Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dukrytė muša savo tėvus
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Gioia
Sveiki,ieškojau kažko kas man padėdų suprasti kodėl,mano dukrytė mus muša, bet neradau,tad kalusiu čia.
Mano dukrytei 1.8mėn.taciču pastebėjom,kad jau senokai pradėjo muštis, pvz.paėmi ja ant ranku su ja žaidi o ji tau plaiukšt per veida su ranka ir taip skaudžiai.Arba vystant kai pasilenki pabučiuot.Ir taip iš nieko,o jei spėji pagaut ranka tai arba pati sau duoda arba pravirksta.Namuose niekas jos nemuša,nemanau,kad ir kur aplinkoj ta matė.Ar čia išaugs ar reika kazkaip ja auklėt?Bandom paaiškint, bet nežianu ar tas padeda.
Ir dar turim tokia bėda,kad kai mažoji buvo 8mė.n ji dažnai sustingdavo iskeldavo rankasmazdaug 90laipsniu kampu ir taip drebėdavo, tarsi susistangintu ir po kelių sekundzių atsileisdavo.Apsilankėm pas gyd. sakė stebėt,bet praėjo, dabar pastebėjau,kad jei ko negauna ar neišeina ko padaryt ji taip vėl pradėjo elgtis.Čia reikia sunerimt ar ir vėl praeis?
Psichologe
Turbut jai idomu Jusu reakcija, kai pliauksteli ranka, arba pervystant, galbut siek tiek nuobodu, tai pliauksteledama paivairina rutina. Tai nieko bloga nereiskia, bet vis del to, kaip elgtis su mylimais zmonemis, jau galima mokyti ir tokio amziaus vaika. Svarbu vaikui labai aiskiai parodyti, kad Jums pliaukstelejimai nepatinka- is karto rimtu veidu, grieztu balsu pasakyti, kad "mamai nepatinka kad tu musiesi". Jei tuo metu zaidete, ar laikete vaika rankose- pastatykite, arba liaukites zaidusi. Dazni aiskinimai gali nepadeti, nes vaikams malonu girdeti, kai mama su jais kalba ir skiria demesi. Be abejo, net jei ir stengsites buti grieztesne- musimas is karto nesiliaus, nes vaikas dar eksperimentuos, kuriose situacijose kaip mama/tetis reaguoja.
Jeigu del sustingimo ir drebejimo neurologas Jums nieko nerekomendavo, tuomet tikriausiai tai yra vaiko reakcija, panasi i minetus pliaukstelejimus. Sustingdama ji atkreipia i save demesi, jai tai yra malonu. Jeigu Jus i tai nekreipsite demesio, tai praeis, o gal buti, kad vaikas sugalvos dar koki nors buda, kaip i save atkreipti demesi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.