Arbatos parduotuvėlėje nusipirkau imbiero cukruje. Man patiko, o vyrui dar labiau. Tas nupirktas 100g išgaravo per du vakarus. O tas 100g ne taip jau ir pigu-4,5lt. Gal kas bandėt namuose pasigaminti šių gurmaniškų saldainių?
nebandžiau, bet buvau radus internete receptą.... kaip juos pagaminti, visai nesudėtingas..
akropolyje 2.5
GITALE gal galetum imest cia ta recepta? labai jau idomu...
Na va, aš ir pati pabandžiau.O dariau taip:
imbierą supjausčiau plonom riekelėm ir užpyliau cukrumi(kad apsemtų).Po kurio laiko,o gana greitai,imbieras pradeda leisti sultis ir cukrus ima tirpti. po poros dienų cukrus ima kietėti,kol visiškai sukietėja.Manau,prieš tai imbierą jau reikia ištraukt,nes paskui labai sunkiai jis išsikrapšto iš sukietėjusio cukraus. Kitą kart imbierą pjaustysiu storiau.
Meduna,,radau tavo nuoroda,kaip ruosti imbierinius saldainiu.
Gal,galetume parasyti proporcijas [imbiero,cukraus} Busiu dekinga.
As turiu toki recepta:
500 g sviesios imbiero saknies nulupti ir supjaustyti plonomis riekelemis. Riekeles sudeti i storadugne keptuve ir ipilti vandens - tiek, kad tik apsemtu. Virinti virs silpnos ugnies apie 30 min. Tuomet vandeni nupilti, imbierus nusausinti ir pasverti. Pasverus deti atgal i ta pacia keptuve ir prideti tiek cukraus, kiek svere imbierai + apie tris saukstus vandens. Maisant uzvirti ir virinti tol, kol imbieras taps skaidrus, o skystis beveik isgaruos. Tada sumazinti ugni ir nuolat maisant pavirti kol beveik issauses. Galiausiai belieka atvesinti ir apvolioti cukruje. Sandarioj dezutej toki imbiera galima laikyti iki 3 menesiu.
mama-Greta,nuoširdžiai dėkoju už puikų receptuką
Bandysiu pasigaminti.
Regna,ir man labai idomu ar darei?
kaip tik šiandien savo tinklarašty apie kristalizuotą imbierą rašiau
Pragiedruliai,kol susiruošiau ruošti imbiierą atsirado nauja nuoroda.
Ačiū, Reikia,rytoj dar nusipirkti imbiero,kad gautūsi daugiau,nes ,norinčių bus nemazai. Man iškilo klausimas kai ruošiame svarainius,juos užpilame cukrumiIr,po to mes svarainius apcukruojameir dzioviname orkaitėje. Klausimas?jeigu mes tokiu būdu ruošime inbierą{pagal svarainių receptą},ar imbiere liks nedaugiau vertingų medžiagų mūsų sveikatai. Gal galima pasidalinti įgyta patirtimi. Pagal,mane verdant,daugiau žūsta medžiagų.Aš,dievinu nuorodą,bet,man i škilo toks klausimas . QUOTE(regna @ 2009 01 11, 02:38) Pragiedruliai,kol susiruošiau ruošti imbiierą atsirado nauja nuoroda. Ačiū, Reikia,rytoj dar nusipirkti imbiero,kad gautūsi daugiau,nes ,norinčių bus nemazai. Man iškilo klausimas kai ruošiame svarainius,juos užpilame cukrumiIr,po to mes svarainius apcukruojameir dzioviname orkaitėje. Klausimas?jeigu mes tokiu būdu ruošime inbierą{pagal svarainių receptą},ar imbiere liks nedaugiau vertingų medžiagų mūsų sveikatai. Gal galima pasidalinti įgyta patirtimi. Pagal,mane verdant,daugiau žūsta medžiagų.Aš,dievinu nuorodą,bet,man i škilo toks klausimas . kiek žinau, imbierą reikia nuplikyti tam, kad suminkštėtų. be to, taip išnyksta tie "siūlai" (gal esi pastebėjusi - kai tarkuoji ar pjaustai imbierą, viduje jo tokios it gyslelės.. tai jas kramtyt nelabai būtų malonu, o va apvirus jos dingsta). tiesa, gal išeitų ir kaip su svarainiais, tačiau pati nesu mėginusi, todėl nenoriu nežinodama patarinėti.
Pragiedruliai, :4u
paskaičiau,ir nutariau išbandyti abu varijantus. Pirma,ruošiu,kaip svarainius,nes turiu,nemažą šakni. O,kai nusipirksiu didesnį kiekį,tuomet ruošiu,{virsiu}ir palyginsiu,kuris varijantas geresnis. Aš,pagalvoju,kad užpylus cukrumi imbierą neturėtų likti tų plaušelių. Rytmetį,bus paruošta imbieras. Dėkui,už prasmingus patarimus.
nėr už ką - jei tik įkvepia gaminti..
Pragiedruliai,
ačiūūūūū,tau Kaip pasižiūri,kiek kainuoja jo paruošto,iš karto manyje iškyla noras,kodėl pačiai nepasiruošti. Jeigu ,žmogus turi norą,jam ir kiti padeda. Šiandieną jau visai nesenai sudėjau imbierą su cukrumi. Rytoj pirksiu kitam receptui ir bandysiu įveikti kitą ruošinį imbiero. Kaip seksis ,o gal ka nors atrasiu naujo. Juk imbieras ir vaistas. QUOTE(regna @ 2009 01 12, 22:18) Aha. Tfu tfu tfu, bet šią žiemą nesirgau dar, nebent pusę vakaro pragulinėjau lovoj, bet taip kad temperatūra užkilusi būtų ar kas - nežinau, ar dėl to nesusirgau, ar šiaip netraukiu ligų.. Bet, kaip sako, - atsarga gėdos nedaro, kramsnoju jį ir toliau
Mielosios,pagaliau vėsinu imbiero saldainius.
ruošiau pagal paskutinį receptą.Dar liko viena ydomi užduotėlė išimti iš sirupo ir apibarsčius cukrumi apdžiovinti Antrą varijantą ruošiau paprastai nuvaliau{ta prasme ,nulupau}supjausčiau ir susluoksniavau su cukrumi. Pirkau,imbierą rinkausikur gražesnį,bet lupant vieną radau kitokį{vidus mėlynas šviesiai} Kitų geltonas,o,čia kitoks,gal,kuriai ,teko matyti,o,gal jo tokia rūšis. Aišku ,aš,jį sudėjau su cukrumi. eisiu reikia išimti,ir apibarstyti cukrumi. Rytoj,matysiu rezultatą,kur padariau klaidų,ar gerai padariau.? QUOTE(regna @ 2009 01 15, 00:32) Mielosios,pagaliau vėsinu imbiero saldainius. ruošiau pagal paskutinį receptą.Dar liko viena ydomi užduotėlė išimti iš sirupo ir apibarsčius cukrumi apdžiovinti Antrą varijantą ruošiau paprastai nuvaliau{ta prasme ,nulupau}supjausčiau ir susluoksniavau su cukrumi. Pirkau,imbierą rinkausikur gražesnį,bet lupant vieną radau kitokį{vidus mėlynas šviesiai} Kitų geltonas,o,čia kitoks,gal,kuriai ,teko matyti,o,gal jo tokia rūšis. Aišku ,aš,jį sudėjau su cukrumi. eisiu reikia išimti,ir apibarstyti cukrumi. Rytoj,matysiu rezultatą,kur padariau klaidų,ar gerai padariau.? na na, pasidalinki, kuris gi variantas gardesnis gavosi - o gal abudu vienodai?
Pragiedruliai
dariau abu varijantus,bet rezultatas aiškus,kad tavo receptukas man labiau patiko. Noriu,pasakyti,kad aš ,vietoj cukraus dėjau cukraus pudra ir turėjau truputėlį šokolado drožlių,tai sumaišiau. Gavosi neblogai ,aš,bent taip manau. Didelis,TAU ,AČIŪ Dėl antro,varijanto noriu ,klausti,kiek laiko reikia tirpinti cukrų,gal jį reikia išmaišyti?Patarkite. Šio gaminio dar neesu užbaigusi,nes dar cukrus nėra visas ištirpęs.
Receptas su vaizdine medžiaga
Kristalizuotas imbieras
|