Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viskas apie epidūrinę nejautrą
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ast_alaus
QUOTE(misdrieziuke @ 2010 02 25, 19:49)
nesmerkiu tu,kurios pasirenka ji,ir labai neaukstinu tu,kurios pagimdo ir be jo.  mirksiukas.gif
*

Kiekviena turi teise pasirinkti drinks_cheers.gif

Suhi
Na va, perskaičiau pasisakymus, ir šiek tiek pašiurpau. Aš pagimdžiau su stipriais skatinamaisiais (į veną), nes buvo atšokus placenta o gimdymo veiklos buvo nulis, reikėjo kuo greičiau gimdyt, o epidūro atsisakiau verysad.gif Taip skaudejo kad jau maniau paskutini kvapa isleisiu, o blogiausia kad del skausmo negalejau stumti ir is vis kunas nebeklause verysad.gif Reikėjo epidūrą imt kol dar galima buvo, ypač, jei kaip jūs čia kalbat, savo mergytei sukėliau daug kančių dėl tokių stiprių nenatūralių sąrėmių. Na bet svarbiausia kad pagimdziau sveiką ir neuždususią dukrytę wub.gif
misdrieziuke
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 25, 20:55)
Kiekviena turi teise pasirinkti  drinks_cheers.gif
*

butent thumbup.gif
Pellagija
QUOTE(ast_alaus @ 2010 02 24, 14:59)
Galiu paklausti...o jus apie KUDIKI bent kazkiek galvojot/galvojat/galvosit?? Ar tik apie tai, kad save 'isgelbet' nuo skausmu??  g.gif  g.gif  g.gif Kuris, beje, iveikiamas, jei tik gimdyve pasiruosusi tam. smile.gif

Siaip be jokios abejones lengviausias sprendimas pasiprasyti nuskausminimo, BET kiek jis naudos duoda paciai gimdyvei ir kiek privalumu (jei ju gali buti  cool.gif ) mazam gleznam kudikeliui...

Bandau egoistine gaida kita linkme pakreipti...
*

o Jus galite elementariu ziniu apie epidura susirasti pries klaidindama mamas?

Epiduro vaistai nepatenka i kraujotaka, jie patenka i stuburo kanala ir blokuoja nervus, todel leliukui nekenkia.

O del galimu komplikaciju- ir su ir be epiduro gali prireikt vakumo repliu cezario etc. Daug kas priklauso nuo med personalo profesionalumo.
ast_alaus
QUOTE(Pellagija @ 2010 03 06, 21:04)
o Jus galite elementariu ziniu apie epidura susirasti pries klaidindama mamas?

Epiduro vaistai nepatenka i kraujotaka, jie patenka i stuburo kanala ir blokuoja nervus, todel leliukui nekenkia.

O del galimu komplikaciju- ir su ir be epiduro gali prireikt vakumo repliu cezario etc. Daug kas priklauso nuo med personalo profesionalumo.
*

Ka tuo norejai pasakyti?? smile.gif g.gif
Gal galetum mestelti kokia nuoroda, kuri teigia, kad kudikiui epiduro poveikio nera? g.gif

Apie visus nuskausminimo budus zinau labai daug smile.gif Tiesiog tuo labai domiuosi. Akuseryste (+ visa, kas susije su zindymu) mano silpnoji puse...

Epiduro metu naudojami vaistai patenka i placenta, o per ja pasiekia kudiki per 15 sekundziu - 2 minutes ir poveikis islieka iki 30 dienu!!! VISI gimd metu naudojami nuskausminamieji gerai tirpsta riebaluose ir puikiai nuseda naujagimio smegenyse...
Tiesa, spinalines nejautros atveju vaistu kudikis gauna maziau, nei taikant epidurine nejautra.
Kalbant apie vakuuma, reples ir cezari...Naturalaus gimdymo metu ju prireikia NEPALYGINAMAI reciau.

Ir gimdymo eiga VISU pirma ir didziaja dalimi priklauso nuo pacios gimdyves ir jos pasiruosimo vaikelio sutikimui. Kuo ji daugiau bijos, blaskysis ir klykaus, tuo didesne intervenciju tikimybe. ax.gif
@Smilte@
Du vaikus pagimdziau su epiduru ir nieko nei man nei vaikams. Pirmajai 7 metai. Pati dirbu medicinos srytije, ir su daug mediku (bendradarbiu) diskutavom sia tema. Nei vienas nepasake kad cia labai blogai. Niekas nedarytu to epiduro jai jau taip blogai butu. Apsizvalgykit kokiuose namuose gyvenam mikrobangu krosneles, mob telefonai ir daug kitu prietaisu kurie kenkia naijagimiui. doh.gif
ast_alaus
QUOTE(@Smilte@ @ 2010 03 08, 11:19)
Nei vienas nepasake kad cia labai blogai. Niekas nedarytu to epiduro jai jau taip blogai butu. Apsizvalgykit kokiuose namuose gyvenam mikrobangu krosneles, mob telefonai ir daug kitu prietaisu kurie kenkia naijagimiui.  doh.gif
*

Niekas ir nesako, kad tai laaaaabai blogai. mirksiukas.gif Tiesiog diskutuojam kas kaip ir kodel. Manau kiekviena gimdyve turi teise zinoti kuo daugiau. Nors visos 'nuogos' tiesos eiline gimdyve nezino (jei pati tuo labai atkakliai nesidomi).

O pasirasyti pries gaunant epidura tenka, tiesa? g.gif

Kas del 'apsizvalgymo'....vat butent del sios priezasties, kad aplinkui ir taip tiek daug blogio...man asmeniskai norisi isvengti tu negerumu ten, kur ju tiesiog imanoma isvengti.
mergina26
gimdziau su epiduru, gydytoja man pati rekomandavo, nes saremiai pas mane buvo labai dazni ir stiprus, tai as visa kaip sukaustyta buvau ir del to gimdymo veikla letejo, kai suleido epidura buvo 6 cm. atsidarymas, po 1,5 val. jau turejau savo dukryte, gydytoja sake, kad be apiuro buciau visa nakti dar kankinusis, kita karta gimdysiu tik su epiduru, nes man tai isejo tik i gera ir be to, veliau nejauciau jokiu pasekmiu.
Sonnne
O kuri nors is jusu turi tatoo ant uzpakalio? nes pas mane ant mentes tatoo, tai visi gazdina, kad net jei labai reiks epiduro man nedarys...nors ji nedidele ir labai zemai, man tai keistoka, nes mano galva duria biski auksciau 4u.gif
bafyte
gryztat prie epidurines nejautros, ar jus perskaitet ta lapa, kuri duoda pasirasyti pries atliekant epidurine nejautra? ar reiketu tokio dokumento, jei epidurine nejautra butu absoliuciai nekaltas ir salutiniu poveikiu neturintis isikisimas?

Noriu papriestarauti. Man dare priverstini isvalyma ir taike visiska narkoze, tai, patikekit, ten net trys lapai yra pasirasyti. Ir ka? Niekas ir nesako, kad epiduras ne vaistai, taciau jei turim galimybe susimazinti skausmus, tai kodel gi ne.. Ne viduramziais gyvename, kur gimdymus bobutes prie zvakes priiminedavo ir gimdydavo moterys po kelias paras.
Renata_val
QUOTE(bafyte @ 2010 03 15, 22:44)
gryztat prie epidurines nejautros, ar jus perskaitet ta lapa, kuri duoda pasirasyti pries atliekant epidurine nejautra? ar reiketu tokio dokumento, jei epidurine nejautra butu absoliuciai nekaltas ir salutiniu poveikiu neturintis isikisimas?
Noriu papriestarauti. Man dare priverstini isvalyma ir taike visiska narkoze, tai, patikekit, ten net trys lapai yra pasirasyti. Ir ka? Niekas ir nesako, kad epiduras ne vaistai, taciau jei turim galimybe susimazinti skausmus, tai kodel gi ne.. Ne viduramziais gyvename, kur gimdymus bobutes prie zvakes priiminedavo ir gimdydavo moterys po kelias paras.
*

Dabar gi prieš kiekvieną procedūrą pasirašome atitinkamus popierius.
ast_alaus
QUOTE(bafyte @ 2010 03 15, 21:44)

*

Na, tai visiskai kita tema...butent todel ir pasirasoma, kad uz galimas pasekmes (t.y. komplikacijas) atsakyti medikai, deja, negali...
Taip ir abortas ('isvalymas', nesvarbu, kad visai ne pacientes pageidavimu daromas) - pasekmes gali buti liudnos, bet tai jau nebe mediku kalte.
aldyte
QUOTE(Soy @ 2010 02 24, 11:47)

Pries gala epiduro nebeleido, kad isstumciau vaika, tai stumiant buvo bjauriausias dalykas visam gimdyme, skaudejo, tempe. Bet tai tik valanda...

*

Akivaizdu, kad moterys, kurios gimdymą, patį vaikelio užgimimą gali šitaip pavadinti, turėtų gimdyti nuskausmintos.

Nebent koks psichoterapeutas ar kas stipriai padirbėtų su jų požiūriu. Gimdymas nėra bjaurus, laikinas... Jis, jei išgyventas, visam gyvenimui. Apie jį galvosi, kalbėsi visą gyvenimą, jis tiesiogiai atsispindės tavo vaikuose.

Tokioms, ateinančioms gimdyti kaip į nemalonią procedūrą - epidūras tiks. Tik duok dieve, jums profesionalių rankų, kurios jį suteiks. Visi tie CP turi priešistorę. Ir dažniausiai tai ne miomos...

Ast_alaus - šauniai moderuoji pokalbį 4u.gif
Lulka
Kai važiavau gimdyti pirmą kartą buvau nusiteikusi prieš visus vaistus, liepiau vyrui, kad stebėtų ir žiūrėtų, kad nieko man neįleistų, nes gimdant galiu nesuvokti, kas vyksta lotuliukas.gif ... dabar tik juokiuosi, nes kai prispyrė sąrėmiai, kai gimda neatsidarė ir kai ant stalo pragulėjau 15 val., o tarp sąrėmių tiesiog užmigdavau, galiausiai pradėjau kliedėti, todėl kai gydytojas pasiūlė epidūrą pasakiau, kad jo noriu, aišku vyras "primokytas" pradėjo prieštarauti, taigi dar turėjau jį įtikinti, kad tikrai jo reikia... po epidūro užsnūdau, bent jau man atrodė, kad pramiegojau puse valandos, tačiau pailsėjusi pasijutau turinti tiek jėgų, kad galiu dešimt vaikų pagimdyti...

moralas toks: dabar važiuosiu gimdyti jau nebe tokia "natūrali", nors pirmenybę teikiu gimdymui be vaistų. Visoms savo pažįstamoms sakau: "žiūrėkit pagal situaciją", kiekvienas gimdymas yra individualus, vienos gimdo nesuprasdamos kad "gimdo", o kitos kankinasi, be to skiriasi ir mūsų organizmai, temperamentai, skausmo ribos. Vieno recepto nėra...

O didvyrės gal ir pas stomatologą eina ir prašo gydytis be nuskausminamųjų?
gupija
QUOTE(Lulka @ 2010 03 16, 10:30)
O didvyrės gal ir pas stomatologą eina ir prašo gydytis be nuskausminamųjų?
*

nereikia taip kategoriškai mirksiukas.gif Juk skiriasi skausmas, kai gimdai, ir kai pvz įsipjauni pirštą. Aš ne apie skausmo dydį, o apie jo prasmę smile.gif
Be jokių nuskausminamųjų pagimdžiau 3 vaikus, tame tarpe 2 kartus ragavau ir oksitocino. Nesu kategoriškai prieš epidūrą, tačiau jei gimdysiu ir 4 kartą, vistiek jo neimsiu.
levandike
QUOTE(gupija @ 2010 03 16, 10:49)
nereikia taip kategoriškai  mirksiukas.gif Juk skiriasi skausmas, kai gimdai, ir kai pvz įsipjauni pirštą. Aš ne apie skausmo dydį, o apie jo prasmę  smile.gif
Be jokių nuskausminamųjų pagimdžiau 3 vaikus, tame tarpe 2 kartus ragavau ir oksitocino. Nesu kategoriškai prieš epidūrą, tačiau jei gimdysiu ir 4 kartą, vistiek jo neimsiu.
*

nuskausminima imat tik del saves, o ne del aplinkiniu nuomones. kam cia girtis, kad neemet ir neimsit.

ast_alaus
QUOTE(levandike @ 2010 03 22, 14:44)
nuskausminima imat tik del saves, o ne del aplinkiniu nuomones. kam cia girtis, kad neemet ir neimsit.
*

Tikra tiesa - tik del saves mirksiukas.gif O pasidziaugti (tai nieko bendra neturi su pagyromis smile.gif ) del to, kad esi stipri ir apsaugai savo kudiki nuo bereikalingu isikisimu - visiskai nieko bloga mirksiukas.gif
Siurbelyte
Gimdziau su epiduru. Be jo nebuciau pagimdziusi, nes neatsidarinejo kaklelis. Taip konstatavo gydytojai jau po gimdymo. O jaunas gydytojas net palygino, kad siais laikais gimdyti su epiduru ar be, tai tas pats, kaip vazineti nauja masina ar senu zoporozieciu ax.gif Kiekvienas gimdymas individualus 4u.gif
Siurbelyte
QUOTE(ast_alaus @ 2010 03 06, 23:55)
Kuo ji daugiau bijos, blaskysis ir klykaus, tuo didesne  intervenciju tikimybe.  ax.gif
*

Nei bijojau, nei klykavau, nei blaskiausi. Tyliai kentejau skausmus, bet vis tiek teko daryt epidura. Ir ne kiek nesigailiu. Nes likusias valandas gerai jauciausi! O epiduro kokybe priklauso ir nuo pacios gimdyves, durimo metu svarbu nejudeti, kad anesteziologas gerai pataikytu. As prasiau seseles, kad mane palaikytu (isikniaubiau visom jegom ir ne krust)!
onite.v
Oi oi oi nuskausminima imam tik del saves:)))
tikrai o vaikas tai prie ko cia?
ar bent isivaizduojat kokia itaka daro nuskausminamieji vaikeliui?
aisku, kad ne, net nesidomit, o jei ir domites, atsakymai dar ne visi yra.
kai bus galesit nauja tema uzvesti: o as nezinojau...sad.gif
na pulkit dabar mane epidurininkes del saves!!!
Papildyta:
Oi negaliu, komedijos
perskaiciau Smiltes, dirbancios medicinos srityje!!!(kuo-valytoja?smile.gif komentara, ir, nepykit, brangiosios grizau.
"paziurekit kokioj aplinkoj gyvenam mikrobangiu mobiliku apsupty..." tai ka cia mazdaug epiduras dar labaiu pakenks, zinoma, yra kur zemiau zmonijai ristis.
ir dar:"jei jau butu taip bloga niekas to epiduro nedarytu" be komentaru.
O tai kiap, Smiltele Is Medicinos Srities, pakomentuotum fakta, kad kazkada puse gimdyviu mirdavo, nes gydytojai NEZINOJO, kad grizus is lavonu skrodimo reikia rankas nusiplauti pries priimant gimdyma.
ai, manau jokios galimybes tundras apsviesti...sad.gif
sraige skuba
QUOTE(onite.v @ 2010 04 07, 23:01)
*

bet kokia jūs kategoriška blink.gif
galima ir gražiau smile.gif
švieskit, rėžkit čion tuos medicinos tyrimus apie siaubingą įtaką vaikui
_Laukinuke_
QUOTE(sraige skuba @ 2010 04 08, 00:44)
bet kokia jūs kategoriška  blink.gif
galima ir gražiau  smile.gif
švieskit, rėžkit čion tuos medicinos tyrimus apie siaubingą įtaką vaikui
*

Nesvies ir nerez, nes neturi, teisog pati gimde BE eppiduro ( matyt), todel didvyre lauzia biggrin.gif Man MAZU MAZIAUSIAI JUOKINGA lotuliukas.gif
nep
QUOTE(onite.v @ 2010 04 07, 23:01)
Papildyta:
Oi negaliu, komedijos
perskaiciau Smiltes, dirbancios medicinos srityje!!!(kuo-valytoja?smile.gif komentara, ir, nepykit, brangiosios grizau.
"paziurekit kokioj aplinkoj gyvenam mikrobangiu mobiliku apsupty..." tai ka cia mazdaug epiduras dar labaiu pakenks, zinoma, yra kur zemiau zmonijai ristis.
O tai kiap, Smiltele Is Medicinos Srities, pakomentuotum fakta, kad kazkada puse gimdyviu mirdavo, nes gydytojai NEZINOJO, kad grizus is lavonu skrodimo reikia rankas nusiplauti pries priimant gimdyma.
*

drinks_cheers.gif gydytojai tikrai dar daug ko nezino. Ir to epiduro, daznai delto ir nebruka. Nors daug kam tai apsimoketu wink.gif

lotuliukas.gif
Lašelis Liūdnas
QUOTE(Siurbelyte @ 2010 04 06, 14:02)
Gimdziau su epiduru. Be jo nebuciau pagimdziusi, nes neatsidarinejo kaklelis. Taip konstatavo gydytojai jau po gimdymo. O jaunas gydytojas net palygino, kad siais laikais gimdyti su epiduru ar be, tai tas pats, kaip vazineti nauja masina ar senu zoporozieciu  ax.gif Kiekvienas gimdymas individualus  4u.gif
*

Tai kad regis epidūras dar labiau sulėtina gimdymo veiklą g.gif
gupija
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 04 08, 14:21)
*

Dalis moterų, gavusios nuskausminimo, nusiramina, atsipalaiduoja ir tada kaklelis atsidaro labai greitai.
mergina26
QUOTE(onite.v @ 2010 04 08, 00:01)
Papildyta:
Oi negaliu, komedijos
*

is kur toks pyktis pas zmogeli? smile.gif matyt labai prisikankinai per gimdyma, nieko dabar uztat gali didziuotis 4u.gif imk baliona gal geriau pasidarys smile.gif

QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 04 08, 14:21)
*

pas mane irgi epiduras paskatino gimdymo veikla, gyd. sake, kad be epiduro buciau neaisku kada pagimdzius, tik suleidus prasidejo normali gimdymo veikla.
Nightmoon
Sakykit merginos o iki kokio momento leidzia pasispresti ar nori to peridurines nejautros ar ne?
As jau greit gimdysiu tai vis jaudinuos ar laiku ar nelaiku ir ka daryti reiks ar iškesiu be tos nejautros ar ne sad.gif . Gimdysiu pirma kart tai baisu darosi ant kiek stiprus tas poveikis nejautros ir ar gerai po to jausiuos sad.gif bo man biski su nugara problemu budavo iki nestumo stubura mausdavo... O koks jausmas kai tau ta nejautra padaro ar visai nejauti apacios ar kazkiek gali save kontroliuot blush2.gif

va nuoroda apie nuskausminamuosius
http://www.medicus.lt/studentai/?s0=nuskausminimas
mergina26
QUOTE(Nightmoon @ 2010 04 09, 10:53)
Sakykit merginos o iki kokio momento leidzia pasispresti ar nori to peridurines nejautros ar ne?
As jau greit gimdysiu tai vis jaudinuos ar laiku ar nelaiku ir ka daryti reiks ar iškesiu be tos nejautros ar ne sad.gif . Gimdysiu pirma kart tai baisu darosi ant kiek stiprus tas poveikis nejautros ir ar gerai po to jausiuos sad.gif bo man biski su nugara problemu budavo iki nestumo stubura mausdavo... O koks jausmas kai tau ta nejautra padaro ar visai nejauti apacios ar kazkiek gali save kontroliuot blush2.gif

*

as bent jau viska puikiausiai jutau, zinojau kada man saremiai, tikrai nebuvo taip, kad sako stumk o tu visai nejauti nieko, as kartojuosi viska jutau, tik paparasciusia neskaudejo 4u.gif , galiu pasakyt man lengva buvo gimdyti, nes galejau visiskai klausyti ka man sako dakatare, kada stumti kada prakenteti ta saremi, net sugebejau pajuokauti stumimo metu 4u.gif kita karta net negalvociau gimdyti be epiduro, be to jokiu pasekmiu jis man nesukele, po keliu valandu jauciausi kaip nieko ir nebuve smile.gif todel gimdymo neatsimenu kaip kazko baisiai skausmingo smile.gif tiesa, epidura man suleido kai atidarymas buvo 5-6 cm. jau tiksliai nepamenu smile.gif
Amelija084

*

Aš net kai atvykau į gimdyklą, iškart pasisšnekėjau su aneteziologu apie epidūrą, jis man papasakojo kas ir kaip, ir buvo patarimas, jei ilgai prasikankkinus nuspręs leisti skatinamosius, tada patartų susileist. Ir kaip tyčia taip ir buvo, dešimt valandį prasikankinus, tik trys cm atsidarė ir nusprendė leist skaitinamuosius ir aš pasiprašiau iškart epidūrą, per ją ir aš pailsėjau truputį ir vyras, gali susikaupt ir pasiruošt stūmimui ax.gif tokia ta mano patirtis smile.gif
XS

*

del nugaros, manau, anestioziologas pakonsultuos, man pvz. is pirmo durio nesuveike, nes irgi su nugara bedu buvau turejus. Manau pati pajusit ar reikalinga nejautra ar ne. As kazkaip buvau pries ja nusistaciusi, bes artejant tam momentui nemazai straipsniu perskaiciau, domejausi, su gydytoja pasikonsultavau ir galiausiai nusprendziau, kad jei pajusiu, kad reikia, vadinasi reikia, nes nieko blogo "neisskaiciau" nors ir labai ieskojau smile.gif Jau atvaziavusi buvau pasiryzus gimdyti naturaliai, bet po keliu valandu apsigalvojau smile.gif Manau kiekvienas gimdymas yra individualus ir vienoms stipriau ir labiau skauda, kitoms maziau ir greiciau viskas pavyksta. smile.gif As pvz. jauciau visa gimdymo pabaiga ir tikrai nepasakyciau, kad tai buvo labai nestiprus skausmas ax.gif viska jauciau 4u.gif
kvietkas
vaje kokiu idomiu pasisakymu buta bigsmile.gif
gimdziau pirma karta pries puse metu..iskart zinojau, kad tik su epiduru..nemaciau reikalo kankintis ir vaidinti Maryte Melnikaite biggrin.gif gydytoja anesteziologe buvo labai sauni, nespejau sumirkseti, kaip viska atliko..iki pat finalinio etapo gulejau ir galejau skaityt laikrascius, bet neturejau biggrin.gif gimdymo veikla nesuletejo, pagimdziau per 4 valandas nuo atvykimo i ligonine..zodziu, gimdyma atsimenu kaip svente ax.gif
HappyAngel
Diskusijas tęskite šioje temoje smile.gif http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=452022
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.