nafania
2008 11 04, 19:06
Sveikos darbstuoles. Jusu ikvepta as irgi uzsikreciau atnaujinti kelis daiktelius. Bet kaip kazkuri anksciau rase akrilinis lakas turi biski lipnumo, nors ir gerai isdziuves. Ka rekomenduotumet naudoti,kad taip nebutu? (pirkau Sadolin firmos laka skirta baldams) Ir dar , nagi profes patarkit del dekupazo. Pirma karta pabandziau dekupazo, ir kai kur gaunasi tokie dideli ir ilgi ale dazu itrukimai, o kai kur labai faini mazuliukai. Tai ka darau ne taip ? kada reiketu tepti dazus ant sendinimo lako? Na kiek to laiko reikia palaukti? Papildyta:QUOTE(zuzula @ 2008 11 02, 22:05) Graziai gavosi  o as netiketai radau aukcijone tokia panasia kaip tavo babulytes spintele- pradine kaina 419litai O kur tie aukcionai? Man labai fainute spintele ir kaina manes negasdina, nes baldelis turi savo stiliu ir originaluma 
nafania
2008 11 04, 23:04
Vis delto didesniu nuotrauku nemoku ikelti  ,tad gal ir taip matysis:  Dabar:  Patarkit kaip isgauti tolygesni skylinejima virsutiniu dazu, nei kaip dabar gavosi.
myliuvasara
2008 11 07, 17:39
Kaip lygiai nulakuoti stalą? Jau uždėjau du sluoksnius, dar neišdžiūvo,bet bijau kad gali likt lašų nutekėjusių, ką daryti? Ar nereikia nulakavus porą kartų nušlifuot ir vėllakuot? patarkite. Kiek lako sluoksnių dėt?
nu saunuoles mergaites.....mokat viska daryti... as ir turiu kelis daikciukus , kurie laukia atnaujinimo tik jau tokia esu, kol spyrio i subine ner-tai ir nesiimu nieko,,stovi jie pas mane --stalas azuolinis 60-uju metu, is kaimo, dengtas dazais.foteliukas 60-uju metu, su mediniais remais--zinau kad jo rubeli keisiu i dermantina-dirbtine oda.., spintele salia lovos--kaip cia kazkurios babytes labai panasi...lakuota,, ir didele batine irgi lakuota.... kai isikeliau i mociutes buta , buvo ir daugiau geru dalykeiu, bet kazkaip tada dar nebuvo jokios mados tokius daiktelius saugoti ir nauha ruba suteiti--gailiuosi kad ismetem.... atnaujinti tik salione esantys staliukas ir foteliukai - http://public.fotki.com/cawx/salionas/dscf1294.html
sveikos merginos,noriu parodyt kokia skrynia prikelem: http://public.fotki.com/raga/pameistravimai/picture036.html gaila nenufotkinau,kokia ji buvo pries tai.Obuvo nudazyta zaliai
pukučiai
2008 11 12, 15:08
QUOTE(ragasa @ 2008 11 12, 16:53) sveikos merginos,noriu parodyt kokia skrynia prikelem: http://public.fotki.com/raga/pameistravimai/picture036.html gaila nenufotkinau,kokia ji buvo pries tai.Obuvo nudazyta zaliai  oi kokia faina sakes  as palepei buvau radus kazka panasaus be man rankos iki jos dar neprieina. Bet kad ir prieitu nelabai kur siuo metu ja turiu pastatyt nes pas mus "babas" palikimas senoviniai remontai (bet ne tai kad senove su cinkeliu o strasna katastrofa gludus kaimas nu zodziu siaubas  ) daryt remontu negalim ..... tai vat tokios mano bedos (kurios visai niekam neidomios aisku bet nesvarbu truputi nukrypau nuo temosbet kur daugiau jei ne cia SM gali pasiguost  .) Nu ta skrynia tikrai nereali super kai pasidarysim ...... remontus mano rankos tikrai prieis prie tos skrynios nes kaip matau rezultatas vertas pastangu Papildyta:"pasiknisau" tavo albume fainu darbeliu ten pridarius
pukučiai
2008 11 13, 13:53
QUOTE(Šilko Namai @ 2008 11 13, 15:24) Nuostabi skrynia, bet labiausiai džiugu, kad nepatapo kokia spalvota su gėlėm  Manau kokybiškos senienos turi išlaikyti savo autentišką vaizdą  Nu man ji irgi patiko kat atrestauruota ir ne pakeista jos isvaizda  . Nors ... tinkamoi vietoi ir ant tinkamo daikto tinkama gelyte manau tikrai nepamaiso  . Man grazu kai tai atliekama kokybiskai ir orginaliai o ne vien tept gele uzdrebiau kaip klecka ir jau ale turi buti "grazu"
pukučiai
2008 11 14, 12:35
QUOTE(ritperliukas @ 2008 11 14, 13:11) nu zinok man cia nieko daugiua nereikia jokios geles nei dar konors ji ir taip orginaliia ir graziai tarodo dievinu tokius daiktus kurie islike kaip senoveje "ant tinkamo daikto" as apie tai ir kalbejau kad ant tinkamop o ne betkur kur sauna i galva sei dezei jokios geles netinka ji nuostabi ir taip kam ja deklevot
Parodysiu ir aš, ką nuveikiau... Daugiau galima pažiūrėti kaip atjauninau laikrodįBuvo  Atsijaunino
Gražu - taip tvarkinga ir taip prabangu - niekas nepasakytų, kad čia plastmasinis laikrodis - greičiau jau iš Verkių rūmų fondų  ...
sveikutės dar kartelį,žodžiu atnaujinau savo stalą viskas gražu kol...neužtiško ant jo vandens... Lakas Sadolin grindims skirtas akrilinis nusilupo kaip plievelė. Teko nušveist visą stalą, sušlapės paviršius pabalo ir nusilupo.
Dabar būkit žmonės pasakykit kas netaip, kaip man normaliai atnaujint medinį stalą, jis medžio spalvos aš dažiauakrilinius juodus dažus ir akrilinį laką Sadolin grindims tinkantį, tas pieno baltumo kur permatomas pasidaro išdžiūvus. Tiek laiko,jėgų ,širdies įdėta ir vėl iš naujo, o dar kiek šveist reikia.Noriu iki vyro sutiktuvių iš komandiruotės atnaujint vėl.
Prašau patarkit kaip baldus atnaujinat,kad nieko jie nebijoų.
aurelija_ma
2008 11 17, 15:21
QUOTE(Liudoskis @ 2008 11 17, 16:06) sveikutės dar kartelį,žodžiu atnaujinau savo stalą viskas gražu kol...neužtiško ant jo vandens... Lakas Sadolin grindims skirtas akrilinis nusilupo kaip plievelė. Teko nušveist visą stalą, sušlapės paviršius pabalo ir nusilupo. Dabar būkit žmonės pasakykit kas netaip, kaip man normaliai atnaujint medinį stalą, jis medžio spalvos aš dažiauakrilinius juodus dažus ir akrilinį laką Sadolin grindims tinkantį, tas pieno baltumo kur permatomas pasidaro išdžiūvus. Tiek laiko,jėgų ,širdies įdėta ir vėl iš naujo, o dar kiek šveist reikia.Noriu iki vyro sutiktuvių iš komandiruotės atnaujint vėl. Prašau patarkit kaip baldus atnaujinat,kad nieko jie nebijoų. tai akrilinis kaip ir bijo vandens, rinkis sintetini (tik nuo jo tai kvapas tikrai yra, ir stengtis plonai-plonai lakuoti, nes gausis nubegimai, o cia jau nugrandyti turetu buti labai sunku) yra baldams tikrai ne vienas lakas, tik jis duoda geltonuma, bet ant tamsiu spalvu to geltonumo kaip ir nesimato  tokia is manes patareja, bet issakiau savo nuomone, as taip dezutes tamsias su baldiniu lakuoju, kad nebijotu nieko
QUOTE(aurelija_ma @ 2008 11 17, 15:21) tai akrilinis kaip ir bijo vandens, rinkis sintetini (tik nuo jo tai kvapas tikrai yra, ir stengtis plonai-plonai lakuoti, nes gausis nubegimai, o cia jau nugrandyti turetu buti labai sunku) yra baldams tikrai ne vienas lakas, tik jis duoda geltonuma, bet ant tamsiu spalvu to geltonumo kaip ir nesimato  tokia is manes patareja, bet issakiau savo nuomone, as taip dezutes tamsias su baldiniu lakuoju, kad nebijotu nieko  Ačiū labai O ant akrilinių dažų tiks tas sintetinis lakas?nesutrauks man dažų? Bet jau dėžutės  menas , bravo, be žado aš nuo jų.
aurelija_ma
2008 11 17, 15:39
QUOTE(Liudoskis @ 2008 11 17, 16:33) Ačiū labai O ant akrilinių dažų tiks tas sintetinis lakas?nesutrauks man dažų? Bet jau dėžutės  menas , bravo, be žado aš nuo jų.  aciukas  niu niekada dar nesutrauke akriliniu, nes va pvz. visos dezutes su akriliniu, jei baiminies pabandyk koki mazesni ploteli pabandymui ant ko nors, tik nepamirs plonai tepti
justjura
2008 11 17, 20:25
QUOTE(ragasa @ 2008 11 12, 15:53) sveikos merginos,noriu parodyt kokia skrynia prikelem: http://public.fotki.com/raga/pameistravimai/picture036.html gaila nenufotkinau,kokia ji buvo pries tai.Obuvo nudazyta zaliai tikrai labai grazu  , gal galit parasyti kaip viska daret kokias medziagas naudojote?Buciau labai dekinga, nes pati net nezinau nuo ko ir pradeti.O tokio grozio ir as noriu. svarbiausia , kad noriu kiek imanoma kokybiskiau , tad labai nesinori suklysti renkantis medziagas. Tik skrynia kuria noreciau atnaujinti siuo met nudazyta tepanciais zaliai-melynais dazais. Beje geleziniai apkaustai (gal nesuklydau kaip tie sonu apdirbimai vadinasi) labai surudija.Ka daryti?
QUOTE(justjura @ 2008 11 17, 21:25) tikrai labai grazu  , gal galit parasyti kaip viska daret kokias medziagas naudojote?Buciau labai dekinga, nes pati net nezinau nuo ko ir pradeti.O tokio grozio ir as noriu. svarbiausia , kad noriu kiek imanoma kokybiskiau , tad labai nesinori suklysti renkantis medziagas. Tik skrynia kuria noreciau atnaujinti siuo met nudazyta tepanciais zaliai-melynais dazais. Beje geleziniai apkaustai (gal nesuklydau kaip tie sonu apdirbimai vadinasi) labai surudija.Ka daryti? na tesa pasakius,cia mano vyro nuopelnas.Man paciai nelabai tokie darbai patinka.Kiek zinau tai jis tuos dazus nusveite tokiu astriu vieliniu sepeciu,apkaustus taippat,bet jeigu medis labai minkstas tai tas sepetys gali ir sugadinti.Nes kai norejom nusveisti kita deze, nekas gavosi, tik gerai, kad pradejo nuo nugarines puses tai nelabai matysis.Kai kadanors pabaigs parodysiu.Taiva tuos apkaustus dar istepe rudziu suriseju,o paskui viska nulakavo.Nuo dankcio priekiniu kampu netgi teko nuimti tuos apkaustus,nes labai jau buvo sutrukineje ir i juos buvo galima susizeisti.Nu va daugmaz papasakojau.Nu aisku koks profas restauratorius tai mus i pipiru zemes isvarytu uz tokius restauravimus,bet mums tinka ir atrodo neblogai.
justjura
2008 11 18, 13:11
dekiui  palengvinote man gyvenima :)gal dar isduosite kokiu laku lakavote. As vakar viena kede priverciau savo vyra nusveisti tai siandien nulakavau (lakas-beicas viename) tai norimo rezultato negavau.Nors PC issirinkau gan tamsia spalva (bet tik pasirode) , gavosi gan sviesiai.Bet pasidenge graziai - tarsi susigere ir neblizga. Teks dar karta procedura kartoti
justytja
2008 11 18, 21:34
iš manęs ne kokia dažytoja ,bet kazkuri minėjo ,kad akrilinis lakas bijo vandens , aš manyčiau ,kad kaip tik ne.. kiek teko skaitinėti,žiūrinėti , tai ligtais ,kad nebijo..? gal kuri pataisys mane ?
Pabandžiau restauražinti rankinę. Buvo:   Yra: 
 Mika. O aš atnaujinau saksofono dėklą.  Prieš  Po
justjura
2008 11 20, 12:59
mikaf, saunuole.Gal gali trumpai parasyti kaip vyksta dekupazas ant odos  bik, faina  gal kuri bandet dekupazinti tapetus?ar tai imanoma?juk tektu tada visa siena lakuoti  beje, gal kuri zinot kur galeciau rast ornamentu trafaretiui sienai pagrazinti.Kaizkaip man su paieskom internete nesiseka. O tir kurie viti yra man per mazi.Viena nusipirkau ir isbandziau. beje jei kuria domina dideli lipdukai ant sienu, siulyciau ten apsilankyti radau pora nerealiu safari tema is tokios kaip maisas medziagos, deje kaina irgi gera
pukučiai
2008 11 20, 13:20
Del trafaretu pasiskaityk cia supermama-trafaretai lengvas dekoravimas manau rasi informacijos nemazai o gal ir pati sumastysi pasigaminti trafaretus nera taip sudetinga  .
Kad ten net ne oda, o tiesiog dermantinas. Viską dariau kaip ir įprastu deku-atveju. Tik akriliniais baltais dažais, aišku, nedažiau  Tiesą sakant, maniau padengsiu servetėlėmis tik "korpusą" ir pakaks, bet sustoti nepavyko - kažkaip rankena labai iš konteksto iškrito. Ant korpuso dengėsi lengvai, o va ant besilankstančių rankenų - sudėtinga buvo, juk servetėle, besilankstydama, natūralu, kad atšoka. Tada pašvitrinau dermantiną su labai labai smulkiu švitriniu ir servetėlė pradėjo kibti. Išdžiūvusią rankeną palankstydavau. Ir tose vietose, kur servetėlė atšokdavo, tiesiog įpjaudavau ją skersai keliose vietose ir tada vėl - klijais, kad po servetėle klijai "palįstų". Va dabar laiko, net lankstoma tašė Naudojau PVA klijus (mediumo buvo gaila  ) ir kokias 6-7 servetėles. Šiaip man tai buvo tiesiog įdomus eksperimentas, norėjau pasidalinti, visoms linkiu išbandyti ką nors netikėto! Sėkmės!
Dar nelakavau - laukiu , kol "susicukruos"  Bet manau, kad rinksiuosi akrililini laka - isbandziau meginuka - ant besilankstancio daikto, jis elastingas (o gal - visi lakai elastingi? ) Paziuresim. O naudojau ne mediumą, kaip ir sakiau - PVA klijus.
*Orchidėja*
2008 11 27, 17:43
Laba diena  Labai prasau visu pagalbos.Noriu sunui restauruoti kedute,o ji yra visai nudeveta.Stai tokia My Webpagekaip isivaizduoju ja visu pirma reiktu nuslifuoti svitriniu,o toliau ka?dazyti akriliniais dazais?lauksiu patarimu. ax.gif p.s. kedute is arciau My Webpage
LINUTUKĖ
2008 11 27, 19:14
QUOTE(*Orchidėja* @ 2008 11 27, 17:43) Laba diena  Labai prasau visu pagalbos.Noriu sunui restauruoti kedute,o ji yra visai nudeveta.Stai tokia My Webpagekaip isivaizduoju ja visu pirma reiktu nuslifuoti svitriniu,o toliau ka?dazyti akriliniais dazais?lauksiu patarimu. ax.gif p.s. kedute is arciau My Webpagetaip, pirmiausiai reiks dazus nugramdytu, pradek su stambiu svitriniu ir baig su labai smulkiu, , matau kai kur visai dazai atzoke o kai kurios vietos keli sluoksniai dazu, tai manau reiks ne tik svitrinio popieriaus, susirask koki nors plokscia tvirta daigta, kad galetum dazus nugramdyti, tada gruntuoti (jai nenori kelis sliuoksnius dazu dazyti), arba pora dazu sluoksniu, tiks akriliniai, as tai rinkciausiu plaunamus, vis tik kedute, vaikutis nuteplios, tai bus lengvesne prieziura
Saulėgrąža
2008 11 28, 07:55
QUOTE(*Orchidėja* @ 2008 11 27, 18:43) Laba diena  Labai prasau visu pagalbos.Noriu sunui restauruoti kedute,o ji yra visai nudeveta.Stai tokia My Webpagekaip isivaizduoju ja visu pirma reiktu nuslifuoti svitriniu,o toliau ka?dazyti akriliniais dazais?lauksiu patarimu. ax.gif p.s. kedute is arciau My WebpageDar yra toks daiktas - kaip statybinis fenas (Orapūtė vadinasi), tai jos pagalba tikrai mažiau reikės gramdyt  o šiaip galima ir purškiamais dažais nupurkšti gražiai ir lygiai pasidengia  sekmės dirbant
*Orchidėja*
2008 11 28, 17:30
QUOTE(pukučiai @ 2008 11 27, 21:02) Nu jo darbelio cia tau nusimato nemazai  kedute kritines bukles bet juk tam ir yra SM manau pasistengsi tai ji atrodis dar geriau nei nauja  kantrybes ir sekmes  QUOTE(Saulėgrąža @ 2008 11 28, 08:55) Dar yra toks daiktas - kaip statybinis fenas (Orapūtė vadinasi), tai jos pagalba tikrai mažiau reikės gramdyt  o šiaip galima ir purškiamais dažais nupurkšti gražiai ir lygiai pasidengia  sekmės dirbant na cia pagrindinis darbas nugramdyti dazus (2 sluoksnius),deja oraputes neturiu  bandysiu gelezine mentele nugramdyti,o pabaigsiu svitriniu popieriumi.Paskui dazysiu ir bandysiu dekoruoti dekupazo budu  tada ir jums pasirodysiu.Dekoju uz patarimus
Bufetas mano istrigo ale turiu kitą gamineli... BUvo:  TAPO:  Stai taip isipieše vaikų žaidimų kambary   Na man jis tapo labai mielas naminis
Adatėlė
2008 12 08, 08:07
Baldelis nuostabus-Zmona-tu saunuole  atrestauravau ir as staliuka: Buvo toks;  Dabar patapo toks:
Merginos, norėčiau patarimo: Turiu virtuvinį stalą panašų į šitą:  tačiau man reikia staliuko svetainei (bent jau laikinai). Tai patrumpinau kojas (jos pas mane mažiau dekoruotos (lygesnės). Spalva panaši tik senukas jau. Noriu priderinti prie +/- minimalistinio stiliaus (nors linkstu į klasiką). Spalvą įsivaizduoju sendinto medžio ir galvoju ar verta daryti šachmatų lentą ant jo + kažkokį raštą. Raštas kažkas iš tokių:  arba va Bambuko motyvas visai smagiai man atrodo   Tai žingsniai būtų tokie: 1. Nušveisti tą staliuką švirtiniu popieriumi, užglaistyti įskilimus ir pan. 2. Tonuoti medį. 3. Dėti dekorą. Arba piešti per trafaretą arba ranka  : (jei noriu ala aukso ar sidabro tai čia folijos reiktų ar dažų? ) 4. Lakuoti kelis sluoksnius baldiniu laku (beje, gal galit rekomenduoti kokį, kuris nebijo karščio (na puodelio arbatos). Rekomenduokit ką dar galima būtų iš jo padaryt  :
Atnaujinau seną šviestuvą su gaubtu iš tapeto . Buvo:  Po dekupažo procedūrų:  Iš arčiau man gražiau:
Taip, ten ruminiškas inkrustuotas servantas, pagamintas tais metais, kai Čaušesku jau slapstėsi nuo jį persekiojančios tautos, - siaubingas kičas  dar kokį 40-60 metų ir bus vintažas, duokdie, duokdie
Mergaites, as labai noreciau pakeisti savo sena sekcija i naujesne - rankeneles visas modernesnem pakeist ir spalva.. Bet kaip ta spalva jos pakeist? Nenoriu tiesiog imt is uzdazyti dazais, nes visa savo estetika praras.. Labai noreciau imt ir uzlakuot spalva suteikianciu laku, bet jinai pati tai irgi matyt lakuota, nors ir labai seniai, tai kaip bus? Ar laikysis tas naujas lakas? Ar nenutrupes? Gal turit kokiu ideju?
QUOTE(Nenuorama @ 2009 01 23, 22:58) O neišeitų nuimti seną laką, pašlifuoti ir nauju užlakuoti  O kuo nuimti sena laka? Ar ta priemone specialia? Nes slifuoti tai bergzdias reikalas - metus uztrukciau, nes ji labai didele
Shalimar
2009 01 28, 11:15
Kiek grozio cia prisiziurejau  Susirgau, reikia ir man  Gal kas galetu patarti.. Sena komoda, kaip ja atnaujinti?  Ar sveisti svitriniu popierium? Tol, kol nusiims senas lakas ir tada lakuot is naujo? Ar nesugadinsiu? O ar spalva nenusiims?  Ar cia kazkaip kitaip daryti?
irmulia
2009 01 28, 11:41
QUOTE(Shalimar @ 2009 01 28, 11:15) Kiek grozio cia prisiziurejau  Susirgau, reikia ir man  Gal kas galetu patarti.. Sena komoda, kaip ja atnaujinti? Ar sveisti svitriniu popierium? Tol, kol nusiims senas lakas ir tada lakuot is naujo? Ar nesugadinsiu? O ar spalva nenusiims?  Ar cia kazkaip kitaip daryti?  O čia tai daiktas  jei nori suteikti baldui kitą spalvą, tai reikės nuimti seną laką
pavonija
2009 01 28, 12:05
O man atrodo, kad gali būti tas baldas poliruotas, o ne lakuotas  , kažin ar nebus blogiau nušveitus?
Shalimar
2009 01 28, 12:43
QUOTE(irmulia @ 2009 01 28, 11:41) Su svitriniu popierium? Man atrodo, kad jis buna stambaus grudetumo ir smulkesnis, kokio reikia? QUOTE(pavonija @ 2009 01 28, 12:05) O man atrodo, kad gali būti tas baldas poliruotas, o ne lakuotas  , kažin ar nebus blogiau nušveitus?  Kaip atskirti? Cia mano vyro mociutes dovana, jis taip ja saugo, tai as sugadint bijau, bet taip palikti irgi negrazu
Nenuorama
2009 01 28, 12:44
QUOTE(mexica @ 2009 01 26, 19:20) O kuo nuimti sena laka? Ar ta priemone specialia? Nes slifuoti tai bergzdias reikalas - metus uztrukciau, nes ji labai didele  GAl kartais namie turi taip vadinamą "bulgarke" (atrodo taip vadinasi  ), ant jos deda švirinis popierius ir galima greitai nušlifuoti  Aišku, reikia atsargiai, kad vienodai nusišlifuotų  Gal čia per sudėtinga  O dėl spec. priemonių lako nuėmimui, tai gal kokioj statybinių medžiagų parduotuvėj pakonsultuotų
pavonija
2009 01 28, 12:47
Man čia panašu į riešutmedžio lukštą , aš tai net nežinau ar jį galima šveisti švitriniu ir kaip atnaujinti  , reiktų kokio restauratoriaus paklausti, nes jei susibraižys tie raštai tai jau bus ragai
Na, prieš pradedant restauruoti (ar duodant užsakymą restauratoriui) visų pirma reikia pagalvoti dėl koncepto - atsakyti sau į klausimą, "ko aš siekiu?": 1. Noriu, kad senas baldas būtų restauruotas, bet IR TOLIAU ATRODYTŲ KAIP SENAS (T.Y. TAI MATYTŲSI). Tiesiog nebūtų kerpių, samanų, kinvarpų ir puvėkų. 2. Noriu, kad senas baldas būtų restauruotas taip, kad atrodytų kaip naujas. (KAD NESIMATYTŲ JO AMŽIAUS NAŠTOS). A la rožinis kadilakas su žaliom žvaigždėm  Kai nuspręsi ko sieki iš principo, bus lengviau ieškoti tolimesnio atsakymo. Sėkmės
Shalimar
2009 01 28, 14:04
QUOTE(mikaf @ 2009 01 28, 13:53) Na, prieš pradedant restauruoti (ar duodant užsakymą restauratoriui) visų pirma reikia pagalvoti dėl koncepto - atsakyti sau į klausimą, "ko aš siekiu?": 1. Noriu, kad senas baldas būtų restauruotas, bet IR TOLIAU ATRODYTŲ KAIP SENAS (T.Y. TAI MATYTŲSI). Tiesiog nebūtų kerpių, samanų, kinvarpų ir puvėkų. 2. Noriu, kad senas baldas būtų restauruotas taip, kad atrodytų kaip naujas. (KAD NESIMATYTŲ JO AMŽIAUS NAŠTOS). A la rožinis kadilakas su žaliom žvaigždėm  Kai nuspręsi ko sieki iš principo, bus lengviau ieškoti tolimesnio atsakymo. Sėkmės  Pirmas variantas  Jis transportuojant buvo apklijuotas izoliacija, kuri nenusiima, be to, yra apibraizytas. Tai va, ar patrynus svitriniu popierium ir nulakavus is naujo turetu prekine verte?
QUOTE(Shalimar @ 2009 01 28, 15:04) Pirmas variantas  Jis transportuojant buvo apklijuotas izoliacija, kuri nenusiima, be to, yra apibraizytas. Tai va, ar patrynus svitriniu popierium ir nulakavus is naujo turetu prekine verte?  Tuomet viskas paprasta - siūlau kreiptis į profesionalus restauratorius. Kainuos aišku brangiau, bet bent jau nesugadins baldo drąsiais eksperimentais. O juk baldelis - relikvija.
Pabandyk lipnios juostos likučius nuimti su dėmių valymo priemonėmis, kurios netirpdo lako. Tikrai tokių yra, tik nepasakysiu pavadinimo, nes nepamenu. O paskui pabandyk poliruoti medžio atnaujinimo priemone. Tai toks tarsi valikis. Radau internete pvz. http://www.varle.eu/valiklis-5.htm Manau tokių galima rasti natūralios medienos baldų parduotuvėse, gal netgi senukuose yra. Kai matai daikta gyvai gali pasakyt daugiau. Iš nuotraukos sprendžiant šveisti nesiimčiau, jau nekalbu apie visus paraitymus.
Pinavija Nuostabioji
2009 01 30, 12:03
Pinavija Nuostabioji
2009 01 30, 12:19
Pinavija Nuostabioji
2009 01 30, 19:35
irmulia
2009 02 18, 22:40
| ! |
| Forume draudžiama: Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ). rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu). rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.
Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.
Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.
Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos. |
|
|