Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vėluoja mėnesinės
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Viskas apie menstruacijas
vija23
Si men jau 11 dienu kaip veluoja menesines. Jokios kontracepcijos nevartoju. Ciklas paprastai labai reguliarus (27-28d) ir jei veluodavo tai max pora dienu. Beje ir sausi 5 dienom velavo. Nestumo testas neigiamas. Ir tikrai ne nuo streso, kadangi paskutiniu metu gyvenu pakankamai ramu gyvenima, o beje, kai kazkada turejau tikrai dideliu problemu nevelavo. PADEKIT!!!
vija23
pasidariau vakar dar viena testa ir pasirode tokia neryski rozine juostele... Seimos konsultavimo centre (cia Italijoje) man paaiskino, kad jei ta juostele neryski, tai dar neaisku, ar esi nescia ir liepe pasidaryti kraujo tyrimus. Problema ta, kad man labai skauda pilva. Ir kadangi jau esu turejusi viena persileidima, labai bijau, kad vel neatsitiktu kas nors panasaus. Nezinau kaip elgtis? Kraujo tyrimu atsakymai geriausiu atveju bus tik penktadieni. Ir tam centre man patare, kad jei vis delto atsakymas teigiamas, kuo greiciau begti i ligonine apziurai.
Kodel man nepasiule is karto atlikti apziura ir pasakyti kas daros? Juk jei neesu nescia, tai vadinasi vis tiek yra kazkas negerai, kadangi siandien jau 16d kaip veluoja.
Rita Matulionytė
Pirmiausiai įsitikinkite ar nesate nėščia-atlikite testą. Taip pat
apsilankykite pas ginekologą-ar nėra kokio susirgimo.
Staigus svorio kritimas,nuolatinis maisto medžiagų trūkumas labai sutrikdo kiaušidžių funkciją,todėl ir dingsta mėnesinės.
rainbow
jeigu neesu nescia, esu paaugle, pradejau mazinti maista ir dingo menesines! ka reikia daryti? ar tai rimta??
Rita Matulionytė
Taip, tai labai rimta.Jei jau dingo mėnesinės,tai reiškia,kad valgote per mažai. Būtinai sureguliuokite mitybą!
Dimpolina
Ramybes neduoda vis neprasidedancios menstruacijos.
Jau 9 menesius nevartoju kontraceptiniu tableciu (pries tai apie 4
metus vartojau Cilest), ciklas visuomet buvo reguliarus, jei ir
persistumdavo, tai + - per viena diena.
Dabar turejau susirgti 05.21, bet dar ir siandien (06.02)nieko
nevyksta. Su vyru nesisaugojam ir nestumas butu labai maloni
zinia, taciau nestumo testai (jau dariausi 2) neigiami.

Labai noriu Jusu konsultacijos!!!!

Informacijai: paskutiniu menesiniu pirma diena buvo 04.20.
beje, svarbi pastaba- po paskutiniu menesiniu praejus mazdaug
savaitei ar dviems, pasirode labai labai nedaug, bet lyg ir sviezio
kraujo isskyrose, po to kelias dienas rudai "patepe".

Labai nekantriai lauksiu Jusu konsultacijos!!!
Rita Matulionytė
Geriausiai būtų pasirodyti ginekologui,atlikti ultragarsinį tyrimą(įvertinti gimdos gleivinės storį,kiaušidžių būklę).Kadangi mėnesinių susilaikymas nėra didelis,galite dar truputį palaukti.
Julena
Sweiki, prieš gimdymą mėnesinės buvo nereguliarios, kartą per 1,5 mėn, tai kas mėn, tai kas 2 mėn. Pagimdžiau, maitinau 9 mėn, pabaigiau maitint, susirgau. Lygiai už męnesio, tą pačią dieną, vėl susirgau. Jau apsidžiaugiau, kad mėnesinių ciklas po gimdymo atsistatė biggrin.gif Bet šį mėnesį vėl tą patį istorija, jau 11 dienų vėluoja mėnesinės. Pasidariau nėštumo testą - neigiamas atsakymas. Geriu vitaminus, dietos nesilaikau, aktyviai nesportuoju, tai kas gali man būti?
Rita Matulionytė
Gali būti,kad ir po gimdymo ciklas bus toks pat,kaip ir prieš jį.
nema
Labadiena, norejau paklausti kiek gali veluoti menstruacijos?Visada buvo reguliarios, o dabar veluoja savaite.Nestumo testas neigiamas.Laukti dar ar kartoti testa?Ar pigus testai patikimi?Aciu.
Rita Matulionytė
Testą kartokite po savaitės.Šiaip jau visi testai patikimi,bet galite pabandyti kitos firmos.
scarlete
sveiki. man 22 metai, menesiniu nera jau du menesiai. unsure.gif atlikau jau du nestumo testus(nors visada saugomes) - vis tas atsargumas. testas abu kartus buvo neigiamas, tai kur tos menesines? anksciau taip yra buve(veluodavo apie pora menesiu). pries keleta menesiu lankiausi pas ginekologe, uztikrino mane, kad taip gali buti, nes esu liesa - ugis 172, svoris 50kg.siaip jokiu sveikatos sutrikimu kaip ir nera(isskyrus problemine veido oda), pastoviai vartoju vitaminus.
dekui uz atsakyma
Rita Matulionytė
Tai,kad nėra menstruacijų,rodo kiaušidžių funkcijos sutrikimą,kurį reikia koreguoti.Tačiau tai turi atlikti Jūsų gydytojas,Jus apžiūrėjęs.
maminčius
štai jau 2 mėnesiai nesergu mėnesinėm, bet "tepa" kokias 5 dienas, bet nesusergu. prieš 5 mėnesius buvo taip pat, bet po 3 mėnesių susirgau. tada buvau nuėjusi pas ginekologę, bet vaistų neišrašė, sakė palaukti, jei per 3 mėnesius nesusirgsiu ateiti, bet susirgau nebėjau. dabar vėl kartojasi. su vyru saugomės prezervatyvų pagalba, nes ilgai maitinau krūtimi, bet kaip nustojau maitinti taip ir likome prie šios apsaugos. ka man daryti? ar vėl kreiptis pas gydytoja. mano sesei taip būdavo tai ištyrė kad yra policystydinė gimda, gal ir manes tas laukia.
Rita Matulionytė
Iš tiesų, neapžiūrėjus nieko negalima pasakyti.Kreipkitės į gydytoją.
Daivulis8
Laba diena, Gerb. Gydytoja, pastaruojau metu neramina tokia situacija. 9 metus gėriau kontracept. tabletes, kai užsinorejome leliuko, nuejau pas savo gydytoja, ši mane apžiurejo ir pasake, kad viskas tvarkoj, galime bandyt smile.gif Tačiau aš nesusergu, nuo paskutinių menesiniu praejo 40 dienu (pilva vis pamaudžia, kaip prieš sirgima, bet nieko. Neštumo testai neigiami). Mano ciklas būdavo 28 dienos. Prieš pradedant vartoti KT, ciklas buvo reguliarus. Kas čia vyksta ? Gal man jau laikas lėkti pas ginekologe ?
Ačiū už Jums už atsakyma.
Rita Matulionytė
Labai nesijaudinkit.Greičiausiai šį ciklą neįvyko ovuliacija, todėl šiek tie sutriko hormonų pusiausvyra ir mėnesinės neprasidėjo laiku. Jei tai kartosis kelis ciklus iš eilės, pasirodykite gydytojui.
** Svaja**
Sveiki, 4u.gif taigi pradesiu nuo to kad mano ciklas visad kaip laikrodukas ty 25 cd.pask men buvo 07.12 dabar ju dar nera . BT laikosi 37.nestumo testai neigiami(dariau sestadieni ir si ryta TY 08.06 ir 08.09) g.gif g.gif .vakar vakare pasirode gleives su kraujo gijomis jau manaiau kad sirgsiu o si ryta vel svaru,nieko nesuprantu schmoll.gif schmoll.gif .O BT si ryta buvo 36.9.Gal karstas oras gali ytakoti ciklo pokycius?? ar problemos gali buti rimtesnes?? ACIU 4u.gif
Rita Matulionytė
Nemanau, kad tai išties rimta problema. Kiekvienai moteriai retkarčiais gali būti nežymūs ciklo svyravimai. Jei tai kartosis dažnai, pasirodykite gydytojui.
mexx111
sweiki
mane kamuoja problema susijus su menesiniu velavimu. Jos veluoja jau 28 dienas. apskritai budavo kad veluoja plius minus 2 dienas,bet siaip visados man jos reguliarios. kai velavo 8 dienas pasidariau nestumo testa jis buvo neigiamas,kai 14 dienu velavo pakartotinai dariau nestumo testa taciau ir sis rode neigiama.BT 36.5 ir ji nekinta.jokiu pasaliniu poveikiu man nera,nebent tas kad jauciu pilve sunkuma,jokiu vaistu nevartojau,tik beta korotina. daktarai sako lauk lauk daugiau nieko.
nezinau ka galvot. gal tie nestumo testai negerai rodo.
Rita Matulionytė
Paprastai, nėštumo testai "rodo gerai", tačiau gali būti, kad pastojote žymiai vėliau, todėl testus laikas nuo laiko (maždaug savaitės intervalu) pakartokite. Žinoma, gali būti tiesiog ciklo sutrikimas, ir jei Jus apžiūrėjus nieko nenustatė, ištiesų belieka laukti.
-zuika-
Sveiki! noreciau jusu paklausti, ar gali tetas meluoti? man visada budavo labai nereguliarios menesines, taigi ju velavimas niekad nekeldavo dideles panikos...bet dabar jos veluoja jau daugiau nei puse metu( siaip ciklas budavo mazdaug 35-65d) kiekviena menesi dariausi testa, taciau kaskart tik viena juostele...tokio menesiniu velavimo dar nera buve.........su vyru labai trokstam turet vaikeli ir jau nesisaugom metus, taciau testas rodo tik viena juostele, bet man ar gali but kad jisai meluoja?nes per paskutinius menesius ziauriai priaugu svori, o draugai vis klausia "gal tu jau nebeviena?"
Rita Matulionytė
Paprastai testai nemeluoja, tačiau Jums reikėtų pasirodyti gydytojui.
nika87
Sveiki,

norejau paklausti, kiek gali veluoti menesines, kad nereiketu nerimauti? Kaip suprantu, jei, pvz, ciklas 30 dienu, tai normalu, jei prasides keliom dienom anksciau ar veliau?
Mano ciklas nera reguliarus, kartais menesio pertrauka budavo, bet dabar 2 menesius jau nera. Lytiniu santykiu dar neturejau. Paskutini karta menesines buvo pries apytiksliai 2 menesius ir ta karta 10 dienu geriau Duphaston (pagal gydytojos ginekologes nurodyma), kad prasidetu. Kreipiausi tada i ginekologe del to, kad menesines velavo 2 sav. Esu pilnamete.

Labai dekui.
Rita Matulionytė
Jūs teisi. Svyravimai gali būti apie keletą dienų. Jei kokį kartą per metus mėnesinės vėluoja 1-2 sav. tai irgi nieko baisaus. Tačiau, jei tai kartojasi nuolat, būtina ciklą koreguoti.
dzordzita23
Sveiki. Man veluoja menesines jau savaite. Ispradziu maniau, galbut esu nescia, bet testas-neigiamas. paskutinius tris menesius menesines buvo laiku, bet siaip man jos veluodavo, bet tik 2-3 dienas.krutine skauda kaip pries menesines. ka tai galetu reiksti?ar tai gali buti kokios nors ligos pozymis?aciu
Rita Matulionytė
Kiekvienai moteriai retkrčiais gali būti įvairūs ciklo sutrikimai. tai nieko baisaus. Tačiau jei tai kartosis kelis ciklus iš eilės, pasirodykite gydytojui.
Nomad
Labas vakaras,
Naudoju KT , bet pradejo mausti pilvo desineje ir pradejau lytiniuose organuose jausti nieztejima , buvo patine, skaudejo. Itariau, kad tai grybelis. Likus gerti paskutinems 2 KT tabletems as namuose turejau Diflucan ir isgeriau.Tinimas praejo, bet nieztejimas ne. o po 4 dienu turejau pradeti sirgti, bet nepradedu. Ar tai gali buti vaistu poveikis? KT vartoju nepilnai metus. Lytiniai santykiai su pastoviu partneriu.
Aciu
Rita Matulionytė
Vartojant hormoninę kontracepciją, kartais pertraukų metu kraujavimas vėluoja, arba jo visai nebūna. Jei teisingai gėrėte tabletes, ir tikrai negalite būti pastojusi, nesijaudinkite, sekančią pakuotę pradėkite po 7 dienų pertraukos( net jei kraujavimas ir neprasidės). Jei situacija kartosis, pasirodykite gydytojui.
milnera
Laba diena,
gal galiu užduoti Jums vieną klausimą? Matote man mėnesinės vėluoja jau savaitę, bet jaučiuosi taip lyg jos bet kurią sekundę turėtų prasidėti, pilvas išpūstas, nugara skaudi, bet niekaip neprasideda. kažin ką man daryti. Nėštumo testą dariau, bet neigiamas. Tikriausiai ir negalėčiau būti nėščia, jei pilvas išpūstas ir jausmas lyg prieš mėnesines? Būčiau labai dėkinga už atsakymą.
Ačiū Jums.
Rita Matulionytė
Jei testas neigiamas, tai nėštumo greičiausiai nėra. Tai tiesiog ciklo sutrikimas. Keletą dienų palaukite, mėnesinės turėtų prasidėti. Tačiau jei jos neprasidės dar ilgai, arba jei tokie sutrikimai kartosis, pasirodykite gydytojui.
Furtado
Man susilaike menesines, ko anksciau niekada nebuvo, siaip ciklas 31-33 dienos, siandien jau 35 diena. Testa dariau du kartus ir likau nesupratusi - vienas bruksnelis ryskiai raudonas, kitas rausvas. Ka tai galetu reiksti??Beja, kelinta diena, jauciu pilvo apatineje dalyje, sonuose, strenose skausma kartais, bei padaznejo slapinimasis
Spragtukas
Sveiki, jau du menesiai kaip nesulaukiu savo "dienu" g.gif (anksciau budavo kas 30-32 d.) dariau testa pries keleta dienu - neigiamas... sis laikotarpis man kupinas itampos ir stresu, jauciuosi pavargusi. turiu pagrindo manyti, kad tame ir slypi mmm uzsilaikymas. bet gal jau reikia kreiptis i ginekologa? ar dar galiu siek tiek laukti?
Dekoju uz atsakyma.
Rita Matulionytė
Tokio testo tiksliai įvertinti negalima. Pakartokite su kitos firmos testu.
Rita Matulionytė
Žinoma keletas dienų tikrai nieko nepakeis, tačiau reikėtų pasirodyti ginekologui.
širdelė+
Laba diena,

mėnesinės buvo paskutinį kartą gruodžio 3d. Dariau nėštumo nustatymo testą sausio viduryje. Aš dar iki šiol nesusergu. Kas gali būti?

Ačiū
Rita Matulionytė
Tai mėnesinių ciklo sutrikimas, būtų gerai pasirodyti gydytojui.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.