Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: ar galima vest i darzeli nuo metuku?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai
welniukste
gal kaszinot ar galima waika west i dazeli nuo metuku? g.gif
makalaika
pas mus darzelyje buvo vienintele salyga, kad vaikas vaiksciotu rolleyes.gif
Upokšnis
QUOTE(welniukste @ 2008 04 28, 21:07)
gal kaszinot ar galima waika west i dazeli nuo metuku? g.gif
*

Jei lopšelio grupė formuojama nuo 1 metukų, galima vesti. Nors dabar tokias grupes naikina, nes įstatymas palankus auginti iki 2 metų. O ir norinčių vesti nuo metų mažėja.
Sidabrinė
QUOTE(makalaika @ 2008 04 28, 21:47)
pas mus darzelyje buvo vienintele salyga, kad vaikas vaiksciotu  rolleyes.gif
*

drinks_cheers.gif pas mus ta pati salyga.
Zuikis-Puikiss
ira lopšelių darželių kurie priima nuo metuku, girdėjau ira dar tokių kurie priima nuo 11 mėn, bet reiktu gerai paieškoti ir nuo gimimo užrašyti, kadangi jų ira mažai o norinčių eiti labai daug.
Treja
Galima į tuos darželius, kuriose yra grupės nuo metukų 4u.gif
joliteee
Yra Kaune, Sadutes lopselis - darzelis priima nuo 1 metuku
Tatli
Aisku galima taigi lopsiukai ir skaitosi nuo metuku, pas mus grupej yra vaikas 9 men tai maneze visa laika buna, 11men, metuku o siaip grupei vaikai iki 2metu doh.gif
Wildberry
O pas mus grupėja yra vaikas 8mėn. blink.gif
olė
mamos,turėkit proto.as niekada neleisciau vaiko nuo metukų. o cia kai rasote 8 mėn... doh.gif pirmi zingsneliai,pirmas zodis...valdiskoje įstaigoje g.gif
ugniukas1
QUOTE(olė @ 2008 06 19, 20:18)
mamos,turėkit proto.as niekada neleisciau vaiko nuo metukų. o cia kai rasote 8 mėn... doh.gif  pirmi zingsneliai,pirmas zodis...valdiskoje įstaigoje g.gif
*

drinks_cheers.gif pritariu. Suprantu mamas, kad gali buti visokiu situaciju ir t.t. ir pan. bet dabar, kai valstybe siek tiek pinigeliu moka, manau verta rimtai pagalvoti kam taip traumuoti vaika.
Ziauriai gaila tokiu mazyciu...pacios pagalvokit, jus jam esat visas pasaulis, o cia ir aplinka kita ir mama dingsta...nezinau... verysad.gif unsure.gif jei tik turit kita iseiti manau verta butu paluketi bent iki 1.5 metu.. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(jovitah @ 2008 06 17, 23:15)
O pas mus grupėja yra vaikas  8mėn. blink.gif
*

doh.gif blink.gif blink.gif nu jo....kazkaip manau, gal mamai butu verteje susilaikyti nuo nestumo ir gimdymo, jei laiko ir salygu vaikui auginti nera.
Nepykit, cia mano nuomone blush2.gif
zveriuke
QUOTE(jovitah @ 2008 06 17, 23:15)
O pas mus grupėja yra vaikas  8mėn. blink.gif
*

blink.gif kazkas baisaus doh.gif
Hmmm...
QUOTE(ugniukas1 @ 2008 06 20, 18:03)
bet dabar, kai valstybe siek tiek pinigeliu moka, manau verta rimtai pagalvoti kam taip traumuoti vaika.
Ziauriai gaila tokiu mazyciu

doh.gif  blink.gif  blink.gif  nu jo....kazkaip manau, gal mamai butu verteje susilaikyti nuo nestumo ir gimdymo, jei laiko ir salygu vaikui auginti nera.
Nepykit, cia mano nuomone  blush2.gif
*

Žinoma, o jei iki nėštumo nedirbai, tai ar pasidomėjot, kiek "daug" valstybė moka?

Vertėtų susilaikyti... tikriausiai taip. Deja, gyvenime visko būna.
Jurgachka
Mamos, na nepulkit smerkti nezinodamos situacijos! unsure.gif
Aisku, vaikiukui geriausia buti su mama iki 3 metu, bet gyvenimas ne visada yra toks paprastas kaip 2 kart 2. Nesmerkit, nes nezinot kada ir kokioj situacijoj atsidursit pacios.
Latimerija.
as savo vyresniaja pradejau leisti i darzeli kai ji buvo metuku ir monesio. ji jau vaiksciojo ir mokejo pati pavalgyti ir gerti is puoduko. buvo pati jauniausia grupeje, o kai suejo 2 metukai ja perkele i vyresniu vaikuciu grupe ax.gif siaip labai dziaugiuosi jog pradejom anksti lankyti darzeli. juk ten vaikuciai visko labai daug ismoksta. ir mazaja zadu si rugseji vesti i darzeli ax.gif na o as eisiu mokintis blush2.gif
alyvine
Na čia tokių jau radikalių pamačiau pasisakymų, kad negaliu išverti ax.gif ir pasisakysiu "iš kitos barikadų pusės" - nematau nieko tragiško, kad vaikučiai leidžiami i lopšelį nuo 8 mėnesių ar metinukai. Turiu nemažai draugių nelietuvių, ir esu užsienyje gyvenus - ten gi ne tokios ilgos motinystės atostogos, kaip pas mus, taigi mamos vaikiukus į lopšelius veda jau nuo pusės metų ar panašiai. Ir pačios tame nieko tragiško nemato, ir tie vaikučiai kuo puikiausiai auga ir užauga normalūs puikūs žmonės. Aišku, lopšeliai ten geresni nei pas mus, mažai vaikų grupėse ir panašiai, bet nereikia jau taip kraupti vien nuo tos minties - visa Europa taip gyvena ir nieko jiems nenutinka, dargi mes patys veržiamės i juos panašūs būt.
Aryvle
sveikutes. norejau pasiteirauti, kaip manot, jei 1m4men vaikiuka pradeti vesti i darzeli (lopseli?)man truputi nelengva su abiem per visa diena, sakau nors dienele lengvesne butu, tureciau kada valgyt paruosti, namus aptvarkyti... nors labai norejom pametinuku, bet kartais buna tikrai sunku verysad.gif o ir vyresneliui manau patiktu eiti i darzeli . . .
Latimerija.
visiskai pritariu. maniske pradejo lankyt darzeli budama metuku ir tikrai nesigailiu thumbup.gif ten visko labai daug ismoko
Upokšnis
QUOTE(olė @ 2008 06 19, 20:18)
mamos,turėkit proto.as niekada neleisciau vaiko nuo metukų. o cia kai rasote 8 mėn... doh.gif  pirmi zingsneliai,pirmas zodis...valdiskoje įstaigoje g.gif
*

Jūs neleistumėt, o yra mamų kurios leidžia. Tik mes nežinom priežasčių kodėl mirksiukas.gif Ir ne visoms valstybė moka pinigus iki 2 metų, ir ne visos turi gerai uždirbačius vyrus, kad galėtų leisti sau sėdėti namuose iki 2 metų.

QUOTE(Aryvle @ 2008 07 21, 10:58)
sveikutes. norejau pasiteirauti, kaip manot, jei 1m4men vaikiuka pradeti vesti i darzeli (lopseli?)man truputi nelengva su abiem per visa diena, sakau nors dienele lengvesne butu, tureciau kada valgyt paruosti, namus aptvarkyti... nors labai norejom pametinuku, bet kartais buna tikrai sunku  verysad.gif  o ir vyresneliui manau patiktu eiti i darzeli . . .
*

Jei jūsų vaiką priima į lopšelį - leiskit. Abiems bus geriau: ir jums lengviau su vienu vaiku, ir vaikas pabendraus su bendraamžiais.
Aryvle
QUOTE(Upokšnis @ 2008 08 05, 11:17)

Jei jūsų vaiką priima į lopšelį - leiskit. Abiems bus geriau: ir jums lengviau su vienu vaiku, ir vaikas pabendraus su bendraamžiais.
*

siandien jau antra diene i darzeli, ir viskas thumbup.gif
noreciau pasigirti kad pailsejau, bet deja... tiek nedarytu darbu ir reikalu, kad jei viskas gerai, tai tik kita sav pabaigsiu tvarkyt, o tada jau vacation4.gif
VyresniojiSesyte
na jau tikrai nereik smerkt tu mamyciu kurios leidzia savo atzalas nuo metuku ar anksciau i darzeli... smile.gif juk ne visom yra galimybe sedet namie su vaiku.... Beto vaikutis matydamas pavyzdi is vyresniu vaikuciu greiciau ismoksta pats savarankiskai pavalgyt, apsirengt ar net susitvarkyt zaisliukus... thumbup.gif darzelyje vaikuciai greit apsipranta, o ir teveliam lengviau thumbup.gif drinks_cheers.gif
Dijja
as kiek zinau tai vaikas turi moket vaiksciot, sedet ant puoduko ir pats laikyt sauksta, tada priema, nesvarbu kokio amziaus, bet gal as klystu? unsure.gif
Latimerija.
na maniske jau mokejo pati valgyti. pries pora savaiciu buvo pradejusi vaikscioti. bet buvo su sauskelnem kaip ir kiti vaikuciai. aukletojoms tai labai patiko (maziau vargo, nereikia sodinti ant puoduko) bet va kai atvedziau uz pusmecio be sauskelniu tai viena net paraudonavo is pykcio, kaip cia dabar reikes apn puoduko sodinti ir kaip reikes migdyti (nors paaiskinau kad dukryte jau ir nakty taip miega, bet jai vistiek nepatiko)
na su mazaja tai nezinau kaip bus, nes ji dar nevaikscioja ir net nabando tai daryti g.gif na su sauksteliu jau pora dienu kaip mokinames pacios valgyti (maisto buna visur, ir ant galvytes, ir pampersiuke 4u.gif ) na bet jai nesimokinsim tai ilgai nemokesim
Ajms
o kas zinot kiek seis laikais darzeliai kainuoja? i menesi liktais reik moket? g.gif
Latimerija.
kazkur apie 150 lt menesiui, jei neklistu. nes maniske visada nepilna menesi isbuna tai tikslios sumos net nezinau
Bonifacija
QUOTE(olė @ 2008 06 19, 19:18)
*

mamyte, turekit proto rasyti toki komentara. Sodra ne kaledu senelis ir visiems be isimties pinigu uz vaika nemoka.
Perastra
QUOTE(Bonifacija @ 2008 08 20, 09:17)
mamyte, turekit proto rasyti toki komentara. Sodra ne kaledu senelis ir visiems be isimties pinigu uz vaika nemoka.
*

drinks_cheers.gif Palaikau
As pati svarstau po truputi ka po metu reikes daryti - aukle samdyti ar i lopseli leisti, nes privalau gryzti i darba. Aukliu kainos dabar kosmines, o ka gi daryti mamoms kurios turi kazkam palikti vaikuti? Be to nera ten taip jau blogai- mano vyresnelis lopseli lanke, nes aukles negalejau sau leisti. Ir puikiausiai uzaugo thumbup.gif
Ajms
juk nevisi vaikai vienodi.......vienas vaikas metu lako gali buti protingesnis nei tas kur jau pora men vyresnis.... 4u.gif
na tai buvo tik pavizdys..... jai vaikas gerai jauciasi tam darzeli tai kodel gi jo ten ir nevedzioti....nesvarbu koks jo amzius.... ax.gif
Bonifacija
QUOTE(perastra @ 2008 08 20, 16:52)
drinks_cheers.gif Palaikau
As pati svarstau po truputi ka po metu reikes daryti - aukle samdyti ar i lopseli leisti, nes privalau gryzti i darba. Aukliu kainos dabar kosmines, o ka gi daryti mamoms kurios turi kazkam palikti vaikuti? Be to nera ten taip jau blogai- mano vyresnelis lopseli lanke, nes aukles negalejau sau leisti. Ir puikiausiai uzaugo  thumbup.gif
*

kur pas mus vilniuje yra tokiu darzeliu?
Latimerija.
QUOTE(spurgiene @ 2008 08 20, 18:02)
juk nevisi vaikai vienodi.......vienas vaikas metu lako gali buti protingesnis nei tas kur jau pora men vyresnis.... 4u.gif
na tai buvo tik pavizdys..... jai vaikas gerai jauciasi tam darzeli tai kodel gi jo ten ir nevedzioti....nesvarbu koks jo amzius.... ax.gif
*

kas tiesa tai tiesa. mano vyresnele pradedama lankyti lopseli buvo daug protingesne uz mazaja dukryte. kai paskaitau ka mokejo Sarlote ir paziuriu ka dabar moka Areta, tai Areta tokia ziopliuke pries sese kad baisu darosi. taigi uzrasiau vakar mazaja i darzeli. tikiuosi jai ten seksis puikiai g.gif na bus matyt. o kas del aukles tai matau darzelis daug geriau thumbup.gif
Forgete
Mes jau bandysim eiti i lopseli nuo rugsejo 1. Papuolem i metinuku grupe - grupej 10 vaikuciu 2007 gimimo. Nei valgo pats, nei geria, nei ant puoduko sedas, soskes neisplesi, bet kalbejau su direktore sake - ismoks visko smile.gif Ziuresim kaip cia bus.
Simpatiaska
QUOTE(Jurgachka @ 2008 07 18, 20:21)
Mamos, na nepulkit smerkti nezinodamos situacijos!  unsure.gif
Aisku, vaikiukui geriausia buti su mama iki 3 metu, bet gyvenimas ne visada yra toks paprastas kaip 2 kart 2. Nesmerkit, nes nezinot kada ir kokioj situacijoj atsidursit pacios.
*

Tai kad dabar moka mamytem iki 2-ju metuku,tai galima ir su vaiku pabuti.
Nes 1 metu vaikutis dar toks mazas,taip jam dar reike mamytes....nezinau....kaip
galima butu toki maziuka i svetimas rank atiduoti??? turiu omeni aukle,lopseli. verysad.gif verysad.gif
negriuke
QUOTE(Simpatiaska @ 2008 11 05, 22:11)
Tai kad dabar moka mamytem iki 2-ju metuku,tai galima ir su vaiku pabuti.
Nes 1 metu vaikutis dar toks mazas,taip jam dar reike mamytes....nezinau....kaip
galima butu toki maziuka i svetimas rank atiduoti??? turiu omeni aukle,lopseli. verysad.gif  verysad.gif
*

As esu studente, niekada gyvenime nedirbau, o nescios niekas nenorejo priimti. Valstybe moka 97Lt per menesi ir mus paliko tetis... O jus cia kalbat, kad neleiskite, Viespatie. Tai ka daryti? Kitos iseities nematau. schmoll.gif
nerara

QUOTE(spurgiene @ 2008 08 19, 13:07)
o kas zinot kiek seis laikais darzeliai kainuoja? i menesi liktais reik moket? g.gif
*

moket reikai kas mėn, aš moku 145Lt (už pilną mėn)

Mano pirmas vaikas pradėjo lankyti darželį nuo 2m, o dukrą jei išeis (jei gausim vietą) planuoju leist nuo naujų metų - ji pati valgo tiek su šaukštu tiek su šakute, na maža problemėlė tai pampersai, bet sūnus tik darželyje išmoko be pampersų vaikščiot - manau ir dukra išmoks mirksiukas.gif
Latimerija.
QUOTE(negriuke @ 2008 11 05, 22:20)
As esu studente, niekada gyvenime nedirbau, o nescios niekas nenorejo priimti. Valstybe moka 97Lt per menesi ir  mus paliko tetis... O jus cia kalbat, kad neleiskite, Viespatie. Tai ka daryti? Kitos iseities nematau. schmoll.gif
*

pilnai tave suprantu. pati pries 5 metus buvau tokioj pacioj situacijoj. tavo mazytei turetu buti darzelis nemokamas arba tik uz puse kainos. laikykis ir sekmes mazytei darziuke.

mano pirmoji darzeli pradejo lankyt 1m ir 1men. o va mazoji i darzeli isejo budama 11 menesiu ir tikrai nesigailiu thumbup.gif
dangausvaivorykste
As tikrai zinau kad yra lopseliu-darzeliu kurie priima vaikus nuo vieneriu metuku vaikucius,,,,,,,
Simpatiaska
QUOTE(negriuke @ 2008 11 05, 22:20)
As esu studente, niekada gyvenime nedirbau, o nescios niekas nenorejo priimti. Valstybe moka 97Lt per menesi ir  mus paliko tetis... O jus cia kalbat, kad neleiskite, Viespatie. Tai ka daryti? Kitos iseities nematau. schmoll.gif
*

Tai tokiu atveju reikia butinai kreiptys i soc.rupybos centra gausit parama.
Turesit pristatyti kai kurios dok-tus.O mociute ne padeda?? g.gif

Kaip suprantu vesit i lopseli tam kad dirbti??? blush2.gif
Aryvle
QUOTE(Simpatiaska @ 2008 11 22, 22:19)

Kaip suprantu vesit i lopseli tam kad dirbti???  blush2.gif
*

o gal mociutes turi savu darbu?
pvz pas mane abi mociutes gyvena 1-2 km nuo musu, bet pagalbos nei kiek, nu tik ekstra atvejais, uztai as savo dicki i darzeli dar vasara pradejau leisti, nes vyras daug dirba ir man vienai sunku blush2.gif
Simpatiaska
QUOTE(Aryvle @ 2008 11 22, 22:23)
o gal mociutes turi savu darbu?
pvz pas mane abi mociutes gyvena 1-2 km nuo musu, bet pagalbos nei kiek, nu tik ekstra atvejais, uztai as savo dicki i darzeli dar vasara pradejau leisti, nes vyras daug dirba ir man vienai sunku  blush2.gif
*

sutinku kad tokiu atveju nera kitos iseities,tesiog as pvz.pazystu daug seimu kurie turi ir pinigu pakankamai ir laiko ir mociutes nedirba bet vaikus atiduoda i lopseli ,as esu taokios nuomones kad jei yra galimybe tai joks lopselis nepakeis mamytes vaikui,aisku kad mamytem sunku Lietuvoje vienem islaikyti vaikus,tai kiekvienas daro taip kaip iseina.

Niekad nesuprasiu kai mociutes padeda tik kaip Jus rasot ekstra atvejais.
kitas reikalas kai jie dirba ir pan.,bet jei pensijoje g.gif schmoll.gif ir nenori padeti schmoll.gif
Aryvle
QUOTE(Simpatiaska @ 2008 11 22, 23:00)
sutinku kad tokiu atveju nera kitos iseities,tesiog as pvz.pazystu daug seimu kurie turi ir pinigu pakankamai ir laiko ir mociutes nedirba bet vaikus atiduoda i lopseli ,as esu taokios nuomones kad jei yra galimybe tai joks lopselis nepakeis mamytes vaikui,aisku kad mamytem sunku Lietuvoje vienem islaikyti vaikus,tai kiekvienas daro taip kaip iseina.

kitas reikalas kai jie dirba ir pan.,bet jei pensijoje g.gif  schmoll.gif ir nenori padeti schmoll.gif
*

mociutes musu nei pensijoj, nei dirba, gyvenam kaime, ir kiekviena "savais reikalais" uzsiemusi. tiesiog truksta noro. del to man abidna. pvz mano mama su dickiu pabuvo puse nakties kai gimdziau antraji ir kai po gimdymo reikejo pas daktara nueiti. ir vyro mama dar pabuvo pora kartu kai dicki pas daktare veziau, o siaip geriausiu atveju pasisiulo vaziuoti kartu, pvz jei man i parde reikia, trai vaziuoja kartu ir "padeda" su abiem vaikais doh.gif del to man skaudu, nes kaip pvz kitos palieka mociutem ir nesuka galvos, o apie tai kad pvz kur nors mus su vyru isleistu pasivakaroti, tai nera net kalbos verysad.gif tai nors dienom ramiau, kai dicki i darzeli isvedu, ir namus patvarkau ir valgyt padarau ir po pardes palakstau su mazuoju.
negriuke
QUOTE(Simpatiaska @ 2008 11 22, 22:19)

Kaip suprantu vesit i lopseli tam kad dirbti???  blush2.gif
*

Sako tu neturi savo buto (mano tetis moka uz nuoma), tai jokiu pasalpu neduoda (cia man taip aiskino). Vyras moka 200Lt per menesi, o as is valstybes gaunu 157Lt, nes mama mirus. Iseina, kad gyvenam ir turim pinigeliu daugiau nei minimumas... Bet sunku su tokia suma isgyventi doh.gif Isleidziu vaikuti i darzeli ir einu arba mokytis arba dirbti (dar SM pasedziu truputuka, bet kai vaikutis ir as pripratom prie darzelio, tai nesuku galvos, kad siek tiek SM pasedziu). mirksiukas.gif Pamote mano dirba ir dar as savo sese priziuriu, o mano sunelis jos beveik nemato ir nepazista, tai sunku man ji pas ja palikti. blush2.gif Tiesiog pries rasydamos taip kategoriskai pagalvokite apie tai, kokiu situaciju buna. drinks_cheers.gif
EVO
QUOTE(Simpatiaska @ 2008 11 22, 23:00)

kitas reikalas kai jie dirba ir pan.,bet jei pensijoje g.gif  schmoll.gif ir nenori padeti schmoll.gif
*

Jus ir nesuprasit jei tokioj situacijoj nebuvot, maniskiai senai nedirba, pensijoj, o paprasyt net extra atveju nedristu, o ka kalbet siaip prasiblaskyt doh.gif , gerai kol kas finansai leidzia su vaiku sedet iki 2m, o is kitos puses kodel jie turi ziuret mano vaika g.gif
-Lilė-
Mamytes toks klausimukas:
Jeigu dar man nesibaigė motinystės atostogos ar galiu pradėti leisti vaiką į darželį ir neiti į darbą ? Aš noriu pradžioj po kelias valandas pati su ja ten pabūti darželyje , kad lengviau jai būtų įprasti, po to palikčiau kokiai valandai, po kokio mėnesio gal jau ir pusdieniui? ar taip galiu padaryti?
Donata444
QUOTE(lilia @ 2009 08 27, 21:04)
Mamytes toks klausimukas:
Jeigu dar man nesibaigė motinystės atostogos ar galiu pradėti leisti vaiką į darželį ir neiti į darbą ? Aš noriu pradžioj po kelias valandas pati su ja ten pabūti darželyje , kad lengviau jai būtų įprasti, po to palikčiau kokiai valandai, po kokio mėnesio gal jau ir pusdieniui? ar taip galiu padaryti?
*

Daryt taip aisku galima,bet jei gausi alga,tada sumazins pinigelius uz dekreta ir iseis tas pats.Nebent,jei jau eina 3 metai.Tik ydomu,ar darzelyje nores taip ilgai pratint vaika?
vilke_ziema
Aisku, visokiu situaciju buna ir smerkti negali, bet kazkaip neitiketina, kad net nuosavi tevai nepadeda anukes/ anuko augint..na, tetis pabego, tokie jau tie teciai, vadinasi ir antru seneliu neber, bet savo tevai..jei reik i darba gryzt, tai nieko cia nedarysi, valgyt tai norisi juk, asaras uzspaudi ir vedi i ta darzeli, man saviski nuo 2 teks vest, o jau dabar gailiu smile.gif , o kaip toki mazytuka metini, apie dar mazesniu as jau isvis patyliu..su darbais dabar ne kas, nesimeto jie, o darza irgi teks moket, o kur dar visokios rinkliavos "grupes reikmems".
Bet jau kur augina du, ar dar geriau viena ir atseit "nesusitvarko" uztai i darza veda, tai jau pikta, nesuprasiu niekada. Kai gime antras, pirmam buvo 11 menesiu. Niekas nepadejo, vyras darbe, anyta darbe, tevai kitam mieste. Ir nieko, ir i parde nueidavom, ir valgyt padarydavom, ir buta susitvarkydavom, ir lauke pasibudavom.
pukuotukas
protest.gif Pvz. vaika vedu ne del to, kad nesusitvarkau, matau kaip jai truksta kitu vaiku kaip ji gatveje net dreba juos poamacius, kitas dalykas labai prisirisus pire manes ir nebuna su aukle, net vienos valandeles neisbuna rekia....o galimybes pratinti paliekant mociutem nebuvo nes viena uz 60km kita uz 200km gyvena. Paskambino is darzelio pasake kad atejo eile nuo rugsejo 1, o mergytei tik 17men, na prasiau, kad atkeltu i pavasari neleido, tad visgi nusprendem pabandyti eiti ir pratintis. negalima teigti kad del numetimo, del noro pabut be vaiko schmoll.gif doh.gif
zinoma 8men ar tik 1m gal tikrai per anksti, unsure.gif bet visos psichologis knygos teigia, kad nuo 12men vaikuj labai svarbu socialinis bendravimas , galimybe pratintis prie kitu zmoniu. As matau , kad padarem meskos paslauga dukrytej , nesamdem valandines aukles ir ji bijo likti viena, auklyte sako kad tiesiog isteriskai iesko , jau spaga verysad.gif labai gerai kai salia seneliai , tetos, o pas mus ju nera todel i lopseli einam mielai aisku ji manes is akiu nepaleidzia kolkas , bet jau bendrauja su vaikais, aukletoja ir yra nepatenkinta tik tada kai reikai eiti namo lotuliukas.gif
kolkas tik pirma savaite bet kuo toliau tuo labiau manau - padareme teisingai , tai dar vienas zingsnis vaikucio tobulejimo link, vien per sia svaite ji jau ismoko 3 naujus zodelius wub.gif ir daug nauju judesiu thumbup.gif tik bijau streso kai manes nebus bet tai jau kita kalba. unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.