)
Mano dukra atnese is mokyklos atsviesta lapa.....gal 40 uzdaviniu doh.gif  Ryt, kai busiu namie, parasysiu, jei kam bus idomu.
*

Parasyk, parasyk, parasyk bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
maziux2
QUOTE(Rudenėja @ 2007 02 23, 21:22)
Parasyk, parasyk, parasyk  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

aga, būtų įdomu blush2.gif
Jurgita&P
Užsisakiau Kengūros užduočių knygeles, ir ... doh.gif Tragedija kažkokia, nesiunčia kurjerių paštu. Tik pedagogams atveža, kurie pastoviai užsisakinėja. O aš dabar turiu varyti į kitą Lietuvos galą kad pasiimti knygų. Knygos tiek nekainuoja kiek man kelionė kainuos. Nesuprantu, kam tada internetiniai užsakymai priimami. Ištiesų tai dauguma knygų perku internete ir dar tokio bajeriuko nebuvo verysad.gif blink.gif
Rudenėja
QUOTE(Jurgita&P @ 2007 02 25, 18:48)
Užsisakiau Kengūros užduočių knygeles, ir ... doh.gif Tragedija kažkokia, nesiunčia kurjerių paštu. Tik pedagogams atveža, kurie pastoviai užsisakinėja. O aš dabar turiu varyti į kitą Lietuvos galą kad pasiimti knygų. Knygos tiek nekainuoja kiek man kelionė kainuos. Nesuprantu, kam tada internetiniai užsakymai priimami. Ištiesų tai dauguma knygų perku internete ir dar tokio bajeriuko nebuvo  verysad.gif  blink.gif
*

O jau sumokejai? Nes jei dar tik issiuntei pati uzsakyma, o neapmokejai saskaitos, tai parasyk jiems e-mail, kad atsauki uzsakyma ir viskas. O kas daryt.

O jei sumokejai jau, tai rek, paimsime kas nors ir paprastu pastu atsiusime, vis pigiau bus nei vaziuot tau..

Siaip tai be rysio ten, maciau ir as.

Jurgita&P
QUOTE(Rudenėja @ 2007 02 25, 21:13)
O jau sumokejai? Nes jei dar tik issiuntei pati uzsakyma, o neapmokejai saskaitos, tai parasyk jiems e-mail, kad atsauki uzsakyma ir viskas. O kas daryt.

O jei sumokejai jau, tai rek, paimsime kas nors ir paprastu pastu atsiusime, vis pigiau bus nei vaziuot tau..

Siaip tai be rysio ten, maciau ir as.
*

Tai visa laimė kad nesumokėjau. Pildau pildau viską ir... išmetą sąskaitą. g.gif Galvoju kaip čia.. nepaklausė apie pristatymo būdą. Ogi žiūriu.. Tiesiog labai gaila. Gyveni kaime ir jautiesi nepilnavertis, čia su žiburiu nerasi tokių knygelių. Keista kad internete Kengūros puslapis reklamuoja, o įsigyti nėra galimyės neapsunkinant kitų žmonių. unsure.gif
maziux2
keista ir gaila... unsure.gif
arabeska
Dalyvauja thumbup.gif Mokykloje buvo trečias, o rajone šeštas mirksiukas.gif šiemet vėl dalyvaus. Kengūrai ruošiasi mokykloje, mokytoja duoda užduotis , ji turi užduočių knygelę...
ERVInga

Kai buvo 3 klasėje dalyvavo ir rajone 3 vietą paėmė, o pernai tai nedalyvavo g.gif Spėju mokytoja neturėjo laiko paruošti, nes nei vienas jo klasiokas nedalyvavo.Gal šiemet bus kitaip?
Jurgita&P
QUOTE(ERVInga @ 2007 03 02, 15:05)
Kai buvo 3 klasėje dalyvavo ir rajone 3 vietą paėmė, o pernai tai nedalyvavo g.gif Spėju mokytoja neturėjo laiko paruošti, nes nei vienas jo klasiokas nedalyvavo.Gal šiemet bus kitaip?
*

Na tai gali būti ir jūsų pačių iniciatyva. Kaip mūsų šiemet blush2.gif .
Pasigirsiu nusipirkom kengūros užduočių knygeles 2004, 2005 metų gaila 2006 m. nebegavom. Jei kam yra noras galiu atskanuoti užduotis ir įkelti, kad pasispręsti. Žinoma tik nurodykit kokioj grupėj jūsų mažylis dalyvaus biggrin.gif
Uvė
pirmokėlių užduotys buvo nesunkios. panašių sprendėme, bet mano matematikas privėlė klaidų. doh.gif
Kačia
Maniskis pirmokelis irgi padare klaidu. Bet svarbu dalyvauti ir gera nuotaika thumbup.gif
Uvė
nustebino 17-oji užduotis. dalybos pirmokėliai juk nesimoko.

beždžionėlė Kikė per dieną suėda 4 kg bananų, o Minė - 3 kg. per kiek dienų Minė suės tiek bananų, kiek Kikė suėda per 3 dienas?

13-oji užduotis sudoku irgi tik kartą yra sprendę pratybose, be to skaičiai galėjo kartotis.

o apie pieštuką maniškis pareiškė, kad visai negražus. iš tiesų, galėjo bent kokį kengūriuką užklijuoti ant pieštuko.
Kresida
Sveiki. Maniškė pirmokė šiandien ir dalyvavo, tai sakė lengvos buvo užduotys, bet aš sakiau, svarbu dalyvavimas, o ne pergalė. biggrin.gif. Pirmą kartą su šiuo konkursu susidūriau ir nespėjau apie jį visos informacijos susirinkti.. Ir maniškė kažkodėl neparnešė sprendimų lapo, nors aš taip buvau supratusi, kad sprendimo lapas lieka vaikui g.gif
Kačia
Tikrai 17, o ypac 13 uzduotis kaip pirmokeliui nelengva. Bet kiek as suprantu tai tos pacios uzduotys buvo ir antrokam ar kaip g.gif Tai antrokams pats tas.
As tai irgi tykejausi grazesnio piestuko verysad.gif Gerai kad dar padeka yra, tai ja po stiklu pasidejom lotuliukas.gif
Rudenėja
Maniskis sake, kad issprende viska, bet nezinau as, kiek teisingai ir kiek ne. Ir sake, kad nebuvo labai sunku. Nezinau, ar turi uzduociu lapa, padeka ir piestuka, nes pasidejo kuprine ir isleke i lauka lotuliukas.gif

Tai laukiu bigsmile.gif
gima
O kaip sekėsi trečiokams ie ketvirtokams?
man pasirodė sunkokos užduotys blink.gif
#Mia#
QUOTE(gima @ 2007 03 15, 17:40)
O kaip sekėsi trečiokams ie ketvirtokams?
man pasirodė sunkokos užduotys blink.gif
*

Mano ketvirtoke, bet zioplu klaidu pridare doh.gif . "Skaiciavau, bet durnas sprendimas, tai kita apibraukiau" g.gif Taip du uzdavinius "persprende"
Rela
Maniske siemet nedalyvavo, kai reikejo nunesti pinigus sirgo. Tik kaimynu mergaite atejusi pasakojo kaip mokytoja vaikam padejusi ir jai paciai neteisingai isspresta uzdavini pataisiusi. Mano dukra sake kad jos klaseje sito nebudavo, jie viska savarankiskai spresdavo. Tai mastau sau koks cia konkursas kad mokytojai uz vaikus sprendzia. Kaip pas jus?
#Mia#
Nu nesamone jei mokytojai kisasi. Maniskei nelabai pasiseke, nes mokytojos nusprende, kad 20 min. turi likti surasyti atsakymus i lapa blink.gif ir rase nepilna valanda, tai vaikai skubejo, rase bet ka... Bet 70 balu tiksliai surinko, pagyrima (ledu kibira) gavo biggrin.gif
Rudenėja
QUOTE(Rela @ 2007 03 16, 08:43)
Maniske siemet nedalyvavo, kai reikejo nunesti pinigus sirgo. Tik kaimynu mergaite atejusi pasakojo kaip mokytoja vaikam padejusi ir jai paciai neteisingai isspresta uzdavini pataisiusi. Mano dukra sake kad jos klaseje sito nebudavo, jie viska savarankiskai spresdavo. Tai mastau sau koks cia konkursas kad mokytojai uz vaikus sprendzia. Kaip pas jus?
*

blink.gif blink.gif blink.gif
Slykstu. Konkursas netenka prasmes.

Maniskis tai nemazai uzdaviniu klaidingai issprende. Bet tai dzin. Mes olimpiniu principu vadovaujames lotuliukas.gif Beje, padekos (lapo) negavo. O jau namie tai mes irgi atsventem bigsmile.gif
Rela
Na negaliu simtu procentu garantuoti, nes buna kad vaikai visko prisneka. Bet jei kisasi tai tikrai labai jau nesazininga. schmoll.gif
Rudenėja
O beje, kaip galima 70 tasku surinkti? Man maximumas gaunas 72. O maziausia uzdavinio verte yra 3 balai. Tai kaip cia dabar? Ar kitose grupese kitaip?
Rela
QUOTE(Rudenėja @ 2007 03 16, 10:17)
O beje, kaip galima 70 tasku surinkti? Man maximumas gaunas 72. O maziausia uzdavinio verte yra 3 balai. Tai kaip cia dabar? Ar kitose grupese kitaip?
*

Kitaip, taviskis tikriausiai pirmokelis. Treciokai, ketvirtaokai gali surinkti berods 120, jiems buna 24 uzdaviniai, vyresniem lygtai trisdesimt, jie surenka dar daugiau, dabar jau nebeprisimenu kiek. Pradedami spresti jie jau turi kazkoki skaiciu tasku, uz neteisingus atsakymus, kazkiek nuima uz teisingus prideda.
Uvė
QUOTE(#Mia# @ 2007 03 16, 08:52)
Nu nesamone jei mokytojai kisasi. Maniskei nelabai pasiseke, nes mokytojos nusprende, kad 20 min. turi likti surasyti atsakymus i lapa  blink.gif  ir rase nepilna valanda, tai vaikai skubejo, rase bet ka...
*

nemanau, kad mokytojai spręsti, kaip vaikas turi pildyti užduotis. maniškis kiekvieną užduotį rašė į užduočių lapą ir iš karto į atsakymų lapą.

kad nebūtų pasakinėjimų, per konkursą juos prižiūrėjo ne jų mokytoja.
*Nendria*
QUOTE(Rela @ 2007 03 16, 08:43)
Tik kaimynu mergaite atejusi pasakojo kaip mokytoja vaikam padejusi ir jai paciai neteisingai isspresta uzdavini pataisiusi. Mano dukra sake kad jos klaseje sito nebudavo, jie viska savarankiskai spresdavo. Tai mastau sau koks cia konkursas kad mokytojai uz vaikus sprendzia. Kaip pas jus?
*

Manishke priesh metus dalyvavo ir pasakojo, kad priejusi kitos klases mokytoja jai pasake, kad vienas ish ats neteisingas ir liepe pataisyti i kita var. Finale paaishkejo, kad "pataise" teisingai ishspresta uzhdavini blink.gif
#Mia#
QUOTE(Rudenėja @ 2007 03 16, 10:17)
*

QUOTE(Rela @ 2007 03 16, 10:29)
Kitaip, taviskis tikriausiai pirmokelis. Treciokai, ketvirtaokai gali surinkti berods 120, jiems buna 24 uzdaviniai, vyresniem lygtai trisdesimt, jie surenka dar daugiau, dabar jau nebeprisimenu kiek. Pradedami spresti jie jau turi kazkoki skaiciu tasku, uz neteisingus atsakymus, kazkiek nuima uz teisingus prideda.
*

Pagal uzdavinius suskaiciavau 96 balus, tu pradiniu nezinau blush2.gif

Mane tai irgi suniervino, pana paskambino vos neapsizliumbus (ji pas mane abai jautri), galejo patiems palikti spresti, nors dvi mokytojos buvo (ne ju klases).
serephe
QUOTE(Erszebeth @ 2005 04 26, 02:01)
Lyg ir nebuvo tokios temos... Mano trečiokė šiandien intike surado ir su džiaugsmu pranešė, kad jos "Kengūros" rezultatas geriausias klasėje  thumbup.gif Ta proga netgi tortą suėdėm (tėveliai ir biškį alaus padarė  blush2.gif ). Tai pirmi metai, kai ji dalyvauja. O jūsų vaikai ar dalyvauja "Kengūroje"? Kokie rezultatai?
*

Mano sūnus irgi dalyvavo, jis ketvirtokas. Džiaugiousi kartu su Jusmis- jo rezultatai irgi geriausi klasėje. Gavo pieštukėlį "Kengūros" dovanų. Kiek žinau, patys oficealūs rezultatai bus tik gegužės mėnesi skelbiami. Mokytoja rodė l gražius padėkos raštus, kurie ir bus įteikti gavus įvertinimus, visiems dalyvavusiems be išimčių.
Ožiaragė
QUOTE(serephe @ 2007 03 17, 14:56)
Mano sūnus irgi dalyvavo, jis ketvirtokas. Džiaugiousi kartu su Jusmis- jo rezultatai irgi geriausi klasėje. Gavo pieštukėlį "Kengūros" dovanų. Kiek žinau, patys oficealūs rezultatai bus tik gegužės mėnesi skelbiami. Mokytoja rodė l gražius padėkos raštus, kurie ir bus įteikti gavus įvertinimus, visiems dalyvavusiems be išimčių.
*

Mūsiškė tą padėkos raštą iš karto gavo - mokykla dėkoja už dalyvavimą tarptautiniame konkurse thumbup.gif
Paja
QUOTE(Uvė @ 2007 03 15, 15:06)
nustebino 17-oji užduotis. dalybos pirmokėliai juk nesimoko.

beždžionėlė Kikė per dieną suėda 4 kg bananų, o Minė - 3 kg. per kiek dienų Minė suės tiek bananų, kiek Kikė suėda per 3 dienas?

13-oji užduotis sudoku irgi tik kartą yra sprendę pratybose, be to skaičiai galėjo kartotis.

o apie pieštuką maniškis pareiškė, kad visai negražus. iš tiesų, galėjo bent kokį kengūriuką užklijuoti ant pieštuko.
*

Taip, mane irgi, nes maniškė pirmokė ir labai susikrimto dėl kai kurių užduotėlių. Bet sakiau, kad svarbiausia, jog dalyvavai, pati norėjai, pamatei kaip viskas vyksta. Sutiko. biggrin.gif
O pieštuko man iki šiandien nerodė, kai tik paskaičiau čia ir paklausiau ar gavo, sako, taip. Klausiu kur, ogi, kuprinėj. lotuliukas.gif
meskis1
"Mano sūnus irgi dalyvavo, jis ketvirtokas. Džiaugiousi kartu su Jusmis- jo rezultatai irgi geriausi klasėje. Gavo pieštukėlį "Kengūros" dovanų. Kiek žinau, patys oficealūs rezultatai bus tik gegužės mėnesi skelbiami. Mokytoja rodė l gražius padėkos raštus, kurie ir bus įteikti gavus įvertinimus, visiems dalyvavusiems be išimčių. "

O kada Jums pasakė apie rezultatus?

Urartu
QUOTE(meskis1 @ 2007 03 18, 12:01)

O kada Jums pasakė apie rezultatus?
*

Maniškio testą vyras gal kitą dieną (užsukęs pas mokytoją kitu reikalu) namo parnešė...
Papildyta:
QUOTE(Kačia @ 2007 03 15, 16:41)
Tikrai 17, o ypac 13 uzduotis kaip pirmokeliui nelengva. Bet kiek as suprantu tai tos pacios uzduotys buvo ir antrokam ar kaip g.gif Tai antrokams pats tas.
*

Aš irgi pažiūrėjau, kad antrokams buvo tokia pat užduotis g.gif

QUOTE(#Mia# @ 2007 03 15, 21:43)
"Skaiciavau, bet durnas sprendimas, tai kita apibraukiau"  g.gif 
*

thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Šaunuolė
Jurevaga
4u.gif Pieštuką tai gavo iš karto, o apie jokius padėkos raštus ir kt. tai net girdėti negirdėjau. O tai tuos testus po to turi atiduoti? g.gif
Rela
QUOTE(Jurevaga @ 2007 03 18, 17:34)
4u.gif Pieštuką tai gavo iš karto, o apie jokius padėkos raštus ir kt. tai net girdėti negirdėjau. O tai tuos testus po to turi atiduoti?  g.gif
*

Uzduociu lapus is karto parsinesa, atsakymus suraso i atskira lapa. Pas mus rezultatai budavo gal po kokio menesio is karto niekas nieko nezinodavo.
meskis1
Tai man ir keista kad rašo apie rezultatus, kurie bus paskelbti gegužės mėnesį
#Mia#
QUOTE(meskis1 @ 2007 03 18, 20:34)
Tai man ir keista kad rašo apie rezultatus, kurie bus paskelbti gegužės mėnesį
*

Tai juk susiskaiciuoji, kur tikrai teisingi blush2.gif
meskis1
Savo susiskaičiuot galima, bet visos klases????
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.