Sveikos mamytės
Kadaise toks klausimas buvo užduotas mamų žurnale, tai atsakinėtojas Vingras atrašė - "o kur tuo metu būna mamytė?"
Smelio ir kitu keistenybiu valgymas (kedes grauzimas ir pan.) medicinoje vadinama PIKA. Vaikams paprastai tai laikoma norma, suaugusiems - psichiatrine problema. Vaikams tikrai taip buna ir pediatrijos knygose apie tai rasoma - Nusiraminkite, jusu vaikas toks tikrai nevienintelis. Siulau palaukti ir aisku priziureti, kad kuo maziau to "nenormalaus" maisto suvalgytu - juk zemeje yra ne tik bakteriju, bet ir kirminu kiausineliu. Jei atsirastu virskinimo sutrikimo pozymiu - reiketu kreiptisi i savo pediatra ir pasakyti, kad jusu vaikas "tam tikro maisto" gurmanas. Supratingas ir ismanantis pediatrija gydytojas neturetu nustebti. Sekmes
Kai kurių daktarų, taip pat homeopatų nuomone, tokiu atveju vaikui trūksta kalcio.
Kiek pamenu, turi būti kažkoks kraujo tyrimas, kai ištiria kalcį.
Mūsų vaikų aikštelėje priberta mažų akmenukų, tai labai jau mėgsta mano panelė įsikišti jų į burną... bet smėlio ar žemės dar neragavome..
Maniskis irgi 'gurmanas'.... Baisiausia kad kai buvom egipte, tai kol sedejom pleze (ant zvyro, nes ten smelio nera) vos nusisukai sekundej paziurek kur tetukas plaukioja, atsisuku, o Kajus visikai atsigules ant vilvo ir veida ant zvyro padejas 'ragauja'... Baisu pasidare nes neaisku kokie ten gyviai veisiasi, o dar tas vanduo toks druskingas.... Nuo tos minutes likusiai atostogas praleidom prie baseino... Jokiu blogu pozymiu nebuvo...
Bet va jau trys savaites kaip gryze ir Kajus pradejo stipriai viduriuot. Nieko nevalgo, ir 'purskia' vien skysti. Siandien vyras nuvede pas daktara tai sake jei per savaitgali nepageres, teks tyrimus daryt... Negaliu teigt kad nuo to zvyro cia jam, bet kai matai kokia bloga situacja, jau visokiu minciu i galva prilindo
Mano mažė irgi ragauja smėlį ir žemes, bet tik ragauja. Panašu, kad jai skanu ir smėlis tarp dantų visai nieko
Aš linkusi tikėti, kad jei vaikas taip daro, jam trūksta vitaminų. QUOTE(obuoliux @ 2008 04 16, 23:20) Kai kurių daktarų, taip pat homeopatų nuomone, tokiu atveju vaikui trūksta kalcio. Kiek pamenu, turi būti kažkoks kraujo tyrimas, kai ištiria kalcį. Dariausi aš tą tyrimą, kai nėščia buvau, tai mano ginekologė pažiūrėjo į šį reikalą labai skeptiškai. Anot jos, jei organizmui trūksta kalcio su maistu, jis pasiima iš kaulų ir pan., ir todėl iš kraujo to nenustatyti. Bet kiek gydytojų, tiek nuomonių QUOTE(EgleMk @ 2008 04 17, 16:54) Bet va jau trys savaites kaip gryze ir Kajus pradejo stipriai viduriuot. Nieko nevalgo, ir 'purskia' vien skysti. Siandien vyras nuvede pas daktara tai sake jei per savaitgali nepageres, teks tyrimus daryt... Negaliu teigt kad nuo to zvyro cia jam, bet kai matai kokia bloga situacja, jau visokiu minciu i galva prilindo O gal tiesiog tai koks nors roto virusas QUOTE(aukseliss @ 2008 04 16, 19:56) Sveikos mamytės "Kol 2kg zemiu nesuvalgis,- tol neuzaugs..." - cia mane taip gimines bande guosti, kai susiduriau su sita problema, suprask, tik dirvoje yra kazkokiu stebuklingu augimo fermentu. Ir tikrai, suvalge savo norma ir paaugo.
Mano berniukas irgi sode zemiu paragauja, stebim, bet vis randa momenta. Kiek supratau, jam ne zemes skonis patinka, o pati konsistencija idomi ir uzsiemimas ekstremalus, zodziu, nauji pojuciai. Namie megsta miltus ragauti, is virtuves miltu pakelius vogia ir pasislepes pilsto kambary ir laizo juos nuo zemes..
QUOTE(obuoliux @ 2008 04 16, 23:20) Kai kurių daktarų, taip pat homeopatų nuomone, tokiu atveju vaikui trūksta kalcio. Kiek pamenu, turi būti kažkoks kraujo tyrimas, kai ištiria kalcį. Zemes,smelio,kreidos valgymas rodo ne kalcio,o gelezies trukuma. http://www.mamoszurnalas.lt/index.php?opti...38&Itemid=0
Vaikai stengiasi susipažinti su aplinka ir nereikia perdėti visko. Atkreipkite dėmesį, kad tokio amžiaus vaikučiai viską pažįsta per burnyte, tai laikraštį bando į burną įsikišti, tai žemių, tai muilo atsikąsti ( o jei dar skaniai kvepia).
Manoji taip pat žemių ragavo žaisdama. Pasekmės - kakutis buvo pilnas žvyro. O dabar žiūriu, kad ta manija baigiasi. Suprato, kad smėlis yra skirtas bandelėms kepti, bet nevalgyti. QUOTE(Ribytė @ 2008 04 16, 20:02) Kadaise toks klausimas buvo užduotas mamų žurnale, tai atsakinėtojas Vingras atrašė - "o kur tuo metu būna mamytė?" kvailas tas Vingras vaistų nuo to dar neradau...o kas blogiausia, kad nuo jos nusibeždžionauja kiti kiemo vaikai ir tada visi 5-6 susėdę valgo
Mama sake, kad kai kaskart, kai pamatydavau pajuri smeli-tuoj puldavau valgyti. Nu va, uzaugau, jau senstu net, ir smelio nebevalgau.
Nu,paragauja...nematau čia nieko blogo.Dar pasakykit,kad pačios geltono sniego neragavot
Maniskis buvo paragaves taipat, nieko tokio jau cia
Naturalu kad vaikai viska kisa i burna,taip jie pazysta pasauli ir visai nesitebiu.Yra tokiu kuriems net smalia patikdavo.
QUOTE(Cikadelė @ 2008 06 10, 17:44) o kas blogiausia, kad nuo jos nusibeždžionauja kiti kiemo vaikai ir tada visi 5-6 susėdę valgo Maniškė kažkaip ne "gurmanė". Tfu tfu tfu... Tikiuosi ir nepataps.
asš irgi pritariu kad vaikas per burnyte ragaudadamas susipazysta su pasauliu. mano panelei irgi idomus procesas pasknaisioti zemese paragauti,tik nusisuki jau burna pilna zemiu akmenu,aisku neleidziu, bet gi visa laika kai esi kieme nesekiosi. turi visko paragaut bet turi but ir priziurimas kad nepadaugintu ir neisibegetu jei taip patinka.bandau as atkreipt demesni i kokius zaisliukus kad susidometu eit i zolynelu pazaist
QUOTE(aukseliss @ 2008 04 16, 19:56) Sveikos mamytės maniskis irgi valgo smeli ir zemes, nieko neina padaryti
man gydytoja sake kad tai kalcio trukumas, patare vaikisko calcigrano duoti
pas mus ta pati problema..ir smeli ir zemes ir akmenis dedasi i burna, kazkada ejom abi i parduotuve, pritupe ir gaudo skruzdele, tai sugebejo pagauti ir jau dejosi i burna, tai cia manau vaikuciam, aisku ne visiem buna, bet daugumai norisi viska isbandyti ir paragauti
QUOTE(obuoliux @ 2008 04 16, 23:20) Kai kurių daktarų, taip pat homeopatų nuomone, tokiu atveju vaikui trūksta kalcio. Kiek pamenu, turi būti kažkoks kraujo tyrimas, kai ištiria kalcį. QUOTE(vilnera @ 2008 05 12, 09:45) Zemes,smelio,kreidos valgymas rodo ne kalcio,o gelezies trukuma. http://www.mamoszurnalas.lt/index.php?opti...38&Itemid=0 Smeli mes megstam ir taip bangom pavalgom. Pradzioje, tai is vis buvo ne zaidimas smelyje, o jo rankos gaudymas, kad neprisidetu i burna. Na is savo patirties galiu pasakyti, kad greiciau vaikui truksta gelezies, nes darem kalcio tyrimus, tai jie buvo geri, o gelezis ne.
Mano pazistamu mergyte irgi valge, mama jos sake, kad is pradziu taip pat bande drausti, o galiausiai leido jai ta zeme valgyti. Ir nieko, jau 3 klasej mergaite, sveika, zemes nebevalgo
Mano vaikutis irgi valge ypac kai buvo 11 men. Palangoj pirma kart tiek daug smelio pamate,leidau valgyti ir nemaciau tame nieko blogo, tai turbut atsivalge, nes dabar metai ir menuo jau smelis nebedomina.
maniskis irgi paragauja ir smeliuko ir akmenuku,uztinku kartais ir po vazonus geliu besiknaisiojanti
mano didysis buvo (ir yra) nerealus švaruolis, jis net prisiliest negalėdavo prie smėlio rankyte, jei nukrisdavo - verkdavo ne todėl kad užsigavo, bet kad išsipurvindavo, ir nenustodavo verkt, kol nenuvalydavau. dabar jau kapstosi po smėlį, bet grįžęs iš karto bėga praustis.
o mažasis, auklėtas taip pat, - tikras paršelis. ir smėlį valgo, ir sliekų ragaut bandė, ir po vazonus knisasi, ir nuo katino dėžutės pastoviai saugoti reikia... ir vasarą kai be pamperso migdžiau, ir didelį reikalą padarė - irgi bandeles laimingas kepė. saugau, kiek galiu, bet nespėju su jo tempais, o ir gudrauti išmoko - kieme į burną nekiša, bet saujoj laiko, grįžtam namo, kol brolį nuprausiu, tai jis iš saujytės smėlį išlaižo QUOTE(ievakajus @ 2008 10 02, 10:15) Mano vaikutis irgi valge ypac kai buvo 11 men. Palangoj pirma kart tiek daug smelio pamate,leidau valgyti ir nemaciau tame nieko blogo, tai turbut atsivalge, nes dabar metai ir menuo jau smelis nebedomina. Papildyta: QUOTE(mamacka22 @ 2008 10 02, 10:22) maniskis irgi paragauja ir smeliuko ir akmenuku,uztinku kartais ir po vazonus geliu besiknaisiojanti
Jei vaikas valgo neiprastus dalykus nemazais kiekiais, truksta kazkokiu medziagu
Nebutinai turi kazko trukti, manoji irgi bande akmenukus ragauti. Bet tai po keliu dienu baigesi, matyt supazindino burnyte kas tai ir ramu
nemanau kad ko nors valgymas, medziagu trukumas. mazi vaikai dazniausiai viska kemsa i burna, kas po ranka pasitaiko. musiskis ne tik smeli ir akmenukus megsta, jis namuose dirba dulkiu siurbliu
QUOTE(astaSL @ 2008 10 02, 10:28) mano didysis buvo (ir yra) nerealus švaruolis, jis net prisiliest negalėdavo prie smėlio rankyte, jei nukrisdavo - verkdavo ne todėl kad užsigavo, bet kad išsipurvindavo, ir nenustodavo verkt, kol nenuvalydavau. dabar jau kapstosi po smėlį, bet grįžęs iš karto bėga praustis. o mažasis, auklėtas taip pat, - tikras paršelis. ir smėlį valgo, ir sliekų ragaut bandė, ir po vazonus knisasi, ir nuo katino dėžutės pastoviai saugoti reikia... ir vasarą kai be pamperso migdžiau, ir didelį reikalą padarė - irgi bandeles laimingas kepė. saugau, kiek galiu, bet nespėju su jo tempais, o ir gudrauti išmoko - kieme į burną nekiša, bet saujoj laiko, grįžtam namo, kol brolį nuprausiu, tai jis iš saujytės smėlį išlaižo ![]() ir mamytes patikekite baisu darosi tokia jau didele mergaite, o taip viska ragauja nezinau kaip ja atpratinti nuo to
Viskas savo laiku,praeis.Mano vyrai viska irgi valge ,bijodavau juos vesti kur smelis tiesok saujom valge ir leidau .Keli tokie kartai ir praejo noras valgyti smeli.Kaip sakau atsivalge smelio ir dabar ramu.
Mano vyresnelis labai valgydavo smeli,budamas virs metuku.
o as save puikiai prisimenu valgancia smeli. be to nepatikesite, kartais, budama prie juros, ar besikapstydama kaime darze, pagaunu save galvodama, kad noreciau paragauti to smelio
Mes taip pat valgom smėlį ir žemes. Visko reikia paragauti
Maniskis metuku laiko valge smeli, ziema valge sniega, dabar ragauja akmenukus. Bet jau moka spjaut, tai rikteliu - spjauk, spjauna ir juokiasi
Maniskis valge kai jam buvo metukai(praeita vasara),siemet valgo smeli sekmingai toliau. Gal tikrai gelezies truksta?! Nu as nenoriu as jam duoti to smelio prisivalgyti,baisu kad kokiu parazitu nepasigautu! Ir taiip jau profilaktiskai nuo kirminu daviau vaistu!
maniškis ilenda į geliu vazonus bet tik pasikapstyt
Musu pupa ragavo smelio, zemiu is geliu vazonu, akmenuku. Tai priemiau, kaip naturalu pasaulio pazinima
jei vaikas valgo zemes, smeli, moli, kreida dideliais kiekiais (o ne ragauja!)- tai gali buti pirmas signalas, jog vaikuciui anemija( ir ne KALCIO trukumas!!!).
ps. Keista, jog doc. Vingras elementariu patologines fiziologijos ziniu stokoja
Sveiki,
štai prasidėjo vasaros sezonas ir vis ilgiau išeinam į lauką. Neseniai suėjo vieneri ir pastebėjau, kad ir maniškis kemša saujom smėlį, kaip delikatesą, nesuprantuką jame gero rado
Turiu ir aš namie tokią gurmanę, nevengia nei smėlio užkąsti, nei žemių. Osteocare ir taip geriam, tad kalcio tikrai neturėtų trūkti, išsigandau dėl to geležies kiekio, tai vedžiau pas daktarę darytis kraujo tyrimo. Ir ką- visiškai normalus tas hemoglobino kiekis. Tai kas dabar?
QUOTE(Dingusi_siela @ 2010 08 16, 16:09) Turiu ir aš namie tokią gurmanę, nevengia nei smėlio užkąsti, nei žemių. Osteocare ir taip geriam, tad kalcio tikrai neturėtų trūkti, išsigandau dėl to geležies kiekio, tai vedžiau pas daktarę darytis kraujo tyrimo. Ir ką- visiškai normalus tas hemoglobino kiekis. Tai kas dabar? Mano sunus taip pat smelio megejas. Taciau prie vis to, jam dar patiktu ir muilas, spampunas, kremas ir pan. Priezastis kiek sudetingesne nei tam tikru elementu trukumas organizme - sunaus skonio receptoriai veikia kiek kitaip nei pas visus zmones. Ir nelabai ismanom kaip ta problema spresti...
mano vaikai pernai valge smeli saujom. Ir ne siaip kad burnoj palaikydavo, bet nurydavo. Metukai jiems buvo tada. Dabar nebenori. Gal tikra kazko truko....
tai as mieste tai neleisdavau, o kaime leidau valgyt ta smeli. Ten bent zinojau kad neprisisiotas ir neprikakotas visokiu katinu,sunu.... QUOTE(MamyteSaulyte @ 2009 05 14, 14:23) jei vaikas valgo zemes, smeli, moli, kreida dideliais kiekiais (o ne ragauja!)- tai gali buti pirmas signalas, jog vaikuciui anemija( ir ne KALCIO trukumas!!!). ps. Keista, jog doc. Vingras elementariu patologines fiziologijos ziniu stokoja nelabai tuo tikeciau
Mano vyresnioji, kai buvo metuku laiko kazkur pamacius smeli, vandeni saukdavo niam niam. Eidavo, ragaudavo, burna aplink juoda budavo, manau toks laikas buvo, kad vaikui reikejo susipazinti su pasauliu. Pamenu mano pusbrolis budamas metuku laiko valge skruzdelytes . Na mano mazoji aciu dievui neragavo nei smelio, nei vandens. Jai visiskai tai nepatiko.
|