Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Antrasis pilvelio gyventojas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Meka
Kadangi tai antras vaikutis, tai tikėjausi, kad labai gerai suprasiu kada man jau laikas gimdyti ir kada tas gimdymas prasideda.. deje, aš labai klydau.. smile.gif
antras vaikelis turėjo pasirodyti balandžio 16 d., kadangi tikslios pastojimo datos nežinojau, tai ir tikėjausi, kad vaikutis gims apytikriai tą dieną... nėštumas buvo labai lengvas, labai jaučiausi darbingi, tik paskutines 2 savaites jau norėjau kuo greičiau gimdyt, nes sėdėjimas namuose ir negalėjimas nieko daryti vedė iš proto.. o dar bendradarbės paguodė, kad antras vaikelis dažnai gimsta keliom savaitėm anksčiau, tai suteikė man vilčių smile.gif.. tad mūsų istoriją reiktų pradėti pasakoti nuo balandžio 1 d. smile.gif kadangi balandžio 1 d. naktį man pradėjo skaudėti pilvą ir tas skaudėjimas vis kartojosi kas 15 min taip reguliariai.. tašė jau buvo seniai sukrtaut, tai vyras kaip atsikėlė į darbą tai sakau važiuosiu su tavim, jei nepraeis iki vaiką nuveši į darželį, tai važiuosim į ligoninę... bet privažiavus darželį viskas baigėsi, tai nuvažiavau į polikliniką pasitikrinti..kažkaip nelabai norėjosi, kad mažylis gimtų balandžio 1 d. smile.gif gydytoja pasakė, kad tikrai nesulauksim nustatyto termino, nes vaikutis per šią naktį nusileido labai žemai ir kad už kelių dienelių galim jau turėti naują lietuvos pilietį .. smile.gif
grįžus namo ėmiau skaityti po internet, kas per daiktas tie sarėmiai iš tikrųjų yra, nes su pirmu vaikučiu nubėgo vandenys ir viskas buvo labai paprasta.. sarėmių net neatsimenu, kad tokie būtų buve .. :)nuo vandenų nubėgimo vaiką pagimdžiau per 7 val. taigi su šiuo nėštumu ir gimdymu viskas buvo kitaip ir tai truputi gąsdino..
Taigi mano gimdymas..
Ketvirtadieni prisiplanavau ka veiksiu penktadieni, bet eidama miegoti pagalvojau, kad man pagal horoskopa (kaip svarstyklei) palanki diena yra penktadienis (balandžio 4 d.), tad gal visai nieko būtų šią dieną ir pagimdyti.. taigi naktį iš ketvirtadienio į penktadienį apie 3.30 prasibudau nuo maudulių, kadangi pamaudenimai kartojosi kas 10 min.. aš pagalvojau, kad dar ne, nes balandžzio 1 d. tokie pat pamaudenimai buvo ir gydytoja pasakė, kad tai tik
parengiamieji.. kai apie 5 val. Ryto man tie pamaudenimai pradejo kartotis kas 5 min.. pagalvojau, kad dėl visa ko gal reik nuvažiuot į ligoninę pasitikrint.. parvarys atgal tai parvarys.. Taigi, nuėjau į dušą.. nusiprausiau.. suruošiau vyresnėliui drabužius.. padariau vyrui pysryčius ir prisėdau dar prie supermamos paskaitinėti kokie tie sarėmiai būna smile.gif nes visur rašė, kad skausmas turi prasidėti nugaroj ir plisti į pilvą, o man buvo atvirkščiai.. 5.45 pradejau žadinti vyrą, pakeliui į ligoninę planavome užvežti vaiką į darželį, o paskui abu tvarkingai važiuot į gimdymo namus, kad jei ką ir jis dalyvautų gimdyme .. ( mes gyvename už žaliųjų ežerų, o gimdyt nusprendusi buvau gimdymo namuose, kurie yra už stoties taigi kelias laukė visai ne trumpas, o ypač per rytinius kamščius smile.gif)Ties santariškėmis vyras matyt iš mano veido išraiškos jau ėmė sakyt, kad veš mane pirma į gimdymo namus, o tik paskum vaiką į darželį ( Ir dabar visą laiką man tai prikaišios, koks jis protingas, kad sugalvojo pirma mane nuvezti smile.gif).. Taigi.. važiuojant geležinio
vilko gatve saremiai jau darėsi kas 3 min, o sankryžose kaip tik visada užsidegdavo raudona spalva kai privažiavome gimdymo namus apie 7.15.. jau
per saremius sunkokai buvo paeiti.. priemime daugiau nė vienos gimdyves nebuvo tad mane greit perrengė, nedarė jokių klizmų nieko, tiesiog liepė kuo greičiau mane vesti į gimdyklą... vyras tuo tarpu išvežė vaiką į darželį , kuris randasi minties gatvėj ... kai apžiūrėjo gydytojas, pasakė kad kaklelis atsidares jau 7 cm ir kad tuoj gimdysiu.. aš vis dar tikėjausi, kad spės atvažiuoti vyras.. gydytojai uždėjo aparatą vaiko tonams klausyti tai gulejau sau ir per sarėmius kartojau, kad tuoj viskas baigsis.. (taip buvo lengviau ), kadangi gimdžiau be jokių nuskausminamųjų paskutiniai 3 sarėmiai buvo skaudžiausi tai mintyse keiksnojau vyrą (nors buvo praėję tik 30 min nuo jo išvažiavimo smile.gif), kad jis taip ilgai užtruko ir negali už rankos palaikyt.. kartojau, kad daugiau niekada negimdysiu.. smile.gif Greitai atėjo visas gimdymo personalas smile.gif akušerė, gydytoja ir slaugė.. jos man pasakė, kad tuoj turėsim leliuką, o aš dar visai nenusiteikus buvau jį turėt.. norėjau sulaukt vyro.. bet vaiko atgal nesukiši tongue.gif per tris stangas vaikutis jau gulėjo ant pilvo.. biggrin.gif tik uždėjo vaika ant pilvo ir girdžiu kaip už durų vyras klausia kur jo žmona .. slaugytoja jam pasakė, kad jis pavėlavo ir dabar truputi turi palaukt kol mane sutvarkys (plyšo pirmo gimdymo viena siūlė ..).. taigi antras mažylis pasaulį išvydo per 5.05 val. Be jokių vaistų be jokių kitų intervencijų ir buvo ivertintas 10 balu iš 10..aišku tėvelis buvo 9 dangui.. nors pas mamą iki pat paskutinės sekundės buvo mintis, o gal mergaitė ax.gif .. o kai gydytoja ištraukus paklausė ko laukėm.. sakau laukėm berniuko ir pirmas berniukas.. tai tą sekundės
kruopelę, kad gal ne berniukas sustiprejo l. smarkiai..bet ji tik ir liko sekundės dalis .. gydytoja pasakė, kad gimė gražus berniukas lotuliukas.gif .. gimimo laikas užfiksuotas 8.25 svoris 3,3kg ūgis 51 cm (mažiukas visai, nors tikėjomės žymiai didesnio).. smile.gif Taigi toks mano gimdymas.... lengvas ir greitas.. kiekvienai tokio linkiu 4u.gif
http://www.supermama.lt/forumas/uploads2/1...7_4944_9124.jpg

Dabar apie laika po gimdymo ..Kadangi pirmas gimdymas buvo irgi tuose pačiuose
gimdymo namuose, o prisiminimai apie gimdymą ne kokie...nes papuolė ne kokia gydytoja..tai si kart galiu pasakyti kad gimdymas praejo labia gerai su gerais
gydytojais.. tik vat pogimdyvinis laikas tai tragedija.. Po gimdymo nuvežė į tokią palatą
http://www.supermama.lt/forumas/uploads2/1...4944_20388.jpg
tai būtų dar nieko jei būtų laikomasi visų man suprantamų higienos normų su palatos kaimyne gulėjome pasruvusios ten savo kraujuose 6 val.. niekas nepasiūlė nei naujų palų nei galų gale basono, kurio prireikė kaimynei..nors tik ką atvežtoms į palatą buvo pasakyta, kad jei reikės.. kvieskite ( užrašė miesto telefoną su tušiniu
man ant pagalvės blink.gif ) kadangi rankose ties lenkimu idurti kateteriai tai rankos lenkti negalima.. atsistoti po gimdymo neleidžiama 6 val. telefonas nuo sveikinimų išsikrovė.. rozetės pasiekti neatsistojus neįmanoma .. smile.gif tai išvada - rėk, jei nori kad pas tave kas ateitų.. kai sugrįžo vyras po 2 val, kad padėt apsipraust ..vaizdelis buvo ne koks .. ieškojo personalo per kolidorius nerado nė vieno .. kažkokiam kabinetėlyje rado sesutes geriančias kavą ... taigi jam pasakė, kad mes galime palengva stotis jei norime į tuoletą, bet praustis mums dar negalima ..nežinau mediciniskai per kiek laiko pradeda irti kraujo tie visi kūneliai.. bet būt nesiprausus pasruvus kraujuose ir su nekeistom palom ten toj vietoj tai man pasirodė truputi nežmoniška.. gi įklotus rekomenduojama keisti tai kas 2 val... o čia ... su vyro pagalba šiaip ne taip aš susitvarkiau, o kaiminka gulėjo dar kelias valandas kol atvažiavo jos vyras...
Gydytojas pas vaikus atėjo tik 2 parą ... sesutė atėjo 1 kart per parą, kad vaikam
bambą pavalyt .. o ginekologas iš vis pasirodė tik 3 paroj, nes galvojo, kad mus jau išrašo... dulkės buvo nuvalytos ir grindys išplautos tik pirmadienį, prieš gydytojų vizitaciją .. vienu žodžiu, aš visai nesitebiu, kad plinta visokios infekcijos Ir kitas brudas...maniau, kad karo lauko ligoninėj geresnės sąlygos.. tai tiek apie mūsų gimdymą ir laiką praleistą po gimdymo ligoninėje (ten prabuvome 6 d., nes mums buvo gelta...)
Brigitux8
Sveikinam sulaukus naujo lietuvos piliecio biggrin.gif aukite sveiki ir laimingi
Perlute
Sveikinimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif bet kaip keistai kad apsiprausti neleido,as abu kartus praejus kazkur 1.5h po gimdymo jau i dusa pati ejau ax.gif
Calmness
ka jau padarysi su tom ligoninem g.gif ,svarbu kad pats gimdymas praejo sklandziai ir taip greitai thumbup.gif .Aukit sveiki ir laimingi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Jūržolė
sveikinimai sulaukus antrojo sūnelio, trečioji tikrai gims dukra smile.gif . Kažkaip keistai man pasirodė, kad tik po šešių val. galima keltis, aš tai pati parėjau į palatą iškart po gimdymo, nors buvau truputį plyšusi.
tali3
Sveikinimai susilaukus grazaus berniuko! 4u.gif Kai as gimdziau prieziura panasi buvo,kol neatvaziavo mama ir nepakele vejo,tai patalyne keite 2 kartus dienoi,o atsikelt leido po 4 val g.gif
Meka
ačiū už sveikinimus.. smile.gif trečio norėčiau po kokių 5 metų ir jei kas tikrai garantuotų,kad gims mergaitė.. smile.gif
NaiLi
Sveikinam 4u.gif O priežiūra tikrai nepavydėtina g.gif Na svarbiausia, kad viskas gerai baigėsi wub.gif
gedra1978
DZIAGIUOSI, KAD pabaiga laiminga. wub.gif
gagrate
Tavo sunelis labai grazus,kai pamaciau net aiktelejau.Sveikinu,daug sveikatytes ir daug pienelio 4u.gif
Meka
dekoju uz linkejimus .. smile.gif bendradarbes man sake kad su tokiais greitais gimdymais tai man tik vaikus ir gimdyti.. smile.gif linkiu visoms tokiu lengvu gimdymu.. 4u.gif
Mininga
Sveikinimai sulaukus sūnelio 4u.gif
O kas liečia ligoninę- tai labai keista man ten viskas g.gif Man po gimdymo liepė kas valandą eiti į dušą apsiprausti (buvau siūta, kadangi teko kirpti) ir jokių 6 val nesikelti schmoll.gif Netgi dar bebūnant gimdykloj pasiūlė eiti apsiprausti į dušą jei tik noriu mirksiukas.gif
Keiti
Įdomu buvo skaityti. Man buvo priešingai, per pirmą gimdymą vandenys nenubėgo, tiesiog prasidėjo sąrėmiai, įdomu, kaip bus dabar smile.gif Sėkmės jums 4u.gif
(Emili)
4u.gif sveikinimai dideli su antruoju suneliu, 4u.gif 4u.gif o del ligonines tai siaubas ,jauciu niekada visa tai nesikeis doh.gif
Mamūškė
wub.gif thumbup.gif 4u.gif
viduciux
sveikinimai sulaukus sunelio 4u.gif tikrai galima visoms palinketi tokio greito ir sklandaus gimdymo mirksiukas.gif na, o prieziura, tai... truksta zodziu umn.gif:
beje, as irgi sakiau, kad daugiau nebegimdysiu, tai akusere, priziurejusi mane sake, kad jei visos, kurios taip sako, nebegimdytu, tai mes darbo neturetumem hihihi.gif irnesakyk.gif
family
o aš dar visai nenusiteikus buvau jį turėt.. norėjau sulaukt vyro.. bet vaiko atgal nesukiši

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
smagi istorija thumbup.gif Sveikinimai jusu seimynelei wub.gif
butke
aukit sveiki 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aryvle
sveikinu 4u.gif as irgi tikiuosi antra taip greitai pagimdyti ax.gif o del palatu ir aptarnavimo tai siaubas blink.gif as tavo vietoj buciau kokius zurnalistus ar televizija iskarto iskvietusi unsure.gif
kisiune
auginat tikra grazuoliuka wub.gif
rence*
Sveikinu. Aisku gaila kad vyras nespejo sudalyvauti- na bet manau bus dar progu padalyvauti kitu gimdymu metu mirksiukas.gif POgimdyminis periodas nekoks- vat kas labai erzina kad zmones neatlieka savo darbo kaip priklauso- tai tos slaugytojos padarytu kas priklauso ir tik po to galetu kovu gerimais uzsiimineti- juk svara ir tvarka turi buti ne tik vizitaciju metu doh.gif blink.gif
lullu
sauni istorija didis.gif
daluzenik
sveikinu sulaukuis anto mazylio 4u.gif
Tik niekaip nesupratau ko tu vel i ta pacia liogonine vaziavai, jei taip blogai buvo pirmaji karta?
Nejaugi visam Vilniui nera is ko pasirinkt?
Phebe
labai faina istorija 4u.gif
musik
Net sirdis virpejo skaitant wub.gif wub.gif wub.gif
Grazuolis wub.gif thumbup.gif
Kas del prieziuros, as gimdziau RK. Man net minties nabuvo, kad kazkas turi ateit pakeist palute, padet apsipraust... schmoll.gif Po 6 val sesute tik padejo atsistot, uzsidet kelnaite ir palydejo i palata. Ir fsio! Pati nuejau i dusa, pati apsitarnavau, vyras atejo.
Nekalbant konkreciai apie sia istorija, mes kartais per daug norim, o tokiu "karalieniu" viena sesute turi 20! doh.gif
*fujimi
4u.gif 4u.gif 4u.gif grazi istorija, tik prieziura ne kokia doh.gif
Lotyna
QUOTE(G.A.M.A. @ 2010 10 15, 15:54)
4u.gif  4u.gif  4u.gif grazi istorija, tik prieziura ne kokia doh.gif
*

Prieziura visur panasi smile.gif Man irgi tokia buvo, bet nesiskundziu, svarbu, kad leliukui viskas ok buvo thumbup.gif

O kas del kelimosi, man irgi sake nesikelt 6 val. drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.