Mano pipirui 1,8 m. Nuo pat pirmų dienų jam tetis yra viskas. Myli jį be proto, o mama
nu pagal parasyma tai matau, kad taviskis kaip tik ne mamyciukas
o va mano tai kol kas tikras mamyciukas, jam metukai su trupuciuku........ bet anksciau kazkaip vertindavo ir teti labai, o paskutiniu metu, tai tetis pareina jis baisausiai klykauja spygauja, bet nueina iki jo, apsisuka ir pas mane grizta. ir siaip nelabai buna su teciu. anksciau kazkaip su teciu albiau patikdavo pasibuti. tarkim, jeigu bunam namie as ir tetis, tai jis mieliau renkasi mano draugija, kadangi as su juo nuo pat gimimo daugiausia laiko praleidziu, tai gal ir priprato prie manes. o seneliu kadangi neturim, tai palikti igi netuirm kur, taip kad jis kol kas turi tik teti ir mama, aisku dar kazkiek draugu ir tolimu giminaiciu keleta.............. nezinau ka reikes kriksto tevais paimti QUOTE Mano pipirui 1,8 m. Nuo pat pirmų dienų jam tetis yra viskas. Myli jį be proto, o mama Žinoma, su vaikinu būnu namuose aš visą dieną, auklėju irgi dažniausiai aš, atlieku gan nemalonias procedūras (pampersų keitimą, nagučių karpimą) irgi aš. Bet net ir palikus vaikinuką kokiam pusdieniui senelei, jo reakcija nepakinta. Kai tėtis pareina, sūnus bėga prie durų šaukdamas, o kai aš pareinu, nesulaukiu jokios reakcijos , kaip žaidė vaikinas taip ir žaidžia toliau Norėčiau sužinoti, ar vienintelis mano taip elgiasi vaikinas, o gal ir patarimų sulauksiu kokių Tau dar labai laaaabai gerai. Mano merginai 2 m. ir dažniausiai namie skambanti frazė yra "NENIOOOOOOJI MAMOOOOOOS!!!!!!!!", O kitos - "mamai išeiti", "mamai neateiti", "mamai uždaryti langą" (čia jei ji lauke, o aš namie atidarius langą bandau pakalbėti su pvz., močiute). Va teip Dabar pas mus, aišku, ypatinga situacija. Gimus sesytei mergina visus savo neigiamus jausmus nukreipė į mane. Bet ir anksčiau ji buvo tėtės dukrytė. Ką padarysi, gal kokie karminiai ryšiai čia pas juos Manau, tiesiog reikia gyventi, mylėti vaiką ir nereikalauti nieko. Suprask ir palaikyk tą jo meilę tėtei. Nebandyk įsiterpti būtinai. Žinok, vaikas tikrai tave myli, kitaip ir būti negali. Leisk jiems su tėte turėti savus gražius santykius. Ir jūs turėkit, jie bus kitokie, bet vis tiek juk žavūs, nes mamos ir vaiko santykiai ir negali būti kitokie QUOTE(Žiogelis @ 2005 05 06, 21:50) Tau dar labai laaaabai gerai. Mano merginai 2 m. ir dažniausiai namie skambanti frazė yra "NENIOOOOOOJI MAMOOOOOOS!!!!!!!!", O kitos - "mamai išeiti", "mamai neateiti", "mamai uždaryti langą" (čia jei ji lauke, o aš namie atidarius langą bandau pakalbėti su pvz., močiute). Va teip Dabar pas mus, aišku, ypatinga situacija. Gimus sesytei mergina visus savo neigiamus jausmus nukreipė į mane. Bet ir anksčiau ji buvo tėtės dukrytė. Ką padarysi, gal kokie karminiai ryšiai čia pas juos Manau, tiesiog reikia gyventi, mylėti vaiką ir nereikalauti nieko. Suprask ir palaikyk tą jo meilę tėtei. Nebandyk įsiterpti būtinai. Žinok, vaikas tikrai tave myli, kitaip ir būti negali. Leisk jiems su tėte turėti savus gražius santykius. Ir jūs turėkit, jie bus kitokie, bet vis tiek juk žavūs, nes mamos ir vaiko santykiai ir negali būti kitokie Manau tu teisi QUOTE(knielita @ 2005 05 04, 23:33) Mano pipirui 1,8 m. Nuo pat pirmų dienų jam tetis yra viskas. Myli jį be proto, o mama Panašiai ir pas mūs, maniškiam dabar 1.4m, kai palieku su seneliais tik pažiūri, kad išvažiuojam ir viskas, nei verke nei ką, kai parvažiuojam tai ant rankų eina pas tėvelį. Aš su jo būnu visą laiką nuo gimimo, vyras sako, kad jam tiesiog užtenka mano dėmesio, jis žino, kad būsiu visą laiką šalia. Skaičiau, kad vaikai kurių mamos skyria jiems pakankami dėmesio greičiau tampa savarankiškesni, jie auga ir vistosi greičiau nei tie vaikai kuriems truksta mamos ar kitų artimujų dėmesio, nes jie panaudoja savo energiją ne naujiems atradymam, o nuolatinem "zizimui" - dėmesio pritraukimui. Bet aiškų kiekvieno situacija skirtinga.
Aš ir pati giliai širdies kertelėj tikiuosi, kad mano pipirui pilnai pakanka mano rodomo dėmesio. Gal todėl jis taip į mane ir reaguoja
Mano žvirbliukas, tikras mamyčiukas, tėtis taip pat labai reikalingas, kai jonėra tai ypač. Tada prasideda kalbos negalėčiau be tetes gyventi, žinoma ir be mamos. Šeip reikalingi abu vienas vieniems reikalams ir darbams, o kitas kitiems. Labai patinka būti Šeima
Mono sūneliui greit bus trys metukai. Bet jis yra tikras mamyčiukas. Tėvelio jam taip pat reikia, bet jei kas nors nutinka, tai tik mamytė gali nuraminti ir paguosti. Labai mėgsta prisiglausti, apkabinti ir pabučiuoti.
Jūs nelaukite, kol jus vaikas apkabins. Darykite tai pačios jiems. Jie dar mažučiai ir visko mokosi iš mūsų. Kuo daugiau reikia suteikti šilumos, meilės, bučinių, ir kai ateis laikas, jie atsilygins tuo pačiu.
Ot pasiskaičiau apie tuos mamyčiukus ir dar baisiau pasidarė nei prieš tai buvo.Mano ,,bernaičiui,, 9mėn.,bet jau tiek prie manęs priskretęs...Juokais vadinu jį erke,nes neatplėši nuo mamos.Vienu metu buvo toks momentas,kad jei kas norėdavo paimti-nesvarbu kas,tėtė,senelė,pusseserė-klykdavo į mane įsikabinęs lyg jam nežinia ką darytų.Taip ir tąsomės sulipę per dienas.Iš vienos pusės malonu,kai manimi labiausia džiaugiasi,prie manęs ropoja,bet ir vargina baisiai.Laukiu nesulaukiu kada pradės vaikščioti ir susiras įdomeskių žaidimų nei aš.Nors vyresnis irgi panašus buvo,o dabar jam jau8metai,susirado draugų,tačiau manęs jam vis tiek labai reikia.Išeidamas pabučiuoja,apkabina,nugarą pakaso...
QUOTE(virgulia @ 2005 05 19, 09:50) Ot pasiskaičiau apie tuos mamyčiukus ir dar baisiau pasidarė nei prieš tai buvo.Mano ,,bernaičiui,, 9mėn.,bet jau tiek prie manęs priskretęs...Juokais vadinu jį erke,nes neatplėši nuo mamos.Vienu metu buvo toks momentas,kad jei kas norėdavo paimti-nesvarbu kas,tėtė,senelė,pusseserė-klykdavo į mane įsikabinęs lyg jam nežinia ką darytų. Mano tokio amžiaus irgi toks buvo. Pamatysi išaugs. Dabar mano vaikas kaip tik nori kur nors be manęs pabūti, nes jau matyt atsibodau
O kaip aš norėjau, kad mano sūnus mamyčiukas būtų
Tikiuosi, kad jam paaugus viskas pasikeis, juk kažkiek jis turi mylėti ir mamą, kaip manot QUOTE(knielita @ 2005 05 04, 23:33) Mano pipirui 1,8 m. Nuo pat pirmų dienų jam tetis yra viskas. Myli jį be proto, o mama Mūsų jaunėliui - 3,5 metų. Tėtis jau kurį laiką jam pats svarbiausias. Tėtis grįžta - lekia pasitikti žviegdamas, mama grįžo - nepašauksiu pasisveikinti, gali ir neateiti... Buvo net sugalvojęs, kad "tėtis jį pagimdė". Stengiuosi to nesureikšminti, net jeigu mažius "apsipyksta" su tėtuku, visaip raginu jį greičiau taikytis ir nesinaudoju situacija, kad tarp jų įsiterpčiau. Kad tik jie laimingi - ir man gerai. O mažius puikiai žino, kada mama "reikalinga", kai šiaip tai į mane retai ko nors kreipiasi, o va naktį jeigu "peršlampa", tai jau rėkia ne "tėtu-u-u-ukai", o "mamy-y-yte". Taigi, turiu ir aš savo nišą.... Sveikutes , mano vyresnysis galima sakyti ilgą laiką buvo mamyčiukas , kol mažiukas tai nieko , bet vyresnis tai niekam nelinkečiau . Visi vaikai kaip vaikai žaidžia , o jis prie manęs ir prie manęs . QUOTE(vailija @ 2005 05 31, 21:26) Sveikutes , mano vyresnysis galima sakyti ilgą laiką buvo mamyčiukas , kol mažiukas tai nieko , bet vyresnis tai niekam nelinkečiau . Visi vaikai kaip vaikai žaidžia , o jis prie manęs ir prie manęs . Kiek suprantu nera ypatingai gerai kai vaikas mamyciukas arba vien tevelio vaikeliukas
Dukra buvo pati didziausia mamiciuke kol gime brolis, dabar jis yra pats didziausiais mamiciukas, didzioji kazkaip maziau to demesio is manes besulaukdavo tai teko tapti savarankiskesniai ir tuo paciu ne tokiai maminei. Dabar mazasis mamos baisiausiai pavydi seserei, bet nieko padalinu save po lygiai i dvi dalis
Mano dukrytė tikras mamos vaikutis
Kur mama eina, ten ir ji iš paskos ropoja. Būna viena užsižaidžia, nepasebi kai išeinu iš kambario, bet kai pamato, kad viena eina mamytės ieškot
O mano abi mamyčiukės
Mano Kaspariukas kuo toliau tuo labiau darosi mamyciukas, anksciau ji ir mociute nakciai galedavo uzmigdyti, ir tevelis, dabar tiktai as
Na va, o pas mus pagaliau sioks toks luzis ivyko. As pradejau dirbti ir vaikas kartais jau istaria zodi :"mama"
Mano mergina totali mamyčiukė. Su niekuo, nu išskyrus tėtį, nebūna. Tik seneliai paima ant ranku ir rėkia. Pareina pas mane - viskas
QUOTE(virgulia @ 2005 05 19, 08:50) Mano ,,bernaičiui,, 9mėn.,bet jau tiek prie manęs priskretęs...Juokais vadinu jį erke,nes neatplėši nuo mamos.Vienu metu buvo toks momentas,kad jei kas norėdavo paimti-nesvarbu kas,tėtė,senelė,pusseserė-klykdavo į mane įsikabinęs lyg jam nežinia ką darytų. va, va, akurat mano vyras... metinukas. nežinau ką daryt, ėmiausi ieškotis literatūros, galvoju, kad kokios bėdos neįvarius. jam nereik nieko, tik mamos. visada. jei esu patalpoj, nįdomu niekas, tik kada greičiau jį paimsiu. tiesa, išėjau į darbą, bet palaipsniui. pastebėjau, kad kuo daugiau būnu su juo, tuo labiau "prilimpa". saugo, kad nedingčiau? QUOTE(vailija @ 2005 05 31, 21:26) o kaip padaryti, kaip tą stebuklą padaryt???
Skaitau jūsų visų pasisakymus ir man spaudžia širdį, net pati pergyvenu dėl to, kad mano dukrytei (jai beveik 2 metukai) beveik visiškai nereikia tėčio.Net ir prieš tėti nesmagu kartais, matau, kad ir jam sunku su tuo susitaikyti...
O manoji tokia mamytuke, kad baisu daros. Mama, mamyte, mamute... Tetis neidomus
Siandien vaziavom i parduotuve, bet palikau namie pinigine Grizau, atsikvepe... Juokiasi... QUOTE(tauskalyte @ 2005 05 05, 09:31) .............. nezinau ka reikes kriksto tevais paimti rudenį buvome krikšto tėvais tokiam va mamyčiukui Kadangi matau, kaip jis auklėjamas, manau, kad tai tėvų kaltė- vaiko nepažindina su kitais vaikais, neleidžia kitiems imti ant rankų, tai kaip jis gali priprasti prie kitų, jei patys laiko jį pririšę prie sijono... arba kai norėjom paimti per krikštą, pradėjo šaukti, tai puolė mama atėmė vaiką ir sako-oij ateik pas mane, pas svetimus blogai, baisu, ar ne? ateik pas savo mylimiausią mamytę....tai jei pati mama taip sako
Tavo vietoj, nesiimčiau taip drąsiai vertinti, gerai ar blogai kiti vaikus auklėja: savo, kiek suprantu, juk dar neužauginai
Be to, tam, kas nors kiek domėjosi vaiko asmenybės raida, yra aišku, kad būtent 1-1,5m. vaiko prieraišumas prie mamos yra didžiausias. Tai, kad svetima aplinka, svetimi žmonės kelia tokio amžiaus vaikui baimę ar nerimą, irgi normalu... Nėr čia ko stebėtis Tokioj situacijoj stebėčiaus, jei mama ignoruodama vaiko norą būti prie jos, jaustis saugiu, būtų jį atidavusi svetimam (ar mažiau artimam) žmogui
Aš tai nemanau jeigu 1-2 metų vaikas nepaleidžia mamos tai jis užaugs "mamyčiukas". Aš manau mamyčiukais tampa vyresni vaikai nuo perdėtos mamų globos. Buvau vienam baliuky, vaikui 6 m. tai mama kas 5 min. lekia žiūrėti ar nesušilęs, ar nenori gerti, valgyti, ar neliūdna ar gražiai žaidžiai ir t.t, tai va jei taip bus ilgą laiką globojama tai tas vaikas užaugs tikrai mamyčiukas.
maniskei tetis yra viskas... jis maziau bara, dazniau zaidzia ir nekarpo naguciu
Mano dukrytė tai su abiem vienodai elgėsi,nebuvo mamytukė,dabar gal labiau prie tėvelio eina,nes jis viska duoda,nešaukia,o va mažasis tai nuo mamos nei žingsnio,nu bet po truputį jau irgi išauga ta amžiuką savo tokį.Bet buvo sunku,nes palikti niekur negalėdavau net tėveliui,o jis dėl to labai,labai pykdavo
o mano maziulis pasidare tevelio vaikas tecio neori paleisti nei pro kur tik ant kaklo ant keliu visur paskui nors tu ka
Mano mažių irgi galima mamyčiuku vadinti turbūt
QUOTE(Valkirija @ 2006 01 20, 12:59) Mano mažių irgi galima mamyčiuku vadinti turbūt Aš apie savo sūnų lygiai lygiai tą patį parašyčiau
O aš manau,kad tik pirmas vaikas būna mamučiukas.Nes kitam nebelieka tiek laiko,okitas dar darosi savarankiškesnis.Patikėkite mano patirtimi...
Mano sūnelis tikrų tikriausias mamyčiukas
QUOTE(mamaLina @ 2005 12 24, 07:41) O manoji tokia mamytuke, kad baisu daros. Mama, mamyte, mamute... Tetis neidomus Siandien vaziavom i parduotuve, bet palikau namie pinigine Grizau, atsikvepe... Juokiasi... Pas mus taip pat buna, tik jei iseina tetis QUOTE(Valkirija @ 2006 01 20, 12:59) Mano mažių irgi galima mamyčiuku vadinti turbūt Maniskis irgi jautrus vaikinukas. Namuose laksto, duksta, bet kai i svecius uzsukam jis tik salia sedi ir ziuri, veliau pradeda selti, bet turi priprasti prie naujos aplikos. Nuo 2 m. pradejom lankyti lopsiuka. Sunkiai, bet priprato, o po 4 men. atsisake eiti: visa kelia rekdavo, darzeli neidavo i grupe, sededavo ant suolo rubinelej ir laukdavo musu QUOTE(Cole @ 2006 02 01, 08:44) Aš apie savo sūnų lygiai lygiai tą patį parašyčiau Maniškis irgi vėžiukas Knielita, man irgi panašios bėdos, o kaip išsiaiškinai, kad darže kas negerai? Maniškis irgi nenori eiti, prisigalvoja visokių vėjų: atsisako vilktis tuos drabužius su kuriais į darželį ėjo, aiškina, kad nėra vaikų ten, kad miega visi
Maniškė, jeigu aš esu kambaryje, neeis nei pas ką, tik pas mane
Mano mažylė labai prie manęs prisirišus, net mano mama susirupinus. Ant ranku eina pas visus, bet aš vistiek reikalinga. Nežinau kaip klostysis toliau, bet sūnus irgi prie manęs prisirišęs, mes visalaik kartu, nors jis jau renkasi kur labiau apsimoka.
sveikutės,mano mažoji tai tikra mamičiukė kai aš būnu namuose tik su manimi ir tebuna,tėtis tada jai nelabai reikalingas,visada reikalaujasi ant rankų ir nei pas vieną neis jei aš esu. O jei jau buna pas ko nors ant rankų tai akys nukreiptos į mane.
maniskiui, tai kai tetis namie, as esu nereikalinga. valandu valandas gali neprieiti prie manes, tciau kai jo nera arba ka skauda, arba jei nori kad kas apsikabintu, tai jau manes reikia...gal ir gerai kad taip teti myli. nemanau, kad maniski mamyciukas, greiciau tetuciukas
Manau natūralu, kad mažyliai iki metų yra prisirišę prie mamos, ypač jei ji augina vaikutį pati. Tačiau mano pirmasis sūnus buvo be galo prie manęs prisirišęs ir vėliau, paliekamas pas savus žmones ( senelius, sesę ) verkdavo, atrodydavo, kad jį skriaudžia kas. Kai jam buvo 2,5 išėjau dirbt, tai jis net su tete nenoriai pasilikdavo ( saldainis - išpirka būdavo
Manau mamytės turėtų džiaugtis, kad jų vaikiukai- mamyčiukai, juk visa meilė atitenka JOMS!!!
O tai tikrai netruks amžinai.. QUOTE(Raganiute @ 2006 02 24, 15:20) Manau mamytės turėtų džiaugtis, kad jų vaikiukai- mamyčiukai, juk visa meilė atitenka JOMS!!! O tai tikrai netruks amžinai.. taip pritariu kad visa meilė atitenka tik tau,tačiau visą dieną ant rankų taip pat negali laikyti reikia ir valgyti pataisyti ir namus susitvarkyti,o čia eina iš paskos ir verkia reikalaujasi kad paimtumei ant rankų.Beje vaikas turėtų būti truputi savarankiškas,juk nebus visą laiką įsikabinęs į mamos sijoną
Man visai gražu ir miela kai iki kokių 2 metukų vaikai mamynukai auga, bet vėliau jau kažkaip
Bet vis tiek sunku
mano sūnelis taip pat mamičiukas, net pas tėvelį neina
[quote=gebene,2006 02 24, 13:50]
Manau natūralu, kad mažyliai iki metų yra prisirišę prie mamos, ypač jei ji augina vaikutį pati. Tačiau mano pirmasis sūnus buvo be galo prie manęs prisirišęs ir vėliau, paliekamas pas savus žmones ( senelius, sesę ) verkdavo, atrodydavo, kad jį skriaudžia kas. Vat, vat pažįstamas jausmas- niekur vienas nenori pasilikti. Kartais net baisu darosi, kaip jį į darželį vesti reikės.
Sūnus tai kaip čia pasakius,nelabai ilgisi jei kur išeina ar ką.Praeitą savaitę teko ligoninėj atsidurti su loringitu tai aš negalėjau,nes maitinu mažylę.Tai gulėjo su močiute.Ir kuo puikiausiai.O va mažoji,tai nelabai paleidžia net į kitą kambarį manęs.
ko gero dabar dukrytei toks amzius - metukai su trupuciu... dar po ligonines... nuo mamytes nei zingsnio... su visais zaidzia draugauja bet mama turi fonuoti kazkur, kad uzmetus aki ja visada matytu, jei ne - bega ieskot...
norisi ir be vaikiuko kur islekt, bet kad pas nieka nelieka anksciau lengviau budavo, kam palikt.. ka darot tokiais atvejais... - pabaliavot ar siaip kur norisi, bet mazoji nesutinka pasakyt "ate" nors trumpam.... palikt klykiancia ir tiketis, kad nurims? ar aukoti save... kaip elgetes tokiais atvejais?
mano ne tik mayciukas, bet dar ir tetyciukas
|