Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kontracepcija po gimdymo
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
saulyte02
gal galite pasidalinti patirtimi,kokios apsaugos priemones geriausios po gimdymo maitinancioms mamoms,nes antram vaikeliui dar ankstoka ir rizikuoti tikrai nesinori.
-->BLOOONDINKA<--
prezervatyvai arba susilaikymas lotuliukas.gif
saulyte02
nemanau,kad susilaikymas gera iseitis,nes tai tik gadins santykius su MB,o to tikrai nei viena nenorim.
Gal kas gali pasidalinti patirtimi apie varines ar hormonines spirales.Ju pliusai ir minusai.
rosenka
Kai gulejau su gresenciu, buvo pagulde moteri, kuriai kazkokiu budu iaugo spirale visai neseniai ideta, klyke nesavu balsu, temperatura.... Baisu ziureti buvo. Iseme vargsiai, bet daugiau jauciu nenores tu spiraliu
medison
Apie varines spirales ir aš girdėjau,kad visko su jomis ten pasitaiko. Pati naudoju Mirena. Nemoku įdėt nuorodos,įeik į temą apie kontraceptikus ir pasiskaityk apie Mireną,ten merginos labai daug pridiskutavusios smile.gif
saulyte02
Aciu uz nuorodas
Semi
As jau beveik metus laiko nesioju spirale,paprasta varine isidejau,ir kolkas viskas gerai,aisku buna uzeina pilvo spazmai pries menesines,bet siaip viskas thumbup.gif Ir nereikia tableciu jokiu gerti,ar gumyciu naudoti,kuriu mano vyras schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(saulyte02 @ 2008 04 16, 14:19)
nemanau,kad susilaikymas gera iseitis,nes tai tik gadins santykius su MB,o to tikrai nei viena nenorim.
Gal kas gali pasidalinti patirtimi apie varines ar hormonines spirales.Ju pliusai ir minusai.
*

Manau kad vienintelis minusas uzeinantys pilvo spazmai pries menesines butent.Kai kuriom sako gausesnes menesines.
Pliusai- pas mane menesines dabar reguliarios,dvi dienas teplioja o paskui vidutiniskai kraujuoja,is viso 5dienas kraujuoju. Kaina nedidele jos,100lt pati spirale ir idejimas 50lt.O Mirena kainuoja 700,nes ji hormonine.Mano anyta ja isidejus ir labai nepatenkinta,sake eis issiimti,tai gaunasi kad pinigai i bala...
rence*
Mes saugojames prezervatyvais...Dar vis maitinu, menesiniu nera, bet kai jos atsiras desiuos spirale mirksiukas.gif
dzhina
QUOTE(Semi @ 2008 04 17, 23:11)
As jau beveik metus laiko nesioju spirale,paprasta varine isidejau,ir kolkas viskas gerai,aisku buna uzeina pilvo spazmai pries menesines,bet siaip viskas  thumbup.gif  Ir nereikia tableciu jokiu gerti,ar gumyciu naudoti,kuriu mano vyras schmoll.gif
Papildyta:
Manau kad vienintelis minusas uzeinantys pilvo spazmai pries menesines butent.Kai kuriom sako gausesnes menesines.
Pliusai- pas mane menesines dabar reguliarios,dvi dienas teplioja o paskui vidutiniskai kraujuoja,is viso 5dienas kraujuoju. Kaina nedidele jos,100lt pati spirale ir idejimas 50lt.O Mirena kainuoja 700,nes ji hormonine.Mano anyta ja isidejus ir labai nepatenkinta,sake eis issiimti,tai gaunasi kad pinigai i bala...
*

kiek as zinau tai spirales negalima deti kai maitini, nes kiekviena karta maitinant susitraukineja gimda ir kai yra spirale gali suzalojimai atsirasti... blink.gif
ajuka
Mes saugojames spermicidais tongue.gif zinau, nelabai saugu, kaip tik mastau ka papildomai naudoti... prezervatyvai alergizuoja man, o spirales man isvis nepatinka, nepriimtinas man ju veikimas..
mazulia
geriu noriday kt, tinka maitinanciom mamykem wink.gif
jau 4 men geriu, viskas ok
dzhina
cia daug kalbama apie tai
medison
QUOTE(dzhina @ 2008 04 24, 08:12)
kiek as zinau tai spirales negalima deti kai maitini, nes kiekviena karta maitinant susitraukineja gimda ir kai yra spirale gali suzalojimai atsirasti... blink.gif
*

tai gal iš karto po gimdymo negalima spiralės dėti. Aš įsidėjau,kai mažei dešimt mėnesių buvo,ir sėkmingai maitinau toliau
rujo
QUOTE(rritukas @ 2008 04 24, 19:39)
tai gal iš karto po gimdymo negalima spiralės dėti. Aš įsidėjau,kai mažei dešimt mėnesių buvo,ir sėkmingai maitinau toliau
*

mano daktare sako, kad galima deti spirale paprasta praejus 6 savaitems po gimdymo ir aisku, turi buti ten viskas tvarkoj, sugije ir pan. O kol maitini jokiu kitokiu kontraceptiku vartoti negalima, nes jie su hormonais, kurie gali paekti i pienuka 4u.gif
Katusik
QUOTE(rujo @ 2008 04 25, 09:24)
mano daktare sako, kad galima deti spirale paprasta praejus 6 savaitems po gimdymo ir aisku, turi buti ten viskas tvarkoj, sugije ir pan.
*

aha, maniškė man tą patį sakė. bet dar minėjo, kad spiralė dedama PER MĖNESINES blink.gif
o kur "gauti" tų mmm, jei aš maitinu? g.gif doh.gif
eiwile
QUOTE(Katusik @ 2008 04 25, 12:07)
aha, maniškė man tą patį sakė. bet dar minėjo, kad spiralė dedama PER MĖNESINES  blink.gif
o kur "gauti" tų mmm, jei aš maitinu?  g.gif  doh.gif
*

As su savo ginekologe susitariau kad spirale man des kai tik prasides mmm,sulaukiau mmm bet tada daktare nedirbo atejau pas ja kai jau buvo mmm pasibaige bet vistiek idejo ax.gif
_Tabata_
QUOTE(saulyte02 @ 2008 04 16, 10:50)
gal galite pasidalinti patirtimi,kokios apsaugos priemones geriausios po gimdymo maitinancioms mamoms,nes antram vaikeliui dar ankstoka ir rizikuoti tikrai nesinori.
*

Kol maitini krūtimi - prezervatyvai.Žvakutės ar spermicidiniai tepalai nepatariama dėl galimų deginimų ir nepatogumo po gimdymo...O vėliau, kai jau nemaitinsi gali naudoti KT, KP ,KŽ, spirale.Cia jau tavo pačios apsisprendimo reikalas.
fillipa
Mes laukiame nesulaikime kada prasides mmm ax.gif . Tablieciu nenoriu naudoti - as pamirstu vitaminus isgerti, o jau kontraceptinius tikrai pamirsiu lotuliukas.gif . Pries nestuma turiejau spirale net 5 metus, buvau patenkinta. po pusantru metu kai issiemiau - pastojau. Iki siol maitinu ir laukiu... ir bijau kad netycia... nestuke.gif neplanuotai. Bet jau galvoju ka nauduoti, geriau isanksto apsispresti. g.gif
Katusik
QUOTE(fillipa @ 2008 04 25, 19:52)
as pamirstu vitaminus isgerti, o jau kontraceptinius tikrai pamirsiu lotuliukas.gif .
*

kontraceptinės - ne vitaminai schmoll.gif
nenorėsi vaiko - tikrai nepamirši išgerti mirksiukas.gif
werde
as su abiejais po gimdymo laukiau vaisingu gleiviu, kad pirma ovuliacija pagauciau, nes nors ir pilnai maitinau su abiejais pirmos mm kazkur po 3men atsirado...po pirmo 1,5 metu nsp pagal gleives (temperatura nelabai iseina pamatuoti,kai neaisku kiek kartu tenka prie vaiko keltis), antra karta po 8men isidejau varine spirale, nes greitu laiku vaikiuko neplanuojam....

beje, spirale tikrai deda maitinancioms ir visai nebutinai per mm, tiesiog per mm yra lengviau ideti ir yra aisku, kad moteris nesilaukia....be to kiek pamenu, man gydytoja sake, kad su spirale geriau palaukti bent pusmeti po gimdymo, kad tikrai gimda atsistatytu ir raumenys sustipretu...maziau sansu, kad iskris smile.gif
Verdaina
QUOTE(gijele @ 2008 04 27, 17:39)
be to kiek pamenu, man gydytoja sake, kad su spirale geriau palaukti bent pusmeti po gimdymo, kad tikrai gimda atsistatytu ir raumenys sustipretu...maziau sansu, kad iskris  smile.gif
*

aha, man gydytoja irgi pasake, kad anksciau 4 menesiu po gimdymo spirales man nedes.
Grigė
Isidejau varinę spiralę. Minusas - ilgos menesines: 8-9 dienos, pliusai: nereikia kas vakara gerti tabletes ir daug ekonomiskiau, nei bet kuri kita priemone thumbup.gif
rujo
QUOTE(Katusik @ 2008 04 25, 12:07)
aha, maniškė man tą patį sakė. bet dar minėjo, kad spiralė dedama PER MĖNESINES  blink.gif
o kur "gauti" tų mmm, jei aš maitinu?  g.gif  doh.gif
*

lotuliukas.gif
LinaJ.
QUOTE(Katusik @ 2008 04 25, 22:28)
kontraceptinės - ne vitaminai  schmoll.gif
nenorėsi vaiko - tikrai nepamirši išgerti  mirksiukas.gif
*

As tai zadintuva kiekviena diena tai paciai valandai palieku. Tai jau tikrai nepamirstu tabletes isgert biggrin.gif Galima ir priminimus pasidaryt - siais laikais mob. tel. juk viska gali rolleyes.gif
kami1
praejo 9 sav po gimdymo,menesiniu nera,bet gydytoja spirale idejo thumbup.gif
giedre78
Esu isidejus mirena jau 5men,esu patenkinta ir maitinu vaikeli.
burbuliukas:)
Kol maitinsiu zadam naudoti prezervatyvus, o kai pabaigsiu - gersiu kontraceptikus. Spirales geriausia toms, kas jau ateityje is viso neplanuoja vaiku, nes jas ir isemus galimybe pastoti labai sumazeja. O pagalvojus, kad jas deda ne vieniems metams, tai net baisu pasidaro. g.gif
Bevardė pilis
QUOTE(burbuliukas:) @ 2008 05 05, 13:48)
Kol maitinsiu zadam naudoti prezervatyvus, o kai pabaigsiu - gersiu kontraceptikus. Spirales geriausia toms, kas jau ateityje is viso neplanuoja vaiku, nes jas ir isemus galimybe pastoti labai sumazeja. O pagalvojus, kad jas deda ne vieniems metams, tai net baisu pasidaro.  g.gif
*

palaukit, palaukit - o iš kur šios žinios,ar tai tiesa blink.gif g.gif
laimav
as tai kai baigiau maitinti ir su lyg pirma menesiniu diena pradejau naudoti KP
TOCAMI
nutrauktas lyt. aktas arba prezervatyvai.kol maitinu jokių kontraceptikų.
kenkia vaikui, nors ir kaip bereklamuotų, jog nedaro jokio poveikio
Dzanetukas
Paciai neteko isbandyti spirales - bet mano draugei teko tongue.gif , tai kai tik iseime ja pertraukai - nespejo ideti kitos, per menesi laiko ji pastojo lotuliukas.gif
Tai kad tos kalbos, jog sumazejo tikimybe pastoti po spirales - manau tik tuscios.
Kai konsultavausi su savo gin. del kontracepcijos - ji visiskai pries spirales statyma, kadangi tu su ja pastoji - tiesiog ta jau uzgimusi vaikuti atmeta, neleidzia jam toliau vystytis.

As to pajusti nenoreciau... Geriau naudoti tokia priemone, kuri pastoti neleistu, negu ta kuri atmeta jau uzgimusius vaikiukus... schmoll.gif

As geriu tabletytes - tik reikia kasdienai zadintuva nusistatyti, kad nepamirsti doh.gif Tik tame visas ju blogumas
Cellina
QUOTE(TOCAMI @ 2008 06 13, 00:26)
nutrauktas lyt. aktas arba prezervatyvai.kol maitinu jokių kontraceptikų.
kenkia vaikui, nors ir kaip bereklamuotų, jog nedaro jokio poveikio
*

drinks_cheers.gif ir nemanau, kad ką nors gero duoda mamos organizmui-chemija yra chemija ir vienaip ar kitaip vėliau pasireiškia...
Dzanetukas
QUOTE(Cellina @ 2008 06 13, 15:54)
drinks_cheers.gif  ir nemanau, kad ką nors gero duoda mamos organizmui-chemija yra chemija ir vienaip ar kitaip vėliau pasireiškia...
*

Nors ir as pati labiau linkusi prie nutraukto lyt. akto.
Mes taip su vyru pragyvenome nuo pirmosios gimimo, jokio netyciuko per visus 4 metus nebuvo.
Bet vyras turi gerai save sukontroliuoti blink.gif
Tiesiog dabar situacija kiek pasikeite. Jau turiu dvi dukras - bijau kad nesigautu trecias netyciukas...ka tada daryciau doh.gif
Reikia sias panas isauginti unsure.gif
Armando mamyte
as geriu logest, jokio salutinio poveikio nejauciu...nei galvos skausmo nei papildomu kg augimo
Inesa84
ir man reiks jau gert,nes tikrai nenoreciau vel pastoti katik pagimdzius doh.gif nu as geriau visada harmonet,nu kad dabar jau nuo kontraceptiniu nebestorejama,nes be hormonu gaminamos
Jurada
NLA jau 10 metų praktikuojam, ir jokių netyčiukų ax.gif
braskelina
4u.gif O ką manot apie kontraceptinį žiedą ax.gif .Man ginekologė jį patarė ir sakė,kad dabar jis labai populiarus ir mėgstamas moterų.Tik,kad va žiūriu,kad niekas apie jį nerašo.Gal kas naudojat tokį ax.gif .Pasidalinkit patirtim blush2.gif
Delfinna
QUOTE(braskelina @ 2008 06 19, 21:06)
4u.gif O ką manot apie kontraceptinį žiedą  ax.gif .Man ginekologė jį patarė ir sakė,kad dabar jis labai populiarus ir mėgstamas moterų.Tik,kad va žiūriu,kad niekas apie jį nerašo.Gal kas naudojat tokį ax.gif .Pasidalinkit patirtim  blush2.gif
*

as dar nebandziau, bet gine jau israse man kontraceptinio ziedo receptuka. tai kai tik pasibaigs MP, keliausiu jo pirkti. siaip mano drauge naudoja, tai sake super thumbup.gif
elenuxus
QUOTE(braskelina @ 2008 06 19, 21:06)
4u.gif O ką manot apie kontraceptinį žiedą  ax.gif .Man ginekologė jį patarė ir sakė,kad dabar jis labai populiarus ir mėgstamas moterų.Tik,kad va žiūriu,kad niekas apie jį nerašo.Gal kas naudojat tokį ax.gif .Pasidalinkit patirtim  blush2.gif
*

Naudojau kol sumastem seima pagausinti.Viskas butu gerai, tik kartais jis bandydavo issprusti, nezinau net del ko.Siaip tai jo nesijaute nei man, nei vyrui.Po gimdymo daktare patare naudoti patentex, bet man nelabai patinka.Per daug skysciu buna kai ta zvakute istirpsta, nelabai komfortabiliai jauciuos g.gif Po poros menesiuku kai visiskai ciklas atsistatys noreciau vel pereiti prie ziedo.
funnygirl-
naudojam prezervatyvus
rpusevic
Mes taip pat naudojam prezervatyvus tiesa pasakius nepatinka man su jais, nesijaučia tikrumo, kartais nutrauktas lytinis aktas, bet pastaruoju visiškai nesižaviu schmoll.gif , o gal tai normali būsena po gimdymo. Šiuo metu maitinu kūdikėlį, bet kai baigsiu pereisiu prie kontraceptinių tablečių, tarp gimdymų vartojau ir buvau labai patenkinta, jokiu pašaliniu poveikių, kartais užmiršdavau išgerti, bet nepanikuodavau išgerdavau ir viskas gerai buvo.Kai nusprendėme, kad laikas antram leliukui, nustojau gerti ir pastojau antrą mėnesį po nutraukimo KT. Dabar supuojam savo Auksiuką. 2.gif soske.gif
Grigė
Iš pradžių prezervatyvai schmoll.gif Nepatiko.... Tada įsidėjau varinę spiralę. Ir vel baisi padėtis. Ištisai tepliojo. Kada mylėtis? doh.gif Kai tik prasides mm, pradėsiu gerti tabletes, kaip ir prieš gimdymą thumbup.gif
JustinaD
smile.gif Laba diena. esu cia pirma karta. Norejau pasiteiauti, gal kas kartais naudojate kontraceptini zieda.Ir ar esate juo patenkintos.As pati esu medike, 6 men.po gimdymo.Norejau isideti spirale, bet norai neissipilde, nes suzinojau apie jos veikimo principa.O tai yra: spirale, tai tas pats, kas mikroabartas.Apvaisinimui ji netrukdo, todel jis ivyksta, tik spirale neleidzia isitvirtinti gimdoje.Kiek tiesos cia nezinau, bet mokslininkai teigia taip.
Evi
As tik ka sulaukiau pirmuju menesiniu ir pradejau gerti KT.
rpusevic
QUOTE(Evi @ 2008 06 26, 10:14)
As tik ka sulaukiau pirmuju menesiniu ir pradejau gerti KT.
*

O ar krūtimi maitinote lialių?Aš dabar 2 mėnesiai kaip maitinu, ir prieš savaitė lyg ir mėnesines buvo, patepliojo kelias dienas kraujuku, gaila kad dar nieks nesugalvojo KP ŽINDANČIOMS, spiralės man nepriimtinos, nenoriu aš jų schmoll.gif
Soni
aš naudoju pharmatex, žvakutes, nes dar maitinu, o kai ir nemaitinsiu jas naudosiu, nes jos mūsų nepavedė per 12 metų biggrin.gif
rosenka
QUOTE(saulyte02 @ 2008 04 16, 11:50)
*

labute,
Gal jau galim sveikinti? 4u.gif Kaip ir laikas jau, siandien biggrin.gif
amelituke
Sveikutes,
Del ziedo... nors jis ir populiarus dabar, bet girdejau, kad sukelia kaklelio erozija...
Pati naudojau tabletes, bet deja zindancioms negalima... Tai ir nzn ka reikes pasirinkti...jauciu teks sudarineti sarasiuka su + ir -...
Evi
QUOTE(rpusevic @ 2008 06 26, 12:09)
O ar krūtimi maitinote lialių?Aš dabar 2 mėnesiai kaip maitinu, ir prieš savaitė lyg ir mėnesines buvo, patepliojo kelias dienas kraujuku, gaila kad dar nieks nesugalvojo KP ŽINDANČIOMS, spiralės man nepriimtinos, nenoriu aš jų schmoll.gif
*

Nemaitinau, del to ir galejau sau "leisti" KT...
saulyte02
QUOTE(rosenka @ 2008 06 26, 15:58)
labute,
Gal jau galim sveikinti? 4u.gif  Kaip ir laikas jau, siandien biggrin.gif
*

na vis dar ne,nenori mano maziukas ateiti,jam matyt pilvelyje labai gerai.
Labai aciu visoms mamytems uz pasidalinima patirtimi.Niekada nebuciau pagalvojusi,kad spirales veikimo principas kaip mini aborto,tai dabar visai pasimetus.
o prezervatyvu tai tikrai naudoti nenoriu,man su jais visiskai nepatinka
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.