Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantys dantukai.. Kada pirmieji? *2 dalis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Aghedo
QUOTE(Luttuke @ 2010 09 07, 12:47)
O  vaistu kokiunors gavot? Nes pas mus emp buvo tada 2 paras nebuvo, ir vel uzkilo iki 40. Tas baltas nesamones pavaliau su soda, turejau daktarino, tai patepu, bet daktarei pamirsau pasakyt. Kraujo tyrimas nerodo uzdegimo. Tiesa, 2 iltiniai ir 1 kruminis pradyge, dar 1 iltinis jau svieciasi... Tai gal ir del dantu ta temp. Vaikui aiskiai skauda, nes nevalgo beveik nieko....
*

Mes gavome. Daktaras pasake, kad tai antibiotikas. Reikejo gerti 3 dienas po 1 karta per diena. Labai padejo del stomatito, bet viduriukus vaikui paleido ir nezinau nuo ko: nuo vaistu, ar nuo to, kad tas dienas nevalge, tik misinuka gere.
arijandas
sveikos mamytes ,pasidalysu ir savo bedukem su dantukais ,mum dabar 11men ir jau baigia dygti 2kruminiai virsiui ,o pirmi pasirode kai mum buvo 4men ,net teko y ligonine atsigulti,nes prikibo ligu tiek kad maziukas net dust buvo pradejes,ykvept ykvepdavo o iskvept ne,taipir vargstam nespeje vieni isdygt jau tuoj kiti lenda,temperaturos nelabai turim,neviduriuojam ,bet labai pikti ,neramus irzlus,net nez kartais kaip jam padet,tai dedu ysaldikly kramtukus saldau ir kramtyt duodu,manau belieka tik kantriai laukti,tik jos kartais man jau pritruksta nes vaikas nieko nenori nei zaisti ,nei kuo nors uzsimti tik verke ir lipa pas mane istisai doh.gif
Aghedo
QUOTE(arijandas @ 2010 09 23, 15:06)
sveikos mamytes ,pasidalysu ir savo bedukem su dantukais ,mum dabar 11men ir jau baigia dygti 2kruminiai virsiui ,o pirmi pasirode kai mum buvo 4men ,net teko y ligonine atsigulti,nes prikibo  ligu tiek kad maziukas net dust buvo pradejes,ykvept ykvepdavo o iskvept ne,taipir vargstam nespeje vieni isdygt jau tuoj kiti lenda,temperaturos nelabai turim,neviduriuojam ,bet labai pikti ,neramus irzlus,net nez kartais kaip jam padet,tai dedu ysaldikly kramtukus saldau ir kramtyt duodu,manau belieka tik kantriai laukti,tik jos kartais man jau pritruksta nes vaikas nieko nenori nei zaisti ,nei kuo nors uzsimti tik verke ir lipa pas mane istisai  doh.gif
*

Kai mums buna labai blogai, duodu vaikiska ibuprofena, net jei temperaturos nebuna. Padeda kuriam laikui.
ateresa
Laba diena mamytes, ar gali buti, kad dygsta dantukas? Dukrytei 4.9 metuku. Virsutiniai priekiniai dantukai buvo istraukti. O dabar sako, kad skauda, lupyte patinusi, kelias dienas viduriuoja. (beje, niekas is drauge esanciu kitu vaiku neviduriuoja, tai reiskia, kad nevirusas) Ar tai gali buti susije su dantukais? Kitos jokios priezasties nerandu sad.gif
Chupa_Cabra
Sveiki,
mano mazylei pradejo dygti 4 su puse menesiu, 16 dantu turejom metuku amziuje
Papildyta:
P.S man ir mano sesei irgi 4 menesiu pradejo dygti
Žydrūnėė
Mano berniukui jau 7 men ir 20 dienu ir jau turime 6 dantukus. Dar nevisi iki galo isdygo bet kai juokiasi visi gerai matosi:)
žemaitikė
QUOTE(ateresa @ 2011 02 03, 13:07)
Laba diena mamytes, ar gali buti, kad dygsta dantukas? Dukrytei 4.9 metuku. Virsutiniai priekiniai dantukai buvo istraukti. O dabar sako, kad skauda, lupyte patinusi, kelias dienas viduriuoja. (beje, niekas is drauge esanciu kitu vaiku neviduriuoja, tai reiskia, kad nevirusas) Ar tai gali buti susije su dantukais? Kitos jokios priezasties nerandu sad.gif
*

Dukrai, kai dygo dantukai, visada su viduriavimu ir temperatūra doh.gif
adusia
Pas mano berniuką 12 dantukų išdygo be rimtų problemelų, kartais naktimis paverkdavo, bet nedaug. Dabar dygsta iš karto 3 kruminiai, tai doh.gif blink.gif Temperatura 38, nevalgo nieko schmoll.gif , verkia net ant ranku, irzlus. Tai nuo temperaturos duodavau 2 dienas panadoli vaikiška, o dabar, kai temperaturos nera, tai idedam žvakute VIBURKOLio-kuriam laikui padeda ir net miega ramiau. Idomu, kiek dienu gali užtrukti tos vaikiuko kančios? ax.gif
jancikas
pas mus pirmieji apatiniai prasikale be jokiu dideliu bedu, bet su virsutiniais tai oi kokios kartais buna isterijos. Drauge sake, jog padeda naturalaus medus - patepti dantenas pries miega ar dienos metu,sake nuema skausma - nebandziau pati
adusia
O idomu, kiek dienu dantukas gali kankinti, nes lyg tokiu baisiu ašarų ir nera jau, bet savaitė toks irzlus ir pastoviai zizia? O gal čia ir karščiai kalti, nes pagaliau atejo taip laukta vasara? biggrin.gif
egllute
paskiepijom (privalomais skiepais) maziuka 6.5 menesio ir kita diena isdygo apatinis dantukas, o kita jau ir antras, galiu pasakyti, kad maniau, jog bus daug baisiau, bet tiesiog norejo daugiau kazka pagrauzti ir tiek, nu mums labai padejo barankytes, duodavau siek tiek pagrauzti ax.gif
Nerutia
Būtų įdomu išgirsti mamyčių, kurių vaikučiam jau išdygo arba dygsta paskutinės poros krūminių dantukų. Mum 2m. ir 3 mėn. Visi dantys dygo pakankamai lengvai, išskyrus iltinius, su temperatūra ir užkietėjusiais viduriais.
O dabar pradėjo kaltis paskutinieji krūminiai... temperatūros nenumuša Ibufenas, temperatūra šokinėjanti, užkyla iki 38,5 tik Paracatamolio žvakutės suveikia ir ją numuša, viduriai vėl užkietėję... kokio laiko buvo Jūsų vaikučiai, kai dygo paskutiniai krūminukai? Ir su kokiais negalavimais?
Panterrrrra
Mano mažajai dar tik 2,5 mėnesio, o jau lenda iltinis dantukas, ar normalu? unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.