nes man atrodo kad ju biski paretejo anksciau duodavosi stipriau o dabar kaip ir reciau
taineramu pasidare. o gal tiesiok jam maza vietos todel juda maziau
labukas noreciau paklausti kokio daznumo turetu buti vaikiuko judesiai 30nestumo sav
nes man atrodo kad ju biski paretejo anksciau duodavosi stipriau o dabar kaip ir reciau taineramu pasidare. o gal tiesiok jam maza vietos todel juda maziau QUOTE(robertukas @ 2008 04 30, 11:48) labukas noreciau paklausti kokio daznumo turetu buti vaikiuko judesiai 30nestumo sav nes man atrodo kad ju biski paretejo anksciau duodavosi stipriau o dabar kaip ir reciau taineramu pasidare. o gal tiesiok jam maza vietos todel juda maziau na jei ju sumazejo nezymiai tai nieko tokio,su laiku mazes,nors wietos jam dar pakanka,o jei zymiai sumazejo tai geriau nubek pasitikryt
jei atsigulusi ant kairio šono per pusę valandos suskaiciuoji 5 judesiukus, gali būti rami-viskas tvarkoje.
jei ne- paskaiciuok dar pusvalandi. žodžiu, per valandą turėtų būti ne mažiau 10 judesėlių.
kai atsigulu skaiciuoti ir glostau pilvuka kalbinu tada juda ir tikrai butu penki judesiukai
QUOTE(robertukas @ 2008 05 02, 07:56) kai atsigulu skaiciuoti ir glostau pilvuka kalbinu tada juda ir tikrai butu penki judesiukai skaitosi
man tai neliepe skaiciuti,bet ir neklausiau,nes pas mane tai stipriai juda
o tai nesvarbu kada skaiciuoti? pas mane ant kairo sono tikrai nbus 10 per val. ir kas tada? ka tai reiskia? ir dar buna tokie ritmingi, silpnus, kas sekude, ju labai daug, ir gali but apie 10-15 min.?
ritmingi ir silpni gali buti vaiko zaksuliukas
pas mane labai keistai su judesiukais.... juos pradejau jaust labai anksti nuo 15 savaites duodavosi kaip paseles iki 20 savaites,tada aprimo ir dabar jauciu labai labai retai buvau issigandus nulekiau pas gydytoja pasitikrint,bet daktere tik pasijuoke kad tokio mazo nestumo as dar nieko nesuprantu apie judesius.....
o as niekada neskaiciuoju judesiuku, leliukas gan reguliariai ir stipriai dabar jau juda, kad neabejoju, jog jam viskas gerai
As neskaiciuoju judesiuku, bet jei juda maziau tai sunerimstu
o man iškilo klausimas dėl judesių pobūdžio. aknsčiau jausdavau kaip lelius įspiria, o dabar tai tiesiog pivas banguoja, kilnojasi, bet visai kitaip. toks jausmas, kad lelius makaluojasi, įsiremia į pilvą, bet tikrai nesispardo. Kokio pobūdžio judesius jūs jaučiat?
Kuo didesnis nėštumas, tuo mažiau lėlytei vietos
Aš judesius skaičiuoju tik kai rečiau ar silpniau juda, bet po 15min. jau būnu suskaičiavus 10 ar daugiau. Vadinasi viskas tvarkoj. QUOTE(Drambliuk @ 2008 05 07, 08:03) o tai nesvarbu kada skaiciuoti? pas mane ant kairo sono tikrai nbus 10 per val. ir kas tada? ka tai reiskia? ir dar buna tokie ritmingi, silpnus, kas sekude, ju labai daug, ir gali but apie 10-15 min.? skaiciuoti reikia tada,kad maziukas yra judrumo busenoj,prabudes,kai jau jauti,kad jis judet pradeda,jei 10 per valanda ner,reiktu po poros valandu dar pabandyt (manau,kai vel pajunti,kad jis atsibudo). Jei ir tada nera,turi buti bent 10 aiskiu judesiu per diena,bent jau man taip gydytoja aiskino
Taip man irgi akušerė aiškino, kad jeigu lialius aiškiai pajuda 10 kartų per dieną, tai viskas tvarkoj. Man davė net lapą tokį, kuriame reikia pažymėti iki kurios valandos pajutau 10 judesiukų. Bet maniškis, bent kol kas, tai tikras vikruolis, atkala mamytei į šonkaulius kaip didelis
o tie 10 judesiukai per valanda būtent nuo 30 savaitės ar ir anksčiau galima pvz. 25 savaitę pradėt skaičiuot juos?
daktarai liepe nuo 32sav bet tu gali ir anksciau
man jau 5diena kai jis nesispardo.
tai tu isvis nejauti vaiko judesiuku?jai taip eik kuo greiciau pas daktare.dar pabandyk atsigulus 30min ramei pagulet ir paziuret ar nejuda jai ne skubek tikrintis
na vakar kai prasiau cia i foruma.tai kai uzjudejo..
man kaip tik 30 sav. ir maniskis isdykelis tai duodasi be sustojimo, net kartais sonus skauda nuo tiek stipriu smugiu
man jau 5diena kai jis nesispardo. verysad.gif pries tai kaip spardes .o db nebe nesuprantu..tik eina garsai visokie is pilvo ir bangoja..ar taip turi but?7-8men?
man irgi buna dienu ka pilvinukas tik banguoja, bet tai manyciau nieko blogo, nes jis vis tik juda, o va kai jau isvis nebutu jokiu anei bangavimu tada jau reiktu susirupint, nors del visa pikta gali savo ginei pasipasakot kad butu ramiau QUOTE(erikared @ 2008 11 11, 15:00) Bet juk nueiti iki daktarytes trunka taip neilgai, jai uztenka tik paklausyti sirdeles ritma, kad suprastu ar leliukui viskas gerai.... na jai gyvenciau leituvoj taikrai nueiciau pas gyditoja. QUOTE(egliux&darius @ 2008 11 10, 21:14) man jau 5diena kai jis nesispardo. verysad.gif pries tai kaip spardes .o db nebe nesuprantu..tik eina garsai visokie is pilvo ir bangoja..ar taip turi but?7-8men? man irgi buna dienu ka pilvinukas tik banguoja, bet tai manyciau nieko blogo, nes jis vis tik juda, o va kai jau isvis nebutu jokiu anei bangavimu tada jau reiktu susirupint, nors del visa pikta gali savo ginei pasipasakot kad butu ramiau vien bangavimo tikrai nepakanka QUOTE(baltas_angelas @ 2008 11 15, 15:40) vien bangavimo tikrai nepakanka Papildyta: norejau paklausti.man visa nakti pilvo apacia sutrauke atleidzia, pilva skaudejo..kaip meslungis..ir visa nakti kazkur 7ryto bage traukti .vaikas kaip spardes...ar gali but kad netikrieji saremiai saremiai??? QUOTE(megute @ 2008 11 15, 23:18) Papildyta: norejau paklausti.man visa nakti pilvo apacia sutrauke atleidzia, pilva skaudejo..kaip meslungis..ir visa nakti kazkur 7ryto bage traukti .vaikas kaip spardes...ar gali but kad netikrieji saremiai saremiai??? man ir tas pats... QUOTE(kristinita @ 2008 11 16, 12:23) man ir tas pats... geras pas mane ir taip yra.
Labai pavydziu toms mamytems pas kurias vaikeliai smarkiai juda. Su pirmu vaikeliu niekaip nepriskaiciuodavau reikiamo skaiciaus judesiuku, daznai lankiausi pas gine, viskas visad buvo gerai.
Ir dabar buna dienu kai juda dazniau, o buna kad prisinervuoju nejuokais QUOTE(megute @ 2008 11 16, 12:10) geras pas mane ir taip yra. ginė sako berniukas Papildyta: QUOTE(diva3 @ 2008 11 16, 12:16) Labai pavydziu toms mamytems pas kurias vaikeliai smarkiai juda. Su pirmu vaikeliu niekaip nepriskaiciuodavau reikiamo skaiciaus judesiuku, daznai lankiausi pas gine, viskas visad buvo gerai. Ir dabar buna dienu kai juda dazniau, o buna kad prisinervuoju nejuokais manau nereikia nervuotis, nes mano viena pažįstama sakė iki septinto mėn beveik iš viso nejautė judesių QUOTE(kristinita @ 2008 11 16, 14:22) ginė sako berniukas Papildyta: manau nereikia nervuotis, nes mano viena pažįstama sakė iki septinto mėn beveik iš viso nejautė judesių o man neivienas gyditojas nepasake kas nes vaikas nerodo..sedi kojas sugryzeves nuo pat atsiradimo pilve QUOTE(megute @ 2008 11 16, 14:12) o man neivienas gyditojas nepasake kas nes vaikas nerodo..sedi kojas sugryzeves nuo pat atsiradimo pilve na, nenoriu liūdint, bet žmonės kalba, kad kai nesimato-dažniausiai slypi mergytė QUOTE(kristinita @ 2008 11 16, 15:50) na, nenoriu liūdint, bet žmonės kalba, kad kai nesimato-dažniausiai slypi mergytė QUOTE(megute @ 2008 11 16, 15:01) nuojauta geras dalykas o tiesa būsimos mamytės-ar jūs skaičiuojate judesius kiekvieną dieną?ar tik paskaičiuojat sunerimus?
nu pas mane tai buna dienu kai tikrai tingiai juda, bet buna kai skauda visi sonai
na pas mane irgi visaip, ir tingiai sujuda, ir kartais labiau
o mansikis iki 30 savaites judejo ziauriai, bet paskui kazkas pasikeite, dabar juda bet kazkokie svelnesni, daugiau plaukiojimo judesiukai, mazai ispiria, gal vel zemyn kojom guli, tai ir nesijaucia?
Spardosi tai neblogai, daugiausia vakare, kai einu miegoti
na ir as nelabai jauciu tu judesiuku
tai net nzn ar cia gerai ar cia blogai atrodo kol mazesnis buvo labiau davesi ten pilvelyje o dabar kazko aprimo ir mano manymu gana retokai bepajuntu QUOTE(awileee @ 2009 05 22, 14:11) na ir as nelabai jauciu tu judesiuku tai net nzn ar cia gerai ar cia blogai atrodo kol mazesnis buvo labiau davesi ten pilvelyje o dabar kazko aprimo ir mano manymu gana retokai bepajuntu na as savo angeleli isvis retai jausdavau, nepergyvenk, manau, kad viskas gerai, tikrai nevisi duodasi kaip pasele QUOTE(atide1985 @ 2009 05 22, 17:53) na as savo angeleli isvis retai jausdavau, nepergyvenk, manau, kad viskas gerai, tikrai nevisi duodasi kaip pasele Na aisku labai tikiuos, kad viskas gerai
as irgi labai retai jauciu judesius, dazniausiai ryte, o gydytoja sako, kad letokas..nezinau ar tai gerai ar nelabai. mums jau 30-a savaite, bet judesiu nei padaugejo, nei stipresni pasidare..
Mano kai mazius sujuda, tai kartais isgirstu toki labai keista garsa
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 06 05, 11:59) Mano kai mazius sujuda, tai kartais isgirstu toki labai keista garsa na man taip nebuvo, bet manau nepergyvenk, juk visi mes skirtingi. O musu mazius tai smagiai duodasi, jau kartais prasau kad aprimtu, nes i sonkaulius isispiria, tai kartais ir suskausta. sako jei taip pilve duodasi tai ir gimes nebus ramus. Na matysim, ar cia tiesa QUOTE(Boruzele*** @ 2009 06 05, 11:59) Mano kai mazius sujuda, tai kartais isgirstu toki labai keista garsa aha QUOTE(bubuke @ 2009 06 05, 11:50) as irgi labai retai jauciu judesius, dazniausiai ryte, o gydytoja sako, kad letokas..nezinau ar tai gerai ar nelabai. mums jau 30-a savaite, bet judesiu nei padaugejo, nei stipresni pasidare.. na as iki pat galo nelabai jutau judesius. Taip kad nera ko pergyventi |