Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Užmiegu sušilusi ir soti
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
Viotinola
Išjungiu šviesas...tylu...dabar karaliauja miegas.... Šitos minutės mano ir mano minčių, prisiminimų... Užsimerkiu jaučiu kaip šalia pasimuisto, tyliai suknerkia ir vėl užmiega mažylis. Tačiau mintys ir prisiminimai vėl sukasi apie tave: ką valgei, ką veikei, ką naujo išmokai...Įjungiu naktinę lempelę, kad galėčiau pažvelgti į tave miegantį: kartais ramų, kartais besišypsantį, kartais piktai suraukiantį kaktytę arba graudžiai kūkčiojantį. Laikydamas rankytėje žinduką, čepsi lūpytėm – tikriausiai miegelis dabar toks saldus wub.gif . Paliečiu švelniai ir tu įsikimbi į mano pirštą...kaip tada - prieš metus...

Tą vakarą tėtis žiūrėjo krepšinio rungtynes, aš mezgiau, o tu kojyte piešei ratus mano pilvelyje. Pajutau, kad pilvas sukietėjo, o vaikiukas nurimo...Tyla prieš audrą? Nesąmonė... Mintyse skaičiuoju tarpus, kas kiek laiko pilvukas sukietėja: 9 min...8 min...5 min...jau neramu...Tėtis pajuokauja, kad palaukčiau bent kol baigsis rungtynės, o paskui jau galim ir tavęs susilaukti... 10 min...15 min...18 min... (Ačiū, vaikeli, būsiu priversta dabar žiūrėti tas nelemtas rungtynes blush2.gif ). Į mano mintis atsakei švelniu kumštelėjimu iš vidaus. Po keletos valandų tėtis užmigo, o aš norėjau pabaigti narplioti tau kelnytes.

Na ir netikus pagalvė, niekaip negaliu įsitaisyti...ir nugarą paskaudo... Šiltas dušas, vaisinė arbata turėtų suveikti kaip vaistai. Atsikeliu iš lovos, pilvas piktai suurzgia. Dar to betrūko, kad kažką ne taip suvalgiau ir bėgte „kur karaliai pėsti vaikšto“. Vėliau dušas...Keliu tėtį ir pasiprašau jau nebe taip viliojančiai atrodančios arbatos. Pilvas nerimsta, o ir kietėti pradėjo vis dažniau ir dažniau. Aš kursuodama iš tualeto į vonią, iš vonios į lovą užsiregistruodavau pas tėtį sąrėmius. Man neramu, apima baimė: „Ką darysim?“ „Gimdysi“ - ramiai konstatuoja „be penkių minučių“ tėtis. Galų gale nusprendėm, kad skambinamės akušerei pasitarti. Vyras susuko numerį ir klausia, ar pati kalbėsi, ar man tartis. „Aš galiu į ragelį tik parėkti, jei reikia“ - jau sukandusi dantis kenčiu tą pusiau laužiantį maudimą. Pagaliau gaunam pritarimą važiuot į ligoninę, pasižadam būti apie 4 valandą ryto. Kol vyras renka daiktus į ligoninę, bandau apsirengti. Jei ne sąrėmiai ir tas kelnių movimas aukštyn – žemyn jų metu, tai gal būtume sutartą valandą vietoje... „Jau po keturių“ – nerimauja vyras (Viešpatie, toks vaizdas, kad be manęs veiksmas prasidės). Numoju ranka ir pusiau užsegtom kelnėm lekiu į automobilį. Vos tik pajudėjom, skausmas atlėgo...važiuočiau ir važiuočiau...ačiū tam, kas išrado durelėse tokias patogias ir tvirtas rankenas: pirštai pabąla, o rankenos nė krust...

Priimamasis... registracija...beveik 5 val ryto. Esu pavargus, nemiegojus ir pikta...“Temperatūrą pasimatavot?“ - girdžiu seselės balsą iš šalia esančio kabineto. “Nespėjau“ – negi nematai, kad užsiėmus- pagalvoju. Sesutė ateina pažiūrėti... Tupiu įsikabinus į lovos kraštą ir giliai kvėpuodama pasitinku vieną po kito sąrėmius. Pakeliu galvą, baltas chalatas dingsta tarpdury... „Čia jau sąrėmiai kas dvi minutes...jau skubam...“ – ko gero sesutė įspėjo kažką ten viršuje...gimdykloje. Skubam( gal tiksliau – skubu) ilgu koridorium. „Tik perspėkit į kurias duris sukt“: mesteliu per petį toli atsiliekančiai seselei.Ir pagaliau bigsmile.gif užimam didelę gimdyklą. Iškviečiamas anesteziologas. Išgirstu kaip sesutė akušerei praneša apie kitos gimdyvės būklę. „Tai kodėl čia taip tylu, jei dar kažkas gimdo?“ garsiai išreiškiu mintis. Juk visuose filmuose mačiau, kad vos ne už jūrų marių girdėti kaip procesas vyksta. Kažkas kažką bando atsakyti, bet aš jau nebesiklausau. „Galima aš tyliai padejuosiu blush2.gif ?“ – pasirodo ritmingi padejavimai irgi veikia kaip nuskausminami vaistai. Pagaliau sulaukiu tos akimirkos...epidūro...Kai ima veikti vaistai, gaunu leidimą pailsėti. Parašom kelis SMS, nuraminam nerimaujančius ir smalsaujančius, vėliau bandau nusnūsti...“Ką reiks atvežti?“ rūpinasi būsimas tėvelis.“Nežinau, paskui pagalvosim.“- atsakau ir užsimerkiu. „Nori miego?“. „Taip.“ „Nu tada pamiegok...(sucypia aparatas matuojantis mažylio širdutės dužius) Tuoj pakviesiu ką nors“ .Ateina akušerė ir viską sutvarko. „Kada važiuot paimti likusių daiktų?“. „Paskui. Šiaip tai bandau pasnausti doh.gif ...“ „Ai, tai aš tau trukdau truputį, ane? Pamiegok“ Ir čia priėjo gydytojas... Veiksmas įsibėgėja... Akušerė trumpai išdėsto gimdymo paskaitą, ruošdama mane stūmimams: „Sąrėmis...su lyg trys – stumiam...“ Nejaučiu jokio sąrėmio, tik mintyse skaičiuoju ir...stumiu. Vidinis balsas irgi dalyvauja gimdyme: tik nepūsk į žandus veidas sutrūkinės...įkvėpk ir stumk, žemyn...žemyn...Viskas thumbup.gif . 7.09 val mums gimė mažytis, pūkuotas sūnelis wub.gif . Po apžiūros gydytoja paguldė, tave mažyli, ant krūtinės, kad sušildyčiau ir pamaitinčiau.Netrukus užmigai čepsėdamas ir laikydamas mano pirštą mažoje rankytėje...

O dabar kasdien...kas minutę... jaučiu kaip kūdikis sušildo mano širdį ir meile pamaitina mano sielą...Dabar aš užmiegu sušilusi ir soti... wub.gif
divėja
Kaip grazu cray.gif Sveikinu 4u.gif
Dendra
Nepapratai gražiai aprašei savo istoriją smile.gif Nuoširdžiausi sveikinimai.
kykute
Gražu. wub.gif Viskas kaip turi būt - ir krepšį pažiūrėjot, ir mažiuko sulaukėt, tėtis laimingas liko good.gif
butke
grąžiai parašyta 4u.gif thumbup.gif wub.gif
Aryvle
Sveikinu, labai grazi istorija 4u.gif
Šypsenėlė24
Labai gražiai viską aprašei wub.gif Sėkmės Jūsų šeimynėlei 4u.gif
Viotinola
AČIŪ visoms už gražius žodžius wub.gif
Veitė
šaunuolė, labai šilta ir miela Tavo istorija wub.gif wub.gif
ingere
Labai nuoširdi, šilta ir jaudinanti istorija... wub.gif Skaitydama net susigraudinau wub.gif wub.gif wub.gif
vilbur
Labai nuoširdžiai aprašyta istorija, 4u.gif wub.gif wub.gif
Sėkmės jūsų šeimynai
gagrate
Oi,labai sveikinu 4u.gif Tik tas pavadinimas ir pabaigos citata keistai skamba..Dabar uzmiegu susilusi ir soti',nelabai supratau?Cia kaip,soti-tai pavalgiusi,o susilusi-susisildziusi? mastau.gif
Viotinola
Dėkoju skaitantiems ir geru žodžiu palydintiems mano istoriją 4u.gif
QUOTE(Viotinola @ 2008 05 06, 13:43)
O dabar kasdien...kas minutę... jaučiu kaip kūdikis sušildo mano širdį ir meile pamaitina mano sielą...Dabar aš užmiegu sušilusi ir soti...  wub.gif
*

QUOTE(gagrate @ 2008 05 07, 12:24)
Oi,labai sveikinu 4u.gif Tik tas pavadinimas ir pabaigos citata keistai skamba..Dabar uzmiegu susilusi ir soti',nelabai supratau?Cia kaip,soti-tai pavalgiusi,o susilusi-susisildziusi? mastau.gif
*

Gagrate, tiesiog pamėginkite dabar įsiskaityti į cituojamus sakinius mirksiukas.gif Tikiuosi suprasite, ką norėjau pasakyti ax.gif
Ramunita
super istorija thumbup.gif
Delfinna
Labai grazu... Asaros kaupiasi akyse beskaitant wub.gif
Dykuma5
Labai gražu 4u.gif
Aukit sveiki 4u.gif
apapujoputa
Labai miela istorija tikiuosi ir man po visko liks tokie grazus prisiminimai blush2.gif
(Emili)
4u.gif koki nuosirdi ir grazi istorija wub.gif
Vaidalex
Tikrai nuostabu ! ir man verkti noris, asaros iskrito, bet todel, kad man nepavyko pajusti tos kulminacijos, kai gimusi suneli butu padeje ant krutines... Mano kunas neleido visgi pagimdyti paciai ir teko viska baigti cezariu... o taip laukiau tos akimirkos. taip laukiau. galiausiai uzmigde, bet dziaugiuos nors tuo, kad isgirdau kazkaip, kai mazyli jau vyste, tai atsimerkiau ir kaip pro syda pamaciau "ji" savo dziaugsma. gera sesute prinese man ji prie veido, leido pabuciuot. kaip dabar pamenu sunelis buvo susiraukes ir toks siltas siltas. sedziu ir verkiu dabar. nezinau, bet kiekviena karta atsiminus jo atejima, labai susijaudinu. mano suneliui dabar jau 1m ir vakar suejo 10men. ir jis nuostabus.
be to as visiskai suprantu ka reiskia si fraze : "kudikis susildo mano sirdi ir meile pamaitina mano siela" wub.gif
Viotinola
QUOTE(Vaidalex @ 2008 05 07, 17:34)
Tikrai nuostabu ! ir man verkti noris, asaros iskrito, bet todel, kad man nepavyko pajusti tos kulminacijos, kai gimusi suneli butu padeje ant krutines...  Mano kunas neleido visgi pagimdyti paciai ir teko viska baigti cezariu... o taip laukiau tos akimirkos. taip laukiau. galiausiai uzmigde, bet dziaugiuos nors tuo, kad isgirdau kazkaip, kai mazyli jau vyste, tai atsimerkiau ir kaip pro syda pamaciau "ji" savo dziaugsma. gera sesute prinese man ji prie veido, leido pabuciuot. kaip dabar pamenu sunelis buvo susiraukes ir toks siltas siltas. sedziu ir verkiu dabar. nezinau, bet kiekviena karta atsiminus jo atejima, labai susijaudinu. mano suneliui dabar jau 1m ir vakar suejo 10men. ir jis nuostabus.
be to as visiskai suprantu ka reiskia si fraze : "kudikis susildo mano sirdi ir meile pamaitina mano siela"  wub.gif
*

Sūnelį gavau ant krūtinės ne ką tik gimusį, o jau aprengtą. Nes vaikas turėjo būti greitai apžiūrėtas, ar neprigėrė žalių vandenų. Jei jau yra ryšys su vaiku, tai jis yra nepriklausomai nuo to, kaip užgimė ir ar glaudėsi prie krūtinės nuogutėlis. Svarbiausia, kad vaikas gimė sveikas ir gali dabar glaustis prie Jūsų krūtinės. Netiesa, kad nebuvo kulminacijos Jūsų gimdyme - o Jūsų pirmasis bučinys?!.
Keiti
Labai raminančiai skamba - gražu smile.gif Sėkmės wink.gif
Can
soti iš meiles wub.gif linkiu likusio gyvenimo taip pat kupino ramybės ir laimes 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif wub.gif
gedra1978
Nuosirdus sveikinimai..... mirksiukas.gif
Vaidalex
Na, taip. Viotinola, Jus teisi. tas bucinys sunui kazkas nepaprasto buvo. tarsi sunus mane nuramino, kad viskas gerai, kad jis jau cia. smile.gif ir dabar jauciu ta siluma ant lupu. jausiu amzinai. o mus su sunum tikrai sieja nepaprastai stiprus rysys. 4u.gif
Elenele Raganele
wub.gif na be galo silta,miela istorija thumbup.gif mazyliui linkiu geriausiu dienu 4u.gif
hereja
Viotinola, kaip grazu wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Jau tuoj pirmasis tortadienis tavo pipiro bigsmile.gif , o atrodo, jog taip nesenai tyrinejom testukus, pergyvenom, guodem ir palaikem viena kita rolleyes.gif
Su tuo ir sveikinam 4u.gif clap.gif
Sekmytes jums wub.gif
Viotinola
Malonu pasidalinti gražiais išgyvenimais su kitomis mamomis mirksiukas.gif

Herėja, taip...laikas kaip vėjas...
Prisimenu dažnai tą laukimą, jaudulį ir mūsų plepesiukus. Tavo mergaitės jau tooookios didelės ir gražios bigsmile.gif oro_buckis.gif visoms nuo mudviejų wub.gif Ačiū, kad nepamirštat 4u.gif
freimule
Nuostabi istorija wub.gif gražiai papasakojai. Sveikinam Justuką su artėjančiu gimtadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Viotinola
QUOTE(Ingule20 @ 2008 05 09, 13:07)
Nuostabi istorija  wub.gif  gražiai papasakojai. Sveikinam Justuką su artėjančiu gimtadieniu  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Ačiū smile.gif
Jurgitele.A
Super istorija! thumbup.gif ax.gif Sveikinu ir sekmes augant drinks_cheers.gif
Viotinola
Na štai, atėjo ta diena, kai Justinukas ant torto uždegs pirmąją žvakutę wub.gif
Užauk, sūneli, geru žmogumi 4u.gif
Amiletta
Sveikinam su Tortadieniu. Visko ko -iausio Jums. wub.gif
Viotinola
Ačiū 4u.gif
Edeva
wub.gif super
irisine
nium labai gražu...smagu buvo paskaityt... smile.gif
R03
Labai grazi istorija wub.gif
Viotinola
Ačiū wub.gif Už gražius ir šiltus žodžius 4u.gif
rasasol
QUOTE(Viotinola @ 2008 05 06, 13:43)
O dabar kasdien...kas minutę... jaučiu kaip kūdikis sušildo mano širdį ir meile pamaitina mano sielą...Dabar aš užmiegu sušilusi ir soti...  wub.gif
*

taip ..kasdien tas malonus jausmas wub.gif gražu 4u.gif
Viotinola
QUOTE(rasasol @ 2008 05 19, 16:29)
taip ..kasdien tas malonus jausmas wub.gif gražu 4u.gif
*

Ačiū 4u.gif
GudriLapė
labai grazu 4u.gif
Viotinola
Dovilyte5, ačiū 4u.gif
sonnija
labai grazi istorija biggrin.gif thumbup.gif wub.gif
erikutep
grazu wub.gif
jurguta
Labai šilta istorija. Aukit linksmučiai 4u.gif
Sniegienė
labai grazi istorija wub.gif wub.gif wub.gif ir pabaiga tokia silta ir grazi, kad laukiu nesulaukiu, kada mano mazyte suspaus man pirsta savo mazame delniuke wub.gif
Bertute
4u.gif Labai graži, raminanti istorija wub.gif , aš tikiuosi mums ir praeis viskas taip sklandžiai thumbup.gif
lineva
Labai graži istorija wub.gif
NaiLi
Jetau, kaip gražu wub.gif Senai tokią istoriją skaičiau wub.gif
Viotinola
QUOTE(sonnija @ 2008 06 16, 22:05)
labai grazi istorija biggrin.gif  thumbup.gif  wub.gif
*

QUOTE(erikutep @ 2008 06 18, 13:17)
grazu wub.gif
*

QUOTE(jurguta @ 2008 06 19, 13:50)
Labai šilta istorija. Aukit linksmučiai  4u.gif
*

QUOTE(Bertute @ 2008 06 19, 15:04)
4u.gif Labai graži, raminanti istorija  wub.gif , aš tikiuosi mums ir praeis viskas taip sklandžiai  thumbup.gif
*

QUOTE(lineva @ 2008 06 19, 15:28)
Labai graži istorija wub.gif
*

QUOTE(NaiLi @ 2008 06 19, 16:29)
Jetau, kaip gražu wub.gif  Senai tokią istoriją skaičiau wub.gif
*

Dėkui JUMS visoms už gražius ir šiltus žodžius 4u.gif bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(sonnija @ 2008 06 16, 22:05)
labai grazi istorija biggrin.gif  thumbup.gif  wub.gif
*

QUOTE(Sniegienė @ 2008 06 19, 14:05)
labai grazi istorija  wub.gif  wub.gif  wub.gif  ir pabaiga tokia silta ir grazi, kad laukiu nesulaukiu, kada mano mazyte suspaus man pirsta savo mazame delniuke  wub.gif
*

QUOTE(Bertute @ 2008 06 19, 15:04)
4u.gif Labai graži, raminanti istorija  wub.gif , aš tikiuosi mums ir praeis viskas taip sklandžiai  thumbup.gif
*

Ačiū ir JUMS wub.gif Būtų malonu, kad nepamirštumėte ir pasidalintumėte savo, netrukus įvyksiančiomis istorijomis bigsmile.gif
funnygirl-
labai grazi istorija 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.