Mano pirmokeliui iskilo toks klausimas:mama,o kas yra gejai? Kaip paaiskinti septynmeciui?
Man paciai akys ant kaktos isoko,kai jis to paklause,bet vaikas gi nekurcias,girdi tai televizijoj, tai gatvej. Na bandziau kazka vepent,kad tai vyrai kuriems patinka vyrai. Ir nusukau kalba kita linkme.Manau pradziai uzteks.
QUOTE(feneke @ 2008 05 09, 15:39) Kaip tik pries savaite savo astuonmetei aiskinau sita tema Karsta diena, einame is mokyklos. Lauke prie baru pristoje zmoniu: alu geria, ruko. Einame pro viena bara, musu rajone zinoma, kaip 'geju' baras. Dukra ir paklause, ar cia toks baras kur lankosi tik vyrai Taigi - as jai paaiskinau taip kaip yra: kad ten renkasi vyrai, kurie myli vyrus; arba moterys kurios myli moteris. Pasakiau kad daugelis ju gyvena kaip seima (dukra papilde, kad vaiku tikriausiai neturi), turi savo namus, diena eina i darba, savaitgaliais vaziuoja pas tevus pietu, atostogauja prie juros, t.t.. Pasakiau, kad jie ten renkasi, kad butu lengviau susipazinti su panasiais zmonemis. Kaip koks klubas Pakalbejom ir ta tema tapo nebeidomi, nors pro ta bara einame beveik kas diena Manau, kad svarbiausia neaiskinti detaliu (daugiau negu klausia) ir nesikraipyti faktu.
Atsimenu kad mano būdama pirmokėlė man išaiškino kas tie gėjai - vyras myli vyrą
kas tie gejai tai dar paaiskinciau bet kas tie iklotai kaip isaiskint
QUOTE(tiekto @ 2008 05 10, 09:53) kas tie gejai tai dar paaiskinciau bet kas tie iklotai kaip isaiskint Tada maniskes viska zino O dabar geriausias "bajeris" buvo kai grizta ir sako: as tai ne liesbete, bet myliu Ausrine. Tai bandem aiskintis, kad visokiu rusiu meiliu buna. Tada maze nusijuokia ir atsako, kad ji zino, bet Ausrinei mama neleidzia tokiu zodziu naudoti, tai norejo mane isbandyti QUOTE(#Mia# @ 2008 05 10, 11:17) Tada maniskes viska zino O dabar geriausias "bajeris" buvo kai grizta ir sako: as tai ne liesbete, bet myliu Ausrine. Tai bandem aiskintis, kad visokiu rusiu meiliu buna. Tada maze nusijuokia ir atsako, kad ji zino, bet Ausrinei mama neleidzia tokiu zodziu naudoti, tai norejo mane isbandyti Tau gerai pas Tave dukros, o maniskis tai bernas 7m , isivaizduok pradesiu jam pasakot apie gimdos vidines sieneles QUOTE(#Mia# @ 2008 05 10, 11:17) Tada maniskes viska zino O dabar geriausias "bajeris" buvo kai grizta ir sako: as tai ne liesbete, bet myliu Ausrine. Tai bandem aiskintis, kad visokiu rusiu meiliu buna. Tada maze nusijuokia ir atsako, kad ji zino, bet Ausrinei mama neleidzia tokiu zodziu naudoti, tai norejo mane isbandyti Labai graziai paaiskinai. Papildyta: QUOTE(tiekto @ 2008 05 10, 11:24) Tau gerai pas Tave dukros, o maniskis tai bernas 7m , isivaizduok pradesiu jam pasakot apie gimdos vidines sieneles Jei teisingai paaiskinsi, nieko blogo kad klasiokus apsvies. Zinoma, gal tom klasiokems mama neleidzia naudoti tokiu zodziu kaip 'gimda' ar 'menesines'. Idomu, ar zodis 'gimda' yra blogesnis uz zodi 'lesbiete'?
aš savo dvyniam pasakiau taip:
normalu kai vyras myli moterį, bet būna kartais taip, kad vyrai myli vyrus, o moterys moteris. ir viskas, pasakiau kaip tokie žmonės vadinami, kad jų nelabai mėgsta, nes jie kitokie, kad jie slepiasi dažniausiai, va ir viskas... daugiau klausimų nekilo kolkas.
Kaip sako mano vyras:dauzyt juos reikia, kad maziau butu viesose vietose, tada ir aiskint nebus ka
QUOTE(Egle22 @ 2008 05 10, 11:31) Labai graziai paaiskinai. Papildyta: Jei teisingai paaiskinsi, nieko blogo kad klasiokus apsvies. Zinoma, gal tom klasiokems mama neleidzia naudoti tokiu zodziu kaip 'gimda' ar 'menesines'. Idomu, ar zodis 'gimda' yra blogesnis uz zodi 'lesbiete'? Nei žodis "gimda", nei "lesbietė" nėra blogi. Kiekvienas žodis apibūdina tam tikrą dalyką ir nėra čia ko kabinėtis prie žodžių Papildyta: QUOTE(Rustė @ 2008 05 11, 10:02) aš savo dvyniam pasakiau taip: normalu kai vyras myli moterį, bet būna kartais taip, kad vyrai myli vyrus, o moterys moteris. ir viskas, pasakiau kaip tokie žmonės vadinami, kad jų nelabai mėgsta, nes jie kitokie, kad jie slepiasi dažniausiai, va ir viskas... daugiau klausimų nekilo kolkas. Labai blogai paaiškinot. Normalu būti tiek homoseksualu, tiek heteroseksualu, o jūs vaikui papasakojot taip, kad jis supranto, jog tik heteroseksualu būti normalu. Be to, homoseksualai visai nesislepia, iš kur tokią nesąmonę sumąstėt? Negana to, kad pati apie homoseksualus mažai žinot, tai dar ir vaikų visokių nesąmonių primokysit Papildyta: QUOTE(vavute @ 2010 03 10, 21:32) Man tai būtų gėda su tokiu kvailiu gyvent ir dar kitiems sakyt, kad tokį vyrą turi... QUOTE(peace? @ 2010 03 10, 22:16) vat būtent.būti tokiu NORMALU.būti vat vat tokiu: NENORMALU. Apie tai ir kalbu. Paskui ateina tiems vaikams paauglystė ir pačios mamos cypia prašydamos pagalbos, nes su vaiku nesusitvarko. O ko mokė vaiko ir kaip jį auklėjo, tai pamiršta kažkodėl...paskui išaugs tokie vyrai,visiškai nesuprantantys kitokių žmonių..
Ne taip ir normalu būti gėjumi ar lesbiete. Gamtos yra sutvarkyta, kad vyras mylėtų moterį, o moteris vyrą, be to galėtų susilaukti palikuonių. O mylėjimas tos pačios lyties atstovo yra, mano nuomone, įsikalbitas, arba psichinis nukrypimas. Iš niekur nieko homoseksualiu netampama.
(Toleruoju aš tuos gėjus, bet vistik manau, kad tokiems žmonėms reikia pagalbos). QUOTE(peace? @ 2010 03 11, 11:55) Nes tai yra psichinis nukrypimas. Mylėti niekas nedraudžia, bet kiek daug pavyždžių - berniukas matė kokia mama buvo valdinga prieš tėvą ir išsigando, kad ir žmona tokia bus. Gal todėl jis gėjus? Mes problemas nustumiame tolyn, maždaug, tegu gyvena jie sau, man nemaišo, bet iš tiesų tokiems žmoniems reikia pagalbos. Jūs galvojat, kad gamta sutvarkė, jog būtų heteroseksualai, homoseksualai? Nė velnio! Čia yra žmonių problema. Arba kodėl vyrai gėjai - gal kažkas neišsivystė jiems moters gimdoje? Na sakykim ląstelės kokios. Jie - psichiniai ligoniai nuo gimimo. Aišku, gyventi gali normaliai, bet vis tik yra kitoks. Kaip manot kodėl heteroseksualų daugiau negu homoseksualų? Todėl, kad homoseksualai yra ne tokie kaip visi. QUOTE(Luzmirella @ 2010 03 11, 13:20) na,kiekvienam skirtingai atrodo. man šiuo atveju viskas čia normalu. bet nesiginčysiu,tiesiog nuomonės nesutampa ir tiek man atrodo,kad gamta sutvėrė taip,bet gali būti ir kitaip.pats žmogus renkasi.svarbu jam pačiam gerai,svarbu žmogus jaučiasi gerai.o visa kita jau nebe taip ir svarbu QUOTE(peace? @ 2010 03 11, 13:31) na,kiekvienam skirtingai atrodo. man šiuo atveju viskas čia normalu. bet nesiginčysiu,tiesiog nuomonės nesutampa ir tiek man atrodo,kad gamta sutvėrė taip,bet gali būti ir kitaip.pats žmogus renkasi.svarbu jam pačiam gerai,svarbu žmogus jaučiasi gerai.o visa kita jau nebe taip ir svarbu O man siuo klausimu dar svarbiau, kad homoseksualai nekistu savo gyvenimo ir santykiu ideologijos tretiems asmenims
mokslininkai irode, kad homoseksualumas nera psichinis sutrikimas - o kaip kam atrodo nieko nereiskia. Ju gydyti nereikia.
Musu ir ryt laukia pokalbis, tik ne apie gejus, o lesbietes
QUOTE(Luzmirella @ 2010 03 11, 10:17) Ne taip ir normalu būti gėjumi ar lesbiete. Gamtos yra sutvarkyta, kad vyras mylėtų moterį, o moteris vyrą, be to galėtų susilaukti palikuonių. O mylėjimas tos pačios lyties atstovo yra, mano nuomone, įsikalbitas, arba psichinis nukrypimas. Iš niekur nieko homoseksualiu netampama. Iš ko nusprendėte, kad gamtos sutvarkyta vyrui mylėti moterį ir atvirkščiai? O kaip homoseksualumas tarp gyvūnų? Juk tai egzistuoja ir ne kartą rodyta tiek per lietuviškus TV kanalus, tiek per Discovery ir Animal planet...(Toleruoju aš tuos gėjus, bet vistik manau, kad tokiems žmonėms reikia pagalbos). Jūsų nuomonė apie homoseksualus toli gražu nekvepia toleravimu, tad galite nevadinti savęs tolerantiška asmenybe, nes tolerantiškas žmogus nedrįs atvirai sakyti, kad jis neva toleruoja ir tuo pačiu tuos žmones vadins turinčiais psichinių nukrypimų. Per daug gerai apie save galvojate, pasiskaitykite iš naujo savo komentarą - jūs nesate tolerantiškas žmogus. Papildyta: QUOTE(Awdrute @ 2010 03 11, 13:24) O man siuo klausimu dar svarbiau, kad homoseksualai nekistu savo gyvenimo ir santykiu ideologijos tretiems asmenims O as kiša? Homoseksualai eitynes organizuoja norėdami sulaukti visuomenės dėmesio ir paaiškinti, kas jie tokie. Paradai - jau kas kita - tai tam tikras festivalis ir tokių yra ir heteroseksualams skirtų, pvz. Lotynų Amerikoje. Tik dažniau žmonės įsimena gėjų paradus... Žmonės, jūs patys prisigalvojate, kad homoseksualų teisių gynimas jau yra ideologijos peršimas. Nesąmones prisimąstot dėl per menko supratimo apie homoseksualus. Siūlau daugiau apie tai pasiskaityt.Papildyta: QUOTE(Luzmirella @ 2010 03 11, 12:20) Nes tai yra psichinis nukrypimas. Mylėti niekas nedraudžia, bet kiek daug pavyždžių - berniukas matė kokia mama buvo valdinga prieš tėvą ir išsigando, kad ir žmona tokia bus. Gal todėl jis gėjus? Mes problemas nustumiame tolyn, maždaug, tegu gyvena jie sau, man nemaišo, bet iš tiesų tokiems žmoniems reikia pagalbos. Jūs galvojat, kad gamta sutvarkė, jog būtų heteroseksualai, homoseksualai? Nė velnio! Čia yra žmonių problema. Arba kodėl vyrai gėjai - gal kažkas neišsivystė jiems moters gimdoje? Na sakykim ląstelės kokios. Jie - psichiniai ligoniai nuo gimimo. Aišku, gyventi gali normaliai, bet vis tik yra kitoks. Kaip manot kodėl heteroseksualų daugiau negu homoseksualų? Todėl, kad homoseksualai yra ne tokie kaip visi. Aišku, vaidinkite protingesnę už mokslininkus, kurių teorijos aiškina kitaip
Hmm..įdomi tema.
Reikia gejus ir lesbietes toleruoti,zmones bukit tolerantiski Bet man nepatinka, kad gejai ir lesbietes viesai demonstruoja savo meile QUOTE(Gabriele97 @ 2010 03 13, 14:30) Hmm..įdomi tema. Kaip suprasti "nepatinka, kad gėjai ir lesbietės viešai demonstruoja savo meilę"? O jau kai heteroseksualai viešai bučiuojasi ir glamonėjasi, tai nieko? Taigi praversiu akis ir nuliūdinsiu - jūs tik sakote, kad toleruojate homoseksualus, o iš tikrųjų toleruojate tik maža dalimi.Reikia gejus ir lesbietes toleruoti,zmones bukit tolerantiski Bet man nepatinka, kad gejai ir lesbietes viesai demonstruoja savo meile Nereikia visko taip dramatizuoti ir sureikšminti. Ir nereikia taip paniškai jų bijoti - tai taikytina visiems.
O kodėl jūs pergyvenat, kaip paaiškinti vaikui apie homoseksualus?
|