Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: R raidė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
dianabu
Labas,norejau pasidalinti patirtimi.Mano vidurinelis,kaip ir mazasis RRR taria kaip anglai,is gomurio.Abu turi padidejusius adenojdus,ar cia sutapimas?Su gyditoju dar nesikonsultavau.Vidurinelis lanko logopeda.Gal kas susidurete su sia problemele? smile.gif
klopedija
QUOTE(dianabu @ 2011 11 17, 17:28)
RRR taria kaip anglai,is gomurio.
*
Šiuo klausimu turėtumėte konsultuotis su logopedu, nes gomurinis r be logopedo pagalbos niekur neišnyksta.
Nuo adenoidų išvešėjimo gali atsirasti nosinumas (sniaukrojimas), o r garso tarimui įtakos neturi.
RRodamer
Skatinkite vaikus tartis zodzius, kuriuose yra TR junginys: traukinys, trintukas, traktorius ir pan. Dazniausiai net netarantys R, si jungini istaria puikiai. Paskui ismoks tarti R ir kituose zodziuose.
galika
O mano dukra R raide yra pakeitus L na bet dabar jau jau vis daugiau zodziu sako taisiklingai thumbup.gif
DaivaJ
R pradėjo tarti prieš pora mėnesių, labai įdomiai - liežuvį iškiša ir kažkaip gaunasi R garsas (aš taip niekaip nesugebu). Bet pastaruoju metu girdžiu, kad visai taisyklingai taria, be liežuvio. Ai, viskam savas laikas. Vieni nuo 1,5 metų taria, kiti daaaug vėliau. Nepažįstu nė vieno suaugusio, kuris r neištartų biggrin.gif
klopedija
QUOTE(DaivaJ @ 2011 12 06, 22:59)
Nepažįstu nė vieno suaugusio, kuris r neištartų biggrin.gif
*
Pažįstu daug grebluojančių, tariančių viendūžį, gomurinį hrrrr, tariančių kažką tarp r ir h ar net r keičiančių u cool.gif . Pvz.: uopė (ropė), uasa (rasa), auklys (arklys) doh.gif .
midnightlady
mano dukryte jau nuo metuku turbut pirma reidele tokia aiski... kai petardos ar fiarverkai saudydava ji rekti pradedavo rrrrrrrrrr... rrriak mama rrriak... neidavo nutildyti...
buruliuke
Maniske pradejo tarti kazkur 2m.9men.Keista ir labai grazu klausyti smile.gif
Samarija
Musiske panasiai 2,5 m. pradejo tarti r raide.Labai didziuojuosi ja thumbup.gif
Gerbera123
Kai pradėjo šnekėti (~dvejų metų), tai ir R pradėjo sakyti. Savo vardą po šiai dienai sako "Raunynas" biggrin.gif
Edysia
Kažkur apie 2-2,5 metukų, kai pradėjo kalbėti, tai ir taria smile.gif
crema
pradėjo tarti 3 m 7-8 mėnesių. Pirmas žodis su r buvo pomidoras smile.gif
O mažė dar netaria biggrin.gif
elenuxus
Retai kada taria...nors vasara jau buvo graziai ir "kaReivis" pasakius, dar kazka...Bet daugiau netycia gaunasi, o siaip tai nesistengia, jei pataisau, ar pasakau, kad sakytu R, o ne L, tai iskart atsako - "as dar maza, man neiseina.Kai uzaugsiu mokesiu".Ir viskas, daryk ka nori doh.gif
setute
Zodziuose kur R viduryje,tai tariame,o kartais tik jei priekyje kazkaip sunkiau,o buna ir gerai istaria.
Esmeja
Na mums 3 ir meneiukas su trupuciu, bet Rrrrrr nelabai jai pavyksta dar istarti sad.gif
kitas raideles kaip ir graziai iztaria o rrrr nelabai.
linuciuke
Čia didžiulė problema, maniškiui jau 5 metai, darželyje eina pas logopede bet vietoj rr pas ji l ir viskas, nzn kaip bus toliau, jau nerima kelia tokia šneka ....
jupa
Mano sūnui dabar yra 3 metai ir 8 mėn. R raidė jo kalboje atsirado maždaug prieš mėnesį. Taria dabar net pabrėždamas tą garsą, bet dar yra keletas žodžių, kuriuose šios raidės neištaria... ax.gif
kliopka
nuo 6 men. dar kalbet nemokejo bet jau rrrrrrrrr sakė biggrin.gif
vetruze
o,kiek vaikuciu yra anksti tarianciu r raide,manoji 3.2m,bet dar ne
eliafam
Maniske istare 3 metuku, bet netaisyklingai, reikedavo pas logopede eiti. Po dvieju metu konsultaciju, jau gerai istardavo. Daugiau neturejom tarimo problemu. Viska aiskiai taria.
*caffe macchiato*
Sūnelis r raidę labai aiškiai pradėjo tarti dar neturėdamas 3 m., jei neklystų, tai maždaug nuo 2,5m. amžiaus 4u.gif
feneke
Mažajam 4,5m r raidė ne problema už tad visi šnypščiantieji mums tragedija doh.gif doh.gif doh.gif
Rene
Mano abu vaikai R raidę pradėjo tarti suėjus 5-riems metams smile.gif
Solemi
Maniškė R raidę pradėjo išraiškingai tarti 3.5 metų, t.y. visur ją paryškindama "Rrrr" smile.gif
Nala24
Vyrenelei dukrytei db 4.5m. R garsa eme tarti tik isejusi i darzeli,taciau kadangi lanko ji airijoj (ten kur ir gyvenam) jo s R raide nera grynai tokia,kaip tariame mes - lietuviai. Nors su laiku,vis geriau istaria. Tikiuosi ateity tarsim aiskiai smile.gif
xingx
Maniskei 3.5m. netaria R. Darzelyje sake, kad jeigu 4m. dar netars tada skirs logopeda. Mes mokinam, bet tik tik urzgia doh.gif
laumir
4.5 metu mokinames R raide(darzely pas logopede)
Aura_K
Mano sunus ismoko mazdaug 4,5 metu... pats netiketai pasake
lolitax22
R raide neabejotinai kad tariama sunkiausiai, girdejau gandu, kad sia raide ismoksta tarti tik nuo ~7 metuku
zuika23
Mano vaikui su "R" raide bėdų nėra. Tik pradėjęs kalbėti ir "R" tarė. Bet aš kiek save atsimenu tai tik mokykloje su logopedės pagalba "R" ištariau blush2.gif tada man buvo gal 8 metai blush2.gif
Bozenyte
dar neturi 3 metu, r taria aiskiai
ARN Paukstes
Keli mėnesiai iki ė gimtadienio pradėjo aiškiai kalbėti su visom švariom raidėm thumbup.gif
SESIA
kazkaip mes pradejom kalbet ir labai svariai-tare visas raide
daivute22
logopedė sakė normalu jei iki penkių netaria
ernesttaa
Maniskiui 4, 5metu. Netare r raides. Net nepastebejau kai pirma karta istare. Dabar pas pabrezia ir dar paklausia ar gerai, bet dar ne visuose zozdiuose r raide skamba kaip r smile.gif
jolita5
suneliui 4m. vienuose zodziuose r taria, kituose ne. Pas logopede vaiksto darzelyje, anksciau netare s,š, bet gana greit po logopedes sios raideles atsirado smile.gif
Amaterasu
Kiek suprantu, iki 4m bent jau galiu buti rami smile.gif
didile
labai laukiu tos raideles.. nes seniau jau graziai kalba, nuo 1, 1 metu, bet R dar iki siol netaria.. o jau 3,2 metuku... bet labai nepergyvenu, dar anksti, bet vistiek norisi isgirsti ROKIS, o ne LOKIS... smile.gif smile.gif
Volsebnica
Sveikos , susirupinau g.gif mes turim sita beda..mums jau 5.1 o r netariam, isivaizduojat, kad joks vardas Viktolija doh.gif jau galvoju apie logopeda?!!
Ambro
QUOTE(aniaczka @ 2012 03 28, 00:07)
Sveikos , susirupinau g.gif  mes turim sita beda..mums jau 5.1 o r netariam, isivaizduojat, kad joks vardas Viktolija  doh.gif  jau galvoju apie logopeda?!!
*

Darželyje nėra logopedės? rolleyes.gif Maniškiui tai skyrė.
Inesa*
Abu vaikai pradėjo tarti neturėdami 3 metukų ax.gif
Anitka
mano panelei jau virs 5metukubet R raide tokia netikra zgrebla tokia,nemoku net paaiskint,o jeigu daug pasakoja tai isvis l pasidaro.visa kita kalba aiski,logiska ir panasiai.kita savaite eisim kalbet su logopede,ziuresim ka mums patars g.gif
zz_aiza
4 su trupuciu ismoko graziai tarti.
*Jalta*
Mums prireikė logopedės, ax.gif pusmetį pasimokius išmoko. Bet tik 6 metukų. 4u.gif
r8e8d8e8
mano vaikas tikras saunuolis jau nuo 2 metuku taria r raide, mat mamytes vardas is r raides tai jam patinka kitus atkartoti kaip papuga ir kartais mane kviecia vardu smile.gif
mamiux
As kazkaip net nesirupinau,5 metukai suejo,o ji labai retam zodelyje R pasakydavo,paskui pradejo R angliskai tarti,va kokia puse metu,o gal net maziau,gal kokie 4 men .kaip taria sia raide,o uz keliu dienu 6 metai.Nors visiškos L ji netardavo,kazkaip kitaip g.gif Manau ,mes paciu laiku rolleyes.gif Bet kalbam graziai,raiskiai, tai nuo pirmuju zodeliu wub.gif
anita x
Sūnus anksti pradėjo kalbėti, ir jau 3 metukų puikiai taria R. smile.gif
*Duska
Triju metu su puse pradejo tarti RRRRRRRRRRRR
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.