Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gema
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2
Marzde
Neperseniausiai teko susipažint su žmogumi vardu Gema. Pasidomėjau ką reiškia ir štai ką radau Gema (04.15) – lotynų: gemma „brangakmenis“
Kaip jums šis vardas? Ar teko sutikt žmonių tokiu vardu?
Isila
pažinojua vieną moteriškę vyresnio amžiaus. keistas man tas vardas, nepratusi ausis prie tokio. bet šiaip nelabai
*GAILĖ*
man tai negražus schmoll.gif . kaip koks trumpinys, ir krokodilą geną primena biggrin.gif
Marzde
QUOTE(Isila @ 2008 04 30, 12:46)
pažinojua vieną moteriškę vyresnio amžiaus. keistas man tas vardas, nepratusi ausis prie tokio. bet šiaip nelabai

Man irgi pradžioj buvo keistas, bet po to kažkaip ausis priprato, tai pusė bėdos toks..

Gemà – ant akmens išraižytas mеno kūrinys. Gemos būna dviejų rūšių – kamėjos ir intalijos.
Kamėja – iškilus akmens raižinys, intalija – įdubęs. Santykis tarp kamėjos ir intalijos toks pats kaip ir tarp bareljefo (virš fono iškilusi skulptūra) ir kontrreljefo (fone įgilinta skulptūra).

biti atskrend
MB pussesere tokiu vardu rolleyes.gif Graziai skamba, gal kiek neiprastas, bet idomus. Ir pasiseke merguzelei taip, kad atvyko i UK gyvent, o cia Gemma normalus iprastas vardas, tai jokiu problemu neturi kad kas neistartu hihihi.gif
Nieko sau
Dėstytoją turėjau Gemma biggrin.gif Labai faina moteriškė, tai ir vardas normaliai skambantis smile.gif
bimkutele
viena daktare zinau gema,jai tinka,bet vaikui nerinkciau ax.gif
insi
šiuo vardu esu sutikus tik pagyvenusių moteriškių. man jis prie lietuviškos pavardės juokingai skamba, o va kokioj amerikėj ar db - labai nielko. graži reikšmė, o ir skamba jaunatviškai, smagiai rolleyes.gif
dontstop
Man primena žodį gematoma (t y mėlynė) unsure.gif
Chada
O man su gemalu asocijuojasi tongue.gif
***Žaltvykslė
Moterys amžiuje su tokiu vardu.Man labai negražus ,nes asocijuojasi su gemalu,išgama.. schmoll.gif
yeahva
ai man ir nelabai :-) jei butu amerikiete ir tarimas butu dzema, tai gal ir nieko, bet lietuvaitei nelabai :-)
tasha
Teko dirbti kartu ir su Gemma ir Gema, bet UK tariama Dzema, kai anglems tai visiskai normalus vardas. O Lietuvoje gan keistai skamba rolleyes.gif
grange
nepatinka schmoll.gif
Ridikute
As dvi pazinojau, abi lietuves, ne viena nebuvo labai maloni smile.gif O ir vardas man nepatinka ax.gif
muminukas
mūsų mikrorajone gyvena dvi Gemos cool.gif ir pusseserė laukdamasi mergaitės rinksoi tarp Gemos ir kito vardo, bet pavadino kitu.
pa*
laba smile.gif
taip teko..ir netdgi pazystu moteri vardu Germa, siaip vardas man visai graziai skamba, toks vardas niekada neleistu pamirsti tokio zm biggrin.gif
STT
man negražus
aretat
schmoll.gif
niamniuskyte
Mano vokieciu mokytoja buvo Gema ir vien ja atsiminus vardas man nekoks schmoll.gif
atviraj
nepatinka ir man toks vardas
saridon'e
mano mama jaunystėj turėjo draugę Gemą, vadino Gemute. Keistas vardas, bet ne baisus.
Flirta
Visai nieko 4u.gif
marker
pazistu viena vyresnio maziaus moteriske Gema smile.gif nu man tai gan kestas vardas atrodo kaip trumpinys blink.gif
Dykuma5
Girdėjau - mano klasiokės sesuo buvo Gema - dabar jai apie 38-40 metų
inspektorer
E. M. Remarkas parase knyga, kuria pavadino Gema, apie moteri... na paskaitykite, tikrai verta demesio knyga, savo dukrai neduociau tokio vardo, na paskaitykit ir suprasit smile.gif
ingakyca
Pirmą kartą girdžiu tokį vardą, nei šioks nei toks doh.gif Gal yra ir Hema, Šema, Lema ir dar kokių įdomių vardų g.gif
slyvadt
zinau moteriske vardu Gemma (atkreipk demesi - mm). man negrazu, skamba kaip mandravojimas.
g.daiva
Pirma karta toki varda girdziu g.gif
Europiete
QUOTE(yeahva @ 2008 04 30, 20:12)
ai man ir nelabai :-) jei butu amerikiete ir tarimas butu dzema, tai gal ir nieko, bet lietuvaitei nelabai :-)
*

Va va wink.gif Turiu as kolege vardu butent Džema (nes ji angle) bigsmile.gif Taip, kad sitas variantas daug geriau skamba, nei lietuviskas Gema, kazkoks brrr... schmoll.gif
Kernel
Sutikt neteko, tik vardu kalendoriuje maciau toki varda. Na skamba kaip gemalas...
Gal kazkokia kalba jis ir reiskia brangakmeni, bet lietuvoj jis neskamba graziai.
Athena
Sutikti neteko, todėl pirma mintis - piktoji Džema iš filmuko "Sabrina" biggrin.gif

Man šis vardas labiau tinka angliškam variante, bet neblogas ir lietuviškai.
Ritandra
Gema kazlauskiene alytaus miesto vyr architekte - kieta boba doh.gif
Birbiziukas
teko girdėti rolleyes.gif
unej
Germa teko girdet, bet ir tai ga cia trumpinys?
grazinutee
Na man asmeniškai vardas tikrai ne prie širdies.. schmoll.gif
*Virginija*
vardas siaip idomus, keistas... pazystu moteri tokiu vardu -labai miela ir maloni, gal todel ir vardas nekelia jokiu blogu minciu ar asociaciju
Ramunita
aš tai Gimą pažįstu ax.gif
Orinciukas
Hansa banke tokiu vardu moteris dirbo, labaiman ji miela pasirode smile.gif Bet vardas tai man kazkoks per trumpas... Nors prie ilgos pavardes gal kazkam labai deretu 4u.gif
Subjektyvi
Gema - pirmas žodis asocijuojasi "gemalas" arba iš rusų filmuko krokodilas Gena. Kažkaip nelabai ax.gif
Marmilagre
Man ir Gemalas lotuliukas.gif Pazinojau tokia mokytoja Gemnolina
Nendrė...
Pazistu moteri vardu Gema... Labai darbsti,maloni moteris ax.gif
Laisvė
Paauglystėje vieną Gemą pažinojau - brolio panelę hihihi.gif
Dabar žinau esant Gemą Umbrasienę - Panevėžio apskrities viršininkę mirksiukas.gif
Nepasakyčiau, jog tai pats gražiausias vardas schmoll.gif Ale vis vardas. jokių asociacijų nekelia, nes niekada nesieju vardo su kokiu nors panašiu bendrašakniu žodžiu. Kaip ir niekados nebandau jo tarti kitomis kalbomis. Net kinų ar japonų bigsmile.gif
Signa...
nu neeeaaaa ax.gif
indre*
Nesu tokio vardo girdėjusi, bet man nepatinka g.gif
micietta
vardo reiksme labai grazi- brangenybe, bet pats vardas tai jau schmoll.gif
night_
baisokas blush2.gif
DianaG
Mano mamos pažįstama vardu GEMA, labai maloni,gera moteris,tokia paprasta,neišsišokėlė smile.gif Nors pats vardas man nelabai maloniai skamba blush2.gif
Upjora
Pirmą kartą girdžiu tokį vardą.Nekelia jokių asociacijų,susižavėjomo taip pat.
nutė
man pirma asociacija - Gema Jurkūnaitė. Kažkaip niekada nepagalvojau apie vardo gražumą smile.gif- . Sakyčiau, vidutiniškas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.