QUOTE(Aga @ 2004 11 23, 04:36)
Mano berniukui 4eri. Sveikas linksmas vaikas. Vakar pastebejau, kad skauda "peliuka" ... odyte aplink peliuka paraudusi ir siek tiek kraujuoja. issigandau. Pamaniau gal siluma ir intensivus judejimas salygojo pritrynima, bet tai labai mazai tiketina. Pasikonsultavau su kita mama, kurios berniukas jau didesnis. ir suzinojau, kad turim beda-odyte per daug suaugusi.... Nezinau ka daryt, siandien 5dienis ir musu gydytoja atostogauja. Kokiu priemoniu imtis, kad vaikutis nejaustu skausmo ar diskomforto? pirmadieni beksim pas gydytojus, bet kaip elgtis per savaitgali? kas zinote, patarkit, gal yra koks tepaliukas ar kompresiukas?
QUOTE(Aga @ 2004 11 23, 04:36)
Pasimirkykit kalio permanganato ar ramunėlių vonelėse. Tik žiūrėkit, kad grūdeliai būtų pilnai ištirpę.
dar pasitarkit su vaistininke, bet nuo tokiu berniukisku uzdegimu puikiai tinka Fucidin tepalas. Anksciau tikdavo Sintomicinas, bet ji dabar nebent gamint reikia.
Mano sunu operavo, nes jam nuolat kartojosi tokie uzdegimai, odele visiskai suaugo aplink, net nusislapinti normaliai negalejo, dejuodavo ir naktimis, teko apipjaustyma daryti. Tokie uzdegimai dazniausiai kyla, jeigu nesilaikoma higienos, reiketu kas vakara svelniai apiplauti nieko nejudinant, kad neliktu kokio slapimo likuciu, purvo ir dulkiu, juk ir ta odele, ir kas po ja yra labai jautri vieta, taigi svaros reiketu daugiau, apatinius drabuzelius keisti kasdien ir pan. Jeigu jau prasidejo uzdegimas, tai galima ir dazniau apiplauti, tinka ir kalio permanganato svelnus tirpalas, ramuneliu arbata, dar ir tepaliuku gydomuoju tepiau, bet pavadinimo neprisimenu deja, tas lyg ir niezuli mazino. Siaip tai nieko cia baisaus, nieko neatsitiks, nebijokite. Jei daznai kartosis, tai jau negerai, reikes kazka spresti, o siaip tai gana normalus vyriskas reikalas, visko pasitaiko, nueisite pas gydytoja urologa, bet, rodo, vaiku urologai poliklinikose nedirba, tai pas chirurga nusius. Na, dar manau, kad gal galima ir kokiu vitaminu pagerti, organizma pastiprinti, kad ligos visokios nekibtu, pavasaris, maista nevisavertis tai ir smogia i silpniausia vieta...
Aisku, svara svarbu, bet dazniausiai balanopostitas (tokia diagnoze sitos ligos) puola, kai organizmas nusilpes ar vaikas serga letine liga.
2m. sunui taip buvo, tai dare klinikose apiplovimus Chlorheksidino tirpalu, paskui namie pati plaudavau (švirkštu). Ne visose vaistinese jo galima gaut
mano mažajam vaikiukui taip buvo vasarą, kai visą dieną turškėsi baseinėlyje. Paskui pasikartojo šią žiemą. Padėdavo apiplovimai su ramunėlėmis. Švara - itin svarbu. Būtina apiplauti kasdien, jei ne - šaukia, kad skauda. Gydytojas sakė, kad gali reikėti apipjaustyti.
sveikutės, mano sūneliui dabar jau 3,5m , o šią problemėlę aptikome labai anksti na gal kokių pusės metukų buvome. Kreipėmės į santariškes pas urologą, kuris liepė kiekvieną vakarą atitraukus tepti hidrokortizono tepaliuku. taip tepėme kokius 3 mėnesiukus. Vėl konsultavomės pas daktarą, kuris pasakė, kad dabar jau viskas susitvarkė, tepti nebereikia ir viskas ok.
mano suneliui si problema prasidejo nuo 3 men. ir ko mes tik nedarem: ir tepem ir plovem, pas gydytojus veziojom, vieni sake operuot, kiti - nereikia. Dabar sunui 6 metai, kartas nuo karto uzdegimas pasikartoja. Galiu tik viena patart: tik nemirkykit kalio permanganato tirpale!!!! Kalio permanganatas labai issausina ir taip sausa tos vietos odele, gali atsirasti net itrukimu ir kiekvinas sisiojimas vaikui tampa tikra kancia
as savajam apziurejau 2 metuku. kazkaip man pasirode keista ta jo pelyte. tai nuejom pas gyd. pasake, kad suaugusi skura ir reikia operuoti
O gal kas žino, kada tai jau problema? Mano keturmetis vaikas nesiskundžia, uždegimų neturim, bet apyvarpė tai visai neatsismaukia. Porą kartų maudant bandžiau - tai tik porą milimetrų ir vaikas jau atsitraukia, sako, kad skauda. Kada reikia tos minimalaus apipjaustymo operacijos? O jei dabar neatsismaukia, tai kai jam bus 18 metų jau atsismauks?
QUOTE(Dosikas @ 2009 02 18, 18:15) O gal kas žino, kada tai jau problema? Mano keturmetis vaikas nesiskundžia, uždegimų neturim, bet apyvarpė tai visai neatsismaukia. Porą kartų maudant bandžiau - tai tik porą milimetrų ir vaikas jau atsitraukia, sako, kad skauda. Kada reikia tos minimalaus apipjaustymo operacijos? O jei dabar neatsismaukia, tai kai jam bus 18 metų jau atsismauks? Mums tai tapo problema 5 m. kai visai neatsismaukdavo ir šlapinantis išsipųsdavo apyvarpė, dar kartais parausdavo, tai nuvedžiau pas daktarą ir po savaitėlės išoperavo. Praėjo metai viskas pilnai susitvarkė. Buvo visiškai priaugusi odelė. Po operacijos dar buvo suaugimų, bet besikasant visiškai atitrūko ir dabar vyrutis liuks (gerai, kad manimi pasitiki ir viska parodo
Maniskis irgi kelis kartus skundesi,kad skauda... paziuriu - galiukas paraudes
QUOTE(juraza @ 2009 03 04, 13:10) Maniskis irgi kelis kartus skundesi,kad skauda... paziuriu - galiukas paraudes kazkokia panasia beda turejo ir mano kleckas.tai kmuk daktaras liepe tept lioton tepalu ir madyt kalio permanganato tirpale.pagerejo po pirmo maudymo tirpale.nes matyt jam labai skaudejo tai verke ir net kelnyciu neleido uzmaut.ivare man baimes nemazai
Šiaip pagrindinis vaistas ramunėlių vonelės ir apiprausimai. Maniškiui kartojasi kartais tie paraudimai ir skausmai, bet operacijos niekas nesiūlo. Užtenka ir apsiplauti.
Sveikos mamytes, padekit kad neskaudetu, kuo tepti nes labai skauda, sedejo ramuneliu voneleje, tai 5 minutem skausma nueme, dar speciau iki vaistines.Aciu.
Sveikutės. pas mano keturmetį ant peliuko galo daug odeles ir visiškai neatsismaukia, kartais būna galiukas paraudes, bet mano vaikinukas nesiskundžia, kad skauda. O kai siusioja tai trupučiuka išsipučia galiukas. kažkaip paskutiniu metu dažnokai paraudes būna, tai truputi neramu. Eisim kitą savaitę pas gydytoją pasirodyt.
Mes 3,5 m taip pat operavomės.Daznai skusdavosi kad skauda. Na dabar irgi kartais pasiskundzia, tai vaklare visada paplaunu su kalio permanganatu.Po to praeina.
O kur tas operacijas daro?
As dabar galvoju visu pirmiausia kreiptis pad seimos gydytoja, gauti nukreipima - bet kur?
Tai seimos gydytoja viska pasakys, patikrins ir nusius pas chirurga, o jis patikrins ir jei reikia paskirs data operacijai, nors tokia ten operacija- rtuputi prapjauna, ir kai atsibunda vaikas jau vaziuoji namo.
QUOTE(Domke @ 2009 06 06, 20:45) Po operacijos uždeda tvarstį dienai kitai, tada neskauda, o po to truputuką, pora dienelių jautrus labai buvo. Po savaitės jau pamiršom viską. Svarbiausia, kad narkozę gerai parinktų ir klausytis daktarų nurodymų. Dar po operacijos galiukas džiūti ima, juk įpratęs buvo pasislėpęs būti
maniskiui jau3.5m.,as jam nuo pat mazens pries miega plaudavau su intim.muilu,ir ramuneliu voniale dariau.Dar kol kas iki galo skuryte nenusmaukta,pas daktara nebuvom.Jam nors neskauda,bet nezynau ar jau turetu ji iki galo nusmaukt? Gal dar per anksti? Vaikas taip pryprato prie maudyniu,kad jei as pamirstu kartais,tai visada primina
QUOTE(callmyname @ 2009 06 03, 16:32) O kur tas operacijas daro? As dabar galvoju visu pirmiausia kreiptis pad seimos gydytoja, gauti nukreipima - bet kur? Vilnietems rekomenduou nueit pas seimos daktara,paimt siuntima i konsultacine pol-ka santariskiese pas urologa ir uzsirasyt pas daktara Biliu
Na va ir mūsų berniuką ši bėda užpuolė. Labai gaila vaiko, jau taip skauda iki klykimo
Laba dienuke,
Mamytes, turiu suneli ,kuriam uz keliu meneisu bus 4 metukai. NUgi net nezinau, kodel anskciau nepastebejau, bet jam manomanymu seklides nenusileide Prisiskaiciau visokios info, tai tiek susinervinau, o juk mus is ligonines gimus isleido visus tvarkingus, su nusileidusiomis seklidemis, bet kai maziukas buvo, tai netaip ir ciupindavau as ten, nes pavalius kiausiukus viskas tvarkigai atrode, o dar jau kuri laika neramu man.... Tikiuosi dar nebus per velu operacija kokia daryti ar tik, kad nebutu blogai vaikui, bo kapiec.... Gal kas susidurete su siuo reikalu!? Bo Dievazi, tiek bijau, kad nebutu per velu
beskaitant jusu isgyvenimus,kilo man toks klausimas,ar jus kiekvieno plovimo metu atsmaukiat odele ir plaunat.mano suneliui jau virs 3 metu,nesu niekad atitaukusi odeles ir jokiu problemu su anuo galu neturime.aciu uz atakymus
mano maziukui 5metukai-pasiskunde, kad skauda-jokiu paraudimu, jokiu kraujuku-nieko. pamaniau gal triusikeliai spaudzia-pripirkom laisvesniu-nebesiskundzia, gal tokia bedele ir tebuvo, bet kas keisciausia, kad pasimeciau nezinojau net kur kreiptis. gerai, kad nieko rimto ir nebuvo
sveikos, mamytės,
susidurėm ir mes su kažkokia problemėle, sūnui 4m.8mėn. niekad neatsmaukinėdavom mes peliuko, niekad nesiskundė kad jam skaudėtų, o va kelios dienos sako kad paskauda, ne kai šlapinasi, o kai pačiupinėju ar spusteliu, reiks kreptis pas gyd. jei nepraeis QUOTE(mejinga @ 2010 12 03, 11:23) sveikos, mamytės, susidurėm ir mes su kažkokia problemėle, sūnui 4m.8mėn. niekad neatsmaukinėdavom mes peliuko, niekad nesiskundė kad jam skaudėtų, o va kelios dienos sako kad paskauda, ne kai šlapinasi, o kai pačiupinėju ar spusteliu, reiks kreptis pas gyd. jei nepraeis gal uzsigavo kazkur? as va pries savaite vistik nuveziau savo penkiameti pas vaiku uzrologa, nes irgi cia prisiskaiciau SM kad atsmaukinet, valyt plau ir t.t. nieko to nebuvau niekda darius, uzdegimu taip pat nebuvo, kitu bedu irgi nebuvo...taciau paziurejau, kad niekas pagal mane ten jam neatsismaukia as va pries savaite vistik nuveziau savo penkiameti pas vaiku uzrologa, nes irgi cia prisiskaiciau SM kad atsmaukinet, valyt plau ir t.t. nieko to nebuvau niekda darius, uzdegimu taip pat nebuvo, kitu bedu irgi nebuvo...taciau paziurejau, kad niekas pagal mane ten jam neatsismaukia [/quote] O koki tepaliuka israse?
Pas mus irgi ta pati problemele su atsismaukimu.Visa laika vaiksciojau pas gydytoja ir niekada niekas ner sakes kad reikia kazka daryti su berniuku pimpaliukais
jei kas neatsitraukia, kas turi atsitraukti, tai geriausia operacija ir tiek. Labai greita su narkoze, vaikas nieko nejaucia. Visos bedos dingsta ir kuo anskciau, tuo geriau.
maniškis kelis kartus parėjęs iš darželio skundėsi, kad skauda.
tai vis "nupurškėm" dušu, ir leidom jam "kvėpuoti". paraudimas dingo. |