Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: tiems, kurie nori daugiau zinoti apie skiepus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Besijuokianti
QUOTE(dange @ 2008 07 18, 19:23)
Galbūt būtų prasmės atidėti hepatito skiepą ilgesniam nei 1 mėn. laikotarpiui  g.gif Nėštumo metu perduoti ankikūniai tiesiog gali neleisti susiformuoti pilnaverčiam imuniniam atsakui į skiepą.
Antikūniai labiausiai perduodami nėštumo metu per kraują.
O kuo skiriasi po skiepo susiformavę antikūniai nuo atiradusių natūralios ligos atveju  rolleyes.gif
*

Kažkaip su tais antikūnių perdavimais turbūt nieks nieko doro nežino.
Aš nėštumo metu (8 mėnesy ) sirgau vėjaraupiais, visi daktarai sakė, kad vaikas turės imunitetą vėjaraupiams. Deja, bet 5 metų dukrelė sirgo, ir labai stipriai tais nelemtais vėjaraupiais.
Iš vis man rodos, pas mus kažkaip nevykdomi jokie monitoringai, kaip vaikai jaučiasi po skiepų, kiek iš jų sirgo, nors buvo skiepinti. Pvz. mūsų pediatrė tikrai mūsų neklausinėjo kokios reakcijos buvo, tiesiog dzin DIDŽIUMAI daktarų tie skiepai.
Iš vis daktarai turėtų priverstinai skaityti SM sveikatos skyrelius, turbūt daug naujo sužinotų.
delfinas
QUOTE(vilytte @ 2008 07 23, 10:47)
Iš vis man rodos, pas mus kažkaip nevykdomi jokie monitoringai, kaip vaikai jaučiasi po skiepų, kiek iš jų sirgo, nors buvo skiepinti. Pvz. mūsų pediatrė tikrai mūsų neklausinėjo kokios reakcijos buvo, tiesiog dzin DIDŽIUMAI daktarų tie skiepai.

"Pas mus" tai čia kur? Šiaip visur situacija tokia pati ir tikrai kad daugumai daktarų vakcinos yra dzin. Su vakcinų pasekmėm ne jiems juk gyventi reikia, o tėvams ir vaikams smile.gif.
Rituska
nu va kazka atkasiau

ir skiepas ir liga formuoja gumoralini i lastelini imuniteta. Lastelinis imunitetas nepersiduoda nuo mamos vaikui, persiduoda tik humoralinis (taip vadiniami imunoglobulinai). Imunitetas islieka neilgai (iki 6 men), vaiko organizmas pats ju negamina, todel aisku kodel vilyttes vaikas sirgo vejaraupiais, dukrele buvo apsaugota tik pirmais gyvenimo menesiais.
Po ligos pas mama lieka daugiau antikuniu negu po skiepo, dar turi reiksmes kaip seniai ji sirgo/buvo skiepyta(išskyrus difterija ir stabdlige) . nuo to stipresne bus apsauga vaikui.

su pienu perduodami SIgA (sekretorinis imunoglobulinas A klases) kurie sudaro apsauga ant gleviniu. todel apsaugo tik nuo zarnyno ir resperatoriniu infekciju.
dange
QUOTE(Rituska @ 2008 07 24, 07:33)
nu va kazka atkasiau

ir skiepas ir liga formuoja gumoralini i lastelini imuniteta. Lastelinis imunitetas nepersiduoda nuo mamos vaikui, persiduoda tik humoralinis (taip vadiniami imunoglobulinai). Imunitetas islieka neilgai (iki 6 men), vaiko organizmas pats ju negamina, todel aisku kodel vilyttes vaikas sirgo vejaraupiais, dukrele buvo apsaugota tik pirmais gyvenimo menesiais.
Po ligos pas mama lieka daugiau antikuniu negu po skiepo, dar turi reiksmes kaip seniai ji sirgo/buvo skiepyta(išskyrus difterija ir stabdlige) . nuo to stipresne bus apsauga vaikui.

su pienu perduodami SIgA (sekretorinis imunoglobulinas A klases) kurie sudaro apsauga ant gleviniu. todel apsaugo tik nuo zarnyno ir resperatoriniu infekciju.
*

drinks_cheers.gif Ketinau parašyti tą patį biggrin.gif Būtent dėl Rituskos paminėtų aplinkybių, MMR ir kitų "gyvų vakcinų" laikas skirtingų šalių skiepų kalendoriuose gali skirtis, tačiau niekada nėra ankstesnis nei 6 mėnesiai.
P.S tiesa, lietuviškai- humoralinis imunitetas 4u.gif
Rituska
jo, H...
smile.gif

offtop: anksti kelies smile.gif
dange
QUOTE(Rituska @ 2008 07 24, 07:55)
jo, H...
smile.gif

offtop: anksti kelies smile.gif
*

biggrin.gif
Aquarelle*
" Tas, kuris pasitiki vien savo mokslu, pasieks mažai.Bet tas, kuris tiki, kad Kūrėjo jėga veikia per jį ir jame, ir kuris protingai naudojasi šia jėga, pasieks daug."

Paracelsas

4u.gif
Diuna
QUOTE(chivaja @ 2008 08 06, 10:04)
" Tas, kuris pasitiki vien savo mokslu, pasieks mažai.Bet tas, kuris tiki, kad Kūrėjo jėga veikia per jį ir jame, ir kuris protingai naudojasi šia jėga, pasieks daug."

Paracelsas

4u.gif
*

Sutinku smile.gif O tiems,kurie nori buti NATURALIAI SVEIKI IR KUPINI ENERGIJOS- skaitykite sia informacija: http://syromonoed.com/ -tai nieko nekainuoja wink.gif
TOCAMI
Rituska, dange, matau, kad domitės skiepais. tad prašau išspręsti situaciją: dviejų mėn kūdikis serga Hib bakterijos sukeltu meningitu. kitas kūdikis(vienuolikos mėn. neskiepytas), su pirmuoju (kol dar nebuvo pasireiškę meningito požymiai) turėjo glaudų kontaktą ir yra galimai užsikrėtęs bei tapęs Hib nešiotoju. taip pat vyresnysis kūdikis, prieš paaiškėjant mažojo diagnozei, persirgo virusine infekcija. ar tad klausiu, ar galimas buvimas Hib nešiotoju bei prieš nepilną savaitę sirgta liga nėra kontraindikacija Hib skiepui?
dange
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 23, 01:23)
Rituska, dange, matau, kad domitės skiepais. tad prašau išspręsti situaciją: dviejų mėn kūdikis serga Hib bakterijos sukeltu meningitu. kitas kūdikis(vienuolikos mėn. neskiepytas), su pirmuoju (kol dar nebuvo pasireiškę meningito požymiai) turėjo glaudų kontaktą ir yra galimai užsikrėtęs bei tapęs Hib nešiotoju. taip pat vyresnysis kūdikis, prieš paaiškėjant mažojo diagnozei, persirgo virusine infekcija. ar tad klausiu, ar galimas buvimas Hib nešiotoju bei prieš nepilną savaitę sirgta liga nėra kontraindikacija Hib skiepui?
*

TOCAMI, forumas nėra tinkamiausia vieta spręsti klinikines situacijas, juo labaiu mėgėjiško domėjimosi lygmenyje. Galiu nebent išsakyti kilusias mintis, bet kaip elgtis konkrečiu atveju, turėtų nutarti vaiko gydytojas ir tėvai.
Jei galite, patikslinkit situaciją:
1.Abu vaikai buvo neskiepyti HiB?
2.Kas turit omeny įvardindama glaudų kontaktą?
3.Kokia buvo vadinamos virusinės infekcijos eiga?Klausiu, nes galimas dalykas, kad vyresnėlis tiesiog sirgo respiratorine HiB sukeltos infekcijos forma.
P.S manau tokiu atveju gydytojas turėjo su tėvais kalbėtis apie skubų profilaktinį antibiotiko paskyrimą vyresniam vaikui, bet ne vakcinavimą.
TOCAMI
dange.
abu vaikai neskiepyti. glaudus kontaktas: vyresnis mažesnįjį bučiavo ne kartą ir ne du. Hib sukėlė bakterinį meningitą.
P.s. aš ir neprašiau spręsti klinikinę situaciją, man tiesiog įdomu ar tai kas išvardinta, jūsų požiūriu, yra kontraindikacija skiepui.
Papildyta:
tiesa, vyresnėlis pakarščiavo tris dienas. temperatūra buvo 39,5C.
po to temperatūra nukrito. vaikas slogavo. retkarčiais kosėjo. plaučiai švarūs. po ligos padaryti tyrimai geri. man irgi buvo kilusi mintis, kad persirgo Hib.
dange
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 24, 09:59)
dange.
abu vaikai neskiepyti. glaudus kontaktas: vyresnis mažesnįjį bučiavo ne kartą ir ne du. Hib sukėlė bakterinį meningitą.
P.s. aš ir neprašiau spręsti klinikinę situaciją, man tiesiog įdomu ar tai kas išvardinta, jūsų požiūriu, yra kontraindikacija skiepui.
Papildyta:
tiesa, vyresnėlis pakarščiavo tris dienas. temperatūra buvo 39,5C.
po to temperatūra nukrito. vaikas slogavo. retkarčiais kosėjo. plaučiai švarūs. po ligos padaryti tyrimai geri. man irgi buvo kilusi mintis, kad persirgo Hib.
*

HiB galimas nešiojimas ir prieš savaitę persirgta liga nėra kontraindikacija skiepui.Tačiau, jei kalbam apie tai, kad skiepyti skubiai norima, siekiant apsaugoti vyresnį vaiką nuo invazinės formos HiB infekcijos, tai vakcinavimas nėra pirmo pasirinkimo dalykas konkrečioj situacijoj. Jaunesniam nei dviejų metų vaikui, buvusiam kontakte su sergančiu invazine HiB infekcijos forma, rizika išauga šešis kartus.
TOCAMI
tai aš noriu jus informuoti jog tai YRA KONTRAINDIKACIJA SKIEPUI. imunologė pasakė, kad skiepyti negalima..
savo klausimu jums, dange, norėjau pasitikrinti savo žinias. ir noriu visoms mamos pasakyti, jog sanatariškių stacionaro gydytojoms nusispjaut į vaiko būklę bei į imunologo konsultaciją. nors privalėjo skirti profilaktinį antibiotikų kursą nuo Hib, jos tik terorizavo skiepyti bei neskyrė reikalingo gydymo. o jei mano vaikas su silpnu imunitetu neatlaikytu Hib skiepo būčiau pati kalta. tad mamytės mastyk, domėkitės.
dange
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 24, 10:42)
tai aš noriu jus informuoti jog tai YRA KONTRAINDIKACIJA SKIEPUI. imunologė pasakė, kad skiepyti negalima..
savo klausimu jums, dange, norėjau pasitikrinti savo žinias. ir noriu visoms mamos pasakyti, jog sanatariškių stacionaro gydytojoms nusispjaut į vaiko būklę bei į imunologo konsultaciją. nors privalėjo skirti profilaktinį antibiotikų kursą nuo Hib, jos tik terorizavo skiepyti bei neskyrė reikalingo gydymo. o jei mano vaikas su silpnu imunitetu neatlaikytu Hib skiepo būčiau pati kalta. tad mamytės mastyk, domėkitės.
*

Ačiū už žinių patikrinimą mirksiukas.gif Gilinti žinias visuomet naudinga.Gal galit patikslinti, kas būtent buvo nurodyta kaip kontraindikacija g.gif Galimas nešiojimas ar prieš savaite persirgta virusinė(?) infekcija?Ar imunologė tiesiog pasisakė už tai, kad skiepyjimas nėra tikslingas šiuo metu, nes jis neapsaugotų vaiko nuo galimos HiB infekcijos?
Džiaugiuosi, kad mano ir imunologės nuomonė sutapo dėl to, kad vakcinavimas konkrečiu atveju nėra pirmo svarbumo dalykas sprendžiant konkrečią situaciją mirksiukas.gif
P.s ar visdėlto trumpas profilaktinis antibiotiko kursas buvo paskirtas? Jei nesunku, parašykit, kas buvo skiriama(jei buvo).
TOCAMI
ir aš džiaugiuosi, kad patarimus mamoms dalinat atsakingiau, nei elgiasi kai kurie medikai. imunologė nedetalizavo savo atsakymo, nes kažkodėl konsultacija įvyko telefonu, nors turėjom pas ją siuntimą. geras ar ne? santariškių stacionare antibiotikų nepaskyrė, kadangi atsisakėm skiepytis. man tai protu nesuvokiama kaip galima skirti antibiotikus, kurie yra itin stiprūs ir kuriuos vartojant vaiką būtina stebėti ir tuo pačiu liepti skiepytis. tuo pačiu gydytoja L. Vilkaitė nesugebėjo man išaiškinti kokios gali būti tokio mixo pasekmės. ir ar nereikėtų pasisiskiepyti kai baigsis inkubacinis periodas( Hib nešiojimas trunka nuo trijų iki šešių sav.). be to, mano giminaitės mažylę gydanti gydytoja pasakė, kad vakcina jos mergaitės nebūtų apsaugojusi, nes jai įtvirtinti reikia trijų injekcijų, tai logiškai mąstant vyresniajam kūdikiui vakcina šiuo atveju taip pat iš karto nepadėtų, nes nebūtų spėjęs susiformuoti imunitetas.suaugusiems profilaktiškai skiriama Citofloxatino 750.
Papildyta:
galiu pasakyti, kad vyresnįjį kūdikiuką paliko ant ledo. tipo ką norit tą darykit. tai su savo šeimos gydytoja priėjom sprendimo skiepytis po inkubacinio periodo(nes tiksliai žinom kada buvo kontaktas). o visą ši laikotarpį reikia būti itin budriems. nors man tie skiepai kelia abejonių. teko skaityti, kad Hib vakcina yra labai nauja(sukurta 2004m) ir dar nėra itin saugi. tenoriu pasakyti, jog mūsų diskusijos šiuose puslapiuose yra kur kas profesionalesnės nei kai kurių gydytojų žinios apie skiepus bei imunologiją.
dange
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 24, 12:20)
ir aš džiaugiuosi, kad patarimus mamoms dalinat atsakingiau, nei elgiasi kai kurie medikai. imunologė nedetalizavo savo atsakymo, nes kažkodėl konsultacija įvyko telefonu, nors turėjom pas ją siuntimą. geras ar ne? santariškių stacionare antibiotikų nepaskyrė, kadangi atsisakėm skiepytis. man tai protu nesuvokiama kaip galima skirti antibiotikus, kurie yra itin stiprūs ir kuriuos vartojant vaiką būtina stebėti ir tuo pačiu liepti skiepytis. tuo pačiu gydytoja L. Vilkaitė nesugebėjo man išaiškinti kokios gali būti tokio mixo pasekmės. ir ar nereikėtų pasisiskiepyti kai baigsis inkubacinis periodas( Hib nešiojimas trunka nuo trijų iki šešių sav.).  be to, mano giminaitės mažylę gydanti gydytoja pasakė, kad vakcina jos mergaitės nebūtų apsaugojusi, nes jai įtvirtinti reikia trijų injekcijų, tai logiškai mąstant vyresniajam kūdikiui vakcina šiuo atveju taip pat iš karto nepadėtų, nes nebūtų spėjęs susiformuoti imunitetas.suaugusiems profilaktiškai skiriama Citofloxatino 750.
Papildyta:
galiu pasakyti, kad vyresnįjį kūdikiuką paliko ant ledo. tipo ką norit tą darykit. tai su savo šeimos gydytoja priėjom sprendimo skiepytis po inkubacinio periodo(nes tiksliai žinom kada buvo kontaktas). o visą ši laikotarpį reikia būti itin budriems. nors man tie skiepai kelia abejonių. teko skaityti, kad Hib vakcina yra labai nauja(sukurta 2004m) ir dar nėra itin saugi. tenoriu pasakyti, jog mūsų diskusijos šiuose puslapiuose yra kur kas profesionalesnės nei kai kurių gydytojų žinios apie skiepus bei imunologiją.
*

Nežinau net kaip pakomentuoti blink.gif Kiek permečiau akimis rekomendacijas dėl HiB kontaktų stebėjimo eigos, skubi vakcinacija šioje situacijoje nėra išeitis, kadangi suformuoti imuniteto per trumpą periodą anksčiau nevakcinuotam vaikui tiesiog neįmanoma.Skiepas nebūtų kenksmingas, jis būtų betikslis ir tik užmigdytų medikų budrumą.Tokiose situacijose kaip jūsų, rekomenduojama specifinio antibo paskyrimas keturioms dienoms, pageidautina per pirmąsias dienas nuo jaunesniam vaikui nustatytos diagnozės dienos ir ne vėliau kaip per dvi sav.Jei to padaryti nepavyko, belieka stebėti vaiką ir esant bakterinės infekcijos požymiams, informuoti medikus apie buvusį kontaktą. Dėl skiepo nuspręsit vėliau(siūlau pasikalbėti su imunologu dėl vakcinavimo schemos, atsižvelgiant į vaiko amžių, trys revakcinacijos ko gero nebus rekomenduojamos mirksiukas.gif )
Mažyliui, sergančiam meningitu- sveikatėlės. 4u.gif
TOCAMI
ačiū. aš visą šią situaciją komentuoju taip: neliko arba liko labai mažai atsakingų gydytojų Lietuvoje. patys geriausi protai nutekėjo į užsienius, kur geresni atlyginimai. niekam nelinkiu susirgti rimtomis ligomis, nes slogą ar virusinę infekciją gali diagnozuoti bet kuris. o štai meningitą su visais jam būdingais požymiais universitetinėje ligoninėje diagnozavo tik po paros ir tik kai aš, ne medikė, primygtinai reikalavau atsakyti kodėl netikrinama galima meningito diagnozė. žinokit, kraupu. o kai pamačiau kokių nugydytų mažylių guli reanimacijoje iš rajonų, tai net negera pasidarė. būtina patiems tėveliams šviestis, skaityti, konsultuotis ne su vienu gydytoju, o su keliais. būkim sveiki. beje, su savo gydytoja kalbėjau apie difteriją. laaabai retai pasitaiko susirgimų šia liga. gydytojai net matydami difterijos požymius neskiria atitinkamo gydymo, nes mano, kad dėl skiepų ši liga praktiškai neegzistuoja. tas pats buvo su draugės sūneliu. vaikas skiepytas visais privalomais skiepais ir susirgo kokliušu. prireikė dviejų savaičių kol gydytoja pati įsitikino, kad tai tikrai kokliušas, nes anot jos, kad skiepytas susirgtų dar nebuvo susidūrusi. vos atgydė vaikutį. tad mamoms reikia pasitikėti ir savo nuojauta bei žiniomis. nors mane dėl aprašytos situacijos ir buvo išmušę iš vėžių, tačiau kai pamačiau, kad ne aš viena taip manau, grįžo tikėjimas, jog elgiuosi teisingai.
mmuliukas
oi kaip pasimeciau,auginu jau antra sunaiteli,pirma jau visi skiepai suduoti apie komplikacijas net nesusimasciau,ir nesigilinu apie skiepus net nzn kodel,gal nelabai gaudausi sioje sferoje g.gif gal del to kad gyd labai pasitikiu,pas mus sauni gyd klaipedoje yra R.Taraseviciene
tai dabar mazajam bus skiepas kita savaite kai sueina 1,6men nepamenu koks cia bus.tai iskilo klausymas,gal labiau pasigilinti i tuos skiepus? g.gif
kaip elgtis?
noli
labai gilinkites,nes kai as pasigilinau,mazai nepasirode lotuliukas.gif
vilniusw
QUOTE(mmuliukas @ 2008 11 28, 17:46)
oi kaip pasimeciau,auginu jau antra sunaiteli,pirma jau visi skiepai suduoti apie komplikacijas net nesusimasciau,ir nesigilinu apie skiepus net nzn kodel,gal nelabai gaudausi sioje sferoje  g.gif gal del to kad gyd labai pasitikiu,pas mus sauni gyd klaipedoje yra R.Taraseviciene
tai dabar mazajam bus skiepas kita savaite kai sueina 1,6men nepamenu koks cia bus.tai iskilo klausymas,gal labiau pasigilinti i tuos skiepus? g.gif
kaip elgtis?
*

Ar irgi kartais konsultuojuos su Taraseviciene kai bunam Lietuvoj. Ji, manau, yra nebloga pediatre. Diskutavom su ja ir skiepu tema, ji zino mano poziuri i skiepus (mano sunus nera gaves jokiu skiepu, mums beveik 2). Kiek pamenu, jos nuomone buvo tokia, kad iki 2 metu neskiepyti-nera tragedija, bet veliau pacius butiniausius skiepus reiketu... As pati nesivadovauju jos patarimais (kas liecia skiepus), bet manau kad ji viena is labiau apsisvietusiu gydytoju. Ir tikriausia skiepyja kitus mazius visais privalomais skiepais nes tevai nediskutuoja sia tema su ja ir net nesidomi ar tikrai visi tie skiepai reikalingi, ir tai pagaliau jos darbas-suskiepyti vaikus ir tiek. Bet jei kas nori su ja sia tema diskutuoti, ji manau nera is tu gyd. kai vaikas po rimtos reakcijos "privalo" buti vakcinuojamas ir kiek pamenu ji domisi ir seka med. info. Rekomenduoju sia ped. tevams Klaipedoje.
mmuliukas
QUOTE(noli @ 2008 11 28, 18:51)
labai gilinkites,nes kai as pasigilinau,mazai nepasirode lotuliukas.gif
*

o tai vaikuti skiepiji?
Papildyta:
QUOTE(vilniusw @ 2008 11 28, 20:38)
Ar irgi kartais konsultuojuos su Taraseviciene kai bunam Lietuvoj. Ji, manau, yra nebloga pediatre.  Diskutavom su ja ir skiepu tema, ji zino mano poziuri i skiepus (mano sunus nera gaves jokiu skiepu, mums beveik 2).  Kiek pamenu, jos nuomone buvo tokia, kad iki 2 metu neskiepyti-nera tragedija, bet veliau pacius butiniausius skiepus reiketu... As pati nesivadovauju jos patarimais (kas liecia skiepus), bet manau kad ji viena is labiau apsisvietusiu gydytoju.  Ir tikriausia skiepyja kitus mazius visais privalomais skiepais nes tevai nediskutuoja sia tema su ja ir net nesidomi ar tikrai visi tie skiepai reikalingi, ir tai pagaliau jos darbas-suskiepyti vaikus ir tiek.  Bet jei kas nori su ja sia tema diskutuoti, ji manau nera is tu gyd. kai vaikas po rimtos reakcijos "privalo" buti vakcinuojamas ir kiek pamenu ji domisi ir seka med. info.  Rekomenduoju sia ped. tevams Klaipedoje.
*

t
tai jo labai dziaugiosi kad pas ja lankosi mano mazieji tikrai sauni gyd,nu tikrai nebezinau ka daryti,reiks jos uzklausti apie skiepus,bet ka ji man pasakys gi negaliu gilintis nes neturesiu jei ka pasakyti ir t.t blush2.gif
bet jei vaikui nebuvo blogai po skiepo tik temp sukilusi,tai ar veliau gali atsiliepti? as yra info lietuviu kalba?
noli
nemazai info yra tam rusu forume,man jis patiko,
nors pati dar visko ten neperskaiciau.
o del anglu klb galima issiversti su siuo pusl - http://vertimas.vdu.lt/twsas/Default.aspx
nelab tiksliai,bet geriau nei nieko. anglu klb labai daug straipsniu yra.
http://homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/turi...i_ar_zalingi_II
apie skiepus liet klb deja info nedaug.
kazkurioje temoje jau buvo sis pusl paskelbtas,kartojuosi blush2.gif
anatig15
Neseniai pakliuvo man filmas apie skiepus, kuris mane sukrėtė. Ne be reikalo taip nenorėjau skiepyti savo vaikų. Mano vyresnysis neskiepytas, o mažąją skiepyti buvau įkalbėta. Ji dar gavo ne visus skiepus, bet likusių tikrai nebegaus. Daugiau savo vaiko nežalosiu. Ir jums, mamos, nepatariu. Beje, savo sūnaus neskiepijau patarta gydytojos. Taigi, dedu nuorodą, iš kur galima parsisiųsti ir pažiūrėti tą filmą. http://kinozal.tv/details.php?id=184035
bimkutele
jau mačiau tą filmuką.domėtis pradėjau tik tada kai vaikui reakcija į skiepą buvo,kaltinu save,kad nesidomėjau anksčiau cray.gif
norkuniene
as rusu kalbos nemoku blush2.gif todel gal galite patarti kuo skiepai kenkia mums 9 men skiepyti 4 kartus.buciau uz pap.info lb dekinga savo ir savo mazylio vardu drinks_cheers.gif
mamkė
QUOTE(norkuniene @ 2009 01 30, 08:58)
as rusu kalbos nemoku blush2.gif todel gal galite patarti kuo skiepai kenkia mums 9 men skiepyti 4 kartus.buciau uz pap.info lb dekinga savo ir savo mazylio vardu drinks_cheers.gif
*

pereikit per temas rasit daug nuorodų kur galesit paskaityti apie vakcinas lietuviu kalboj.paskaicius pati suprasit jog vakcinos ne tik naudingos bet ir zalingos 4u.gif
Norina
Įdedu ir aš keletą nuorodų. Filmukai anglų kalba:
Vaccination: The hidden truth 1 dalis (iš viso 5)
The Plaque of Vaccines in America 1 dalis (iš viso 9)
*Liepa18*
Pertempiu filmuką iš senos temos, lyg nemačiau čia jo įdėjo. Įdomus. Rusijos profesoriai pasakoja apie siaubingą skiepų žalą mūsų vaikų imuninei sistemai.

http://www.intv.ru/view/?film_id=12139&playNow=1
ligiukss
Jėtau kaip sunku apsispręsti skiepyti ar ne. Mano vyresnioji paskiepyta, nes kažkaip niekas tada nediskutavo, o dabar nesenai pagimdžiau antrą vaikuti ir va kie daug kalbama apie skiepų žalą. ir dabar nebežinau, skiepyti ar ne... verysad.gif
Pellagija
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 07, 14:14)
Jėtau kaip sunku apsispręsti skiepyti ar ne. Mano vyresnioji paskiepyta, nes kažkaip niekas tada nediskutavo, o dabar nesenai pagimdžiau antrą vaikuti ir va kie daug kalbama apie skiepų žalą. ir dabar nebežinau, skiepyti ar ne...  verysad.gif
*

As jau praejau ta kelia. Nusprendziau neskiepyti. Man padejo visu ligu detali analize. Kas isgydoma, kas ne, kokios rizikos, kokios tikimybes. Tuberkulioze atkrito, nes skiepas neefektyvus, vakaruose neskiepija, tipo sergamuma smazas, o ir pati tuberkulioze pa smus kazin ar gerai istirta. Hepatito B skiepo atsisakiau, nes nescia budama tikrinaus, as pati nesergu, tai ir vaiko neapkresiu. Juo svarstysiu skiepyti tik kai su vaiku vaziuosiu i Turkija ar Egipta ar dar kur toli, kur nelaimes atveju perpilant krauja galetu uzkrest. Bet vaikas jau bus didesnis ir as tikiuos skiepo zala mazesne. Toliau. Kokliusas isgydomas (iki 6 men vaiko neapsaugo), difterija isgydoma, meningitine bakterija isgydoma (o ju sukelianciu meningita yra labai daug, skiepas tik nuo vienos), baisiausia- stablige ir poliomielitas. Pastarasis baisiausias, neisgydomas- bet, neregistruojamas Lietuvoje ir net Europoje jau keliasdesimt metu, rizika uzsikrest nuo ryty gyventoju irgi nedidele. Bent jau kudikiui ta rizika maza. Stablige irgi baisi, bet yra priestabliginis serumas, be to, dauguma suaugusiu nerevakcinuoti, o stablige labai labai reta liga Lietuvoje, vienetiniai atvejau per metus. Nuo kiaulytes, raudonukes, tymu neskiepysiu, nes tai isgydomos ligos. Apie raudonukes skiepa svarstysiu kai mergaite bus paaugle, ir jei nebus persirgus raudonuke.

Tai va , tokios mano isvados. Nesakau, kad visai neskipeysiu. Bet man atrodo labai labai baisiai toks kiekis skiepu mazam kudikeliui. Per daug yra forumuose blogu atsiliepimu, kad jie butu isgalvoti.

Sekmes apsisprendziant 4u.gif
Bekasė
QUOTE(Pellagija @ 2011 01 07, 14:33)
As jau praejau ta kelia. Nusprendziau neskiepyti. Man padejo visu ligu detali analize. Kas isgydoma, kas ne, kokios rizikos, kokios tikimybes.  Kokliusas isgydomas
*

aha isgydomas, bet asmeniskai musu atveju liko labai maloni dovanele ( tikiuosi, kad isaugs, bet visko gali buti) - bronchine astma.
ligiukss
QUOTE(Pellagija @ 2011 01 07, 13:33)
As jau praejau ta kelia. Nusprendziau neskiepyti. Sekmes apsisprendziant  4u.gif
*

Ačiukas už tokią išsamę informaciją, nes kuo daugiau skaitau tuo labiau nusprendžiu neskiepyti, mat du skiepus jau gavom ligoninėje nuo tuberkuliozes ir hepatito B. Bet manau, kad kitu atsisakysiu tikrai. Aišku gaila, kad mano vyresnioji paskiepyti, ir dabar nežinau graužiu save. Vyras sako nusiraminki , nes reiki pieno mažajam, o ir dabar jau nieko nepakeisi. tai noriu tikėti, kad jokių blogų pasekmių dukriukui nebus... verysad.gif
Dziurgita:)
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 07, 16:13)
Ačiukas už tokią išsamę informaciją, nes kuo daugiau skaitau tuo labiau nusprendžiu neskiepyti, mat du skiepus jau gavom ligoninėje nuo tuberkuliozes ir hepatito B. Bet manau, kad kitu atsisakysiu tikrai. Aišku gaila, kad mano vyresnioji paskiepyti, ir dabar nežinau graužiu save. Vyras sako nusiraminki , nes reiki pieno mažajam, o ir dabar jau nieko nepakeisi. tai noriu tikėti, kad jokių blogų pasekmių dukriukui nebus...  verysad.gif
*

atsiprasau, bet juokas ims man is tokiu minciu, jei nebutu tokios info apie skiepus, tokiu laidu, ar jus suktumete sau galva? zinoma, kad ne, kam kelti panika ten, kur jos nera doh.gif milijonai skiepijami ir ka.... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 09 14, 13:57)
Pertempiu filmuką iš senos temos, lyg nemačiau čia jo įdėjo. Įdomus. Rusijos profesoriai pasakoja apie siaubingą skiepų žalą mūsų vaikų imuninei sistemai.

http://www.intv.ru/view/?film_id=12139&playNow=1
*

kiti mokslininkai, taip pat gali papasakoti apie kai kuriu skiepu nauda mirksiukas.gif
ir kuom tiketi? zinau kuo, kas garsiausia reks tuo ir tikesime biggrin.gif
ligiukss
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 01 07, 15:20)
atsiprasau, bet juokas ims man is tokiu minciu, jei nebutu tokios info apie skiepus, tokiu laidu, ar jus suktumete sau galva? zinoma, kad ne, kam kelti panika ten, kur jos nera doh.gif  milijonai skiepijami ir ka.... 4u.gif
Papildyta:
kiti mokslininkai, taip pat gali papasakoti apie kai kuriu skiepu nauda mirksiukas.gif
ir kuom tiketi? zinau kuo, kas garsiausia reks tuo ir tikesime biggrin.gif
*

O man visai nejuokinga, kai kalba eina apie galimus šalutinius poveikius MANO vaikui
Dziurgita:)
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 07, 16:28)
O man visai nejuokinga, kai kalba eina apie galimus šalutinius poveikius MANO vaikui
*

ar jus supratote ka norejau parasyti??? doh.gif
juokingas jusu panikavimas del ziniu kurios nera patvirtintos 100% o tik kazkieno paskleista informacija ir tiek. va isgirdau, kad negerai, vadinasi negerai doh.gif Jusu vaikas sveikas ir bus sveikas, jei ji sveika dabar, bus sveika ir visa gyvenima ir nepanikuokite, jeigu butu kas nors negerai, tai butu atsitike is kato po skiepo mirksiukas.gif
sekmes 4u.gif
ligiukss
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 01 07, 15:57)
ar jus supratote ka norejau parasyti??? doh.gif
juokingas jusu panikavimas del ziniu kurios nera patvirtintos 100% o tik kazkieno paskleista informacija ir tiek. va isgirdau, kad negerai, vadinasi negerai doh.gif Jusu vaikas sveikas ir bus sveikas, jei ji sveika dabar, bus sveika ir visa gyvenima ir nepanikuokite, jeigu butu kas nors negerai, tai butu atsitike is kato po skiepo mirksiukas.gif
sekmes 4u.gif
*

Dėkui, taip labai daug informacijo už ir prieš. Tiesiog sunku apsispręsti. O jūs skiepijot savo sūnų?
given444
taip, man irgi rupi, apie ką ilgiuks ir alekto kalba...

mano vyresniam spetyni metai. vyresnis skeipytas. labai įtariu, kad skiepai jam gerokai numušė imunitetą. kaip rašoma literatūroj, skiepyti vaikai serga virus ligom daug dažniau. jau dviejų mėn, (kai prasideda tie penkiavalentiniai skiepijimai, susirgo pirmąsyk kosuliu, na ir tt.) laimė žindžiau, tai sirgo kaip sakoma "dažnai bet lengvai".

o jaunesniam -trys men. ligoninėj gavom tik tbc. o hepb atsisakiau. nzn kas man užplaukė, kad tbc skiepijau. nu tiek to. o dėl hepb, tai manau, kad tai skiepas paaugliams, na operacijų baisu, jos bet kada gali ištikt, vat mano vyresnį (jis skiepytas),operavo 6mėn. ir jei tada būtų užsikrėtęs, jei nebūtų paskiepytas?

aš irgi mąstau ar galėtų tos kds ligos pakenkt? stablige, skaičiau forume čia, kas medikai, labai sunku užsikrėst, žaizda turi būti lab gyli, ir nepatekt deguonies, ylos gylio. pvz, yla įsminga, ar pan, ir nėr jokio oro cirkuliacijos. nu kžk pn. taip kad nuo kiekvieno brūkš stabo negausi. antraip, vaikus vežtų ir vežtų.
kokliušas - aišku.
neaišku - difterija. pediatrė pergąsdino, kad difterija sunku diagnozuot mažiukui, o plėvė ant gerklų užauga tokia, kad skalpeliu sunku perpjaut. tokie vaikai tik reanimacijoj gydomi.
dėl poliomielito - irgi neaišku.

taigi, ką noriu pasakyt. kai jaunesniam buvo du mėn, taipo ir nenuėjau pas gydytoją išvis. net kontrol patikrinimui. pirmadienį turim eit, nes jau trys mėn. turbūt gyd sakys-apsileidom. taigi, kaip ir bandau išvengt tų skiepų. bet ir baisoka tuo pačiu. ir skipeyt ir neskiepyt. kad žinočiau, ar tikrai susidaro imunitetas ligoms skiepijantis, vast kita kalba būtų.
nu, mamos - dar pakomentuokit tas kds ligas.
ligiukss
Tai va tikrai sunku nuspręsti ką daryti. Mat gązdina, kad berniukams kiaulytė pavojinga, o jis yra bendras skiepas su kitais tai taip išeina tada gausi ir dar kitus. Taip pat nepagydoma polimelitas, bet jis taip pat bedras skiepas su kitais tai taip išeina, kad mažiuką gali arba skiepyti visais išskyrus Hepatito B arba visai neskiepyti doh.gif
ligiukss
Kažin kaip sužinoti kokiais skiepais esame mes skiepyti vaikystėje? kodėl po dabartinių visų skiepų rekomenduojame revakcinacija po 10 metų, kad sustiprėtų vakcinos poveikis. kodėl mums šeimos gydytoja nerekomenduoja revakcinuoti tais skiepais kuriais buvome paskiepyti vaikystėje? mes patys esame persirgę tymais, raudoniukę, vyras kiaulyte. kodėl mūsų niekas neskiepijo?
Elfinėja
Skaitau ir baisu darosi unsure.gif
Skiepyti ar ne?!
Didesne nauda ar visgi skiepu zala? g.gif
as Laura
QUOTE(Elfinėja @ 2011 01 12, 19:26)
Skaitau ir baisu darosi  unsure.gif
Skiepyti ar ne?!
Didesne nauda ar visgi skiepu zala?  g.gif
*

Kaip buvo paprasta pries 11 metu, kai buvau kvaila, nebuvo galimybes tiek info gauti.... dabar jau naktimis nemiegu, nezinau ka daryt- skiepyt/ neskiepyt... kuo daugiau skaitau tuo tik painiau darosi verysad.gif

Radau info apie konferencija - http://www.baltipa.lt/2011.html
Jei nereikalingas sertifikatas, tai, manau, galima ir nemokamai bus pasedet, paklausyt. Tik bijau, kad visa konferencijos diskusija bus i vienus vartus (UZ skiepus).
Gal kas nueisit? pasidalintumete informacija ir mintimis smile.gif
Elfinėja
QUOTE(as Laura @ 2011 01 12, 19:17)
Kaip buvo paprasta pries 11 metu, kai buvau kvaila, nebuvo galimybes tiek info gauti.... dabar jau naktimis nemiegu, nezinau ka daryt- skiepyt/ neskiepyt... kuo daugiau skaitau tuo tik painiau darosi  verysad.gif

Radau info apie konferencija - http://www.baltipa.lt/2011.html
Jei nereikalingas sertifikatas, tai, manau, galima ir nemokamai bus pasedet, paklausyt. Tik bijau, kad visa konferencijos diskusija bus i vienus vartus (UZ skiepus).
Gal kas nueisit? pasidalintumete informacija ir mintimis smile.gif
*

Tai aisku, kad visi bus tik uz, juk tikrai niekas neorganizuotu nemokamos konferencijos, kad mums paaiskintu apie zala schmoll.gif
ligiukss
Taip tikrai kuo daugiau skaitai tuo labiau susisuka galva ir išvis sumišau ir nieko nebežinau... doh.gif
Astulyte:)
Nezinau i kuria tema rasyti,gal cia atsiras nusimananciu ir galinciu pakomentuoti apie si nauja skiepa.
http://vaccineresistancemovement.org/?p=6469
dange
QUOTE(Astulyte:) @ 2011 01 15, 16:57)
Nezinau i kuria tema rasyti,gal cia atsiras nusimananciu ir galinciu pakomentuoti apie si nauja skiepa.
http://vaccineresistancemovement.org/?p=6469
*

Tai kad čia ne nauja vakcina, o naujas vakcinavimo režimas Didžiojoje Britanijoje.
QUOTE(dange @ 2011 01 15, 15:10)
Tai kad čia ne nauja vakcina, o naujas vakcinavimo režimas Didžiojoje Britanijoje.
*

Bet tai ar gerai vienu metu tiek vaistu? As pati UK gyvenu,bet mano anglu nera stipri ant tokiu terminu kaip tam straipsnyje,bet kiek supratau tai ten daug baisybiu prirasyta.
Ir niekaip nesuprantu prasmes kam sugrust visus skiepus i viena,cia,kad sutaupyt ant vizitu pas daktarus,ar cia isties vaikams taip geriau.
Papildyta:
Ir skaitau apie pneumokokine infekcija,siuo metu UK nuo jos skiepyjama 8 savaiciu ir 16 sav,bet tai kaip suprantu kudikiams si liga labai jau reta,tai vadinasi galima si skiepa atidet velesniam laikui.
dange
QUOTE(Astulyte:) @ 2011 01 15, 18:05)

Ir niekaip nesuprantu prasmes kam sugrust visus skiepus i viena,cia,kad sutaupyt ant vizitu pas daktarus,ar cia isties vaikams taip geriau.

*

Konkrečiai šiuo atveju- ir taupymas, ir tam tikras medikų darbo palengvinimas.
QUOTE(dange @ 2011 01 15, 16:17)
Konkrečiai šiuo atveju- ir taupymas, ir tam tikras medikų darbo palengvinimas.
*

Bet tai ziuriu buvusi kalendoriu ir nauja vizitu skaicius nesikeicia,tiesiog Hib,pneumococcal ir meningitis C buvo skiepijami 8,12 ir 16 sav pridetinai prie kitu skiepu,tai taip isena,kad jie siuos skiepus atideda velesniam laikui ir sukisa viska i viena. Klausimas kodel g.gif
milima
Parasysiu ir as savo nuomone apie skiepus:
Tbc ir Hb neverta skiepyt. Tbc neapsaugo, o del Hb - daugiau nei pries 10 metu niekas neskiepyjo, o tikimybe susirgti buvo tikrai didesne. Ligoninese naudodavo daugkartinius svirkstus, kraujo tyrimai buvo prastai atliekami kraujo centruose (gal tiksliau nelabai kas ir tyrinedavo) ir neskiepyjo. Dabar ir sterilizavimo reikalavimai daug grieztesni, ir daugiausia medicininiu inventoriu vienkartiniai, taigi manau rizika uzsikresti daug mazesne. Dar viena pvz. parasysiu: kraujo perpylimo metu, ar operacijos metu galima uzkresti ne tik B hepatitu, bet ir C, kuris yra daug baisesnis, ir nuo jo skiepo nera. Is mano artimuju rato 2000 metais kraujo perpylimo metu buvo uzkrestas zmogus C hepatitu. Is sitos ligos galima issikapstyti tik stebuklo deka (daug nesiplesiu sita tema), aciu D mums sitas stebuklas ivyko. Kas del pavojaus paauglysteje - kai ji bus tada ir svarstysiu ar mano vaikas priklauso rizikos grupei.
Stablige difterija - situ ligu labiausiai bijau ir nesu pati tvirtai apsisprendus. Kol kas neskiepyju, dar renkuosi info.
MMR skiepas - nesuprantu, kam jo reikia??? Pati daugeliu situ ligu esu persirgus be jokiu komplikaciju. Nesakau, kad mano vaikas gali persirgt be komplikaciju, bet lygiai taip pat yra baisus ir gripas, kuris taip pat gali rimtai komplikuotis. Vadinasi cia reikia tvirto imuniteto, kad atlaikytume jas.
tss
QUOTE(milima @ 2011 01 20, 12:40)
Parasysiu ir as savo nuomone apie skiepus:
Tbc ir Hb neverta skiepyt.
*

jus turbut visas ligas gydotes pati? kam tie medikai, kam tas mokslas, simtmeciai tyrimu, atradimu ir praradimu. Is kur jus zinot kokiom salygom, ir koki gyvenima gyvens jusu vaikas? kokia teise turite nuspresti, kad jam nebus rizikos uzsikresti kazkuria liga? turiu viena liudna pavyzdi, is labai artimu zmoniu tarpo. Kai reikejo skiepyti nuo tuberkuliozes, mama matyt neturejo laiko, pasirode nereikalinga, nesvarbu, na tiesiog liko vaikas be skiepo. dabar praejo 30 metu, 'vaikui' nustatyta ZIV. Turbut zinot, kad tuberkulioze yra tiesus kelias i karsta, zmogui su tokia diagnoze, o ta bakterija galima pasigauti bet kurioj apspjaudytoj laiptinej, lifte, bet kur. Kaip jus manot, ar ta mama gali dabar ramiai miegoti, ir svaria sazine pasakyt, kad ji atliko savo pareiga del vaiko geroves?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.