Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas valgo smėlį ir žemes
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2
aukseliss
Sveikos mamytės 4u.gif Atėjo pavasaris ir su savo mažiukais išėjome pažaisti į smėlio dėžę. O mažasai pradėjo kastuviuku kabinti smėlį ir valgyti, niekaip negaliu atplėšti, kemša lyg tai būtų saldainiai. Auginu antra vaika, pirmas taip niekada nedarė schmoll.gif Nuvažiavom į sodą o ten ir žemes valgo, nebežinau ką su juo daryti g.gif Gal kuri nors maytė yra susidūrusi su šia problemyte? blush2.gif
Ribytė
Kadaise toks klausimas buvo užduotas mamų žurnale, tai atsakinėtojas Vingras atrašė - "o kur tuo metu būna mamytė?"
aukseliss
QUOTE(Ribytė @ 2008 04 16, 21:02)
Kadaise toks klausimas buvo užduotas mamų žurnale, tai atsakinėtojas Vingras atrašė - "o kur tuo metu būna mamytė?"
*

PVZ.: braškes ravi blush2.gif
medika
Smelio ir kitu keistenybiu valgymas (kedes grauzimas ir pan.) medicinoje vadinama PIKA. Vaikams paprastai tai laikoma norma, suaugusiems - psichiatrine problema. Vaikams tikrai taip buna ir pediatrijos knygose apie tai rasoma - Nusiraminkite, jusu vaikas toks tikrai nevienintelis. Siulau palaukti ir aisku priziureti, kad kuo maziau to "nenormalaus" maisto suvalgytu - juk zemeje yra ne tik bakteriju, bet ir kirminu kiausineliu. Jei atsirastu virskinimo sutrikimo pozymiu - reiketu kreiptisi i savo pediatra ir pasakyti, kad jusu vaikas "tam tikro maisto" gurmanas. Supratingas ir ismanantis pediatrija gydytojas neturetu nustebti. Sekmes 4u.gif
obuoliux
Kai kurių daktarų, taip pat homeopatų nuomone, tokiu atveju vaikui trūksta kalcio. ax.gif Galit išbandyti homeopatinį kalcį (nepažiūrėjau, kokiam mieste esat).
Kiek pamenu, turi būti kažkoks kraujo tyrimas, kai ištiria kalcį.
Bekky
Mūsų vaikų aikštelėje priberta mažų akmenukų, tai labai jau mėgsta mano panelė įsikišti jų į burną... bet smėlio ar žemės dar neragavome.. bigsmile.gif
EgleMk
Maniskis irgi 'gurmanas'.... Baisiausia kad kai buvom egipte, tai kol sedejom pleze (ant zvyro, nes ten smelio nera) vos nusisukai sekundej paziurek kur tetukas plaukioja, atsisuku, o Kajus visikai atsigules ant vilvo ir veida ant zvyro padejas 'ragauja'... Baisu pasidare nes neaisku kokie ten gyviai veisiasi, o dar tas vanduo toks druskingas.... Nuo tos minutes likusiai atostogas praleidom prie baseino... Jokiu blogu pozymiu nebuvo...

Bet va jau trys savaites kaip gryze ir Kajus pradejo stipriai viduriuot. Nieko nevalgo, ir 'purskia' vien skysti. Siandien vyras nuvede pas daktara tai sake jei per savaitgali nepageres, teks tyrimus daryt... Negaliu teigt kad nuo to zvyro cia jam, bet kai matai kokia bloga situacja, jau visokiu minciu i galva prilindo schmoll.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Pookelis
Mano mažė irgi ragauja smėlį ir žemes, bet tik ragauja. Panašu, kad jai skanu ir smėlis tarp dantų visai nieko rolleyes.gif
Aš linkusi tikėti, kad jei vaikas taip daro, jam trūksta vitaminų.

QUOTE(obuoliux @ 2008 04 16, 23:20)
Kai kurių daktarų, taip pat homeopatų nuomone, tokiu atveju vaikui trūksta kalcio.  ax.gif Galit išbandyti homeopatinį kalcį (nepažiūrėjau, kokiam mieste esat).
*

Dariausi aš tą tyrimą, kai nėščia buvau, tai mano ginekologė pažiūrėjo į šį reikalą labai skeptiškai. Anot jos, jei organizmui trūksta kalcio su maistu, jis pasiima iš kaulų ir pan., ir todėl iš kraujo to nenustatyti. Bet kiek gydytojų, tiek nuomonių

QUOTE(EgleMk @ 2008 04 17, 16:54)
Bet va jau trys savaites kaip gryze ir Kajus pradejo stipriai viduriuot. Nieko nevalgo, ir 'purskia' vien skysti. Siandien vyras nuvede pas daktara tai sake jei per savaitgali nepageres, teks tyrimus daryt... Negaliu teigt kad nuo to zvyro cia jam, bet kai matai kokia bloga situacja, jau visokiu minciu i galva prilindo schmoll.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
*

O gal tiesiog tai koks nors roto virusas g.gif
liau
QUOTE(aukseliss @ 2008 04 16, 19:56)
Sveikos mamytės  4u.gif  Atėjo pavasaris ir su savo mažiukais išėjome  pažaisti į smėlio dėžę. O mažasai pradėjo kastuviuku kabinti smėlį ir valgyti, niekaip negaliu atplėšti, kemša lyg tai būtų saldainiai. Auginu antra vaika, pirmas taip niekada nedarė  schmoll.gif  Nuvažiavom į sodą o ten ir žemes valgo, nebežinau ką su juo daryti  g.gif  Gal kuri nors maytė yra susidūrusi su šia problemyte?  blush2.gif
*

"Kol 2kg zemiu nesuvalgis,- tol neuzaugs..." - cia mane taip gimines bande guosti, kai susiduriau su sita problema, suprask, tik dirvoje yra kazkokiu stebuklingu augimo fermentu. Ir tikrai, suvalge savo norma ir paaugo. biggrin.gif Kazkur 3men zememis megavosi, kol suprato, kad yra skanesniu dalyku. Skanaus!
Emile
Mano berniukas irgi sode zemiu paragauja, stebim, bet vis randa momenta. Kiek supratau, jam ne zemes skonis patinka, o pati konsistencija idomi ir uzsiemimas ekstremalus, zodziu, nauji pojuciai. Namie megsta miltus ragauti, is virtuves miltu pakelius vogia ir pasislepes pilsto kambary ir laizo juos nuo zemes..
vilnera
Kai kurių daktarų, taip pat homeopatų nuomone, tokiu atveju vaikui trūksta kalcio.  ax.gif Galit išbandyti homeopatinį kalcį (nepažiūrėjau, kokiam mieste esat).
*

Zemes,smelio,kreidos valgymas rodo ne kalcio,o gelezies trukuma.
http://www.mamoszurnalas.lt/index.php?opti...38&Itemid=0
sniegelis
Vaikai stengiasi susipažinti su aplinka ir nereikia perdėti visko. Atkreipkite dėmesį, kad tokio amžiaus vaikučiai viską pažįsta per burnyte, tai laikraštį bando į burną įsikišti, tai žemių, tai muilo atsikąsti ( o jei dar skaniai kvepia). biggrin.gif
Manoji taip pat žemių ragavo žaisdama. Pasekmės - kakutis buvo pilnas žvyro. O dabar žiūriu, kad ta manija baigiasi. Suprato, kad smėlis yra skirtas bandelėms kepti, bet nevalgyti. smile.gif
Cikadelė
QUOTE(Ribytė @ 2008 04 16, 20:02)

kvailas tas Vingras doh.gif mama šalia, tai kas kad draudžiam, per nagus kepštelim- vistiek valgo, tiksliau bent jau paragauja, kol suspėju ateit doh.gif
vaistų nuo to dar neradau...o kas blogiausia, kad nuo jos nusibeždžionauja kiti kiemo vaikai ir tada visi 5-6 susėdę valgo doh.gif lotuliukas.gif blink.gif
Toli
Mama sake, kad kai kaskart, kai pamatydavau pajuri smeli-tuoj puldavau valgyti. Nu va, uzaugau, jau senstu net, ir smelio nebevalgau. 4u.gif
mammka
Nu,paragauja...nematau čia nieko blogo.Dar pasakykit,kad pačios geltono sniego neragavot lotuliukas.gif .Visas pažinimas ir vyksta per pojūčius.
Zuikis-Puikiss
Maniskis buvo paragaves taipat, nieko tokio jau cia biggrin.gif
Morgan
Naturalu kad vaikai viska kisa i burna,taip jie pazysta pasauli ir visai nesitebiu.Yra tokiu kuriems net smalia patikdavo. biggrin.gif
Amiletta
QUOTE(Cikadelė @ 2008 06 10, 17:44)
o kas blogiausia, kad nuo jos nusibeždžionauja kiti kiemo vaikai ir tada visi 5-6 susėdę valgo doh.gif  lotuliukas.gif  blink.gif
lotuliukas.gif

Maniškė kažkaip ne "gurmanė". Tfu tfu tfu... Tikiuosi ir nepataps. hihihi.gif Nors kartą buvo paragavus smėliuko. Nepatiko matyt.
kristina.k
asš irgi pritariu kad vaikas per burnyte ragaudadamas susipazysta su pasauliu. mano panelei irgi idomus procesas pasknaisioti zemese paragauti,tik nusisuki jau burna pilna zemiu akmenu,aisku neleidziu, bet gi visa laika kai esi kieme nesekiosi. turi visko paragaut bet turi but ir priziurimas kad nepadaugintu ir neisibegetu jei taip patinka.bandau as atkreipt demesni i kokius zaisliukus kad susidometu eit i zolynelu pazaist smile.gif
rona
QUOTE(aukseliss @ 2008 04 16, 19:56)
Sveikos mamytės  4u.gif  Atėjo pavasaris ir su savo mažiukais išėjome  pažaisti į smėlio dėžę. O mažasai pradėjo kastuviuku kabinti smėlį ir valgyti, niekaip negaliu atplėšti, kemša lyg tai būtų saldainiai. Auginu antra vaika, pirmas taip niekada nedarė  schmoll.gif  Nuvažiavom į sodą o ten ir žemes valgo, nebežinau ką su juo daryti  g.gif  Gal kuri nors maytė yra susidūrusi su šia problemyte?  blush2.gif
*

maniskis irgi valgo smeli ir zemes, nieko neina padaryti doh.gif kiek girdejau, jei vaikas valgo zemes, tai lyg mineralu truksta
virguliuke
man gydytoja sake kad tai kalcio trukumas, patare vaikisko calcigrano duoti
širlė
pas mus ta pati problema..ir smeli ir zemes ir akmenis dedasi i burna, kazkada ejom abi i parduotuve, pritupe ir gaudo skruzdele, tai sugebejo pagauti ir jau dejosi i burna, tai cia manau vaikuciam, aisku ne visiem buna, bet daugumai norisi viska isbandyti ir paragauti
uogyte3
*

QUOTE(vilnera @ 2008 05 12, 09:45)
Zemes,smelio,kreidos valgymas rodo ne kalcio,o gelezies trukuma.
http://www.mamoszurnalas.lt/index.php?opti...38&Itemid=0
*

Smeli mes megstam ir taip bangom pavalgom. Pradzioje, tai is vis buvo ne zaidimas smelyje, o jo rankos gaudymas, kad neprisidetu i burna.
Na is savo patirties galiu pasakyti, kad greiciau vaikui truksta gelezies, nes darem kalcio tyrimus, tai jie buvo geri, o gelezis ne.
arkadija
Mano pazistamu mergyte irgi valge, mama jos sake, kad is pradziu taip pat bande drausti, o galiausiai leido jai ta zeme valgyti. Ir nieko, jau 3 klasej mergaite, sveika, zemes nebevalgo biggrin.gif
Karmen

Mano vaikutis irgi valge ypac kai buvo 11 men. Palangoj pirma kart tiek daug smelio pamate,leidau valgyti ir nemaciau tame nieko blogo, tai turbut atsivalge, nes dabar metai ir menuo jau smelis nebedomina. biggrin.gif
mamacka23
maniskis irgi paragauja ir smeliuko ir akmenuku,uztinku kartais ir po vazonus geliu besiknaisiojanti ax.gif nors ir geriam vitaminus blink.gif tai gal nebutinai truksta kazko jei valgo smeliuka.viskas su laiku praeis 4u.gif
astaSL
mano didysis buvo (ir yra) nerealus švaruolis, jis net prisiliest negalėdavo prie smėlio rankyte, jei nukrisdavo - verkdavo ne todėl kad užsigavo, bet kad išsipurvindavo, ir nenustodavo verkt, kol nenuvalydavau. dabar jau kapstosi po smėlį, bet grįžęs iš karto bėga praustis.
o mažasis, auklėtas taip pat, - tikras paršelis. ir smėlį valgo, ir sliekų ragaut bandė, ir po vazonus knisasi, ir nuo katino dėžutės pastoviai saugoti reikia... ir vasarą kai be pamperso migdžiau, ir didelį reikalą padarė - irgi bandeles laimingas kepė. saugau, kiek galiu, bet nespėju su jo tempais, o ir gudrauti išmoko - kieme į burną nekiša, bet saujoj laiko, grįžtam namo, kol brolį nuprausiu, tai jis iš saujytės smėlį išlaižo doh.gif džiaugiuosi tik tuo, kad nuosavam name gyvenam ir pas mus į kiemą neužeina nei katinai, nei besispjaudantys girtuokliai blush2.gif
zzuzza
QUOTE(ievakajus @ 2008 10 02, 10:15)
Mano vaikutis irgi valge ypac kai buvo 11 men. Palangoj pirma kart tiek daug smelio pamate,leidau valgyti ir nemaciau tame nieko blogo, tai turbut atsivalge, nes dabar metai ir menuo jau smelis nebedomina.  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(mamacka22 @ 2008 10 02, 10:22)
maniskis irgi paragauja ir smeliuko ir akmenuku,uztinku kartais ir po vazonus geliu besiknaisiojanti  ax.gif nors ir geriam vitaminus  blink.gif tai gal nebutinai truksta kazko jei valgo smeliuka.viskas su laiku praeis 4u.gif
*

drinks_cheers.gif
RasuteK
Jei vaikas valgo neiprastus dalykus nemazais kiekiais, truksta kazkokiu medziagu ax.gif tiesiog naturaliai zmogutis randa gamtoje, tai ko jo organizmui reikia. Butent del zemes, zvyro, smelio valgymo, teko girdeti, kad truksta gelezies.
Diamond
Nebutinai turi kazko trukti, manoji irgi bande akmenukus ragauti. Bet tai po keliu dienu baigesi, matyt supazindino burnyte kas tai ir ramu 4u.gif ax.gif
MONRO
nemanau kad ko nors valgymas, medziagu trukumas. mazi vaikai dazniausiai viska kemsa i burna, kas po ranka pasitaiko. musiskis ne tik smeli ir akmenukus megsta, jis namuose dirba dulkiu siurbliu biggrin.gif . tik randa koki menkiausia trupineli, is kart i burna, karta bunant kaime is burnos muse istraukiau doh.gif (tai kokiu cia medziagu trukumas?). ir svarbiausia kad daro tai paslapcia. jei jau turi koki "gera daikta" burnoj ir mato, kad as pamaciau, apsisukes tepa slides kad neatimciau lotuliukas.gif . sutinku jei didesnis vaikas kemsa smeli, bet maziukai pasauli pazysta per burna. Juk neveltui ant smulkiu zaislu parasyta, kad "vaikams nuo triju metu, yra smulkiu detaliu", tai tik tam, kad vaikai neisikistu i burna ir neuzspringtu. cia mano nuomone g.gif
Bomba
QUOTE(astaSL @ 2008 10 02, 10:28)
mano didysis buvo (ir yra) nerealus švaruolis, jis net prisiliest negalėdavo prie smėlio rankyte, jei nukrisdavo - verkdavo ne todėl kad užsigavo, bet kad išsipurvindavo, ir nenustodavo verkt, kol nenuvalydavau. dabar jau kapstosi po smėlį, bet grįžęs iš karto bėga praustis.
o mažasis, auklėtas taip pat, - tikras paršelis. ir smėlį valgo, ir sliekų ragaut bandė, ir po vazonus knisasi, ir nuo katino dėžutės pastoviai saugoti reikia... ir vasarą kai be pamperso migdžiau, ir didelį reikalą padarė - irgi bandeles laimingas kepė. saugau, kiek galiu, bet nespėju su jo tempais, o ir gudrauti išmoko - kieme į burną nekiša, bet saujoj laiko, grįžtam namo, kol brolį nuprausiu, tai jis iš saujytės smėlį išlaižo  doh.gif džiaugiuosi tik tuo, kad nuosavam name gyvenam ir pas mus į kiemą neužeina nei katinai, nei besispjaudantys girtuokliai  blush2.gif
*

doh.gif jetaus, skaitau ir tarsi mano pacios rasyta doh.gif gerai kad atradau sita tema, biski nusiraminau, o tai jau savaite kaip bijau i lauka iseiti su mazuoju, nes saujom ryja viska kas papuola- smeli, zeme, zole, zvyra doh.gif ir dar kaaaip dziaugiasi doh.gif o vyresnelis budavo jei smiltele smelio i burna patenka rekia spjaudosi, turedavam vandeniu plauti ir skalauti lotuliukas.gif doh.gif
VI-VA-VI
user posted image
doh.gif man tai labai didele problema doh.gif maniskiai jau 1m7 men 4u.gif ir kas ne taip guli viska kisa i burnite ,o dabar lauke kaip silta tai viska,akmenukai,smelis,sakos.t,t
ir mamytes patikekite baisu darosi tokia jau didele mergaite, o taip viska ragauja doh.gif
nezinau kaip ja atpratinti nuo to ax.gif g.gif help.gif
user posted image
ausritukas
Viskas savo laiku,praeis.Mano vyrai viska irgi valge ,bijodavau juos vesti kur smelis tiesok saujom valge ir leidau .Keli tokie kartai ir praejo noras valgyti smeli.Kaip sakau atsivalge smelio ir dabar ramu.
raimazibal
Mano vyresnelis labai valgydavo smeli,budamas virs metuku. doh.gif Tiesiog negaledavome vestis prie juros lotuliukas.gif Mazasis ,tik paragavo,bet matyt nelabai skanu pasirode schmoll.gif Paskui isaugo ir praejo.Mama sake,kad as pati labai megau,smeli,zvyra,matyt ir vaikai i mane mirksiukas.gif
Dzekse
o as save puikiai prisimenu valgancia smeli. be to nepatikesite, kartais, budama prie juros, ar besikapstydama kaime darze, pagaunu save galvodama, kad noreciau paragauti to smelio wink.gif Tai ko mes norime is savo vaiku??! rolleyes.gif unsure.gif g.gif
Atene*
Mes taip pat valgom smėlį ir žemes. Visko reikia paragauti biggrin.gif
pelkių Monas
Maniskis metuku laiko valge smeli, ziema valge sniega, dabar ragauja akmenukus. Bet jau moka spjaut, tai rikteliu - spjauk, spjauna ir juokiasi biggrin.gif
deluxe
Maniskis valge kai jam buvo metukai(praeita vasara),siemet valgo smeli sekmingai toliau. Gal tikrai gelezies truksta?! Nu as nenoriu as jam duoti to smelio prisivalgyti,baisu kad kokiu parazitu nepasigautu! Ir taiip jau profilaktiskai nuo kirminu daviau vaistu!
Alisra
QUOTE(Ribytė @ 2008 04 16, 20:02)
*

drinks_cheers.gif
vygita
maniškis ilenda į geliu vazonus bet tik pasikapstyt ax.gif į burnyte dar kolkas nededa schmoll.gif
*Lyra*
Musu pupa ragavo smelio, zemiu is geliu vazonu, akmenuku. Tai priemiau, kaip naturalu pasaulio pazinima mirksiukas.gif Paragavo ir uzteko, dabar tyrineja kitus dalykus mirksiukas.gif
MamyteSaulyte
jei vaikas valgo zemes, smeli, moli, kreida dideliais kiekiais (o ne ragauja!)- tai gali buti pirmas signalas, jog vaikuciui anemija( ir ne KALCIO trukumas!!!).
ps. Keista, jog doc. Vingras elementariu patologines fiziologijos ziniu stokoja g.gif
renatukasss
ax.gif manasis irgi nori paragauti kartasi
ingista
Sveiki,
štai prasidėjo vasaros sezonas ir vis ilgiau išeinam į lauką. Neseniai suėjo vieneri ir pastebėjau, kad ir maniškis kemša saujom smėlį, kaip delikatesą, nesuprantuką jame gero rado g.gif blink.gif Nesamonė būti pastoviai šalia ir žiūrėti ką daro vaikas, nes mes turim nuosavą kiemą ir vaikai saugiai jame visą dieną žaidžia mirksiukas.gif Tik neramu šiek tiek blush2.gif
Dingusi_siela
Turiu ir aš namie tokią gurmanę, nevengia nei smėlio užkąsti, nei žemių. Osteocare ir taip geriam, tad kalcio tikrai neturėtų trūkti, išsigandau dėl to geležies kiekio, tai vedžiau pas daktarę darytis kraujo tyrimo. Ir ką- visiškai normalus tas hemoglobino kiekis. Tai kas dabar? smile.gif
La pluie
QUOTE(Dingusi_siela @ 2010 08 16, 16:09)
Turiu ir aš namie tokią gurmanę, nevengia nei smėlio užkąsti, nei žemių. Osteocare ir taip geriam, tad kalcio tikrai neturėtų trūkti, išsigandau dėl to geležies kiekio, tai vedžiau pas daktarę darytis kraujo tyrimo. Ir ką- visiškai normalus tas hemoglobino kiekis. Tai kas dabar? smile.gif
*

Mano sunus taip pat smelio megejas. Taciau prie vis to, jam dar patiktu ir muilas, spampunas, kremas ir pan. Priezastis kiek sudetingesne nei tam tikru elementu trukumas organizme - sunaus skonio receptoriai veikia kiek kitaip nei pas visus zmones. Ir nelabai ismanom kaip ta problema spresti...
AusraR
mano vaikai pernai valge smeli saujom. Ir ne siaip kad burnoj palaikydavo, bet nurydavo. Metukai jiems buvo tada. Dabar nebenori. Gal tikra kazko truko....
tai as mieste tai neleisdavau, o kaime leidau valgyt ta smeli. Ten bent zinojau kad neprisisiotas ir neprikakotas visokiu katinu,sunu....
gustomama
QUOTE(MamyteSaulyte @ 2009 05 14, 14:23)
jei vaikas valgo zemes, smeli, moli, kreida dideliais kiekiais (o ne ragauja!)- tai gali buti pirmas signalas, jog vaikuciui anemija( ir ne KALCIO trukumas!!!).
ps. Keista, jog doc. Vingras elementariu patologines fiziologijos ziniu stokoja g.gif
*

blink.gif blink.gif blink.gif
nelabai tuo tikeciau
KRIAUKLELE
Mano vyresnioji, kai buvo metuku laiko kazkur pamacius smeli, vandeni saukdavo niam niam. Eidavo, ragaudavo, burna aplink juoda budavo, manau toks laikas buvo, kad vaikui reikejo susipazinti su pasauliu. Pamenu mano pusbrolis budamas metuku laiko valge skruzdelytes . Na mano mazoji aciu dievui neragavo nei smelio, nei vandens. Jai visiskai tai nepatiko.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.