Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: nežaidzia su bendraamžiais
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
jurale
sveikos mamytes, nezinau ar mano dukra tik vienintele turi tokia beda g.gif ar yra ir kitu tokiu keistu vaiku verysad.gif ji nemegsta bendrauti su vaikais gathering.gif kai pamato is tolo ateinanti vaika gatve ji labai dziaugiasi, sako lialia eina, o kai prieina arciau slepiasi schmoll.gif na tai normalu juk nepazista, bet ir su pazistamais vaikais taip pat.O jei kas bando prieiti ir dar paliesti, tai prasideda tokie rekimai , zviegimai atrodo, kad ja kas skerstu gun_smilie.gif ir po to vaikai net i ta puse negali paziureti, nes manajai tai nepatinka, o kiti tokio pat amziaus, reaguoja ivairiai: arba jie pradeda rekti kartu, arba dar daugiau lenda i akis manajai, nes jiems idomi reakcija doh.gif nebezinau ka daryti?????????? vedu ir muzikos mokyklele, kad tik matytu dazniau vaikus ir kartais i bibliotekos zaisloteka 4u.gif bet vis tas pats, gerai tol kol nesiartina prie jos. i vyresnius reakcija siek tiek kitokia: pati eina prie ju kai isidrasina, ir zaislu duoda ir kalbina, net leidziasi paimama ant ranku.
su kiekviena diena vis tikiuosi, kad isaugs tai iki darzelio (planuoju leisti nuo 2,5 metuku) o jei ne tai nezinau ka reiks daryti?
gal pas koki vaiku psichologa pabandyti nuvesti ar ka? kazkaip nesinori, kad augtu vienise ir atstumta bendraamziu, o tai manau gali atsitikti, jei ji taip ir toliau reaguos i juos.
patarkite ka daryti ar pasidalinkite savo patirtimi doh.gif g.gif doh.gif
pukpuk
Oj, zinok, pas mus panasi situacija, tik maniskis nerekia, bet labai susikaupes ir susiraukes kai vaikai arteja, net persigandes.
Nuo 5 menesiu pradejo bijoti svetimu, anksciau verkdavo net tik priartejus per 3 metrus kam nors.
Manau, isauga vaikai tokius dalykus.
O kiek jau tesiasi tokios reakcijos?
Ar nesusieji su kokiu nors ivykiu tokio elgesio?
Gal kas pvz ja isgasdino kazkada? o dabar tokie padariniai... g.gif
Eeelita

sveika biggrin.gif

Viskas tvarkoj su ta tavo mergaite,atrodo kaip tu aprašei mano Roką kai jis buvo panašaus amžiaus kaip tavo mergaitė biggrin.gif viena auga kaip ir mano kaip suprantu tai natūralu,išaugs tikrai pamatysi,mano ir nelabai su bendraamžiais visai negalėdavo bendraut,rėkimas visur,sakydavai mano vakui kažkas negerai bijo vaku ir t.t.mes ir lankom muzikos bei ugdymo pamokėles,pastebėjau kad jis pasikeitė vaikų tarkim panašaus amžiaus kartu ir nežaidžia,jie visi kas sau,bet va nors nemaišo jam kai jie šalia būna biggrin.gif Nepergyvenk išaugs,pamatysi vsikas bus ok mirksiukas.gif
carramele
Sveika!

Maniškė irgi anaiptol nėra alpstanti dėl vaikų kompanijos. Pamačiusi ateinantį arčiau vaiką, beveik visada įsikniaubia man į kelius ir apsimeta, kad čia jos nėra biggrin.gif Jei vaikas visai nepažįstamas, taip gali ir pusvalandį prastovėt, jei pažįstamas, pakanka ir kelių minučių "pasikuklinimo". Ledus pralaužt padeda kokio elementaraus žaidimo suorganizavimas - kamuolio mėtymas - spardymas paeiliui, atsineštų į kiemą vienas kito žaislų apžiūrinėjimas, prisirinktų akmenukų mėtymas į didelę balą ir panašiai. Po kurio laiko maniškė įsidrąsinus jau ir kontaktuot savo iniciatyva pradeda - dovanoja kokią žolytę nuskynus ar prašo kokį daiktą duoti, kurį turi tas kitas vaikas smile.gif
Artėja vasara, mamos su savo vaikais vis ilgiau išbus lauke, daugės ir kompanijos. O kuo ilgiau bus tarp vaikų, tuo labiau prie jų pripras mirksiukas.gif

Beje, mano pupa irgi labiau vertina vyresnių vaikų kompaniją - o visai mažų kūdikėlių tiesiog paniškai bijo doh.gif
katuksss
mano pusantru metu dukrele labai megsta vyresnius vaikus 3-5 metu, ypac berniukus lotuliukas.gif o su bendraaamzem neranda bendru uzsiemimu, tik va kad tie vaikai didesni nenori su ja terliotis doh.gif
Semi
Labutis 4u.gif Zinok ir maniskis taip pat nenori buti su vaikasi,nors jis mazesnis uz tavo mergyte,bet ir maniskis vaiku nemegsta,mes su vyru draugu neturim kurie vaikuciu turetu tai manau taip ir yra rolleyes.gif Siaip svetimu jis nesidrovi,tik va vaikai nepatinka unsure.gif
jurale
QUOTE(Nanuk @ 2008 04 17, 14:50)
Oj, zinok, pas mus panasi situacija, tik maniskis nerekia, bet labai susikaupes ir susiraukes kai vaikai arteja, net persigandes.
Nuo 5 menesiu pradejo bijoti svetimu, anksciau verkdavo net tik priartejus per 3 metrus kam nors.
Manau, isauga vaikai tokius dalykus.
O kiek jau tesiasi tokios reakcijos?
Ar nesusieji su kokiu nors ivykiu tokio elgesio?
Gal kas pvz ja isgasdino kazkada? o dabar tokie padariniai...  g.gif
*

na net nezinau, g.gif lyg ir nebuvo jokio ivykio, na nebent ja pastume ar sutrenke, schmoll.gif nes turi pusmeciu vyresne pussesere ir dar dar viena 2 men vyresne.Buvo zaislus ateme, juk tokie nemoka paprasyti.I vyresne reaguoja jau kazkiek kitaip, nes ji gal taip ikyriai nelenda i akis, bet kita, tai nuolat atimineja zaislus, kuriuos pasiima mano dukryte, nes butent to zaislo reikia ir butent tuo momentu tongue.gif nesvarbu, kad pries akimirka ateme kita, pries tai tureta. verysad.gif aisku baram, aiskinam, kad negalima taip, bet juk dar mazos.Be to tos mergaites kur kar vikresnes ir drasesnes nei mano, nes sutinka tikrai daugiau vaiku ir bendrauja, ir jos ne tokios jautrios, nes mano dukryte labai reaguoja i trenksmus, susistumdymus, rekimus (nors pati rekia kaip nezinau kas kai prie jos lenda) esu pastebejusi, net jei per tv kartais rodo mustynes ir ji mato, tai rekia ne ir grumoja pirstuku, o jei triuksmas garsesnis, tai gali ir pravirkti. verysad.gif .Kartais pati jau bando pasipriesint ir laiko isistverusi zaisla, bet nezinau, ar baime ar kas ja uzvaldo, bet jai nesiseka apsiginti, ir ji paleidzia ir verkia po to labai.Viena diena buvom kaime pas viena is tu pusseseriu, tai visa diena reke, nes buvo atiminejami zaislai ir lendama prie jos schmoll.gif bandziau ir demesio nekreipti i ja, nes nuolat ziuri i mane ir tikisi pagalbos, ir ejau ginti, nes gaila ziureti kaip verkia visa isitempusi verysad.gif net nezinau kaip ir elgtis g.gif juk negalesiu visa laika prie jos buti, turi ismokti pati pastoveti uz save tokiose situacijose verysad.gif .Man kartais atrodo, kad dukryte nejaukiai jauciasi prie stipresniu vaiku.Pvz karta uzsukom pas seseri( jos dukra pusmeciu vyresne)o mazoji buvo isejusi su teciu, tai manoji lakste, duko kaip vijurkas, o kita karta, kai seses dukryte buvo namie, maniskes kaip nebuta. g.gif tikrai nezianu kaip cia bus toliau, na gal tikrai isaugs g.gif ir viskas bus gerai thumbup.gif
mamacka23
biggrin.gif pas mus irgi tokia pati situacija,bet tik jis vaiku nebijo o isvis nereaguoja i juos.gali buti ir desimt aplinkui maziuku,o jis vienas eina ir uzsiima savo reikalais.is jo emociju nulis blink.gif galvoju kaip bus kai reiks i darzeli eit g.gif ?gal isaugs nzn,pagyvensim pamatysim.
*weita*
pas mus ir panasiai ,ji nemegsta savo bendraamziu ...o tik daug viresnius vaikus ,kuriema pie 7 metai ..ir tik tie kurie isdykauja ,ir be perstojo lenda i aki ..nu vienu zodziu padukeliai.....viena pazystama net pasake b=nu tavo tai kazkokia laukyne............labai negera nuo tu zodziu verysad.gif
Lotyna
Maniskis tai tik musa bendraamzius... nezinau net ka daryt g.gif jau geda pries ju tevus, nes kur tik benueinam, visur turiu raudonuoti del jo blush2.gif g.gif na, gal kai ppraes eit i darza, bus kitaip rolleyes.gif
*weita*
ziuriu ,visos mamos reiasi i darza ,kad pagelbes ,duok diev kad taip butu!!!!!!!!
Granteja
Pas mus lygiai ta pati problema doh.gif Mano vaikinas 1,8 mėn. ir visiškai nemėgsta bendraut su bendraamžiais. Nuo mažens matydavo vaikus, vaikščiodavom į muzikos užsiėmimus, turim bendraamžių draugų, bet jam kompanija niekada nepatiko. Mėgsta tik gerokai už save vyresnius, o bet koks kontaktas su bendraamžiu baigiasi rėkimu ir isterija blink.gif Nemėgsta, kai bendraamžiai kišasi į jo žaidimus. Užtat suaugusiųjų, net nepažįstamų žmonių kompanija jam labai patinka - lipa ant kelių, prašosi pakeliamas g.gif Pradėjom lankyt darželį, tai labai sunku vaikui ten verysad.gif Tikiuosi, kad apsipras kažkada biggrin.gif
sena niekšė
dar mažas. viskas kaip ir normaliai. tokio amžiaus vaikai dar nelabai gali žaisti kartu.
Adelle
Tokio amžiaus vaikai dar nemoka žaisti su bendraamžiais, dalintis žaislais, draugauti - tai natūralu. Nuo 3-3,5metukų pradeda mokytis žaisti kartu, nors dažnai pešasi, nesutaria. Dažnai abiems vienu metu reikia to paties žaislo. Bendrauti ir bendradarbiauti vaikai išmoksta nuo 5-6metukų. 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.