Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: tiems, kurie nori daugiau zinoti apie skiepus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
dange
QUOTE(JustMA @ 2011 11 18, 17:44)

Ar žiūrėjot pirminį šaltinį ty pačią KiGGS studiją cool.gif
JustMA
QUOTE(dange @ 2011 11 18, 20:15)
Ar žiūrėjot pirminį šaltinį ty pačią KiGGS studiją  cool.gif
*

ne. Atsiūskit, jei turit nuorodą smile.gif
dange
QUOTE(JustMA @ 2011 11 18, 19:22)
ne. Atsiūskit, jei turit nuorodą smile.gif
*

Verta pasižiūrėti mirksiukas.gif Didelė graži studija, kuri iki šiol tęsiama, apimanti Vokietijos vaikų įvarius fizinės ir psichinės sveikatos rodiklius.Dalis duomenų jau skelbiama. Tik va vienas dalykas neaiškus: antivakcininiuose saituose skelbiama "sensacija", jog vakcinos gadina vaikų sveikatą, o pirminiuose šaltiniuose išvados kitokios g.gif
Nuoroda
Fedes
QUOTE(dange @ 2011 11 19, 13:22)
Verta pasižiūrėti  mirksiukas.gif  Didelė graži studija, kuri iki šiol tęsiama, apimanti Vokietijos vaikų įvarius fizinės ir psichinės sveikatos rodiklius.Dalis duomenų jau skelbiama. Tik va vienas dalykas neaiškus: antivakcininiuose saituose skelbiama "sensacija", jog vakcinos gadina vaikų sveikatą, o pirminiuose šaltiniuose išvados kitokios  g.gif
Nuoroda
*

įdomi diskusija užvirė, mėgstu, kai emiamasi konkrečiais šaltiniais smile.gif

aš dirbu ne medicinos srity, taigi, man dar toli iki supratimo apie vakcinas. nors ir daug domėjausi. bet užtat žinau, kaip galima palyginti labai netolygias imtis, žinau, matau, kad Vokiečių studija netgi reprezentatyvią imtį naudojo, bet vis dėlto lyginti 94 individų grupę su 13 359 ir daryti išvadas, tikrai norėčiau pamatyti kokią statistiką jie tam naudojo... ir net reikalas ne tame, ar galima daryti išvadas ir lyginti. aišku, kad galima. bet reikalas tame, kad kiek tose išvadose yra paklaidos. todėl dabar kiekvienas ir gali tampyti tuos trumpai apibendrintus rezultatus kiekvienas į savo pusę...

viena jų išvada labai rėžia akį,

The evaluation showed that vaccinated children and unvaccinated children differed substantially only in terms of the lifetime prevalence of vaccine preventable diseases.

lygino labai mažą grupę nevakcinuotų vaikų, su vakcinuotais ta vakcina. aš kažkaip vis dėlto norėčiau pamatyti ir palyginimą, vakcinuotų konkrečia vakcina ir nevakcinuotų. nes iš grafiko jau matosi, kad vakcinuoti tom ligom vis dėlto serga, nors ir maesnis procentas. itodėl norėtųsi palyginimo su didesne grupe, darant prielaidą, kad jei skiepytas nuo kitų ligų, tai neturėjo turėti įtakos tavo susirgimui. bet gal iš tikro tokių nedaug ir nebuvo, nes daug kas gi jei skiepijasi, tai privaloma tvarka viskuo...

antras klausimas - kodėl infekcinių susirgimų imta būtent mediana, o ne kita statistika? na, gal tam yra paaiškinimas, bet įdomu kokie kiti pjūviai.

dar akivaizdžiai kai kuriuose pjūviuose negalėjo būti stasitstinių skirtumų dėl per mažos imties, tam tiesiog reikia daugiau tiriamųjų.

manau, kad darbą darė tikrai nusimanantys, to nepaneigsi, bet kai kurių išvadų pateikimas neįrodo atvirkščios tiesios nebuvimo, t.y., kitų pjūviu paėmus, žinau, galima gauti ir kitokius rezultatus. arba juos kitaip išaiškinti. iš tiesų, nekantriai lauksiu platesnių rezultatų aprašymo, kur daugiau skaičiukuose galima bus pasiknist smile.gif
dange
Fedes, jūsų paminėti momentai man taip pat krito į akis. Ir ypač imčių dydžio skirtumai. Kiek teko permesti akimis info apie šią studiją, su vakcinavimo problematika nebuvo šios studijos tyrimo tikslas, o tik nedidelė dalis. Kadangi studija tebėra vykstanti, skelbiami duomenys taip pat "tarpiniai".Visos studijos rezultatai ir pilna duomenų analizė turėtų pasirodyti 2012.
Raganaa999
wink.gifp+2011 11 09, 17:18-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 11 09, 17:18)
O dėl raudonukės ir vėjaraupių gal ir pagalvočiau, nes pati pirmakąrt susirgau vėjaraupiais būdama 20 -ies.. buvo tikrai labai sunku  verysad.gif
*

O jus isitikinusi kad jusu vaikas revakcinuosis kas 10 metu? Ar jums svarbu iki 18 kad butu sveikas, o daugiau jau neberupi kuom ir kaip sunkiai sirgs? Ar jus isitikinusi, kad revakcinuosis vaikas sulaukes 20, 30, 40 ir t.t. metu? O kuo vyresnis zmogus tuo serga sunkiau ir su komplikacijom mirksiukas.gif

QUOTE(Eureka @ 2011 11 09, 19:23)
Kiekvienos vakcinos anotacijoje parašyta, kam negalima skiepytis. Yra tokių vakcinų, kurių negalima skiepyti pvz. sergantiems egzema.
*

Nu labai idomu kas naujagimi tiria kokiom jis ligom serga??? Vienodai sviecia medikams, skiepyja visus is eiles!

QUOTE(Eureka @ 2011 11 14, 09:47)
O kodėl gi ir ne. smile.gif Tik dabar aš net pas dantų gydytoją niekaip  negaliu išsiruošti. Kai pradėsiu dirbti, tada bus daugiau laiko manyčiau smile.gif Ir dar papildomai galvojau, nuo hepatito A ir C.
*

Vat butent del sitos priezasties ir yra skiepyjami naujagimiai, vos speje gimti... Nes nebuna jokiu issisukinejimu, kad neturiu laiko, nenoriu, bijau ar dar kokia nesamone. O jau suaugusiems tai visos bedos prasideda, laiko trukumas ir t.t... Vat reiktu vaika nuvest paskiepyt, tai iskart atsirastu ir laiko ir noro bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
žydrynė
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 21, 15:29)
O jus isitikinusi kad jusu vaikas revakcinuosis kas 10 metu? Ar jums svarbu iki 18 kad butu sveikas, o daugiau jau neberupi kuom ir kaip sunkiai sirgs?
*

drinks_cheers.gif
Eureka
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 21, 15:29)
O jus isitikinusi kad jusu vaikas revakcinuosis kas 10 metu? Ar jums svarbu iki 18 kad butu sveikas, o daugiau jau neberupi kuom ir kaip sunkiai sirgs? Ar jus isitikinusi, kad revakcinuosis vaikas sulaukes 20, 30, 40 ir t.t. metu?* O kuo vyresnis zmogus tuo serga sunkiau ir su komplikacijom  mirksiukas.gif
**Nu labai idomu kas naujagimi tiria kokiom jis ligom serga??? Vienodai sviecia medikams, skiepyja visus is eiles!
Vat butent del sitos priezasties ir yra skiepyjami naujagimiai, vos speje gimti... Nes nebuna jokiu issisukinejimu, kad neturiu laiko, nenoriu, bijau ar dar kokia nesamone. O jau suaugusiems tai visos bedos prasideda, laiko trukumas ir t.t... ***Vat reiktu vaika nuvest paskiepyt, tai iskart atsirastu ir laiko ir noro  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
*

*O vat aš nesirgus vėjaraupiais, tai ką, gal mano mamą reiktų kaltinti, kad tuomet nesurado man vėjaraupiais sergančių vaikų kompanijos? lotuliukas.gif Be to, persirgus vėjaraupiais (nesvarbu kada), vyresniame amžiuje nusilpus imunitetui išlenda juostinė pūslelinė. Taigi, vėjaraupiais geriau nesirgti jokiame amžiuje. Ypač nėštumo metu.
**Jei pasireiškia reakcija, toliau neskiepija. Be to, kas nenori, tas neskiepija savo vaikų.
***Deja, ne visada laiku pasiskiepydavom dėl įvairiausių priežasčių. O vaikus, tai taip, skiepiju, nes rūpinuosi jų sveikata. O iš mano pusės skiepijimosi -tai didelis apsileidimas, kiti, kurie atsakingiau žiūri į savo sveikatą skiepijasi reguliariai, ypač prieš nėštumus apgalvoja visus variantus. Va čia aš tikrai dedu sau didelį minusą. bigsmile.gif
Na, nepatiks čia daugeliui skaitančiųjų, bet skiepai išnaikina daugelių ligų. Amerikoje nutraukus skiepus nuo kokliušo vaikai ėmė mirti. Suomijoje 1986-aisiais nutraukus skiepus nuo poliomielito vaikai ėmė masiškai sirgti. Padaugėjus susirgimų, tuberkuliozės skiepą vėl įsiveda tos Europos šalys, kurios anksčiau jo buvo atsisakiusios.
Be to, vakcinos anksčiau mažiau išvalytos būdavo...Vienas vakcinas švirkšdavo, o vat nuo raupų man mama pasakojo, kad su skalpeliu per ranką brėždavo. Aš skiepyta nuo visų ligų, kuriomis skiepydavo tada, tad nematau problemų ir dabar skiepyti savo vaikų ir savęs taip pat.
Na, o jei kitiems pasireiškia reakcijos ar abejoja, tada labai gaila ir siūlyčiau atsisakyti.
wytaute69
QUOTE(Eureka @ 2011 11 21, 17:34)
*O vat aš nesirgus vėjaraupiais, tai ką, gal mano mamą reiktų kaltinti, kad tuomet nesurado man vėjaraupiais sergančių vaikų kompanijos?  lotuliukas.gif Be to, persirgus vėjaraupiais (nesvarbu kada), vyresniame amžiuje nusilpus imunitetui išlenda juostinė pūslelinė. Taigi, vėjaraupiais geriau nesirgti jokiame amžiuje. Ypač nėštumo metu.
**Jei pasireiškia reakcija, toliau neskiepija. Be to, kas nenori, tas neskiepija savo vaikų.

* tai tavo atveju pasiskiepyciau. As sirgus 17 metu. Patikek, niekam to nelinkeciau. O del to s puslelines tia tikrai ji islenda retai kam. Ar matei nors viena vyresni zmogu kuriam islindo? O juk visiems turetu islyst, nes manau dauguma sirgo vejaraupiais.
** o jei ta viena buna lemtinga? O jei is pradziu neislenda?
Eureka
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 21, 17:54)
*

Tai siūlyčiau visoms mamos pasidomėti vakcinomis ir nuspręsti, skiepyti ar ne. O dėl to, jei netinka vakcina, ar iš karto išlenda reakcija ar ne, tai gal reiktų paklausti čia esančios gydytojos Dangės. Nežinau, manęs visada prieš visus skiepus mūsų pediatrė klausdavo, ar buvo kokia reakcija, ar ne. Perklausdavo po kelis kartus,matyt, kad įsitikintų, ar gerai prisimenu.
Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 21, 17:54)
* tai tavo atveju pasiskiepyciau. As sirgus 17 metu. Patikek, niekam to nelinkeciau. O del to s puslelines tia tikrai ji islenda retai kam. Ar matei nors viena vyresni zmogu kuriam islindo? O juk visiems turetu islyst, nes manau dauguma sirgo vejaraupiais.

Mačiau, mano teta sirgo. Tikrai nieko gero. Tai sakau, kad nusilpus imunitetui.
Aš pvz. nešiojuosi herpes simplex. Kol kas jis pas mane sėdi, nesireiškia. O vat studijų metais, kai ir studijavau, ir dirbau, imunitetas buvo nusilpęs, lūpų pūslelinė buvo dažnas mano palydovas.
dange
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 21, 16:54)
*

1. Ne visiems mirksiukas.gif Aiški priklausomybė nuo amžiaus, imuniteto būklės(imunitetą slopinančių medikamentų vartojimas) ir rasės.
2. Viena vienintelė liga, kuri absoliučiai daugumai praeina be pasekmių, kažkam tap pat gali būti lemtinga(tas pats vėjaraupių sukeltas encefalitas)
wytaute69
QUOTE(dange @ 2011 11 21, 18:09)
2. Viena vienintelė liga, kuri absoliučiai daugumai praeina be pasekmių, kažkam tap pat gali būti lemtinga(tas pats vėjaraupių sukeltas encefalitas)
*

nesiginciju, tik kaip zinot ar lemtingas bus skiepas ar lemtinga bus liga ir ar apskritai vaikas ja susirgs?
del tu reakciju...mano vaikams buvo reakcija paskiepijus 18 men skiepu. Tris dienas laikesi sunkiai numusama temperatura, hiperaktyvumas. Atrode baisiai kai vaikai lakste kaip zoles apsiruke su 39 temperatura, juokesi is visko ir tuo paciu buvo irzlus doh.gif nors daktare uztikrino kad cia pakartotinis skiepas ir jei pries tia nebuvo reakcijos tai dabar tikrai nebus. Lyg ji galetu zinoti doh.gif tai bent jau neteigtu sitaip doh.gif Tai vat kadangi reakcija buvo, daktares komentaras - a, tai cia TIKRIAUSIAI nuo kokliuso komponento. Kai kitakart skiepysit (dar pries mokykla reiktu) tai skiepykit be kokliuso komponento. Man labai patiko zodis TIKRIAUSIAI sitoj vietoj. O jei ne nuo kokliuso? Kas tada?
Eureka
O norėčiau paklausti Dangės, kaip ten su ta vakcina nuo vėjaraupių? Kai žmogus perserga vėjaraupiais, tai tie virusai niekur nedingsta, o pasilieka organizme, nerviniuose mazguose, laukia kito momento (galbūt). O kaip tada su tais sukelėjais, kai sušvirkščiama vakcina?
dange
O norėčiau paklausti Dangės, kaip ten su ta vakcina nuo vėjaraupių? Kai žmogus perserga vėjaraupiais, tai tie virusai niekur nedingsta, o pasilieka organizme, nerviniuose mazguose, laukia kito momento (galbūt). O kaip tada su tais sukelėjais, kai sušvirkščiama vakcina?
*

Vėjaraupių vakcina yra "gyva" vakcina, kurioje sukėlėjas susilpnintas taip, kad turėtų stimuliuoti antikūnių gamybą, nesukeldamas klinikinio vėjaraupių pasireiškimo. Čia teorija. O praktiškai pasitaiko juostinės pūslelinės atvejų po suskiepyjimo vėjaraupių vakcina (kas, beje, ir nurodyta vakcinos apraše).Literatūra nurodo, jog juostinės pūslelinės atvejų, kurie susiję su vakcininiu viruso štamu yra mažiau nei po užsikrėtimo natūraliu virusu, bet va kiek mažiau- atviras klausimas bigsmile.gif
Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes bigsmile.gif Visa tai jau buvo ir įtariu, kad abiems pusėms(bent jau kolkas) neįdomu mirksiukas.gif
wytaute69
butu tikrai malonu jeigu diskusija ir toliau vyktu civilizuotai. Bebenciuke, gal galetumete tiesiog issakyti savo nuomone, pasidalinti informacija. Apie plauku spalvas, ju privalumus bei trukumus yra kitos temos. Aciu !
ligiukss
QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 21, 19:11)
Beje, visoms kitoms blondinėms, kurios nesupranta, kodėl maži vaikai skiepijami. smile.gif Ogi, mažų vaikų silpnas imunitetas, daug silpnesnis, nei suaugusiųjų, be to, gali labai sunkiai sirgti.
*

Aš sirgau du kartus, ir nieko. Kas įdomiausia pati musų šeimos gyd ,kuri yra už skiepus man pasisakė, kad tikrai nesiulytų skiepyti nuo roto ir skiepų. Įdomu kodėl?
Ir todėl tokiems silpniems tiek suleidžiama š... ir kad taip silpnas organizmas priverčiamas dar labiau kovoti ? Karščiavimas, bėrimai tai organizmo kova prieš š....
gebene
QUOTE(dange @ 2011 11 21, 20:02)
Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes  bigsmile.gif Visa tai jau buvo ir įtariu, kad abiems pusėms(bent jau kolkas) neįdomu  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
Beje, kas lieciant vaiku imuniteta, tai kaip paziuresi rolleyes.gif Kudikeliai sveiki, yra labai stiprus, juk zinoma atveju kai kudikiai nesusala prie minusiniu temperaturu ir t.t. Imunitetas aplamai yra dar neistyrinetas reikalas ir tik hipotezem, prielaidom, tikimybem apipintas, tad...
Amica
QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 21, 19:11)
Beje, visoms kitoms blondinėms, kurios nesupranta, kodėl maži vaikai skiepijami. smile.gif Ogi, mažų vaikų silpnas imunitetas, daug silpnesnis, nei suaugusiųjų, be to, gali labai sunkiai sirgti.
*

Įtariu mano vyresniojo sūnaus pediatrė buvo blondinių blondinė, kategoriškai uždraudusi visus skiepus vaikui iki kol pradės gerėti situacija dėl AD. Ir augo mano vaikas be skiepų iki metų laiko. Tik vat kažkaip nebuvo sirgaliukas g.gif . Ir jokia liga, nuo kurios vaikai tada buvo skiepijami, nesusirgo per tuos metus g.gif . O iš kur tokia info, kad mažų vaikų imunitetas silpnas? Iš kokių šaltinių tokią informaciją ėmėte?

QUOTE(dange @ 2011 11 21, 20:02)
Bebenciuke, bandot išprovokuoti pjautynes skiepų šalininkės prieš priešininkes  bigsmile.gif Visa tai jau buvo ir įtariu, kad abiems pusėms(bent jau kolkas) neįdomu  mirksiukas.gif
*

Matosi, jog žmogus nori išsilieti, tad bando visais įmanomais būdais provokuoti smile.gif

Bebenčiuke, žinokite SM yra toks geras dalykas - ant nepatikusio SM nario galima ignorą uždėti bigsmile.gif . Siūlyčiau Jums pasinaudoti - uždėkite ignorus ant Jums nepatinkančių narių šioje temoje ir nereikės "kaisti" mirksiukas.gif . Aišku yra ir kitas variantas - tiems, kam nepatinka Jūsų postai, uždės ignorą ant Jūsų ir tiesiog Jūsų postų išvis nebematys smile.gif

Raganaa999
*O vat aš nesirgus vėjaraupiais, tai ką, gal mano mamą reiktų kaltinti, kad tuomet nesurado man vėjaraupiais sergančių vaikų kompanijos?  lotuliukas.gif Be to, persirgus vėjaraupiais (nesvarbu kada), vyresniame amžiuje nusilpus imunitetui išlenda juostinė pūslelinė. Taigi, vėjaraupiais geriau nesirgti jokiame amžiuje. Ypač nėštumo metu.
*

Nugi daug kur rasoma, kad skiepai neapsaugo nuo ligos, o tik nuo sunkiu komplikaciju. Tai prie ko cia juostine pusleline?? Jeigu taippat persirgti gali vejaraupiais ir skiepytas ir neskiepytas?? Tik lengvesne forma gal skiepytas..

QUOTE(bebenčiukė @ 2011 11 21, 20:11)
O čia dar vienas Pilypas iš kanapių išlindo, Ragana999. biggrin.gif Blondinė dar viena, prisiklausiusi homeopatų filosofijų. biggrin.gif  Beje, žiūriu, mažai info turi apie vėjaraupius. wink.gif jei tavo vaikai dabar persirgo, nieko nereiškia, kad nesusirgs antrą kart. Deja deja, kartais antrą kart taip pat susergama. O apie vėjaraupių pasekmes čia minėjo... ohmy.gif
*

Homeopatu as neprisiklausius ir net nesu lankiusis pas juos. Kad serga vaikai antra karta vejaraupiais puikiausiai zinau, ir tikiu kad gali dukra sirgt antra karta, nes persirgo super lengvai. Darzelio grupej vienodai sirgo ir skiepyti ir neskiepyti lotuliukas.gif tai ka dabar skiepyti ir persirge netures juostines puslelines bigsmile.gif
O del kitu skiepu.. buvom mums reakcija po 6 men skiepo, aisku gydytojai vienodai susitare aiskina kad cia ne priciom skiepas, o kai ART pamate kaip vaiko rankos dreba (jau drebejo nebedaug, ne taip kaip is kart po skiepo) nusiunte pas neurologa echoskopo galvos darytis. Nu bet aisku kaltas bet kas tik ne skiepas doh.gif ai dar pagerinta skiepu sesele paskiepijo menesiu anksciau viena skiepa, sake galima doh.gif ai o apie AD jau nesneku..
Tai dar visa laime kad dukros imunitetas tikrai stiprus, i darzeli einam antrus metus, nuo lopselio, ir beveik nesergam, nei pernai, nei siemet. Tai klausimas kaip organizmas butu reagaves i skiepa jei imunitetas butu buves silpnas vaiko, kaip kitu daznai serganciu g.gif
Neskiepyjam nuo 6 men, AD pradejo mazet, isaugom jau thumbup.gif

Kas del gydytoju, tai tikrai nesiulyciau visai aklai tiketi visais, pirma mastyti savo galva reikia mirksiukas.gif nu jau su tiek teko susidurt, kad baisu jau darosi kas per zmones doh.gif net baisu beiti, kad kokiu nesamoniu neprirasytu doh.gif pvz anot ju dabar sunus kuriam nei 1,5 metuu nera turetu vartoti istisai visus metus hormoninius vaistus nuo astmos doh.gif nedaviau nei karto ir duoti nezadu kol matau kad nereikia, o visi gyd kaip susitare aiskina kad reikia doh.gif Nesvarbu kad kraujas alergijos nerode, kad jokiu tyrimu nedaro astmai nustatyti.. netgi nedusta jis man. Kai buvo maziukas, keliu menesiu ir sloga nusileisdavo i bronchus, nes nekosydavo vaikas, tai pripaisydavo mums astma. O dabar vos paaugo ir ismoko kosyti, nebebaisi jokia sloga, nes nebenueina i bronchus, kadangi vaikas kosyti moka, jokiu astmu nebera, bet vistiek aiskina kad negalima nutraukti hormonu ir vartoti metus laiko reikia doh.gif ai daug pavydziu "geru" turiu is savo patirties su gyd., pastoviai is siauliu vaziuojam i Vilniu privaciai konsultuotis, ir su AD ir su astma ir t.t.. doh.gif
Eureka
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 09:40)
Nugi daug kur rasoma, kad skiepai neapsaugo nuo ligos, o tik nuo sunkiu komplikaciju. Tai prie ko cia juostine pusleline?? Jeigu taippat persirgti gali vejaraupiais ir skiepytas ir neskiepytas?? Tik lengvesne forma gal skiepytas..

Kas ką nori, tas tą rašo. Vakcina skirta apsisaugoti nuo vėjaraupių. Tik kaip ir visos vakcinos ne visada 100 proc. apsaugo, nieko nuostabaus. Todėl dabar ir vaikus rekomenduoja skiepyti 2 kartus (anksčiau 1 kartą iki 12 metų). Jei buvo kontaktas su sirgusiais vėjaraupiais, irgi rekomenduojama skiepyti, nes ši vakcina palengvina ligos eigą.
Apie juostinę pūslelinę čia jau kalbėjo. Persirgus vėjaraupiais, virusas patenka į nervų sistemą ir ten gali tūnoti ilgus metus, laukdamas tinkamos progos „pabusti“ ir sukelti nemalonią ligą. Tokia proga atsiranda nusilpus imuninei sistemai, išgyvenant stiprų stresą. Organizmo apsauginėms sistemoms nebesusitvarkant su virusu, jis suaktyvėja ir pradeda daugintis.

nmante
Net idomu pasidarė,kaip suaugę serga vėjaraupiais?ta prasme kaip sunkiai?
Raganaa999
QUOTE(nmante @ 2011 11 22, 10:35)
*

Gal Dange parasys daugiau. Pazistamas tai reanimacijoje gulejo, smulkmenu nezinau mirksiukas.gif

Cia is ULAC puslapio apie vejaraupius: Itin sunkiai vėjaraupiais serga asmenys su sutrikusia imunine sistema bei suaugusieji. Komplikacijų išsivystymo rizika suaugusiems, sergantiems vėjaraupiais, yra daug kartų didesnė nei vaikams.
Persirgusiems vėjaraupiais susidaro patvarus, ilgalaikis imunitetas. Pakartotinai sergama retai (ne daugiau kaip 2  3 proc. atvejų).
wytaute69
QUOTE(nmante @ 2011 11 22, 10:35)
*

as sirgau 17 metu. temperatura apie 40, visas visas kunas isbertasm vienas istisas spuogas galima sakyt. Mama net greitaja kviete, raminamuju leido, nes niezulys is proto varantis. Nu labai blogai buvo. O uzsikreciau nuo mergytes kokiu 2 metuku, ta lakste su pora spuogeliu visa patenkinta doh.gif
Eureka
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 10:37)
Gal Dange parasys daugiau. Pazistamas tai reanimacijoje gulejo, smulkmenu nezinau  mirksiukas.gif

Cia is ULAC puslapio apie vejaraupius: Itin sunkiai vėjaraupiais serga asmenys su sutrikusia imunine sistema bei suaugusieji. Komplikacijų išsivystymo rizika suaugusiems, sergantiems vėjaraupiais, yra daug kartų didesnė nei vaikams.
Persirgusiems vėjaraupiais susidaro patvarus, ilgalaikis imunitetas. Pakartotinai sergama retai (ne daugiau kaip 2  3 proc. atvejų).
*

Pamiršote parašyti, kaip apsisaugoti nuo šios ligos. Beje, ten pat yra kita info:
"Tiesa ir mitai apie vėjaraupius:
1. Mano vaikas gali ir nesusirgti vėjaraupiais.
Netiesa. Ši infekcija tokia laki, kad praktiškai 100% visuomenės ja perserga. Kuo vyresnis vaikas suserga, tuo sunkesnė yra ligos eiga
2. Vėjaraupiai – labai paprasta vaikiška liga.
Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. Kita vertus liga gali komplikuotis odos infekcija (gali likti randai), plaučių uždegimu, centrinės nervų sistemos sutrikimais (pažeidžiamos smegenėlės, sutrinka eisena, gali būti insulto priežastimi).
3. Jei vaikas serga vėjaraupiais, tai tik mūsų asmeninė problema.
Netiesa. Šeima nukenčia nuo infekcijos dėl izoliacijos, vaikas apie 10 dienų kenčia varginančius ligos simptomus. Tačiau jūs galite užkrėsti šalia gyvenančią nėščiąją, suaugusįjį, kuris dar nepersirgo, arba vaiką, kurio imuninė sistema silpna – o šiems asmenims ligos eiga gali būti ypatingai sunki.
4. Jei vaikas sirgo vėjaraupiais natūraliai, tai antrą kartą jau nebesusirgs.
Netiesa. Moksliniai tyrimais įrodyta, kad apie 15% asmenų, vėjaraupiais persirgusių natūraliai, imunitetas nesusidaro. Todėl jiems išlieka rizika susirgti vėjaraupiais antrą kartą.
5. Vakcina nuo vėjaraupių nėra pakankamai ištirta.
Netiesa. Tai viena labiausiai ištirtų vakcinų, kurios klinikinių tyrimų patirtis siekia 25m. trukmę.
6. Vakcina nuo vėjaraupių nėra efektyvi.
Netiesa. Nėra efektyvesnės priemonės kaip skiepijimas. Vakcinos efektyvumas siekia 88%-90%, o kol kas efektyvesnės apsaugos nėra.
7. Vėjaraupiais geriau persirgti natūraliai
Persirgus vėjaraupiais natūraliai, virusas visą gyvenimą išlieka nerviniuose ganglijuose (mazguose) ir bet kada gyvenime gali pasireikšti kita liga – juostine pūsleline, kuri labai skausminga ir sunkiai pasiduoda gydymui. Paskiepijus virusas ganglijuose neapsigyvena, todėl rizika susirgti juostine pūsleline yra labai maža.
8. Pasaulyje nėra skiepijama nuo vėjaraupių.
Netiesa. Nemažai šalių šią vakciną turi įtraukę į savo kalendorius ir ją kompensuoja valstybė. Prieš kelis metus šia vakcina dar užtekdavo skiepyti viena vakcinos doze, tačiau didėjant skiepijimo apimtims, tampa sunku susitikti su natūraliu virusu ir todėl paskutinėse gydytojų rekomendacijos jau rekomenduojama įskiepyti dvi šios vakcinos dozes, tam kad užtikrinti maksimalią apsaugą. "
mirksiukas.gif

marimacho
as noreciau danges paklausti, ka manai apie roto skiepus? ar verta skiepyt kudiki?
Raganaa999
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 11:18)
1. Mano vaikas gali ir nesusirgti vėjaraupiais.
Netiesa. Ši infekcija tokia laki, kad praktiškai 100% visuomenės ja perserga. Kuo vyresnis vaikas suserga, tuo sunkesnė yra ligos eiga
2. Vėjaraupiai – labai paprasta vaikiška liga.
Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. Kita vertus liga gali komplikuotis odos infekcija (gali likti randai), plaučių uždegimu, centrinės nervų sistemos sutrikimais (pažeidžiamos smegenėlės, sutrinka eisena, gali būti insulto priežastimi).
3. Jei vaikas serga vėjaraupiais, tai tik mūsų asmeninė problema.
Netiesa. Šeima nukenčia nuo infekcijos dėl izoliacijos, vaikas apie 10 dienų kenčia varginančius ligos simptomus. Tačiau jūs galite užkrėsti šalia gyvenančią nėščiąją, suaugusįjį, kuris dar nepersirgo, arba vaiką, kurio imuninė sistema silpna – o šiems asmenims ligos eiga gali būti ypatingai sunki.
*

1. Na tai patys parase kad 100 proc. perserga, tai kokia cia skiepu nauda tada? g.gif
2. ir 3. Kas cia tokio baisaus?? Cia ir prie slogos ta pati galiu parasyti, jei vaikui jos komplikuojasi. Ar bet koks gripas. skaitet apie gripo komplikacijas? bigsmile.gif Daugybe kitu virusiniu ligu.. Tai nereikia cia pusti burbulo su tokiais parasymais.
Ir 10 dienu tikrai vaikai nekencia nuo ligos manau, mano mazasis sirgo sunkiau, ir isbertas daug buvo ir temperaturos pora dienu turejo, bet tikrai 10 dienu nesikankinom, max 4 dienos mirksiukas.gif buvo ateje net 3 seimos su 6 vaikais pas mus uzsikresti nuo musu, visi uzsikrete kurie nepersirge mirksiukas.gif pora irgi gana sunkiai sirgo vaiku, t.y. daug isbere buvo ir temperaturos turejo, bet irgi tik kokios 4-5 dienos nepatogumu, o daugiau uzsideda sasiukai ir viskas smile.gif nei mano abiems vaikams nei drauges dviems vaikams nekiloproblemu del kasymosi, nes vaikai nesikase, tik nakti du mazieji blogai miegodavo, matyt nieztejo, maniskiui galva butent.
Aisku nesakau kad nebuna komplikaciju, visko buna kaip ir su bet kokia paprasta sloga mirksiukas.gif Dar labai daug manau nuo tevu priklauso, kitiems ir vienas spuogelis jau tragedijas kelia, kaip vaikui blogai doh.gif va vienos kur vaikas uzsikrete, isbere irgi nemazai, tai kiek ji man skundesi kad vaikas sunkiai serga, sakau kas yra, temperaturos daug turit? Ne sako, temperaturos nera, bet isbertas daug lotuliukas.gif nu kai pamaciau kiek tas daug.. tai tikrai buna ir daugiau lotuliukas.gif o mamai jau didele tragedija.. tai cia kiekvienam skirtingai smile.gif maniskis temperaturos turejo ir tai neskaitau kad sirgo sunkiai, manau vidutiniskai mirksiukas.gif va vyresnioji tai labai lengvai nei temperaturos, ir spuogeliai tik kokie 15... o galvoj tik vienas..
Eureka
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 11:32)
1. Na tai patys parase kad 100 proc. perserga, tai kokia cia skiepu nauda tada?  g.gif
2. ir 3. Kas cia tokio baisaus?? Cia ir prie slogos ta pati galiu parasyti, jei vaikui jos komplikuojasi. Ar bet koks gripas. skaitet apie gripo komplikacijas?  bigsmile.gif  Daugybe kitu virusiniu ligu.. Tai nereikia cia pusti burbulo su tokiais parasymais.
Ir 10 dienu tikrai vaikai nekencia nuo ligos manau, mano mazasis sirgo sunkiau, ir isbertas daug buvo ir temperaturos pora dienu turejo, bet tikrai 10 dienu nesikankinom, max 4 dienos  mirksiukas.gif  buvo ateje net 3 seimos su 6 vaikais pas mus uzsikresti nuo musu, visi uzsikrete kurie nepersirge  mirksiukas.gif  pora irgi gana sunkiai sirgo vaiku, t.y. daug isbere buvo ir temperaturos turejo, bet irgi tik kokios 4-5 dienos nepatogumu, o daugiau uzsideda sasiukai ir viskas smile.gif nei mano abiems vaikams nei drauges dviems vaikams nekiloproblemu del kasymosi, nes vaikai nesikase, tik nakti du mazieji blogai miegodavo, matyt nieztejo, maniskiui galva butent.
Aisku nesakau kad nebuna komplikaciju, visko buna kaip ir su bet kokia paprasta sloga  mirksiukas.gif Dar labai daug manau nuo tevu priklauso, kitiems ir vienas spuogelis jau tragedijas kelia, kaip vaikui blogai  doh.gif  va vienos kur vaikas uzsikrete, isbere irgi nemazai, tai kiek ji man skundesi kad vaikas sunkiai serga, sakau kas yra, temperaturos daug turit? Ne sako, temperaturos nera, bet isbertas daug  lotuliukas.gif  nu kai pamaciau kiek tas daug.. tai tikrai buna ir daugiau  lotuliukas.gif  o mamai jau didele tragedija.. tai cia kiekvienam skirtingai smile.gif maniskis temperaturos turejo ir tai neskaitau kad sirgo sunkiai, manau vidutiniskai  mirksiukas.gif  va vyresnioji tai labai lengvai nei temperaturos, ir spuogeliai tik kokie 15... o galvoj tik vienas..
*

1. Čia kalbama apie neskiepytus. smile.gif
2. ir 3. "Kita vertus liga gali komplikuotis odos infekcija (gali likti randai), plaučių uždegimu, centrinės nervų sistemos sutrikimais (pažeidžiamos smegenėlės, sutrinka eisena, gali būti insulto priežastimi)."
"Tačiau jūs galite užkrėsti šalia gyvenančią nėščiąją, suaugusįjį, kuris dar nepersirgo, arba vaiką, kurio imuninė sistema silpna – o šiems asmenims ligos eiga gali būti ypatingai sunki."
Tikrai, kas čia tokio baisaus... doh.gif
Tam ta vakcina ir yra, kad palengvinti ligos eigą, o ne laukti, kas bus. g.gif Arba apsisaugoti bei apsaugoti kitus.
gebene
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 08:40)
Kas del gydytoju, tai tikrai nesiulyciau visai aklai tiketi visais, pirma mastyti savo galva reikia mirksiukas.gif  nu jau su tiek teko susidurt, kad baisu jau darosi kas per zmones  doh.gif net baisu beiti, kad kokiu nesamoniu neprirasytu  doh.gif  pvz anot ju dabar sunus kuriam nei 1,5 metuu nera turetu vartoti istisai visus metus hormoninius vaistus nuo astmos  doh.gif  nedaviau nei karto ir duoti nezadu kol matau kad nereikia, o visi gyd kaip susitare aiskina kad reikia  doh.gif Nesvarbu kad kraujas alergijos nerode, kad jokiu tyrimu nedaro astmai nustatyti.. netgi nedusta jis man. Kai buvo maziukas, keliu menesiu ir sloga nusileisdavo i bronchus, nes nekosydavo vaikas, tai pripaisydavo mums astma. O dabar vos paaugo ir ismoko kosyti, nebebaisi jokia sloga, nes nebenueina i bronchus, kadangi vaikas kosyti moka, jokiu astmu nebera, bet vistiek aiskina kad negalima nutraukti hormonu ir vartoti metus laiko reikia  doh.gif  ai daug pavydziu "geru" turiu is savo patirties su gyd., pastoviai is siauliu vaziuojam i Vilniu privaciai konsultuotis, ir su AD ir su astma ir t.t.. doh.gif
*

Va va, nors tema apie skiepus, bet su astma man buvo identiska situacija doh.gif Vyresneliui skiepai ant tiek buvo sugriove imuniteta, kad jis sirgdavo bronchitais be temperaturos... Galu gale islindo dalinis plauciu uzdegimas irgi be temperaturos, ir tik mano deka buvo pamatytas, nes tik rentgenas parode, visi kiti simptomai ir vaiko kosulys visiskai nieko bloga nepranasavo blink.gif blink.gif Tada mums buvo "nustatyta" beprasidedanti astma... irgi gavome hormonu gert istisus metus, tuba ir ventolina for free. Pradejau duot vaikui tuos vaistus ir netrukus suabejojau. Nutraukiau, nes kaip ir jusiskis, nei duso, nei svokste, nei dar kokiu astmos simtomu nepastebejau schmoll.gif Kazkaip labai jau "biznieriskas" man tas astmos pripaisymas pasirode, panasiai kaip ir dukrytes vos matoma klubo displazija kai buvo irgi uz dyka israsyti itvarai ir ju nenesiojus, po kiek laiko, echo parode "va kaip graziai viskas sugryzo i vieta" hihihi.gif
Atvaziavom i UK, po kiek laiko nuejom pasiziuret del tos astmos, dave papust i toki aparaciuka, baikit, sako, kuo sveikiausias vaikas, astmos nei pedsaku thumbup.gif
Raganaa999
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 12:01)

1. Tikrai, kas čia tokio baisaus... doh.gif
2. Tam ta vakcina ir yra, kad palengvinti ligos eigą, o ne laukti, kas bus.  g.gif Arba apsisaugoti bei apsaugoti kitus.
*

1. Nesakau kad nieko baisaus, tiesiog buna ir baisesniu dalyku, t.y. baisesniu ligu nei vejaraupiai. Todel as nematau prasmes skiepyti vaiku, tuo labiau 1,3 metuku doh.gif Va jei neperserga mazi, tada gal ir galima pagalvoti apie skiepa, bijant komplikaciju kai sirgs suauges mirksiukas.gif
2. Dabar jau palengvinti eiga, nebe apsisaugoti nuo vejaraupiu bigsmile.gif
Eureka
Beje, Dangės norėjau paklausti, gal ne į temą. Kai buvau nėščia, lankiau kursus ligoninėje, gimdymo ir akušeriniame skyriuje. Ant durų buvo užrašas, kuris man įkrito į atmintį, maždaug taip : "Vaikai iki 12 metų neįleidžiami". Klausiau tos paskaitos lektorės, akušerės, tai jinai galvojo, galvojo, pati manęs klausdama. Aš pateikiau savo versiją, o ji sutiko. smile.gif
Panašiai buvo ir lankant anytą po operacijos. Mes nežinodami atsinešėm 9 mėnesių vaiką. Med. seselė pamatė ir liepė griežtai nesilankyti su vaiku.
Papildyta:
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 12:14)
2. Dabar jau palengvinti eiga, nebe apsisaugoti nuo vejaraupiu  bigsmile.gif
*

Jūs gal praleidote, ką aš rašiau. Paskaitykite dar kartą. biggrin.gif Pastebėjau, kad iki galo neperskaitote.
Nuo baisesnių ligų nėra vakcinų, dėl to ir neskiepija. Jei ligos linkusios komplikuotis bakterine infekcija,tam irgi yra skiepai. Beje, girdėjau svarstymus Seime, kad vaikai būtų skiepijami nuo vėjaraupių ir erkinio encefalito valstybės lėšomis. Bet čia tik svarstymai.
Amica
Kas dėl vėjaraupių skiepo, tai man labai patinka Ispanijoje esantis skiepų kalendorius - vaikas skiepijamas 11 metų, jeigu iki to laiko natūraliai nepersirgo. Skiepijama nemokamai. Mano manymu logikos tame yra, nes būtent suaugusieji vėjaraupiais serga sunkiai. O kol vaikas mažas, tiesiog viskas paliekama savieigai ir nesistengiama kišti vakcinų.

Eureka, užsienyje tokie patys reikalavimai dėl vaikų lankymosi ligoninėse. Gimdymo skyriuose taip pat vaikai iki tam tikro amžiaus neįleidžiami.
Raganaa999
Nu tik nereikia, viska as skaitau biggrin.gif Parasiau kad vakcina neapsaugo nuo ligos, oi tik nuo komplikaciju, o ju atsakete:

QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 10:16)
Kas ką nori, tas tą rašo. Vakcina skirta apsisaugoti nuo vėjaraupių. Tik kaip ir visos vakcinos ne visada 100 proc. apsaugo, nieko nuostabaus.
*

Taigi skiepyjates matyt tikedamasi nesusirgti bigsmile.gif ar tik palengvinti ligos eiga? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2011 11 22, 12:23)
Kas dėl vėjaraupių skiepo, tai man labai patinka Ispanijoje esantis skiepų kalendorius - vaikas skiepijamas 11 metų, jeigu iki to laiko natūraliai nepersirgo. Skiepijama nemokamai. Mano manymu logikos tame yra, nes būtent suaugusieji vėjaraupiais serga sunkiai. O kol vaikas mažas, tiesiog viskas paliekama savieigai ir nesistengiama kišti vakcinų.
*

Va as irgi pritariu tam thumbup.gif nesuprantu kam tokiems maziukams kisti visus skiepus is eiles, kad ir hepatito b.. Idomu butu suzinot, kokia didesne tikimybe, ar uzsikrest naujagimiui hepatitu (operaciju metu, kuriu didzioji dalis net nepatiria), ar turet komplikaciju po sito skiepo bigsmile.gif Niekada nesuzinosim.. smile.gif
Eureka
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 12:27)
Nu tik nereikia, viska as skaitau biggrin.gif Parasiau kad vakcina neapsaugo nuo ligos, oi tik nuo komplikaciju, o ju atsakete:
Taigi skiepyjates matyt tikedamasi nesusirgti  bigsmile.gif  ar tik palengvinti ligos eiga?  g.gif
*

Jei susidaro 100 proc. imunitetas, tada neserga, jei ne-susergama lengvesne forma, t.y. lengvesnė ligos eiga būna. Kas čia neaišku? g.gif Ir taip aišku, kad bet kokie skiepai 100 proc. gali neapsaugoti. O teigti, kad paskiepytieji visada suserga, tik gal lengviau, mano manymu ne į temą.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2011 11 22, 12:23)

Eureka, užsienyje tokie patys reikalavimai dėl vaikų lankymosi ligoninėse. Gimdymo skyriuose taip pat vaikai iki tam tikro amžiaus neįleidžiami.
*

O tai kodėl?
Raganaa999
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 12:39)
Jei susidaro 100 proc. imunitetas, tada neserga, jei ne-susergama lengvesne forma, t.y. lengvesnė ligos eiga būna. Kas čia neaišku?  g.gif Ir taip aišku, kad bet kokie skiepai  100 proc. gali neapsaugoti. O teigti, kad paskiepytieji  visada suserga, tik  gal lengviau, mano manymu ne į temą.
*

Oi man tai aisku, bet is savo patirties zinau kiek yra daug zmoniu kurie sventai tiki skiepais ir apie jokias isimtis nei girdeje nei zinoti nori bigsmile.gif tikiu ir cia skaitanciu tokiu yra nemazai smile.gif
Cia kaip ir su gyd, jei pasake, vadinasi sventa, ir net nebegalvoja savo galva doh.gif o kad gydytojai ne dievai tai nei girdet nenori smile.gif ir pratina taip vaikus prie hormonu ir antibiotiku doh.gif
Eureka
Hepatitas B. Hepatitas B yra užkrečiama liga. Virusas perduodamas per spermą, makšties skysčius, seiles, kraują ir šlapimą. Kartais galima ir nežinoti, kad sergama hepatitu B, nes nebūna simptomų.
O kodėl skiepija nuo kitų ligų, juk čia jau buvo rašoma. Kad nuo kokliušo. Suaugęs gal pakosti, o mažiukui gali tekt važiuoti į ligoninę. Beje, mano bendradarbės draugei taip ir buvo nutikę. Vaikai buvo neskiepyti. O kosinčių aplinkui daug, bent jau mano aplinkoje.
Raganaa999
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 12:52)
Hepatitas B. Hepatitas B yra užkrečiama liga. Virusas perduodamas per spermą, makšties skysčius, seiles, kraują ir šlapimą. Kartais galima ir nežinoti, kad sergama hepatitu B, nes nebūna simptomų.
*

Taigi naujagimiui susidurti su sperma, maksties skysciais, krauju, slapimu kokia tikimybe??? Su seilem nebent jo soske svetimi laizo? kodel skiepyja naujagimi? Kodel negali skiepyti pvz nuo metu laiko? kai jau tevai zino kokiom igimtom ligom vaikas serga, kai zino ar yra polinkis i alergija, kai mato ar vaikas vystosi kaip priklauso, kai vaikas jau gali pasakyti paskiepytas ka kur skauda ir t.t. Uztai ir sakau idomu butu zinoti, ar didesne tikimybe mazam vaikui uzsikrest hepatitu, ar turet komplikaciju nuo skiepu bigsmile.gif
As kadangi zinojau jog antro vaiko neskiepysiu, tai pries nestuma issityriau nuo visu hepatitu mirksiukas.gif
O kad per seiles hepatitas plinta nebuvau skaicius bigsmile.gif
Amica
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 11:29)
Va as irgi pritariu tam  thumbup.gif  nesuprantu kam tokiems maziukams kisti visus skiepus is eiles, kad ir hepatito b..  Idomu butu suzinot, kokia didesne tikimybe, ar uzsikrest naujagimiui hepatitu (operaciju metu, kuriu didzioji dalis net nepatiria), ar turet komplikaciju po sito skiepo  bigsmile.gif  Niekada nesuzinosim.. smile.gif
*

Ispanijoje skiepas nuo hepatito B atliekamas tik gimusiam kūdikiui, vėliau revakcinacijos 2 ir 6mėn.

QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 11:39)
O tai kodėl?
*

Negaliu atsakyti tiksliai g.gif . Bet, jei taip pagalvojus, tai, sakykim, gimdymo skyriai, ligoninės tikrai ne vieta mažiems vaikams. Viena, jie gali būti kaip infekcijų užkratas gimdyvėms ir kūdikiams bei ligoniams, antra - patys mažieji lankytojai gali susigraibyti kokių nors ligų, trečia - tokiose vietose reikalinga tyla ir ramybė, o su mažais lankytojais tai sunku. Va tokia mano nuomonė.

Dar dėl Hepatito B skiepo. Galima būsimai mamai atlikti tam tikrus tyrimus dėl hepatito B ir, priklausomai nuo gautų atsakymų, galima vaikiuko ir neskiepyti. Berods nieko nesumaišiau g.gif
ligiukss
QUOTE(nmante @ 2011 11 22, 09:35)
*

Aš sirgau 21m ir labai lengvai, buvo išberta daug bet visai neniežėjo, jokios temperatūros. Sirgau antrą kartą.
Eureka
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 13:07)
O kad per seiles hepatitas plinta nebuvau skaicius  bigsmile.gif
*

Tai paskaitykite, yra parašyta. smile.gif Aš ir buvau nustebus.
Gali tėtis, seneliai sirgti hepatitu b ir bučiuoti vaiką, kuo čia dėta soskė? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 12:47)
Oi man tai aisku, bet is savo patirties zinau kiek yra daug zmoniu kurie sventai tiki skiepais ir apie jokias isimtis nei girdeje nei zinoti nori  bigsmile.gif tikiu ir cia skaitanciu tokiu yra nemazai smile.gif
Cia kaip ir su gyd, jei pasake, vadinasi sventa, ir net nebegalvoja savo galva  doh.gif o kad gydytojai ne dievai tai nei girdet nenori smile.gif ir pratina taip vaikus prie hormonu ir antibiotiku  doh.gif
*

Prie ko čia skiepai? O kuo čia dėti antibiotikai ir hormonai? Smarkiai sirgti gali ir neskiepyti vaikai, bei gydomi antibiotikais ir hormonais.
Skiepai skirti apsisaugoti nuo ligų, o kaip ten pasisuka-įvairiai būna. Nesuprantu, ko kabinėtis prie tų, kurie skiepija savo vaikus? g.gif Informacijos aš daug turiu, peržiūrėjau daug info internete, knygose, laidas, perskaičiau vakcinų anotacijas, susidariau savo nuomonę. g.gif Jei jūs netikite gydytojais ir kita pateikta informacija, turite savo nuomonę, tai kodėl aš ir kiti turėtų taip mąstyti? g.gif Kiekvienas atsirenka sau info. Šiaip, čia, kiek suprantu diskusijos, informacijos pateikimai, o ne paprotinimai vieni kitų.
Raganaa999
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 13:20)
Tai paskaitykite, yra parašyta. smile.gif Aš ir buvau nustebus.
Gali tėtis, seneliai sirgti hepatitu b ir bučiuoti vaiką, kuo čia dėta soskė?  g.gif

Papildyta:

Prie ko čia skiepai? O kuo čia dėti antibiotikai ir hormonai? Smarkiai sirgti gali ir neskiepyti vaikai, bei gydomi antibiotikais ir hormonais.
Skiepai skirti apsisaugoti nuo ligų, o kaip ten pasisuka-įvairiai būna. Nesuprantu, ko kabinėtis prie tų, kurie skiepija savo vaikus?  g.gif Informacijos aš daug turiu, peržiūrėjau daug info internete, knygose, laidas, perskaičiau vakcinų anotacijas, susidariau savo nuomonę.    g.gif Jei jūs netikite gydytojais ir kita pateikta informacija, turite savo nuomonę,  tai kodėl aš ir kiti  turėtų taip mąstyti?  g.gif Kiekvienas atsirenka sau info. Šiaip, čia, kiek suprantu diskusijos, informacijos pateikimai, o ne paprotinimai vieni kitų.
*

Jei butu perduodama per seiles tai manau daug daugiau musu sirgtu tuo hepatitu, o ne 5 proc kaip teigiama g.gif Internete skaitau tai visur raso kad per krauja ir lyt budu perduodama g.gif

O as ir nesikabineju, netrukdo man visiskai tie kas skiepyja, visi aplinkui skiepyja, visi draugai, visos gimines, man tai problemu nesudaro biggrin.gif bet va kokiu reakciju sulaukiam mes jei suzino kad neskiepyjam bigsmile.gif doh.gif
Gerai kad jus skaitete ir domejotes ir susidaret savo nuomone. Bet apsidairykite aplinkui, ar jusu pazistami domisi? Nes is mano patirties tai 90 proc aklaitiki gydytojais ir nesidomi visiskai, jei pasake, vadinasi reikia. Drisciau teigti kad koks 90 proc kuriuos pazistu net nezino kad skiepai neprivalomi bigsmile.gif Netgi sesele musu kai pasakiau kad neskiepysiu daugiau, sako kaip?? Taigi skiepai privalomi!!! bigsmile.gif
Zodziu butu smagu jei daugiau zmoniu dometusi taip kaip jus, o ne aklai tiketu gydytojais mirksiukas.gif
Amica
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 12:29)
Zodziu butu smagu jei daugiau zmoniu dometusi taip kaip jus, o ne aklai tiketu gydytojais  mirksiukas.gif
*

AD temoje kažkada viena mama (nikas geguzevasaris) buvo parašiusi postą. Manau tuos žodžius kiekvienai mamai, net jau būsimai mamai, reikėtų atminti dieną naktį.

"Kai mano sūnus būdamas 8 mėn papuolė į vaikų reanimaciją, ten dirbo toks baisiai griežtas ir reiklus gydytojas , kurio bijojo visas personalas (pati mačiau kaip išrikiuotos be žodžių seselės klausės jo moralo dėl kažkokios smulkmenos)... Bet vaikams jis buvo super super. Iš reanimacijos mus perkėlė į intensyvios terapijos skyrių kitoj ligoninėj. Išlydėdamas jis man ir sako:
"Mama, žiūrėk ir tikrink viską pati, ką skiria, kaip duoda, kada duoda. Ar supratai? Ne visur bus taip , kaip pas mane..." Tada aš tik linktelėjau ir džiaugiausi , kad mus iškelia iš reanimacijos, o vėliau teko suprasti, ką jis norėjo pasakyt (pvz., seselė lašina vaistus į sveiką akį, kitai lašinė išsilieja ant žemės , ir t.t., ir pan.) Tai va, praėjo jau beveik 9 metai, o aš su didžiausia pagarba prisimenu jį ir jo žodžius"

Todėl niekada aklai nepasitikiu jokiu gydytoju, stengiuosi pasikliauti ne vieno gydytojo nuomone, bet mažiausiai dviejų ar net trijų. Ir jeigu matau, kad gydytojas man netinka, išvis pas jį neinu. Būtent taip nutiko su mano vaikui AD bandžiusia gydyti alergologe, kuri po kelių vizitų tiesiog vaiko kartotekoje įrašė, jog negali vaiko gydyti, nes mama nevykdo jos nurodymų biggrin.gif . O kadangi man netiko jos gydymo metodai, tai mes daugiau visai pas ją nėjome. Ir tokių panašių pvz iš savo asmeninio patyrimo turiu ne vieną ir ne du.
Raganaa999
Labai teisingai pasakyta thumbup.gif ta mama zinau, taigi siauliete, matyt pas ta pacia ir alergologe lankemes, dvi tera vaiku lotuliukas.gif kai nuvaziavom i vilniu, skaito gyd recepta ir sako: o jums nuo tu vaistu AD nepadaugejo??? doh.gif ta pati ir del astmos liepe metus laiko vaistus sert vaikui doh.gif
Eureka
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 13:29)
Bet apsidairykite aplinkui, ar jusu pazistami domisi?

Įvairių pažįstamų turiu. Išsilavinę žmonės domisi, kiekvienas turi savo nuomonę (pastebėjau, kad ta nuomonė priklauso nuo vaikų sveikatos). Neišsilavinę ar mažiau išsilavinę pvz. , kurie gyvena kaimuose, nesidomi, bet ir savo vaikų sveikata nesiskundžia.Tad darau prielaidą, kad jų sveikatai turi įtakos aplinka,maistas.
Papildyta:
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 13:29)
Internete skaitau tai visur raso kad per krauja ir lyt budu perduodama  g.gif

Tai kad ne visur. Kur aš skaitau, tai rašo, kad per organizmo skysčius ir išvardina per ką.
Raganaa999
Cia biski ne i tema apie skiepus, bet apie pasitikejima gyd. Galiu papasakot dar viena is daugelio situaciju apie gyd. Mano mazasis pernai budamasgalkokiu 5men susirgo, nepamenu net kuom, gal kokia gerkle raudona.. gyd israse antibiotiku, nusipirkom bet nedaviau blush2.gif pasveikom. Po kokiu 3-4 sav. nakti pradejo verkti, skaudejo ausi, ryte nuvaziuojam pas LOR ipriimamaji, apziuri, konstatuoja kad kazkas ten paraude..raso antibiotikus. As klausiu ar butini jie? Sakau pries menesi jau gerem mes juos (is tiesu nedaviau). Paziurejo recceptu knygute, sako gerai, galit neduot, israsysiu, jei pabloges duokit bigsmile.gif ausies nebeskaudejo. Ateinam pasirodyt po savaites (nors liepe anksciau). Apziuri, sako niekas nepakite, lygiai taip pat paraude. Antibiotiku ir neduokit. Laisvi, pasirodyt nebereikia. Viskas gerai.
Jeigu buciau aklai tikejus abiem gydytojais, butume gave du kursus antibiotiku mirksiukas.gif o po ju neaisku kiek dar ligu prisigaude...
dange
QUOTE(nmante @ 2011 11 22, 09:35)
*

Sunkių komplikacijų dažnis, lyginant su vaikais žymiai didesnis.

QUOTE(marimacho @ 2011 11 22, 10:25)
as noreciau danges paklausti, ka manai apie roto skiepus? ar verta skiepyt kudiki?
*

Rotaviruso infekcijai ir vakcinai yra skirta visa tema. Joje ir mano, ir ne mano nuomonės ir patirtys.

QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 10:32)
1. Na tai patys parase kad 100 proc. perserga, tai kokia cia skiepu nauda tada?  g.gif
2. ir 3. Kas cia tokio baisaus?? Cia ir prie slogos ta pati galiu parasyti, jei vaikui jos komplikuojasi. Ar bet koks gripas. skaitet apie gripo komplikacijas?  bigsmile.gif  Daugybe kitu virusiniu ligu.. Tai nereikia cia pusti burbulo su tokiais parasymais.
*

1. 100 proc perserga natūraliomis sąlygomis susidūrę su "laukiniu" virusu
2. Kai kalbama apie vėjaraupių komplikacijas, paprastai turimos omenyje ne jautrių mamų dramos dėl karščiavimo ar vaiko kasymosi. Taigi, ar teko kada nors matyti virusinę pneumoniją(ne antrinės bakterinės infekcijos sukeltą, o būtent virusinę)- na tokią, kai pacientas intubuotas, o gydyti neturi kuo, nes antibai čia neveikia. Analogiškai su vėjaraupių sukeltu encefalitu.

QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 11:47)
Oi man tai aisku, bet is savo patirties zinau kiek yra daug zmoniu kurie sventai tiki skiepais ir apie jokias isimtis nei girdeje nei zinoti nori  bigsmile.gif tikiu ir cia skaitanciu tokiu yra nemazai smile.gif
Cia kaip ir su gyd, jei pasake, vadinasi sventa, ir net nebegalvoja savo galva  doh.gif o kad gydytojai ne dievai tai nei girdet nenori smile.gif ir pratina taip vaikus prie hormonu ir antibiotiku  doh.gif
*

Ir daugybė tokių, kurie rašo kažką panašaus į "prisiskaičiau čia SM viskių baisybių apie skiepus, ir nutariau- neskiepysiu" bigsmile.gif Nors čia gal prie domėjimosi priskirtina bigsmile.gif
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 11 22, 14:17)
Cia biski ne i tema apie skiepus, bet apie pasitikejima gyd. Galiu papasakot dar viena is daugelio situaciju apie gyd. Mano mazasis pernai budamasgalkokiu 5men susirgo, nepamenu net kuom, gal kokia gerkle raudona.. gyd israse antibiotiku, nusipirkom bet nedaviau  blush2.gif  pasveikom. Po kokiu 3-4 sav. nakti pradejo verkti, skaudejo ausi, ryte nuvaziuojam pas LOR ipriimamaji, apziuri, konstatuoja kad kazkas ten paraude..raso antibiotikus. As klausiu ar butini jie? Sakau pries menesi jau gerem mes juos (is tiesu nedaviau). Paziurejo recceptu knygute, sako gerai, galit neduot, israsysiu, jei pabloges duokit  bigsmile.gif ausies nebeskaudejo. Ateinam pasirodyt po savaites (nors liepe anksciau). Apziuri, sako niekas nepakite, lygiai taip pat paraude. Antibiotiku ir neduokit. Laisvi, pasirodyt nebereikia. Viskas gerai.
Jeigu buciau aklai tikejus abiem gydytojais, butume gave du kursus antibiotiku mirksiukas.gif  o po ju neaisku kiek dar ligu prisigaude...
*

Smagumėlis bigsmile.gif Teisus buvo daktaras House'as(TV serialo personažas), jog visi pacientai meluoja bigsmile.gif Sakykit, o jei vaikas visgi būtų atsidūręs ligoninėje su pūlingu otitu, ar sekančiam gydytojui būtumėt prisipažinusi, jog antibų nedavėte g.gif
žydrynė
QUOTE(dange @ 2011 11 21, 21:02)
*

Išprovokuoti šiuo atveju nepavyks,bet ne dėl to,kad neįdomu,o tiesiog su tokiomis oponentėmis kaip bebenčiukė aš į diskusijas nesileisiu smile.gif

QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 10:16)
Apie juostinę pūslelinę čia jau kalbėjo. Persirgus vėjaraupiais, virusas patenka į nervų sistemą ir ten gali tūnoti ilgus metus, laukdamas tinkamos progos „pabusti“ ir sukelti nemalonią ligą. Tokia proga atsiranda nusilpus imuninei sistemai, išgyvenant stiprų stresą. Organizmo apsauginėms sistemoms nebesusitvarkant su virusu, jis suaktyvėja ir pradeda daugintis.
*

Taigi dange jau parašė,kad ir po vakcinacijos galima susirgti juostine pūsleline smile.gif
Eureka
QUOTE(žydrynė @ 2011 11 22, 16:54)
Taigi dange jau parašė,kad ir po vakcinacijos galima susirgti juostine pūsleline smile.gif
*

Arba ne. smile.gif Kituose šaltiniuose, pvz. ULAC, rašoma, kad rizika maža. Tai čia pasiskiepijus. Šiaip aš ir rašau, geriau visai nesirgti, nes virusas lieka organizme. Būna žmonės ir nesuserga vėjaraupiais per visą savo gyvenimą, kad ir neskiepyti. Todėl nesuprantu aš tų vėjaraupių vakarėlių. Jau geriau tada pasiskiepyti, mano manymu.
dange
QUOTE(Eureka @ 2011 11 22, 15:57)
Arba ne. smile.gif Kituose šaltiniuose, pvz. ULAC,  rašoma, kad rizika maža.
*

Eureka, permečiau akimis keletą šaltinių: paprastai įrašas skamba" manoma, kad herpes zoster rizika po vakcinacijos yra mažesnė". Manau pagrindinė problema , kodėl nėra nurodyta konkrečių skaičių yra ta, jog skiepyti pradėta tik 1995. Didžioji grupė suvakcinuotų tuo metu vaikų dar neišaugo iki rizikos amžiaus, kad būtų galima juos palyginti su kontroline grupe.
O vėjaraupių vakarėlių aš taip pat nesuprantu. Kai užsikrėtimas atsitiktinis- tai viena, tačiau planuotai užkrėsti vaiką liga- tai jau visai kas kita. Norėtųsi paklausti, ar kas nors iš tokių vakarėlių šalininkų sutiktų pasitikrinti savo imunitetą pvz dvylikos valandų skrydyje šalia sergančio atvira plaučių TBC. Juk iš esmės užkrečiamumas ne 100 procentinis, jei imunitetas geras, tai ir nesusirgsit......
Fedes
daug kas jau pakomentuota, tai nebesikartosiu. bet va šitas skiepų šalininkų argumentas užmušantis, apie natūralių vėjaraupių žalą:

"Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. "

žinot, mus vakcina uždarė namuose beveik iki 3 metų, vaikas negalėjo kolektyvo lankyt dėl nuolatinio viduriavimo. tai čia geriau ? bigsmile.gif (čia ne apie vėjaraupių vakciną, jei kas išsigąstų)
bet remtis argumentu, kad "NET dešimt dienų namie prabūs turės vaikas", kai ir dėl paprastų peršalimų kas dvi savaites jei nedažniau po kelias savaites kai kurios mamo prabūna su savo vaikais, kitos i į darbą nesugeba išeit, juokinga.
Eureka
QUOTE(Fedes @ 2011 11 22, 17:22)
"Netiesa. Visų pirma ši liga ilgam uždaro vaiką namuose (apie 10 dienų), o tai labai sutrikdo šeimos socialinį gyvenimą. "

Na, paprastai tas 10 dienų aiškinama taip:
Užsikrėtęs ligonis aplinkiniams pavojingas paskutinėmis inkubacinio periodo dienomis. Liga prasideda ūmiai. Pakyla temperatūra, odą ir gleivines išberia pūsleliniu bėrimu. Beria 5 dienas. Tad aplinkiniams ligonis pavojingas 5 dienas po paskutinių bėrimo elementų atsiradimo., t.y. 10 dienų.

Šiaip, jei paprastas virusiukas, tai vaikai tą virusą turi apie savaitę, o toliau įvairiai pasekmės to viruso reiškiasi.Paprastai dar 1 savaitė sustiprėti skiriama. Tada galima ir į lauką išeiti truputį.
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2011 11 22, 17:22)

žinot, mus vakcina uždarė namuose beveik iki 3 metų, vaikas negalėjo kolektyvo lankyt dėl nuolatinio viduriavimo.

Tai čia dėl mielių jums?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.