Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
irmulia
Pabaigėme pirmąją temą thumbup.gif

PIRMA TEMA

tesiam toliau biggrin.gif
Insomnia
Sveikutės naujoj temoj 4u.gif

zuzula, thumbup.gif nuoroda su idėjom.

QUOTE(zuzula @ 2008 04 30, 16:26)
Manau,tais trafaretais ir gipsu galinma butu labai graziai dekoruoti Insomnia sekcija, labai elegantiskai atrodytu...ar ne?
*

Kad aš norėčiau sekcijos spalvą pakeisti ax.gif Negraži man faneros (ar kaip tas paviršius vadinasi) spalva.

Gal visgi kas nors žino, kaip galima būtų ją medžiaga apklijuoti? ax.gif Arba teks ant kokio gabaliuko pabandyti biggrin.gif
justess22
Perkeliu paskutines įdomias idėjas ir nuorodas iš praeitos temos, kad nepasimestų 4u.gif

user posted image
user posted image[/quote]

user posted image
daug ideju bigsmile.gif

Tinka paprastas statybinis glaistas medžiui, kainuoja daaaug pigiau, nei iš rankdarbių parduotuvių, o efektas - toks pats. Pvz. toks 200 g indelis (yra ir didesnių) kainuoja apie 3 Lt ir yra daugybė atspalvių nuo balto-gelsvo-rudo iki tamsių spalvų, nereikės dažyti. Gana greitai džiūsta, pagal instrukciją užtenka kelių valandų, bet geriau padžiovinti ilgiau. Bekvapis.
user posted image
Labai storų nereikia, užtenka ir storesnio kartono nuo ko nors, kokio įpakavimo ar pan. Dar galima panaudoti tokius polistireninius padėkliukus, kur būna maistas supakuotas - mėsytė, vaisiai, daržovės ir pan. - irgi išpjauni ornamentą ir tepi per skyles, labai paprasta.
Mano siūlytas medžio glaistas netrūkinėja - patikrinta 100 proc smile.gif
LT saulele
QUOTE(justess22 @ 2008 05 01, 12:35)
Perkeliu paskutines įdomias idėjas ir nuorodas iš praeitos temos, kad nepasimestų
*

user posted image

Man ši idėja thumbup.gif , pabandžiau įsivaizduot, kaip svečiai tualeto ieško biggrin.gif , o galop jiems į spintą rodai lotuliukas.gif
~Migla...Miglelė~
Sveikos, parodysiu jums savo atnaujintą šaldytuvą smile.gif jau senokai jį atnaujinau (praeitą vasarą). Šaldytuvas buvo jau baisus..(jam virš 20 metų...)ir sugalvojau nudažyti... tėvai norėjo sidabro spalvos, ir man kilo mintis jį aptapyti dar, tai dar aliejiniais dažais ištapiau katinus biggrin.gif
durelės
user posted image
šonas
user posted image
pukučiai
Labas merginos na jūsų teismui pateikiu jums siuvimo mašiną padekoruotą mat man ją pabodo tampyti gana sunki o taip matomoj vietoj nesinorėjo laikyt nes ganai baisiai atrodė jos dangtis tad nusprendžiau jį pakoreguoti

user posted image

user posted image

kita pusė

user posted image

tikiuosi labai nekritikuosit blush2.gif blush2.gif blush2.gif
irmulia
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 05, 17:26)
Išsinešėm į lauką šezlongą, bet pinta dalis suplyšus. Kai tik baigėsi garantinis, iš karto ir suplyšo  verysad.gif Gal kas turit idėjų, pavyzdžių, projektų kaip atnaujinti pintą dalį, kad vėl būtų galima ant jo kaitintis prieš saulutę?
*

Galima tą išplyšusią dalį atnaujinti išpynimu patvaresnėmis medžiagomis mirksiukas.gif
Kaip išpinti, siūlau pasižvalgyti temose:

Pynimas iš vytelių

Pynimas iš laikraščių

Taip pat galima tiesiog įsiūti arba dar geriau medžiagą (pvz. tvirtą gobeleną ar pan. prišaudyti su tokiu įrankiu panašiu kaip "krokodilas" (teko praktiškai atnaujinti deginimosi krėslus, tai šauniai gavosi thumbup.gif )

O jei įdėtum foto, tai galėtume daugiau pakomentuoti mirksiukas.gif
Nenuorama
Labai jau man reikia jūsų pagalbos, o pastebėjau, kad kuris laikas sena tema uždaryta, o naujos neradau g.gif Tikiuosi irmulia nesupyks, kad atidarau temą ax.gif

Seną temą rasite čia

O man labai reikia sužinoti kaip padaroma, kad ant baldo matosi dvi spalvos. Viršutinė tarkim juoda, o iš po jos dar vietomis matosi kita spalva. Daiktas taip atrodo, tarsi senas. rolleyes.gif Kažkada mačiau, kad lyg ir dažo viena spalva, tada ant viršaus dažo kita, o su švitriniu popieriumi patrina vietomis ir pasimato ta apatinė spalva rolleyes.gif Bet ar tarp jų nereikia kokios dar medžiagos tept rolleyes.gif Labai būčiau dėkinga už pagalbą 4u.gif , nes greitu metu reikia padaryti pusbroliui skrynią jubiliejaus proga ir norėčiau tokiu būtų uždažyt rolleyes.gif
reida
Prisiuziurejau as cia visokiu grozybiu ir nutariau savo merdzinos lovyte atsinaujinti.
Buvo tokia sviesaus medzio, tarybine sena lovyte.
Daziau baltai ir dekupazinau. Dazyti laiko ir darbo daugiau uzeme nei nudekupazint doh.gif Nors serveteliu kiekviena motyva iskarpyti irgi vargas vargelis biggrin.gif Bet ka padarysi, kad negimusi piesti doh.gif
Stai mano darbas ax.gif
http://images35.fotki.com/v1168/photos/1/1...IMG_2396-vi.jpg
agente009
QUOTE(P@nter@ @ 2008 05 05, 18:48)
Laba diena, perskaičiau ir aš visą jūsų temą taip gražiai darbuojatės tikrai radau gerų ir naudingų patarimų aciu už tai  thumbup.gif Pas tėvus kaime radau spintutę parsitempiau namo, nušveičiau senus aliejinius dažus ir jau turiu visziją kokia ji turėtų būti.Tik vat vienas klausimas spintutė sena dar senelės laikų, nežinau ar nuo senumo ar nuo savo kelionių iš namų į tvartą, garažą ir dar bala žino kur kvapas joje tikrai ne koks  manau kad perdažius jis vistiek neišnyks, ar yra būdas jį panaikinti?

Iš medinių diktų tai praktiškai neišnaikinami kvapai... Bet. Neseniai pirkau batus, tai pardavėja pasiūlė dezodorantą batams - bekvapis spaudomas purškalas. Ir svarbiausia, su juo galima purkšti visur, kaip ji aiškino - sportinius krepšius, spintas, nuo tabako dūmų - atseit panaikina kvapą. Batuose jau bandėm, tikrai padeda, o va baldams dar nebandžiau, neturiu ant ko bandymų daryt... g.gif biggrin.gif
Jei sugalvosi išbandyt, tai pirkom Danijoj, kaina apie 16 Lt, firma Boston (su buldogais lyg), vadinasi Max Fresh.
nafania
Sveikos supermamos,
Labai faina temele,viska nuosekliai perskaiciau, bet prasysiu jusu pagalbos.

Pries kelis metus profams atidaviau restauruoti mociutes azuolini stala ir dvi kedes, bet daugiau to nedarysiu.labai_piktas:
Tad nutariau kitas dvi kedes pati atnaujinti, bet kai pirmas blynas tai prisviles...

Vienu zodziu, as nutryniau visa sena laka (tikrai netikejau kad tiek darbo reikia ideti i si procesa) ir nuejus i senukus paprasiau kad man duotu impregnanta tamsiai rudos spalvos.Spalva atitaikiau,bet.... gavau HASCO firmos pentorex parasyta medzio lakas-impregnantas. Pradejau tepti ir issiziojau .ogi mano lakas blizgus. Is pradziu galvojau kad saule apsviecia ir del to blizga, bet kai idemiai perskaiciau pakuote,tai prie kitu kalbu yra itrauktas zodis "blizgus".

Ka man daryti? Ir vel viska isnaujo nutrinti? nes mano ankstesnes kedes tai neblizgios,tai gaunasi biski ne i tema mano daromos.. verysad.gif

Gal kuri patarsit man?
dovesa
Mano menas
Pries:
user posted image

Po:
user posted image
mikaf
Puiki tema, ačiū Autorei ir visoms Bendraautorėms, perskaičiau ir susikonspektavau pirmąją dalį, ir labai džiaugiuosi, kad atsirado jos tęsinys. Gaila, kad vasarą ji truputį sustojo. Todėl pagalvojau, kad įnešiu truputį šviežienos.

Restauravau staliuką, viršuje - panaudota dekupažo technika. Galvojau, tik pabandysiu - nes jo būklė buvo tokia liūdna, kad sugadinti sunkiai buvo įmanoma. Mano nustebimui, išėjo visai puikiai, net pernelyg sėkmingai. Toks, saldus, sentimentalus, kičinis... staliukas biggrin.gif

user posted image

user posted image

Nu, ir ką man dabar su juo daryti? Vazoną dėti tai gaila.
Ot, neturėjo boba vargo. Tai dekupažino... staliuką. lotuliukas.gif
Nenuorama
Štai ką galima padaryti iš senos komodos rolleyes.gif
user posted image
agente009
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 15, 23:20)
O kaip tu sužinai, per kokius raktinius žodžius papuolė?  g.gif

QUOTE(mikaf @ 2008 08 15, 23:27)
google analitics  ax.gif

Meluoja tavo analitics lotuliukas.gif net pagalvojau atgal, ko ieškojau - nugi buvau užsistačiusi PREKĖS DEKUPAŽUI, vat cool.gif lotuliukas.gif vyras ruošėsi į Kauną, tai man irgi kai ko reikėjo, todėl reikėjo staigiai susirast parduotuvių adresus mirksiukas.gif O tu ten apie prekes dekupažui kalbi, vat ir išmetė...
O kurmiai man nemaišo schmoll.gif tongue.gif nėra jų pas mus biggrin.gif išbaidžiau visus cool.gif (kam trukdo, galiu išduoti slaptą receptą -EKOLOGIŠKĄ) lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nei Rietavo turgaus nežiūrėjau lotuliukas.gif
Nei BE KOMENTARŲ lotuliukas.gif
nu duoda tavo analitikas, dar ką baisaus "prisegs"... lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nenuorama , bravo drinks_cheers.gif Tokias patalynės dėžes ir mano tėvai turėjo, o tu gražiai perdarei į naujovišką daikčiuką namams thumbup.gif
mikaf
Buvau pamary, kur mačiau labai įdomią idėją: lange tarp stiklų supilti nendrių* koteliai, taip sudarydami natūralią ekologišką "užuolaidą" nuo pašalinių žvilgsnių. Atrodė išties žavingai:
user posted image

Ten pat prisirinkau pilnas rieškučias gervuogių, kurios, pasak vietinių gyventojų šiemet sunoko 2 sav. anksčiau:
user posted image

*Vietiniai gyventojai tas nendres vadina "triušiais", - nes jos, nutriušę, - iš čia kilęs ir vieno vietovardžio Klaipėdos rajone - Triušelių - pavadinimas smile.gif
agente009
QUOTE(mikaf @ 2008 08 18, 16:04)
Blyn,  blink.gif galvojau, kad nuo tų gervuogių grožio apgirsit ir pamiršit g.gif

Nu... nu... nu ką nors sugalvosim, ok?

g.gif nieko nebus gervuogės - ne girtuoklės, neveikia... lotuliukas.gif

O aš prašau patarimo. Parsivilkau ant savo galvos va tokį stalelį (tėvukas paprašė, kad aptvarkyčiau...), jau gerai apdėvėtas, apterliotas ir lakais, ir dažais, taip kad skaidriai padaryti neišeis. Faneruotas, taip kad giliai gremžt baisu. g.gif Ką čia man su juo nuveikus? g.gif Čia jau apšveistas šiek tiek blush2.gif
user posted image
agente009
Rodyk rodyk, gal man tiks, net ir nereikia labai puošniai, vyriškiui gi, o dar į sodą ax.gif
Mąstau apie kažką tokio (nugnybiau foto iš lenkų forumo):
user posted image
Bet manojo staliuko labai jau apterlintas viršus g.gif po gėlėm tai gali padažyt, o jei dažais užtepsi ir šonus, kur dėžutė tik beicuota - gal labai suprastins vaizdą... g.gif Ką patarsit?
Tinka
merginos, noriu patarimo.
radau pas anyta nusipirktoj sodyboj garaze skrynia. noretusi aptvarkyt, tik neisivaizduoju nuo ko pradet.
bukle ne super. metalai surudije. gal kas kokiu ideju turit ar esat bande
bandau foto sudet, tik kokybe irgi neitin, nes tamsoj fotkinta, kol nebuvom i dienos sviesa isvilke.
user posted image
user posted image

o cia gal kuriai ideju kils. pas gerus seimininkus lauko baldai ziemai slepiami, bet mes sugebejom sulydyt ir susniegint. tai teko taip bandyt atnaujint.
user posted image
mikaf
Čia man Pavonija liepė "liepsnoti degti nenurmti"
pioneers.gif

Tai aš ir nerimstu.

O dar gi laimėjom medalį iš buriavimo... second.gif

Tai olimpinių finišų įkvėpta, va, kėdę restauražinau
(čia toks naujadaras: restauruoti + dekupažinti=restauražinti)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Visoms šios temos restauratorėms - GERO VĖJO!

mikaf
Nežinau ar šitoj temukėj galima rašyti tik apie baldus?
Keigu ką - nepykit, kad aš čia ne su baldais.

Neradau namie skrynios, tai atnaujinau lagaminą smile.gif.
"Taboras žengia į dangų" - vadinasi lotuliukas.gif

user posted image
mikaf
Geras patarimas, todėl klausau. Šįkart atnaujinau savo basutes, kurias jau planavau išmesti... Todėl sugadinti nebuvo ko. Nepaisant to, rezultatas, sakyčiau, išėjo visai neblogas!
Buvo:
user posted image
Yra:
user posted image

Čia galima geresnių fotkių iš arčiau pamatyti
*

mikaf
Čia (ta pati, mano naudojama) dekupažo technika.
Ji netinka ant besilankstančių dalių.
Bet kulnas jau ir taip buvo nubalnotas, priekiai irgi.
Ne oda, o cerata.
Ai, galvoju, pažaisiu.
Visai įdomią patirtį apturėjau, kadangi jau postinu, tai įmetu geresnę fotkę:
user posted image
mikaf
Lakavau purškiamu bliuzgiu laku, nors blizgumo nesimato, nebent priekiuose, bet juos uždengia kojų pirštai smile.gif Dar nenešiojau, bo pirmadienį prasidėjo ruduo. smile.gif Na, bet nunešiosiu, ir tada jau tikiuosi juos be gailesčio palydėti į Kariotiškių lygumas ir platumas. Tik.. g.gif ar tai jau nebus vintage'as, kurį gaila išmesti ?
lotuliukas.gif
b_i_k
Dome, gal aš čia biški ne į temą būsiu, bet čia specialybinė liga lotuliukas.gif Man čia bežiūrint tokia idėja kilo, kažkaip akyse iškilo triušio kopūstai, tokie maži ir didesni ant gelsvos sienos apačioje, o aukščiau tavo siuvinėti triušių paveikliukai. O kėdutės gal tik nudažyčiau praskiestu akrilu, kad matytūsi medis arba nubeicuočiau žalsvai arba gelsvai...
Papildyta:
Pavonija tu mane aplenkei smile.gif
Domė
Jusu patarimai super. As ir pati taip maniau, bet blogiausia, kad tas kedute sjau savite slifuoju su baldinem ir masininme slifarkem ir jos vistiek kaip nesvarios. Ot. Ir uzdejus motyva, matysis tas nesvarumas, tai bus tokios sutrinos. Labai to bijau. Nes jos matyt kokiam garaziuke ne vienus metus stovejo, nes net pelesis isimetes...o ji is medzio istraukti beveik neimanoma, like a zalsvumas nors tu ka... Nes as visada uz naturalius medzio matyvus visu pirma ir tik krastutiniais atvejais dazymas.
DeeDee
QUOTE(Domė @ 2008 09 12, 10:22)
Jusu patarimai super. As ir pati taip maniau, bet blogiausia, kad tas kedute sjau savite slifuoju su baldinem ir masininme slifarkem ir jos vistiek kaip nesvarios. Ot. Ir uzdejus motyva, matysis tas nesvarumas, tai bus tokios sutrinos. Labai to bijau. Nes jos matyt kokiam garaziuke ne vienus metus stovejo, nes net pelesis isimetes...o ji is medzio istraukti beveik neimanoma, like a zalsvumas nors tu ka... Nes as visada uz naturalius medzio matyvus visu pirma ir tik krastutiniais atvejais dazymas.
*

yra pirkti pelėsių ir medienos valiklis. Kelis kartus "praplovus", turėtum išnaikinti pelėsius 4u.gif
agente009
Išlendu ir aš iš pogrindžio mirksiukas.gif darbais apsikasus, neturiu net kada pasirodyti, ką pridirbau tongue.gif
Kaip Pavonija sakė, reikia rodyti prieš ir po, kad darbo vertė pakiltų biggrin.gif taip ir darau ax.gif
PRIEŠ:
user posted image
PO:
user posted image
Smulkiau:
user posted image user posted image
agente009
Ačiū visoms 4u.gif buvo geras bandymas restauruoti aplūžusią senieną be baimės sugadinti, vistiek pobaisis buvo biggrin.gif gaila, nenufotografavau iškart iš arčiau, koks aptriušęs ir išterliotas buvo, aplūžusiais kampais ir nuskilusia fanera...
Dabar visoms galiu patarti iš savo patirties: netingėti šveisti, naudoti senus dažus/lakus atitirpinančias priemones, neskubėti. Ir labai patiko, ką padaro paprastas Pinotex'as thumbup.gif
nafania
Nagi, merginos jus cia su savo darbeliais duodat garo!!! Lenkiu galva pries jusu kruopstuma. Noriu prisijungti prie jusu burelio, bet man truksta ziniu. Turiu sena sena komoda ,spalva lyg bordo lyg ruda.Tai man iskilo klausimas o kaip anksciau senovinius baldus tamsindavo? Juk nebudavo pinoteksu. As noreciau tik kai kurias vietas pataisyti ir pabandyti senoviniu budu patamsinti. ar tai nerealu?

gal pagal jus reiktu viska nusveisti? ir ar viskas taip jau lengvai nusisveicia ? juk i medi isigerusi spalva, o ne lakas.
agente009
QUOTE(nafania @ 2008 10 01, 18:16)
Negi visos tiek uzsiemusios,kad net patarimams laiko ba ba?
*

biggrin.gif turbūt ne laiko neturim, o patart nežinom ką... ax.gif senovinių receptų reikia pas tikrus restauratorius klaust, ką čia mes, mėgėjos... paimam, nušveičiam, papeckiojam kuo nors ir džiaugiamės tongue.gif
Jei kokiam didmiesty gyveni, tai pabandyk į kokią restauratorių dirbtuvę užeit, gal duos patarimų mirksiukas.gif
Sūrelis
Sveikos,

Sugalvojau ir as, kad mano virtuves stalui mirtinai reikia kazka daryti, mat jis labai senas, lakuotas toks, zinot pavirsius kaip budavo pas tevus tokiu lakuotu sekciju ar stalu, ant kuriu labai matosi dulkes. Tai va pas mane toks virtuveje stovi, bet nuo laiko ir duonos pjaustymo, tas lakas kai kur isipjove, vanduo ten pateko ir eme atsilupineti. Galvoju nulupti ir nudazyti naujai, tik beda ta, kad ten kur tas lakas neatsilupes, tai vos ne dantimis reikia gremzti ji....

Gal zinotote, kaip greiciau ta laka galima pasalinti? Gal yra kokius paslapciu? smile.gif
agente009
Sūreli, statyb. pardėse būna tokie senų dažų nuėmikliai - tirpikliai, gal tie padėtų?
Žmona
Sveikutės,
galėtumėt nukreipti kur galėčiau rasti info tokiam baldui restauruoti? gal jus galit ką patarti koki šlifuoklį man čia reiktų įsigyti tiems dažams nuimti?
user posted image
Čia taip sakant pirmam etapui paskui bus daugiau klausimų turbūt biggrin.gif
irmulia
QUOTE(Žmona @ 2008 10 05, 16:06)
Sveikutės,
galėtumėt nukreipti kur galėčiau rasti info tokiam baldui restauruoti? gal jus galit ką patarti koki šlifuoklį man čia reiktų įsigyti tiems dažams nuimti?

Čia taip sakant pirmam etapui paskui bus daugiau klausimų turbūt  biggrin.gif
*

blink.gif blink.gif čia tai bus darbelio bet verta paplušėti mirksiukas.gif
Nuimti dažus ir pan. yra įvairių priemonių senukuose (tiesiog reiktų pakamantinėti konsultantus- už tai jiems ir mokama alga doh.gif ) Taip pat galima pasitelkti spec. feną (dažų ar/ir lako nuėmimui) po to el. šlifuoklį (paviršiaus išlyginimui) ( apie tai jau diskutavome temose - info greitai susirasi pervertusi jų psl. ar pagal paiešką ( vesti žodžius su liet. simboliais) mirksiukas.gif
Failas
doh.gif
QUOTE(Sūrelis @ 2008 10 04, 22:49)

jis labai senas, lakuotas toks, zinot pavirsius kaip budavo pas tevus tokiu lakuotu sekciju ar stalu, ant kuriu labai matosi dulkes. smile.gif
*

Nu va ir pas mane yra tokių baldų blush2.gif Jie stačiai bado man akis ir laukia, kol juos pakeis kiti. Kaži ar jie verti tiek daug inevesticijų ir darbo (kainuos lako nuėmėjas, pats lakas, dažai ir t.t.) g.gif Taip nesinori daug išlaidauti, nes vis tiek nepadarysiu taip, kaip kad darot visos jūs, profės. Žinau, kad ir nudekupažintas mano stalas ar spintelė, vis tiek lauks eilės, kada pastarąjį pakeis naujas baldas doh.gif
Bet akys kliūna, nagai niežti blush2.gif Vakar spalvotu laku nulakavau vieną stalčių thumbup.gif Labai noriu ir kitų griebtis (kažką pabandyti su savo turimomis priemonėmis), bet bandžiau pašveist, tai žinokit be šansų schmoll.gif O jei taip ant to slidaus lako paviršiaus lakuosiu ar dažysiu, tai ar nepradės lupinėtis po keleto savaičių... nebesulauks ir pavasarį atvykstančios pamainos blink.gif Gal kas bandėt restauruot senus lakuotus paviršius, gal padėtumėt man sunkią valandą 4u.gif
irmulia
QUOTE(Failas @ 2008 10 07, 08:39)
Gal kas bandėt restauruot senus lakuotus paviršius, gal padėtumėt man sunkią valandą  4u.gif
*

Vis tik geriau nepagailėti laiko ir nuimti lako sluoksnį mirksiukas.gif nes dažant ant pasenusio lako didelė tikimybė kad tai pradės byrėti ir lupinėtis po kurio laiko. (greičiausiai jau yra vietomis suskilės ir/ar apsilupęs) Be to ir ne taip atrodys kaip kad pilnai nušveistas mirksiukas.gif
Alaplaja
Nu va ir as, pabandziau restauruot sena babytes spintele prie miegamojo lovos, kol kas tik viena baigiu, liko nulakuot, bet nezinau ar ne per daug motyvu, ar ne per balta? Jei nelabai moku šešėliuot, kaip kitaip galima ja butu patamsint nezymiai?
Idedu vaizda pries ir po, kam bus idomu šlifavau aparatu, tada glaisciau nutrupejimus, po to kai isdziuvo vel slifavau smile.gif Po to tepiau grunta, kai isdziuvo tepiau akrilinius dazus. Tiesa, po apacia tamsiai rudai daziau ir krastus vasku istryniau, po to kai uzdaziau baltais akriliniais, krastus su svitriniu pasveiciau, tipo pasendinau. Kai kur truputi per daug. Pirkau naujas rankeneles. Greziau naujas vietas joms. Daug cia to darbo, bet man patiko tas procesas, ciackinimasis cool.gif
Dar turiu dvikomponentini laka, ar nebus per daug jei vietomis patepliosiu? Kaip manot?
user posted image
user posted image
user posted image
Failas
QUOTE(irmulia @ 2008 10 07, 09:42)
Vis tik geriau nepagailėti laiko ir nuimti lako sluoksnį  mirksiukas.gif  nes dažant ant pasenusio lako didelė tikimybė kad tai pradės byrėti ir lupinėtis po kurio laiko. (greičiausiai jau yra vietomis suskilės ir/ar apsilupęs) Be to ir ne taip atrodys kaip kad pilnai nušveistas  mirksiukas.gif
*

Mano tas lakas toks gražutis, blizgutis, lygutis... Nei jokio įtrūkimo, įskilimo ar spalvos pakeitimo anaiptol nėr.... blush2.gif O jeigu taip tik truputėlį su švitriuku tik tą spindesį nuimčiau, a..... 4u.gif Dažai tai visai gražiai lygiai pasidengia..... blush2.gif
Žmona
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 07, 13:43)
Nu va ir as, pabandziau restauruot sena

Faina spintelė matosi darbo daug įdėta...vat ir aš noriu to proceso..toks minčių atotrūkis..dirbi sau faina gi lotuliukas.gif Pasakok kas per šlifuoklis ax.gif

Tik man tai uzkliuvo skirtingos rankeneles buciau darius abu pupsikus tuos baltus jie tokie nu tikrai babyciu laiku biggrin.gif o del margumo juk kiekvienam pagal skoni saunu siaip...nagai dar labiau niezti lotuliukas.gif
Alaplaja
QUOTE(Žmona @ 2008 10 07, 14:23)
Faina spintelė matosi darbo daug įdėta...vat ir aš noriu to proceso..toks minčių atotrūkis..dirbi sau faina gi  lotuliukas.gif Pasakok kas per šlifuoklis  ax.gif

Tik man tai uzkliuvo skirtingos rankeneles buciau darius abu pupsikus tuos baltus jie tokie nu tikrai babyciu laiku  biggrin.gif o del margumo juk kiekvienam pagal skoni saunu siaip...nagai dar labiau niezti  lotuliukas.gif
*

rankeneles tokio pat skilinejancio stiliaus, pirkau ermitaze, man patiko.
O šlifuoklis elektrinis, toks kur prisispaudzia svitrinis popierius. Ir šveičiau tol kol tapo lygu, nenušveičiau daug, matysim kaip dažai laikysis, vien dėl to ir tepiau gruntą geresniam sukabinimui smile.gif
pukučiai
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 07, 14:43)
Nu va ir as, pabandziau restauruot sena babytes spintele prie miegamojo lovos, kol kas tik viena baigiu, liko nulakuot, bet nezinau ar ne per daug motyvu, ar ne per balta? Jei nelabai moku šešėliuot, kaip kitaip galima ja butu patamsint nezymiai?
Idedu vaizda pries ir po, kam bus idomu šlifavau aparatu, tada glaisciau nutrupejimus, po to kai isdziuvo vel slifavau smile.gif Po to tepiau grunta, kai isdziuvo tepiau akrilinius dazus. Tiesa, po apacia tamsiai rudai daziau ir krastus vasku istryniau, po to kai uzdaziau baltais akriliniais, krastus su svitriniu pasveiciau, tipo pasendinau. Kai kur truputi per daug. Pirkau naujas rankeneles. Greziau naujas vietas joms. Daug cia to darbo, bet man patiko tas procesas, ciackinimasis  cool.gif
Dar turiu dvikomponentini laka, ar nebus per daug jei vietomis patepliosiu? Kaip manot?

Nu pasidarbavai iš pėties vat mano akim žiūrint tikrai trūksta šešėliu tada išvis super būtų thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif bet tai mano nuomonė gal kiti nesutiks. O motyvų mano skoniu neperdauk . Bet šeip spintelė labai įdomi forma įdomi.
LINUTUKĖ
rodausi sofute ir jos naujaja suknute biggrin.gif

user posted image

user posted image

LINUTUKĖ
aciu merginos blush2.gif ,

mano klaidu sarasas lotuliukas.gif

kadangi ta sofuke buvo laaaabai jau sunesiota, tai mano paraloniniai ir sindeponiniai pastorinimai labai pakoregavo ploti ir auksti,

del tos priezastie atsirado rombo formos tarpelis, tarp visu keturiu pagalviu

ir buvo sunkumu sutalpinti i remus, kai kur netilpo ax.gif

senas paralonas buvo jau pavirtes klijais, as vos nugramdziau ir tai nelabai graziai nusigramge, patarimas, butu toks neprasidekit su gamdymu, prisitepliosit o naudos jokios tik slykstus vaizdelis, geriau ieskokit kuo pakeisti ta detale (as neturejau kuo pakeisti tai gramdziau doh.gif )

siaip tai nusipirkau 1cm storumo paralona, ir dejau ji dviguba, dar tarp paralono ir audinio dejau plono sindepono sluoksni, ir prisaudziau su tuo staple gun (nezinau kaip lietuviskai vadinasi blush2.gif , na tokiomis kaip sasiuviniuose savarzelemis pritvirtinau ) o paskui atgal viska susukau ka buvau isardzius,

su "batukais" sudetingiau g.gif , neturiu salygu visokiems sveitimams ir gramdymama, sita sofuke yra darzelio, aukletoja eidama i darba rado ismesta ir atnese i darzelis, vaikuciai ja labai pamilo ir ant jos daug zaidzia, jos buvo kelis adijalus uztiesusiuos, prase gal ka grazaus turi tevai atiduoti kad galetu uztiesti, tai as kaip gerojo samariete ir apsiemiau nors truputi pagrazinti ir kad vaikai tuo slamstu nekvepuotu, o "batukai" liks seni, nebent vasara dar ussiimsiu ir pabaigsiu ax.gif

LINUTUKĖ
QUOTE(Šelma @ 2008 10 22, 14:22)
O man kaip tik tas rombo plyšelis cinkelio suteikia  thumbup.gif Nereali dovana vaikučiams  wub.gif
*
, nu man vaizdas irgi netrugdo, tik ten ikris kokie smulkus daiktai, be to ten truputi matosi to medinio karkaso lenta, o dabar dar pati pagalvojau, kis vaikai ranka ir koki pasina isivarys tikriausia g.gif , reikia eiti kaska sugalvoti su ta skyle doh.gif

Papildyta:
Šelma paskaiciau kaip tetukas treniruojasi mergaite sumeistrauti biggrin.gif , o maniskis atvirksciai, treniruojasi kaip berniuka susiveikti lotuliukas.gif
Šelma
Gal tą tarpelį galima uždengt pailga (batono formos) pagalvėle, jei liko gobeleno šiek tiek g.gif

Gal susikeičiam tetukais po kokių 5 metų lotuliukas.gif
pukučiai
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2008 10 22, 12:28)
rodausi sofute ir jos naujaja suknute  biggrin.gif
*

Na sofutė tai super atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kaip gražu o tas gobelinas irgi toks švelniai nuteikiantis mintis vaikams turėtų labai patikti tik turbūt jis labai tepliosis juk toks šviesus bet šeip labai gražu tik kaip kažkas rašė batelių trūksta nes davar "princesė" su suknele bet su klumpėm bigsmile.gif bet "princesė" vistiek graži.
umede
sveikos,auksarankes..turiu klausima-kaip atrestauruoti stala-jis ne senovinis,gal apie 20-30 metuku-tokios mazdaug naturos kaip linutukes sofos-nesuprantu-nelakuotas lygtais,tok jau nusisveites visas.ir spalva sviesi..atsitempiau as ji i virtuve-nu bet nenoriu tu klijonkiu-o visas ziaurus-nori nenori turi dengti,tai va-klausimas toks,kaip man ji padaryti-kad butu
1.grazus,
2.nebijotu vandens,karstu leksciu(kad neisbaltu nuo karscio tokie plotai)
3.sugebeciau pasidaryti?
ir dar ne i tema-isdauziau bufeto-indaujos viena stikla...o jie tokie biski su rastu buvo..tai gal kas patartumet-kur man dabar aplink kauna rasti vietele-kas padarytu toki pat stikla?
LINUTUKĖ
QUOTE(isdykelee_ @ 2008 10 24, 20:21)
Seip labai gerai pasidarbavai thumbup.gif tik ar vaikuciams ne per sviesus gobelenas-tuoj pataps murzina g.gif
*
siaip tai per sviesus, bet ten, tam zaidimu kampelija ir taip vien tamsus baldeliai, labai niurus atrodo, o dabar kaip pastate atnaujinta sofute, tai ir sviesos lopinelis atsirado ax.gif , o kad suteplios tai nieko baisaus, negi gaila, nedaug tas audinis kainavo, o ir pakeisti gan greitai galima mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Šelma @ 2008 10 22, 14:41)
Gal tą tarpelį galima  uždengt pailga (batono formos) pagalvėle, jei liko gobeleno šiek tiek  g.gif
Gal susikeičiam tetukais po kokių 5 metų  lotuliukas.gif
*
pasiuvau ir keleta pagalveliu

tik dabar pamaciau doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif gal ir nieko mintis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 24, 18:29)
LINUTUKĖ, faina sofkute gavos, linkiu kad pati rema kada nors uztektu kantrybes nudazyt wink.gif
*
gal, nors abejoju, aukletojos patenkintos ,vaikai nuo sofikes sake nenulipa , vadinas gerai ir taip blush2.gif
zuzula
QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 07, 12:43)

*

Graziai gavosi mirksiukas.gif o as netiketai radau aukcijone tokia panasia kaip tavo babulytes spintele- pradine kaina 419litai rolleyes.gif user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.