QUOTE(Makmint @ 2009 03 13, 14:52) Man po triju paru saremiu kas 8 min, tas adatos bakstelejimas nelabai ka jau ir bereiske... Jei antras, tai tik su epiduru noreciau. Galiu paklausti o ka tas 3 paras gyditojai dare? negi neskaudejo? ir kodel epiduras tik po 3 paru?
lincia_pincia
2009 03 13, 20:52
QUOTE(oksike @ 2009 03 13, 19:56) Galiu paklausti o ka tas 3 paras gyditojai dare? negi neskaudejo? ir kodel epiduras tik po 3 paru?
priklausomybe
2009 03 15, 11:46
Pasisakau 100% UZ! Kai suleido epidura, tai dar 100 k. mintyse padekojau tam, kas ji isrado
QUOTE(priklausomybe @ 2009 03 15, 11:46) Pasisakau 100% UZ! Kai suleido epidura, tai dar 100 k. mintyse padekojau tam, kas ji isrado  Seip as ir pasisakau uz epidura, bet tada kai jau ilgai gimdymas uzsitesia kai esi isvargus , o jei viskas vyksta greitai tai galima apsieiti ir be jo Si karta man jo neprireike
As pajauciau viena dideli epiduro minusa. Po gimdymo kokius puse metu naktimis skaudedavo stubura (ne kiekviena nakti), ir taip smarkiai kad negaledavau net pajudeti  nei apsiversti nei ka. Na bet po to praejo savaime. O gimdymo metu aisku kad tik vieni pliusai
lincia_pincia
2009 03 16, 12:35
QUOTE(DI @ 2009 03 16, 13:45) As pajauciau viena dideli epiduro minusa. Po gimdymo kokius puse metu naktimis skaudedavo stubura (ne kiekviena nakti), ir taip smarkiai kad negaledavau net pajudeti  nei apsiversti nei ka. Na bet po to praejo savaime. O gimdymo metu aisku kad tik vieni pliusai  bet esu girdejusi, kad visi sitie pasaliniai pojuciai pasireiskia tik tuo atveju, jeigu pergiliai vaistukus suleidzia...
daivasen
2009 03 16, 14:54
QUOTE(akvile89 @ 2009 02 23, 20:14) noreciau pklaust,o kiek kainuoja ta epidurine nejautra? Seip tai nieko nekainuoja klinikose gimdziau abu vaikus ir abu kartus dare nemokamai, nu jei nori gali duot anesteziologui jei daug pinigu turi. Odel to veikimo tai pirma karta kai dare tai kas 2 valandas reikejo daleist vaistu, tada jauciau visa kuna saremiu nejauciau. o antra karta leido du kartus ir antra karta kai suleido tai nejauciau nei koju nei saremiu nei kad slapintis noriu, tai pamiegojau nuleido slapima su kateteriu ir pries pat gimdyma jau gryzo pojuciai tik aisku jau ne tokie skausmingi. Gymdymai abu truko po 13 -14 val nuo vandenu nuleidimo.
Dar kalbant apie epidura tai pliusu daug gimdymo metu ir si karta kai buvo skausmai kai atrode isprotesiu ar samones neteksiu ji paimti norejosi , bet galiu pasakyti kad pagimdzius geriau jauciausi dabar nei kai pirma gimdziau ir emiau epidiura .
rasiuks30
2009 03 18, 19:28
Kai skauda ir dar tai tesiasi keliolika valandu ,tikrai puiku,isbandziau  bet jei imanoma tai iskenteti tikrai nepatarciau vien del to ,kad po visko nugara tai apie 4 men skaudejo,ir kai reikia mazyli nesioti tai skauda taip kad issitiesti ir jo pakelti negali  gal cia man tik taip buvo bet taip jau buvo  kad asaros akyse ir pas mane ir pas mazyli
priklausomybe
2009 03 18, 20:50
Man turbut geras anesteziologas pasitaike, kad tfu tfu tfu iki siol nieko neskauda...
as buvau nusiteikus neimt epidiuro, bet po 13 valandu saldziu saremiu neiskenciau ir pasiprasiau... aciu dievui, kad pasiprasiau, nes pagimdziau tik po dar 13 valandu  Kai dure neskaudejo, ir po to nei nugaros, nei galvos neskaudejo.
Lyyrika
2009 03 29, 14:03
As irgi ejau nusiteikusi kad bus kas nebus, jokio epiduro. Bet visada kai kategoriskai pries ka nors nusistatai, tai susiklosto taip, kad tenka atsisakyti nusistatymo. Padare epidura po 13 valandu saremiu ir dar po 8 valandu pagimdziau. Tik minusas toks, kad kai paskutini nuskausminima padare, labai greitai buvo pilnas atsidarymas, ir nieko nejauciau gimdydama  , be to saremiai labai susilpnejo... Nei nugaros nei galvos nei ko kito del epiduro neskaudejo.
man padare 6 nejautras ,o as jutau viska nuo...iki... tai anestiozologas pasake, as is tu kuriom neveikia nejautros ,tai linksminausi 16h 27min  ,nugara skauda po siai dienai jai ilgiau pasilenkusi esu Papildyta:o epidurine nejautra jau mokama,ja reikai nusipirkti vaistineje,nors as papuoliau kad nereikejo moketi,bet is savo kisenes davem anestiozologui,jis prabuvo su mumis visa gimdyma(neprivaloma jam buti)
tarsskute
2009 04 07, 08:24
nieko neskaudejo man po epiduri  as uz 100% Nors paskui isveze mane i operacine  jis man labai praverte  neskauda visiskai nei kai duria nei po to  o del mokejimo tai aisku jis kainuoja jei nera butinas  be to daktaras duoda pasirasyti popierius kad tu pati sutinki ir nori epiduro kuris yra mokamas  nors man paskui moketi nieko nereikejo kadangi dare extra operacija....
muminukas
2009 04 10, 08:00
QUOTE(priklausomybe @ 2009 03 18, 20:50) Man turbut geras anesteziologas pasitaike, kad tfu tfu tfu iki siol nieko neskauda... atvažiavusi gimdyti tik ir kartojau: epidūras, epidūras, epidūras...  bet, pvz., aš pas dantistą neprašau nuskausminimo
ievvuuze
2009 04 10, 08:49
as ir galvojau su epiduru gimdyt, bet nespejau  atvaziavau su 5 cm atsidarimu,kol visokius popieriukus sutvarke,klizmutes ir t.t jau buvo 8 cm.tai daktare pasake,kad jei visdar sypsaus tai ir taip pagimdysiu,nes epidurui jau velu  o del kainos,tai sake virs 300 dabar.tai geriau daktarei duot puse tiek,ir ji nuspres kad jis tau givybiskai svarbus
Aciu dievui kad yra toks epidurinis! ir jokiu pasaliniu pojuciu po jo as nejutau, tik pliusai, tikrai jokiu minusu! Praejo tik 4 d, o as jauciuosi geriau nei betkada. 100% uz!
QUOTE(oksike @ 2009 04 17, 14:43) Praejo tik 4 d, o as jauciuosi geriau nei betkada. 100% uz! o aš be epidūrinio iškart po gimdymo jaučiaus puikiai
Panelee
2009 04 19, 21:49
O as kaip tik neseniai klausiau savo ginekologes,sake nuskausminamieji yra nemokami...
priklausomybe
2009 04 20, 10:36
QUOTE(Panelee @ 2009 04 19, 21:49) O as kaip tik neseniai klausiau savo ginekologes,sake nuskausminamieji yra nemokami...  ziurint kur.
AS 100% uz epidurini! Pagimdziau pries 7d, jauciuosi lyg ant sparnu! jokio pasalinio poveiko, gimdyma prisiminsiu kaip nuostabiausia gyvenimo iviki, be jokio skausmo, jokiu klykimu, jokiu kanciu,
~Rafaella~
2009 04 20, 19:03
QUOTE(oksike @ 2009 03 05, 20:06) NA nebijau to skausmo visai, bet visa kita kas vyksta gimdimo metu, man visiskai nepriimtina, pvz su plysiusia siuta, istampyta tarpviete man teks gyventi visa likusi gyvenima, o vaikas juk gali buti sekmyngai istrauktas pro virsu,jam nuo to nei silta nei salta, be to kam kenteti skausma jai galim jo nekenteti, nors tai nesvarbiausia, svarbiausia kaip i save ziureti po to gimdymo?! ar sugebesiu pasijusti moterim ir vel?! ar tik nelemtu inkubatoriu?!QUOTE(oksike @ 2009 04 20, 15:53) AS 100% uz epidurini! Pagimdziau pries 7d, jauciuosi lyg ant sparnu! jokio pasalinio poveiko, gimdyma prisiminsiu kaip nuostabiausia gyvenimo iviki, be jokio skausmo, jokiu klykimu, jokiu kanciu,  va labai skirtingi pasisakymai.. pirmajam poste labai jau ziauriai nuskambejo paryskintas sakinys..
QUOTE(rasiuks30 @ 2009 03 18, 21:28) Kai skauda ir dar tai tesiasi keliolika valandu ,tikrai puiku,isbandziau  bet jei imanoma tai iskenteti tikrai nepatarciau vien del to ,kad po visko nugara tai apie 4 men skaudejo,ir kai reikia mazyli nesioti tai skauda taip kad issitiesti ir jo pakelti negali  gal cia man tik taip buvo bet taip jau buvo  kad asaros akyse ir pas mane ir pas mazyli na man dare CP su epidurine,tai lygiai taip pat nugara apie 4 men. skaudejo  ir butent kai turi daugiausia prie vaiko lankstytis  keista,nuo ko cia priklauso,kad vienoms skauda po to,o kitoms ne,as ta nugara dar pora metu jauciau,ypac ryte kai atsikeli (nu gal ciuzinys netinkamas) tik neseniai praejo visikai,o anesteziologui pries 3m. mokejom 200lt. (jis pasiliko atidirbes pamaina,kaip ir ne darbo metu-chaltura tsakant  )
A-Marta
2009 04 22, 15:45
Aš iš tų, kurios pasisako už epidūrinę nejautrą. Gimdžiau 3 kartus (pirmas truko 21 val, antras 18, trečias - 6 val.). Pirmaisiais kartais būčiau tikrai išprotėjusi be epidūrinės nejautros, o trečią karta epidūrinės nejautros dėka gimdymo metu snūstelėjau ir pabaigai turėjau daug jėgų.
Nugara jei ir paskausta, tai nemanau, kad čia dėl epidūrinės nejautros. Juk vien nėštumai kiek turi įtakos. O mūsų mamos, kurios dėl nugaros kenčia, juk apskritai jos niekada nėra ragavusios.
Na žodžiu, manau, kad kiekvieno laisvas apsisprendimas, kaip gimdyti. Tik labai nervina tos, kurios kiekvienai prograi trimituoja - "aš už natūralų gimdymą" ir smerkia tas, kurios pasinaudoja nejautra.
Iš tiesų pasinaudojusios nejautra, mes irgi kenčiam. O kitu atveju - tiesiog nualptumėm ar žiauriai kentėtumėm. Kam ta beprasmė kančia? Tipo "pilnaverčiai gimdymą išgyvenau"? Be to, žmonės skirtingai reaguoja į skausmą. Yra tokių, kurie į jį reaguoja žymiai jautriau.
As irgi uz epidura. Jei su juo man skaudejo, tai be jo matyt buciau nuprotejus. Keistas tik atrode akuseres pasakymas, kad jau po epidurines tai gulesit kaip pliaze. nei velnio man tai pliazo neprimine
Zivilka
2009 04 25, 17:34
QUOTE(agai @ 2009 04 24, 21:15) As irgi uz epidura. Jei su juo man skaudejo, tai be jo matyt buciau nuprotejus. Keistas tik atrode akuseres pasakymas, kad jau po epidurines tai gulesit kaip pliaze. nei velnio man tai pliazo neprimine  gal skatino oksitocinu? man skatino labai daug, tai su epiduru skaudejo taip, kaip skauda esant neaturaliems saremiams Papildyta:as irgi buvau nusiteikus pries epidura. pries 10 metu jis irgi kainavo 200Lt, bet pinigu tada neturejau visiskai, kaklelis naturaliai atsidare iki 5 cm ir sustojo, pradejo skatinti, nu tada visas saldumas pasirode, ner ka lyginti su naturaliais saremiais. kaklelis vis tiek laikesi ties 5 cm, o oksitocino prileido tiek, kad dingo tarpai tarp saremiu - vienas istisinis saremis, as jau klykiu nesavu balsu, vaiko sirdis monitoriuje stoja. jau buvo praeje apie 10 valandu intensyviu saremiu. gydytojai patys iskviete anesteziologa, jis greitai paklause ar sutinku, as tik linketelejau ir padare. tai likusias apie 3 valandas jauciau toki normalu skausma, kaip naturaliu saremiu, bet jie pas mane buvo nerealiai stiprus del skatinamuju. pati stumima irgi puikiai jauciau, tik nereikejo nesavu balsu klykti ar alpti, tiesiog reikejo kenteti. zodziu jei tik prades skatinti, as uz epidurini, jei naturaliai gimdysiu, dar pagalvosiu, bet gal irgi uz. o del nugaros skausmo, man tai neskaudejo, bet kiek girdejau dazniau skauda toms, kurioms daro spinaline nejautra cezario operacijai, ten biski skiriasi nuo epidurines nejautros
orhideja77
2009 04 27, 12:29
sveikos merginos as turiu gimdyti jau greit tik neaisku kada pasibels tas mano mazylis pagal daktarus tai balandzio 30 , kad tik greiciau ,jau esu pavargus ,as tai uz epidiura ir zadu ja pirkti nes kalipedoj sake reikia pirkti
vasara04.
2009 04 27, 16:38
QUOTE(Zivilka @ 2009 04 25, 18:34) gal skatino oksitocinu? man skatino labai daug, tai su epiduru skaudejo taip, kaip skauda esant neaturaliems saremiams Papildyta:as irgi buvau nusiteikus pries epidura. pries 10 metu jis irgi kainavo 200Lt, bet pinigu tada neturejau visiskai, kaklelis naturaliai atsidare iki 5 cm ir sustojo, pradejo skatinti, nu tada visas saldumas pasirode, ner ka lyginti su naturaliais saremiais. kaklelis vis tiek laikesi ties 5 cm, o oksitocino prileido tiek, kad dingo tarpai tarp saremiu - vienas istisinis saremis, as jau klykiu nesavu balsu, vaiko sirdis monitoriuje stoja. jau buvo praeje apie 10 valandu intensyviu saremiu. gydytojai patys iskviete anesteziologa, jis greitai paklause ar sutinku, as tik linketelejau ir padare. tai likusias apie 3 valandas jauciau toki normalu skausma, kaip naturaliu saremiu, bet jie pas mane buvo nerealiai stiprus del skatinamuju. pati stumima irgi puikiai jauciau, tik nereikejo nesavu balsu klykti ar alpti, tiesiog reikejo kenteti. zodziu jei tik prades skatinti, as uz epidurini, jei naturaliai gimdysiu, dar pagalvosiu, bet gal irgi uz. o del nugaros skausmo, man tai neskaudejo, bet kiek girdejau dazniau skauda toms, kurioms daro spinaline nejautra cezario operacijai, ten biski skiriasi nuo epidurines nejautros Pas mane buvo panasi situacija, gimdos kaklis vietoje, skatina pastoviai ir skausmas vientisas ir taip 18 val. o epiduro taip ir negavau, jau maniau numirsiu ir skausmo  Klykiau jau nesavo balsu nuo skausmo, net nenoriu prisiminti to siaubo.
Zivilka
2009 04 28, 09:08
QUOTE(vasara04. @ 2009 04 27, 18:38) Pas mane buvo panasi situacija, gimdos kaklis vietoje, skatina pastoviai ir skausmas vientisas ir taip 18 val. o epiduro taip ir negavau, jau maniau numirsiu ir skausmo  Klykiau jau nesavo balsu nuo skausmo, net nenoriu prisiminti to siaubo.  dabar imsi epidura? o kodel tau tada nepadare. as pati paprasyti jau nebesusivokiau is to skausmo, matyt per smegenine dave, bet patys iskviete anesteziologa. man dar spaudimas buvo sukiles, tai nusprende, kad atsipalaidavimas man bus tik i nauda. ir tikrai po epiduro vel tarp saremiu tarpai atsirado ir vaikiuko sirdele vel pradejo ritmingai plakti. dabar imsiu epudura is karto, nebent sakau, bus labai viskas greitai ir be jokiu skaitinamuju. realiai be skatinamuju tas kelias valandas normalaus gimdymo gali ir pakenteti,
kristina.nesvarbu033
2009 04 28, 10:01
Aš irgi abu kartus gimdžiau su epiduru ir nematau nieko čia blogo.O nugara tai skauda tikrai nedaugiau kaip ir be epiduro gimdžiusioms.Pirma karta su epiduru padare CP operacija, o antra karta su epiduru pati pagimžiau.Nežinau ar bučiau iškentusi tokius komplikuotus gimdymus be nuskausminimo.
O sakykit epidura norint gimdyti Vilniuje AK reikia pirkti is anksto, ar kitaip?
QUOTE(claudija @ 2009 04 28, 13:14) O sakykit epidura norint gimdyti Vilniuje AK reikia pirkti is anksto, ar kitaip? Jei susitarus pas ka gimdai,tai i "kaina" ieina,o jei ne tai,daro matyt ir taip,negi su savim nesies  , bet tai irgi manau atsidekot reikia....
audrolija
2009 04 29, 22:19
[quote=alfa159,2008 05 07, 14:52] Na jo, ragnez, kaip matau, patapai visu galu meistre  . "Viska ismanantys", deja, yra patys ribciausi zmones pasaulyje.  Dvieju-triju gimdymu patirtis- tai yra dvieju-triju atskiru sekmingu gimdymu patirtis. Vat jei turetum keliu simtu gimdymu patirti, jei tavo deka butu isgelbeta bent viena mirstancio vaiko gyvybe, jei butem atpumpavusi koki po klinikines mirties, jei kokia mama is ano pasaulio butum istraukus, tai gal tavim patikeciau ir be mokslu ir oficialios gydytojos praktikos. Bet dabar, sorry. Maciau as tokiu "zinoviu" po dvieju ar triju gimdymu. Kazkada, kai abejojau, ar darytis genetinius tyrimus, tai prisikaiciau SM "profiu" egzaltuotu svaiciojimu- svarbiausia tiketi, ir gims sveikas vaikas. Po to skaiciau apie sedmenine pirmeiga- ir vel- oi, tik tikek, ir pagimdysi net taip. O tada paklausiau seses- gydytojos, ka ji apie visa tai masto. Ji pasake, kad yra sick and tired nuo situ susireiksminimu. Ji priemus daugybe gimdymu, turejo labai gera reputacija ir paklausa pas Danijos gimdyves (veliau pakeite specializacija, nes atidare savo klinika, o viena gimdymu nepriimineja- ne pribuvalka-sarlatane gi, o atsakinga gydytoja). Taigi, ji sake, kad, deja, apsigimimu pasitaiko net ir patiems didziausiems optimistams, ir net dazniau, nei galvoji... (pasidariau genetinius, ir del to dziaugiuosi). Sake dar, kad komplikaciju pasitaiko, labai daznai- butent del mamyciu-visaziniu uzsispyrimo tik vilkinamas laikas. Ir repliu-vakuumu pasitaiko. Kai jie laiku panaudojami- viskas ok, o kai jau po laiko.... Gimdymo metu su tokia profesine patirtim tiesiog matai, kas suveiks butent siuo atveju, kaip isspresti ekstrine situacija. Kartais net gimdymo nereikia- matai echoskopuojant situacija, gali ivertinti artejancio gimdymo gresmes ir patarti busimai mamai. Todel jokiu budu nesiruosia savo tikrai sesei kenkti ir konsultuoti per atstuma, o dar varyti i galva muros apie "jautimus". Sake- klausyk savo gydytojos. Taip ir darysiu. Visiskai pilnai pritariu! Daktarai, kurie kiekviena savo darbo diena susiduria su gimdymais, turi asmenines patirties, ne tik teoriniu ziniu, ir gali ivertinti zala ar nauda. As galiu tik tiketis geriausio, tiketis, kad viskas bus O.K. Sekmingo gimdymo visoms
Renata K
2009 05 27, 08:44
Ka jus cia kliedit, kokie dar vaistai patenka i i vaisiaus kraujotaka?????? jie net placentos nespeja pereiti Kam kentet skausma jei galima nekentet: pas dantista irgi gydotes dantis be nuskausminimo?? o skatint skatina visada oksitocinu jei daro epidura, vien del to kad gimdos susitraukimai siek tiek suleteja
piene_66
2009 06 02, 15:06
Papasakosiu savo atveji  Abu su vyru buvom nusiteike, kad jokio epiduro neimsiu (labai paprotino kursuose apie gimdyma  ), net nesvarsciau tokio varianto ir buvau nusiteikus gimdyt naturaliai. Deja... Veikla prasidejo 10val ryto, kai gydytoja "pamasazavo", nes jau buvo pora dienu po termino ir paruosiamieji labai daznai vargino paskutine savaite, buvo 3cm atsidarymas. Po to masaziuko prasidejo saremiai kas 3min, iskart. Bet nusprendem su vyru, kad dar vaziuojam namo, o jei ka - sugrisim. 15val. mes jau buvom vel ligoninej, nes saremiai taip ir tesesi kas 3min, ne ypatingai skausmingi, bet progresas skausmo atzvilgiu jautesi. Ligoninej pasiunte tiesiai i gimdykla, apziurejo, vis tie 3cm, gulint saremiai kas 1min, nestiprus, apie 30 tas aparatas fiksavo. Apie 18val vel apziura - 3 cm , "baisus masazas", saremiai kas minute virs 100, jau skalej vos telpa. 21val apziura - 3cm, as jau su kosmosu kalbu, nes skausmas nejuokingas, bet kas blogiausia - nieko, ne vieno cm per 11val. Gydytoja pasiule pagalvot apie epidura, nes gimdymas nesisviecia anksciau kaip 5val ryto  vyras pradejo prasyt, kad daryciaus epidura. Padare, 00.00, tuo metu buvo 3cm  po epiduro, po pusvalanduko, nubego vandenys. Apie 2val atsidarymas - 5cm. vel doze epiduro, vel nubego vandenys - 8cm, 5val - pilnas atsidarymas, 6.10val gime mazyle. ] Kalbant apie nuskausminima, labai jau sunku vertint bendrai, reikia imt individualiai, pvz mano atveju - padejo, nezinau,kada buciau pagimdzius be epiduro  Bet ir nepatarciau vaziuot i ligonine nusiteikus, kad butinai su epiduru gimdysiu, reikia ziuret pagal situacija, jei veikla puikiai vyksta - tai gal ir verta pakentet, bet jei taip kaip pas mane - 14val saremiu ir ne vieno cm atsidarymo?
Zivilka
2009 06 02, 18:55
QUOTE(piene_66 @ 2009 06 02, 17:06) Papasakosiu savo atveji  Abu su vyru buvom nusiteike, kad jokio epiduro neimsiu (labai paprotino kursuose apie gimdyma  ), net nesvarsciau tokio varianto ir buvau nusiteikus gimdyt naturaliai. Deja... Veikla prasidejo 10val ryto, kai gydytoja "pamasazavo", nes jau buvo pora dienu po termino ir paruosiamieji labai daznai vargino paskutine savaite, buvo 3cm atsidarymas. Po to masaziuko prasidejo saremiai kas 3min, iskart. Bet nusprendem su vyru, kad dar vaziuojam namo, o jei ka - sugrisim. 15val. mes jau buvom vel ligoninej, nes saremiai taip ir tesesi kas 3min, ne ypatingai skausmingi, bet progresas skausmo atzvilgiu jautesi. Ligoninej pasiunte tiesiai i gimdykla, apziurejo, vis tie 3cm, gulint saremiai kas 1min, nestiprus, apie 30 tas aparatas fiksavo. Apie 18val vel apziura - 3 cm , "baisus masazas", saremiai kas minute virs 100, jau skalej vos telpa. 21val apziura - 3cm, as jau su kosmosu kalbu, nes skausmas nejuokingas, bet kas blogiausia - nieko, ne vieno cm per 11val. Gydytoja pasiule pagalvot apie epidura, nes gimdymas nesisviecia anksciau kaip 5val ryto  vyras pradejo prasyt, kad daryciaus epidura. Padare, 00.00, tuo metu buvo 3cm  po epiduro, po pusvalanduko, nubego vandenys. Apie 2val atsidarymas - 5cm. vel doze epiduro, vel nubego vandenys - 8cm, 5val - pilnas atsidarymas, 6.10val gime mazyle. ] Kalbant apie nuskausminima, labai jau sunku vertint bendrai, reikia imt individualiai, pvz mano atveju - padejo, nezinau,kada buciau pagimdzius be epiduro  Bet ir nepatarciau vaziuot i ligonine nusiteikus, kad butinai su epiduru gimdysiu, reikia ziuret pagal situacija, jei veikla puikiai vyksta - tai gal ir verta pakentet, bet jei taip kaip pas mane - 14val saremiu ir ne vieno cm atsidarymo? man panasiai buvo, tik ant 5 cm sustojo, o saremiai 100 procentiniai jau nuo 2 sm buvo
QUOTE(Zivilka @ 2009 06 02, 18:55) man panasiai buvo, tik ant 5 cm sustojo, o saremiai 100 procentiniai jau nuo 2 sm buvo  as dar toki varianta girdejau, kad reikia pasverti savo atsparuma skausmui is anksto.... na pvz, man per mmm, ir per persileidima taip skaudejo, kad net alpau, trukinejo samone, ir vemiau. Vaistai nelabai padejo, kankinausi ilgai.. per kiekvienas mmm vis skirtingai budavo, bet visais atvejais skausmas itin stiprus. Todel sako, kad jei jau "tiek negali pakesti skausmo, kad net alpsti, geriau is anksto pasidaryti epidura". BET KAIP ZINOTI, kad tau skaudes taip, kad samone dingines? as noreciau naturaliai, jei imanoma, jei ne- as nieko pries neturiu pries epidura ar cezari, nes gimdymas- ne viena patikrinti savo "sustruma" ir irodyti, kad "va , kokia as didvyre, iskentejau be to", nes juk kartais kalba eina ir apie vaiko sveikatos bukle. Kokia nauda is gimdyves, kuri alpsta ir vemia gimdymo metu ir stumti negali, nes jau po skausmu pavargusi ir panasiai? bet sakau, noreciau nuomones, kaip daryt tokiu atveju, jei is anksto epiduro neplanuoju, o jei prasides nepakeliami samonei skausmai, ir bus per velu ji daryt, kaip tada elgtis? ar niekam taip nebuvo?
Zivilka
2009 06 03, 13:24
QUOTE(kycia @ 2009 06 03, 14:33) as dar toki varianta girdejau, kad reikia pasverti savo atsparuma skausmui is anksto.... na pvz, man per mmm, ir per persileidima taip skaudejo, kad net alpau, trukinejo samone, ir vemiau. Vaistai nelabai padejo, kankinausi ilgai.. per kiekvienas mmm vis skirtingai budavo, bet visais atvejais skausmas itin stiprus. Todel sako, kad jei jau "tiek negali pakesti skausmo, kad net alpsti, geriau is anksto pasidaryti epidura". BET KAIP ZINOTI, kad tau skaudes taip, kad samone dingines? as noreciau naturaliai, jei imanoma, jei ne- as nieko pries neturiu pries epidura ar cezari, nes gimdymas- ne viena patikrinti savo "sustruma" ir irodyti, kad "va , kokia as didvyre, iskentejau be to", nes juk kartais kalba eina ir apie vaiko sveikatos bukle. Kokia nauda is gimdyves, kuri alpsta ir vemia gimdymo metu ir stumti negali, nes jau po skausmu pavargusi ir panasiai? bet sakau, noreciau nuomones, kaip daryt tokiu atveju, jei is anksto epiduro neplanuoju, o jei prasides nepakeliami samonei skausmai, ir bus per velu ji daryt, kaip tada elgtis? ar niekam taip nebuvo?  manau, kad nebepakelsi, suprasi kai dar bus laikas . daro epidura iki kazkiek cm atsidarymo, tik nebezinau iki kiek. 6-7 gal. as tai buciau istverus, jei nebutu pradeje skatinti
Elzevyra
2009 06 03, 16:07
Mane irgi skatino,bet nuo to skausmas nepadidejo kazkodel.o ir siap negaliu pasakyt ar man labai skaudejo,nes gimdziau pirma karta,tai neturiu su kuo palygint.o epidurini patys dare,neprasiau.ir nieko pries,isvis jokio skausmo nebuvo. Be to priklauso nuo gimdymo eigos,turiu draugiu kurios vos per 15 min pagimde,jom tai tikrai jokiu epiduru nereikejo.o as kankinausi 18 val.per tiek laiko tikrai galima apsispresti nori to epiduro ar ne.
Po kiek laiko jums susitvarke reikalai su slapinimusi po gimdymo su epiduru? As jau 8 diena po gimdymo, taciau dar nelaikau slapimo. Tiksliau pasakius, kai nueinu i tuoleta, slapimas pats isbega, ir jo jau sulaikyt nebegaliu. Gydytoja minejo kad taip bus, bet nebepamenu kiek ilgai tai turi but. Pratimus kuriuos liepe daryt ginekologe (sutraukinet ar kaip cia pasakius dubens raumenis), taciau pakolkas jokio pagerejimo nejauciu. Kada tureciau susirupinti?
priklausomybe
2009 06 04, 10:21
QUOTE(irutav @ 2009 06 03, 19:17) Po kiek laiko jums susitvarke reikalai su slapinimusi po gimdymo su epiduru? As jau 8 diena po gimdymo, taciau dar nelaikau slapimo. Tiksliau pasakius, kai nueinu i tuoleta, slapimas pats isbega, ir jo jau sulaikyt nebegaliu. Gydytoja minejo kad taip bus, bet nebepamenu kiek ilgai tai turi but. Pratimus kuriuos liepe daryt ginekologe (sutraukinet ar kaip cia pasakius dubens raumenis), taciau pakolkas jokio pagerejimo nejauciu. Kada tureciau susirupinti? man taip nebuvo
Vavidvake
2009 06 04, 15:00
nu ir as pasisakysiu ta proga, as pirma vaikeli gimdziau su epiduriniu, mane skatino siek tiek, gimdziau 42 savaite. Gal del streso, gal del kitokiu dalyku man kaklelis neatisdarinejo labai ilga laika. Saremiai prasidejo apie 5 ryto, gimdykloj as buvau apie 9, iki 14 val. tik skausmingi saremiai ir jokios veiklos. 14 val. padare epidura, 16 jau gime mano grazuole. Gal del to kad as atispalaidavau, nezinau. Man nusimato gimdymas rytoj, planuoju bandyti gimdyti be epiduro, nors nusipirkau vaistineje del visa ko, vel mane nori skatinti, tai dar turiu laiko ikalbeti vaikeli gimti paciam  vienintelis minusas - man gal kokius 3, jei ne ilgiau, menesius po gimdymo skaudejo nugara, butent toje vietoje, kur dure. tai nebuvo nuolatinis skausmas, tiesiog, jei pvz atsiguli ant pilvo, issirieti, t.t. jauti ta vieta ir tiek. tai tokia mano patirtis ir istorija. Papildyta:QUOTE(irutav @ 2009 06 03, 19:17) Po kiek laiko jums susitvarke reikalai su slapinimusi po gimdymo su epiduru? As jau 8 diena po gimdymo, taciau dar nelaikau slapimo. Tiksliau pasakius, kai nueinu i tuoleta, slapimas pats isbega, ir jo jau sulaikyt nebegaliu. Gydytoja minejo kad taip bus, bet nebepamenu kiek ilgai tai turi but. Pratimus kuriuos liepe daryt ginekologe (sutraukinet ar kaip cia pasakius dubens raumenis), taciau pakolkas jokio pagerejimo nejauciu. Kada tureciau susirupinti? o tai tikrai susije su epiduru? ne su gimdymu?
Zivilka
2009 06 04, 16:20
QUOTE(irutav @ 2009 06 03, 21:17) Po kiek laiko jums susitvarke reikalai su slapinimusi po gimdymo su epiduru? As jau 8 diena po gimdymo, taciau dar nelaikau slapimo. Tiksliau pasakius, kai nueinu i tuoleta, slapimas pats isbega, ir jo jau sulaikyt nebegaliu. Gydytoja minejo kad taip bus, bet nebepamenu kiek ilgai tai turi but. Pratimus kuriuos liepe daryt ginekologe (sutraukinet ar kaip cia pasakius dubens raumenis), taciau pakolkas jokio pagerejimo nejauciu. Kada tureciau susirupinti? tau nusilpo slaples raumenys nuo pacio vaikucio stumimo, epiduras cia ne prie ko. man taip buvo, apie 2-3 savaites sunkiai laikiau slapima, pamenu viena karta net apsisisiojau , gerai, kad namuose, nes kazakip su mazu nebuvo laiko i tulika nueiti, o paskui jau nebeislaikiau. tai iznok man jau 10 metu praejo, bet kai ciaudeju, tai turiu kojas sukryziuoti  biski pavojinga yra. o siaip tai normaliai viskas. jo tuos pratimukus daryk, kai prisimeni, gal pades
Dekui labai uz atsakymus. Gal ir tikrai ne nuo epiduro. Svarbu, kad vistiek cia raadau atsakyma, ir nusiraminima, jog dar gali buti si problema:)
Vavidvake
2009 06 04, 21:29
QUOTE(irutav @ 2009 06 04, 20:12) Dekui labai uz atsakymus. Gal ir tikrai ne nuo epiduro. Svarbu, kad vistiek cia raadau atsakyma, ir nusiraminima, jog dar gali buti si problema:) si problema laukia, deja, beveik visu gimdziusiu moteru... anksciau ar veliau...
Kai gimdžiau sūnų, tai tik ir kalbėjau apie epidūrą, nes nusimatė didelis vaikas virš 4 kg (gimė 4200g), be to pirmas gimdymas.... labai bijojau skausmo... Dabar jau visaip pagalvoju, gal antras gimdymas lengvesnis būtų, gal vaikutis bus mažesnis. O sakykit, jei be epidūros ir plyšimas, tai paskui nenuskausminę ir siūna "gyvą" mėsą, ar kaip?
Jovita 35
2009 06 29, 09:53
As dar epidiuro niekada nesidariau,bet si kart visai galvoju darytis.Kas del plysimo,man siuvo abu kartus,be epidiuro,bet man beveik niekada neskaudejo  .Nera baisus ta siuvimas kaip cia jus issivaizduojat  .
Amaterasu
2009 06 29, 18:25
QUOTE(Nanata @ 2009 06 28, 18:34) Kai gimdžiau sūnų, tai tik ir kalbėjau apie epidūrą, nes nusimatė didelis vaikas virš 4 kg (gimė 4200g), be to pirmas gimdymas.... labai bijojau skausmo... Dabar jau visaip pagalvoju, gal antras gimdymas lengvesnis būtų, gal vaikutis bus mažesnis. O sakykit, jei be epidūros ir plyšimas, tai paskui nenuskausminę ir siūna "gyvą" mėsą, ar kaip?  Be abejo,kad siudami nuskausmina...Visada! Cia jau ne tarybiniai laikai...
pauksteee
2009 07 01, 11:06
na man trbut neteks naturaliai pagimdyt, nes pernesiosiu. Liepos 7 guldo, ir skatins, tai nors ketinau naturaliai gimdyt, bet trbut perskaicius kitu mamyciu patirti, kai skatina be nuskausminamu istvert trbut nlbai pavyks. As irgi rinksiuos epidiura. Nors gal pagimdysiu iki to laiko, ech kaip noreciau  . taip bijau to skatinimo...
doremifasolasi
2009 07 02, 20:45
QUOTE(pauksteee @ 2009 07 01, 13:06) na man trbut neteks naturaliai pagimdyt, nes pernesiosiu. Liepos 7 guldo, ir skatins, tai nors ketinau naturaliai gimdyt, bet trbut perskaicius kitu mamyciu patirti, kai skatina be nuskausminamu istvert trbut nlbai pavyks. As irgi rinksiuos epidiura. Nors gal pagimdysiu iki to laiko, ech kaip noreciau  . taip bijau to skatinimo...  Na skatino ir mane, nes labai ilgai nesidarė kaklelis, bet gimdžiau be epidūro. LABAI SKAUDĖJO IR DAR 12 VALANDŲ. Sako. kad, kai neskatina, tai dvigubai mažesnis skausmas
|
|