Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dukra 7metų nenori eiti mokyklon
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3
zilsta
Nezinau nuo ko pradeti pasakoti ,bet issipasakoti man reikia,nes tikrai nezinau kaip elgtis ir ka daryti....Vienu zodziu...
Mano dukra pirmoke. I mokykla pradejo eiti stipriai pasiruosusi. Mokejo skaityti,rasyti ir skaiciuoti. Viskas buvo gerai,tevu susirinkimuose isgirsdavau daug maloniu atsiliepimu apie savo vaika,tikrai labai dziaugiausi,bet iki vasario menesio. Vaikas pareiske,kad nenori eiti i mokykla,kad ten neidomu. Na,pagalvojau,gal jau su kokia drauge susipese.sekancia diena vel tas pats. Kalusiau kas yra,bet ji vis issisukdavo,sake,kad nieko. Bet kuria diena atejo apsibliovusi iki pasikukciojimo,klausiu kas atsitiko,tai ji pradejo man pasakoti,kad pamirso namie spalvotus piestukus ir dar berniukas kazkoks pamirso,tai mokytoja atsistojo pries visa klase ir pasake : KAS GALI PASKOLINTI PIESTUKU SITIEMS UBAGAMS . TAi ji man dar kelias dienas kartojo,kad ji ne ubage,kodel mokytoja ja taip pavadino.
is mokyklos pradejo nesti blogus pazymius ( raides raso). tai as kalbejausi su dukra ir issiaiskinom,kad viskas tas prasidejo nuo to kai ji pasake mokytojai,kad greit jau nebesimokys sitoje mokykloje (mes kraustomes i kita vieta gyventi ir keisim mokykla).
Nezinau kaip dabar elgtis,ar eit pas mokytoja ar palikt taip kaip yra,jau nedaug liko i mokslo metu pabaigos. Bet tai nerimauju,kad kai reikes imti is sitos mokyklos asmens byla tai ji gali kazka prirasyti....
nebeismanau kaip cia pasielgus,buciau dekinga uz betkokia nuomone.
merga
Panasia beda turejau 6 metus atgal,kai mano sunus buvo pradinukas.Nieko nedariau,tylejau ir nuo to nukentejo mano vaikas.Jis tapo klases pastumdeliu ir atpirkimo oziu.Pradiniu klasiu mokytoja tik 4 klaseje,isleistuviu metu paprase atleidimo uz visa padaryta skriauda per visus tuos metus.(o iskenteta buvo tikrai daug ir skaudziu ivykiu per kuriuos mano vaikas buvo atsidures net ligonineje su sunkia trauma!).Bet vaikai to nepamirsta!Tad mano nuomone tokia,-pabandyk is pradziu pasikalbeti su mokytoja ir isiaiskinti kas ir kaip.
paauglė
QUOTE(zilsta @ 2008 04 30, 23:57)
Nezinau nuo ko pradeti pasakoti ,bet issipasakoti man reikia,nes tikrai nezinau kaip elgtis ir ka daryti....Vienu zodziu...
Mano dukra pirmoke. I mokykla pradejo eiti stipriai pasiruosusi. Mokejo skaityti,rasyti ir skaiciuoti. Viskas buvo gerai,tevu susirinkimuose isgirsdavau daug maloniu atsiliepimu apie savo vaika,tikrai labai dziaugiausi,bet iki vasario menesio. Vaikas pareiske,kad nenori eiti i mokykla,kad ten neidomu. Na,pagalvojau,gal jau su kokia drauge susipese.sekancia diena vel tas pats. Kalusiau kas yra,bet ji vis issisukdavo,sake,kad nieko. Bet kuria diena atejo apsibliovusi iki pasikukciojimo,klausiu kas atsitiko,tai ji pradejo man pasakoti,kad pamirso namie spalvotus piestukus ir dar berniukas kazkoks pamirso,tai mokytoja atsistojo pries visa klase ir pasake : KAS GALI PASKOLINTI PIESTUKU SITIEMS UBAGAMS . TAi ji man dar kelias dienas kartojo,kad ji ne ubage,kodel mokytoja ja taip pavadino.
is mokyklos pradejo nesti blogus pazymius ( raides raso). tai as kalbejausi su dukra ir issiaiskinom,kad viskas tas prasidejo nuo to kai ji pasake mokytojai,kad greit jau nebesimokys sitoje mokykloje (mes kraustomes i kita vieta gyventi ir keisim mokykla).
Nezinau kaip dabar elgtis,ar eit pas mokytoja ar palikt taip kaip yra,jau nedaug liko i mokslo metu pabaigos. Bet tai nerimauju,kad kai reikes imti is sitos mokyklos asmens byla tai ji gali kazka prirasyti....
nebeismanau kaip cia pasielgus,buciau dekinga uz betkokia nuomone.
*

Mano nuomone eik,dar ir akis jai išdraskyk..Turės bėdų,tai apsiramins truputį... blink.gif blink.gif blink.gif
Jolete
Tikrai netylėk bash.gif ir tiesiai pas mokyklos vadovybę, nes tik pasikalbėjimas su mokytoja gali nieko nepakeisti. Sėkmės 4u.gif
Tigriukė@
Negalima tokius dalikus palikti šiaip sau.Kaip galima tylėti,jai taip skriaudžia vaika.Aš bučiau jusų vietoje ta pačia diena nueičiau ar pasiskambinčiau tai mokytojai ir tikrai išsiaiškinčiau.Jai ji gali taip ižeidinėti jusų vaika,taip tas pats bus ir su kitais.Reikia kalbeti ir nebijoti ,visi mes žmones ir neišsikalbejimas labai skaudžiai gali atsilepti.Žinoma ,reikia tokius dalikus spresti diplomatiškai,o jai mokytoja neatsiprašys tada galima nueiti pas direktore.
zilsta
Viska as suprantu,kad reikia pasikalbeti bet....labai bijau,kad kai imsim dokumentus is sitos mokyklos,kad perkelti ja i kita tai jis gali asmenineje byloje prirasyti negeru dalyku apie vaika....tik sitas mane stabdo verysad.gif
Nosferatu
Buvau susidurus panasiai ir as. Nuejau pas direktoriu issikviete mokytoja akis i aki pakalbejom, nieko negrazindama ir pasakiau ka galvoja apie ja vaikas, kokia nuomone apie ja ir pan. As pervedziau i kita klase ir tuo paciu pakeitem mokytoja.
Pasiule gera darba Vilniuje, tai isvaziavom i Vilniu gyvent ir tuo paciu pakeitem mokykla. Labai dziaugiasi dukra ir as savo sprendimu. Dabar mokosi labai gerai, ir daug draugiu turi, pasitiki savimi, pries klase drasiai reiskia savo mintis ir pan. thumbup.gif
Pangasija
QUOTE(zilsta @ 2008 05 01, 10:08)
Viska as suprantu,kad reikia pasikalbeti bet....labai bijau,kad kai imsim dokumentus is sitos mokyklos,kad perkelti ja i kita tai jis gali asmenineje byloje prirasyti negeru dalyku apie vaika....tik sitas mane stabdo  verysad.gif
*

ką jau ten tokio žiauriai neigiamo apie tą pirmoką gali parašyt? kriminalinės bylos gi neprisegs, psichinės ligos nepriklijuos
zilsta
QUOTE(Dios @ 2008 05 01, 10:16)
ką jau ten tokio žiauriai neigiamo apie tą pirmoką gali parašyt? kriminalinės bylos gi neprisegs, psichinės ligos nepriklijuos
*

kalbejausi su viena mamyte,kuri kazkada buvo susidurusi su panasia situacija.tai sake,kad apie vaika buvo parasyta : nenoriai mokosi,neatidus,ir panasiai.
ooo
QUOTE(zilsta @ 2008 05 01, 11:29)
kalbejausi su viena mamyte,kuri kazkada buvo susidurusi su panasia situacija.tai sake,kad apie vaika buvo parasyta : nenoriai mokosi,neatidus,ir panasiai.
*

naujoj mokykloj mokytojai patys ivertins kaip ji mokysis ir t.t.
o jei nieko nedarysit ir mokytoja tolaiu taip elgsis, dar pasirodys, kad toks irasas taps realus, nes tai bus teisybe - koks noras mokytis gali buti, jei mokytoja nepatinka? dzin tie irasai, tegu raso ka nori.
Nosferatu
Gaila vaiko, ateiti gali tureti labai daug kompleksu, nepilnavertiskumas atsiras ir t.t.
Reikia viska padaryti, kad vaikas mokytusi ir nesijaustu zeminama ir engiama. Nes klasiokai, prades is jos saipytis, ir atsiras dar daugiau problemu.
*Vasaros lietus*
Papultų man tokia mokytoja gun_bandana.gif o apie savo MB reakciją tai iš vis patyliu. Išsakyti mokytojai tai ką galvoji manau būtina, kitaip - tai jau vaiko negerbimas schmoll.gif paskui ir klasiokai pradės tyčiotis ir vadinti ubage, nes juk taip sakė mokytoja. Keista kad dar tokie mokytojai dirba. Grįžau į vaikystę, tik mus mokytoja vadindavo bukapročiais. O dėl kitos mokyklos - nu ką gali jau taip baisaus prirašyti, nemanau kad ten neatsirinks kur tiesa. 4u.gif 4u.gif
merga
Pritariu mamytems.Netylek!!!!Mano sunui-13,bet su mokytojais jam bendrauti sunku,nes jis jais tiesiog nepasitiki.Dziaugiuosi,kad jis rado bendra kalba su klases aukletoju.Jis sugebejo prieiti prie mano sunaus.Ir nors yra visokiu nedideliu dygliuku,taciau tuo zmogumi mano vaikas pradejo pasitiketi. mirksiukas.gif
auroryte
Nu aš tokiai mokytojai gun_bandana.gif bash.gif . O apie vyro reakciją tai iš vis patyliu. Tektų stabdyti, kad rankovių nepasiraitotų blink.gif
Netylėčiau nei akimirkos. Pati ji dvasios ubagė, kaip išvis tokia su vaikais gali dirbti. Tą pačią dieną eičiau aiškintis. Netylėčiau. Eičiau pirmiausia pas mokytoja, - pas direktorių, jei nepadėtų, į Švietimo skyrių. Pakutenčiau aš ten juos. Kur tai matyta, šitaip vaiką traumuoti psichologiškai? Juk tai psichologinis smurtas. Juk ir taip gyvenime suaugus teks patirti daug neteisybių, taip jau yra. Bet kad nuo vaikystės vaiką šitaip mokytoja žlugdytų?
Ir žinoma , pervesčiau į kitą mokyklą. Nes nenorėčiau, kad toks žmogus net artintųsi prie mano vaiko.
Titia
Netylek. Vaikas tau papasakojo savo beda, jis tikisi pagalbos, jam reikia jausti, kad tevai uz ji kovoja, jam reikia saugumo. Jei nutylesi, kita karta gali nieko is savo vaiko nesuzinoti.
nesmerk
zinote, yra toks bajeris, kad tie kurie nesugeba niekur kitur mokytis, eina i pedagogini, o tie kurie ir ten nesugeba - fizinio mokytojais.
Zinai, jei iseini is tos mokyklos, ( o jei ir neiseini) , tai nueik i ta klase, butent pamokos metu,kai visi tie vaikai yra klaseje, ir pasakyk visu vaiku akivaizdoje,kad menknti smones nera grazu, ir mandagu, ir ,kad toks mokytojos elgesys tik parodo, jos neissilavinimo lygi, ir ,kad vaikai turi teise buti gerbiami, ir ,kad jie neturi tyleti , jei mokytoja su jais taip elgiasi. tai vienas is paprastesniu dalyku.
antras,kas suveiktu kur kas geriau, tai eini pas pradiniu klasiu vedeja, ir isdestai visa reikala, ir paprasai,kad mokytoja viesai atsiprasytu dukros uz izeidinejima. sitas variantas kur kas geriau suveiktu,
O tu nepergyvenk del to asmens bylos aprasymo, buk rami , visiems dzin koks tavo vaikas . svarbu,kad ji raso skaito ir skaiciuoja, normali mokytoja spres ne pagal kazkoki aprasa, o tai ,ka realiai mato.
o dabar tai,ka mato mokytoja savo darbo dienoje. kai klaseje 24 vaikai, kurie istisai kazko neturi, trukdo pamoka, gaista pamokai laika, atkreipia bereikalingai demesi. todel buk ir pati atidi, patikrink,ka ji nesiojasi kuprineje. Pirmokas dar neturi 100% pareigingumo jausmo, pati kalta,kad neziuri ka ji nesiojasi. Kai turi 24 padauzas klaseje, kurias reik 5 dienas per savaite suvaldyti. tai protas joms vaziuoja. ir visai nekeista, uz bjauria replika. po tokio dalyko tavo dukra isides visados priemones, kiti irgi. Ir nemanau, kad ji pamirso tai pirma karta....
bjauri pamoka, bet kartais tokie dalykai gerai pamoko.
O gal tai tik mazas akmenelis perpildes taure? Jei ji viska moka ir jai nuobodu...ka tada vaikas veikia? pati pagalvok...gal reikejo eit ne i pirma, o i antra klase... taigi,manau tu pati turi pasisneketi su mokytoja, gal cia tik mazas krislas is didelio aisbergo?
zilsta
QUOTE(nesmerk @ 2008 05 02, 21:44)
zinote, yra toks bajeris, kad tie kurie nesugeba niekur kitur mokytis, eina i pedagogini, o tie kurie ir ten nesugeba - fizinio mokytojais.
Zinai, jei iseini is tos mokyklos, ( o jei ir neiseini) , tai nueik i ta klase, butent pamokos metu,kai visi tie vaikai yra klaseje, ir pasakyk visu vaiku akivaizdoje,kad menknti smones nera grazu, ir mandagu, ir ,kad toks mokytojos elgesys tik parodo, jos neissilavinimo lygi, ir ,kad vaikai turi teise buti gerbiami, ir ,kad jie neturi tyleti , jei mokytoja su jais taip elgiasi. tai vienas is paprastesniu dalyku.
antras,kas suveiktu kur kas geriau, tai eini pas pradiniu klasiu vedeja, ir isdestai visa reikala, ir paprasai,kad mokytoja viesai atsiprasytu dukros uz izeidinejima. sitas variantas kur kas geriau suveiktu,
O tu nepergyvenk del to asmens bylos  aprasymo, buk rami , visiems dzin koks tavo vaikas . svarbu,kad ji raso skaito ir skaiciuoja, normali mokytoja spres ne pagal kazkoki aprasa, o tai ,ka realiai mato.
o dabar tai,ka mato mokytoja savo darbo dienoje. kai klaseje 24 vaikai, kurie istisai kazko neturi, trukdo pamoka, gaista pamokai laika, atkreipia bereikalingai demesi. todel buk ir pati atidi, patikrink,ka ji nesiojasi kuprineje. Pirmokas dar neturi 100% pareigingumo jausmo, pati kalta,kad neziuri ka ji nesiojasi. Kai turi 24 padauzas klaseje, kurias reik 5 dienas per savaite suvaldyti. tai protas joms vaziuoja. ir visai nekeista, uz bjauria replika. po tokio dalyko tavo dukra isides visados priemones, kiti irgi. Ir nemanau, kad ji pamirso tai pirma karta....
bjauri pamoka, bet kartais tokie dalykai gerai pamoko.
O gal tai tik mazas akmenelis perpildes taure? Jei ji viska moka ir jai nuobodu...ka tada vaikas veikia? pati pagalvok...gal reikejo eit ne i pirma, o i antra klase... taigi,manau tu pati turi pasisneketi su mokytoja, gal cia tik mazas krislas is didelio aisbergo?
*

jus esate teisi,zinau ,kad su vaikais sunku,kad tie mazi padauzos sugeba isvesti is kantrybes,kad nera lengva,tikrai nemanau,kad ji pamirso kazka pirma karta,bet.... manau,kad galima buvo net ta "O" parasyti uz tai kad nepasiruose pamokai,pabart ar net parasyti i pazymiu knygute pastaba,bet tikrai nemanau,kad mokytoja turi teise,ypac dar tik pirmokus,isvadinti tokiais zodziais.Slykstu ...
Dar manau,kad jei negali suvaldyti savo emociju tai su vaikais ir neik dirbti,vaikams tai tikrai labai skaudu.o su mokytoja eisiu pasikalbeti po iseiginiu ir dar parasysiu laiska i svietimo ministerija.
Moketi tai taip,dukra daug moka,bet nuobodu jai tikrai negali buti nes tai yra sustiprinta klase,kur visi vaikai yra tokie patys,t.y atejo i pirma klase mokedami ir skaityti ir rasyti ir skaiciuoti.
merga
Lauksim naujienu,butinai parasyk kaip sekesi.Mes tave palaikom100%.Stiprybes thumbup.gif 4u.gif
nesmerk
Zilsta, kartais mokytojoms irgi buna pms 'ai, ir problemu gyvenime, taip pat.
Paprasciausiai as zinau daug tokiu labai gabiu vaiku, kurie paprasciausiai padaro klases darba per 10 min, o paskui neturedami ka veikti plepa, sukiojasi, trukdo ir panasiai. ir ne is blogos valios, o todel,kad ner ka veikti.
Reikia tik didziuotis, kad turi toki vaika. todel pries keldama veja susizinok viska pati is tos mikytojos, gal jai reikia stipresniu uzduociu, gal...gal... ir 100 visokiu priezasciu.
Ner zmoniu susitvardanciu 100 %, as kalbejau su savo ketvirtoko mokytoja, tai ji pati minejo,kad su ja jau 4tadieni seimoje niekas nebesusisneka...dirbti su vaikais, tai kaip su padidintos rizikos darbu. Ar tu isivaizduoji kiek jai reikia demesio,kad kiekvieno isklausyti ka jis dare sekmadieni, kokia masina nusipirko tetis, ka rado jo mama, o kiek dar vaiku negaudami demesio namie, nori jo gauti is mokytojos, kadangi ji viena turi laiko juos isklausyti.
Taigi .... reik su ta mokytoja aisku pasisneketi, bet ministerija...cia jau persudyta...Jei taip visus kistum ten...tai nebeliktu kam ir dirbti...o is viso sito kalta tik tavo dukra, kuri nepasiruose pamokai. Visi mes zmones, turime teise klysti...O pries iseidama is mokyklos tu turesi pateikti dokumentus naujos mokyklos, kuri priims tavo dukra. Jei cia pati prisisiukslinsi, kalbos nueis ir i naujaja...,kad mamasha su ilgu liezuviu...o baime pagarbos neuzsitarnausi. Gaus tavo vaikas lipduka ant kaktos "durna motina"... pati pamastyk, ar su tokiu sh, noretum leisti i nauja mokykla vaika?
O siaip sveikinu, patekusi i realybes pasauli ,kuris vadinasi gyvenimas. Is mano vyresnio antros klases isgujo nemokintina vaika, kuris perejo ne i trecia o is karto i ketvirtaja klase... Ir kaip tu manai? visi juokiasi, tyciojasi is tos pedagoges, kad toji , turedama super protinga vaika nurase ji i nemokintinus...
sekmes! 4u.gif
zilsta
QUOTE(nesmerk @ 2008 05 03, 20:17)
Zilsta, kartais mokytojoms irgi buna pms 'ai, ir problemu gyvenime, taip pat.
Paprasciausiai as zinau daug tokiu labai gabiu vaiku, kurie paprasciausiai padaro klases darba per 10 min, o paskui neturedami ka veikti plepa, sukiojasi, trukdo ir panasiai. ir ne is blogos valios, o todel,kad ner ka veikti.
Reikia tik didziuotis, kad turi toki vaika. todel pries keldama veja susizinok viska pati is tos mikytojos, gal jai reikia stipresniu uzduociu, gal...gal... ir 100 visokiu priezasciu.
Ner zmoniu susitvardanciu 100 %, as kalbejau su savo ketvirtoko mokytoja, tai ji pati minejo,kad su ja jau 4tadieni seimoje niekas nebesusisneka...dirbti su vaikais, tai kaip su padidintos rizikos darbu. Ar tu isivaizduoji kiek jai reikia demesio,kad kiekvieno isklausyti ka jis dare sekmadieni, kokia masina nusipirko tetis, ka rado jo mama, o kiek dar vaiku negaudami demesio namie, nori jo gauti is mokytojos, kadangi ji  viena  turi laiko juos isklausyti.
Taigi .... reik su ta mokytoja aisku pasisneketi, bet ministerija...cia jau persudyta...Jei taip visus kistum ten...tai nebeliktu kam ir dirbti...o is viso sito kalta tik tavo dukra, kuri nepasiruose pamokai. Visi mes zmones, turime teise klysti...O pries iseidama is mokyklos tu turesi pateikti dokumentus naujos mokyklos, kuri priims tavo dukra. Jei cia pati prisisiukslinsi, kalbos nueis ir i naujaja...,kad mamasha su ilgu liezuviu...o baime pagarbos neuzsitarnausi. Gaus tavo vaikas lipduka ant kaktos "durna motina"... pati pamastyk, ar su tokiu sh, noretum leisti i nauja mokykla vaika?
O siaip sveikinu, patekusi i realybes pasauli ,kuris vadinasi gyvenimas. Is mano vyresnio antros klases isgujo nemokintina vaika, kuris perejo ne i trecia o is karto i ketvirtaja klase... Ir kaip tu manai? visi juokiasi, tyciojasi is tos pedagoges, kad toji , turedama super protinga vaika nurase ji i nemokintinus...
sekmes!  4u.gif
*

susibalamutijau visai blush2.gif
nenoriu as pridaryti nemalonumu tai mokytojai,bet ir pasibjaurejimu tokiais zodziais irgi negaliu atsikratyti.Pasikartosiu,kad as puikiai zinau ir suvokiu,kad jie isveda is kantrybes,kad ji pati yra kalta, kad nepasiruose pamokai,gal ir plepa (bet apie tai niekas man nera sakes per susirinkimus),sukiojasi ar panasiai,bet.... jie yra dar tik pirmokai.
Ir kazkokodel (ar sutapimas ar siaip...) viskas prasidejo,kai mano dukra pasake,kad pereis i kita mokykla.
bet gal tikrai reikia mokytojos paklausti,jei vaikas pirmoje klaseje jau ubagas ,tai kuo bus ketvirtoje? debilu ir panasiai?
Dileta
Bus gal ne debilu...na man buvo pasakyta taip aptakiai-kam jūs jį į mokyklą leidot,jis gi nesugeba mokytis.O tada taip ir neisšdrįsau paklausti-o kur man jį reikėjo leisti? O priežastis-pakliuvo pas mokytoją,kuri mano sūnaus pakęsti negalėjo.Baigės tuo,kad kai kartą dukra pranešė,kad sūnaus mokytoja ją kolidoriuj sussitabdžius pradėjo aiškinti,koks jis blogas.Čia jau buvo biški per daug,nulėkiau pas direktorių aiškintis.Buvo įdomu matyti,kaip jis iškvietė mokytoja,ir mokytoja sumišus pradėjo aiškinti,kad tokio pokalbio aplamai nebuvo.Žinokit,koks siaubas matyti,kaip žmogus meluoja taip akivaizdžiai.O kentėjom mes tą mokytoją beveik du metus.Po to pokalbio mano vaikas mokytojos akyse staiga pasidarė normalus,pas jį atsirado noras į mokyklą eiti.O kai po metų pasikeitė mokytoja,net gerai mokytis pradėjo,dabar matematikos olimpijadas tarpmokyklines sugeba laimėti,ir man gėda kažkiek,kad kelis metus buvau įsitikinusi,kad jis niekam negabus ir vidurinę vargu ar baigs.
Taigi siūlau eiti ir aiškintis.Kokį velnią tie mokytojai mokykloj veikia ,jei dirbti su vaikais nemoka.Jei aš kokį klijentą darbe ubagu išvadinčiau,mane iš darbo išmestų,o čia...Jie tam pedagogikos mokslus krimto,kad mokėtų kaip su vaikais bendrauti,mokėtų sudominti dėstomu dalyku.
merga
Nesmerk.Isdalies pritariu Jums,kad mokytojai taip pat zmones,turi savo bedu,serga ir visa kita,bet ju niekas neverte eiti i mokykla dirbti per prievarta su vaikais,juolab su pradinukais.Kaip sakiau mano sunus buvo sumustas,mokytoja tuos vaikus savo elgesiu tik paskatino,o tai kaip jaustis vaikui?(Mano sunu sparde,kliuvo stipriai ir galvai,po to 3 paras medikai kovojo uz jo gyvybe).Ir JUS sakot,kad 100%vaikas isprovokavo...NETIKIU po siai dienai.Tai kdel tada ji atsiprasinejo per isleisutves ir ne siaip,o pries visa klase????????????
Amanika
[quote=zilsta,2008 05 01, 11:08]
Viska as suprantu,kad reikia pasikalbeti bet....labai bijau,kad kai imsim dokumentus is sitos mokyklos,kad perkelti ja i kita tai jis gali asmenineje byloje prirasyti negeru dalyku apie vaika....tik sitas mane stabdo verysad.gif
*

[/quote]

Neleiskite skriausti savo vaiko!!!
O tokią mokytoją labai šauniai galima "pakratyti". Užtenka vieno skambučio į švietimo skyrių ir patikėkit, daugiau jai niekada nekiltų noras šitaip šaipytis iš vaikų. Kiekvienam popieriui galima parašyti atsakomąjį popierių. Ir tą mokytoją užversti skundais ir įtarimais, jei jau kito kelio nebėra.

Kas dėl bylos, Jūs galite nesutikti su išvadomis, jei jos, Jūsų nuomone neatitinka tikrovės. Galite pareikalauti išvadas pagrįsti ekspertų nuomone ir t.t.

[quote=nesmerk,2008 05 03, 21:17]
...
Ner zmoniu susitvardanciu 100 %, as kalbejau su savo ketvirtoko mokytoja, tai ji pati minejo,kad su ja jau 4tadieni seimoje niekas nebesusisneka...dirbti su vaikais, tai kaip su padidintos rizikos darbu. Ar tu isivaizduoji kiek jai reikia demesio,kad kiekvieno isklausyti ka jis dare sekmadieni, kokia masina nusipirko tetis, ka rado jo mama, o kiek dar vaiku negaudami demesio namie, nori jo gauti is mokytojos, kadangi ji viena turi laiko juos isklausyti.
...
[/quote]

Jei mokytoja nebegali dirbti su vaikais, tegu keliauja dirbti į maximą.
Visi mes žmonės, ir galime būti geresnės ar blogesnės nuotaikos. Bet čia eina kalba apie pasityčiojimą iš vaiko.
Kažkodėl niekam nekyla mintis aiškinti, kad atominės elektrinės dispečeris gali būti pervargęs nuo mygtukų ir gali sau leisti susprogdinti atominę elektrinę. Visi supranta, kokia būtų žala. O jaunos asmenybės žalojimas kažkokiu būdu gali būti pateisinamas.

[/quote]
...
...
*

[/quote]

Aš labai atsiprašau, bet čia sukalbėjote visišką "briedį".
Vaikas (pirmokas!) nepasiruošė pamokai, todėl jį galima vadinti ubagu???
Tai gal, jei Jūs pamiršote nupirkti parduotuvėje druskos, Jus galima ir riebesniais žodeliais išvadinti???
Ir apie ką čia kalbate: dokumentai iš senos mokyklos, kalbos naujoje mokykloje, mamaša ilgu liežuviu... Kažkokia nesąmonė. Tokiais dalykais galima pagąsdinti nebent siuvėją, be vidurinio išsilavinimo, kuri nežino savo teisių. Ir tai dar ne kiekvieną.
Sutinku, kad gyvenimas žiaurus, bet vaikai tam ir turi tėvus, kad šie juos apgintų ir išmokytų tame žiauriame gyvenime išlaikyti pakeltą galvą ir žmoniškumą.
siuse
be jokios islygos,be jokiu svarstymu eik ir su ja pasikalbek...o kai iseisit ka jau jie tokio parasys juk sunkus vaikai taippat keicia mokyklas ir ka ju nepriima? mokytojai ziuri jeigu gabus viskas ok,tos bylos tik bereiksmis popierelis 4u.gif drasiau..
merga
QUOTE(siuse @ 2008 05 06, 20:57)
be jokios islygos,be jokiu svarstymu eik ir su ja pasikalbek...o kai iseisit ka jau jie tokio parasys juk sunkus vaikai taippat keicia mokyklas ir ka ju nepriima? mokytojai ziuri jeigu gabus viskas ok,tos bylos tik bereiksmis popierelis 4u.gif drasiau..
*

4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Miledi.N
QUOTE(zilsta @ 2008 05 01, 11:08)
Viska as suprantu,kad reikia pasikalbeti bet....labai bijau,kad kai imsim dokumentus is sitos mokyklos,kad perkelti ja i kita tai jis gali asmenineje byloje prirasyti negeru dalyku apie vaika....tik sitas mane stabdo  verysad.gif
*

Netylek, eik ir ramiai pakalbek su mokytoja, pabandyk issiaiskinti kame reikalas. NELEISK skriausti savo vaiko. Pasakyk mokytojai kad nezemintu tavo vaiko.
O i byla nieko blogo negali parasyti, gali nesijaudint.

Mes tai praeitais metais pakeitem mokytoja ir vaikas dabar be problemu eina i mokykla, dabar baigia antra klase 4u.gif
Dany
nu ir istorija,gaila vaiko....tiesiai pas mokyklos direktore eiciau...ot kraujas man uzvirtu,-jei del kazkokiu uzmirstu piestuku-vaiks ubagu butu isvadintas! box.gif
MONAS
Atsiprašau, kad šiek tiek ne į šią temą, bet panašia tema.
Vaikas mokosi Montesorinėje klasėje, kur yra dvi mokytojos.Tiksliau mokytoja ir jos padėjėja.Tai ta padėjėja, kai klasėje nebūna pagrindinės mokytojos tvarką klasėje palaiko tokiais žodžiais(rėkiant):nutilk, užsikišk, užsičiaupkit.

Man kažkaip nepedagogiška.Pati savo vaikui niekad nesakau tokių žodžių, kad ir kaip triuškmautų.

Suprantu, kad vaikiukai mūsų tikrai nevisad geručias būna, bet manau, kad kažkaip kitaip juos drausminti būtų galima.Tuo labiau, kad mokytoja, taip niekad nerėkia.
O patarimo reiktų ar eiti pasikalbėti su ta padėjėja ar ne.Nes vaikas , tai pasipasakojo, bet kai pasakiau, kad eisiu pasikalbėti, tai pradėjo su ašarom praštyti, kad neičiau.Bijo, kad ant jo "neužsisėstų".
Amanika
QUOTE(MONAS @ 2008 05 08, 12:27)
Atsiprašau, kad šiek tiek ne į šią temą, bet panašia tema.
Vaikas mokosi Montesorinėje klasėje, kur yra dvi mokytojos.Tiksliau mokytoja ir jos padėjėja.Tai ta padėjėja, kai klasėje nebūna pagrindinės mokytojos tvarką klasėje palaiko tokiais žodžiais(rėkiant):nutilk, užsikišk, užsičiaupkit.

Man kažkaip nepedagogiška.Pati savo vaikui niekad nesakau tokių žodžių, kad ir kaip triuškmautų.

Suprantu, kad vaikiukai mūsų tikrai nevisad geručias būna, bet manau, kad kažkaip kitaip juos drausminti būtų galima.Tuo labiau, kad mokytoja, taip niekad nerėkia.
O patarimo reiktų ar eiti pasikalbėti su ta padėjėja ar ne.Nes vaikas , tai pasipasakojo, bet kai pasakiau, kad eisiu pasikalbėti, tai pradėjo su ašarom praštyti, kad neičiau.Bijo, kad ant jo "neužsisėstų".
*

Jei taip bijosit, tai ir iki linčo teismo prieiti galima. Mano galva, būtina pakalbėti, kad mokytojos padėjėja žinotų, jog jos veiksmai yra sekami. Juk nuėjus nebūtina iš karto ją prie sienos statyti. Tiesiog pasakyti: girdėjau vaikus kalbant, kad dėl kažko barėtės, ar yra kokių problemų? Manau ji supras, kad visi jos veiksmai yra žinomi tėvams. Dar pridėkite, kad nenorėtumėte, kad vaikas žinotų, jog Jūs apie tai su ja kalbėjotės. Na, o jei tokios priemonės nepadės, yra ir rimtesnių. Juk kiekvienas žmogus savo darbą brangina.
MONAS
QUOTE(Amanika @ 2008 05 08, 12:56)
Jei taip bijosit, tai ir iki linčo teismo prieiti galima. Mano galva, būtina pakalbėti, kad mokytojos padėjėja žinotų, jog jos veiksmai yra sekami. Juk nuėjus nebūtina iš karto ją prie sienos statyti. Tiesiog pasakyti: girdėjau vaikus kalbant, kad dėl kažko barėtės, ar yra kokių problemų? Manau ji supras, kad visi jos veiksmai yra žinomi tėvams. Dar pridėkite, kad nenorėtumėte, kad vaikas žinotų, jog Jūs apie tai su ja kalbėjotės. Na, o jei tokios priemonės nepadės, yra ir rimtesnių. Juk kiekvienas žmogus savo darbą brangina.
*

Ačiū už patarimą.
Aš tai kaip ir nebijau eiti, bet vaikas bijo. Sako, kai mes mokytojai apie kažkokią kitą(dabar jau nepamena) situaciją pasakėm, tai padėjėja mus skundikais išvadino.O jei aš nueisiu, tai vaikui matyt atrodo, kad tada jis vienas bus skundiku pakrikštytas.O tokioj situacijoj net ir suaugusiam nesmagu būti, ką jau kalbėti vaikui.
merga
QUOTE(MONAS @ 2008 05 08, 14:48)
Ačiū už patarimą.
Aš tai kaip ir nebijau eiti, bet vaikas bijo. Sako, kai mes mokytojai apie kažkokią kitą(dabar jau nepamena) situaciją pasakėm, tai padėjėja mus skundikais išvadino.O jei aš nueisiu, tai vaikui matyt atrodo, kad tada jis vienas bus skundiku pakrikštytas.O tokioj situacijoj net ir suaugusiam nesmagu būti, ką jau kalbėti vaikui.
*

Tokiu atveju,gal susitikti reiktu su kitais teveliais, aptarti si reikala,o paskui bendrai kazka daryti?Galiausiai,juk klaseje yra koks tevu komitetas.Taip gal vaikai maziau stresuotu.O ir pedagoge susimastytu?
Jolete
Įdomu kaip sekasi temos autorei ??? mastau.gif
Amanika
QUOTE(MONAS @ 2008 05 08, 14:48)
Ačiū už patarimą.
*

Kažkas negerai su ta padėjėja. Ji ryškiai ne savo vietoj sėdi. Manau, kad tiesiog būtina imtis priemonių. Kaip pedagogė gali taip kalbėti ?! Jei ji gali sau leisti puldinėti ant vaikų, tai, manau, visai priimtina duoti jai suprasti, kad mokykla turi valdžią, o pedagogai yra samdomi darbuotojai.

QUOTE(merga @ 2008 05 08, 16:18)
Tokiu atveju,gal susitikti reiktu su kitais teveliais, aptarti si reikala,o paskui bendrai kazka daryti?Galiausiai,juk klaseje yra koks tevu komitetas.Taip gal vaikai maziau stresuotu.O ir pedagoge susimastytu?
*

Iš tikrųjų labai gera mintis pasitarti su kitais tėvais.
merga
Zilsta,kur dingai,ar turi kokiu naujienu?Laukiu su nekentrumu ax.gif
zilsta
nu ka mergaites,buvau as pas mokytoja. Isdesciau visa situacija,tai ji man i akis reze,kad ji taip nesake,kad pas mano vaika labai laki vaizduote.Tada neistveriau ir pasakiau vyrui,kad atvestu vaika. Nu ir...susitikom visos 3. dukra pradejo pasakoti visa ta situacija,o mokytoja sako,kad taip nesake,dukra zlimbia,prisekineja,kad tikrai taip vadino, o ta sako,kad ne. Vienu zodziu...kai dukra isejo as mokytojai pasakiau,kad niekada daugiau nedristu nei mano dukros nei ka kita vadinti tokiais zodziais,pasakiau,kad tegul dabar paskutines savaites net nebando,del sio incidento uzsisesti ant mano vaiko ir jei da r dukra atejusi pasakys,kad mokytoja ar ignoruoja ar dar kaip vadino tai imsiuos kitokiu veiksmu ir vien pokalbiu su ja neapsiribosiu.Ir isejau. Eidamos su dukra namo sutikom jos drauges is klases,pradejome kalbetis...ir as tarp kitko pradejau klausineti,na tipo,kaip jums mokykloje sekasi,ar patinka ir panasiai. Ir ka jus manot?....Mergaites pradejo pasakoti : zinot.mokytoja musu negraziai kalba,net UBAGAIS mus vadina.
Tai va...tokios ir tokeles.
merga
Saunuole,taip ir toliau laikyk.Paziuresim kokia bus mokytojos reakcija!!!!!!!!!!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .Tu apagynei savo vaika,padarei tai ka as kavile savo laiku pabijojau! blush2.gif
Loterija
QUOTE(zilsta @ 2008 05 08, 22:23)
nu ka mergaites,buvau as pas mokytoja. Isdesciau visa situacija,tai ji man i akis reze,kad ji taip nesake,kad pas mano vaika labai laki vaizduote.Tada neistveriau ir pasakiau vyrui,kad atvestu vaika. Nu ir...susitikom visos 3. dukra pradejo pasakoti visa ta situacija,o mokytoja sako,kad taip nesake,dukra zlimbia,prisekineja,kad tikrai taip vadino, o ta sako,kad ne. Vienu zodziu...kai dukra isejo as mokytojai pasakiau,kad niekada daugiau nedristu nei mano dukros nei ka kita vadinti tokiais zodziais,pasakiau,kad tegul dabar paskutines savaites net nebando,del sio incidento uzsisesti ant mano vaiko ir jei da r dukra atejusi pasakys,kad mokytoja ar ignoruoja ar dar kaip vadino tai imsiuos kitokiu veiksmu ir vien pokalbiu su ja neapsiribosiu.Ir isejau. Eidamos su dukra namo sutikom jos drauges is klases,pradejome kalbetis...ir as tarp kitko pradejau klausineti,na tipo,kaip jums mokykloje sekasi,ar patinka ir panasiai. Ir ka jus manot?....Mergaites pradejo pasakoti : zinot.mokytoja musu negraziai kalba,net UBAGAIS mus vadina.
Tai va...tokios ir tokeles.
*

Man atrodo, kad problemos šaknų ne ten ieškai schmoll.gif Koks mokytojai skirtumas, kad išeinat į kitą mokyklą? Kam jai dėl to pažymius mažint? O dėl tų "ubagų"... Jei kaip atrodo iš tavo pokalbio su dukros klasiokėm mokytoja tą žodį vartoja dažnai ir visų atžvilgiu, tai sunku patikėt kad tai buvo tokia trauma vaikui. Suprantu, jei tai pasakytų tik jai, jei kiti vaikai pradėtų šaipytis, bet jei tai kartojama nuolat ir visiems...

Gal mergaitė į metų pabaigą pavargo? Gal baigėsi ikimokyklinių žinių atsargos ir ji suprato kad ji nėra geriausia klasėje? Gal jai dabar reikia dirbt, kaip ir kitiems vaikams, kurie metų pradžioje nuo jos labai atsiliko?
merga
Kaip bebutu,manau,kad visvien mokytoja turetu rinkti zodzius snekant su vaikais g.gif
Loterija
QUOTE(merga @ 2008 05 08, 23:16)
Kaip bebutu,manau,kad visvien mokytoja turetu rinkti zodzius snekant su vaikais g.gif
*

Aišku, čia tai tikrai, tik kodėl tėvai tyli? Mokytoja taip kalba, o nieks nieko... Kodėl per susirinkimą nepaklaust? Kas per akistatos vaiko ir mokytojos? Mokytojai- eilinė darbo diena, vaikui- dar vienas smugis verysad.gif Kodėl pas mus viskas patyliukais daroma? g.gif Ir sakyt kad taip nebevadintų prie dukros akių reikia, vaikas nors suprastų, kad mama ji užstoja., o ne vėl, už uždarų durų. Kažkaip pas mus arba iškarto pas valdžią- direktorių ir pan. su skundais, arba paslapčia. Yra problema, ją reikia spręst. Yra kitų nuskriaustų vaikų tėvai, nueinat kartų ir kalbat.
zilsta
QUOTE(Mirėja @ 2008 05 08, 22:13)
Man atrodo, kad problemos šaknų ne ten ieškai  schmoll.gif Koks mokytojai skirtumas, kad išeinat į kitą mokyklą? Kam jai dėl to pažymius mažint? O dėl tų "ubagų"... Jei kaip atrodo iš tavo pokalbio su dukros klasiokėm mokytoja tą žodį vartoja dažnai ir visų atžvilgiu, tai sunku patikėt kad tai buvo tokia trauma vaikui. Suprantu, jei tai pasakytų tik jai, jei kiti vaikai pradėtų šaipytis, bet jei tai kartojama nuolat ir visiems...

Gal mergaitė į metų pabaigą pavargo? Gal baigėsi ikimokyklinių žinių atsargos ir ji suprato kad ji nėra geriausia klasėje? Gal jai dabar reikia dirbt, kaip ir kitiems vaikams, kurie metų pradžioje nuo jos labai atsiliko?
*

1.skirtumas tas,kad klaseje yra mazai mokiniu ,mes iseinam,dar 2 dvynukai,keicia mokykla... gresia klasiu sujungimas,mokytoja netures darbo.
2. ar daznai ji vartoja ta zodi ar ne,man tas pats. Svarbiausia yra tai,kad vartoja. O trauma vaikui tikrai buvo,ji labai pergyvena del to.
3.Pavargo,manau,ne tik mano dukra,bet ir kiti vaikai. Ir jei jus skaitete ka as rasiau anksciau tai turejote matyti,kad visi vaikai atejo i ta klase taip pat pasiruose,mokejo ta pati ka ir mano dukra. Tai kad nemanau,kad dabar kazkas pasikeite.ji ir nebuvo niekada geriausia.Niekas gi nieko apie tai ir nesake.

Ir pabaigai....jei ji dar nemeluotu man i akis o prisipazintu tiesiai sviesia,gal galvociau kazka kitaip,bet yra taip kaip yra...nusivyliau ziauriai,Mokytoja,kuri turetu mokyti vaikus ne tik matematikos ar lietuviu,bet dar ir saziningumo ir doroves,pati meluoja vaiko ir mano akivaizdoje.

Papildyta:
QUOTE(Mirėja @ 2008 05 08, 22:23)
Aišku, čia tai tikrai, tik kodėl tėvai tyli? Mokytoja taip kalba, o nieks nieko... Kodėl per susirinkimą nepaklaust? Kas per akistatos vaiko ir mokytojos? Mokytojai- eilinė darbo diena, vaikui- dar vienas smugis  verysad.gif Kodėl pas mus viskas patyliukais daroma?  g.gif Ir sakyt kad taip nebevadintų prie dukros akių reikia, vaikas nors suprastų, kad mama ji užstoja., o ne vėl, už uždarų durų. Kažkaip pas mus arba iškarto pas valdžią- direktorių ir pan. su skundais, arba paslapčia. Yra problema, ją reikia spręst. Yra kitų nuskriaustų vaikų tėvai, nueinat kartų ir kalbat.
*

viskas isaiskejo tik neseniai. jei pasiliktume sitoje mokykloje,suorganizuociau,kad sudalyvautu visi teveliai,jei vaikai yra jiems apie tai paskoje. O dabar nematau reikalo daugiau su ja terliotis ir sau nervu gadint.
Loterija
QUOTE(zilsta @ 2008 05 08, 23:26)
1.skirtumas tas,kad klaseje yra mazai mokiniu ,mes iseinam,dar 2 dvynukai,keicia mokykla... gresia klasiu sujungimas,mokytoja netures darbo.
2. ar daznai ji vartoja ta zodi ar ne,man tas pats. Svarbiausia yra tai,kad vartoja. O trauma vaikui tikrai buvo,ji labai pergyvena del to.
3.Pavargo,manau,ne tik mano dukra,bet ir kiti vaikai. Ir jei jus skaitete ka as rasiau anksciau tai turejote matyti,kad visi vaikai atejo i ta klase taip pat pasiruose,mokejo ta pati ka ir mano dukra. Tai kad nemanau,kad dabar kazkas pasikeite.ji ir nebuvo niekada geriausia.Niekas gi nieko apie tai ir nesake.
Ir pabaigai....jei ji dar nemeluotu man i akis o prisipazintu tiesiai sviesia,gal galvociau kazka kitaip,bet yra taip kaip yra...nusivyliau ziauriai,Mokytoja,kuri turetu mokyti vaikus ne tik matematikos ar lietuviu,bet dar ir saziningumo ir doroves,pati meluoja vaiko ir mano akivaizdoje.
*

1. Ir? Mažindama jūsų dukrai pažymius ji pasieks... ką?
2. Tai būtent, mama jūs, įskaudintas jūsų vaikas, o jūs nuo vasario svarstat ar verta jį užstot. Ar jūs pamenat ką sakėtė vasario 13, 12 val po pietų? Ne? Normalu, kad ir mokytoja nepamena. Jei jai tai normalus žodis, tai ji visai gali ir neprisimint.

Neginsiu mokytojos, ji neteisi, bet jei tėvai mažiau svarstytų ir užstotų savo vaikus, tai ir situacijų tokių būtų mažiau.

O jūsų dukrai tikrai linkiu geros, supratingos mokytojos kitoje mokykloje. 4u.gif
zilsta
QUOTE(Mirėja @ 2008 05 08, 22:33)
1. Ir? Mažindama jūsų dukrai pažymius ji pasieks... ką?
2. Tai būtent, mama jūs, įskaudintas jūsų vaikas, o jūs nuo vasario svarstat ar verta jį užstot. Ar jūs pamenat ką sakėtė vasario 13, 12 val po pietų? Ne? Normalu, kad ir mokytoja nepamena. Jei jai tai normalus žodis, tai ji visai gali ir neprisimint.

Neginsiu mokytojos, ji neteisi, bet jei tėvai mažiau svarstytų ir užstotų savo vaikus, tai ir situacijų tokių būtų mažiau.

O jūsų dukrai tikrai linkiu geros, supratingos mokytojos kitoje mokykloje.  4u.gif
*

Nieko ji nepasieks,cia gal toks kaip kerstukas gaunasi,bet negaliu teigti,nes tikrai nezinau. Siandien dukra parode savrankiska darba daryta mokykloje,viskas atlikta labai gerai,tai kodel tada nei vienos klaidos o ivertinime parasyta : "reikia pastangu"?

Tevai maziau svarstytu? g.gif Na taip svarsciau ir laukiau,bet situacija nepasikeite ,mokytoja ir toliau pravardziavo vaikus.

Ubagas ,tai tik vienas is tu "graziu" zodeliu.
Loterija
QUOTE(zilsta @ 2008 05 08, 23:45)
Nieko ji nepasieks,cia gal toks kaip kerstukas gaunasi,bet negaliu teigti,nes tikrai nezinau. Siandien dukra parode savrankiska darba daryta mokykloje,viskas atlikta labai gerai,tai kodel tada nei vienos klaidos o ivertinime parasyta : "reikia pastangu"?
*

Tai ir paklausk mokytojos, juk jei ne tu, tai kas? mirksiukas.gif Garantuoju, kad kitą kartą kelis kartus pagalvos, prieš rašant pastabą tavo dukrai. 4u.gif
zilsta
QUOTE(Mirėja @ 2008 05 08, 22:50)
Tai ir paklausk mokytojos, juk jei ne tu, tai kas?  mirksiukas.gif Garantuoju, kad kitą kartą kelis kartus pagalvos, prieš rašant pastabą tavo dukrai.  4u.gif
*

Na cia jau gaunasi pilstymas is tuscio i kiaura. Matau,kad jus esate mokytojos puseje ir to jums uzdraust negaliu, Kiekvienas laikomes savo pozicijos.
As tik zinau,kad jei tos pastabos butu teisingos as buciau tik 'UZ'.
Savo ruoztu ,linkiu jums,kad jusu vaikai niekada nepatirtu tokio pazeminimo.
Loterija
QUOTE(zilsta @ 2008 05 08, 23:56)
Na cia jau gaunasi pilstymas is tuscio i kiaura. Matau,kad jus esate mokytojos puseje ir to jums uzdraust negaliu, Kiekvienas laikomes savo pozicijos.
As tik zinau,kad jei tos pastabos butu teisingos as buciau tik  'UZ'.
Savo ruoztu ,linkiu jums,kad jusu vaikai niekada nepatirtu tokio pazeminimo.
*

blink.gif Na nieko sau blink.gif Kodėl čia aš mokytojos pusėje? g.gif Jei jūsų vaikui, jūsų nuomone, rašo neteisingus pažymus jūs turite išsiaiškinti. Jei mokytoja įrodys, kad pažymiai rašomi teisngi- padėsit dukrai labiau pasimokyt, jei tikrai neteisingai- apginsite vaika ir mokytoja tikrai nenorės kabinėtis, nes kam jai problemos. Ir prietekstas yra: nueini, klapt, klapt akim, norėčiau vaikui padėti, paaiškinkit, būkit gera, kur čia pastangų truksta. Gi nereikia iš karto konfliktuot.
zilsta
QUOTE(Mirėja @ 2008 05 08, 23:04)
blink.gif Na nieko sau  blink.gif Kodėl čia aš mokytojos pusėje?  g.gif Jei jūsų vaikui, jūsų nuomone, rašo neteisingus pažymus jūs turite išsiaiškinti. Jei mokytoja įrodys, kad pažymiai rašomi teisngi- padėsit dukrai labiau pasimokyt, jei tikrai neteisingai- apginsite vaika ir mokytoja tikrai nenorės kabinėtis, nes kam jai problemos.
*

aiskinciausi,jei pasiliktume sitoje mokykloje,o dabar...palieku taip kaip yra. as matau,kad vaikas pamokas namie padaro gerai,papildomus uzdavinius irgi issprendzia gerai,tai tegul raso,jei taip jai geriau,manau,kad kitoje mokykloje ja ivertins taip,kaip ji to verta.
#Mia#
QUOTE(Mirėja @ 2008 05 08, 22:50)
Tai ir paklausk mokytojos, juk jei ne tu, tai kas?  mirksiukas.gif Garantuoju, kad kitą kartą kelis kartus pagalvos, prieš rašant pastabą tavo dukrai.  4u.gif
*

O tai mokytoja siaip pries rasant ivertinima neturetu pagalvoti? Ir pvz. parasyti: reikia pastangu, pasistenk rasyti grazesnes raideles. Labai sunku vaikui ir tevams aiskiai parodyti, kur reikia pastangu?
Nes siaip idomiai gautusi maniskes klasej kai kiekviena diena bent trecdalis tevu atsinestu darbus (gerai jei trecdalis ir po viena darba, o jei daugiau g.gif ) ir klaustu, kur reikia deti pastangas. Kada vaikus mokytu arba kada mokytoja iseitu namo...
Amanika
Sveikinu Zilsta su, mano manymu, labai teisingu sprendimu pakalbėti su mokytoja.

Mirėjai norėčiau pasakyti, kad problemos šaknys tikrai ne ten. Jos yra ponios mokytojos auklėjime, vidinėje kultūroje. Nė vienas save gerbiantis žmogus ubagais be jokios priežąsties kitų žmonių nepravardžiuoja. Aš jau nekalbu, kaip tai skamba iš pedagogo lūpų savo mokinio adresu. Taigi, kadangi auklėjimo spraga buvo padaryta dar praeitame amžiuje, tikrai ne tėvelių jėgose tai ištaisyti. Bet kadangi su šia mokytoja vaikams vistiek kasdien reikės susitikti ir ji, neabejotinai, turės labai didelę įtaką vaikų auklėjime, labai teisingas sprendimas tiesiog jai patarti prikąsti liežuvį.
Kodėl mokytoja turėtų mažinti pažymius? Todėl, kad noras kerštauti žmogui yra labai būdingas. Beje, kerštauti mokiniui galima ne tik mažinant pažymius. Tiesa sakant, užtenka mestelti netinkamą frazę ir vaikui bus skaudžiau nei gavus blogą įvertinimą už pamoką.

Aš pati esu susidūrusi su situacija, kai mokytoja netinkamai šnekėjo su mano vaiku, aš tą tikrai žinau, o man į akis žiūrėdama ji sakė, kad taip nebuvo. Ir jei dar kartą tai pasikartos, aš ne tik pas direktorių nueisiu, bet ir į švietimo skyrių kreipsiuos ir dar iškelsiu klausimą dėl mokytojos kvalifikacijos.

O dėl plačiai paplitusios nuomonės, kad mokytojai pervargę, kad jiems mažai moka ir t.t., norėčiau patarti tokiems "nukankintiems" keisti darbą. Pavyzdžiui, gali eiti į Maximą arba rūšiuoti šiukšlių, ten labai gerai moka ir nereikia kęsti vaikų. Visi mes turim problemų ir sukamės kas kaip mokam, bet kažkodėl mokytojai savo bėdų nekraunam. Taigi, ji savo bėdas taip pat turi palikti už klasės durų.

Aš tikrai ne prieš mokytojus ir žinau, kad daugybė jų yra labai atsidavę savo darbui. Bet kartais sutinki ir kitokių. Man mano vaikas per daug brangus, kad leisčiau bet kam tyčiotis iš jo. Gerbti turi ne tik mokiniai mokytoją, bet ir mokytoja mokinius.
Loterija
QUOTE(Amanika @ 2008 05 09, 10:29)
Mirėjai norėčiau pasakyti, kad problemos šaknys tikrai ne ten. Jos yra ponios mokytojos auklėjime, vidinėje kultūroje. Nė vienas save gerbiantis žmogus ubagais be jokios priežąsties kitų žmonių nepravardžiuoja. Aš jau nekalbu, kaip tai skamba iš pedagogo lūpų savo mokinio adresu. Taigi, kadangi auklėjimo spraga buvo padaryta dar praeitame amžiuje, tikrai ne tėvelių jėgose tai ištaisyti. Bet kadangi su šia mokytoja vaikams vistiek kasdien reikės susitikti ir ji, neabejotinai, turės labai didelę įtaką vaikų auklėjime, labai teisingas sprendimas tiesiog jai patarti prikąsti liežuvį.

Sutinku, bet jei visi tėvai tyli, kai taip ji "auklėja" jų vaikus, tai švelniai tariant keista. Mes čia galim N puslapių prirašyt, kokia negera mokytoja ir kaip ji blogai elgėsi, bet vaikui nuo to nebus geriau. Jei mano vaiką išvadins, nuskriaus žodžiais ar veiksmais man tikrai nereiks mėnesių ar metų kad nueiti išsiaiškinti. schmoll.gif

Na, bet visvien nemanau, kad dėl to Zilsta dukra nebenori eit į mokyklą. 6mėn mokytoja buvo gera, o čia staiga ir keikiasi, ir kerštauja... Manau čia tik ledkalnio viršunė, bet nenoro priežastys yra kitos. Tikiu, kad visi Zilsta žodžiai yra tiesa, na bet visgi manau kažkas dar yra.
Amanika
QUOTE(Mirėja @ 2008 05 09, 10:49)
Sutinku, bet jei visi tėvai tyli, kai taip ji "auklėja" jų vaikus, tai švelniai tariant keista. Mes čia galim N puslapių prirašyt, kokia negera mokytoja ir kaip ji blogai elgėsi, bet vaikui nuo to nebus geriau. Jei mano vaiką išvadins, nuskriaus žodžiais ar veiksmais man tikrai nereiks mėnesių ar metų kad nueiti išsiaiškinti.  schmoll.gif

Na, bet visvien nemanau, kad dėl to Zilsta dukra nebenori eit į mokyklą. 6mėn mokytoja buvo gera, o čia staiga ir keikiasi, ir kerštauja... Manau čia tik ledkalnio viršunė, bet nenoro priežastys yra kitos. Tikiu, kad visi Zilsta žodžiai yra tiesa, na bet visgi manau kažkas dar yra.
*

Žinoma, iš kelių postų susidaryti pilną vaizdą tikrai sunku.
Bet nieko nuostabaus, kad po pusės metų atsirado problemų. Mes pradėjome pastebėti keistus dalykus po pusantrų metų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.