antras vaikelis turėjo pasirodyti balandžio 16 d., kadangi tikslios pastojimo datos nežinojau, tai ir tikėjausi, kad vaikutis gims apytikriai tą dieną... nėštumas buvo labai lengvas, labai jaučiausi darbingi, tik paskutines 2 savaites jau norėjau kuo greičiau gimdyt, nes sėdėjimas namuose ir negalėjimas nieko daryti vedė iš proto.. o dar bendradarbės paguodė, kad antras vaikelis dažnai gimsta keliom savaitėm anksčiau, tai suteikė man vilčių
grįžus namo ėmiau skaityti po internet, kas per daiktas tie sarėmiai iš tikrųjų yra, nes su pirmu vaikučiu nubėgo vandenys ir viskas buvo labai paprasta.. sarėmių net neatsimenu, kad tokie būtų buve .. :)nuo vandenų nubėgimo vaiką pagimdžiau per 7 val. taigi su šiuo nėštumu ir gimdymu viskas buvo kitaip ir tai truputi gąsdino..
Taigi mano gimdymas..
Ketvirtadieni prisiplanavau ka veiksiu penktadieni, bet eidama miegoti pagalvojau, kad man pagal horoskopa (kaip svarstyklei) palanki diena yra penktadienis (balandžio 4 d.), tad gal visai nieko būtų šią dieną ir pagimdyti.. taigi naktį iš ketvirtadienio į penktadienį apie 3.30 prasibudau nuo maudulių, kadangi pamaudenimai kartojosi kas 10 min.. aš pagalvojau, kad dar ne, nes balandžzio 1 d. tokie pat pamaudenimai buvo ir gydytoja pasakė, kad tai tik
parengiamieji.. kai apie 5 val. Ryto man tie pamaudenimai pradejo kartotis kas 5 min.. pagalvojau, kad dėl visa ko gal reik nuvažiuot į ligoninę pasitikrint.. parvarys atgal tai parvarys.. Taigi, nuėjau į dušą.. nusiprausiau.. suruošiau vyresnėliui drabužius.. padariau vyrui pysryčius ir prisėdau dar prie supermamos paskaitinėti kokie tie sarėmiai būna
vilko gatve saremiai jau darėsi kas 3 min, o sankryžose kaip tik visada užsidegdavo raudona spalva kai privažiavome gimdymo namus apie 7.15.. jau
per saremius sunkokai buvo paeiti.. priemime daugiau nė vienos gimdyves nebuvo tad mane greit perrengė, nedarė jokių klizmų nieko, tiesiog liepė kuo greičiau mane vesti į gimdyklą... vyras tuo tarpu išvežė vaiką į darželį , kuris randasi minties gatvėj ... kai apžiūrėjo gydytojas, pasakė kad kaklelis atsidares jau 7 cm ir kad tuoj gimdysiu.. aš vis dar tikėjausi, kad spės atvažiuoti vyras.. gydytojai uždėjo aparatą vaiko tonams klausyti tai gulejau sau ir per sarėmius kartojau, kad tuoj viskas baigsis.. (taip buvo lengviau ), kadangi gimdžiau be jokių nuskausminamųjų paskutiniai 3 sarėmiai buvo skaudžiausi tai mintyse keiksnojau vyrą (nors buvo praėję tik 30 min nuo jo išvažiavimo
kruopelę, kad gal ne berniukas sustiprejo l. smarkiai..bet ji tik ir liko sekundės dalis .. gydytoja pasakė, kad gimė gražus berniukas
http://www.supermama.lt/forumas/uploads2/1...7_4944_9124.jpg
Dabar apie laika po gimdymo ..Kadangi pirmas gimdymas buvo irgi tuose pačiuose
gimdymo namuose, o prisiminimai apie gimdymą ne kokie...nes papuolė ne kokia gydytoja..tai si kart galiu pasakyti kad gimdymas praejo labia gerai su gerais
gydytojais.. tik vat pogimdyvinis laikas tai tragedija.. Po gimdymo nuvežė į tokią palatą
http://www.supermama.lt/forumas/uploads2/1...4944_20388.jpg
tai būtų dar nieko jei būtų laikomasi visų man suprantamų higienos normų su palatos kaimyne gulėjome pasruvusios ten savo kraujuose 6 val.. niekas nepasiūlė nei naujų palų nei galų gale basono, kurio prireikė kaimynei..nors tik ką atvežtoms į palatą buvo pasakyta, kad jei reikės.. kvieskite ( užrašė miesto telefoną su tušiniu
man ant pagalvės
Gydytojas pas vaikus atėjo tik 2 parą ... sesutė atėjo 1 kart per parą, kad vaikam
bambą pavalyt .. o ginekologas iš vis pasirodė tik 3 paroj, nes galvojo, kad mus jau išrašo... dulkės buvo nuvalytos ir grindys išplautos tik pirmadienį, prieš gydytojų vizitaciją .. vienu žodžiu, aš visai nesitebiu, kad plinta visokios infekcijos Ir kitas brudas...maniau, kad karo lauko ligoninėj geresnės sąlygos.. tai tiek apie mūsų gimdymą ir laiką praleistą po gimdymo ligoninėje (ten prabuvome 6 d., nes mums buvo gelta...)