Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mokamas skiepas nuo vėjaraupių
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
ottile
sveikos,mamytės,mums labai rekomendavo skiepą nuo vėjaraupių.visada maniau,kad persirgti šia vaikiška liga yra gerai,bet mus patikino,kad nieko čia gero,šią ligą lydi herpės virusas ir dar daugybė padarinių ir komplikacijų,o pasiskiepijus jeigu ir susirgsim tai tik lengva forma,tai kažkaip ir suabejojau... blink.gif kokia jūsų nuomonė.
beje,perskaičiau temą seną apie vėjaraupius,bet taip ir neaišku kas geriau....
Dykuma5
Žinai, aš saviškį paskiepijau prieš 2,5 metų, kai 4 buvo suėję, pradėjus lankyti darželį.....Irgi gydytoja labai rekomendavo......
Dabar sergam vėjaraupiais, tik beria nedaug ir tempės kaip ir nėra, vakar 37 buvo.
Šiandien jau 4-a diena, bet jau nuo vakar daugiau neberia ir jaučiasi gerai, bet vistiek - karantinas 10 dienų biggrin.gif
Tai ir suprask, kas geriau..... Sako geriau kai mažiukas praserga, nes kuo didesnis tuo komplikacijos didesnės.................
Bekky
Mums irgi gydytoja labai rekomendavo, tai kažkaip daug negalvojau ir paskiepijom.. o po to vakare kaip pasiskaičiau atsiliepimus ir kokios komplikacijos būna, tai net bloga pasidarė.... dabar būčiau neskiepijus..bet kas padaryta, tas padaryta. Po skiepo imunintetas tik 10 metų, tai net nežinau, ar verta dėl to rizikuoti, nes bet koks skiepas yra rizika.
sssaule
QUOTE(dira @ 2008 04 20, 16:23)
Tai ir suprask, kas geriau..... Sako geriau kai mažiukas praserga, nes kuo didesnis tuo komplikacijos didesnės.................
*

Būna įvairiai, žinau suaugusiųjų kurie labai lengvai prasirgo, žinau vaikų kurie labai sunkiai sirgo. Tik didesenė tikimybė, kad vaikai lengviau sirgs.
Aš tai apsisprendžiau, kad mergaičių iki 15 metų tai tikrai neskiepysiu.
Ašne
QUOTE(dira @ 2008 04 20, 15:23)
Žinai, aš saviškį paskiepijau prieš 2,5 metų, kai 4 buvo suėję, pradėjus lankyti darželį.....Irgi gydytoja labai rekomendavo......
Dabar sergam vėjaraupiais, tik beria nedaug ir tempės kaip ir nėra, vakar 37 buvo.
Šiandien jau 4-a diena, bet jau nuo vakar daugiau neberia ir jaučiasi gerai, bet vistiek - karantinas 10 dienų biggrin.gif

paskiepyjot ir sirgot? g.gif
O jūs skiepyjot jau registruotu skiepu ar dalyvavot klinikiniame tyrime?
Ar tikrai imunitetas tik 10 metų? g.gif
Frane
QUOTE(Acne @ 2008 04 29, 15:55)
paskiepyjot ir sirgot?  g.gif
O jūs skiepyjot jau registruotu skiepu ar dalyvavot klinikiniame tyrime?
Ar tikrai imunitetas tik 10 metų?  g.gif
*

skiepas neapsaugo nuo ligos 100 %. yra tikimybe sirgti, tiesiog sergama lengviau. o pats skiepas galioja 15a metu. nors dar neishaugo karta, kuri pradeta skiepyti, kad taip tiksliai galima butu teigti. veliau reikalinga revakcinacija.

nesuprantu sito skiepo, tiksliau kodel mamos taip puola skiepyti. tai vaikishka liga, kuria vaikysteje geriau persirgti. komplikacijos vaikishkame amzhiuje tera 1%. tuo tarpu suaugusiems procentas ishauga iki 20. dabar paskiepydami mazha vaika automatishkai perkeliate ji i 20% rizikos grupe. apie skiepus galima butu galvoti jei iki paauglystes nepersirgo ar veliau. kam trucyti vaikus?
Ašne
tai kad protas vaikšto iš paskos verysad.gif
Būčiau aš tada žinojusi, ką man taip gražiai siūlo gerb. medikės... schmoll.gif
Frane
QUOTE(Acne @ 2008 04 30, 10:55)
tai kad protas vaikšto iš paskos  verysad.gif
Būčiau aš tada žinojusi, ką man taip gražiai siūlo gerb. medikės...  schmoll.gif
*

jusu atveju meginciau dalyvauti vejaraupiu vakareliuose. ta prasme, kad jei zinote, kad serga draugu vaikai, prashykites i svecius, kad vaikas galetu kontaktuoti. galbut pasiseks ir persirgs, net ir paskiepyta. persirgus organizmas igaus imuniteta visam gyvenimui. kitu atveju, teks nepamirshti revakcinuoti.
Flirta
Paskaičiau Jūsų atsiliepimus ir visiškai pasimečiau. Norėjau savo vyresnėlę skiepyt doh.gif

Ką man patartumėt daryt. Turiu dvi mergytes, vienai 3 metukai, kitai 9 mėn. Nuo rugsėjo vyresnioji pradės lankyti darželį, tai ir bijau, kad parneš į namus vėjaraupius ir užkrės sesutę. Negana to vyras irgi nėra sirgęs, tad turėčiau ne du, o tris vaikus namuose. Pati esu persirgus.

Mūsų vaikų gyd rekomendavo pirmiausia pasiskiepyt vyrui, nes jam, kaip vyresniam būt sunkiau persirgt ir neaišku, kokios būt komplikacijos ir tt. ptiu ptiu ptiu. Tai dabar aiškinamės ar tikrai nėra sirgęs. nes mums kaip sakė, suaugusiam skiepas 160lt. Jei vistik sirgęs ir pasiskiepys, blogo nieko nenutiks, ale pinigėliai "katu pad hvost".

Gal ir gerai būs\tų, jei merginos persirgtų, bet vat vistiek bijau unsure.gif

Green.apple
QUOTE(Santi @ 2008 05 03, 16:15)
Ką man patartumėt daryt.

aš patarčiau padaryti vyrui kraujo tyrimą ir nustatyt ar jis turi vėjaraupių antikūnių, jei ne- tada galima pagalvot ir apie skiepą mirksiukas.gif o mergaitės aš neskiepyčiau schmoll.gif tegu perserga naturaliai... vaikystėje... mirksiukas.gif
Frane
QUOTE(Green.apple @ 2008 05 03, 21:56)
aš patarčiau padaryti vyrui kraujo tyrimą ir nustatyt ar jis turi vėjaraupių antikūnių, jei ne- tada galima pagalvot ir apie skiepą mirksiukas.gif  o mergaitės aš neskiepyčiau  schmoll.gif tegu perserga naturaliai... vaikystėje...  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif ir as mergaiciu neskiepyciau iki paauglystes. jei iki tol nepersirgs, tada pagalvociau apie skiepa.
ma
QUOTE(Acne @ 2008 04 29, 16:55)
paskiepyjot ir sirgot?  g.gif

irgi skiepijomės, ir sirgom cool.gif forma, žinoma, lengva, bet vistiek pikta buvo protest.gif
Flirta
QUOTE(Green.apple @ 2008 05 03, 23:56)
aš patarčiau padaryti vyrui kraujo tyrimą ir nustatyt ar jis turi vėjaraupių antikūnių, jei ne- tada galima pagalvot ir apie skiepą mirksiukas.gif  o mergaitės aš neskiepyčiau  schmoll.gif tegu perserga naturaliai... vaikystėje...  mirksiukas.gif
*

QUOTE(Frane @ 2008 05 04, 00:42)
drinks_cheers.gif  ir as mergaiciu neskiepyciau iki paauglystes. jei iki tol nepersirgs, tada pagalvociau apie skiepa.
*

Ačiū, aiškinsiuos, badysim vyrą biggrin.gif
Akvilexxx
Mums gydytoja patarė pasiskiepyti prieš darželį, jei būtum garantuotas, kad vaikas prasirgs lengva forma tai galėtum neskiepyt ax.gif
Frane
QUOTE(Akvilexxx @ 2008 05 06, 12:49)
Mums gydytoja patarė pasiskiepyti prieš darželį, jei būtum garantuotas, kad vaikas prasirgs lengva forma tai galėtum neskiepyt  ax.gif
*

o kas ta "lengva forma" yra? toks vaizdas, kad lengva forma - pageidautina, kad nebutu temperaturos ir 2 spuogai ishaugtu. juk cia yra liga kaip liga, su savo paumejimu ir piku. ir temperatura pas vaika buna, ir kapriziukai, ir nevalgo, ir nelinksmas, ir spuogu kruva. nieko nepadarysi. reikia ishlaukti ir tiek.
ingridukas
del sio skiepo jau ilgai suku sau galva.Buvau kaip ir apsisprendus neskiepit,norejau kad persirgtu.Pries pora savaiciu gulejom su vaiku santariskiu ligoninei,ir skyriui vienas vaikas susirgo vejaraupiais.Gyditoja perspejo kad nuo 10-21dienos po kontakto vaikas turetu susirgt.tai vat ir laukiam dabar,nes sia savaite ir turetu susirgt...
Buvom pas savo pediatre tai ji sake kad uzsieni sis skiepas jau yra privalomas-itrauktas i skiepu plana.
dangausvaivorykste
O as paskiepinau ir nesuku sau galvos,susirgs tai nors lengva forma nes aciu maciau kriksto dukras sergancias isbertos nuo galvos iki koju,mazajai tai nieko bet 8metu kriksto dukra tai temperatura laikesi 39beveik tai kaip lavonelis sliauziojo oi net gaila buvo ziureti verysad.gif o manasis net nesusirgo nors ir kontaktavo su puseserem kurios buvo kaip marguciai mirksiukas.gif
ingridukas
o kiek dabar kainuoja skiepas nuo vejaraupiu?
sssaule
QUOTE(Green.apple @ 2008 05 03, 22:56)
*

o kur tokius tyrimus daro?

QUOTE(ingridukas @ 2008 05 08, 13:32)
o kiek dabar kainuoja skiepas nuo vejaraupiu?
*

kainuoja 160Lt (Endemike, poliklinikoje gal kiek pigiau), bet šių skiepų reikia suaugusiajam dviejų, antras skiepas po pusės metų.
lolijana
QUOTE(gwaida @ 2008 04 18, 13:03)
sveikos,mamytės,mums labai rekomendavo skiepą nuo vėjaraupių.visada maniau,kad persirgti šia vaikiška liga yra gerai,bet mus patikino,kad nieko čia gero,šią ligą lydi herpės virusas ir dar daugybė padarinių ir komplikacijų,o pasiskiepijus jeigu ir susirgsim tai tik lengva forma,tai kažkaip ir suabejojau... blink.gif kokia jūsų nuomonė.
beje,perskaičiau temą seną apie vėjaraupius,bet taip ir neaišku kas geriau....
*

Galiu atsakyti labai paprastai. Mano sūnus buvo paskiepytas su Varilrix . Šią žiemą sirgo daug jo klasės draugų vėjaraupiais, o jis liko sveikas ir patenkintas.Manęs paprašė dar nuo kokios baisios ligos paskiepyti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Acne @ 2008 04 30, 11:55)
tai kad protas vaikšto iš paskos  verysad.gif
Būčiau aš tada žinojusi, ką man taip gražiai siūlo gerb. medikės...  schmoll.gif
*

Jei paskiepyjai- tikrai nesuklydai. Gali tik džiaugtis, kad apsaugosi savo vaiką nuo vėjaraupių. Skiepytis tikrai verta, patikėk. Mano giminėje buvo atvejis kai vaikas vos nemirė nuo vėjaraupių komplikacijų. Po šio atvejo paskiepyjau savąjį ir kitiems nuoširdžiai rekomenduoju.Juo labiau, kad kainuoja poliklinikoje ne tiek ir daug- 133lt.
Frane
QUOTE(ingridukas @ 2008 05 08, 09:59)
del sio skiepo jau ilgai suku sau galva.Buvau kaip ir apsisprendus neskiepit,norejau kad persirgtu.Pries pora savaiciu gulejom su vaiku santariskiu ligoninei,ir skyriui vienas vaikas susirgo vejaraupiais.Gyditoja perspejo kad nuo 10-21dienos po kontakto vaikas turetu susirgt.tai vat ir laukiam dabar,nes sia savaite ir turetu susirgt...
Buvom pas savo pediatre tai ji sake kad uzsieni sis skiepas jau yra privalomas-itrauktas i skiepu plana.
*

uzhsienis siaip platus. pvz. Prancuzijoje jis tikrai neprivalomas. ir manau, kad dar daugelyje saliu neprivalomas. is man zinomu kur privalomas yra Vokietija, JAV.
Papildyta:
QUOTE(lolijana @ 2008 05 09, 19:53)

Jei paskiepyjai- tikrai nesuklydai. Gali tik džiaugtis, kad apsaugosi savo vaiką nuo vėjaraupių. Skiepytis tikrai verta, patikėk. Mano giminėje buvo atvejis kai vaikas vos nemirė nuo vėjaraupių komplikacijų. Po šio atvejo paskiepyjau savąjį ir kitiems nuoširdžiai rekomenduoju.Juo labiau, kad kainuoja poliklinikoje ne tiek ir daug- 133lt.
*

o jusu skiepas visam gyvenimui? ar revakcinuosit po 15os metu? ar anksciau? ka zadate daryti?
vataipva
QUOTE(Frane @ 2008 05 10, 23:31)
o jusu skiepas visam gyvenimui? ar revakcinuosit po 15os metu? ar anksciau? ka zadate daryti?
*

biggrin.gif kai mano gydytoja pasiūlė man vakcinuot nuo vėjaraupių mano vaiką, sakau kad nevakcinuosiu. be to sakau anotacijoj parašyta, kad minimum 20 metų imunitetas įgyjamas tai va sakau o ką tada reikai daryt? revakcinuot? ar tikėtis, kad imunitetas pas mano vaiką bus ilgesnis? tai ji iš vis nustebo, sako "galvojau, kad imunitetas įgyjamas visam gyvenimui"
blyn tokie kompetentingi medikai man daro įspūdį thumbup.gif
iš "bendraamžių" skyrely paklausiau ar medikai mamų klausė prieš MMR skiepą ar nealergiški kiaušinio baltymui (pvz skiepo anotacijoj parašyta, kad nevertėtų skiepyt jei pasireiškia ši alergija), tai beveik nieko neklausė. o alergiškų vaikų tikrai yra. aklai skiepyjam ir drin. biggrin.gif
ovimama
As skiepysiu,nes zinau ka reiskia sirgti sunkia forma.Buvau gal 6m.kai susirgau.gal savaite gulejau paslika,spuogai peraugo i pusles didziausias,ant pilvo net dabar randai yra.O buvo Kaledu metas...Savo sunu be galo myliu ir neleisiu sitaip kankintis.
Again
manau,kad geriau skiepinti-lai serga lengvesne forma,nei su insultais reanimacijose leliukai verysad.gif
_una_
QUOTE(ma @ 2008 05 04, 11:43)
irgi skiepijomės, ir sirgom  cool.gif forma, žinoma, lengva, bet vistiek pikta buvo  protest.gif
*

Neskiepijau, visa grupė sirgo, maniškė irgi - temperatūros turėjo pusantros paros, spuogelių gal dešimt. Nebūtinai ta lengva forma dėl skiepų. Juk niekas negali pasakyt, kaip tas pats vaikas sirgtų neskiepytas ir kaip paskiepytas.
RasuteK
Skiepijau ir kol kas nekeiciu savo nuomones siuo klausimu, nors ir visokiu komentaru prisiskaiciau. Mus is karto perspejo, kad po 10m. reikalinga bus revakcinacija, bet bent jau busiu tikra, kad vaikas jei sirgs, tai sirgs lengvesne forma
BIELĖ
Skiepijau,praėjus mėnesiui kaimynų,seserų vaikai susirgo(neskiepyti),o mes ne,nors bendravo tarpusavy. 10m.vėl skiepysimės.
*ssuzzi*
Nu va ir mes zadam,uz savaites eiti skiepytis smile.gif
zzuzza
Ir as uz thumbup.gif
bonduelle
As tai uz skiepa pries darzeli.Drauges dukrytes sirgo labai sunkiai su tempa 40,spuogeliu buvo pilnas kunelis,and uzpakalio.ant lytiniu lupu net.Tai pasisiuoti net su skausmu verkdami galejo.Be to jie sirgo skirtingu laiku,ne abu kartu.Tai as net nenoreciau kad mano vaikai taip sirgtu!
Marinčik
:4u: mes darėm skiepą,ir vat žiūriu išbertas vaikas,galvojau ,kad odai apkandžiojo,nuejom pas gydytoją ir pasakė ,kad vėjaraupinis bėrimas unsure.gif ,tai tipo lengvos formos,nėra temperatūros visai,linksmas ,tik ,kad biški išbertas,tai manau skiepas apsaugojo vistiek,
ačiū dievui kad ji padariau,
darželyje kitoje grupeje sirgo vaikai ,tai matomai užsikrėte
Individualistė
Oi,moterys,jei tik yra tokia galimybė - skiepykitės būtinai. Turėjom męs tą džiaugsmą 8 mėnesių - sirgom.. abu... vienas iš mano gyvenimo košmarų.. spuogai,temperatūros,visi rūbai/patalynė žalia, įkiemą neiti, žiūrėti,kad nenusiluptų,plaukai žali.. spuogai buvo net ant padų, tarpupirščiuose.. be to tekomaitinimą tą pat dieną nutraukti.. žodžiu.. sirgom mėnesį blink.gif blink.gif Jei tik yra galimybė kažkaip to išvengt ar susilpnint - net neabejokit.. nuoširdžiai 4u.gif
dangausvaivorykste
Na tai va ir mes skiepijomes ir as tik uz si skiepa pradejome eiti i darziuka,ir po savaites pas mus grupeje karantinas-Vejaraupiai,,,beveik visa grupe susirgolikommes 4vaikai kurie trys skiepyti o viens jau persirges,,,,,tad ir mes po 10metu eisim dar karteli skiepytis.....
NEKE
labas-mamytes...
as sendien savo mazaja paskiepijau irgi nuo vejaraupiu....pati nesirgusi....tai zadu irgi pasiskiepyti, bet pirma isistirti ar turiu antikuniu...
o del skiepo tai visai nesigailiu, kad paskiepijau...nes viena mano drauge dirba vaiku kazkokioj ligoninej..tai sake...kad skiepytis reiktu..nes tokius vaikucius atveza-su tokiais vejeraupiu padariniais-kad net baisu i juos ziuret...
zinoma cia kiekvienos mamos reikalas...
Dobiliukas
Aš ir už skiepa,abu savo vaikus paskiepinau,nors gan ilgai dėliojau +ir -,bet kai realiai pamačiau kelis vaikus sergančius vėjaraupiais ir vėliau pasekmes po jū tai labai greitai paskiepinau.
Arven
Tikrai apsimoka skiepyti nuo vejaraupiu, nes paskiepijus, panaikinama tikimybe, kad suauges vaikas sirgs juostine pusleline. Be to padeda isvengti sunkiu vejaraupiu formu ir komplikaciju. Ir sis skiepas yra tikrai naturalus - iskiepijamas gyvas susilpnintas virusas, kuris sukelia panasu infekcini procesa kaip sergant tikrais vejaraupiais, tik kad vaikas neiskiria viruso ir negali uzkresti ir berimu gali nebuti arba buti keli spuogeliai.
dangausvaivorykste
Napas mus darzelyje dabar karantinas nuo birzelio 10dienos,vaikai vejaraupiais serga,o maniskis paskiepintas ir iki siol atsilaike nieko,nera vejaraupiu-nes mes skiepinti thumbup.gif ,ir as uz si skiepa thumbup.gif
Nivea
Aš irgi už šį skiepą thumbup.gif jei tik galima kažkaip vaikui padėt išvengt kokios ligos ar ją sušvelnint, aš už 4u.gif
Lorute
As vis neapsisprendziu skipinti ar ne. Butu geriau jei pats persirgtu ir igytu imuniteta visam gyvenimui, nei kas 10 metu nepamirsti paskiepint. Bet tuo paciu nesinori kad vaikutis kankintusi sirgdamas. Oi nezinau kaip cia geriau padaryt. Niekaip neapsisprendziu.
cola
drauges dukryte susirgo vejaraupiais, nors buvo paskiepyta
ir sake nelabai jau lengvai prasirgo
as manau, kad nusiteikti reikia viskam, negalvot kad jau 100 proc nesusirgsit, visko pasitaiko, bet gal ir verta paskiepyt ax.gif
feneke
manau daug kas priklauso nuo pacio vaiko imunines sistemos.Pvz mano vyresnelis lankydamas darzeli uzsikrete.Jis buvo neskiepytas.Bet liga praejo lengvai:keletas spuogeliu,temp.37.
O as ir mano brolis(kiek pamenu)buvom zali nuo koju iki galvos,o broliui dar ir temp.buvo auksta.
Manau cia kaip loterijos bilietas-nezinai ka istrauksi
loret30
Sakoma,kad maži iki 4 metų vaikai daug lengviau perneša vėjaraupius ir ne tik...mažylio dar neskiepysiu,o dičkę galvoju,kad reiktų paskiepyti g.gif
armi06
o nuo kokio amziaus jau galima maziuka skiepyti nuo vejaraupiu?
bimkutele
tikrai neskiepisiu nuo raudoniukės schmoll.gif http://www.vaikas.lt/sveikata/vakcinos/sv_vakc_s03.htm
Ciocė
Ka tik paskambinau gydytojai ir užsakiau mažiui skiepą nuo vėjaraupių smile.gif Nenoriu, kad mažius kankintūsi, taigi skiepas pati geriausia išeitis thumbup.gif
QUOTE(ovimama @ 2008 05 13, 15:12)
As skiepysiu,nes zinau ka reiskia sirgti sunkia forma.Buvau gal 6m.kai susirgau.gal savaite gulejau paslika,spuogai peraugo i pusles didziausias,ant pilvo net dabar randai yra.O buvo Kaledu metas...Savo sunu be galo myliu ir neleisiu sitaip kankintis.
*

Aš pati vaikystėje gan sunkiai sirgu vėjaraupiais, dar dabar ant veido keli randeliai likę doh.gif O sirgau irgi Kalėdų metu, bet Karnavale jau galėjau dalyvaut (pasibaigė karantinas), tai gerai, kad mano mama su fantazija - pasiuvo eglutės kostiumą, tai ir "zelionke" išgražintas veidas buvo labai į temą lotuliukas.gif
natylli
mes uzvakar pasiskiepijom thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(armi06 @ 2008 09 06, 19:01)
o nuo kokio amziaus jau galima maziuka skiepyti nuo vejaraupiu?
*

Nuo 15,16men.
renaciukas2
O as savo paneles neskiepijau,ji darzeli pradejo lankyti nuo 2metu,vejaraupiu karantinas budavo i metus du kartus,ir mano dama nei karto nesusirgo,o va antroje klaseja uzpuole ta ligele,bet prasirgo labai lengvai,keli spuogeliai tik buvo thumbup.gif ,manau ir maziaus neskiepinsiu
Guduke
QUOTE(Lorute @ 2008 08 26, 13:41)
As vis neapsisprendziu skipinti ar ne. Butu geriau jei pats persirgtu ir igytu imuniteta visam gyvenimui, nei kas 10 metu nepamirsti paskiepint. Bet tuo paciu nesinori kad vaikutis kankintusi sirgdamas. Oi nezinau kaip cia geriau padaryt. Niekaip neapsisprendziu.
*

Va butent mane tas irgi sulaiko nuo skiepijimo - kad tik 10 metu. O po to, jei nespesi laiku vel paskiepint, ir susirgs? Vyresni serga sunkiau doh.gif Na, net nezinau ka daryti... doh.gif Va, kad susikurtu visam laikui tas imunitetas.
Moteriske
nelabai supratau, skiepyti/neskiepyti. Cia del pinigu visas klausimas, ar pats skiepas turi kokiu komplikaciju?
As uzrasiau vaika skiepui, dabar ieskau dar daugiau apie pati skiepa pasiskaityt, bet taip ir neradau nieko blogo g.gif
Gal tik neradau?

Siaip galvoju, kad jei vaikui nekenkia, tai reikia nuo visko ir visu skiepyti, o jei kenkia, tada kitas klausimas...
Lauruciuk
QUOTE(Moteriske @ 2008 10 08, 12:18)
nelabai supratau, skiepyti/neskiepyti. Cia del pinigu visas klausimas, ar pats skiepas turi kokiu komplikaciju?
As uzrasiau vaika skiepui, dabar ieskau dar daugiau apie pati skiepa pasiskaityt, bet taip ir neradau nieko blogo g.gif
Gal tik neradau?

Siaip galvoju, kad jei vaikui nekenkia, tai reikia nuo visko ir visu skiepyti, o jei kenkia, tada kitas klausimas...
*

As irgi mastau skiepyt ar ne? Klausiu gydytoju, tai vieni sako skiepyt, o kite ne. Tai taip ir nzn ka daryt g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.