Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Neišgertas mišinukas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Ieva P.
Mums kartais būna, kad mano brangenybė tik kelis gurgšnius mišinuko išgeria ir tuo metu daugiau nebenori. Pagal viską, tai jau jį reiktų išpilti. Kaip Jūs darote?
agava
QUOTE(Ieva P. @ 2005 05 03, 09:26)
Mums kartais būna, kad mano brangenybė tik kelis gurgšnius mišinuko išgeria ir tuo metu daugiau nebenori. Pagal viską, tai jau jį reiktų išpilti. Kaip Jūs darote?
*

butinai ispilu, juk misinuka galima laikyti tik val. (ne saldytuve), o jei dar vaikutis apseilejo, tai tuo labiau. misinukas brangus, bet vaikucio sveikata neikainuojama.
Mona
Šiaip kiek esu girdėjus, tai padarytą mišinuką galima laikyti šaldytuve vieną parą - juk nemažai mamyčių neruošia mišinukų prieš pat maitinimą (pvz. naktį). Tai reiškia, kad jis vieną kartą sušaldomas ir vieną kartą atšildomas. O jei vaikiuką maitini prieš pat valgymą padarytu mišinuku, tai gal irgi galima dar kartą šildyti ir sumaitinti vėliau? g.gif
Loretta
QUOTE(asMona @ 2005 05 03, 10:12)
Šiaip kiek esu girdėjus, tai padarytą mišinuką galima laikyti šaldytuve vieną parą - juk nemažai mamyčių neruošia mišinukų prieš pat maitinimą (pvz. naktį). Tai reiškia, kad jis vieną kartą sušaldomas ir vieną kartą atšildomas. O jei vaikiuką maitini prieš pat valgymą padarytu mišinuku, tai gal irgi galima dar kartą šildyti ir sumaitinti vėliau? g.gif
*

Saldytuve galima laikyti tik dvi vala. , jokiu budu ne para. Ir misinuku negalima is anksto daryti, net nakti reikia paruosti sviezia. O nenugerta misinuka reikia ispilti, nes jau po vaiko isgerimo ten jau apstu bakteriju. Yra visokiu budu, kaip nakti per 3 min. paruosti misinuka.
Mona
QUOTE(Loretta @ 2005 05 03, 15:32)
Saldytuve galima laikyti tik dvi vala. , jokiu budu ne para. Ir misinuku negalima is anksto daryti, net nakti reikia paruosti sviezia. O nenugerta misinuka reikia ispilti, nes jau po vaiko isgerimo ten jau apstu bakteriju. Yra visokiu budu, kaip nakti per 3 min. paruosti misinuka.
*

Gerai, kad pati maitinu, nes, kaip suprantu, apie mišinukų ruošimą surinkus klaidingą informaciją ax.gif.
Ieva P.
QUOTE(Loretta @ 2005 05 03, 14:32)
*

Prašom pasidalinti patirtim, kaip naktį per tris minutes pasidaryti mišinuką.
Zuika Padukele15
As tai ruosiu misinelius parai . bet atsildzius laikau tik val ir ne daugiau nes bakterijos paskui atsiranda, o jei ruosiu iskarto tai biski daugiau galiu palaikyti bet ne daugiau kaip dvi val.
Mano dukryte irgi labai palieka dauga pienuko, bet ka padarysi.
Kartais darydavau kad is saldytuvo paemus buteliuka supilu puse i kita buteliuka ir jei nori paskui daugiau atsildau ir kita puse.
mozaika
Siaip tai ziurint koki misinka naudoji. Mes naudojame Tiuteli tai ten parasyta kad galima pasidaryti parai. hipp ir Semilako kai skaiciau reikia darytis is karto apie kitus nezinau nebandziau
O del ispilimo jei valandos laikotarpi vel valgo tai duodu, juk ne is karto viska suvalgo o lakstyti kiekviena karta daryti...
Patariu viena gera buda, as taip darau, pasidarau visa norma viename buteliuke o i kita buteliuka pilu po truputi, matosi jei vaikas mieguistas maziau suvalgo jei ne atvirksciai, pas mane kai du tai nenumatuosi ir po truputi ipilineji ir misinuko susitaupysi ir bakteriju nebus jei nesuvalgys..cia mano nuomone ir isradimas blush2.gif
Ieva P.
Pavyzdžiui, ant Similac'o pakuotės parašyta, kad paruoštą mišinį galima laikyti šaldytuve iki 48 val. O Nestle - jau reikia suvartoti iš karto. Nelabai tikiu, kad tie mišiniai esminiai vienas nuo kito skiriasi, bet nuorodos tai visai skirtingos.

Beje, o kaip darote su vandeniu mišiniams - ar virinate atskirai kiekvienam maitinimui ar keliems iš karto?
Brigita.
Mes irgi duodame Tutteli, tai jo pasidarau pusei paros ir darau taip pat, kaip Mozaika: persipildinėju į kitą buteliuką reikalingą normą, o paskui, jei pritrūkstame, dar pašildau. O šiaip tai mano mergina mėgsta valgyti kokią valandą: taip pašneka, tai atsirūgsta, pailsi ir vėl reikalauja valgyti. Tai aš tikrai nebėgioju kiekvieną kartą darytis vis naujo mišinuko blush2.gif . Bet jaučiasi ji puikiai, tai gal per tą valandą dar nespėja pasigaminti bakterijų g.gif .
Zuika Padukele15
QUOTE(Ieva P. @ 2005 05 03, 07:15)
*

As nakty misinuka padarau per 1 min.
Supilu virinta vandenuka i buteliuka, 15 sekundziu i mikrobange , idedu milteliu sumaisau ir i burna smile.gif
Zinau kad daug kur raso kad negalima i mikrobange , bet negalima todel kad sunku nustatyti pieno temperatura, nes nevienodai jis susyla., bet as darau kad butu tik truputeli siltai, visada sumaisau ir darpatikrinu ant rankos ir man puikiai veikia
rivera
QUOTE(Ieva P. @ 2005 05 03, 16:15)
*

As visada darau tik naujai misinuka, o likusi ispilu. Nakciai uzsivirinu vandeni ir kai reikia pasildau iki reikiamos temperaturos, ir uzpilu misinuka. Tikrai greitas budas. Kai gulejom ligoninej pildavau is termoso.
mutantė
Aš tai noriu nustoti žindyti tad tema aktuali, bet manau mišinuko likučius išpilinėsiu blink.gif
Viktute
QUOTE(Ieva P. @ 2005 05 03, 16:15)
*

manau, kad pasigaminti tikrai imanoma, reikia tik isisvaizduoti kaip mazas vaikelis geria prarugusi misinuka ir, patikek, jei paruosi ta misinuka per penkias minutes nieko neatsitiks blogo. as turiu dvynukus, nakti man keltis vis dar tenka, yra didele baime, kad pabudes vienas savo verkimu pazadins kita, bet NIEKADA man net i galva neateina, kad galima duoti prarugusi misinuka vaikui, naktis tai ar diena, viena as, ar man kas padeda schmoll.gif
nu cia moralas buvo, o dabar patarimas del greito misinuko paruosimo:
1. is vakaro uzvirink pilna virduli vandens, nes misinukui paruosti reikalingas virintas, bet ne verdantis vanduo, tad uzteks tik truputi pasildyti ji, kol desi miltelius i buteliuka ir uzpilk tuo vandeniu;
2. is vakaro isplauk ir prasterilizuok buteliukus is ciulptukus;
3. kai padarysi misinuka, ji bandyk atsaldyti ipildama i stiklaini salta vandieni ir i ta stiklaini statydama buteliuka su misinuku, kai vanduo susils, tai pakeisk ji saltesniu

misinukas tinkamas vartoti tik kelias valandas po paruosimo (tai man pasake neonatologe kai ryte pamate paruosta dar vakare misinuka, ant buteliuko nebuvo parasyta kokios jis firmos), maniskiai irgi iskart buna kad nesuvalgo, tai dar kelias valandas as primaitinu, bet buna kai tenka ispilti ir labai net nemazai, na bet ka padarysi sad.gif
SuperBaba
I termosiuka ipilkyt vandenuko silto. Nakti laikykit prie saves ir labai greitai viska paruosit. Bent jau man buvo labai patogu kai tekdavo maitinti naktim 4u.gif
*ziurkyte*
as taip pat likucius visada ispilu. o nakciai visada is vakaro pasiruosiu sterelius buteliukus su virinti vandeniu, tada kai jau reikia iberiu miltukus, pasildau biski, teuztrunku apie 2 min. thumbup.gif
lengvute
sveikos, aš kol kas labai retai duodu mišinuko ir tai gatavo padaryto iš pakelio, tai 1 kartą pašildžius, kiek benugertų, daugiau jo neduodu, o naudoju mums pvz. kiaušinienei, kavai balinti , į bulvių košę ir pan.Semper tai pvz. galima į šaltą virintą vandenį įdėt miltelių, suplakt ir į šaldytuvą, aš už šiuos mišinius, kitų nežinau kaip greičiau padaryt ir išlaikyt.
mutantė
QUOTE(lengvute @ 2005 05 04, 10:13)
sveikos, aš kol kas labai retai duodu mišinuko ir tai gatavo padaryto iš pakelio, tai 1 kartą pašildžius, kiek benugertų, daugiau jo neduodu, o naudoju mums pvz. kiaušinienei, kavai balinti , į bulvių košę ir pan.Semper tai pvz. galima į šaltą virintą vandenį įdėt miltelių, suplakt ir į šaldytuvą, aš už šiuos mišinius, kitų nežinau kaip greičiau padaryt ir išlaikyt.
*

kaip įdomu dėdi į kiaušiniene mišinuką g.gif
ramunių mergaitė
OOOiii moterys!!! verysad.gif verysad.gif Nuodijau savo mazuliuka iki siol ramia sazine. Taip iseina mano vaikas kiekviena naktele gerdavo surugusi misinuka:((( As iki siandienos puikiausiai naudojausi termoseliu... Mano vaikelis valgo visa para kas 2.6 val., kaip laikrodukas Ir kai uzsinori valgyti - tai butinai turi gauti ta pacia minute. Diena jokiu problemu, kad ir truputi paverkia, kol darau misinuka. Bet nakti - verkdamas issibudina, po to sunkiai uzmiega... Tai as po maitinimo iskart padarau misini kitam maitinimui ir dedu i termosa (darau karstesni, o per dvi valandas atsala iki reikiamos temperaturos). Maitinu HIP misinuku. Man kelios mamos yra sakiusios, kad paruostas misinukas gali stoveti iki 4 val.?! Tai sia taisykle ir vadovavausi iki siol...
Dabar dar karta perskaiciau HIP misinio paruosimo instrukcija: ten aiskiausiai juodu ant balto parasyta: "sunaudoti is karto!, nelaikyti termose!"
O dar laukiu kada baigsis pilvuko diegliai verysad.gif verysad.gif blush2.gif
Pasariote
Na nereikia taip labai ziauriai doh.gif .Su savuoju pragulejau neanatologijos klinikoj neisnesiotuku skyriuj 2 menesius ir nemaciau kad vaikam ruostu misinuka 3 nakties .Taigi paruostas ir NENAUDOTAS misinukas gali buti laikomas saldytuve ir pasildomas pries pateikiant smile.gif Tik praktika rodo,kad turint po ranka vyrinto vandens,telieka ji praskiesti karstu vyrintu ir misinukas gatavas per 2 min ir sviezias 4u.gif
kajote
QUOTE(crristinka @ 2005 05 03, 21:53)
as taip pat likucius visada ispilu. o nakciai visada is vakaro pasiruosiu sterelius buteliukus su virinti vandeniu, tada kai jau reikia iberiu miltukus, pasildau biski, teuztrunku apie 2 min.  thumbup.gif
*

as irgi taip pat darau thumbup.gif mirksiukas.gif
Redulka
Mano mergyte taip pat kartais palieka nemazai padaryto misinio. Bet as visada ji ispilu. kazkada esu bandziusi pasildyti karstame vandenyje, bet ji jau jo nevalge, gavau daryti nauja porcija. Tenka ispylti, brangu, o ka padarysi.
iewa
QUOTE(Pasariote @ 2005 05 11, 22:46)
Na nereikia taip labai ziauriai  doh.gif .Su savuoju pragulejau neanatologijos klinikoj neisnesiotuku skyriuj 2 menesius ir nemaciau kad vaikam ruostu misinuka 3 nakties .Taigi paruostas ir NENAUDOTAS misinukas gali buti laikomas saldytuve ir pasildomas pries pateikiant  smile.gif Tik praktika rodo,kad turint po ranka vyrinto vandens,telieka ji praskiesti karstu vyrintu ir misinukas gatavas per 2 min ir sviezias  4u.gif
*

Na paskaičiau aš visų žinutes,manau kiekviena mes darom mišinukus kaip mums patogiau.Va šis būdas man priimtiniausias praskiesti karštą virinta vandeni su saltu virintu,bet ka daryti jei mes valgom Aptamil Ar skirtas atpylinejantiems vaikučiams ,jis padarytas turi pastovėti 5-7 minutes,kad įgautų savo konsistencija,o mano mažius tikrai nelinkęs būna laukt ypač naktį schmoll.gif Tai tenka man daryti taip iš anksto,pvz nueinu gult apie dvylikta -pirmą valandą tai ir pasidarau mišinuka,pasidarau jį karštesnį,ir isidedu i termosiuką,kai mažius atsikelia naktį mišinukas būna pats tas valgymui,nu jei gerai miega tai kartais tenka pašildyt.Nežinau gal ir blogai darau doh.gif ,bet nesinori naktį to vaiko klykint schmoll.gif

Gal kas žinot gudresnį buda Aptamil Ar naktį gamintis???Būtų smagu sužinot mirksiukas.gif
lovely
QUOTE(iewa @ 2005 05 12, 18:36)
Na paskaičiau aš visų žinutes,manau kiekviena mes darom mišinukus kaip mums patogiau.Va šis būdas man priimtiniausias praskiesti karštą virinta vandeni su saltu virintu,bet ka daryti jei mes valgom Aptamil Ar skirtas atpylinejantiems vaikučiams ,jis padarytas turi pastovėti 5-7 minutes,kad įgautų savo konsistencija,o mano mažius tikrai nelinkęs būna laukt ypač naktį schmoll.gif Tai tenka man daryti taip iš anksto,pvz nueinu gult apie dvylikta  -pirmą valandą tai ir pasidarau mišinuka,pasidarau jį karštesnį,ir isidedu i termosiuką,kai mažius atsikelia naktį mišinukas būna pats tas valgymui,nu jei gerai miega tai kartais tenka pašildyt.Nežinau gal ir blogai darau  doh.gif ,bet nesinori naktį to vaiko klykint schmoll.gif

Gal kas žinot gudresnį buda Aptamil Ar  naktį gamintis???Būtų smagu sužinot mirksiukas.gif
*

Maitinu tuo paciu misiniu, greitesnio paruosimo budo nezinau. Tik as i termosa nededu smile.gif Nakciai pasidarau pora buteliuku is vakaro su milupa vandenuku, pries tai 5 min. pabrinkinu ir idedu i saldytuva, kai tik pradedame budintis begu sildyti, pasildau 130ml per 45sek. Kitokio budo nezinau, nakti jei tektu laukti 7min mes uzsiklyktume, diena tai ne taip girdisi, bet nakti visas namas skleidziasi nuo maziaus rekimo. Tiesa, turiu avent sildytuva, bet jame maistelis pasyla per 4 min ir ilgokai, tai nori nenori tenka naudotis mikrobange. mirksiukas.gif
Arinva
kad ir kaip būtų gaila - IŠPILU vaiko sveikata brangesnė biggrin.gif
Dovistoma
jei nesuvalgo per valandą - išpilu smile.gif
Vilika
Niekada mišinuko nepalikdavau kitam kartui. Ir nesuprantu, kaip galima gailėti išpilti mišinuką ir rizikuoti kūdikio sveikata g.gif
Germante
Man atrodo nakciai gera iseitis butu tie tetra pakuose jau paruosti misinukai, skirti vienam kartui. Lietuvoje ju man atrodo irgi turetu buti. Is tetra pako ji paprasciausiai supili i buteliuka ir per 15 sekundziu pasildai mikrobangineje.

Aciu dievui kad manoji naktimis nuo praeito menesio pradzios nebevalgo. Kazkaip kai man pieno sumazejo, tai mazei pradejo uztekt vien vandenuko naktimis.
Miledi.N
Senokai tai buvo ax.gif Bet niekad netaupiau, išpildavau. Netaupumas gal dėl to kad maitinau ilga laiką pati. o mišinukų naudojau labai nedaug.
močiūtė
QUOTE(lengvute @ 2005 05 04, 11:13)
*

Kai likdavo pienuko, dedavo sau net i kava ar arbata
močiūtė
Mano dukryte jau nuo 2 men. atsisake valgyti nakti, o nuo 3 men. pradejau duoti HIPP misinuka. Siaip visada suvalgydavo, tai neteko isspylti.
Is pazistamos (jos vaikui buvo siaubunga alergija net nuo ozkos pieno, galejo valgyti tik bananus ir avizine kosyte ant vandens- o nuo TONUSo nieko nebuvo, duodavo sekmingai, jokiu pilvuko skausmu ir alergijos) suzinojau apie baltarusiska misinuka TONUS, jis skirtas net aliergiskiems vaikams ir i jo sudeti ieina bifidobakterijas. Kad geras isitikinau pati. Tai jo galima palikti 24 val., net instrukcijoje pasakyta, kad neturint laiko ar galimybes, galima laikyti is ansksto padaryta misinuka saldytuve.
As tik dabar, kai nesuvalgo vakare, kadangi visa diena ka nors kramto, tai palieku rytojui duoti uzgert kosyte.
Skvo
Na ir baisu pasidarė man paskaičius... Prsimenu ligoninėje, kur gimdžiau, mišinuką duodavo iš vakaro visai nakčiai, tai, kaip tada suprasti - mišinukas, kurio negalima laikyti ilgiau nei valandą, medikai ir naujagimio sveikata? Aš tai nieko apie tai dar nežinojau.
Pasariote
QUOTE(lovely @ 2005 05 22, 13:13)
tai nori nenori tenka naudotis  mikrobange.  mirksiukas.gif
*

MAMOS,BUKIT GEROS -TIK NE MIKROBANGEJ blink.gif doh.gif kENKSMINGOS JOS AR NE,BET INFO APIE TAI KAD NEGALIMA VAIKUI PIENO IR MISINUKO SILDYTI AKIS BADO. JUK ZUVA VITAMINAI .

QUOTE(Skvo @ 2005 09 15, 19:43)
Na ir baisu pasidarė man paskaičius... Prsimenu ligoninėje, kur gimdžiau, mišinuką duodavo iš vakaro visai nakčiai, tai, kaip tada suprasti - mišinukas, kurio negalima laikyti ilgiau nei valandą, medikai ir naujagimio sveikata? Aš tai nieko apie tai dar nežinojau.
*

Negalima laikyti ilgiau nei valanda misinuko,kuri vaikas jau gere,negalima laikyti ilgiau nei valanda ,paruosto naudoti, ne saldytuve.
P.S Misinuka dalino tikriausiai ne gydyt. o seseles ?Seseles ,kurios taip palengvina savo naktini budejima ir kurioms nusispjaut kaip ir kas -yra salia vaiko motina ir tegul galvoja kas ir kaip. Paskutini sakini esu girdejusi savo ausim-cia ne mano pamastymai cry.gif . Liudna.
Ieva P.
Aš irgi naujagimių skyriui mačiau pridaryto mišinuko, kurio įpildavo paprašiusioms mamoms. Negaliu pasakyti prieš kiek laiko jis buvo padarytas, bet abejoju, ar kas ten seka valanda praeina, ar daugiau sad.gif.
Constansa
Mano dukrytė jau nuo 1 mėn. amžiaus valgo mišinuką. iš pradžių aptamil, tada hipp ir dabar jau aptamil2. ruošiu taip: iš vakaro pripilo į termosą karšto vandens (kitai parai) ir kai reikia daryt mišinuką, reikiama kiekį pilu į buteliuką ir sumaišau su mišinuko milteliais. tada kokiai minutei pakišu po šaltu vandeniu ir viskas. kai ruošiu mišinuką vakariniam maitinimui, vanduo jau būna tokios temperatūros, kad kol pakeičiam pampersą, jau būna tinkamas naudoti. vakar pirmą kartą daviau mišinuko, kuris jau buvo kelias val. pastovėjęs, ir kol kas nieko. bet manau daugiau praktikoje taip nedarysiu. ypač dabar persiskaičius čią temą mirksiukas.gif
Austre 123
Deja galima laikyti šaldituve para geriau isiskaityti i instrukcija reikia nors mišinukas mišinukui nevenodas
Papildyta:
QUOTE(Rutele24 @ 2005 10 30, 12:21)
Mano dukrytė jau nuo 1 mėn. amžiaus valgo mišinuką. iš pradžių aptamil, tada hipp ir dabar jau aptamil2. ruošiu taip: iš vakaro pripilo į termosą karšto vandens (kitai parai) ir kai reikia daryt mišinuką, reikiama kiekį pilu į buteliuką ir sumaišau su mišinuko milteliais. tada kokiai minutei pakišu po šaltu vandeniu ir viskas. kai ruošiu mišinuką vakariniam maitinimui, vanduo jau būna tokios temperatūros, kad kol pakeičiam pampersą, jau būna tinkamas naudoti. vakar pirmą kartą daviau  mišinuko, kuris jau buvo kelias val. pastovėjęs, ir kol kas nieko. bet manau daugiau praktikoje taip nedarysiu. ypač dabar persiskaičius čią temą  mirksiukas.gif
*

Mano vaikas usiklyktu jei aš taip daryčiau kaip kelesi ir tada daryti schmoll.gif schmoll.gif
SIEMENS
As padarau kiekviena karta sviezia. Uzvirinu vandeni pries 20 min., iki kol reikia valgyt jis atausta. Beje, musu buteliukas - stiklinis. Labai greitai galima pashildit ar atausint.
Isila
aš tai turiu stikliniam asoty virinto vandens visada, o tada užvirinu nedaug ir sumaišau su tuo atšalusiu. Taip gaunu iškart valgymui tinkamą mišinuką. Antrą kartą neišgerto nešildau ir vaikui pasiūlau, jei nevalgė max po 30min. Maniškis pats atsisako gerti, nors kiek stovėjusį mišinuką
diamaja
O aš tai darau taip! tongue.gif Elektriniame virdulyje visada palieku virinto vandens. Kai reikia daryti mišinuka, jei vandenukas jau būna atvėsęs, įjungiu virdulį kokiai minutei, kol pradeda ošti smile.gif , bet dar neužverda. Taip pašildau vandenėli, sukratau miltukus ir mišinukas reaktyviškai paruoštas thumbup.gif Jokių perpilinėjimų, jokių mikrobanginių... schmoll.gif Po tiek laiko mišinukų gamybos praktikos, net iš virdulio ošimo jaučiu, kokia temperatūra jau tinkama daryti mišinuka bigsmile.gif
adrija
Visuomet išpilu.O dabar vyras parveža gatavą pienuką.Aš jį pašildau šildytuve,o jei lieka taip pat išpilu.Bet gal nereikia? Be reikalo mėtau pienuką g.gif O kaip darot jūs su tokiu jau gatavu iš parduotuvės mišinuku?Išpilat likusį ar įsidedat į šaldytuvą ir paskui sumaišę su nauju pienuku vėl pašildot?
Stigma
QUOTE(diamaja @ 2006 04 21, 15:57)
O aš tai darau taip!  tongue.gif Elektriniame virdulyje visada palieku virinto vandens. Kai reikia daryti mišinuka, jei vandenukas jau būna atvėsęs, įjungiu virdulį kokiai minutei, kol pradeda ošti smile.gif , bet dar neužverda. Taip pašildau vandenėli, sukratau miltukus ir mišinukas reaktyviškai paruoštas thumbup.gif Jokių perpilinėjimų, jokių mikrobanginių... schmoll.gif Po tiek laiko mišinukų gamybos praktikos, net iš virdulio ošimo jaučiu, kokia temperatūra jau tinkama daryti mišinuka bigsmile.gif
*

mes irgi taip pat darydavom drinks_cheers.gif
krika
pamenu kai manoji gėrė vien mišinius, tai neišgertų kai pir nebuvo. kai pradėjau primaitinėti košėmis, tai likusį mišinuką nuo gėrimo palikdavau užbalinti košytę.
o aplamai, mišinį ruošdavau irgi termoso pagalba, ypač kai naktimis reikėdavo ruošti ir maitinti. vakare pripildavau karšto vandens. žinoma kai vadnuo dar būdavo karštas tai tekdavo vėsinti buteliuką pakišus po bėgančiu šaltu vandeniu iš krano. o paryčiams vanduo iš temoso būdavo tinkamos temperatūros
Hermion@
Sūnelį maitinau mišinukais nuo 3 mėnesių. Iš pradžių porą savaičių prisiruošdavau mišinuko parai ir laikydavau šaldytuve. Draugė - gydytoja - sakė, kad geriau taip nedaryti, nes nuo tokio pastovėjusio mišinuko gali pūsti pilviuką. Nors šiaip iš principo per parą šaldytuve mišinukas nesugenda. Tada perėjau prie termoso su karštu vandeniu, kaip jau kitos mamos minėjo - padarydavau mišinuką ir praskiesdavau su ataušusiu vandenuku iš virdulio. Privalumas - galima apsieiti be buteliukų sterilizavimo ax.gif per 15 minučių, kol mišinukas bus paruoštas ir suvalgytas, bakterijos tikrai nespės užsiveisti. Bet jeigu vaikutis įpratęs valgyti lėtai ir valgo kokią valandą - gal geriau vis dėlto naudoti sterilizuotus buteliukus.
O dėl nugerto mišinuko davimo pakartotinai - manau, kad apie tai net kalbos negali būti. Palyginkime - MP (nepradėtas gerti) kambario temperatūroje gali stovėti 12 val, o mišinukas - porą valandų. Tačiau nugertą buteliuką su nutrauktu MP pakartotinai galima duoti, berods, per valandą ar dvi, vėliau reikia išpilti. Tai ką kalbėti apie mišinukus?
Tie mišinukai, kur būna jau paruošti (tetrapakuose), turbūt gali ir ilgiau pastovėti nugerti, juose vis tiek kažko papildomai pridėta, jeigu neatidarytą pakelį galima laikyti 15-20 C temperatūroje. Mes tokius dabar naudojam, kai valgom ne namie. Bet aš vis tiek bijočiau pradėtą buteliuką palikti kitam kartui.
lauricinaa
jei likdavo daugiau nei puse normos misinuko tai laikydavau saldytuve,o jei maziau,tai ispildavau,nes buvau nutarusi netaupyti vaiko skrandzio saskaita
satyrra
Aš savo vaikui mišinuką darau prieš kiekvieną maitinimą. O jei neišgeria sunaudoju košytėms ruošti.
laimav
as tai visada ispildavau nesunaudota misinuka niekad nebeduodavau vaikui seno schmoll.gif nakti manoji niekada nevalgydavo tad nereikdavo net taisyti o ryte anksti pabusdavo ir tuoj noredavo valgyt tai as turedavau atsivirinus vandenuko ir ji ryte bereikdavo tipasisildyt iki reikiamos temperaturos ir uzpilti ant misinuko ir tai uztrukdavo vos kelias minutes ir kai pavalgydavo vel uzmigdavo tad as jai misinuka visada taisydavau sviezia thumbup.gif
Rejeka
QUOTE(Ieva P. @ 2005 05 03, 10:26)
*

Visada ispilu.
lyra
Nežinau galima ar ne , bet aš nerizikuoju ir išpilu. schmoll.gif
Dela
tai ir ant dezutes parasyta- antra karta nenaudoti. naudoti tik svieziai paruosta
Ikulia
Visada ispilu likucius.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.