Na ir as papasakosiu savo gimdymo istorija... Atsikeliau ryte lyg niekur nieko sau guliu ir jauciu kad kazkaip pilvuka maudzia...hm guliu ir laukiu gal praeis.. kazkaip kaskart vis stipriau suskausta, bet galvoju gal nieko cia rimto, juk gimdyt dar anksti, juk dar tik 36 savaites..

Su saviskiu sakom vaziuojam i vaistine nusipirksim jau pampersu kad i ligonine veztis, dar man keleta smulkmenu, paskui uzsukom dar i vaiku prekiu parduotuve drabuzeliu nupirkom, vistyklu ir pan...kazkaip man pradejo dar labiau pilva mausti...dingtelejo mitis kad saremiai, bet paskui juokas paeme sakau ka as cia fantazuoju .paskui jau beeinant kai suskausdavo tai net sustoti turedavau, tai maniskis sako nieko nezinau skambink savo gydytojai sakyk kad atvaziuojam. nu as pasigincyjau kad kam cia reikia, cia nieko baisaus,praeis ir t.t bet paskambinau ji sako po poros valandu pradesiu darba tai atvaziuokit. nu tas pora valandu dar po parduotuves pasivaiksciojom, paskui nueje prie kabineto dar eilej pasedejom kol prieme. ziuriu kad jau nebejuokai, asaros begt is skausmo pradejo, mane dar viena nestuke uzleisti norejo bet gydytoja sake laukt savo eiles

nu ka pagaliau prasedejusi koridoriuj gera valanda pakviete uzeiti ir mane. ieinu asaros byra sako: kas yra? sakau skauda nezinau kas yra. padare ultragarsa sako vaikiuko galvyte zemai kazkas yra lipk ant kedes.nu uzlipau ji paziurejo ir nubego nuo manes nieko nesakiusi griebe uz telefono kazkam skambint .nu galvoju sakes, cia jau kazkas negerai

asaros isvis upeliais pasileido, seip ne taip apsirengiau ir basa nubegau prie gydytojos. sakau kas darosi??? ji sako viskas gimdai jau 5 cm atsidarius gimda viskas vaziuoji i taurages gimdymo namus jau ten laukia.nu pala pala sakau tai kad as kaune tariausi su gydytoju gimdyti. ji sako ka cia nusiklabi koks kaunas ziurek kad cia iki gimdymo namu spetumet nuvaziuoti.as vel basa i koridoriu isbegu pasikvieciu saviski, paaiskinu situacija jam, jis greit i kauna gydytojui skambint puole.pasnekejo sako pirmas gimdymas taip greit nepagimdysi gal, tai galit bandyt i kauna vaziuoti,vistiek pirmalaikis gimdymas leliukui klinikose bus geriau gimti nei taurageje. niu ka apmove batus ir islekem is gydytojos kabineto,dar prasiau kad man ten kazkoki tyrima padarytu kazkoki paseli paimtu (ten anam gydytojui reikejo)

bet mane istempe is kabineto i masina. nu ka greit nuvarem namo pasiemem ka buvau jau susidejusi i ligonine (ale kaiptik pries pora dienu tik pradejau deti ) pasimemem dar mociute jeigu kas nutiktu ir isvaziavom is taurages i kauna. mociute skambina gydytojui sako ka man daryt jei ji pakeliui gimdyti prades????nu gydytojas juokiasi sako nu ka tai priimti turesit

pz jam juokas o man tai akys ant kaktos issoko

maniskis spaudzia 160-170 man taip baisu o cia toks greitis tai isvis bloga darosi.ziurim policija prieky stovi.nu aisku uzsivijo, sustabde.galvoju viskas sakes masinoj gimdysiu kol bauda rasys

bet tik priejo policininkas sako va cia gimdo vezu i kauna, policininkas pasiziurejo kaip i kokius durnius sako laimingo kelio

nu ka vaziuojam toliau..pradejo skaiciuoti man kas kiek laiko saremiai ir kiek laiko trunka,baisu galvoju kas bus jei masinoj gimdyt pradesiu

niu bet seip ne taip davaziavome klinikas,parode kazkokia gydytoja kur gimdyviu priemimas,liepe ten nusirengti ir pas ja ateiti.sedziu as ten ant kedes jau atrodo tuoj tuoj tuoj...o ji manes pradejo apie darboviete klausineti, apie isilavinima, apie seima... nedaug truko kad buciau ja pasiuntusi i gera vieta...

nu pagaliau baige ji ten nuvede mane i gimdykla, pasitiko mus musu gydytojas T. Birzietis. apsiraminau kazkaip galvoju nu jau gerai atvaziavom jau nieko blogiau nebebus.paziurejo jau buvo 6-7 cm atsidare. pakviete anestezologe suleido vaistus geriau pasidare, taip kelias valandas dar pragulejau, gydytojas juokiasi sako dar is kauno ir i klaipeda butumet nuvaziave

paskui ziuriu man jau vel skauda nebegaliu iskesti,rekiu klykiu ne savu balsu, maniskis tik ramina mane rankas, galva glosto... mato kad nieko gero cia su manim nebus sakau viskas nebegaliu numirsiu tuoj

tai dar vaistu suleido tada jau vel man gerai, bet gydytoja atejo apziurejo sako viskas gimdai, o man vaistu katik suleido ir as beveik saremiu nejauciu

reikia stumt o as beveik nezinau kada.gydytojas sako ai cia maziukas leliukas greit isstumsi. stumu stumu...sako nu dar pora karteliu ir jau leliuka turesi...ziuriu i laikrodi ir atsiminiau kad pries valanda man ta pati sake:blink:

maniskis mane vedina, ant kaktos slapius ranksluoscius deda,ir man liepia stumt..jau pati dustu, net akyse temti pradejo,gydytojas dar pilva spaudzioti pradejo tai isvis mane pykint pradejo.sakau vemsiu!!!! sako vemk!!!

niu ir pagaliau isstumiau, pilvas subliusko kaip balionas.guliu ten dar kazka su manim daro as nieko nebesuprantu, laukiu mano sunelio klyksmo..tyla...visi gydytojai nuleke prie jo ten ant stalo kazka daro, klausiu kas yra ir man niekas nieko nesako

labai isigandau, maniskis irgi panikuoti pradejo,sako blogai kazkas.asaros begt pradejo.iseidami parode suvystyta leliuka ir viskas ir paliko mus vienus gimdykloj. po kiek laiko tik atejo gydytojas.tai sakom kas yra???pasirodo gime stipriai priduses

ten kazkaip istrizai galvyte state, uzstiges buvo, delto taip...vaikiukas pakliuvo i reanimacija, mane pries isvezant i palata dar nuveze paziureti, visas laidais nukarstytas,dar labiau isigandau,paskui nuveze i palata tai visa nakti neuzmigau akyse tas vaizdas stovejo

prabuvom dvi savaites Kauno klinikose, dabar jau svaite namie. Gydytojas Birzietis labai rupinosi, vos ne kasdien ateidavo paziureti kaip kas.na tfu tfu tfu lygtai viskas i ger puse taisosi

tai va tokia mano istorija