Gal kas zinote ka tai reiskia LR ATPK 284 - 1; 30; 31-1; 124 - 2? Gavau 100 Lt baudos
ATPK- Administracinių teisės pažeidimų kodeksas, o tie skaiciukai- straipsniai.
Jei netingi, tai nueik i psl www.lrs.lt arba www.tm.lt. Ten yra visi kodeksai, ir pasiziurek tuos straipsnius. Kartais jie priraso nebutu dalyku, tad kartais visai nieko su savimi tureti kodeksa QUOTE(Mergaiciuke_25 @ 2006 06 21, 15:36) virsijai greiti:) 124 str. 2 d. Nustatyto greičio viršijimas nuo 10 iki 20 kilometrų per valandą - užtraukia baudą vairuotojams nuo penkiasdešimties iki vieno šimto litų o visa kita yra bendros nuostatos
labutis visoms...
nezinojau kur rasyt tema apie dviracius..bet kadangi sios info reikia man egzaminui, tai gal jus pagelbesit Destytojas aiskiai uzsimine kad per egzamina uzduos klausima..kokia bauda pesciajam uzh ejima dviraciu taku ... ar jus zinote? pagelbekit ... radau vat sita tik info .. Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, taip pat vairuotojų pareigų pėstiesiems, išskyrus nurodytas šio straipsnio pirmojoje dalyje, nevykdymas, stovėjimas ant šaligatvio, kai nėra tai leidžiančių kelio ženklų, stovėjimas ant vejos, pėsčiųjų (dviračių) tako arba važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki vieno šimto penkiasdešimties litų.
Tai gal kaip už ėjimą ne vietoj, t.y ne per perėją?
Keliu eismo taisyklese parasytos pesciuju pareigos ir draudimai. Vienas is draudimu punktu yra tai, kad pestiesiems draudziama eiti dviraciu taku.
O baudos reiketu ieskoti ATPK 131 str. - bauda gali skirtis nuo sukeltu pasekmiu.
gal kas is cia esanciu konkreciai zino, noreciau kad pasidalintumete ziniomis
QUOTE(rusaite @ 2007 04 12, 19:52) gal kas is cia esanciu konkreciai zino, noreciau kad pasidalintumete ziniomis Mokes ir sunelis ir jus nes davet masina neturinciam teise vairuoti (aisku galima meluot kad pats raktus nugvelbe nu zodz.). Baudos dydziai na net nezinau. Vienam dideli kitam ne. Jie tokie: 128str. 1d. Transporto priemonės vairavimas neturint tam teisės vairuoti transporto priemonės 300-500Lt ir 128str. 3d. Transporto priemonės perdavimas vairuoti neturinčiam teisės vairuoti transporto priemones 200-400Lt
Man rodos 300-500lt.O jei dar neblaivus koks,tai isvis tukstanciai.
QUOTE(rusaite @ 2007 04 12, 19:52) gal kas is cia esanciu konkreciai zino, noreciau kad pasidalintumete ziniomis Nepilnamečiui -- 150-300 litų. O Jūs proto turite vaikui duoti automobilį, kuris nemoka KET ir dar normaliai protelio nėra??? QUOTE(rusaite @ 2007 04 12, 19:52) gal kas is cia esanciu konkreciai zino, noreciau kad pasidalintumete ziniomis mamyte kaip tu vaikui duoti masina vairuot kai jis teisiu neturi nors pati su vyru mokinuos vaziuot keli kur niekad masinu nera, tai is kazkur atsirado policija
Aš tai žinau kad jei pagauna be teisių, tai po to kažkaip atima teisę dar 2 metus laikytis teises, tai jei pagaus, tai tik 20metelių jas išsilaikyti galės geriausiu atveju...
Ai, beje, jei padaro avariją su automobiliu, ir dar yra kaltas, tai draudimas neapmoka nuostolių, viską reikia apmokėti iš savos nuosavos kišenės, nors mašina ir buvo drausta... QUOTE(scorpioneeee @ 2007 04 13, 09:22) Aš tai žinau kad jei pagauna be teisių, tai po to kažkaip atima teisę dar 2 metus laikytis teises, tai jei pagaus, tai tik 20metelių jas išsilaikyti galės geriausiu atveju... Ai, beje, jei padaro avariją su automobiliu, ir dar yra kaltas, tai draudimas neapmoka nuostolių, viską reikia apmokėti iš savos nuosavos kišenės, nors mašina ir buvo drausta... Nemokes jokiu atveju draudimo kompanija pinigu,nes sakykim,net jei as savo masina apsidrausciau ant savo tetes,tai jei as irgi padaryciau avarija,draudimas nemoketu (nes man drausti kainuoja virs 1000lt,o tetei-300lt). Tegu jis jau pradeda mokytis vairuot,nes galima pradet mokytis,kai esi 1 metais jaunesnis,nes nera protelio pas tokius dar,labai neatsakinga leist manyciau.
O kokia bauda, jei turi teises, bet pamirsti jas pasiimti su savimi?
p.s. butu tai mano vaikas - tikrai padaryciau viska, kad nevazinetu, juk neduok Dieve, jei kas jam atsitiktu ar kitiems, kaltintumete save visa gyvenima, juk masinos rakteliai ne dramblys, galima ir paslepti.
Bauda tai buis ta pati, nes pazeidimo sudetis yra vairavimas be pazymejimo (t.y. nesvarbu ar neturi is via, ar pametei, ar rankinuke nerandi.
Tik yra vienas dalykas - niekur neparasuyta per kiek laiko reikia ji parodyt, taigi - jei sustabde mieste - galite paskambinti, kad kas nors atveztu QUOTE(Vytautas Nepilnamečiui -- 150-300 litų. O Jūs proto turite vaikui duoti automobilį, kuris nemoka KET ir dar normaliai protelio nėra??? mielasis, jis nuo 10 ties metu autobusa SCANIA 35 vietu vairuoja aciu visiems pasireiskusiems QUOTE(rusaite @ 2007 04 13, 20:40) mielasis, jis nuo 10 ties metu autobusa SCANIA 35 vietu vairuoja aciu visiems pasireiskusiems Koks skirtumas, vistiek protelio nėra pas jį dar. Be to, Jūsų žiniai, turiu visų kategorijų vairuotojo pažymėjimą, jaunystėje dalyvavau ralyje su trečiu žiguliu QUOTE(Vytautas Koks skirtumas, vistiek protelio nėra pas jį dar. Be to, Jūsų žiniai, turiu visų kategorijų vairuotojo pažymėjimą, jaunystėje dalyvavau ralyje su trečiu žiguliu aciu, aciu, raliste QUOTE(Vytautas Koks skirtumas, vistiek protelio nėra pas jį dar. Be to, Jūsų žiniai, turiu visų kategorijų vairuotojo pažymėjimą, jaunystėje dalyvavau ralyje su trečiu žiguliu bet kaip tau dave vairuot jaunysteje neturinciam protelio kartais is pasisakymu suauges atrodo daugiau jo neturi QUOTE(Essexgirls @ 2007 04 15, 00:59) bet kaip tau dave vairuot jaunysteje neturinciam protelio kartais is pasisakymu suauges atrodo daugiau jo neturi Raliuose net ir dabar dalyvauna ir vaikai. Yra bureliai tam skirti. Bet tai yra su spec. masinomis ir tik tam skirtose trasose, o ne keliuose, kurie skirti susisiekimui. Reikia biski skirti tokius dalykus pries saipantis is zmoniu. QUOTE(Kūtvėliukė @ 2007 04 15, 03:14) Raliuose net ir dabar dalyvauna ir vaikai. Yra bureliai tam skirti. Bet tai yra su spec. masinomis ir tik tam skirtose trasose, o ne keliuose, kurie skirti susisiekimui. Reikia biski skirti tokius dalykus pries saipantis is zmoniu. net nebandau saipytis siaip jei turi ka pasakyt toje temoje atsakyk konkreciai,o ne su isvedziojimas QUOTE(Essexgirls @ 2007 04 15, 11:47) net nebandau saipytis siaip jei turi ka pasakyt toje temoje atsakyk konkreciai,o ne su isvedziojimas Cia jau auklejimo klausimas ar vaikas raktelius pasiciups. man duodavo pavairuoti ir 10. Bet nuosavam kieme arba misko keliuke arba stadijone. O i trasa isvaziavau su seneliu su M raide nuo 16.5 metu. Tais laikais leisdavo mokytis savarankiskai. Pradzioje vazinejome kaimo keliukais visokiais. Po to isleido i nejudria gatve visiskai tarp miestuku. O i Vilniu ivaziavau jau tik po teisiu islaikymo, kurias beja islaikiau lengvai. Seip vat man tuometine tvarka, kad nuo 16 metu su tevais galima mokytis vairuoti labai patiko. Igudziai vairavimo daug geresni buvo gavus teises. Galetu ir dabar tokia tvarka priimti. Ir temos autorei su sunumi bedos nebutu. Sedetu ji salia ir galetu vaikinas pavairuot. QUOTE(Kūtvėliukė @ 2007 04 15, 15:16) Cia jau auklejimo klausimas ar vaikas raktelius pasiciups. man duodavo pavairuoti ir 10. Bet nuosavam kieme arba misko keliuke arba stadijone. O i trasa isvaziavau su seneliu su M raide nuo 16.5 metu. Tais laikais leisdavo mokytis savarankiskai. Pradzioje vazinejome kaimo keliukais visokiais. Po to isleido i nejudria gatve visiskai tarp miestuku. O i Vilniu ivaziavau jau tik po teisiu islaikymo, kurias beja islaikiau lengvai. Seip vat man tuometine tvarka, kad nuo 16 metu su tevais galima mokytis vairuoti labai patiko. Igudziai vairavimo daug geresni buvo gavus teises. Galetu ir dabar tokia tvarka priimti. Ir temos autorei su sunumi bedos nebutu. Sedetu ji salia ir galetu vaikinas pavairuot. tai va, gi, kad atsisesti su tuo vaiku, tai reikia pirmiausia M zenklais apsikarstyti visus sonus. o tu toki berna isodyk, kad gudrus i tokia masina, jam gi sarmata vaziuot
rusaite, kiek matau tikslaus atsakymo neradai o tik pamokymus ir visokiu patarimus... netingejau ir i www.google.lt nosi ikisau va prasau atsakymas i tavo klausima
cia QUOTE(rusaite @ 2007 04 15, 19:10) tai va, gi, kad atsisesti su tuo vaiku, tai reikia pirmiausia M zenklais apsikarstyti visus sonus. o tu toki berna isodyk, kad gudrus i tokia masina, jam gi sarmata vaziuot Tai tegu palaukia geriau. Nu prisidirbs bedos dar. Jis gal ir gerai vairuoja, bet ivaziuos kazkoks durnius i ji. O kaltas bus neturintis teisiu. Baudos tada tukstanciais. Uz avarija neturint teisiu. Yra dabar ir nuo 16 metu teises, bet kad ten masinos tokios, kad puse svieto paieskot reikia. Mazytes baisiai. QUOTE(Frekenbok @ 2007 04 15, 21:08) rusaite, kiek matau tikslaus atsakymo neradai o tik pamokymus ir visokiu patarimus... netingejau ir i www.google.lt nosi ikisau va prasau atsakymas i tavo klausima cia na, dabar man viskas aisku, ir jokiu isvedziojimu QUOTE(agniukutis @ 2007 04 13, 12:49) O kokia bauda, jei turi teises, bet pamirsti jas pasiimti su savimi? Rei uzhmirshai teises namie, tai skiria kiti nusizhengimai ar kazhkas panashaus, nuo 20-40 Lt.
nu, nezinau, kaip su tom baudom,bet mane sustabde be teisiu (buvau palikus namie, tik dokumentus i kisene isimeciau), o kai pamaciau "zaliukus" tai akyse išvydau ir savo pinigine, kuri liko ant stalo....is karto pasakiau policininkui, kad palikau namie...tai tik pasiteiravo ,ar tikrai jas turiu ir paleido:) aciu jam.....kazkur girdejau,kad galima susitart, jog atvesi, jei jas turi ir nebaudzia, bet cia jau nuo pacio policininko priklauso........
Sveiki, turi kvailą klausimą, bet man aktualų
Na iš šito pasakojimo, tai spėju, kad jokio kvito jums neišrašė
Bent jau ta frazė "šį kartą įspėjam" panaši į tai, kad paleido be baudos Nors tiksliai nežinau, bet pabandysiu paspėlioti - juk turėtų būti kokia nors informacija, pasiskambinus ar nuvažiavus į kelių policiją, pagal pavardę turėtų pasakyt, ar kabo kokia nors skola
Bandziau aiskiai isdestyti visa situacija
QUOTE(dinaja @ 2007 05 21, 16:01) Bandziau aiskiai isdestyti visa situacija Na tai jeigu nieko neisrase, nieko nepasiraset, ir pasake kad ispeja, tai ir psio - pasaka baigesi laimingai...
Tikiuosi, kad negausiu su antstoliais dvigubos baudos
QUOTE(dinaja @ 2007 05 21, 18:05) Tikrai negausi,gali miegot ramiai
kai praeis pusmetis, galima ir nemokėti jokios sumos. pagal įstatymo numatytą kodeksą, kai pats kreipiesi, kad terminas pasibaigęs.
Manau jie surask mane greiciau, nereiks nei pusmecio
Neieskos net
Sveiki,
ar dažnai jus policininkai "nukerta? už ką? Mane tai pirmakart siandie nubaude, o atrodo taip atsargiai vazineju- nepraleidau bobuciu per pereja
Tphu tphu tphu, bet dar ne kart nebuvo uz ka baust
QUOTE(marlen @ 2008 04 17, 16:29) bauda tai nuo 100 iki 200 LT arba teisiu atemimas nuo 1 iki 6 men laukiu komisijos Papildyta: cia galit rasti nuobaudas (šone pasirinkit nuobaudos už KET pažeidimus) http://kelias.avilda.lt/KET/ket.html
Jo, mane ir nerealiai erzina, kai sustoja moteriskes prie perejos ir bendrauja...Sustoji praleisti, pastovi 5min. tikedama kad laukia pereiti, o jos net nepamoja,kad savo reikalais uzsiima.
|