Idomu su kokiais paciais baisiausiais salutiniais reiskiniais teko susidurti, ir ka vartojant?
As vemdavau kone kasryt nuo Regulono
Idomu su kokiais paciais baisiausiais salutiniais reiskiniais teko susidurti, ir ka vartojant? QUOTE(Zemze @ 2005 04 27, 23:49) As vemdavau kone kasryt nuo Regulono Idomu su kokiais paciais baisiausiais salutiniais reiskiniais teko susidurti, ir ka vartojant? Nuo Regulono ir man negerai buvo - todėl jį tik 1 diena tevartojau.. Buvo bloga ir nenustojamai skaudejo galva... QUOTE(Zemze @ 2005 04 28, 00:49) As vemdavau kone kasryt nuo Regulono Idomu su kokiais paciais baisiausiais salutiniais reiskiniais teko susidurti, ir ka vartojant? Hm... O man atrodė, kad Postinoras tam ir reikalingas, kad nutraukt nėštumą... Keista, kad ji apskritai jį gėrė, jei jau laukėsi QUOTE(jadzka @ 2005 04 28, 09:57) Hm... O man atrodė, kad Postinoras tam ir reikalingas, kad nutraukt nėštumą... Keista, kad ji apskritai jį gėrė, jei jau laukėsi Aha aš irgi žinau kad Postinor tam reikalingas kad nutraukt tik prasidejusi (kelių dienų) nėštumą.. na kad apvaisinta kiaušialąstė nesitvirtintų gimdoje ar pan. Tai visiškai nesuprantama kam ji gėrė jį jei buv nėščia
Tiksliau kam ji gėrė jei ir toliau norejo likti nėščia
Ji NEzinojo, kad buvo nescia. Kai atsidure ligonineje visa kraujuodama, suzinojo, kad buvo nescia ir ivyko persileidimas...
Na, šiaip... Va paskaičiau apie tą vaistą
http://www.kontraceptikai.lt/lt/postinor.php Postinoras-2 yra skubios pagalbos kontraceptikas. Pavartotas 72 valandų laikotarpiu po lytinio akto, kurio metu arba nebuvo naudotasi kontraceptinėmis priemonėmis, arba buvo naudotasi priemonėmis, kurios neveikė, gali padėti apsaugoti nuo pastojimo. Matyt ir norėjo apsisaugoti nuo pastojimo. Bet tokie vaistai man atrodo biški drastiški - naikina viską savo kely.
Nuo Regulono vėmiau, blogai jaučiausi tris dienas, kol supratau kas čia atsitiko
Kai geri arbatą su citrina, tai jokių šalutinių poveikių nėra. net epageidaujamo nėštumo
QUOTE(Smurka @ 2005 04 30, 11:30) Eik, tu Aš gėriau Harmonet. Šalutinis poveikis - vyro nenorėjau
Taip, sėkmingai naudojuosi šia apsisaugojimo priemone. Galiu patikint - šimtaprocentinė
na, pats baisiausias KT salutinis poveikis-vaiko mirtis.
kitas-nevaisingumas. beje, ltv, mazdaug kas 7 pora nevaisiinga. priezastys: ne vien igimtos patologijos, anomalijos ir infekc.ligos. bet-didziuma-KT vartojimas. (plius intrauterine spiral.) zinios is ginekologijos. ot taip. QUOTE(zuzu @ 2005 04 30, 16:18) na, pats baisiausias KT salutinis poveikis-vaiko mirtis. kitas-nevaisingumas. beje, ltv, mazdaug kas 7 pora nevaisiinga. priezastys: ne vien igimtos patologijos, anomalijos ir infekc.ligos. bet-didziuma-KT vartojimas. (plius intrauterine spiral.) zinios is ginekologijos. ot taip. Gal gali placiau paaiskinti, ka reikia " zinios is ginekologijos", ir kokioje mokslineje- profesionalams skirtoje ginekologijos literaturoje nurodyta, kad KT vartojimas yra pagrindine nevaisingumo priezastis
Kodėl nevaisingas poras iškarto kaltina KT vartojimu (dar ir abortais). Labai netinkami stereotipai
jėga, vietoj to
QUOTE(Miglužė @ 2005 05 01, 11:46) Kodėl nevaisingas poras iškarto kaltina KT vartojimu (dar ir abortais). Labai netinkami stereotipai http://www3.vdu.lt/life/pv/Kpil.htm čia rašo, kad "...kontraceptinės piliulės nužudo žymiai daugiau negimusių berniukų ir mergaičių, negu abortai" Jei persileidimas yra įtakotas cheminių ar mechaninių priemonių, tai vadinama abortu (žmogžudyste). Šaltinis - http://www3.vdu.lt/life/pv/Kivadas.htm QUOTE(dange @ 2005 05 01, 09:56) Gal gali placiau paaiskinti, ka reikia " zinios is ginekologijos", ir kokioje mokslineje- profesionalams skirtoje ginekologijos literaturoje nurodyta, kad KT vartojimas yra pagrindine nevaisingumo priezastis Niekur nerašo, kad pagrindinė. Bet kad viena iš priežasčių - tai jau deja taip
O jau tas puslapis man kaip nepatinka
QUOTE(bum @ 2005 05 02, 16:08) O jau tas puslapis man kaip nepatinka bet iš oro tokie faktai neatsiranda , ar ne ?
O tai ką daryti aš nesuprantu ? Kontraceptikai blogai, nuo ilgo vartojimo prezikų irgi nekas pasidaro, nieko nevartosi vėl nei kaifo nei ramybės kas mėnesį... Tai ką daryti? Nejaugi lytiniai organai skirti tik vaikiukius daryti?
QUOTE(Baltija @ 2005 05 02, 16:11) Ne iš oro atsiranda, bet iš fanatizmo. Anot katalikų fanatikų kontracepcija yra tolygu abortui. Tai ir prisigalvoja tokių pagasdinimų, kad tik žmonės to nedarytų. Čia skamba kaip - jei pasimylėsit nesusituokę, tai jūsų santuoka pasmerkta žlugti. Na, bet čia tik mano asmeninė nuomonė apie tokio tipo puslapius. Jūsų valia tikėti ar netikėti, bet tokio lygio surašymai man tolygu ranka parašytam rašteliui. Jei būtų pasirašyta medikų sąjungos ar kokio nors juridinio ar fizinio organo, jei būtų nurodytas konkretus šaltinis, gavęs tokius tyrimo rezultatus (linkas ar kažkas), tai dar suprantu. Kaip bebūtų, aš linkusi įtariai žiūrėti į man nepatikimai atrodančią informaciją QUOTE(bum @ 2005 05 02, 16:39) Ne iš oro atsiranda, bet iš fanatizmo. Anot katalikų fanatikų kontracepcija yra tolygu abortui. Tai ir prisigalvoja tokių pagasdinimų, kad tik žmonės to nedarytų. Čia skamba kaip - jei pasimylėsit nesusituokę, tai jūsų santuoka pasmerkta žlugti. Na, bet čia tik mano asmeninė nuomonė apie tokio tipo puslapius. Jūsų valia tikėti ar netikėti, bet tokio lygio surašymai man tolygu ranka parašytam rašteliui. Jei būtų pasirašyta medikų sąjungos ar kokio nors juridinio ar fizinio organo, jei būtų nurodytas konkretus šaltinis, gavęs tokius tyrimo rezultatus (linkas ar kažkas), tai dar suprantu. Kaip bebūtų, aš linkusi įtariai žiūrėti į man nepatikimai atrodančią informaciją ir aš taip maniau, kai dar jų negėriau, bet kai pati pradėjau, tikrai pajutau šalutinį poveikį, reiškia nėra jos tokios nekaltos ir geros sveika moteris yra laikoma tokia, kuri yra vaisinga, o geriant KT tas vaisingumas slopinamas ....... QUOTE(Baltija @ 2005 05 02, 17:01) http://www3.vdu.lt/life/pv/Kpil.htm čia rašo, kad "...kontraceptinės piliulės nužudo žymiai daugiau negimusių berniukų ir mergaičių, negu abortai" Jei persileidimas yra įtakotas cheminių ar mechaninių priemonių, tai vadinama abortu (žmogžudyste). Šaltinis - http://www3.vdu.lt/life/pv/Kivadas.htm O kam tu mane cituoji? Man tie straipsniai tikrai netinka Kuo čia dėtas embrionų žudymas KT ir nevaisingumas? Žinau tą puslapį - marazmatiški svaičiojimai. Pašalinį poveikį KT turi, nesiginčiju. Tik nepažįstu nė vienos moters, kuri tapo nevaisinga dėl KT vartojimo. QUOTE(Baltija @ 2005 05 02, 16:41) ir aš taip maniau, kai dar jų negėriau, bet kai pati pradėjau, tikrai pajutau šalutinį poveikį, reiškia nėra jos tokios nekaltos ir geros sveika moteris yra laikoma tokia, kuri yra vaisinga, o geriant KT tas vaisingumas slopinamas ....... Na, aš nesakau, kad KT yra vitaminai ir pati jas neseniai mečiau. Vat pvz buvo įmestas vienas normalus medicininis straipsnis apie tai, kaip nauja KT rūšis sukelia artai pagreitina gimdos vėžio vystymasi. Nu jau ačiū, tokių nenoriu QUOTE(Miglužė @ 2005 05 02, 16:57) O kam tu mane cituoji? Man tie straipsniai tikrai netinka Kuo čia dėtas embrionų žudymas KT ir nevaisingumas? Žinau tą puslapį - marazmatiški svaičiojimai. Pašalinį poveikį KT turi, nesiginčiju. Tik nepažįstu nė vienos moters, kuri tapo nevaisinga dėl KT vartojimo. negali pažinoti visų 2000 tūkstančių Lietuvos moterų moterų
Griztu prie salutiniu poveikiu
Nuo mikro piliuliu (bandziau gerti nujunkymo periodu) - siaubingai pradejo berti. Tada gyd. patare JEANINE.... tai jau tris sav. nesulaukiu menesiniu Dabar svaistau pinigus nestumo testams... nors nemanau, kad turetu kas buti, nes pastaruoju metu labiau Smurkos metodu naudojomes arbata su/be citrinos - vietoj to. Kazkada toks burtas, t.y. dingo menesines, buvo nuo marvelono. Beda su tom piliulem Bet mirenos irgi kaip tai neisryztu. O jeigu netiks... oi kaip verksiu bapkiu
Nėra ko taisyti
QUOTE(Baltija @ 2005 05 02, 17:41) ir aš taip maniau, kai dar jų negėriau, bet kai pati pradėjau, tikrai pajutau šalutinį poveikį, reiškia nėra jos tokios nekaltos ir geros sveika moteris yra laikoma tokia, kuri yra vaisinga, o geriant KT tas vaisingumas slopinamas ....... Bet koks vaistas, net ir vitaminas, salia pagrindinio poveikio, del kurio jis yra naudojamas turi ir salutinius. Sutinku, kad jei tie salutiniai poveikiai sukelia diskomforta ar didesniu sveikatos problemu reikia keisti KT arba pati kontracepcijos buda. QUOTE(Baltija @ 2005 05 02, 18:11) Tam kad nereiketu su visomis pazindintis ir egzistuoja klinikiniai tyrimai. Todel noreciau, kad kas is pasisakiusiu apie KT kaip nevaisinguma sukeliancia priezasti nurodytu koki linka ar straipsni, kur buvo atliktas atitinkamas tyrimas ir gauti statistiskai patikimi rezultatai, jog KT turi tiesiogini ar netiesiogini rysi su nevaisingumu
Nemanau, kad nera teisinga kategoriskai teigti, kad bet kokio kontraceptiko naudojimas turi salutini poveiki ar kazkokias pasekmes ateityje. Tiesiog viska reikia daryti teisingai. Naudoju pleistra Evra, ir jokiu salutiniu nejauciu, o jauciuosi tiktai geraiau. Jei ka nors pajusiu, padarysiu kokiu 3 men. pertrauka, kda organizmas nuo hormonu issivalytu, ir vartosiu toliau. Nes nelabai isivaizduoju, kaip galeciau jo visiskai atsisakyti.
QUOTE(Zemze @ 2005 05 02, 21:49) Nemanau, kad nera teisinga kategoriskai teigti, kad bet kokio kontraceptiko naudojimas turi salutini poveiki ar kazkokias pasekmes ateityje. Tiesiog viska reikia daryti teisingai. Naudoju pleistra Evra, ir jokiu salutiniu nejauciu, o jauciuosi tiktai geraiau. Jei ka nors pajusiu, padarysiu kokiu 3 men. pertrauka, kda organizmas nuo hormonu issivalytu, ir vartosiu toliau. Nes nelabai isivaizduoju, kaip galeciau jo visiskai atsisakyti. Tikrai turi, tik ne visiem vienodai pasireiškia. O 3 mėn. pertrauka tikrai mažai, man ir po metų po KT dar jautėsi jų poveikis ciklui, o netgi hormoninius tyrimus rekomenduoja min po 6 mėn. po hormonų vartojimo daryt.
Liepsnele, tai gal tu koki bruda naudojai? Ta prasme, kad tau neteisingai parinktos tabletes buvo...
Kadangi man dare issamius tyrimus, ir isaiskino apie pleistro sudeti bei poveiki, tai esu rami, kad manes tikrai neuznuodys
As jau kazkur rasiau apie tai, bet ten daugiau buvo skirta apie KP, bet ir tabletes negalima atmesti... Man gydytoja tiesiai sviesiai pasake, kad tabletes ir pleistrai tikrai naudos nedaro, gal tik ta, kad nepastoji.. bet pagalvokit, jei negali pastoti nuo ju, reiskia zudo kazkokias lasteles ir aisku sprematozoidus....
Zinau, kad yra sunku, kai bijai kiekviena menesi kad nepastotum, ir kazi ar kada nors isrask kokia priemone, kuri nekenktu sveikatai... Manau didiziausia salutinis poveikis - tai negalejimas tureti vaiku... QUOTE(Zemze @ 2005 05 03, 17:33) Liepsnele, tai gal tu koki bruda naudojai? Ta prasme, kad tau neteisingai parinktos tabletes buvo... Kadangi man dare issamius tyrimus, ir isaiskino apie pleistro sudeti bei poveiki, tai esu rami, kad manes tikrai neuznuodys hm.. keistas gana skyrimas nuo cistu... As ir su jomis vargstu, bet mano gydytoja tikrai tokiu prevenciniu dalyku nesiule QUOTE(BaMbiZiukE @ 2005 05 03, 19:12) As jau kazkur rasiau apie tai, bet ten daugiau buvo skirta apie KP, bet ir tabletes negalima atmesti... Man gydytoja tiesiai sviesiai pasake, kad tabletes ir pleistrai tikrai naudos nedaro, gal tik ta, kad nepastoji.. bet pagalvokit, jei negali pastoti nuo ju, reiskia zudo kazkokias lasteles ir aisku sprematozoidus.... Zinau, kad yra sunku, kai bijai kiekviena menesi kad nepastotum, ir kazi ar kada nors isrask kokia priemone, kuri nekenktu sveikatai... Manau didiziausia salutinis poveikis - tai negalejimas tureti vaiku... Nu jau. Spermatozoidu tai tikrai nežudo. Jie patys išmiršta kai neranda ką apvaisinti O nuo cistų kad skiria tai čia ir tiesa. Tada jau nėr kur dingti - reik gerti. QUOTE(Zemze @ 2005 05 03, 17:33) Liepsnele, tai gal tu koki bruda naudojai? Ta prasme, kad tau neteisingai parinktos tabletes buvo... Kadangi man dare issamius tyrimus, ir isaiskino apie pleistro sudeti bei poveiki, tai esu rami, kad manes tikrai neuznuodys nu kad ne, o ir vartodama blogai nesijutau. Bet ciklą paveikė kad ohoho, o prieš tai tai toks reguliarus būdavo. O ir gydytoja rimta, ir pati sakė, kad po hormonų vartojimo tik po pusmečio galima tirtis hormonus. Nežinau, kokius tau tyrimus darė, ir kokia gydytojos kompetencija, tikrai nieko negaliu sakyt, bet pleistras vien tuom negerai, kad ilgą laiką tiesiogiai į kraują patenka hormonai per tą pačią vietą, ir ar nori ar nenori, toj vietoj koncentruojasi odos ir poodiniuose audiniuose hormonai... O KT ir pleistrą tai skiria kaip prevenciją prieš cistas, čia be kalbų, tik gydymas specifinis turi būt, su pertraukom. Vis tiek problema dėl cistų irgi hormonai yra, gali būti, kad policistinės kiaušidės, ir Kt (kaip ir pleistras, beje) to nelabai pagydo.
Šalutinis Novynette poveikis - pienligė. Ji man kaip sesuo pasidarė, kas dvi savaites, reguliariai. Jaučiu reiks lauk novynettą mest, nors šiaip geriu jas beveik 2 metus, ir ta pienligė padažnėjo tik paskutinius pusę metų. O gydytoja sako, kad tai būtent nuo šių KT, nors ir imunitetą stiprinu, ir saldumynų vengiu
QUOTE(lysa @ 2005 05 04, 10:48) Šalutinis Novynette poveikis - pienligė. Ji man kaip sesuo pasidarė, kas dvi savaites, reguliariai. Jaučiu reiks lauk novynettą mest, nors šiaip geriu jas beveik 2 metus, ir ta pienligė padažnėjo tik paskutinius pusę metų. O gydytoja sako, kad tai būtent nuo šių KT, nors ir imunitetą stiprinu, ir saldumynų vengiu tik pritart galiu. Bandžiau šituos, ir pirmąkart gyvenime aplankė pienligė.
Liepsnele,
viska gerai parasiau. Kuomet cista JAU turi (siuo metu), pleistro vartoti nerekomenduojama. Jei ju nera, tuomet pleistras veikia, kaip prevencine priemone - ty. sumazina cistu atsiradimo tikimybe ateityje. O cistu esu turejusi ankstyvoje paauglysteje, kurios praejo savaime lytinio brendimo metu, ir nepaliko jokiu zalingu pedsaku gimdoje. Todel daktare drasiai leido naudoti pleistra. Vat. QUOTE(Zemze @ 2005 05 04, 13:25) Liepsnele, viska gerai parasiau. Kuomet cista JAU turi (siuo metu), pleistro vartoti nerekomenduojama. Jei ju nera, tuomet pleistras veikia, kaip prevencine priemone - ty. sumazina cistu atsiradimo tikimybe ateityje. O cistu esu turejusi ankstyvoje paauglysteje, kurios praejo savaime lytinio brendimo metu, ir nepaliko jokiu zalingu pedsaku gimdoje. Todel daktare drasiai leido naudoti pleistra. Vat. Supratau
Liepsnele, man buvo butent cistos, butent gimdoje. Tada buvau 13 metu, menesinem dar nesirgau. Pati apie tai nelabai ka tezinau, o ir nelabai tada ka supratau, reikes mamos pasiklaust
Ne ,Zemze, tu ištiesų kažko nesupratai(arba tau ne taip išaiškino).GImdoje ,dėl jos struktūros cistų būti tiesiog negali.
O dėl ko 13 met. mergaitė kreipėsi į ginekologą |