GiedrUla
2004 02 13, 16:45
Pirmiausia noriu pasakyt,kodel negimdziau Vilniuj.......nors esu Vilniete.Kadangi turiu fantastiska ginekologe,ji mano mamos geriausia drauge,ir siaip nuostabus zmogiukas,tai nusprendem ,kad jau pas ja tikrindavausi ,tai ir vaikiuko gimima patikesiu jai Gimdziau Trakuose. Pavasaris.....tai silciau ,tai salciau......o as vis nesulaukiu,kadas mano "pasazircikas" pasauli pamatys....... Data buvo Geguzes 14.Kadangi mano gimtadienis balandi,mano mamos irgo,tecio geguze,mano vyro geguze,tai vaikiuka irgi paplanavom,"kad butu silta,grazu",geguzes menesiui laksciau po visur,po parduotuves,po svecius,i boulinga,(aisku,kamuoliu jau nekilnojau)-siaubiau valgiarascio turini , karts nuo karto suskaudedavo,o as visais varpais is kart......GIMDAUUUUUUUU,nuvaziuojam,ogi nieko,vis nuzvelgdavo mane akuseres su sesutem , atejo geguzes 14....nuvaziavau i trakus,su visa manta,chalateliais,sauskelnem,kremukais,aliejukais ir t.t., o daktare man ir sako,nu ne laikas dar.....vaziuok namo......-kaip namo?-nu,vat taip palauksim savaitele...kol pats mazius sugalvos krapstytis lauk.... na ka gi,aisku apsidziaugiau,nes labai bijojau gimdyt,vien ta dezinia,tas didziulio skausmo laukimas dare savo,o kadangi is prigimties labai jautri skausmui,tai visiems jau seniausiai buvau paskelbus,kad gimdysiu tik su epiduriniu nuskausminimu,susitariau su vietine anesteziologe,liepiau jai man prisiekt kad tikrai nuskausmins,nes jei as nualpsiu ar ka , nuo skausmo,nebus kam pasakyt va..... dienos bego,jauciausi kaip ir neblogai,bet sunku jau buvo,stora buvau be galo,nors siaip priaugau nei daug nei mazai -16kg. atejo pirmadienis,geguzes 19,gydytoja mano paskambino ir pasake,kad ryte mane vesis i trakus (ji irgi vilniete)apziuret,ir apspresim situacija vietoj,kaip daryt......nes maze ( jau zinojau,kad bus mergyte) ten visai gerai buvo isitaisius,ir niekur nenorejo judet ,as isimeciau kelis daikciukus,maniau,aj..vel grysiu...... vyras isejo i darba,viskas kaip visada,nieko neeilinio....... nuvaziavau,paziurejo,"trys pirstai" atsidarymas....hm...gulames i skyriu.... NU VA TADA IR PRASIDEJO...... atsiguliau,palatoj viena,bandau knyga skaityt neiseina,vis sirdies tonus rasyt reik eit ,tai i toleta,kaip zinia labai daznai norisi  o saremiu ner,ir vaiksciojau,ir tupinejau,ir ant soniuku varciaus....nieko...atvaziavo vakare vyras.....pakalbejom,isvaziavo  pasilikau ligoninej,o daktere mano atejo ir nusprende,pagal vaikiuko bukle,kad rytoj,(geguzes 20)gimdysim,bet kokiu atveju.Tai spekit ar as nors akis buvau sumerkus....... o juk skyriuj viskas girdisi,gimde ta nakti gal 3 moterys,o klyksmai,o sauksmai,siaubelis........ 6val ryto,atvaziavo mano daktare,sako viskas einam apsiziuresim......nieko naujo "trys pirstai"-leisim vandenis-......  padare klizma...( pirma kart gyvenime ),paskui pagulde ant kedes,kazka krapstinejo,krapsitinejo.jauciu kazkas siltas beeeeeeega per kojas ir bliudziuka..... nuleido vandenis ir tada prasidejo laukimas saremiu.Po geru 15 minuciu prasidejo,po truputi maude,vis stipriau,dazniau....emiau skambinet vyrui...mazdaug: varai cia greiciau,nes JAUU....tuoj gimdysiu (o kad iki GIMDYMO dar toli negali gi zmogus zinot )atvaziavo,as jau varciausi ant lovos,klause sirdute,saremiai buvo kaip reikiant......is tikruju neisivaizdavau,kad gali taip skaudet,bet kentejau.....daktare vis isvengdavo klausimo del nuskausminimo....a,tiesa,vyras labai padejo man per saremius,bet nemasazuodamas ,o kai as gulejau ant sono,tai jis mano virsuj esancia koja pakeldavo,kad galvyte geriau statytusi,bet skausmelis buvo dar didesnis as jau predejau visas sienas ramstyt,vyra uz gerkles griebt,....jis mane glostyt,as jam- BAIK TU CIA MANE CIUPINET,NELYSK,DINK,....labai nervino prisilietimai.... na kagi,atejo mano anesteziologe,tai man net akyse nusviesejo,sakau gelbekit mane..............greiciauuuuuuuuuu ji ziuri i daktare,o daktare manes ir klause,-ar nori nuskausminimo?kaip darom?ar gali kentet?ar dar iskentesi?ar turi jegu?juk vaikiuka reiks isstumti - "iskakoti"? sakau,skauda,labai,( o smegenyse kaip mygtuka kazkas perjunge)iskentesiu,nereik jokiu nuskausminimu,ka cia man siulot,jokiu vaistuuuu...... nu ir vsio,nenuskausmino,o man jau viskas zaliavo ir melynavo ir baltavo,ant vyro pakabedavau ,ant daktares,ant akuseres,......sako,apziurim tave,o jau jausmelis kai per saremis tau ranka laiko "ten" ir ziuri kaip galvyte slenkasi tai siaaaaubas,maniau nuo kedes nusoksiu ir tiesiai pro langa is 3 auksto o daktare ir sako:ojeeeeeeeei,begam ant stalo,jau gimdom,gimdom.... o tada visai nebeskaudejo,tik ziauriai kakot norejos,nu cia taip aisku ir turi but,bet toks nekoks jausmas,atrodo,kaip desi tuoj,tai visa gimdykla paskes s... vat ir prasidejo stumimas,o mano vyrui pilva susuko  sako,einu i WC negaliu kentet,tuoj atbegsiu,dar daktare vaistu jam dave,o as ir sakau visai komandai:-tai kada gi as pagaliau pagimdysiu,kiek galima????? sako:tuoj tuoj,keli saremiai ir viskas...... praeina keli saremiai,ir nieko, vel klausiu,vel sako tuooooj o mano vyro ner ... bet per kita saremi jauciu,kad jau jau jau viiiiiskas  ir vyras ibega,sako,va jezau,praziopsojau  ir ant ranku paeme dukriuka,as apsiverkaiu,pagulde man ant krutines,paciulpem papuka  3700gr,51cm,mergina didelem zydrom akim,truputi paverke,kaip pridera,  o pasku visus atidziai tyrinejo....... vat taip vat mes gimem,ir sekmingai augam,o kad gimdziau trakuose esu be galo patenkinta,antra vaikiuka taip pat gimdysiu ten
GiedrUla
2004 02 13, 17:17
nu jo,bet pamasciau,kad svarbiausia,kad per saremius padejo,o jau ten tai kaip ir darbas didelis vyko.....tik siaip but buve malonu
nuobodi
2004 02 13, 17:24
| QUOTE (GiedrUla @ 2004 02 13, 16:45) | - BAIK TU CIA MANE CIUPINET,NELYSK,DINK,....labai nervino prisilietimai.... |
nuo sitos vietos ir mano panasus gimdymo scenarijus.
Ale kazkoks linksmas gimdymas tavo buvo. Nors ir labai tau skaudejo, tu nepyk, bet man labai linksma buvo skaityt tavo pasakojima. Saunuole ! Graziai ir linksmai pagimdei ! P.S. Kita kart vyruj naktipuodi paimkit !
| QUOTE (GiedrUla @ 2004 02 13, 16:45) | o tada visai nebeskaudejo,tik ziauriai kakot norejos,nu cia taip aisku ir turi but,bet toks nekoks jausmas,atrodo,kaip desi tuoj,tai visa gimdykla paskes s... |
Geras jausmas, atrodo gerai issish**** ir palengves... Bet nelabai baisus gimdymas, jei apie antra galvoji?
GiedrUla
2004 02 19, 17:29
| QUOTE (viva @ 2004 02 19, 11:03) | | QUOTE (GiedrUla @ 2004 02 13, 16:45) | o tada visai nebeskaudejo,tik ziauriai kakot norejos,nu cia taip aisku ir turi but,bet toks nekoks jausmas,atrodo,kaip desi tuoj,tai visa gimdykla paskes s... |
Geras jausmas, atrodo gerai issish**** ir palengves... Bet nelabai baisus gimdymas, jei apie antra galvoji?
|
nu tam skausmui ner lygiu,o as tai ne ypac linkus maryte melnikaite but......bet tas dziaugsmas,kai pamatai savo maziu,visus skausmus uzgozia beje,as pagimdziau 15.50 o 17 val, pati i tulika nuvariau....  tai sesutes prie tuliko atbego ziuret ar neisvirsiu kur sialia kristolinio sosto  nieko......norma......tai matyt ir gimdziau nesunkiai,siaip jokiu plysimu,nieko.
grazi istorija! saunuole mamyte!
Atrodo viskas paprasta, kai baigiasi, ar ne taip O as laukiu ir bijau, laukiu ir bijau, data kovo 13d., bet vis vaidenasi, kad gimdysiu anksciau laiko... gal todel, kad tam tikra situacija... Gimdysiu Kaune, savo gimtajame mieste, nors su vyru neseniai atsikrausteme i Moletu raj., zodziu esu kaime, o iki "civilizacijos" apie 100km... prisiskaiciau knygu ir prisirankiojau kitos info, jog tureciau speti nusigauti iki ligonines, pirmas vaikelis ir t.t., bet galbut vaziuosiu pas mamyte ir sedesiu Kaune, lauksiuuuuu Ar tikrai skauda labai? As ir reaguoju i skausma jautriai, per menesiniu skausmus lipdavau sienom  , nors iskenti ir viska pamirsti... Akusere skausma prilygino sutraukto raumens, taip vadinamo meslungio skausmui, tik 100 kart skaudziau, nu nieko sau  kai sutraukia raumeni nakti, tai pasoku iki lubu, o cia 100 kart labiau? P.S. Man labai grazus vardas Ula, neseniai man sove i galva, o dar cia tavo dukryte tuo pat vardu, tikrai man jis labai patinka  Tetukas laukia krepsininko, bet man regis bus Ula  O dar ir pavarde be galo ilga, reik trumpo vardo
GiedrUla
2004 02 20, 09:52
| QUOTE (Kate @ 2004 02 19, 23:31) | Atrodo viskas paprasta, kai baigiasi, ar ne taip O as laukiu ir bijau, laukiu ir bijau, data kovo 13d., bet vis vaidenasi, kad gimdysiu anksciau laiko... gal todel, kad tam tikra situacija... Gimdysiu Kaune, savo gimtajame mieste, nors su vyru neseniai atsikrausteme i Moletu raj., zodziu esu kaime, o iki "civilizacijos" apie 100km... prisiskaiciau knygu ir prisirankiojau kitos info, jog tureciau speti nusigauti iki ligonines, pirmas vaikelis ir t.t., bet galbut vaziuosiu pas mamyte ir sedesiu Kaune, lauksiuuuuu Ar tikrai skauda labai? As ir reaguoju i skausma jautriai, per menesiniu skausmus lipdavau sienom , nors iskenti ir viska pamirsti... Akusere skausma prilygino sutraukto raumens, taip vadinamo meslungio skausmui, tik 100 kart skaudziau, nu nieko sau kai sutraukia raumeni nakti, tai pasoku iki lubu, o cia 100 kart labiau? P.S. Man labai grazus vardas Ula, neseniai man sove i galva, o dar cia tavo dukryte tuo pat vardu, tikrai man jis labai patinka Tetukas laukia krepsininko, bet man regis bus Ula O dar ir pavarde be galo ilga, reik trumpo vardo |
nebijok :)as irgi nuo menesiniu skausmo sienom lipau,stipriausius vaistus gerdavau,karta net greitaja issikvieciau nes negalejau jau iskentet,tai atvaziavusi tik pasake,kad nieko tokio,gimdymo skausmaidaug stipresni  bet zinok,kai jau gimdai,tai viskas vienodai,tik zinai,kad tuoj pamatysi savo maziuka  o galvojant apie ji,daug lengviau daros,pagimdysi,gal ir be nuskausminimo  nes kaip bebutu,jis kenkia maziukui  o siaip tai,tegu vyras buna salia ar kas nors,bus ramiau  gali nieko nedaryt,sedet,ar siaip blevyzgot,bet kai jauti,kad savas salia,kazkaip ramiau o varda mes irgi rinkom trumpa irgi del to,kad pavarde bais ilga  ir zinok,poliklinikoj esam vieninteles su tokiu vardu
skaitau suklususi. mums zada mergyte, o mes galvojam Ula krikstyt, taip ir uzklydau. dar 7 savaites liko. taip jau iseina, kad ne Lt gimdysiu. Danijoj sedim, as daniskai nieko nesuprantu, neseniai atvaziavom. vyrui teks vertejaut gimdant. hm... cia danai tie visai demesio nekreipia: gali gimdyt kur papuola (namie dazniausiai gimdo) ir kaip papuola(kniubscia, keturpescia ar tupedama, prisitaiko). epiduros neduoda be reikalo ir ultragarso nedaro niekam, tik kai reikalas yra. nepaprasysi taip sau nuejes. tvarka tokia. Lt darem. parasysiu, kaip sekesi, jei kam idomu bus.
| QUOTE (karile @ 2004 05 22, 23:46) | skaitau suklususi. mums zada mergyte, o mes galvojam Ula krikstyt, taip ir uzklydau. dar 7 savaites liko. taip jau iseina, kad ne Lt gimdysiu. Danijoj sedim, as daniskai nieko nesuprantu, neseniai atvaziavom. vyrui teks vertejaut gimdant. hm... cia danai tie visai demesio nekreipia: gali gimdyt kur papuola (namie dazniausiai gimdo) ir kaip papuola(kniubscia, keturpescia ar tupedama, prisitaiko). epiduros neduoda be reikalo ir ultragarso nedaro niekam, tik kai reikalas yra. nepaprasysi taip sau nuejes. tvarka tokia. Lt darem. parasysiu, kaip sekesi, jei kam idomu bus. |
Suprantu tave del kalbos... as norvegu moku ir Norvegijoj pragyvenus pora meteliu, bet kai nuvaziuoju i Danija, nei beee.... Atseit svedu, norvegu ir danu panasios kalbos, bet danai kalba su bulve burnoje (cia taip sakoma), tai skamba baisiai keistai  bet zmones draugiski ten, is Skandinvijos saliu patys draugiskiausi, matai ir gimdyti gali kaip nori, ne taip kaip Lt, kaip daktaram patogiau  manau, kad bus viskas gerai, nes zmones ten labiau nusiteike bendraut ne Lietuvoje  Sveikinu jei turesi mergiska, zinok, tikras dziaugsmas tureti maza princesyte namie  sekmes
vaiduoklisss
2007 03 31, 10:55
GudriLapė
2009 01 13, 11:17
labai graži istorija
saule08
2009 01 23, 10:19
matai ka daro noras, kad maziukui viskas butu gerai, net ir epiduro, aip norejai nedarei. saunuole, sveikinam  dabar brolio reikia
*Martyna*
2009 01 24, 14:52
Man labai linksma istorija pasirodė- juokiausi  Ir iš viso kai viskas praeina, atrodo prisimeni viską su nostalgija ir dažnai tai sukelia juoką, nors tuo momentu tikrai nejuokinga  Sveikinu su dukrytės gimimu ir linkiu jums viso ko geriausio
Jonozmona
2009 01 24, 21:40
Sėkmės augti
cytrynka
2009 01 25, 23:39
Šaunuolė mama
man tai idomiausia tai, kad taip buvai nusiteikusi gimdyti su epiduro, o po to staigiai paties gimdymo metu pasikeite viskas... sveikinu pagimdziaus! aukite sveikutes
|
|