Visi po viena raide pakeicia arba, kaip siuo atveju, nuima
Dabar daug tokiu kaip: Kajus, Tajus, Ajus...
Visi po viena raide pakeicia arba, kaip siuo atveju, nuima
man tai
nei šis nei tas. visi tie kajai, majai ir popajai negražu, o šis dar ir kažkoks nebaigtas
idomiai vardas. Bet kaip saukti ajau...
Kam kurti tai, ko ir taip yra apsciai???
O jeigu ir sugalvojai, tai tavo kurinys negrazus Gal geriau koki vardyna pavartyk, jei leliuko laukiesi
o man ir labai grazus vardas Ajus. mes zadam savo berniukui toki duot kai gims ir nemanau, kad cia ne vardas, o raidziu kratinys ar panasiai.
QUOTE(vaic2007 @ 2009 03 10, 21:04) o man ir labai grazus vardas Ajus. mes zadam savo berniukui toki duot kai gims ir nemanau, kad cia ne vardas, o raidziu kratinys ar panasiai. Nepykit, bet man laba nepatinka kai vaikuciams duoda vardeliu pagal mada. Viskas prasidejo nuo Kajaus, paskui pasipyle. Kajus, MAjus, Tajus, Ajus...
Na man tai tikrai nepatinka, rimtai atrodo, kad vienos raidės trūksta.
Duokit tam vakuiciui paprastesnį vardą, nes po to tyčiosis mokykloj ir galėsit guost tada Perskaičius pirmiausiai į galva šovė mintis - Kajus , tik va kur "K" raidė pasimetė Suprantama, kad norisi jog vaikelio vardas būtų retesnis, bet..gal paieškokite kokį kitą variantą
man nelabai, kazkaip atrodo kaip nenugirstas Kajus
Neišbaigtas
Sinsilai,suniui ar ziurkenui toks vardas gal ir nieko,nu bet vaikui
Nepatinka
mes ir galvojom det si varda. visiem juk patik negali, as negaliu patiket kaip tevai deda vardus kaip dileta ir pan. bet siaip labiau noretusi lietuvisko grazaus vardo, kajus skamba graziau, bet va kad dabar tas kajus ant bangos, per daug daznas..
neeeee
Neisbaigtas... prasosi K raides... Kajus
O man visai gražus
Negirdetas,bet visai neblogai skamba
Mano sunaus-sviesaus grazaus berniuko vardas Ajus. Ir labai mums grazus vardas.
Labai nepatinka
Man visai nieko
Mano pazistama dave varda suniu Ajus.Is pradziu man buvo keistas vardas,negirdetas,bet dabar jau pripratau.
Kazkoks be pradzios,tik pabaiga...
neisbaigtas
Pazistamas suniui toki varda dave.(jei kalaite - Aja) Jis regis ir sunu vardyne yra. Jei jau tokiais nesamoningais vardais vadinsim zmones, tai nenustebkim, kad jusu sunaus ar dukters vardu gatvej kazkas kvies savo augintini. Negaliu uzmirst Bertos - mielos bokseres ir merginos, su kuria teko susipazinti kursuose. kazkaip truputi net sokiravo
"pakankamai vyriškai"
su vyriskumu sis vardas neturi nieko bendra, nera nei skambesio nei svorio. su mada - tikrai taip! busite su sunum labai madingi uzplauke ant ROJU, KAJU, MAJU, LEJU, MEJU, TEJU bangos! tai va ir klausimas tada - buti is tikruju kokiems - vyriskiems ar madingiems??!!!
idomu visi sitie zinovai kaip savo vaikus vadina
Papildyta: QUOTE(euforbija @ 2009 08 03, 15:25) "pakankamai vyriškai" su vyriskumu sis vardas neturi nieko bendra, nera nei skambesio nei svorio. su mada - tikrai taip! busite su sunum labai madingi uzplauke ant ROJU, KAJU, MAJU, LEJU, MEJU, TEJU bangos! tai va ir klausimas tada - buti is tikruju kokiems - vyriskiems ar madingiems??!!! o kuom blogas vardas Kajus? normalus sventas vardas...duokit pavyzdiu kurie jusu manymu vardai vyriski ir nemadingi? man tik idomu http://www.viskaskrikstynoms.lt/sventi-vardai QUOTE(l'eau @ 2009 08 05, 10:00) * taaip.. didžiausios nesąmonės pasakomos rimtu veidu ** tuo, kad ajus - bereikšmis išgalvotas vardas, o anie - ne *** taip ir darykit tai anuos vardus ir kazkas isgalvojo tik daug ankscviau nei aju, isgalvojo ir reiksme, galim ir ajui reiksme isgalvot. galima pasakyt -grazu ar ne, bet kam pult ir zmones vadint neispruseliais vien del vardo, aiksu nekalbus apie esamas isimtis.... galima gincytis iki nukritimo, bet manau kiekvieno asmeninis reikalas kaip vadint savo vaika, aisku proto ribose. QUOTE(gresa @ 2009 08 05, 15:15) tai anuos vardus ir kazkas isgalvojo tik daug ankscviau nei aju, isgalvojo ir reiksme, galim ir ajui reiksme isgalvot. taaaaaip.. didžiausios nesąmonės pasakomos rimtu veidu o kad nebereikėtų to sakyti rimtu veidų - nei šie vardai, nei juolab jų reikšmė nėra išgalvoti. tai seni lotyniški žodžiai, virtę vardais. galima ajui išgalvot, bet tai taip ir liks bereikšmiu išgalvotu vardu. QUOTE(gresa @ 2009 08 05, 15:15) tai anuos vardus ir kazkas isgalvojo tik daug ankscviau nei aju, isgalvojo ir reiksme, galim ir ajui reiksme isgalvot. galima pasakyt -grazu ar ne, bet kam pult ir zmones vadint neispruseliais vien del vardo, aiksu nekalbus apie esamas isimtis.... galima gincytis iki nukritimo, bet manau kiekvieno asmeninis reikalas kaip vadint savo vaika, aisku proto ribose. Prašom, galit sugalvot. Parašykit mokslinį straipsnį šia tema, pasirūpinkit, kad vardas būtų įtrauktas į vardynus. kad žmonės, studijuodami mokslinę literatūrą, galėtų sužinoti apie šio vardo kilmę ir reikšmę. Susidaro toks įspūdis, kad žmonės baigę universtitetus, studijavę filologiją, yra nieko neišmanantys apie vardus, o va mamytė, sugalvojusi, kad žodis gali būti vardu, yra neginčyjamai teisi. Pasakykit jūs man, kodėl galvojate, kad Ajus yra vardas? Pagrįskite, įrodykite. P.S. aš nesu filologė. QUOTE(mėnulis @ 2009 08 05, 16:18) Pasakykit jūs man, kodėl galvojate, kad Ajus yra vardas? Pagrįskite, įrodykite. iš tiesų pastaruoju metu manoma kad bet koks žodis ar raidžių kratinys kuriuo pavadinamas vaikas tampa vardu
Mano drauge norejo suneli pavadinti Ajus arba Kajus, man asmeniskai Kajus labiau patinka
nei sis , nei tas
http://lt.wikipedia.org/wiki/Ajus
Ajus (rus. Ай, baškir. Әй) upė Rusijoje, Čeliabinsko srityje ir Baškortostane; Ufos kairysis intakas. Prasideda Kliukvenojos pelkėje Pietų Urale. Aukštupyje teka į šiaurės vakarus, už Zlatousto suka į vakarus ir vingiuoja per kalnus. Žemupyje teka Ufos plynaukšte, šiaurės vakarų kryptimi. Įteka į Ufą 392 km nuo jos žiočių. Užšalusi nuo gruodžio pradžios iki gegužės pradžios. Didžiausi intakai: Kusa, Did. Arša, Kigis, Did. Ikas (dešinieji), Did. Satka, Lemazai, Meleksas (kairieji). QUOTE(negara @ 2009 08 07, 11:45) http://lt.wikipedia.org/wiki/Ajus Ajus (rus. Ай, baškir. Әй) upė Rusijoje, Čeliabinsko srityje ir Baškortostane; Ufos kairysis intakas. Prasideda Kliukvenojos pelkėje Pietų Urale. Aukštupyje teka į šiaurės vakarus, už Zlatousto suka į vakarus ir vingiuoja per kalnus. Žemupyje teka Ufos plynaukšte, šiaurės vakarų kryptimi. Įteka į Ufą 392 km nuo jos žiočių. Užšalusi nuo gruodžio pradžios iki gegužės pradžios. Didžiausi intakai: Kusa, Did. Arša, Kigis, Did. Ikas (dešinieji), Did. Satka, Lemazai, Meleksas (kairieji). Vat tau ir bereiksmis vardas...
O man visai nieko sis vardas. Dabar visokiu nesamoningu prigalvoja, sitas nors skamba graziai
Ajus gražu, o dar gražiau man Aja
Nu mamytes, nebukit tokios kategoriskos ir gerbkit kitu nuomone. Jeigu kazkam grazus vardas Ajus, tai pirmyn. Mes au vyru rinkdami vaikui varda prisiklausem visko, bet neklausem nei tevu, nei mociuciu, nei kaimynu nuomones.
Kadangi temos pavadinime klausiama kaip vardas, tai pasakysiu, kad man tai nesamoningas
Manau, painiosis ateity šnekamojoje kalboje
nepykit visos pasisakiusios, bet skaičiau šia tema ir siutas paėmė
|