Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daiktų restauravimo gudrybės - 2 dalis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Lachesė
nepagailėkite rezultato nuotraukų, sėkmės 4u.gif
rimute7
QUOTE(bite @ 2011 03 20, 10:34)

Šiaip stalui būtų gerai mechaniniam poveikiui atsparus lakas.
Sėkmės 4u.gif
*

Laba. Bitute, koki laka patartum pirkti baldam ax.gif ? ( atsiprasau uz nelietuviska raidyna, tik ka sutvarke kompa, dar nemoku perdaryt blush2.gif ).
bite
rimute7, konkretaus lako negalėčiau įvardinti, jei kalbam apie mechaniniam poveikiui atsparų laką. Manau, čia geriausiai gali patarti konsultantas.
Šiaip, jei vidutinio atsparumo-Teluria (mėlynu dangteliu-matinis, žaliu-blizgus).
Gal kiek kietesnis -Becker, tačiau kaina žymiai skiriasi (pastarasis triskart brangesnis).
Šie lakai akriliniai.
Sirvita
turiu tevu tarybini virtuvini stala 70x70, ji sman super tinka pagal dydi virtuvytej thumbup.gif bet vaizdas doh.gif baisu.
ir dar brolis kojas pritrumpino doh.gif kad sedint ant sofos pasiekti butu patogu, bet tada sedint ant kedes kojos nepalenda lotuliukas.gif
tai va pirmiausia reikia sugalvoti kaip tas kojas dadurti, nors 5 cm g.gif kiba ratukus damontuoti biggrin.gif ko labai nenoreciau, nes atrodys berysio biggrin.gif
gal kas turejo tokia problema ir kaip ja issprendet? mirksiukas.gif
Sirvita
QUOTE(umede @ 2011 03 21, 09:46)
merginos,reikia patarimo,ka galima padaryti is spinteles kuri buvo prie veidrodzio tarybiniu laiku-tokia pailga,su stiklu,o sone trys stalciukais...yra kojeles...  na manau isivaizduojat kaip atrodo  ax.gif
*

sioje temeleje yra foto jau tokios atnaujintos spinteles mirksiukas.gif tik ka perverciau visa temuke ir maciau mirksiukas.gif
tuo atveju panaudota kaip vaiku kambario spintele thumbup.gif
raganiukė78
yra ir kojytes prisukamos ne tik ratukai
Ntu-Kpi
Turiu tokią lempą. Kokios formos ir iš ko galima būtų padaryti viršų?

user posted image
Jurgita Decor
Siūlyčiau "užkraut" popierinį burbulą, kur būna kaip šviestuvai - http://www.discount-lighting-store.co.uk/w...l-lampshade.jpg

Ir šiaip - visoms restauratorėms siūlyčiau pavartyt knygą - http://www.rosmos.leidyklos.lt/index.php?o...7&Itemid=52

Ten daug patarimų restauruojant baldus...
Rutele_S
Sveikos, gal turit minciu kaip padaroma tokia spalva/atspalvis baldams? kad ne viena spalva, o su atspalviais gaunasi g.gif kokia technika, kokiomis priemonemis,gal turit info kur pasiskaityti o gal pacios daret kazka tokio ax.gif
user posted image
user posted image
Nuotaikinga
QUOTE(sunnyday @ 2011 03 24, 12:51)
Nuo karstu puoduku visas musu stalas isejo plemais. Ar imanoma ji kaip nors sutvarkyti ar naujo stalo reik ieskotis?
Dedu nuotrauka:
user posted image
*

pirmiausia pabandyk pavalyti paprastu spiritu arba bent vaitspiritu, gali ir visą paviršių. Čia - nulakuota karščiui neatspariu laku.
Tada nusiteik,k kd teks perlakuoti visą paviršių pvz. saunų laku.

Tik tų saunų lakų yra kelios variacijos, įsigyk toį, kuris išdžiūvęs nebus lipnus

Kaip lakuoti - jau manau neaiškinsiu, nes apie tai kalbėta prikalbėta milijonus kartų wink.gif Tik skaityk ir dirbk drinks_cheers.gif
Ruciake
QUOTE(sunnyday @ 2011 03 24, 12:51)
Nuo karstu puoduku visas musu stalas isejo plemais. Ar imanoma ji kaip nors sutvarkyti ar naujo stalo reik ieskotis?

Iš nuotraukos nelabai matosi, ar stalas medinis, ar iš plokštės, kaip dabar dažniausiai baldai gaminami, ir, jei medinis, tai ar lakuotas paviršius, ar ne?
Šiaip, kai tarybiniais laikais turėjom medini nelakuotą stalą, tai vat tokias nuo karštų puodelių atsiradusias dėmes naikindavom taip: kokiam nedideliam puode pakaitindavom truputį paprasto maistinio aliejaus (nereikia, kad užvirtų, bet kad būtų karštas), tada imdavom gabalėlį marlės ar vatos gumulą, ar kokios nespalvotos flanelės, pamirkydavom į tą karštą aliejų ir įtrindavom nuo puodelių likusias baltas dėmes. Ir tikrai efektyviai jas panaikindavom (na, jei ir ne visiškai išnykdavo tos baltmės nuo stalo, tai bent jau tikrai taip nekrisdavo į akis). Lygiai taip pat kaimynė atnaujindavo savo medinį staliuką, kuris stovėjo tiesiai priešais langą ir vasarą į jį visą dieną spigindavo saulė, todėl staliuko paviršius pablukdavo tokiom "a la leopardo kailio" dėmelėm šviesiom. Gal kam nors pravers toks būdas 4u.gif
Nuotaikinga
QUOTE(Ruciake @ 2011 05 16, 15:37)
pamirkydavom į tą karštą aliejų ir įtrindavom nuo puodelių likusias baltas dėmes.

kad panaikina tai sutinku, bet jei aliejumi įtrinsi, to daikto jau niekada nebenulakuosi, ar nebenudekoruosi - aliejus bet kokius lakus/dažus atstumia, ir viskas tiesiog nesilaikytų. Ir aliejuoto gaminio niekas nenuvalo, nes jis įsigeria į medžio poras 9arba plokštės gilumą).

Panašiai ir vaškas.

Turiu labai geros "formos" komodą, ir man seniai nagus niežti iš jos atrestauruoti a-lia Provanso stailu, bet... ji zoraza dengta purškiamu vašku.

Kad nuvalyti viską, labai smirdžios chemijos reikia pirkti, o ir darbelio būtų iš kiekvienos "raukšlelės" viską iškuopti doh.gif tai ir nesiryžtu tokiam gigantiškam darbui lotuliukas.gif
bite
QUOTE(Rutele_S @ 2011 05 15, 07:38)
Sveikos, gal turit minciu kaip padaroma tokia spalva/atspalvis baldams? kad ne viena spalva, o su atspalviais gaunasi g.gif kokia technika, kokiomis priemonemis,gal turit info kur pasiskaityti o gal pacios daret kazka tokio ax.gif
*

Manau, tokį ar panašų rezultatą galima gauti beicuojant dviejų spalvų (atspalvių) beicu. Tai-teoriniai pasvarstymai, bet daryčiau taip: pirmiausia beicuočiau tamsesniu beicu (tamsiai rudu), išdžiovintą paviršių pašveisčiau (tokiu atveju iškilesnės rievių rašto vietos lengvai nusišveičia, vėl atsiveria buvusi medžio spalva), o įdubimuose liks tamsi beico spalva. Tada beicuočiau šviesesniu (pvz., riešuto).
Visa tai reiktų išbandyti ant bandomojo paviršiaus.
Rutele_S
QUOTE(bite @ 2011 05 16, 23:38)
Manau, tokį ar panašų rezultatą galima gauti beicuojant dviejų spalvų (atspalvių) beicu. Tai-teoriniai pasvarstymai, bet daryčiau taip: pirmiausia beicuočiau tamsesniu beicu (tamsiai rudu), išdžiovintą paviršių pašveisčiau (tokiu atveju iškilesnės rievių rašto vietos lengvai nusišveičia, vėl atsiveria buvusi medžio spalva), o įdubimuose liks tamsi beico spalva. Tada beicuočiau šviesesniu (pvz., riešuto).
Visa tai reiktų išbandyti ant bandomojo paviršiaus.
*

aciu uz ideja, reiketu pameginti ant kur nors. siaip galvojau dar patina panaudot gal galima, na su patina taip neiseitu kaip su beicu? nesu nei tu nei tu neudojusi ax.gif ir kazin, patinos ir beicu dazu pard turetu buti? ar kokiuose senukuose ieskot? kalba eina apie marijampole, nelabai pard pasirinkimas didelis
bite
Rutele_S, iš pačiai kylančių klausimų aišku, kad patirties mažai. Tuomet tikslinga viską gerai išbandyti, nebijoti paeksperimentuoti ant bandomųjų paviršių.
Pati esu naudojusi aliejinę patiną, kas duotu atveju ne visad tiks, tačiau jų, berods, yra ir vandens pagrindu. Tiek vienokia, tiek kitokia patinos rūšis didesniam objektui būtų nepigu. Beico pirkti yra statybinių medžiagų parduotuvėse, bet jei reikia mažesnio kiekio, rankdarbių priemonių parduotuvėse būtent tai ir galima įsigyti norimų spalvų.
Rutele_S
Patirties nulis pas mane, tas tiesa, uztai ir noriu issiaiskinti kas kaip, kadangi megstu iv rankdarbius ir kur reik krapstymosi, noreciau ir tai pameginti, ant 2 kedziu. pavirsiaus plotas nera didelis, bent tiek gerai biggrin.gif o blogai tas kad patinos marej net nera pirkti doh.gif o beico yra, litras apie 25 lt. cia normaliai ar daug/mazai?
bite
Ta patina čia kaip kokia musė pačiai apie ausis zyzia, ar kaip? wink.gif
Yra beicas, tai kam patina?
Minėta kaina gera. Tik jei kalbam apie dvi spalvas (atspalvius), tai reikia padauginti iš dviejų... wink.gif
O kokios restauruotinos kėdės-pats tas pradžiai beico ypatumams išbandyti ir perprasti...wink.gif

sunnyday
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 15, 10:41)
pirmiausia pabandyk pavalyti paprastu spiritu arba bent vaitspiritu...
*

QUOTE(Ruciake @ 2011 05 16, 14:37)
Iš nuotraukos nelabai matosi, ar stalas medinis, ar iš plokštės...
*

Labai aciu, mergaites, uz atsakymus. Naudingos informacijos gavau.
Rutele_S
QUOTE(bite @ 2011 05 18, 18:48)
Ta patina čia kaip kokia musė pačiai apie ausis zyzia, ar kaip? wink.gif
Yra beicas, tai kam patina?
Minėta kaina gera. Tik jei kalbam apie dvi spalvas (atspalvius), tai reikia padauginti iš dviejų... wink.gif
O kokios restauruotinos kėdės-pats tas pradžiai beico ypatumams išbandyti ir perprasti...wink.gif
*

youtube kalta del patinos biggrin.gif
o tos vieteles kur kirvarpos, isryskinti, a nu tai pats tas beicas isigers tamsesnis ania?
tik va, ar kaip minejot, tamsesni det prasveist ir sviesesni, ar gerai gausis ar lengvai prasisveistu tas beicas? jus trbt daret taip, papasakokit mirksiukas.gif
svetelis
gal kas turit minciu kaip pasigaminti perrtvareles ar skyrelius i stalcius (kojinems, apatiniams, dirzams)?
kazkas panasaus:

user posted image
bandite
QUOTE(svetelis @ 2011 07 06, 20:02)
gal kas turit minciu kaip pasigaminti perrtvareles ar skyrelius i stalcius (kojinems, apatiniams, dirzams)?
kazkas panasaus:

user posted image
*

Žvilkterėkit čia smile.gif

http://www.designsponge.com/2009/03/diy-we...march-11th.html

Gal tiks toks variantas smile.gif Manau kartoninę dėžę susirast nebus sudėtinga smile.gif ir pigu ir paprasta smile.gif

Be to pabandykit i google.lt ivest "diy drawer divider" ir vaizduose rasit labai daug įvairių variantų smile.gif
svetelis
tokiu principu bandziau darytis, bet pas mane stalcius ilgas 67 cm, ir darriau 2 ilgas juostas ir daug trumpu, bet nesilaiko, suklero, nuvirto tos vadinamos groteles, nezinau kaip jas sutvirtinti galima butu, galbut ne is kartono darytyti, o kokio plastiko g.gif
bandite
QUOTE(svetelis @ 2011 07 07, 08:26)
tokiu principu bandziau darytis, bet pas mane stalcius ilgas 67 cm, ir darriau 2 ilgas juostas ir daug trumpu, bet nesilaiko, suklero, nuvirto tos vadinamos groteles, nezinau kaip jas sutvirtinti galima butu, galbut ne is kartono darytyti, o kokio plastiko  g.gif
*

Kad būtų tvirtesni tie atitvarai galima juos daryti iš plonos fanieros, iš organinio stiklo arba šiaip iš kokio plastiko smile.gif
saulala
Atgaivinsiu temą, nes knieti pasigirti biggrin.gif

Labai gailiuosi, kad nenufotografavau, kaip atrodė prieš. Tai 1969 m. gamybos baldeliai, buvo tamsiai rudos spalvos, slidžios plokštės, nupirkau juos už 100 lt. Buvo labai žavingi, nes ant kojyčių smile.gif
Vyras išėmė stiklui slankioti skirtas juosteles, pašiaušė paviršių šlifuokliu, 2 kartus nudažė alkidiniais dažais (matiniais, nes su blizgiais jau pasimokiau, kad reikia laaaaabai tobulai dažyti). Pasidengė puikiai. Sekcijos nugarėlę išklijavau medžiaga (karštais klijais). Nupirkom medines rankenytes, nudažiau raudonai, nulakavau, vyras prisuko.
"Vualia"!

user posted image

user posted image

Tuo pačiu pasigirsiu ir atnaujinta "jyskine" komoda. Nudažyta žaliai (tais pačiais alkidiniais dažais), prisuktos naujos rankenėlės. Medines juosteles vyras supjaustė pagal mano pageidavimus, nudažė baltai. Iš pradžių priklijavau karštais klijais (mano mėgstamiausi klijai biggrin.gif ), bet po poros savaičių nukrito. Vyras priklijavo silikonu (jo mėgstamiausi klijai biggrin.gif ). Laiko puikiai jau antras mėnuo. Nuotrauka daryta dar nebaigus kambario remonto. Dabar virš komodos dar kabo paveikslas.

user posted image
Medulis
QUOTE(saulala @ 2011 08 15, 17:53)

*

bigsmile.gif puikiai drinks_cheers.gif wub.gif 4u.gif
savo berniukui ir as tokiu baldeliu uzsimaniau wub.gif ieskosiu ax.gif
Daivulyte
QUOTE(saulala @ 2011 08 15, 18:53)
Atgaivinsiu temą, nes knieti pasigirti  biggrin.gif

LABAI GRAZU, STILINGA IR PAPARASTA wub.gif
ausriniuks
Sveikos visoms, atėjau pas jus patarimo. Norėčiau ant savo staliuko nupiešti gėles, staliukas iš plokštės. Kaip suprantu prieš piešimą ant baldų reikią paviršių pirmiausia pašveisti, bet kaip daryti, jeigu nenori dažyti viso paviršiaus, o tik kai kurias vietas. Iš anksto labai visoms ačiū už atsakymą. smile.gif
bite
Fono padažymas arba ne priklauso nuo gebėjimų, įgūdžių, užmanymo, technikos.
Pvz., jei ranka išlavinta, piešimas-įprastas reikalas, tai nemanau, kad būtina šiaušti, svarbu gerai nuriebalinti arba nutepti skaidriu gruntu po nuriebalinimo ir tapyti.
Jei ne tapyba pasirinkta, galima dekoruoti pasitelkus trafaretus.
Arba tik tam tikras vietas padažyti, jas aprėminant (dažais ar panaudojant dekupažo elementus, trafaretą), galima gėles tapyti ant, pvz., juosta padažyto paviršiaus (arba bet kokia kita figūra) ir t.t.
Amarilė.84
Ir jau temelė pasibaigus...??? g.gif

Aš įnikus pastaruosius vakarus, labiau naktis, skaityti daiktų restauravimo temas ir net aiktelėjau, kai antroji tema pasibaigus.. unsure.gif

Tikiuosi, bus sugrįžtančių arba naujų darbininkių. O aš galvoju, ar seną spintą iš sodybos parsivežt, ar nuo kedės pradėti paprastutės... rolleyes.gif
Adatėlė
QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 02 06, 00:27)
Ir jau temelė pasibaigus...???  g.gif

Aš įnikus pastaruosius vakarus, labiau naktis, skaityti daiktų restauravimo temas ir net aiktelėjau, kai antroji tema pasibaigus..  unsure.gif

Tikiuosi, bus sugrįžtančių arba naujų darbininkių. O aš galvoju, ar seną spintą iš sodybos parsivežt, ar nuo kedės pradėti paprastutės...  rolleyes.gif
*

manau pradžiai nuo kėdutės pradėk mirksiukas.gif pamatysi ar užteks kantrybės mirksiukas.gif
Amarilė.84
Jau esu šiek tiek bandžiusi padirbėt su visu baldų komplektu - lėlėms biggrin.gif

user posted image

sobieska
QUOTE(Amarilė.84 @ 2012 02 06, 23:29)
Jau esu šiek tiek bandžiusi padirbėt su visu baldų komplektu - lėlėms  biggrin.gif

*

Nu grandiozinis darbas atliktas-cielas baldų komplektas biggrin.gif ...aš tik dėl tingėjimo nesiryžtu imtis didesnių darbų, nors laisvai galėčiau, nes nemenką patirtį ir žinių bagažą susirinkau per netrumpą laiką ir...dar vietos stoka įtakoja mano sprendimus ir dar...man norisi greito rezultato biggrin.gif .Vat jei jūsų visi šitie mano išvardinti kriterijai neliečia-manau darykit smile.gif
Amarilė.84
QUOTE(sobieska @ 2012 02 07, 09:17)
Nu grandiozinis darbas atliktas-cielas baldų komplektas biggrin.gif ...aš tik dėl tingėjimo nesiryžtu imtis didesnių darbų, nors laisvai galėčiau, nes nemenką patirtį ir žinių bagažą susirinkau per netrumpą laiką ir...dar vietos stoka įtakoja mano sprendimus ir dar...man norisi greito rezultato biggrin.gif .Vat jei jūsų visi šitie mano išvardinti kriterijai neliečia-manau darykit smile.gif
*

Noro turiu, kol kas laukiu gerėjančios sveikatos, nes esu stubure kryžkaulį susilaužius, gulimas rėžimas doh.gif , o paskui kažką darysiu, kol kas kaupiu žinias..
Dėl vietos ir man problema, nes gyvenam mažam bute.. Spintą teks kažkur kitur grąžint, bet kėdei vietos pakaks..

Sobieska, tiek grožio seniai bemačiau blink.gif wub.gif
sapnu mergelka
Sveikos darbštuolės,
Patarkit, ką daryt su tarybinių laikų knygų spinta. Pagaminta ji iš MDP, labai lygiu matiniu paviršiumi su klaikiom "auksinėm" rankenėlėm. Apačioje yra dvidurė spintelė, du stalčiai, o toliau - vitrina su stiklinėm durelėm. Taip pat yra ir antresolė. Nu, vienu žodžiu, sovietmečio "pigiakas". Bet man labai gerai susidėti savo popierizmą. Ir kadangi darbo kambarį tenka pertapetuoti, nes senieji tapetai ėmė ir nukrito per naktį, tai galvoju, kad gal ir tą spintą kažkaip pakeist, kad ji neatrodytų toks šlamštas. Galvoju, gal ją nulakuot kokiu tamsiu laku, kad ji atrodytų, na, tokia "a la classic", o stiklus apklijuot vitražine plėvele. Ką patartumėt? Baisu imtis tos plokštės. Kaip ją pakeist, kad ji būtų panaši į seną medieną, o ne į plokštę?
Dar klausimas. Kur jūs šveičiate visas tas kėdes ir komodas? Ta prasme, kokioj patalpoj. Juk turbūt būna daug dulkių. Vasarą, tai savaime suprantama, kad lauke. O žiemą? g.gif Turiu nusipirkus Metabo šlifuoklį su dulkių maišeliu, bet dar jo nenaudojau. Įdomu, kiek jis tų dulkių surenka, ar pvz., galima garaže šlifuoti..
Vienžo, padėkit naujokei 4u.gif
Nuotaikinga
o tavo antikvaras nefotogeniškas, kad foto nekrauni??? mirksiukas.gif
Vien aprašymas minčių nekelia
sobieska
Amarilė.84 ačiū 4u.gif , taip nelauktai dar ir komplimentų susilaukiau biggrin.gif

sapnų mergelka, su maišeliu ar be maišelio patikėk-dulkių bus apščiai. Aš tiek didesnius, tiek mažesnius daiktelius šlifuoju lauke, blogiausiu atveju užsidariusi vonioj, kur tada tenka labai smarkiai su šluoste per paviršius pasidarbuot, nes dulkės juk ore nekabo, o krenta ant paviršių biggrin.gif
Dėl spintos, galėčiau pasiūlyt ir TĄ ir ANĄ, bet kai pradedančiai pasakysiu pirminį variantą: nušlifuok plokštės paviršių, to pasekoje jis pasišiauš ir geriau sukibs su norimos dažyti spalvos dažais. Ir dažyt reiks per kelis kartus, jei dažysi voleliu ar teptuku, tačiau jei tapšnosi kempinėle, dažų kiekis sueis nemenkas, bet gausis tokia visai nieko paviršiaus struktūra. Pamegink ant paprastos pliauskos padažyt su teptuku, su voleliu ir tapšnojant su kempinėle-beliks pasirinkt tinkamą variantą. Aišku galima a la sendinimą daryt, bet tai reikia būt šiek tiek prie dekupažo sėdėjusiai. Pirmas sluoksnis dažomas tamsiai, tada pabrūžinama žvake ir tepama ant viršaus sviesi spalva. Baigiant jai džiūti, su šiurkščia kempinėlės puse pabrūžinam tas vietas kur buvo įtrinta žvakė. Baltas sluoksnis pasitrins ir pro jį matysis pirminė tamsi spalva. Aišku, dar reikia, kad tie patrynimai būtų labiausiai tikėtinosi natūraliai trinčiai vietose, daugiausia ties kraštais ,briaunomis, spynelėmis, rankenėlėmis, na kur dažniausiai būta žmogaus paliesta...pasitelkiama tikimybių teorija biggrin.gif kaip ir tiek...
sapnu mergelka
QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 07, 22:23)
o tavo antikvaras nefotogeniškas, kad foto nekrauni???  mirksiukas.gif
Vien aprašymas minčių nekelia
*

nu nefotogeniškas labai biggrin.gif o antikvariatu tai net liežuvis neapsiverčia vadinti.
O jei rimtai, tai nenufotkinau, bet pamėginsiu.
sapnu mergelka
Na, vargais negalais, įkeliu foto:
user posted image
Su žvake trinti aš jos nenoriu, norėčiau, kad būtų tamsesnė ir kad truputį primintų senas antikvarines knygų spintas. Kaip jūs manot, verta bandyt iš š išspaust vašką?
Papildyta:
Persiprašau dėl kokybės, su telefonu fotkinau, nes aparato išsikrovė baterijos ir dar laidą kažkur nukišau blush2.gif
Kinda
QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 07, 23:56)
Na, vargais negalais, įkeliu foto:
........
Su žvake trinti aš jos nenoriu, norėčiau, kad būtų tamsesnė ir kad truputį primintų senas antikvarines knygų spintas. Kaip jūs manot, verta bandyt iš š išspaust vašką?
Papildyta:
Persiprašau dėl kokybės, su telefonu fotkinau, nes aparato išsikrovė baterijos ir dar laidą kažkur nukišau blush2.gif
*

As tai vienareiskmiskai uz tai, kad verta, jei tik zmogus darbo nebijo. Nes darbelio tai bus ojojoi doh.gif
Dar matau salia darbastalis stovi irgi panasaus vaizdo. Pasidarysit abu vienodus ir gausit labai faina namu biuro komplekta thumbup.gif
EGZEMPLIORIUS
QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 07, 23:56)
norėčiau, kad būtų tamsesnė ir kad truputį primintų senas antikvarines knygų spintas.

Man rodos, reikėtų tiesiog nudažyti pasirinkta tamsia spalva ir tiek. Dar kitas renkenas įdėti. Aš asmeniškai tai dažyčiau baltai arba nedažyčiau visai, nes dabartinė spalva gan tinka ir prie stalo, ir prie kušetės užnugaryje. smile.gif
sapnu mergelka
QUOTE(EGZEMPLIORIUS @ 2012 02 08, 14:16)
Man rodos, reikėtų tiesiog nudažyti pasirinkta tamsia spalva ir tiek. Dar kitas renkenas įdėti. Aš asmeniškai tai dažyčiau baltai arba nedažyčiau visai, nes dabartinė spalva gan tinka ir prie stalo, ir prie kušetės užnugaryje.  smile.gif
*

O mes pažįstami? ax.gif Gal visgi suformuluosiu aiškiau savo norą: noriu, kad plokštė atrodytų kuo panašesnė į seną medieną. Todėl ir mąstau, kaip tai įgyvendint rolleyes.gif
Adatėlė
QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 08, 19:57)
O mes pažįstami?  ax.gif Gal visgi suformuluosiu aiškiau savo norą: noriu, kad plokštė atrodytų kuo panašesnė į seną medieną. Todėl ir mąstau, kaip tai įgyvendint rolleyes.gif
*

plokste i sendinta mediena????????? blink.gif niu nz g.gif
sapnu mergelka
vadinas neverta net pradet? blush2.gif
Kinda
Na nezinau, as nebuciau tokia kategoriska siuo klausimu. Gal bandei perziuret visa senaja daiktu restauravimo tema??? Ten buvo pora atveju kai senus tarybinius baldus is MDF restauravo. Ir man bent pasirode visai vykusiai!
As pati asmeniskai tokios patirties ant dideliu baldu neturiu, tik ant smulkesniu daiktu, bet siuo metu kaip tik tam kaupiuosi ir laukiu pavasario, kad galeciau uzsiimti slifavimu.
Mano baldai ne tarybiniai, gaminti pries kelis metus pagal mano pacios uzsakyma, bet irgi is MDF. Siuo metu jie visi sukisti i vaiko kambari, bet labai jau nevaikiska ju spalva, todel nutariau juos nuslifuoti ir perdazyti lengvesne, vaiku kambariui labiau tinkama spalva.
Taip kad as bent tavo ideja labai palaikau.. thumbup.gif
Adatėlė
Va butent -nudažyti tinkama pagal interjera spalva-butų relesnė galimybė juos atgaivinti-nei bandyti medi išgauti g.gif
Nuotaikinga
QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 10, 13:54)

na kad visai verta thumbup.gif

Tik... teks keisti fantazijas. Iš šito š... ups... bazės gallima padaryti šiuolaikinį baldą, bet ne medžio stailu.
Dariau tokius panašius. Nedekupažinčiau. Primityvina... Nebent tai vaiko kambariui būtų paskirtis.

O tu visgi pamislyk apie kokią kavą su pienu, švelnią dramblio kaulo ar visus smėlio atspalvius.

Padaryk ką nors tokio UCH bigsmile.gif ir sukomplektuok visus baldus - bus neatpažįstamai mielas komplektas thumbup.gif
O rankenas teks vienareikšmiškai keisti. Bet ir jas gali nusilipdyti iš modelino, "iškepti" ir bus vienetiniai labai autoriniai dalykėlliai (jei nerasi ko tinkamo kad ir senukuose ar ermitaže).

Jei kils klausimų apie "techninę dallį", plz į až ar suskambink, padėsiu, , kad temoje nerašyti "paklodes" .

O šiaip daikto bazė gera, svarbiiausia - "kantri", ir dar gali ilgaii tarnauti perdarius. Niekas neatpažins kad tai tokia seniena perdaryta mirksiukas.gif
dekor
QUOTE(sapnu mergelka @ 2012 02 10, 13:54)
*

ne neverta ir dar nelabai imanoma, išvardinsiu keturis variantus kai taip padaryt :

1klijuoti faneruote su ne vandens dispersiniais klijais -reik rast tinkamus klijus ir daug darbo su prislegimu lukšto bet bus tikras medis

2 dengti visą laminatą tonuotu tamsiu laku- pvz vyšninės sp.- dureles keliais sluoksniais- lakas duos gylį ir aptakius konturus

3 imituoti mediena juostiniu šlifuokliu su 60 grubumo švitriniu ,arba metalinų šepečių disku uždėtu ant kampinio šlifuoklio - darbas bus turbūt dulkinas ir žiaurus- išvagosi viena kryptim einancias smulkias gijas tarsi kieto medžio rieves.

4 pats ekstremaliausias- old school variantas tai nupaišyt))-žvengt cia nevertėtu- yra tokios senos technologijos kaip imituoti medieną ir taip kad nelabai ir atskirsi-
http://www.youtube.com/watch?v=852ukgEir4w

Pagrindinė problema yra sukibimas- prie to bjauraus laminato jokios vandeniu skiedžiamos substancijos nelips normaliai.

Tai jei yra noro dar -gali bandyt. bet gal paprasčiau nusipirkt kokia ankstesnių metų spintą kai dar rusai faneruodavo lukštu bei dengdavo laku, arba iš kokio jysk medine spinta ir su ja žaist.

Dėl Metabo šlifuoklio - koksai jisai? rotacinis? -dulkių maišelis neišeitis-reik jungt prie siurblio -jei siurblio gaila-pasidaryt iš kibiro kokio centrifuginį dulkių surinkėją tada 95proc dulkių sės jame o ne siurblyje.

mamiukas
Sveiki. Kreipiuosi į Jus su dideliu PRAŠYMU pagelbėti blush2.gif . Patarkite, prašau, kaip atrestauruoti šviestuvo metalinę dalį 4u.gif

user posted image
Lliucija6
As sakyciau nuvalyt ir nupurkst su dazais kur masinas dazo,visokiu yra spalvu,gal net tokia pat priderinsit.
*old stories*
QUOTE(mamiukas @ 2012 02 15, 11:44)
Sveiki. Kreipiuosi į Jus su dideliu PRAŠYMU pagelbėti blush2.gif . Patarkite, prašau, kaip atrestauruoti šviestuvo metalinę dalį  4u.gif
*

Labai geras skystis, tikrai turetu nublizginti. Galima paziuret gal ebay'ui buna pirkt. Tiesiog uzpilti to skyscio ant skudurelio ir trinti. Dirbau viesbuty, mes su juo visada valydavom metala. Tik smirda baisiai.

cia
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.