PIRMA TEMA
tesiam toliau
Sveikutės naujoj temoj
zuzula, QUOTE(zuzula @ 2008 04 30, 16:26) Manau,tais trafaretais ir gipsu galinma butu labai graziai dekoruoti Insomnia sekcija, labai elegantiskai atrodytu...ar ne? Kad aš norėčiau sekcijos spalvą pakeisti Gal visgi kas nors žino, kaip galima būtų ją medžiaga apklijuoti?
Perkeliu paskutines įdomias idėjas ir nuorodas iš praeitos temos, kad nepasimestų
![]() [/quote]![]() daug ideju Tinka paprastas statybinis glaistas medžiui, kainuoja daaaug pigiau, nei iš rankdarbių parduotuvių, o efektas - toks pats. Pvz. toks 200 g indelis (yra ir didesnių) kainuoja apie 3 Lt ir yra daugybė atspalvių nuo balto-gelsvo-rudo iki tamsių spalvų, nereikės dažyti. Gana greitai džiūsta, pagal instrukciją užtenka kelių valandų, bet geriau padžiovinti ilgiau. Bekvapis. ![]() Labai storų nereikia, užtenka ir storesnio kartono nuo ko nors, kokio įpakavimo ar pan. Dar galima panaudoti tokius polistireninius padėkliukus, kur būna maistas supakuotas - mėsytė, vaisiai, daržovės ir pan. - irgi išpjauni ornamentą ir tepi per skyles, labai paprasta. Mano siūlytas medžio glaistas netrūkinėja - patikrinta 100 proc
Sveikos, parodysiu jums savo atnaujintą šaldytuvą
durelės ![]() šonas
QUOTE(Vaizele @ 2008 05 05, 17:26) Išsinešėm į lauką šezlongą, bet pinta dalis suplyšus. Kai tik baigėsi garantinis, iš karto ir suplyšo Galima tą išplyšusią dalį atnaujinti išpynimu patvaresnėmis medžiagomis Kaip išpinti, siūlau pasižvalgyti temose: Pynimas iš vytelių Pynimas iš laikraščių Taip pat galima tiesiog įsiūti arba dar geriau medžiagą (pvz. tvirtą gobeleną ar pan. prišaudyti su tokiu įrankiu panašiu kaip "krokodilas" (teko praktiškai atnaujinti deginimosi krėslus, tai šauniai gavosi O jei įdėtum foto, tai galėtume daugiau pakomentuoti
Labai jau man reikia jūsų pagalbos, o pastebėjau, kad kuris laikas sena tema uždaryta, o naujos neradau
Seną temą rasite čia O man labai reikia sužinoti kaip padaroma, kad ant baldo matosi dvi spalvos. Viršutinė tarkim juoda, o iš po jos dar vietomis matosi kita spalva. Daiktas taip atrodo, tarsi senas.
Prisiuziurejau as cia visokiu grozybiu ir nutariau savo merdzinos lovyte atsinaujinti.
Buvo tokia sviesaus medzio, tarybine sena lovyte. Daziau baltai ir dekupazinau. Dazyti laiko ir darbo daugiau uzeme nei nudekupazint Stai mano darbas http://images35.fotki.com/v1168/photos/1/1...IMG_2396-vi.jpg QUOTE(P@nter@ @ 2008 05 05, 18:48) Laba diena, perskaičiau ir aš visą jūsų temą taip gražiai darbuojatės tikrai radau gerų ir naudingų patarimų aciu už tai Iš medinių diktų tai praktiškai neišnaikinami kvapai... Bet. Neseniai pirkau batus, tai pardavėja pasiūlė dezodorantą batams - bekvapis spaudomas purškalas. Ir svarbiausia, su juo galima purkšti visur, kaip ji aiškino - sportinius krepšius, spintas, nuo tabako dūmų - atseit panaikina kvapą. Batuose jau bandėm, tikrai padeda, o va baldams dar nebandžiau, neturiu ant ko bandymų daryt... Jei sugalvosi išbandyt, tai pirkom Danijoj, kaina apie 16 Lt, firma Boston (su buldogais lyg), vadinasi Max Fresh.
Sveikos supermamos,
Labai faina temele,viska nuosekliai perskaiciau, bet prasysiu jusu pagalbos. Pries kelis metus profams atidaviau restauruoti mociutes azuolini stala ir dvi kedes, bet daugiau to nedarysiu.labai_piktas: Tad nutariau kitas dvi kedes pati atnaujinti, bet kai pirmas blynas tai prisviles... Vienu zodziu, as nutryniau visa sena laka (tikrai netikejau kad tiek darbo reikia ideti i si procesa) ir nuejus i senukus paprasiau kad man duotu impregnanta tamsiai rudos spalvos.Spalva atitaikiau,bet.... gavau HASCO firmos pentorex parasyta medzio lakas-impregnantas. Pradejau tepti ir issiziojau .ogi mano lakas blizgus. Is pradziu galvojau kad saule apsviecia ir del to blizga, bet kai idemiai perskaiciau pakuote,tai prie kitu kalbu yra itrauktas zodis "blizgus". Ka man daryti? Ir vel viska isnaujo nutrinti? nes mano ankstesnes kedes tai neblizgios,tai gaunasi biski ne i tema mano daromos.. Gal kuri patarsit man?
Mano menas
Pries: ![]() Po:
Puiki tema, ačiū Autorei ir visoms Bendraautorėms, perskaičiau ir susikonspektavau pirmąją dalį, ir labai džiaugiuosi, kad atsirado jos tęsinys. Gaila, kad vasarą ji truputį sustojo. Todėl pagalvojau, kad įnešiu truputį šviežienos.
Restauravau staliuką, viršuje - panaudota dekupažo technika. Galvojau, tik pabandysiu - nes jo būklė buvo tokia liūdna, kad sugadinti sunkiai buvo įmanoma. Mano nustebimui, išėjo visai puikiai, net pernelyg sėkmingai. Toks, saldus, sentimentalus, kičinis... staliukas ![]() ![]() Nu, ir ką man dabar su juo daryti? Vazoną dėti tai gaila. Ot, neturėjo boba vargo. Tai dekupažino... staliuką.
Štai ką galima padaryti iš senos komodos
QUOTE(Vaizele @ 2008 08 15, 23:20) O kaip tu sužinai, per kokius raktinius žodžius papuolė? QUOTE(mikaf @ 2008 08 15, 23:27) google analitics Meluoja tavo analitics O kurmiai man nemaišo Nei Rietavo turgaus nežiūrėjau Nei BE KOMENTARŲ nu duoda tavo analitikas, dar ką baisaus "prisegs"... Nenuorama , bravo
Buvau pamary, kur mačiau labai įdomią idėją: lange tarp stiklų supilti nendrių* koteliai, taip sudarydami natūralią ekologišką "užuolaidą" nuo pašalinių žvilgsnių. Atrodė išties žavingai:
![]() Ten pat prisirinkau pilnas rieškučias gervuogių, kurios, pasak vietinių gyventojų šiemet sunoko 2 sav. anksčiau: ![]() *Vietiniai gyventojai tas nendres vadina "triušiais", - nes jos, nutriušę, - iš čia kilęs ir vieno vietovardžio Klaipėdos rajone - Triušelių - pavadinimas QUOTE(mikaf @ 2008 08 18, 16:04) Blyn, Nu... nu... nu ką nors sugalvosim, ok? O aš prašau patarimo. Parsivilkau ant savo galvos va tokį stalelį (tėvukas paprašė, kad aptvarkyčiau...), jau gerai apdėvėtas, apterliotas ir lakais, ir dažais, taip kad skaidriai padaryti neišeis. Faneruotas, taip kad giliai gremžt baisu. ![]()
Rodyk rodyk, gal man tiks, net ir nereikia labai puošniai, vyriškiui gi, o dar į sodą
Mąstau apie kažką tokio (nugnybiau foto iš lenkų forumo): ![]() Bet manojo staliuko labai jau apterlintas viršus
merginos, noriu patarimo.
radau pas anyta nusipirktoj sodyboj garaze skrynia. noretusi aptvarkyt, tik neisivaizduoju nuo ko pradet. bukle ne super. metalai surudije. gal kas kokiu ideju turit ar esat bande bandau foto sudet, tik kokybe irgi neitin, nes tamsoj fotkinta, kol nebuvom i dienos sviesa isvilke. ![]() ![]() o cia gal kuriai ideju kils. pas gerus seimininkus lauko baldai ziemai slepiami, bet mes sugebejom sulydyt ir susniegint. tai teko taip bandyt atnaujint.
Geras patarimas, todėl klausau. Šįkart atnaujinau savo basutes, kurias jau planavau išmesti... Todėl sugadinti nebuvo ko. Nepaisant to, rezultatas, sakyčiau, išėjo visai neblogas!
Buvo: ![]() Yra: ![]() Čia galima geresnių fotkių iš arčiau pamatyti
Lakavau purškiamu bliuzgiu laku, nors blizgumo nesimato, nebent priekiuose, bet juos uždengia kojų pirštai
Dome, gal aš čia biški ne į temą būsiu, bet čia specialybinė liga
Papildyta: Pavonija tu mane aplenkei
Jusu patarimai super. As ir pati taip maniau, bet blogiausia, kad tas kedute sjau savite slifuoju su baldinem ir masininme slifarkem ir jos vistiek kaip nesvarios. Ot. Ir uzdejus motyva, matysis tas nesvarumas, tai bus tokios sutrinos. Labai to bijau. Nes jos matyt kokiam garaziuke ne vienus metus stovejo, nes net pelesis isimetes...o ji is medzio istraukti beveik neimanoma, like a zalsvumas nors tu ka... Nes as visada uz naturalius medzio matyvus visu pirma ir tik krastutiniais atvejais dazymas.
QUOTE(Domė @ 2008 09 12, 10:22) Jusu patarimai super. As ir pati taip maniau, bet blogiausia, kad tas kedute sjau savite slifuoju su baldinem ir masininme slifarkem ir jos vistiek kaip nesvarios. Ot. Ir uzdejus motyva, matysis tas nesvarumas, tai bus tokios sutrinos. Labai to bijau. Nes jos matyt kokiam garaziuke ne vienus metus stovejo, nes net pelesis isimetes...o ji is medzio istraukti beveik neimanoma, like a zalsvumas nors tu ka... Nes as visada uz naturalius medzio matyvus visu pirma ir tik krastutiniais atvejais dazymas. yra pirkti pelėsių ir medienos valiklis. Kelis kartus "praplovus", turėtum išnaikinti pelėsius
Ačiū visoms
Dabar visoms galiu patarti iš savo patirties: netingėti šveisti, naudoti senus dažus/lakus atitirpinančias priemones, neskubėti. Ir labai patiko, ką padaro paprastas Pinotex'as
Nagi, merginos jus cia su savo darbeliais duodat garo!!! Lenkiu galva pries jusu kruopstuma. Noriu prisijungti prie jusu burelio, bet man truksta ziniu. Turiu sena sena komoda ,spalva lyg bordo lyg ruda.Tai man iskilo klausimas o kaip anksciau senovinius baldus tamsindavo? Juk nebudavo pinoteksu. As noreciau tik kai kurias vietas pataisyti ir pabandyti senoviniu budu patamsinti. ar tai nerealu?
gal pagal jus reiktu viska nusveisti? ir ar viskas taip jau lengvai nusisveicia ? juk i medi isigerusi spalva, o ne lakas. QUOTE(nafania @ 2008 10 01, 18:16) Jei kokiam didmiesty gyveni, tai pabandyk į kokią restauratorių dirbtuvę užeit, gal duos patarimų
Sveikos,
Sugalvojau ir as, kad mano virtuves stalui mirtinai reikia kazka daryti, mat jis labai senas, lakuotas toks, zinot pavirsius kaip budavo pas tevus tokiu lakuotu sekciju ar stalu, ant kuriu labai matosi dulkes. Tai va pas mane toks virtuveje stovi, bet nuo laiko ir duonos pjaustymo, tas lakas kai kur isipjove, vanduo ten pateko ir eme atsilupineti. Galvoju nulupti ir nudazyti naujai, tik beda ta, kad ten kur tas lakas neatsilupes, tai vos ne dantimis reikia gremzti ji.... Gal zinotote, kaip greiciau ta laka galima pasalinti? Gal yra kokius paslapciu?
Sūreli, statyb. pardėse būna tokie senų dažų nuėmikliai - tirpikliai, gal tie padėtų?
Sveikutės,
galėtumėt nukreipti kur galėčiau rasti info tokiam baldui restauruoti? gal jus galit ką patarti koki šlifuoklį man čia reiktų įsigyti tiems dažams nuimti? ![]() Čia taip sakant pirmam etapui paskui bus daugiau klausimų turbūt QUOTE(Žmona @ 2008 10 05, 16:06) Sveikutės, galėtumėt nukreipti kur galėčiau rasti info tokiam baldui restauruoti? gal jus galit ką patarti koki šlifuoklį man čia reiktų įsigyti tiems dažams nuimti? Čia taip sakant pirmam etapui paskui bus daugiau klausimų turbūt Nuimti dažus ir pan. yra įvairių priemonių senukuose (tiesiog reiktų pakamantinėti konsultantus- už tai jiems ir mokama alga QUOTE(Sūrelis @ 2008 10 04, 22:49) jis labai senas, lakuotas toks, zinot pavirsius kaip budavo pas tevus tokiu lakuotu sekciju ar stalu, ant kuriu labai matosi dulkes. Nu va ir pas mane yra tokių baldų Bet akys kliūna, nagai niežti QUOTE(Failas @ 2008 10 07, 08:39) Vis tik geriau nepagailėti laiko ir nuimti lako sluoksnį
Nu va ir as, pabandziau restauruot sena babytes spintele prie miegamojo lovos, kol kas tik viena baigiu, liko nulakuot, bet nezinau ar ne per daug motyvu, ar ne per balta? Jei nelabai moku šešėliuot, kaip kitaip galima ja butu patamsint nezymiai?
Idedu vaizda pries ir po, kam bus idomu šlifavau aparatu, tada glaisciau nutrupejimus, po to kai isdziuvo vel slifavau Dar turiu dvikomponentini laka, ar nebus per daug jei vietomis patepliosiu? Kaip manot? ![]() ![]()
QUOTE(irmulia @ 2008 10 07, 09:42) Vis tik geriau nepagailėti laiko ir nuimti lako sluoksnį Mano tas lakas toks gražutis, blizgutis, lygutis... Nei jokio įtrūkimo, įskilimo ar spalvos pakeitimo anaiptol nėr.... QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 07, 13:43) Nu va ir as, pabandziau restauruot sena Faina spintelė matosi darbo daug įdėta...vat ir aš noriu to proceso..toks minčių atotrūkis..dirbi sau faina gi Tik man tai uzkliuvo skirtingos rankeneles buciau darius abu pupsikus tuos baltus jie tokie nu tikrai babyciu laiku QUOTE(Žmona @ 2008 10 07, 14:23) Faina spintelė matosi darbo daug įdėta...vat ir aš noriu to proceso..toks minčių atotrūkis..dirbi sau faina gi Tik man tai uzkliuvo skirtingos rankeneles buciau darius abu pupsikus tuos baltus jie tokie nu tikrai babyciu laiku rankeneles tokio pat skilinejancio stiliaus, pirkau ermitaze, man patiko. O šlifuoklis elektrinis, toks kur prisispaudzia svitrinis popierius. Ir šveičiau tol kol tapo lygu, nenušveičiau daug, matysim kaip dažai laikysis, vien dėl to ir tepiau gruntą geresniam sukabinimui QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 07, 14:43) Nu va ir as, pabandziau restauruot sena babytes spintele prie miegamojo lovos, kol kas tik viena baigiu, liko nulakuot, bet nezinau ar ne per daug motyvu, ar ne per balta? Jei nelabai moku šešėliuot, kaip kitaip galima ja butu patamsint nezymiai? Idedu vaizda pries ir po, kam bus idomu šlifavau aparatu, tada glaisciau nutrupejimus, po to kai isdziuvo vel slifavau Dar turiu dvikomponentini laka, ar nebus per daug jei vietomis patepliosiu? Kaip manot? Nu pasidarbavai iš pėties vat mano akim žiūrint tikrai trūksta šešėliu tada išvis super būtų
rodausi sofute ir jos naujaja suknute
![]() ![]()
aciu merginos
mano klaidu sarasas kadangi ta sofuke buvo laaaabai jau sunesiota, tai mano paraloniniai ir sindeponiniai pastorinimai labai pakoregavo ploti ir auksti, del tos priezastie atsirado rombo formos tarpelis, tarp visu keturiu pagalviu ir buvo sunkumu sutalpinti i remus, kai kur netilpo senas paralonas buvo jau pavirtes klijais, as vos nugramdziau ir tai nelabai graziai nusigramge, patarimas, butu toks neprasidekit su gamdymu, prisitepliosit o naudos jokios tik slykstus vaizdelis, geriau ieskokit kuo pakeisti ta detale (as neturejau kuo pakeisti tai gramdziau siaip tai nusipirkau 1cm storumo paralona, ir dejau ji dviguba, dar tarp paralono ir audinio dejau plono sindepono sluoksni, ir prisaudziau su tuo staple gun (nezinau kaip lietuviskai vadinasi su "batukais" sudetingiau QUOTE(Šelma @ 2008 10 22, 14:22) , nu man vaizdas irgi netrugdo, tik ten ikris kokie smulkus daiktai, be to ten truputi matosi to medinio karkaso lenta, o dabar dar pati pagalvojau, kis vaikai ranka ir koki pasina isivarys tikriausia Papildyta: Šelma paskaiciau kaip tetukas treniruojasi mergaite sumeistrauti
Gal tą tarpelį galima uždengt pailga (batono formos) pagalvėle, jei liko gobeleno šiek tiek
Gal susikeičiam tetukais po kokių 5 metų QUOTE(LINUTUKĖ @ 2008 10 22, 12:28) Na sofutė tai super atrodo
sveikos,auksarankes..turiu klausima-kaip atrestauruoti stala-jis ne senovinis,gal apie 20-30 metuku-tokios mazdaug naturos kaip linutukes sofos-nesuprantu-nelakuotas lygtais,tok jau nusisveites visas.ir spalva sviesi..atsitempiau as ji i virtuve-nu bet nenoriu tu klijonkiu-o visas ziaurus-nori nenori turi dengti,tai va-klausimas toks,kaip man ji padaryti-kad butu
1.grazus, 2.nebijotu vandens,karstu leksciu(kad neisbaltu nuo karscio tokie plotai) 3.sugebeciau pasidaryti? ir dar ne i tema-isdauziau bufeto-indaujos viena stikla...o jie tokie biski su rastu buvo..tai gal kas patartumet-kur man dabar aplink kauna rasti vietele-kas padarytu toki pat stikla? QUOTE(isdykelee_ @ 2008 10 24, 20:21) siaip tai per sviesus, bet ten, tam zaidimu kampelija ir taip vien tamsus baldeliai, labai niurus atrodo, o dabar kaip pastate atnaujinta sofute, tai ir sviesos lopinelis atsirado Papildyta: QUOTE(Šelma @ 2008 10 22, 14:41) Gal tą tarpelį galima uždengt pailga (batono formos) pagalvėle, jei liko gobeleno šiek tiek pasiuvau ir keleta pagalveliuGal susikeičiam tetukais po kokių 5 metų tik dabar pamaciau QUOTE(Alaplaja @ 2008 10 24, 18:29) gal, nors abejoju, aukletojos patenkintos ,vaikai nuo sofikes sake nenulipa , vadinas gerai ir taip |