Vario spiralę, esu labai patenkinta
kontraceptinį žiedą
QUOTE(JustinaD @ 2008 06 25, 21:28) Manau nesamone, kiek zinau spirale trukdo spermai pasiekti kiausineli, nukreipia ja ir kazkiek issskyria kontraceptijos. As kolkas
o ar labai blogai jei padarai poros val paklaida tarp tabl vartojimo?
QUOTE(mizgee @ 2008 07 03, 16:12) Mana,kad nieko baisaus, vartojau KT 5 metus ir daug kartų buvau pamiršusi laiku išgerti, kartais net ir 12 val. vėliau išgerdavau ir daugiau ir nieko viskas gerai buvo, niekada nežiūrėdavau į laikrodį kada jau laikas gert
sveikutes,cia man aktuali tema,mane labai domina spirale,nes kt as pamirsiu gerti,esu didele uzmarstuke.o su spirale manau maziausia problemu.tik va as vakar buvau pas gine ir ji sake pas mane yra zaisdele,o spirale gali ja dirginti,ir kadangi as maitinu tai liepe ateit rudeniop,darys kazkoki tyrima,pamirsau pavadinima,ir tada pagal jo atsakymus spres ar man verta detis spirale. gal kuriai buvo kas nors panasaus,prasau atsiliepkit,pasipasakokit,ar dejotes spirale esant zaizdeliai ir kai jauciates?
prries savaite isidejau varine spirale,, na lyg dar kazkuom ir negaliu skustis, jauciuosi gerai, nieko neskauda ir procedura ne tokia jau baisi kaip as isivaizdavau
Kadangi as dar maitinu tai gine israse zvakutes, o kaip bus pirmos menesines tada sake ateiti ir ides spirale, anksciau jos neturejau naudojom tik prezervatyvus o pries KT esu pries. Bet koks spirales tikrasis veikimas taip ir nesupratau is jusu kalbu. Jei tai mini abortas tada man tai labai nepatinka
n, o man gine sake, kad kol maitinu, tai naudoti tik prezervatyvus, o man jie taip nepatinka......... tai dabar dazniausiai nutraukiam lytini akta, nors kaip zinia, is 100 moteru kasmet pastoja 25, tai kazkaip baisu darosi, nes antro dar leliuko nesinori
aš norėjau dėtis spiralę, bet daktras patarė tai daryti tik pagimdžius visus vaikus, be to pas mane labai skausmingos ir gausios mmm, tai spiralė tik pablogintų situaciją. nors ištikro tai labai norėjau jos, gyd patarė dėtis žiedą, tai ir naudoju jį, man kolkas visai patinka.nemaitinu.
Naudoju kontraceptini zieda
vis dar KŽ
Pries nestuma naudojau patentex zvakutes,likau patenkinta.dabar galvoju prie ju ir grizti,gal kiek nepatogu kai reikia tas 10min palaukti,bet ir tu juk neleidi veltui
As isidejau Mirena. Daug svarsciau, domejausi ir pliusu man gavosi daugiau nei minusu. Ziuresiu kaip bus toliau
QUOTE(perastra @ 2008 07 18, 09:32) As isidejau Mirena. Daug svarsciau, domejausi ir pliusu man gavosi daugiau nei minusu. Ziuresiu kaip bus toliau Man dabar toks laikas, kad turiu pasirinkti, kurią kontraceptinę priemonę pasirinkti, baigiau leliuką maitinti, bet vis dar nesulaukiu mėnesinių.Taigi svarstau Mirena ar KT-Jasminele, bet greičiausiai, kad gersiu KT.
Prezervatyvus, nes kol norėsiu daugiau vaikų, tol nenaudosiu jokių kitokių kontraceptikų
kol maitinau vaikelį tai bandžiau patentex žvakutes, bet siaubas. tada liko tik prezervatyvai. dabar jau nebemaitinu, tai grįžau prie KP.
Kadangi dar maitinu, tai naudoma prezervatyvus, o paskui galvoju naudot žiedą
Kontraceptikų gyvenime nesu gėrusi. Skaičiuodavau dienas, o dabar, kol maitinu, lieka tik pz
mes taip saugojames prezervatyvais
o as siandien buvau pas gine, pasitikrinti po gimdymo, tai israse kt "azalia" - sako, tinka ir maitinancioms. O kadangi as po cezario, tai sake gert ir nemastyt, kad tik nepastociau...
bandysiu paieskot info apie jas - o gal jau kas girdejot, naudojat ar pan.?
Aš po gimdymo ( cezario) kol maitinau saugojomės su vyru, o poto pradėjau naudoti kontraceptini pleistrą, tai beveik pusantrų metų jį klijavau. Dabar gine patarė padaryti pertrauką nuo jų
QUOTE(rpusevic @ 2008 06 26, 12:09) O ar krūtimi maitinote lialių?Aš dabar 2 mėnesiai kaip maitinu, ir prieš savaitė lyg ir mėnesines buvo, patepliojo kelias dienas kraujuku, gaila kad dar nieks nesugalvojo KP ŽINDANČIOMS, spiralės man nepriimtinos, nenoriu aš jų yre net keleto pavadinimu KT maitinancioms ir jau seniai
Man geriau kontroceptines piliules nei spirale,man ji tiesiog nepriimtina del vienos priezasties-neapsaugo nuo pastojimo,tiesiog neleidzia vystytis jau apvaisintam kiausineliui ir jis zuva.Del to ir menesines gausios ir ilgai trunka.
Labutis
Nu aš dar po gimdymo nė karto
varine spirale
Rytoj ruosiuosi isideti spirale, nieko apie jas nezinau, tai noreciau suzinoti, kokius trukumus jos turi?
Naudojau KŽ (kontraceptinį žiedą)
QUOTE(saulute1980 @ 2008 08 27, 13:50) o as siandien buvau pas gine, pasitikrinti po gimdymo, tai israse kt "azalia" - sako, tinka ir maitinancioms. O kadangi as po cezario, tai sake gert ir nemastyt, kad tik nepastociau... bandysiu paieskot info apie jas - o gal jau kas girdejot, naudojat ar pan.? As irgi maitinu ir mano gine pasiule man gert AZALIA. geriu jau natra savaite ir pradejau kraujuot, be jokiu skausmu, lyg butu pirmosios menesines po 5 menesiu maitinimo krutimi. Tai dabar net nezinau ka daryt, ar nustot gert, ar ne? rytoj reikes kreiptis i savo gine.
As tai kai pagimdziau savo klecka, ligonineje susipazinau su viena mamyte, kuriai iskart po gimdymo gydytoja israse kontraceptikus - ji juos saziningai gere.. kol pasijuto kazkaip nekaip... nuvare pas gydytoja - ir jis rado jai 4 menesiu nestuma su dvynukais
Tai as kazkaip susilaikau nuo geriamu kontraceptiku...
Sveikutes,gal as cia ne i ta temyte,turiu pasiulyti spirale NOVA T,nauja neispakuota,galiojimo terminas iki 2009.02,atiduosiu uz 50lt.
o kaip tas budas, kai vyras pats pasisaugo?
QUOTE(saulyte02 @ 2008 04 16, 11:50) gal galite pasidalinti patirtimi,kokios apsaugos priemones geriausios po gimdymo maitinancioms mamoms,nes antram vaikeliui dar ankstoka ir rizikuoti tikrai nesinori. As naudoju kontraceptines tabletes AZALIJA. Jas galima vartoti ir zindymo metu (pati maitinu siuo metu). Tai KT, kuriu sudetyje yra vien tik progesteronas, jas dar vadina "mini pili". Enternete yra informacijos apie jas. Pasiklausiau ginekologes - ji ir israse. Kol kas nusiskundimu neturiu.
As taip pat naudoju AZALIA, lyg ir nieko, dar tik pirmas menuo
As Mirena naudoju. 5 metams jokiu vargu
Kol itrini tai ir guma pasmirsti gali-taip mano uosvis apie prezervatyvus kalba
man pagimdzius trecia vaikeli ginekologe isras4 Azalia - tinkantys maitinancioms. Ar dar kas vartojate? kokie atsiliepimai?
sveika
na iš pradžių truputį patepliojo ir praėjo, bet va vakarais mane pykina
o ziurek, as kaip suprantu tas tabletes reikia gerti be pertraukos? ir menesines atsiranda kazkur po 10 dienu pakuotes pavartojimo?
taip, jas geri be pertraukos
galima nutraukti bet kada ir pradėti gerti iš naujo taip pat bet kada man mėnesinės atsirado penktą mėnesį po gimdymo o azalia pradėjau gerti praėjus 6 savaitėm po gimdymo taip kad jos man neatsirado praėjus 10 dienų
O jus maitindamos vartojate KT?Ir nesijausite kaltos del kitų savo vaikų palikuonių?Juk kažkada ir KP buvo super duoper gėris, o dabar kaip mirtinas dalykas išimtas iš prekybos ir uždraustas Amerikoje.
šios kontraceptinės tabletės neturi tokios sudedamosios dalies kokią turi kiti kontraceptikai, dėl to ir galima maitinančiom mamytėm, neturi įtakos nei pieno kiekiui nei kokybei
as tai jei ir butu kazkoks poveikis ateiciai jau uzsimerkiu. 3 leliu man per akis
nukopijuosiu vieną sakinį iš interneto - AZALIA yra vadinama tik progestogeno turinčia tablete (PTT), arba mini piliule. Skirtingai nuo sudėtinių geriamųjų kontraceptikų, PTT arba mini piliulės sudėtyje nėra moteriškojo hormono estrogeno, o tik progestogeno.
|