Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie epidūrinę nejautrą
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
me_gustas_tu
QUOTE(gagrate @ 2008 05 12, 22:27)
Nereikia uzsimyneti propaganda,tada niekas ir nepyks cool.gif
*

Na kokia jau cia propaganda smile.gif Jei butu man kokia finansine ar politine nauda is to - tada taip, o dabar:)
Man tik vaiku gaila 4u.gif Kazkur slypi tas musu negalejimas pagimdyt naturaliai, ar tas beprotiskas skausmas - taip neturetu buti, ji mes turetume moketi suvaldyt pacios, moterys juk esam. Musu proseneles tokiu problemu tokiais mastais neturedavo. Ne viena ginekologe man sake, kad dauguma moteru dabar nepagimdo naturaliai del nezinomu priezasciu, nors ir klubai pakankamai platus buna, ir vaikai ne per didziausio svorio. Taigi vel - neirodyta, nezinoma, tad kam ta epidua ir uzsakomuosius cezarius (kalbu isskirtinai tik apie uzsakomuosius) daryt? Taip iseina, kad ju naudojimas moksliskai nepagristas.
Gal viskas mumyse paciose - fiziskai per silpnos, nepasiruosusios gimdyti ir pagimdyti? Cia tik mano hipoteze.
Kaip ten bebutu, visoms linkiu sekmes, jegos ir stiprybes suteikiant gyvenima savo mazyciams wub.gif 4u.gif
Laura_online
QUOTE(paulapaula @ 2008 05 08, 13:52)
perskaiciau rimos pasisakyma,ir kazkaip keistai pasirode teiginys,kad mamos kurios darosi epidura galvoja apie save,o negalvoja,kas geriau vaikeliui.Ir iskart pagalvojau,o koks vaikelis pasake kas jam geriau,ar mama kencianti skausma,ar mama laukianti vaiko ramybes busenoje  g.gif tokiu apsurdu prisiskaiciau cia apie epidura,kad galima butu fantastine knyga parasyti.Nesuvokiu,kam tada visokie vaistai,automatines skalbimo masinos,pampersai ir t.t reikalingi,gyvenkim kaip senoveje  doh.gif manau darytis epidura ar ne,tai kiekvienos mamos apsisprendimas,jei zmogus nepakantus skausmui,kodel gi ne,jei kam kankintis skausmuose,jeigu visa gimdyma galima praleisti civilizuotai  rolleyes.gif ,nesmerkiu ir tu kurios gimdo be epiduro,manau,tai kiekvienos seimos pasirinkimas,juokingai atrodo tik tos ,kurios eidamos i gimdykla,rekia,kad jos gimdys naturaliai,kad epiduras joms nereikalingas,jos bus didvyres,bet vidury saremiu,pasikeicia nuo skausmo plokstele,ir pasigirsta atvirkstinis rekimas,kad darykit greiciau epidura,nes nebegaliu iskesti skausmo  doh.gif
As dariausi epidura ir vaikai blaivus gime,tos nesamones apie horoskopis tai isvis is fantastikos srities,o ir tokie pareiskimai parodo apie zmogaus mentaliteta,zodziu gimdykit visos,kaip jums patogiau,svarbiausia,kad jusu leliukai gimtu sveiki  4u.gif  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif
vataipva
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 05 12, 22:54)
Gal viskas mumyse paciose - fiziskai per silpnos, nepasiruosusios gimdyti ir pagimdyti? Cia tik mano hipoteze.
*

kažin skatinamųjų skonį jautei? ax.gif
ragnez
QUOTE(gagrate @ 2008 05 12, 22:27)
Nereikia uzsimyneti propaganda,tada niekas ir nepyks cool.gif
*

masciau apie tai.

pamastyk ir tu: farmacijos kompanijos laimi tada, kai pagamina ir parduoda kuo daugiau medikamentu. jei moterys gimdytu pacios (nekalbu apie tuos atvejus, kai medicinine pagalba butina), farmacijos kompanijos nebeturetu ka veikti - juk naturalus nuskausminimo budai (masazas, silti/salti kompresai, kvepavimo pratimai, galimybe laisvai judeti per saremius ir tt) nereikalauja jokiu specialiu priemoniu ir nieko nekainuoja. o jei itikini moteri, kad paciai pagimdyti neimanoma, kad gimdyti labai skauda ir labai pavojinga, tada gali pasiulyti kruva pagalbiniu priemoniu - idomu butu paskaiciuoti, kiek ligoninei atsieina vienos moters gimdymas (iskaiciavus visus medikamentus (skatinamuosius, nuskausminamuosius, dezinfekcijos priemones, etc), vienkartinius medicinos reikmenis (svirkstus, adatas, kateterius, vaistu konteinerius ir tt) ir daugkartines priemones (bei ju sterilizavimo islaidas). tai, kas ligoninei yra islaidos - tai pajamos farmacijos imonems.

kaip manai, kas labiau suinteresuoti propaganda - ar medicinos kompanijos, kurios tuo geriau gyvena, kuo daugiau ju produkcijos suvartojama, ar tie, kurie siulo naturalius, nieko nekainuojancius dalykus?

tai tiek apie propaganda.

beje, suprask mane teisingai. as esu uz medicinos pazanga ir tikrai neatsisakau pagalbos ar gydymo, kai man ju reikia. dantis taisausi su nuskausminimu, sergantiems vaikams duodu seimos gydytojos paskirtu vaistu. kvaila butu neigti liga ir atsisakyti gydymo. bet lygiai taip pat kvaila gerti vaistus "profilaktiskai", kai ligos nera....

QUOTE(vataipva @ 2008 05 13, 09:59)
kažin skatinamųjų skonį jautei?  ax.gif
*

grieztai imant, paskatintas gimdymas jau nera naturalus gimdymas. skatinamieji vaistai sukelia nenaturaliai stiprius, daznus ir skausmingus saremius.

jau rasiau, bet kokia medicinine intervencija gali sukelti "intervenciju lavina". pvz., jei gimdymas skatinamas, atitinkamai prireikia nuskausminimo priemoniu ir atvirksciai - jei nuskausmintas, gali reiketi skatinamuju ir tt.
gagrate
ragnez,
Tai niekas su tavim nesigyncija ir niekas neabejoja tavo isprusimu medicinos srityje.O tavo nuomone apie epidurine nejautra irgi visos seniai zyno,taip ,kad eilini karta nieko naujo neisgirdau.Gal uzteks pilstyt is tuscio i kiaura. mastau.gif
vataipva
o pvz mane nervina SM didvyrės biggrin.gif
nu va aš iškentėjau, o jūs - nesugebėjot. aš faina. wub.gif

aš už informaciją. už kokybišką informaciją. apie gimdymą, maitinimą - ačiū ragnez ir raidelėms (bent jau jos dvi daugiausiia krenta SM į akis savo informatyviais patarimais).
bet aš prieš pamokslavimą. palikim tai kiekvienai spręsti pačiai - su epidūru, be epidūro. MP, mišinėliai. CP, ne CP.
psichologinė pačios moters būsena IMHO yra vienintelis ir svarbiausias moters, kaip mamos, faktorius. jei ji yra rami, vadinas ir vaikui bus viskas ok. ax.gif
ragnez
QUOTE(vataipva @ 2008 05 13, 12:30)
psichologinė pačios moters būsena IMHO yra vienintelis ir svarbiausias moters, kaip mamos, faktorius. jei ji yra rami, vadinas ir vaikui bus viskas ok.  ax.gif
*

butent. visiskai sutinku (paciom ivairiom prasmem) - viskas visose gyvenimo srityse prasideda nuo bendros psichologines busenos ir konkrecios emocines nuostatos vienu ar kitu klausimu...
alfa159
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 05 12, 22:54)

Man tik vaiku gaila  4u.gif wub.gif  4u.gif
*

Mieloji, savo vaiko pagailek gal. lotuliukas.gif Patinka man tokios pasaulio rupintojeles. lotuliukas.gif

Na, jau tikrai labai juokinga.

Arba tos gasdintojos, kurios teigia, kad farmacininkai- pinigu istroske karugeriai. lotuliukas.gif

Turbut labai patogu taip gyventi- nusistatai, kad visi aplink tik dŪrniai, piktadariai ir nesupratylos, o tada vykdai savo sventas misijas.

Aikit aikit smile.gif .
Papildyta:
QUOTE(gagrate @ 2008 05 13, 12:10)
ragnez,
Tai niekas su tavim nesigyncija ir niekas neabejoja tavo isprusimu medicinos srityje.O
*

Ei ei, prasom ne uz visus. biggrin.gif Man tas isprusimas ragnez med. srityje tai kelia sypsena, cia svelniai tariant. O profesionalus medikai uzsikikentu iki zagsejimo. biggrin.gif

Merginos, na tikekit profais. Nesamdot gi virejos nekilnojamo turto pirkimo sutarciai forminti arba architekto sunelio gydymui, tai ir siaip nereiketu tiketi internetinemis visu galu "ziniuonemis". 4u.gif Labai ten teisingai gydytoja kazkokia pasake- baikit skaityti psichavotu internetiniu mergu isminti. biggrin.gif
ragnez
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 13:21)
O profesionalus medikai uzsikikentu iki zagsejimo.  biggrin.gif
*

alfa, pirma paklausk profesionaliu mediku apie epidurines nejautros salutinius poveikius, tada pakikensim. 4u.gif
alfa159
QUOTE(ragnez @ 2008 05 13, 13:56)
alfa, pirma paklausk profesionaliu mediku apie epidurines nejautros salutinius poveikius, tada pakikensim.  4u.gif
*

Ragnez, butent ju ir klausiau apie epiduro pliusus ir munusus KONKRECIOJE situacijoje. Tik gydytoju. Ne Taves gi. smile.gif Ka siandien pietums ruosi, ar vaikai sveiki, kaip Tau siandienos oras, Ragnez? smile.gif
mamela
Nenoriu užrūstinti čia diskutuojančių, bet.... Ar pažįstat asmeniškai bent vieną akušerę ar gydytoją, kuri būtų pati gimdžius su epidūru?
Esu tikrai ne medikė. Kai laukiausi, bijojau net lašų nuo slogos lašintis, kad tik nepatektų kas nors leliukams. Negi tas epidūras toks nekaltas ir jo TIKRAI nepatenka vaisiui?? Užmuškit, pagaliais daužykit, bet tikrai netikiu.

P.S. Čia grynai asmeninė mano nuostata ax.gif 4u.gif
me_gustas_tu
QUOTE(mamela @ 2008 05 13, 14:06)
Nenoriu užrūstinti čia diskutuojančių, bet.... Ar pažįstat asmeniškai bent vieną akušerę ar gydytoją, kuri būtų pati gimdžius su epidūru?
Esu tikrai ne medikė. Kai laukiausi, bijojau net lašų nuo slogos lašintis, kad tik nepatektų kas nors leliukams. Negi tas epidūras toks nekaltas ir jo TIKRAI nepatenka vaisiui?? Užmuškit, pagaliais daužykit, bet tikrai netikiu.

P.S. Čia grynai asmeninė mano nuostata  ax.gif  4u.gif
*

Viena pazistu, mano drauge seimos gydytoja, jos leliukui dabar jau 2 metukai smile.gif Kai suzinojo tam tikrus faktus, net pamelynavus ir drebanciom rankom skaite konferencijos medziaga mirksiukas.gif
mamela
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 05 13, 14:12)
Kai suzinojo tam tikrus faktus, net pamelynavus ir drebanciom rankom skaite konferencijos medziaga  mirksiukas.gif
*

Na va..... O kas ten buvo parašyta?
ragnez
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 13:21)
Merginos, na tikekit profais. Nesamdot gi virejos nekilnojamo turto pirkimo sutarciai forminti arba architekto sunelio gydymui
*

nezinau, kokia tavo profesija, bet augini du vaikus... ir netrukus gimdysi trecia. nesi psichologe ar pedagoge, bet juos aukleji ir formuoji ju psichika. taikai elgesio koregavimo strategijas, paskatinimus ir bausmes, jei reikia. taip, nesi psichologe ar pedagoge pagal issilavinima, bet kasdiena priimi sprendimus, kurie gali tureti itakos tavo vaiku ateiciai.
nesi pediatre, taciau vaikui susirgus, pirmoji ivertini vaiko bukle ir simptomus, ir pagal situacija sprendi, kokios pagalbos reikia.
nesi dietologe, taciau kiekviena diena rupiniesi seimos mityba, renkiesi maisto produktus ir gamini valgi.
nesi finansininke, taciau skaiciuoji seimos pajamas ir planuoji islaidas ir t.

kiekviena diena atlieki daugybe veiksmu ir priimi daugybe sprendimu, nuo kuriu is esmes priklauso tavo, tavo vaiku, visos seimos fizine, dvasine ir finansine sveikata. ir nori pasakyti, kad visa tai darai neturedama jokiu ziniu? jokios informacijos? jokios patirties? nesidomi, kaip bendrauti su vaikais, kaip juos maitinti, kaip aprupinti ju ateiti finansiskai? kuo remdamasi darai tuos kasdieninius sprendimus, jei tikrai manai, kad informacija ir zinios prieinamos tik profesionalams?
Beta
O aš palaikau Ragnez drinks_cheers.gif
Nesu kategoriškai prieš nuskausminimą ir prieš betkokią intervenciją, bet tik tada kai to tikrai reikia, o išankstinio nusistatymo, kad gimdysiu nusiskausminus ar tik per CP nesuprantu ir niekada nesuprasiu schmoll.gif Negi negalit suteikti sau ir savao vaikui šansą į natūralų gimimą? Negi baimės akys tokios didelės, kad net nenorit pabandyti gimdyti pačiu naturaliausiu būdu, kaip gamtos sugalvota? Pasikartosiu, kad visiškai pritariu nuskausminimui, kai yra skatinamas gimdymas, taip pat CP kai jis yra būtinas.
Sėkmės visoms mamytėms esamoms ir būsimoms, taigi tamti mama tai taip natūralu.. Bėgam nuo tarybinių trandcijų, kai gimdymas buvo padarytas mediku reikalu, o mama su kūdikiu buvo tik "tarp kitko", vaiką iškarto atskirdavo nuo mamos ir pan. Norime, kad vaiką iškart paduotų mamai, kad vaikas iškart gautų krūtį, žodžiu, kad tai būtų kuo natūraliau, bet gimdymo natūralaus nenorime.. g.gif Bėgame nuo virnų kraštutinumų, bet metamės pri kitų.. g.gif
alfa159
QUOTE(mamela @ 2008 05 13, 14:06)

*

Pazistu tkrai daug gydytoju, kurios gimde su epiduru. Nepazistu ne vienos gydytojos, kuri butu gimdziusi be epiduro.
mamela
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 14:20)
Pazistu tkrai daug gydytoju, kurios gimde su epiduru. Nepazistu ne vienos gydytojos, kuri butu gimdziusi be epiduro.
*

o aš kaip tik atvirkščiai.... Pažįstu labai daug medikų. Pažįstama pediatrė gimdė be ep., akušerė irgi. Kitų sričių pažįstamos medikės irgi gimdė be jo.

Kiekviena renkamės, kaip kuriai geriau. Stomatologo visada prašau dvigubos dozės, nes esu labai nepakanti skausmui. Tačiau ir trečią kartą gimdant nerizikuosiu vaikelio sveikata tik todėl, kad atseit "labai jau skauda ir esam 21 amžiuj".
alfa159
QUOTE(ragnez @ 2008 05 13, 14:15)
nezinau, kokia tavo profesija, bet augini du vaikus... ir netrukus gimdysi trecia. nesi psichologe ar pedagoge, bet juos aukleji ir formuoji ju psichika. taikai elgesio koregavimo strategijas, paskatinimus ir bausmes, jei reikia. taip, nesi psichologe ar pedagoge pagal issilavinima, bet kasdiena priimi sprendimus, kurie gali tureti itakos tavo vaiku ateiciai.
nesi pediatre, taciau vaikui susirgus, pirmoji ivertini vaiko bukle ir simptomus, ir pagal situacija sprendi, kokios pagalbos reikia.
nesi dietologe, taciau kiekviena diena rupiniesi seimos mityba, renkiesi maisto produktus ir gamini valgi.
nesi finansininke, taciau skaiciuoji seimos pajamas ir planuoji islaidas ir t.

*

....ir tai reiskia, kad islaikai blaivia galva. O vat yra moteriskiu, kurios "ismano" ir kaip ligas gydyti, ir kaip nevaisinguma iveikti, ir kaip su psichinius nukrypimus valdyti, ir aukstaja matematika0fizika-chemija-bilogija-bet koki biesa... biggrin.gif

Ragnez, kokia Tavo specialybe, jei ne paslaptis?
Papildyta:
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 05 13, 14:12)
Viena pazistu, mano drauge seimos gydytoja, jos leliukui dabar jau 2 metukai smile.gif Kai suzinojo tam tikrus faktus, net pamelynavus ir drebanciom rankom skaite konferencijos medziaga  mirksiukas.gif
*

Su tokia psichika apskritai ner ka veikti medicinoj. blink.gif Gydytojai rankos dreba, melynuoja, kai kazkokius faktus suzino- tai patylesiu apie tokia gydytoja.

Mano aplinkoj tokiu psichavotu gydytoju nerasta. g.gif
gagrate
QUOTE(mamela @ 2008 05 13, 15:06)

P.S. Čia grynai asmeninė mano nuostata  ax.gif  4u.gif
*

O tai ka tu nori tuom pasakyti?Kad gydytoju vaikai bus sveikesni,maziau sirgs ar dar kazkaip bus labiau protingesni.O mums siulo epidiura ,kad gimdytumem kazkokius antrarusius vaikus ir uzaugs invalidu karta?
Lurdesita
nesiginčysiu tik parašysiu, man taip pat buvo atlikta epidūrinė nejautra, sąrėmių skausmų nejutau, bet stangas kuo puikiausiai.... dar sakė, kad nejausiu kojų, kuo puikiausiai pati žygiavau apžiūroms atėjus gydytojui ir gimdyt, ir galvos kitą dieną neskaudėjo ir nugaros, ir pagimdžiau greit - niekas nesulėtėjo, ir mažoji įsikibo į krūtį vos tik spėjo šalia paguldyt wub.gif ir auga sveika, šauni mergaičiukė... čia aprašytų simptomų kol kas nepastebėjom g.gif o šalia turiu net kelis pavyzdžius natūralaus gimdymo... galvojau, kad gyvą "suės" už mano "egoistiškumą", dabar, kad galėtų "suėstų" už šviesius gimdymo prisiminimus ir auginamą vaiką be jokių problemų blink.gif nors man jau susidaro įspūdis, kad problemos jose pačiose - vos užsiminus apie galimybę turėt kitą vaiką - prisiekia, kad ačiū daugiau jau ne... ir kas įdomiausia forume kažkodėl tai Supermamomis dedasi g.gif
kaip ir rašiau nesiginčyju ir niekam savo nuomonės nekišu, kiekvienas renkamės pagal save... 4u.gif
Papildyta:
dėl gydytojų... pažįstu ir ne vieną, bet viešai nepripažins niekada, kaip ir kad kai kurios ,kad maitina mišinėliu, pas mus gi natūralizmas šiuo metu populiarumo viršūnėje.. o čia Marijos žemė... ne tokiu kaip visi būt, reikia drąsos turėt, o gydytojui tai dar ir gerą finansinį užnugarį, nes klientus lengva prarast 4u.gif
alfa159
QUOTE(gagrate @ 2008 05 13, 14:30)
O tai ka tu nori tuom pasakyti?Kad gydytoju vaikai bus sveikesni,maziau sirgs ar dar kazkaip bus  labiau protingesni.O mums siulo epidiura ,kad gimdytumem kazkokius antrarusius vaikus ir uzaugs invalidu karta?Tai ka jus norejote pasakyti?
*

Tai ne. O jei gimsta neinvalidas, tai i trasa soka farmacininkai- zmogzudziai. Prie ju prisijungia maisto pramones kileriai. Veliau- mokyklos-zlugdytojos. Ir visas svietas. Zodziu, nusiteik kovai. Nes visi aplink tik ir siekia zmogu vargsa prazudyti. Ir jei kas tavo gyvenime nesusiklosto, tai kalti kiti.

biggrin.gif
Lurdesita
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 14:36)
Tai ne. O jei gimsta neinvalidas, tai i trasa soka farmacininkai- zmogzudziai. Prie ju prisijungia maisto pramones kileriai. Veliau- mokyklos-zlugdytojos. Ir visas svietas. Zodziu, nusiteik kovai. Nes visi aplink tik ir siekia zmogu vargsa prazudyti. Ir jei kas tavo gyvenime nesusiklosto, tai kalti kiti.

biggrin.gif
*

thumbup.gif taip taip, aplinka kalta drinks_cheers.gif
paulapaula
QUOTE(Lurdesita @ 2008 05 13, 13:35)
nesiginčysiu tik parašysiu, man taip pat buvo atlikta epidūrinė nejautra, sąrėmių skausmų nejutau, bet stangas kuo puikiausiai.... dar sakė, kad nejausiu kojų, kuo puikiausiai pati žygiavau apžiūroms atėjus gydytojui ir gimdyt, ir galvos kitą dieną neskaudėjo ir nugaros, ir pagimdžiau greit - niekas nesulėtėjo, ir mažoji įsikibo į krūtį vos tik spėjo šalia paguldyt wub.gif ir auga sveika, šauni mergaičiukė... čia aprašytų simptomų kol kas nepastebėjom g.gif o šalia turiu net kelis pavyzdžius natūralaus gimdymo... galvojau, kad gyvą "suės" už mano "egoistiškumą", dabar, kad galėtų "suėstų" už šviesius gimdymo  prisiminimus ir auginamą vaiką be jokių problemų blink.gif nors man jau susidaro įspūdis, kad problemos jose pačiose - vos užsiminus apie galimybę turėt kitą vaiką - prisiekia, kad ačiū daugiau jau ne... ir kas įdomiausia forume kažkodėl tai Supermamomis dedasi g.gif
kaip ir rašiau nesiginčyju ir niekam savo nuomonės nekišu, kiekvienas renkamės pagal save...  4u.gif
Papildyta:
dėl gydytojų... pažįstu ir ne vieną, bet viešai nepripažins niekada, kaip ir kad kai kurios ,kad maitina mišinėliu, pas mus gi natūralizmas šiuo metu populiarumo viršūnėje.. o čia Marijos žemė... ne tokiu kaip visi būt, reikia drąsos turėt, o gydytojui tai dar ir  gerą finansinį užnugarį, nes klientus lengva prarast 4u.gif
*

drinks_cheers.gif man taip pat buvo su pirmu vaiku,niens prie vieno,dabar dukrai jau 12metu,pries 12 metu,kai dariausi epidura,tai buvo tik pradziu pradzia,buvau prigasdinta irgi juodai,visokiu bobeliu nesamonem ir galiu dabar jau konstatuoti fakta,dukra augo labai sveika,yra labai komunikabili,mokosi labai gerai,sportuoja sportine gimnastika,treniruojas kasdien po 3-3.5 val(as pries tokius kruviu,bet sale jai kaip sventove),sestadieni eina i anglu kalbos mokyklele,nu jokiu problemu,yra sveikas protingas vaikas,gyvenime buna visko,pilnai tikiu,kad yra moteru tikrai turejusiu ar turinciu skaudziu pasekmiu susijusiu su epiduru,bet bet tai jau gyvenimo duobes ir pavieniai manau atvejai,juk nezinai,kaip,kas ir kur gyvenime paties lauke 4u.gif
Papildyta:
[quote=alfa159,2008 05 13, 13:36]

thumbup.gif drinks_cheers.gif tikrai pasiskaicius komentaru kai kuriu,tai atrodo,kad pasirinkdama epidura,darai nusikaltima,ir visur tada taip iseina problemos,gimdymai nenaturalus,maistas nenaturalus ikr t.t..beda doh.gif
ragnez
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 14:28)
....ir tai reiskia, kad islaikai blaivia galva.
*

butent. tai ir noriu pasakyti: islaikai blaivia galva, gebejima kritiskai ir adekvaciai vertinti situacija, gebejima rinktis ir priimti sprendimus, net jei ir nesi medicinos, pedagogikos ar finansu profesiorius drinks_cheers.gif

sioje temoje ne viename poste nesu parasiusi "darykite taip" arba "darykite antraip". as tik sakau - domekites, klausinekite, bukite kritiskos ir atidzios.

kaip ir viskas gyvenime, epidurine nejautra turi pliusu ir minusu, o ne vien tik pliusus arba vien tik minusus...
paulapaula
kaip ir viskas gyvenime, epidurine nejautra turi pliusu ir minusu, o ne vien tik pliusus arba vien tik minusus...
*

[/quote]
drinks_cheers.gif todel,palikime teise apsispresti kiekvienai individualiai,ir nereikia tokiu skambiu zodziu,kaip"gaila man tu vaikuciu""tie vaikai be vietos gyvenime"nes tada ir gaunasi piktos diskusijos,kai yra rasomi tokie kvaili teiginiai,taikau tai ne jums,bet aplamai visoms,buna situaciju kai net neklausia gimdyviu,privaro skatinamuju ir kentek,ir ka padarysi,esi jauna,ir nedrasi,todel pasitiki gydytojais,zymiai lengviau,kai esi jau susidurusi su gimdymu ir gali ivertinti ko nori,galu gale pareikalauti,paisyti taves (aisku visokiu paradoksu ir dabar pasitaiko) 4u.gif
alfa159
QUOTE(paulapaula @ 2008 05 13, 15:44)
ka padarysi,esi jauna,ir nedrasi,todel pasitiki gydytojais,zymiai lengviau,kai esi jau susidurusi su gimdymu ir gali ivertinti ko nori,galu gale pareikalauti,paisyti taves (aisku visokiu paradoksu ir dabar pasitaiko)  4u.gif
*

Vat del sito tai dar prideciau- reikia vaikus taip isauginti, kad jie savo vaikus gamintusi jau budami subrendusiom asmenybem. Tada nebus problemu del gydytoju baimiu ar SM kaip negincijamu autoritetu bet kurioje gyvenimo srityje paisymo. smile.gif

Ragnez, tai vis delto- kokia Tavo specialybe? rolleyes.gif
ragnez
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 15:54)
Vat del sito tai dar prideciau- reikia  vaikus taip isauginti, kad jie savo vaikus gamintusi jau budami subrendusiom asmenybem. Tada nebus problemu del gydytoju baimiu ar SM kaip negincijamu autoritetu bet kurioje gyvenimo srityje paisymo.  smile.gif
*

sutinku. tik prideciau, kad ir gydytojai nera negincijami autoritetai rolleyes.gif

QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 15:54)
Ragnez, tai vis delto- kokia Tavo specialybe?  rolleyes.gif
*

verteja.
alfa159
QUOTE(ragnez @ 2008 05 13, 15:59)
sutinku.  tik prideciau, kad ir gydytojai nera negincijami autoritetai  rolleyes.gif
verteja.
*

Gincijami- kitu profu gydytoju. Ne verteju gi. Sorry. Galeciau pasakyti- ir ne tarptautines teises specu. mirksiukas.gif
ragnez
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 16:00)
Gincijami- kitu profu gydytoju. Ne verteju gi. Sorry. Galeciau pasakyti- ir ne tarptautines teises specu.   mirksiukas.gif
*

kaip zmogus, as turiu silpnybiu ir darau klaidu. nepaisant mano darbo stazo ir dalyko ismanymo, mano klientas (ne tik kitas vertejas) gali pastebeti mano klaidas arba tariamas klaidas ir jam uzdavus klausima, as jam turiu paaiskinti, kodel padariau butent toki sprendima, o ne kitoki. o jei padariau klaida - turiu ja istaisyti.
tai galioja visoms profesijoms, iskaitant tarptautines teises specialistus ir medikus.

beje, budama tarptautines teises spece, supranti, kokia reiksme tarptautineje teiseje turi verteju darbas ir kvalifikacija ir kokios gali buti verteju klaidu pasekmes.
alfa159
QUOTE(ragnez @ 2008 05 13, 16:17)
kaip zmogus, as turiu silpnybiu ir darau klaidu. nepaisant mano darbo stazo ir dalyko ismanymo, mano klientas (ne tik kitas vertejas) gali pastebeti mano klaidas arba tariamas klaidas ir jam uzdavus klausima, as jam turiu paaiskinti, kodel padariau butent toki sprendima, o ne kitoki. o jei padariau klaida - turiu ja istaisyti.
tai galioja visoms profesijoms, iskaitant tarptautines teises specialistus ir medikus.
*

Kiekviena specialybe turi savo specifika. Na atleisk man uz grubuma, bet taip jau manau, kad plataus profilio vertejas rolleyes.gif - ne specialybe. Na, visi mes mokam ivairiu kalbu, vienu ar kitu lygiu verciam tekstukus, ypac- savo profesines srities tekstus. Atsiimu savo zodzius, jei esi specifines srities tekstu verteja. Bet universalus vertejai- tai nerimta. Cia butu kaip visas sritis apimantis teisininkas ar universalus kompiuteristas. Netikiu specialybes universalumu. Turi buti specializacija. Tokia ir yra. teisinkai tokias turi, vairuotijai tokias turi, vertejai irgi tokias turi... Ir gydytojai buna - urologai, ginekologai, anesteziologai... Ir dar daugybe daugybe specializaciju. As ne tik kad vertejos apie epidura neklausiu, ar ir psichiatro apie tai neklausciau, ir okulisto, ir kitu... Na, chirurgo klausciau, ginekologo.

Na, zodziu. Pasaulis daug sudetingesnis, nei noretume ji matyti. Ir jei kiekvienas dirbs savo darba ir darys viska, kad savo srityje pataptu paciu geriausiu, tai visiems nuo to bus tik geriau. 4u.gif

Papildyta:

beje, budama tarptautines teises spece, supranti, kokia reiksme tarptautineje teiseje turi verteju darbas ir kvalifikacija ir kokios gali buti verteju klaidu pasekmes.
*

[/quote]

...todel labai gerai, kad musu vertejai Briuselyje yra atrenkami didziuliame konkurse (kaip ir medikai musu- patys paciausi surenkami i aukstasias, po milzinisku konkursu, o tampa medikais po daugelio metu sudetingu mokslu). Ju tekstai buna tikrai gramotni. Per mano praktika ne karto neteko prasyti vertimo islygos jokiems dokumentams del zodyno. O vat del teisiniu niuansu- teko stebeti tokiu atveju. Todel, kad sudetingu teisiniu tekstu vertimui reikalinga ir profesionali teisine kvalifikacija, ir profesionalus teisiniu tekstu vertejai. Tiesiog kartais buna tokiu tekstu, kai net teisininkai ji skirtingai interpretuoja. Bet net ir tada zinom, kas uz ka atsako- kas uz prasme, kas uz zodi. Ir vienas kito kompetencijos nekvestionuojam.

Darant analogija su medicina- buna tokiu atveju, kai operacija vyksta su sudetinga kompiuterine technika, tai irgi gali prireikti tos technikos specu, ne tik mediku. Bet net ir tokiais atvejais- kiekvienas dirba savo darba. Kompiuterastas neima i rankas skalpelio, o chirurgas- knopkyciu. smile.gif
ragnez
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 16:40)
Ju tekstai buna tikrai gramotni. Per mano praktika ne karto neteko prasyti vertimo islygos jokiems dokumentams del zodyno.
*

na, malonu, aciu uz komplimenta. tik briuselyje siuo metu nesedziu - tai mano pasirinkimas, kuri padariau del seimos. zinosiu, i ka kreiptis pagalbos, jei kils klausimu del prasmes.
ragnez
As ne tik kad vertejos apie epidura neklausiu, ar ir psichiatro apie tai neklausciau, ir okulisto, ir kitu... Na, chirurgo klausciau, ginekologo.
*

vertejos klausciau apie vertimo problemas, i teisininke kreipciausi teisiniu klausimu. taciau jei verteja ar teisininke butu gimdziusi moteris, mielai isklausyciau jos patirti. ir lyginciau jos patirti su savo gimdymais, su tuo, ka esu skaiciusi, ka esu issiaiskinusi su specialistais.
taip, as esu moteris - mylejausi su vyru, pastojau ir isnesiojau, gimdziau ir auginu. ar rinktis KAIP gimdyti leidziama tik specialu issilavinima turincioms moterims?

Na, zodziu. Pasaulis daug sudetingesnis, nei noretume ji matyti. Ir jei kiekvienas dirbs savo darba ir darys viska, kad savo srityje pataptu paciu geriausiu, tai visiems nuo to bus tik geriau. 4u.gif
*

teisingai. kaip ir tu, as nesiruosiu priimineti gimdymu ar gydyti ginekologiniu ligu. bet - lygiai kaip ir tu - isnesioti ir pagimdyti turiu pati, joks kitas asmuo to uz mane padaryti negali. todel ir stengiuosi tai padaryti kuo geriau, todel svarstau ir renkuosi - kaip ir tu. tuo labaiu, kad nuo mano pasirinkimu priklauso ne tik mano, bet ir mano vaiku sveikata ir ateitis.
ir neabejoju, kad net autoritetingo kitos srities specialisto nuomone tos srities klausimais (nesvarbu, vertejo ar mediko) vertini kritiskai - ir sugebi is karto pastebeti neatitikimus, logines klaidas ir pan., nors nesi medike ar verteja...
alfa159
QUOTE(ragnez @ 2008 05 13, 17:22)
vbet - lygiai kaip ir tu - isnesioti ir pagimdyti turiu pati,  joks kitas asmuo to uz mane padaryti negali.
*

Nesu tokia galiune. Be gydytoju buciau pasimirojus jau pirmo gimdymo metu. O antro be gydytoju nebuciau isnesiojus.

Sakau- neisijausk su savo sekminga keliu gimdymu patirtimi. smile.gif
ragnez
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 17:32)
Sakau- neisijausk su savo sekminga keliu gimdymu patirtimi.  smile.gif
*

taip, mano gimdymu patirtis sekminga. tuo dziaugiuosi. gaila, kad tau teko komplikuoti gimdymai. ir taip, as dziaugiuosi, kad mano mociute buvo pediatre, profesore - be jos pastangu galejau ir neisgyventi, nes gimiau neisnesiota. ax.gif

taciau savo pavyzdziu as galiu dar karta drasiai pakartoti: be epidurines nejautros galima puikiai pagimdyti. naturalus gimdymas gali buti samoningas pasirinkimas. ar man jau sleptis po lapais? bigsmile.gif
vataipva
baikit peštis kaip katės doh.gif

kol kas priėjom prie vienos geros išlygos - kiekviena moteris turi teisę rinktis. ir nė viena neturi teisės smerkti vienos ar kitops, pasirinkusios savo metodą.

lyg ir ne vieta savo profesijos sėkmėmis ir pasiekimais lygintis mirksiukas.gif man natūralisčių mintys visada įdomos. reikia visada sąmoningai priimti tai, kas tau artima ir priimtina. nė viena idėja nėra verta atmetimo neįsigilinus.
ragnez
QUOTE(vataipva @ 2008 05 13, 17:48)

kol kas priėjom prie vienos geros išlygos - kiekviena moteris turi teisę rinktis. ir nė viena neturi teisės smerkti vienos ar kitops, pasirinkusios savo metodą.

*

ir kiekviena turi teise paaiskinti ir pagristi savo pasirinkima 4u.gif
alfa159
QUOTE(ragnez @ 2008 05 13, 17:43)
, kad mano mociute buvo pediatre, profesore  - be jos pastangu galejau ir neisgyventi, nes gimiau neisnesiota.  ax.gif

*

Nu jo, tais laikais SM nebuvo, tai nebuvo kuo pediatru pakeisti. biggrin.gif
ragnez
QUOTE(alfa159 @ 2008 05 13, 17:53)
Nu jo, tais laikais SM nebuvo, tai nebuvo kuo pediatru pakeisti.  biggrin.gif
*

mano laimei bigsmile.gif
*sandriukas*
Isiterpsiu ir as i jusu diskusija. Buvau pasiryzusi gimdyti be jokiu nuskausminamuju. Bet kadangi mano kaklelis atsidarinet neskubejo, o saremiai daresi vis baisesni ir taip ne viena valanda, tai nusileidau ir paprasiau epidurines nejautros. Nuo tada prasidejo mano kosmaras, gavau turbut visas komplikacijas - koju nejautima, menesi lovos rezimo ir galvos skausmo po gimdymo doh.gif O pagimdziau vis tiek be nuskausminamuju - gydytojai bijojo dar karta suleist, nes po pirmo suleidimo pakilo spaudimas virs 200, as jau beveik su kitu pasauliu kalbejau, gydytojai lakste issigande, vyras is vis nesuprato kas dedasi... Manau vaikelis gime sveikas, guvus ir dabar daug kuo lenkia bendraamzius wub.gif Bet antra karta tokios klaidos nedaryciau, pagimdziau pirmaji su visais skausmais ir nenumiriau, antro vaikelio norejau jau parvezta i palata, skausmas greitai pasimirsta...
Egipta
QUOTE(ragnez @ 2008 05 13, 16:17)

*

Kiekviena specialybe turi savo specifika. Na atleisk man uz grubuma, bet taip jau manau, kad plataus profilio vertejas rolleyes.gif - ne specialybe. Na, visi mes mokam ivairiu kalbu, vienu ar kitu lygiu verciam tekstukus, ypac- savo profesines srities tekstus. Atsiimu savo zodzius, jei esi specifines srities tekstu verteja. Bet universalus vertejai- tai nerimta. Cia butu kaip visas sritis apimantis teisininkas ar universalus kompiuteristas. Netikiu specialybes universalumu. Turi buti specializacija. Tokia ir yra. teisinkai tokias turi, vairuotijai tokias turi, vertejai irgi tokias turi... Ir gydytojai buna - urologai, ginekologai, anesteziologai... Ir dar daugybe daugybe specializaciju. As ne tik kad vertejos apie epidura neklausiu, ar ir psichiatro apie tai neklausciau, ir okulisto, ir kitu... Na, chirurgo klausciau, ginekologo.
*

Kaip cia susiję su epidurine nejautra??? blink.gif Gal grįzkim prie temos esmes? Gal geriau papasakokit man, niekada negimdziusiai ar skausminga pati epiduro procedura, kiek laiko trunka, po kiek laiko suveikia vaistai.
ragnez
QUOTE(Egipta @ 2008 05 21, 15:08)
Kaip cia susiję su epidurine nejautra???  blink.gif Gal grįzkim prie temos esmes? Gal geriau papasakokit man, niekada negimdziusiai ar skausminga pati epiduro procedura, kiek laiko trunka, po kiek laiko suveikia vaistai.
*

susije taip, kad visi klysta - iskaitant gydytojus, kuo alfai buvo labai sunku patiketi bigsmile.gif

procedura neskausminga, nes pries ivedant kateteri padaro vietini nuskausminima. procedura trunka apie 15 min. kartais ilgiau - jei yra kokiu nors stuburo patologiju. pvz., mano stuburas pakrypes, tai uztruko, kol nustate, kurioj vietoj reikia durti. per procedura reikia sedeti susrietus i kamuoliuka ir nejudeti (per saremius gali buti nepatogu). vaistai pradeda veikti po kokiu 10-15 min. - priklauso nuo to, kokius vaistus ir kokia doze leidzia. viena vaistu doze veikia apie 1,5 val - jei reikia, galima pakartoti, nes kateteris buna priklijuotas prie nugaros ir permestas per peti. dar vienas dalykas - pries atliekant epidurine nejautra lasina skyscius i vena. zodziu, buni apkaisyta adatom ir vamzdeliais. laimei, tinkamai atlikus nejautra, galima judeti, vaikscioti.
apie pasalinius poveikius jau rasiau.
Indre
[quote=paulapaula,2008 05 08, 13:52]
perskaiciau rimos pasisakyma,ir kazkaip keistai pasirode teiginys,kad mamos kurios darosi epidura galvoja apie save,o negalvoja,kas geriau vaikeliui.Ir iskart pagalvojau,o koks vaikelis pasake kas jam geriau,ar mama kencianti skausma,ar mama laukianti vaiko ramybes busenoje g.gif tokiu apsurdu prisiskaiciau cia apie epidura,kad galima butu fantastine knyga parasyti.Nesuvokiu,kam tada visokie vaistai,automatines skalbimo masinos,pampersai ir t.t reikalingi,gyvenkim kaip senoveje doh.gif manau darytis epidura ar ne,tai kiekvienos mamos apsisprendimas,jei zmogus nepakantus skausmui,kodel gi ne,jei kam kankintis skausmuose,jeigu visa gimdyma galima praleisti civilizuotai rolleyes.gif ,nesmerkiu ir tu kurios gimdo be epiduro,manau,tai kiekvienos seimos pasirinkimas,juokingai atrodo tik tos ,kurios eidamos i gimdykla,rekia,kad jos gimdys naturaliai,kad epiduras joms nereikalingas,jos bus didvyres,bet vidury saremiu,pasikeicia nuo skausmo plokstele,ir pasigirsta atvirkstinis rekimas,kad darykit greiciau epidura,nes nebegaliu iskesti skausmo doh.gif
As dariausi epidura ir vaikai blaivus gime,tos nesamones apie horoskopis tai isvis is fantastikos srities,o ir tokie pareiskimai parodo apie zmogaus mentaliteta,zodziu gimdykit visos,kaip jums patogiau,svarbiausia,kad jusu leliukai gimtu sveiki 4u.gif mirksiukas.gif
*

thumbup.gif
drinks_cheers.gif
Lunera
Sveikutes,
na dabar eina paskutiniosios mano nestukes dienos ir buvo taip linksma paskaityti jusu minciu ir pyksciu jei taip galima juos pavadinti .... visuma
tiesiog fantastika thumbup.gif pakele nuotaika visai dienai.... lotuliukas.gif

as tiesa pasakius net nezinau kuria puse palaikyti nes pati esu nusprendusi elgtis taip ... gimdymo pradzia parodys ka pasirinksiu, o tikint horoskopu manau jau yra nulemta kaip bus taciau as dar nezinau.... g.gif

Nors gal ir nezinau ....as nezinau ka jus betentlaikote "NATURALU"

nors gimdysiu ne lietuvoje o uzsienyje kur pinigai nemokami uz gimdyma ir nera jokios kysiu sistemos gal bus viskas kiek kitaip taciau esu uz naturalu gimdyma ir esu uz epidura bei visas kitas reikalingas priemones....
esu uz vaiko ir motinos gyvybe... tongue.gif

Naturalistes moteris gerbiu uz ju pasiryzima, taciau nesuprantu vieno dalyko jei jau jus tokios naturalios kodel lankotes pas daktarus darotes tyrimus, skanus, gimdote ligoninese, juk nuo senoves buvo naturalu kad pastojai, pagimdei ir toliau prie darbu...kiek musu proseneliu mociuciu gimde namuose be niekieno pagalbos, ar kokiuose laukuose juk tada gamta ir nuspresdavo kam gyventi o kam mirti ....visas naturalumas buvo gamtoje....tai kodel dabar naturalumu laikomas tik pats saremiu ir stumimo procesas....
naturalios moterys rinkites naturalu gimdyma!!!!
....taip kaip daro visa gamta aplink....t.y. gyvunai ir pan....
busit tokie naturalus... ax.gif

Epiduras zinoma t.y. chemines medziagos, kurios tikrai vienoje vietoje padeda kitoje pakenkia, kaip ir visi vaistai
bet ar tai nenaturalu?...manau yra naturalu tai kad zmogus pastoviai vystosi jis pastoviai iesko budu sau palengvinti skausmus, gyvenima ir pan...
tai manau naturalu...buten sau ir savo vaikui palengvinti butent susitikimo minute Ir kodel tai vadinama nenaturalu?

kodel zmones gydosi skausmus kodel vaiksto pas daktarus darosi operacijas...juk tai nenaturalu??? schmoll.gif
pvz jei jau tas musu horoskopas biggrin.gif dave mums sirgti veziu kodel nesergame ir nekenciame naturaliu skausmu....kur dingsta visas naturalumas tada,

kai mamos veda savo vaikus pas daktarus nes ju vaikai serga ir nori jiems padeti kisa vaistus ir pan...
kodel neauginame naturaliai? bus lemta pasveiks ....juk naturalu yra sirgti...

o ir pacios esame ant kiek naturalios? augome sveikai? "Naturaliai"???

nesuprantu vieno kodel butent tas naturalizmas medicinoje pasireiskia butent nestumo metu... gimdyme
galvokime apie visuma...ne vien ta diena ar momenta kai ateina mazas zmogutis i si gyvenima,
aplinkybiu visuma mus padaro tokius kokie esame o ne vaistu poveikis.

favoritadora
as uz nes kitaip ne neisivaisduoju
Raideles
QUOTE(Gyvate @ 2008 05 23, 17:47)
Sveikutes,
na dabar eina paskutiniosios mano nestukes dienos ir buvo taip linksma paskaityti jusu minciu ir pyksciu jei taip galima juos pavadinti .... visuma
tiesiog fantastika  thumbup.gif pakele nuotaika visai dienai.... lotuliukas.gif

as tiesa pasakius net nezinau kuria puse palaikyti nes pati esu nusprendusi elgtis taip ... gimdymo pradzia parodys ka pasirinksiu, o tikint horoskopu manau jau yra nulemta kaip bus taciau as dar nezinau.... g.gif

Nors gal ir nezinau ....as nezinau ka jus betentlaikote "NATURALU"

nors gimdysiu ne lietuvoje o uzsienyje kur pinigai nemokami uz gimdyma ir nera jokios kysiu sistemos gal bus viskas kiek kitaip taciau esu uz naturalu gimdyma ir esu uz epidura bei visas kitas reikalingas priemones....
esu uz vaiko ir motinos gyvybe... tongue.gif

Naturalistes moteris gerbiu uz ju pasiryzima, taciau nesuprantu vieno dalyko jei jau jus tokios naturalios kodel lankotes pas daktarus darotes tyrimus, skanus, gimdote ligoninese, juk nuo senoves buvo naturalu kad pastojai, pagimdei ir toliau prie darbu...kiek musu proseneliu mociuciu gimde namuose be niekieno pagalbos, ar kokiuose laukuose juk tada gamta ir nuspresdavo kam gyventi o kam mirti ....visas naturalumas buvo gamtoje....tai kodel dabar naturalumu laikomas tik pats saremiu ir stumimo procesas....
naturalios moterys rinkites naturalu gimdyma!!!!
....taip kaip daro visa gamta aplink....t.y. gyvunai ir pan....
busit tokie naturalus... ax.gif

Epiduras zinoma t.y. chemines medziagos, kurios tikrai vienoje vietoje padeda kitoje pakenkia, kaip ir visi vaistai
bet ar tai nenaturalu?...manau yra naturalu tai kad zmogus pastoviai vystosi jis pastoviai iesko budu sau palengvinti skausmus, gyvenima ir pan...
tai manau naturalu...buten  sau ir savo vaikui palengvinti butent susitikimo minute Ir kodel tai vadinama nenaturalu?

kodel zmones gydosi skausmus kodel vaiksto pas daktarus darosi operacijas...juk tai nenaturalu??? schmoll.gif
pvz jei jau tas musu horoskopas  biggrin.gif  dave mums sirgti veziu kodel nesergame ir nekenciame naturaliu skausmu....kur dingsta visas naturalumas tada,

kai mamos veda savo vaikus pas daktarus nes ju vaikai serga ir nori jiems padeti kisa vaistus ir pan...
kodel neauginame naturaliai? bus lemta pasveiks ....juk naturalu yra sirgti...

o ir pacios esame ant kiek naturalios? augome sveikai? "Naturaliai"???

nesuprantu vieno kodel butent tas naturalizmas medicinoje  pasireiskia butent nestumo metu... gimdyme
galvokime apie visuma...ne vien ta diena ar momenta kai ateina mazas zmogutis i si gyvenima,
aplinkybiu visuma mus padaro tokius kokie esame o ne vaistu poveikis.
*

Kaip čia tau, Gyvate, paaiškinus... Trumpai, nes neturiu laiko romanams...
Gimdymo skausmas yra kitokios paskirties negu skaudamo danties skausmas. Tai viena.
Antra, iš tiesų, nėra jokio reikalo vaikščiot pas gydytojus nėštumo metu. Nėštumas - ne liga. Gimdymas taip pat. Ir ką tik gimęs vaikelis - ne ligonis, todėl ir gimdyti nėra būtino reikalo ligoninėje. Kaip ir vaikščioti pirmus vaiko gyvenimo metus kas mėnesį į polikliniką nėra jokio reikalo.
Natūralumas nepasireiškia vien tik gimdyme. Tačiau vaiko laukimas yra gera proga permąstyti savo gyvenimą ir perkainoti vertybes, pasirinkti. Toliau seka natūralus vaiko maitinimas, natūrali vaiko ir moters higiena, natūralus vaiko auginimas, natūrali medicina ir daug kitokių dalykų.
Pamažu išmoksti, kad sirgti yra natūralu ir nefarširuoji vaikų vaistais be būtino reikalo. Išmoksti natūralių gydymo būdų - kompresų, vonelių, inhaliacijų, arbatų gėrimo, antibiotikus ir vaistus nuo temp padedi į šalį. Vaikų neskiepiji, leidi žaisti purve, valgyti smėlį, šerti katiną varške iš to paties šaukšto ir dar daugelio daugelio natūralių dalykų.
Trečia, neesu tikra, kad nuskausminantys vaistai tikrai palengvina ir mamai ir vaikui susitikimo akimirką. Kartais galbūt. Bet dažniau vaikui tenka daugiau iškęsti jei skausmą su juo atsisako pasidalinti mama. Skausmą, kuris tiesiog reiškia sveiką, normalų, reikalingą gyvybiškai būtiną procesą su aiškia pradžia ir pabaiga.
Be to, nuskausminančių vaistų vartojimas ir sukelia aplinkybes, kurios vėliau nulemia to žmogaus gyvenimą - pradedant mityba ir baigiant santykiais....
gagrate

Be to, nuskausminančių vaistų vartojimas ir sukelia aplinkybes, kurios vėliau nulemia to žmogaus gyvenimą - pradedant mityba ir baigiant santykiais....
*

[/quote]
Gal pagaliau liausites kalbeti nesamones doh.gif
Raideles
[quote=gagrate,2008 05 24, 09:34]
*

[/quote]
Gal pagaliau liausites kalbeti nesamones doh.gif
*

[/quote]
[/quote]
Mieloji, gal pagaliau patikėsite, kad epidūrinė nejautra turi pašalinių poveikių ir daro įtaką ką tik gimusio vaiko sugebėjimui susirasti krūtį ir žįsti? biggrin.gif
Žinau, beviltiška nuorodas į mokslinius straipsnius dalinti, nes jūs geriau žinote ir už mane, ir už visus mokslinius tyrimus, bet vis dėlto....

http://www.internationalbreastfeedingjourn.../1/24/abstract/
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlere...i?artid=1712219

Kodėl nepaisant mamų pastangų, vaikams gimusiems su epidūrine nejautra, reikia daugiau pagalbos susirast krūtį ir pradėti žįsti? Kodėl juos mamos anksčiau nustoja maitinti krūtimi?

Torvaldsen, beje, yra labai jautri ir sako, kad epidūrą galima naudoti, bet mama turėtų gauti kvalifikuotų žindymo konsultantų pagalbą iš karto po gimdymo ir vėliau, kad būtų galima vaikus sėkmingai žindyti.
Pačios Torvaldsen galima pasiklausyti ir pasižiūrėti http://www.videos.med.usyd.edu.au/seminars...=2007_seminar_9

Realiai vertinant Lietuvos situaciją, kokia tikimybė mamai gauti kvalifikuotą pagalbą esant žindymo problemoms?

O tai ir sukuria aplinkybes - kaip vaikas bus maitinamas... o maitinimo būdas turi savas pasekmes vaiko sveikatai. Tai yra ta aplinkybių visuma, kuri sukuria MUS, kaip Gyvatė poetiškai rašė. O mes renkamės kokias metaforas naudosime gimdymo ir žindymo poezijoje.
Artulia
Ir iš viso šito seka išvada - sveikiausias ir visoks kitoks -iausias vaikas bus gimęs kad ir tarpuvartėj, bet svarbiausia - be gydytojų priežiūros, epidūrų ir pan. civilizacijos "blogybių". Ir ne ligonis lotuliukas.gif
Raideles
QUOTE(Gytr @ 2008 05 24, 12:35)
Ir iš viso šito seka išvada - sveikiausias ir visoks kitoks -iausias vaikas bus gimęs kad ir tarpuvartėj, bet svarbiausia - be gydytojų priežiūros, epidūrų ir pan. civilizacijos "blogybių". Ir ne ligonis  lotuliukas.gif
*

Iš kurio šito seka? Gal galėtumėt nurodyti iš ko galima daryti išvadą apie sveikiausią gimdymą tarpuvartėje?

Būkim konkrečios smile.gif
gagrate

Jeigu zmogus nori labai itikinamai parodyti savo teisuma apie epiduro zala,tai galetu ir daugiau straipsiniu pamest mums vaksems ziopliukems,kurios gimde su epiduru.Tik vistiek nesuprantu ,kodel tie musu vaikuciai,po epiduro, taip sekmingai buvo zindomi ,auga sveiki ir zvalus??? blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.