QUOTE(JustMA @ 2011 11 18, 17:44)
Ar žiūrėjot pirminį šaltinį ty pačią KiGGS studiją
QUOTE(JustMA @ 2011 11 18, 17:44) Ar žiūrėjot pirminį šaltinį ty pačią KiGGS studiją QUOTE(JustMA @ 2011 11 18, 19:22) Verta pasižiūrėti Nuoroda QUOTE(dange @ 2011 11 19, 13:22) Verta pasižiūrėti Nuoroda įdomi diskusija užvirė, mėgstu, kai emiamasi konkrečiais šaltiniais aš dirbu ne medicinos srity, taigi, man dar toli iki supratimo apie vakcinas. nors ir daug domėjausi. bet užtat žinau, kaip galima palyginti labai netolygias imtis, žinau, matau, kad Vokiečių studija netgi reprezentatyvią imtį naudojo, bet vis dėlto lyginti 94 individų grupę su 13 359 ir daryti išvadas, tikrai norėčiau pamatyti kokią statistiką jie tam naudojo... ir net reikalas ne tame, ar galima daryti išvadas ir lyginti. aišku, kad galima. bet reikalas tame, kad kiek tose išvadose yra paklaidos. todėl dabar kiekvienas ir gali tampyti tuos trumpai apibendrintus rezultatus kiekvienas į savo pusę... viena jų išvada labai rėžia akį, The evaluation showed that vaccinated children and unvaccinated children differed substantially only in terms of the lifetime prevalence of vaccine preventable diseases. lygino labai mažą grupę nevakcinuotų vaikų, su vakcinuotais ta vakcina. aš kažkaip vis dėlto norėčiau pamatyti ir palyginimą, vakcinuotų konkrečia vakcina ir nevakcinuotų. nes iš grafiko jau matosi, kad vakcinuoti tom ligom vis dėlto serga, nors ir maesnis procentas. itodėl norėtųsi palyginimo su didesne grupe, darant prielaidą, kad jei skiepytas nuo kitų ligų, tai neturėjo turėti įtakos tavo susirgimui. bet gal iš tikro tokių nedaug ir nebuvo, nes daug kas gi jei skiepijasi, tai privaloma tvarka viskuo... antras klausimas - kodėl infekcinių susirgimų imta būtent mediana, o ne kita statistika? na, gal tam yra paaiškinimas, bet įdomu kokie kiti pjūviai. dar akivaizdžiai kai kuriuose pjūviuose negalėjo būti stasitstinių skirtumų dėl per mažos imties, tam tiesiog reikia daugiau tiriamųjų. manau, kad darbą darė tikrai nusimanantys, to nepaneigsi, bet kai kurių išvadų pateikimas neįrodo atvirkščios tiesios nebuvimo, t.y., kitų pjūviu paėmus, žinau, galima gauti ir kitokius rezultatus. arba juos kitaip išaiškinti. iš tiesų, nekantriai lauksiu platesnių rezultatų aprašymo, kur daugiau skaičiukuose galima bus pasiknist
Fedes, jūsų paminėti momentai man taip pat krito į akis. Ir ypač imčių dydžio skirtumai. Kiek teko permesti akimis info apie šią studiją, su vakcinavimo problematika nebuvo šios studijos tyrimo tikslas, o tik nedidelė dalis. Kadangi studija tebėra vykstanti, skelbiami duomenys taip pat "tarpiniai".Visos studijos rezultatai ir pilna duomenų analizė turėtų pasirodyti 2012.
QUOTE(Burbuliuke O dėl raudonukės ir vėjaraupių gal ir pagalvočiau, nes pati pirmakąrt susirgau vėjaraupiais būdama 20 -ies.. buvo tikrai labai sunku O jus isitikinusi kad jusu vaikas revakcinuosis kas 10 metu? Ar jums svarbu iki 18 kad butu sveikas, o daugiau jau neberupi kuom ir kaip sunkiai sirgs? Ar jus isitikinusi, kad revakcinuosis vaikas sulaukes 20, 30, 40 ir t.t. metu? O kuo vyresnis zmogus tuo serga sunkiau ir su komplikacijom QUOTE(Eureka @ 2011 11 09, 19:23) Kiekvienos vakcinos anotacijoje parašyta, kam negalima skiepytis. Yra tokių vakcinų, kurių negalima skiepyti pvz. sergantiems egzema. Nu labai idomu kas naujagimi tiria kokiom jis ligom serga??? Vienodai sviecia medikams, skiepyja visus is eiles! QUOTE(Eureka @ 2011 11 14, 09:47) O kodėl gi ir ne. Vat butent del sitos priezasties ir yra skiepyjami naujagimiai, vos speje gimti... Nes nebuna jokiu issisukinejimu, kad neturiu laiko, nenoriu, bijau ar dar kokia nesamone. O jau suaugusiems tai visos bedos prasideda, laiko trukumas ir t.t... Vat reiktu vaika nuvest paskiepyt, tai iskart atsirastu ir laiko ir noro QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 21, 15:29) O jus isitikinusi kad jusu vaikas revakcinuosis kas 10 metu? Ar jums svarbu iki 18 kad butu sveikas, o daugiau jau neberupi kuom ir kaip sunkiai sirgs? Ar jus isitikinusi, kad revakcinuosis vaikas sulaukes 20, 30, 40 ir t.t. metu?* O kuo vyresnis zmogus tuo serga sunkiau ir su komplikacijom **Nu labai idomu kas naujagimi tiria kokiom jis ligom serga??? Vienodai sviecia medikams, skiepyja visus is eiles! Vat butent del sitos priezasties ir yra skiepyjami naujagimiai, vos speje gimti... Nes nebuna jokiu issisukinejimu, kad neturiu laiko, nenoriu, bijau ar dar kokia nesamone. O jau suaugusiems tai visos bedos prasideda, laiko trukumas ir t.t... ***Vat reiktu vaika nuvest paskiepyt, tai iskart atsirastu ir laiko ir noro *O vat aš nesirgus vėjaraupiais, tai ką, gal mano mamą reiktų kaltinti, kad tuomet nesurado man vėjaraupiais sergančių vaikų kompanijos? **Jei pasireiškia reakcija, toliau neskiepija. Be to, kas nenori, tas neskiepija savo vaikų. ***Deja, ne visada laiku pasiskiepydavom dėl įvairiausių priežasčių. O vaikus, tai taip, skiepiju, nes rūpinuosi jų sveikata. O iš mano pusės skiepijimosi -tai didelis apsileidimas, kiti, kurie atsakingiau žiūri į savo sveikatą skiepijasi reguliariai, ypač prieš nėštumus apgalvoja visus variantus. Va čia aš tikrai dedu sau didelį minusą. Na, nepatiks čia daugeliui skaitančiųjų, bet skiepai išnaikina daugelių ligų. Amerikoje nutraukus skiepus nuo kokliušo vaikai ėmė mirti. Suomijoje 1986-aisiais nutraukus skiepus nuo poliomielito vaikai ėmė masiškai sirgti. Padaugėjus susirgimų, tuberkuliozės skiepą vėl įsiveda tos Europos šalys, kurios anksčiau jo buvo atsisakiusios. Be to, vakcinos anksčiau mažiau išvalytos būdavo...Vienas vakcinas švirkšdavo, o vat nuo raupų man mama pasakojo, kad su skalpeliu per ranką brėždavo. Aš skiepyta nuo visų ligų, kuriomis skiepydavo tada, tad nematau problemų ir dabar skiepyti savo vaikų ir savęs taip pat. Na, o jei kitiems pasireiškia reakcijos ar abejoja, tada labai gaila ir siūlyčiau atsisakyti. QUOTE(Eureka @ 2011 11 21, 17:34) *O vat aš nesirgus vėjaraupiais, tai ką, gal mano mamą reiktų kaltinti, kad tuomet nesurado man vėjaraupiais sergančių vaikų kompanijos? **Jei pasireiškia reakcija, toliau neskiepija. Be to, kas nenori, tas neskiepija savo vaikų. * tai tavo atveju pasiskiepyciau. As sirgus 17 metu. Patikek, niekam to nelinkeciau. O del to s puslelines tia tikrai ji islenda retai kam. Ar matei nors viena vyresni zmogu kuriam islindo? O juk visiems turetu islyst, nes manau dauguma sirgo vejaraupiais. ** o jei ta viena buna lemtinga? O jei is pradziu neislenda? QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 21, 17:54) Tai siūlyčiau visoms mamos pasidomėti vakcinomis ir nuspręsti, skiepyti ar ne. O dėl to, jei netinka vakcina, ar iš karto išlenda reakcija ar ne, tai gal reiktų paklausti čia esančios gydytojos Dangės. Nežinau, manęs visada prieš visus skiepus mūsų pediatrė klausdavo, ar buvo kokia reakcija, ar ne. Perklausdavo po kelis kartus,matyt, kad įsitikintų, ar gerai prisimenu. Papildyta: QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 21, 17:54) * tai tavo atveju pasiskiepyciau. As sirgus 17 metu. Patikek, niekam to nelinkeciau. O del to s puslelines tia tikrai ji islenda retai kam. Ar matei nors viena vyresni zmogu kuriam islindo? O juk visiems turetu islyst, nes manau dauguma sirgo vejaraupiais. Mačiau, mano teta sirgo. Tikrai nieko gero. Tai sakau, kad nusilpus imunitetui. Aš pvz. nešiojuosi herpes simplex. Kol kas jis pas mane sėdi, nesireiškia. O vat studijų metais, kai ir studijavau, ir dirbau, imunitetas buvo nusilpęs, lūpų pūslelinė buvo dažnas mano palydovas. QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 21, 16:54) * tai tavo atveju pasiskiepyciau. As sirgus 17 metu. Patikek, niekam to nelinkeciau. O del to s puslelines tia tikrai ji islenda retai kam. Ar matei nors viena vyresni zmogu kuriam islindo? O juk visiems turetu islyst, nes manau dauguma sirgo vejaraupiais. ** o jei ta viena buna lemtinga? O jei is pradziu neislenda? 1. Ne visiems 2. Viena vienintelė liga, kuri absoliučiai daugumai praeina be pasekmių, kažkam tap pat gali būti lemtinga(tas pats vėjaraupių sukeltas encefalitas) QUOTE(dange @ 2011 11 21, 18:09) 2. Viena vienintelė liga, kuri absoliučiai daugumai praeina be pasekmių, kažkam tap pat gali būti lemtinga(tas pats vėjaraupių sukeltas encefalitas) nesiginciju, tik kaip zinot ar lemtingas bus skiepas ar lemtinga bus liga ir ar apskritai vaikas ja susirgs? del tu reakciju...mano vaikams buvo reakcija paskiepijus 18 men skiepu. Tris dienas laikesi sunkiai numusama temperatura, hiperaktyvumas. Atrode baisiai kai vaikai lakste kaip zoles apsiruke su 39 temperatura, juokesi is visko ir tuo paciu buvo irzlus
O norėčiau paklausti Dangės, kaip ten su ta vakcina nuo vėjaraupių? Kai žmogus perserga vėjaraupiais, tai tie virusai niekur nedingsta, o pasilieka organizme, nerviniuose mazguose, laukia kito momento (galbūt). O kaip tada su tais sukelėjais, kai sušvirkščiama vakcina?
QUOTE(Eureka @ 2011 11 21, 17:34) O norėčiau paklausti Dangės, kaip ten su ta vakcina nuo vėjaraupių? Kai žmogus perserga vėjaraupiais, tai tie virusai niekur nedingsta, o pasilieka organizme, nerviniuose mazguose, laukia kito momento (galbūt). O kaip tada su tais sukelėjais, kai sušvirkščiama vakcina? Vėjaraupių vakcina yra "gyva" vakcina, kurioje sukėlėjas susilpnintas taip, kad turėtų stimuliuoti antikūnių gamybą, nesukeldamas klinikinio vėjaraupių pasireiškimo. Čia teorija. O praktiškai pasitaiko juostinės pūslelinės atvejų po suskiepyjimo vėjaraupių vakcina (kas, beje, ir nurodyta vakcinos apraše).Literatūra nurodo, jog juostinės pūslelinės atvejų, kurie susiję su vakcininiu viruso štamu yra mažiau nei po užsikrėtimo natūraliu virusu, bet va kiek mažiau- atviras klausimas Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes
butu tikrai malonu jeigu diskusija ir toliau vyktu civilizuotai. Bebenciuke, gal galetumete tiesiog issakyti savo nuomone, pasidalinti informacija. Apie plauku spalvas, ju privalumus bei trukumus yra kitos temos. Aciu !
QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 21, 19:11) Beje, visoms kitoms blondinėms, kurios nesupranta, kodėl maži vaikai skiepijami. Aš sirgau du kartus, ir nieko. Kas įdomiausia pati musų šeimos gyd ,kuri yra už skiepus man pasisakė, kad tikrai nesiulytų skiepyti nuo roto ir skiepų. Įdomu kodėl? Ir todėl tokiems silpniems tiek suleidžiama š... ir kad taip silpnas organizmas priverčiamas dar labiau kovoti ? Karščiavimas, bėrimai tai organizmo kova prieš š.... QUOTE(dange @ 2011 11 21, 20:02) Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes Beje, kas lieciant vaiku imuniteta, tai kaip paziuresi QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 21, 19:11) Beje, visoms kitoms blondinėms, kurios nesupranta, kodėl maži vaikai skiepijami. Įtariu mano vyresniojo sūnaus pediatrė buvo blondinių blondinė, kategoriškai uždraudusi visus skiepus vaikui iki kol pradės gerėti situacija dėl AD. Ir augo mano vaikas be skiepų iki metų laiko. Tik vat kažkaip nebuvo sirgaliukas QUOTE(dange @ 2011 11 21, 20:02) Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes Matosi, jog žmogus nori išsilieti, tad bando visais įmanomais būdais provokuoti Bebenčiuke, žinokite SM yra toks geras dalykas - ant nepatikusio SM nario galima ignorą uždėti QUOTE(Eureka @ 2011 11 21, 17:34) *O vat aš nesirgus vėjaraupiais, tai ką, gal mano mamą reiktų kaltinti, kad tuomet nesurado man vėjaraupiais sergančių vaikų kompanijos? Nugi daug kur rasoma, kad skiepai neapsaugo nuo ligos, o tik nuo sunkiu komplikaciju. Tai prie ko cia juostine pusleline?? Jeigu taippat persirgti gali vejaraupiais ir skiepytas ir neskiepytas?? Tik lengvesne forma gal skiepytas.. QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 21, 20:11) O čia dar vienas Pilypas iš kanapių išlindo, Ragana999. Homeopatu as neprisiklausius ir net nesu lankiusis pas juos. Kad serga vaikai antra karta vejaraupiais puikiausiai zinau, ir tikiu kad gali dukra sirgt antra karta, nes persirgo super lengvai. Darzelio grupej vienodai sirgo ir skiepyti ir neskiepyti O del kitu skiepu.. buvom mums reakcija po 6 men skiepo, aisku gydytojai vienodai susitare aiskina kad cia ne priciom skiepas, o kai ART pamate kaip vaiko rankos dreba (jau drebejo nebedaug, ne taip kaip is kart po skiepo) nusiunte pas neurologa echoskopo galvos darytis. Nu bet aisku kaltas bet kas tik ne skiepas Tai dar visa laime kad dukros imunitetas tikrai stiprus, i darzeli einam antrus metus, nuo lopselio, ir beveik nesergam, nei pernai, nei siemet. Tai klausimas kaip organizmas butu reagaves i skiepa jei imunitetas butu buves silpnas vaiko, kaip kitu daznai serganciu Neskiepyjam nuo 6 men, AD pradejo mazet, isaugom jau Kas del gydytoju, tai tikrai nesiulyciau visai aklai tiketi visais, pirma mastyti savo galva reikia QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 09:40) Nugi daug kur rasoma, kad skiepai neapsaugo nuo ligos, o tik nuo sunkiu komplikaciju. Tai prie ko cia juostine pusleline?? Jeigu taippat persirgti gali vejaraupiais ir skiepytas ir neskiepytas?? Tik lengvesne forma gal skiepytas.. Kas ką nori, tas tą rašo. Vakcina skirta apsisaugoti nuo vėjaraupių. Tik kaip ir visos vakcinos ne visada 100 proc. apsaugo, nieko nuostabaus. Todėl dabar ir vaikus rekomenduoja skiepyti 2 kartus (anksčiau 1 kartą iki 12 metų). Jei buvo kontaktas su sirgusiais vėjaraupiais, irgi rekomenduojama skiepyti, nes ši vakcina palengvina ligos eigą. Apie juostinę pūslelinę čia jau kalbėjo. Persirgus vėjaraupiais, virusas patenka į nervų sistemą ir ten gali tūnoti ilgus metus, laukdamas tinkamos progos pabusti ir sukelti nemalonią ligą. Tokia proga atsiranda nusilpus imuninei sistemai, išgyvenant stiprų stresą. Organizmo apsauginėms sistemoms nebesusitvarkant su virusu, jis suaktyvėja ir pradeda daugintis.
Net idomu pasidarė,kaip suaugę serga vėjaraupiais?ta prasme kaip sunkiai?
QUOTE(nmante @ 2011 11 22, 10:35) Gal Dange parasys daugiau. Pazistamas tai reanimacijoje gulejo, smulkmenu nezinau Cia is ULAC puslapio apie vejaraupius: Itin sunkiai vėjaraupiais serga asmenys su sutrikusia imunine sistema bei suaugusieji. Komplikacijų išsivystymo rizika suaugusiems, sergantiems vėjaraupiais, yra daug kartų didesnė nei vaikams. Persirgusiems vėjaraupiais susidaro patvarus, ilgalaikis imunitetas. Pakartotinai sergama retai (ne daugiau kaip 2 3 proc. atvejų). QUOTE(nmante @ 2011 11 22, 10:35) as sirgau 17 metu. temperatura apie 40, visas visas kunas isbertasm vienas istisas spuogas galima sakyt. Mama net greitaja kviete, raminamuju leido, nes niezulys is proto varantis. Nu labai blogai buvo. O uzsikreciau nuo mergytes kokiu 2 metuku, ta lakste su pora spuogeliu visa patenkinta QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 10:37) Gal Dange parasys daugiau. Pazistamas tai reanimacijoje gulejo, smulkmenu nezinau Cia is ULAC puslapio apie vejaraupius: Itin sunkiai vėjaraupiais serga asmenys su sutrikusia imunine sistema bei suaugusieji. Komplikacijų išsivystymo rizika suaugusiems, sergantiems vėjaraupiais, yra daug kartų didesnė nei vaikams. Persirgusiems vėjaraupiais susidaro patvarus, ilgalaikis imunitetas. Pakartotinai sergama retai (ne daugiau kaip 2 3 proc. atvejų). Pamiršote parašyti, kaip apsisaugoti nuo šios ligos. Beje, ten pat yra kita info: "Tiesa ir mitai apie vėjaraupius: 1. Mano vaikas gali ir nesusirgti vėjaraupiais. Netiesa. Ši infekcija tokia laki, kad praktiškai 100% visuomenės ja perserga. Kuo vyresnis vaikas suserga, tuo sunkesnė yra ligos eiga 2. Vėjaraupiai labai paprasta vaikiška liga. Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. Kita vertus liga gali komplikuotis odos infekcija (gali likti randai), plaučių uždegimu, centrinės nervų sistemos sutrikimais (pažeidžiamos smegenėlės, sutrinka eisena, gali būti insulto priežastimi). 3. Jei vaikas serga vėjaraupiais, tai tik mūsų asmeninė problema. Netiesa. Šeima nukenčia nuo infekcijos dėl izoliacijos, vaikas apie 10 dienų kenčia varginančius ligos simptomus. Tačiau jūs galite užkrėsti šalia gyvenančią nėščiąją, suaugusįjį, kuris dar nepersirgo, arba vaiką, kurio imuninė sistema silpna o šiems asmenims ligos eiga gali būti ypatingai sunki. 4. Jei vaikas sirgo vėjaraupiais natūraliai, tai antrą kartą jau nebesusirgs. Netiesa. Moksliniai tyrimais įrodyta, kad apie 15% asmenų, vėjaraupiais persirgusių natūraliai, imunitetas nesusidaro. Todėl jiems išlieka rizika susirgti vėjaraupiais antrą kartą. 5. Vakcina nuo vėjaraupių nėra pakankamai ištirta. Netiesa. Tai viena labiausiai ištirtų vakcinų, kurios klinikinių tyrimų patirtis siekia 25m. trukmę. 6. Vakcina nuo vėjaraupių nėra efektyvi. Netiesa. Nėra efektyvesnės priemonės kaip skiepijimas. Vakcinos efektyvumas siekia 88%-90%, o kol kas efektyvesnės apsaugos nėra. 7. Vėjaraupiais geriau persirgti natūraliai Persirgus vėjaraupiais natūraliai, virusas visą gyvenimą išlieka nerviniuose ganglijuose (mazguose) ir bet kada gyvenime gali pasireikšti kita liga juostine pūsleline, kuri labai skausminga ir sunkiai pasiduoda gydymui. Paskiepijus virusas ganglijuose neapsigyvena, todėl rizika susirgti juostine pūsleline yra labai maža. 8. Pasaulyje nėra skiepijama nuo vėjaraupių. Netiesa. Nemažai šalių šią vakciną turi įtraukę į savo kalendorius ir ją kompensuoja valstybė. Prieš kelis metus šia vakcina dar užtekdavo skiepyti viena vakcinos doze, tačiau didėjant skiepijimo apimtims, tampa sunku susitikti su natūraliu virusu ir todėl paskutinėse gydytojų rekomendacijos jau rekomenduojama įskiepyti dvi šios vakcinos dozes, tam kad užtikrinti maksimalią apsaugą. "
as noreciau danges paklausti, ka manai apie roto skiepus? ar verta skiepyt kudiki?
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 11:18) 1. Mano vaikas gali ir nesusirgti vėjaraupiais. Netiesa. Ši infekcija tokia laki, kad praktiškai 100% visuomenės ja perserga. Kuo vyresnis vaikas suserga, tuo sunkesnė yra ligos eiga 2. Vėjaraupiai labai paprasta vaikiška liga. Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. Kita vertus liga gali komplikuotis odos infekcija (gali likti randai), plaučių uždegimu, centrinės nervų sistemos sutrikimais (pažeidžiamos smegenėlės, sutrinka eisena, gali būti insulto priežastimi). 3. Jei vaikas serga vėjaraupiais, tai tik mūsų asmeninė problema. Netiesa. Šeima nukenčia nuo infekcijos dėl izoliacijos, vaikas apie 10 dienų kenčia varginančius ligos simptomus. Tačiau jūs galite užkrėsti šalia gyvenančią nėščiąją, suaugusįjį, kuris dar nepersirgo, arba vaiką, kurio imuninė sistema silpna o šiems asmenims ligos eiga gali būti ypatingai sunki. 1. Na tai patys parase kad 100 proc. perserga, tai kokia cia skiepu nauda tada? 2. ir 3. Kas cia tokio baisaus?? Cia ir prie slogos ta pati galiu parasyti, jei vaikui jos komplikuojasi. Ar bet koks gripas. skaitet apie gripo komplikacijas? Ir 10 dienu tikrai vaikai nekencia nuo ligos manau, mano mazasis sirgo sunkiau, ir isbertas daug buvo ir temperaturos pora dienu turejo, bet tikrai 10 dienu nesikankinom, max 4 dienos Aisku nesakau kad nebuna komplikaciju, visko buna kaip ir su bet kokia paprasta sloga QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 11:32) 1. Na tai patys parase kad 100 proc. perserga, tai kokia cia skiepu nauda tada? 2. ir 3. Kas cia tokio baisaus?? Cia ir prie slogos ta pati galiu parasyti, jei vaikui jos komplikuojasi. Ar bet koks gripas. skaitet apie gripo komplikacijas? Ir 10 dienu tikrai vaikai nekencia nuo ligos manau, mano mazasis sirgo sunkiau, ir isbertas daug buvo ir temperaturos pora dienu turejo, bet tikrai 10 dienu nesikankinom, max 4 dienos Aisku nesakau kad nebuna komplikaciju, visko buna kaip ir su bet kokia paprasta sloga 1. Čia kalbama apie neskiepytus. 2. ir 3. "Kita vertus liga gali komplikuotis odos infekcija (gali likti randai), plaučių uždegimu, centrinės nervų sistemos sutrikimais (pažeidžiamos smegenėlės, sutrinka eisena, gali būti insulto priežastimi)." "Tačiau jūs galite užkrėsti šalia gyvenančią nėščiąją, suaugusįjį, kuris dar nepersirgo, arba vaiką, kurio imuninė sistema silpna o šiems asmenims ligos eiga gali būti ypatingai sunki." Tikrai, kas čia tokio baisaus... Tam ta vakcina ir yra, kad palengvinti ligos eigą, o ne laukti, kas bus. QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 08:40) Kas del gydytoju, tai tikrai nesiulyciau visai aklai tiketi visais, pirma mastyti savo galva reikia Va va, nors tema apie skiepus, bet su astma man buvo identiska situacija Atvaziavom i UK, po kiek laiko nuejom pasiziuret del tos astmos, dave papust i toki aparaciuka, baikit, sako, kuo sveikiausias vaikas, astmos nei pedsaku QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 12:01) 1. Tikrai, kas čia tokio baisaus... 2. Tam ta vakcina ir yra, kad palengvinti ligos eigą, o ne laukti, kas bus. 1. Nesakau kad nieko baisaus, tiesiog buna ir baisesniu dalyku, t.y. baisesniu ligu nei vejaraupiai. Todel as nematau prasmes skiepyti vaiku, tuo labiau 1,3 metuku 2. Dabar jau palengvinti eiga, nebe apsisaugoti nuo vejaraupiu
Beje, Dangės norėjau paklausti, gal ne į temą. Kai buvau nėščia, lankiau kursus ligoninėje, gimdymo ir akušeriniame skyriuje. Ant durų buvo užrašas, kuris man įkrito į atmintį, maždaug taip : "Vaikai iki 12 metų neįleidžiami". Klausiau tos paskaitos lektorės, akušerės, tai jinai galvojo, galvojo, pati manęs klausdama. Aš pateikiau savo versiją, o ji sutiko.
Panašiai buvo ir lankant anytą po operacijos. Mes nežinodami atsinešėm 9 mėnesių vaiką. Med. seselė pamatė ir liepė griežtai nesilankyti su vaiku. Papildyta: QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 12:14) Jūs gal praleidote, ką aš rašiau. Paskaitykite dar kartą. Nuo baisesnių ligų nėra vakcinų, dėl to ir neskiepija. Jei ligos linkusios komplikuotis bakterine infekcija,tam irgi yra skiepai. Beje, girdėjau svarstymus Seime, kad vaikai būtų skiepijami nuo vėjaraupių ir erkinio encefalito valstybės lėšomis. Bet čia tik svarstymai.
Kas dėl vėjaraupių skiepo, tai man labai patinka Ispanijoje esantis skiepų kalendorius - vaikas skiepijamas 11 metų, jeigu iki to laiko natūraliai nepersirgo. Skiepijama nemokamai. Mano manymu logikos tame yra, nes būtent suaugusieji vėjaraupiais serga sunkiai. O kol vaikas mažas, tiesiog viskas paliekama savieigai ir nesistengiama kišti vakcinų.
Eureka, užsienyje tokie patys reikalavimai dėl vaikų lankymosi ligoninėse. Gimdymo skyriuose taip pat vaikai iki tam tikro amžiaus neįleidžiami.
Nu tik nereikia, viska as skaitau
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 10:16) Kas ką nori, tas tą rašo. Vakcina skirta apsisaugoti nuo vėjaraupių. Tik kaip ir visos vakcinos ne visada 100 proc. apsaugo, nieko nuostabaus. Taigi skiepyjates matyt tikedamasi nesusirgti Papildyta: QUOTE(Amica @ 2011 11 22, 12:23) Kas dėl vėjaraupių skiepo, tai man labai patinka Ispanijoje esantis skiepų kalendorius - vaikas skiepijamas 11 metų, jeigu iki to laiko natūraliai nepersirgo. Skiepijama nemokamai. Mano manymu logikos tame yra, nes būtent suaugusieji vėjaraupiais serga sunkiai. O kol vaikas mažas, tiesiog viskas paliekama savieigai ir nesistengiama kišti vakcinų. Va as irgi pritariu tam QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 12:27) Nu tik nereikia, viska as skaitau Taigi skiepyjates matyt tikedamasi nesusirgti Jei susidaro 100 proc. imunitetas, tada neserga, jei ne-susergama lengvesne forma, t.y. lengvesnė ligos eiga būna. Kas čia neaišku? Papildyta: QUOTE(Amica @ 2011 11 22, 12:23) Eureka, užsienyje tokie patys reikalavimai dėl vaikų lankymosi ligoninėse. Gimdymo skyriuose taip pat vaikai iki tam tikro amžiaus neįleidžiami. O tai kodėl? QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 12:39) Jei susidaro 100 proc. imunitetas, tada neserga, jei ne-susergama lengvesne forma, t.y. lengvesnė ligos eiga būna. Kas čia neaišku? Oi man tai aisku, bet is savo patirties zinau kiek yra daug zmoniu kurie sventai tiki skiepais ir apie jokias isimtis nei girdeje nei zinoti nori Cia kaip ir su gyd, jei pasake, vadinasi sventa, ir net nebegalvoja savo galva
Hepatitas B. Hepatitas B yra užkrečiama liga. Virusas perduodamas per spermą, makšties skysčius, seiles, kraują ir šlapimą. Kartais galima ir nežinoti, kad sergama hepatitu B, nes nebūna simptomų.
O kodėl skiepija nuo kitų ligų, juk čia jau buvo rašoma. Kad nuo kokliušo. Suaugęs gal pakosti, o mažiukui gali tekt važiuoti į ligoninę. Beje, mano bendradarbės draugei taip ir buvo nutikę. Vaikai buvo neskiepyti. O kosinčių aplinkui daug, bent jau mano aplinkoje. QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 12:52) Hepatitas B. Hepatitas B yra užkrečiama liga. Virusas perduodamas per spermą, makšties skysčius, seiles, kraują ir šlapimą. Kartais galima ir nežinoti, kad sergama hepatitu B, nes nebūna simptomų. Taigi naujagimiui susidurti su sperma, maksties skysciais, krauju, slapimu kokia tikimybe??? Su seilem nebent jo soske svetimi laizo? kodel skiepyja naujagimi? Kodel negali skiepyti pvz nuo metu laiko? kai jau tevai zino kokiom igimtom ligom vaikas serga, kai zino ar yra polinkis i alergija, kai mato ar vaikas vystosi kaip priklauso, kai vaikas jau gali pasakyti paskiepytas ka kur skauda ir t.t. Uztai ir sakau idomu butu zinoti, ar didesne tikimybe mazam vaikui uzsikrest hepatitu, ar turet komplikaciju nuo skiepu As kadangi zinojau jog antro vaiko neskiepysiu, tai pries nestuma issityriau nuo visu hepatitu O kad per seiles hepatitas plinta nebuvau skaicius QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 11:29) Va as irgi pritariu tam Ispanijoje skiepas nuo hepatito B atliekamas tik gimusiam kūdikiui, vėliau revakcinacijos 2 ir 6mėn. QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 11:39) Negaliu atsakyti tiksliai Dar dėl Hepatito B skiepo. Galima būsimai mamai atlikti tam tikrus tyrimus dėl hepatito B ir, priklausomai nuo gautų atsakymų, galima vaikiuko ir neskiepyti. Berods nieko nesumaišiau QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 13:07) Tai paskaitykite, yra parašyta. Gali tėtis, seneliai sirgti hepatitu b ir bučiuoti vaiką, kuo čia dėta soskė? Papildyta: QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 12:47) Oi man tai aisku, bet is savo patirties zinau kiek yra daug zmoniu kurie sventai tiki skiepais ir apie jokias isimtis nei girdeje nei zinoti nori Cia kaip ir su gyd, jei pasake, vadinasi sventa, ir net nebegalvoja savo galva Prie ko čia skiepai? O kuo čia dėti antibiotikai ir hormonai? Smarkiai sirgti gali ir neskiepyti vaikai, bei gydomi antibiotikais ir hormonais. Skiepai skirti apsisaugoti nuo ligų, o kaip ten pasisuka-įvairiai būna. Nesuprantu, ko kabinėtis prie tų, kurie skiepija savo vaikus? QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 13:20) Tai paskaitykite, yra parašyta. Gali tėtis, seneliai sirgti hepatitu b ir bučiuoti vaiką, kuo čia dėta soskė? Papildyta: Prie ko čia skiepai? O kuo čia dėti antibiotikai ir hormonai? Smarkiai sirgti gali ir neskiepyti vaikai, bei gydomi antibiotikais ir hormonais. Skiepai skirti apsisaugoti nuo ligų, o kaip ten pasisuka-įvairiai būna. Nesuprantu, ko kabinėtis prie tų, kurie skiepija savo vaikus? Jei butu perduodama per seiles tai manau daug daugiau musu sirgtu tuo hepatitu, o ne 5 proc kaip teigiama O as ir nesikabineju, netrukdo man visiskai tie kas skiepyja, visi aplinkui skiepyja, visi draugai, visos gimines, man tai problemu nesudaro Gerai kad jus skaitete ir domejotes ir susidaret savo nuomone. Bet apsidairykite aplinkui, ar jusu pazistami domisi? Nes is mano patirties tai 90 proc aklaitiki gydytojais ir nesidomi visiskai, jei pasake, vadinasi reikia. Drisciau teigti kad koks 90 proc kuriuos pazistu net nezino kad skiepai neprivalomi Zodziu butu smagu jei daugiau zmoniu dometusi taip kaip jus, o ne aklai tiketu gydytojais QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 12:29) AD temoje kažkada viena mama (nikas geguzevasaris) buvo parašiusi postą. Manau tuos žodžius kiekvienai mamai, net jau būsimai mamai, reikėtų atminti dieną naktį. "Kai mano sūnus būdamas 8 mėn papuolė į vaikų reanimaciją, ten dirbo toks baisiai griežtas ir reiklus gydytojas , kurio bijojo visas personalas (pati mačiau kaip išrikiuotos be žodžių seselės klausės jo moralo dėl kažkokios smulkmenos)... Bet vaikams jis buvo super super. Iš reanimacijos mus perkėlė į intensyvios terapijos skyrių kitoj ligoninėj. Išlydėdamas jis man ir sako: "Mama, žiūrėk ir tikrink viską pati, ką skiria, kaip duoda, kada duoda. Ar supratai? Ne visur bus taip , kaip pas mane..." Tada aš tik linktelėjau ir džiaugiausi , kad mus iškelia iš reanimacijos, o vėliau teko suprasti, ką jis norėjo pasakyt (pvz., seselė lašina vaistus į sveiką akį, kitai lašinė išsilieja ant žemės , ir t.t., ir pan.) Tai va, praėjo jau beveik 9 metai, o aš su didžiausia pagarba prisimenu jį ir jo žodžius" Todėl niekada aklai nepasitikiu jokiu gydytoju, stengiuosi pasikliauti ne vieno gydytojo nuomone, bet mažiausiai dviejų ar net trijų. Ir jeigu matau, kad gydytojas man netinka, išvis pas jį neinu. Būtent taip nutiko su mano vaikui AD bandžiusia gydyti alergologe, kuri po kelių vizitų tiesiog vaiko kartotekoje įrašė, jog negali vaiko gydyti, nes mama nevykdo jos nurodymų
Labai teisingai pasakyta
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 13:29) Bet apsidairykite aplinkui, ar jusu pazistami domisi? Įvairių pažįstamų turiu. Išsilavinę žmonės domisi, kiekvienas turi savo nuomonę (pastebėjau, kad ta nuomonė priklauso nuo vaikų sveikatos). Neišsilavinę ar mažiau išsilavinę pvz. , kurie gyvena kaimuose, nesidomi, bet ir savo vaikų sveikata nesiskundžia.Tad darau prielaidą, kad jų sveikatai turi įtakos aplinka,maistas. Papildyta: QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 13:29) Internete skaitau tai visur raso kad per krauja ir lyt budu perduodama Tai kad ne visur. Kur aš skaitau, tai rašo, kad per organizmo skysčius ir išvardina per ką.
Cia biski ne i tema apie skiepus, bet apie pasitikejima gyd. Galiu papasakot dar viena is daugelio situaciju apie gyd. Mano mazasis pernai budamasgalkokiu 5men susirgo, nepamenu net kuom, gal kokia gerkle raudona.. gyd israse antibiotiku, nusipirkom bet nedaviau
Jeigu buciau aklai tikejus abiem gydytojais, butume gave du kursus antibiotiku QUOTE(nmante @ 2011 11 22, 09:35) Sunkių komplikacijų dažnis, lyginant su vaikais žymiai didesnis. QUOTE(marimacho @ 2011 11 22, 10:25) Rotaviruso infekcijai ir vakcinai yra skirta visa tema. Joje ir mano, ir ne mano nuomonės ir patirtys. QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 10:32) 1. Na tai patys parase kad 100 proc. perserga, tai kokia cia skiepu nauda tada? 2. ir 3. Kas cia tokio baisaus?? Cia ir prie slogos ta pati galiu parasyti, jei vaikui jos komplikuojasi. Ar bet koks gripas. skaitet apie gripo komplikacijas? 1. 100 proc perserga natūraliomis sąlygomis susidūrę su "laukiniu" virusu 2. Kai kalbama apie vėjaraupių komplikacijas, paprastai turimos omenyje ne jautrių mamų dramos dėl karščiavimo ar vaiko kasymosi. Taigi, ar teko kada nors matyti virusinę pneumoniją(ne antrinės bakterinės infekcijos sukeltą, o būtent virusinę)- na tokią, kai pacientas intubuotas, o gydyti neturi kuo, nes antibai čia neveikia. Analogiškai su vėjaraupių sukeltu encefalitu. QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 11:47) Oi man tai aisku, bet is savo patirties zinau kiek yra daug zmoniu kurie sventai tiki skiepais ir apie jokias isimtis nei girdeje nei zinoti nori Cia kaip ir su gyd, jei pasake, vadinasi sventa, ir net nebegalvoja savo galva Ir daugybė tokių, kurie rašo kažką panašaus į "prisiskaičiau čia SM viskių baisybių apie skiepus, ir nutariau- neskiepysiu" QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 14:17) Cia biski ne i tema apie skiepus, bet apie pasitikejima gyd. Galiu papasakot dar viena is daugelio situaciju apie gyd. Mano mazasis pernai budamasgalkokiu 5men susirgo, nepamenu net kuom, gal kokia gerkle raudona.. gyd israse antibiotiku, nusipirkom bet nedaviau Jeigu buciau aklai tikejus abiem gydytojais, butume gave du kursus antibiotiku Smagumėlis QUOTE(dange @ 2011 11 21, 21:02) Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes Išprovokuoti šiuo atveju nepavyks,bet ne dėl to,kad neįdomu,o tiesiog su tokiomis oponentėmis kaip bebenčiukė aš į diskusijas nesileisiu QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 10:16) Apie juostinę pūslelinę čia jau kalbėjo. Persirgus vėjaraupiais, virusas patenka į nervų sistemą ir ten gali tūnoti ilgus metus, laukdamas tinkamos progos pabusti ir sukelti nemalonią ligą. Tokia proga atsiranda nusilpus imuninei sistemai, išgyvenant stiprų stresą. Organizmo apsauginėms sistemoms nebesusitvarkant su virusu, jis suaktyvėja ir pradeda daugintis. Taigi dange jau parašė,kad ir po vakcinacijos galima susirgti juostine pūsleline QUOTE(žydrynė @ 2011 11 22, 16:54) Arba ne. QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 15:57) Eureka, permečiau akimis keletą šaltinių: paprastai įrašas skamba" manoma, kad herpes zoster rizika po vakcinacijos yra mažesnė". Manau pagrindinė problema , kodėl nėra nurodyta konkrečių skaičių yra ta, jog skiepyti pradėta tik 1995. Didžioji grupė suvakcinuotų tuo metu vaikų dar neišaugo iki rizikos amžiaus, kad būtų galima juos palyginti su kontroline grupe. O vėjaraupių vakarėlių aš taip pat nesuprantu. Kai užsikrėtimas atsitiktinis- tai viena, tačiau planuotai užkrėsti vaiką liga- tai jau visai kas kita. Norėtųsi paklausti, ar kas nors iš tokių vakarėlių šalininkų sutiktų pasitikrinti savo imunitetą pvz dvylikos valandų skrydyje šalia sergančio atvira plaučių TBC. Juk iš esmės užkrečiamumas ne 100 procentinis, jei imunitetas geras, tai ir nesusirgsit......
daug kas jau pakomentuota, tai nebesikartosiu. bet va šitas skiepų šalininkų argumentas užmušantis, apie natūralių vėjaraupių žalą:
"Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. " žinot, mus vakcina uždarė namuose beveik iki 3 metų, vaikas negalėjo kolektyvo lankyt dėl nuolatinio viduriavimo. tai čia geriau ? bet remtis argumentu, kad "NET dešimt dienų namie prabūs turės vaikas", kai ir dėl paprastų peršalimų kas dvi savaites jei nedažniau po kelias savaites kai kurios mamo prabūna su savo vaikais, kitos i į darbą nesugeba išeit, juokinga. QUOTE(Fedes @ 2011 11 22, 17:22) "Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. " Na, paprastai tas 10 dienų aiškinama taip: Užsikrėtęs ligonis aplinkiniams pavojingas paskutinėmis inkubacinio periodo dienomis. Liga prasideda ūmiai. Pakyla temperatūra, odą ir gleivines išberia pūsleliniu bėrimu. Beria 5 dienas. Tad aplinkiniams ligonis pavojingas 5 dienas po paskutinių bėrimo elementų atsiradimo., t.y. 10 dienų. Šiaip, jei paprastas virusiukas, tai vaikai tą virusą turi apie savaitę, o toliau įvairiai pasekmės to viruso reiškiasi.Paprastai dar 1 savaitė sustiprėti skiriama. Tada galima ir į lauką išeiti truputį. Papildyta: QUOTE(Fedes @ 2011 11 22, 17:22) žinot, mus vakcina uždarė namuose beveik iki 3 metų, vaikas negalėjo kolektyvo lankyt dėl nuolatinio viduriavimo. Tai čia dėl mielių jums? |