Įkraunama...
Įkraunama...

Aguoninis tortas/ pyragas

Buvom Kaune svečiuose, tai vaišino aguonų-karamelės pyragu. Nepakartojamas skonis.Šį pyragą gamina kažkokia Kauno kepykla, pamiršau pavadinimą. Gal kas žinot kaip šį pyragą pagaminti namuose?
Atsakyti
RYTOJ AŠ TAU PARAŠYSIU TIKRAI TURIU,KAIP NETINGIU IŠKEPU SUPER thumbup.gif
Atsakyti
Aš turiu vieną aguoninį pyragą. Labai skanus, bet be karamelės wink.gif
Tešla:
5 kiaušiniai
vanilinis cukrus
¾ stiklinės cukraus
¾ stiklinės miltų
5 šaukštukai aliejaus
kepimo milteliai

Aguoninė masė:
500 g aguonų
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus pudros
150 g margarino
2 šaukšteliai medaus
100 g razinų
100 g graikiškų riešutų (nebūtinai)
migdolų esencija
šokoladinis glaistas

Aguoninė masė: aguonas nuplikyti, nusausinti, sumalti kartu su riešutais. Trynius išsukti su cukrumi, po to dėti margariną ir išsukti. Tada dėti aguonas, razinas, migdolų esenciją, medų ir išplaktus baltymus. Gerai išmaišyti ir masę išdėti į kepimo formą išklotą riebalais ištepta aliuminio folija. Kepti 40 min. 180-2000 temperatūroje. Tuo metu paruošti tešlą: baltymus išplakti, prieš baigiant plakti supilti cukrų ir vanilinį cukrų. Dėti trynius, kartu plati apie 5 min. Tada labai atsargiai maišant supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius. Ant iškeptos aguonų masės supilti paruoštą tešlą ir, įstačius į orkaitę, kepti dar 20 min. toje pačioje temperatūroje. Iškeptą ir ataušusį pyragą labai atsargiai, laikant už folijos kraštų išversti į lėkštę taip, kad biskvitinė dalis būtų pagrindas, o aguonos būtų viršuje. Aptepti pyragą šokoladiniu glaistu ir pabarstyti riešutais.
Skanaus!
Atsakyti
Pasirodo dar vieną labai skanu turiu.

Sluoksniuotis
100 g – 310 kcal


Aguoninė masė
200 g aguonų
4 kiaušiniai
po pusantro šaukšto miltų ir džiūvėsėlių
šaukštelis kepimo miltelių
20 g razinų
šaukštas kapotų riešutų
200 g cukraus
1-2 šaukštai medaus
Trynius ištrinti su cukrumi ir medumi, sudėti išplikytas ir permaltas aguonas, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išplaktus baltymus ir visus kitus ingridientus. Išmaišyti ir sudėti į riebalais išteptą formą.

Varškinė masė
500 g varškės
4 kiaušiniai
120 g sviesto
1 šaukštas bulvių krakmolo
200 g cukraus pudros
30 g razinų
Trynius ištrinti su cukrumi. Maišant sudėti pertrintą varškę, krakmolą, ištirpintą ir atvėsintą sviestą, razinas ir išplaktus baltymus. Supilti į kepimo formą ant aguonų masės.

Riešutų masė
150 g maltų riešutų
4 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
2 šaukštai džiūvėsėlių
5 šaukštai cukraus
šaukštelis kepimo miltelių

Baltymus išplakti iki standžių putų, išmaišyti su cukrumi, tryniais, riešutais, kepimo milteliais ir kitais ingridientais. Sudėti ant varškinės masės.

Sluoksniuoti kepti įkaitintoje iki 200C orkaitėje apie 40 min. Iškeptą apibarstyti cukraus pudra arba apglaistyti tirpintu šokoladu.


Pastaba:
čia proporcijos tikrai dideliam kiekiui. Man gavosi vienas 27 cm skersmens pyragas ir vienas 21 cm skersmens. taigi siūlau persiskaičiuoti...
Atsakyti
QUOTE(dianadov @ 2005 10 24, 11:27)
Buvom Kaune svečiuose, tai vaišino aguonų-karamelės pyragu. Nepakartojamas skonis.Šį pyragą gamina kažkokia Kauno kepykla, pamiršau pavadinimą.....



"Alkava" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2005 10 24, 13:42)
RYTOJ AŠ TAU PARAŠYSIU TIKRAI TURIU,KAIP NETINGIU IŠKEPU SUPER thumbup.gif

Laukiu nesulaukiu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2005 10 24, 13:42)
RYTOJ AŠ TAU PARAŠYSIU TIKRAI TURIU,KAIP NETINGIU IŠKEPU SUPER thumbup.gif

Kisule, tai kada gi sulauksiu to tavo recepto? Bea ačiū tau už receptukus, kada nors pabandysiu ir juos, bet taip norėjau aguonų-karamelės pyrago.
Atsakyti
Uzvakar kepiau Bea pirmaji aguonu pyraga smile.gif . Skanu thumbup.gif tik aguonu dejau 300gr ir pilnai uzteko ir man kazko nelabai tos aguonos susiriso tarpusavi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausriukas1 @ 2005 11 04, 15:48)
Uzvakar kepiau Bea pirmaji aguonu pyraga smile.gif . Skanu thumbup.gif  tik aguonu dejau 300gr ir pilnai uzteko ir man kazko nelabai tos aguonos susiriso tarpusavi g.gif

Vokitkos deda manu aguonu suklijavimui - sauksta manu 100g aguonu, 60ml pieno, 20g sviesto - mazdaug tokia ta aguonu mase, uzvirina piena ir sumaiso. Skonio dalykas, bet laikosi, nebyra.
Atsakyti
Bea, o tam pirmam pyragui, kiek reikia konkreciai kepimo milteliu: 1 arb. saukstelio ar puses, ar kiek?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 11 15, 13:43)
Bea, o tam pirmam pyragui, kiek reikia konkreciai kepimo milteliu: 1 arb. saukstelio ar puses, ar kiek?

1 arbatinį šaukštelį
Atsakyti
AGUONINIS BISKVITAS


150 g aguonų
225 g cukraus
8 kiaušiniai
75 g riešutų
2 šaukštai džiūvėsėlių
šaukštas bulvių krakmolo
šaukštas tirpinto sviesto
truputis cinamono ar vanilės


Aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu, nusausinamos ir sumalamos 2-3 kartus. Tryniai ištrinami iki purumo, į juos suberiamos aguonos, malti riešutai, prieskoniai ir išmaišoma. Pakui sudedami išplakti baltymai, pabarstant juos krakmolu, sumaišytu su džiūvesėliais. Kepama 40-50 min.


Atsakyti