ak mamos labai laukiu jusu patarimu ir patirties  gal kam panasiai buvo sunui 2metai,nuo kokiu pusantru bijo kitu vaiko,nors visada privenge nors jaunesnius ir pusbroliuka labai myli ir megsta.as ji dar auginu pati namie,bet nors karta per savaite tikrai bendrauja su kitais vaikais... tik tas bendravimas toks ,kad puse laiko tempia mane iseit ar i kita kambari jai koks vaikas prieina paimt zaisla,jis iskart atiduoda,jai jam trenktu jis tikrai atgal netrenktu ir del zaislo nekovotu,nors jis ir jo visu draugu panasaus amziaus vaikai kovoja del zaislu ... suaugusiu kaip kada is pradziu susigesta ,o po to gerai.tik va vaiku ne o rugpjuti reiks jau vest i darzeli,labai bijau kad ten bus pastoviai nuskriaustas ir bijos kur kamputi ka patartumet,gal nevest dar,isgaleciau aukle samdyt,bet gal dar blogiau butu Papildyta:beje nepagalvokit ,kad jis visada toks ramus namie jis nenustygstantis vietoje,neklauzada tik va prie vaiku,sedi kur viens atskirai ir zaidzia ir mane pastoviai tempia lauk
Sidabrinė
2008 05 11, 16:14
Manau reikia jum kur kieme pasivaiksciot daugiau kur yra vaiku ar kokiam parke.O darzeli vaikas gali pasikeisti 100 procentu,ypac kai nebus salia mamos  O sako kad darzely vaikas greiciau pripranta kuo mazesnis Sekmes jums
VyresniojiSesyte
2008 05 11, 18:33
QUOTE(Sandruliukas @ 2008 05 11, 18:14) Manau reikia jum kur kieme pasivaiksciot daugiau kur yra vaiku ar kokiam parke.O darzeli vaikas gali pasikeisti 100 procentu,ypac kai nebus salia mamos  O sako kad darzely vaikas greiciau pripranta kuo mazesnis Sekmes jums  pritariu.... beja juk vaikas yra per daug priprates prie mamos... reik daugiau leist zaist su vaikais... isdrases veliau, per kazkuri laika peraugs ta nedrasuma.... sekmytes jum darzelyje  viskas bus gerai, svarbiausia pati nebijok ir ji drasink
QUOTE(VyresniojiSesyte @ 2008 05 11, 20:33) pritariu.... beja juk vaikas yra per daug priprates prie mamos... reik daugiau leist zaist su vaikais... isdrases veliau, per kazkuri laika peraugs ta nedrasuma.... sekmytes jum darzelyje  viskas bus gerai, svarbiausia pati nebijok ir ji drasink  zinokit i parkus kai geras oras vaziuojam kasdien,daznai darom mamu susiburimus ,tik jis zaidzia kur nuosaliai vienas,arba mane tempia vis toliau nu bandysim eit stengsimes,tikiuos pripras ir pritaps
Kristtute
2008 05 11, 19:33
QUOTE(Anota @ 2008 05 11, 15:53) nors jaunesnius ir pusbroliuka labai myli ir megsta.as ji dar auginu pati namie,bet nors karta per savaite tikrai bendrauja su kitais vaikais... Na kartą per savaitę dviejų metų vaikui bendraut su kitais vaikais tai tikrai mažoka. Man toks vaizdas, kad jis tiesiog visur ir visada būna kartu su jumis... Tiesiog tapo per daug prisirišęs ir priklausomams nuo jūsų.... Reikėtų pradėt jį dažniau palikinėt seneliams ar draugei kokiai, kuri turi panašaus amžiaus vaikiuką... Nors valandai... Nes yra pas sūnų darželyje toks berniukas... Kuris beja jau gerokai virš trijų metų, o nuo mamos sijono nė per žingsnį  Net ir auklėtojos sako, kad per daug globėjiškai vaikas auklėjamas. Mama palikdama vaiką darželyje, pati apsiverkia, tai ko iš vaiko galima norėt? Tas irgi iš paskos dūdas paleidžia  Rūbinėj besirengiant, vienas vaikiukas stumtelėjo tą berniuką, tas aišku į ašaras iškart, mama tuoj puolė gint saviškį, vietoj to, kad paliktų vaikams patiems išsiaiškint.... Vienu žodžiu  Tai kaip vaikas gali išmokt bendraut ir apsigint? Jūs aišku nesupykit, bet manau, kad čia atitinkamo auklėjimo pasekmės....
giedre78
2008 05 11, 19:59
mums panasi situacija buvo,iki 2metu jis visai nebendravo su vaikais,jis budavo prilipes prie manes,bet pacia pirma diena darzely jautes kuo puikiausiai, palikau ir neverke visai.Kai mamos salia ner,tai jie visai kitaip ir elgias.Manau reiktu leist i darzeli,o nesamdyt aukles.
QUOTE(Kristtute @ 2008 05 11, 21:33) Na kartą per savaitę dviejų metų vaikui bendraut su kitais vaikais tai tikrai mažoka. Man toks vaizdas, kad jis tiesiog visur ir visada būna kartu su jumis... Tiesiog tapo per daug prisirišęs ir priklausomams nuo jūsų.... Reikėtų pradėt jį dažniau palikinėt seneliams ar draugei kokiai, kuri turi panašaus amžiaus vaikiuką... Nors valandai... Nes yra pas sūnų darželyje toks berniukas... Kuris beja jau gerokai virš trijų metų, o nuo mamos sijono nė per žingsnį  Net ir auklėtojos sako, kad per daug globėjiškai vaikas auklėjamas. Mama palikdama vaiką darželyje, pati apsiverkia, tai ko iš vaiko galima norėt? Tas irgi iš paskos dūdas paleidžia  Rūbinėj besirengiant, vienas vaikiukas stumtelėjo tą berniuką, tas aišku į ašaras iškart, mama tuoj puolė gint saviškį, vietoj to, kad paliktų vaikams patiems išsiaiškint.... Vienu žodžiu  Tai kaip vaikas gali išmokt bendraut ir apsigint? Jūs aišku nesupykit, bet manau, kad čia atitinkamo auklėjimo pasekmės.... ne tikrai nepykstu gal kazkur yra ir kokia auginimo kalida  .. zinokit taip tai jis nera mamyciukas ,ir seneliam palieku kartais ir nakciai ir puseseriai ji turi vaikiuka irgi ..ir nieko tik rankute pamoja ir ate pasako o ir kai vyras laisvas labai daug laiko su juo praleidziu,o as einu ar i pardes ar taip kur,tikrai nera kad jis tik su manim ir manim bandysim eit .... Papildyta:QUOTE(giedre78 @ 2008 05 11, 21:59) mums panasi situacija buvo,iki 2metu jis visai nebendravo su vaikais,jis budavo prilipes prie manes,bet pacia pirma diena darzely jautes kuo puikiausiai, palikau ir neverke visai.Kai mamos salia ner,tai jie visai kitaip ir elgias.Manau reiktu leist i darzeli,o nesamdyt aukles. ak ,kad mum taip pasisektu
QUOTE(Anota @ 2008 05 11, 14:53) ak mamos labai laukiu jusu patarimu ir patirties  gal kam panasiai buvo sunui 2metai,nuo kokiu pusantru bijo kitu vaiko,nors visada privenge nors jaunesnius ir pusbroliuka labai myli ir megsta.as ji dar auginu pati namie,bet nors karta per savaite tikrai bendrauja su kitais vaikais... tik tas bendravimas toks ,kad puse laiko tempia mane iseit ar i kita kambari jai koks vaikas prieina paimt zaisla,jis iskart atiduoda,jai jam trenktu jis tikrai atgal netrenktu ir del zaislo nekovotu,nors jis ir jo visu draugu panasaus amziaus vaikai kovoja del zaislu ... suaugusiu kaip kada is pradziu susigesta ,o po to gerai.tik va vaiku ne o rugpjuti reiks jau vest i darzeli,labai bijau kad ten bus pastoviai nuskriaustas ir bijos kur kamputi ka patartumet,gal nevest dar,isgaleciau aukle samdyt,bet gal dar blogiau butu Papildyta:beje nepagalvokit ,kad jis visada toks ramus namie jis nenustygstantis vietoje,neklauzada tik va prie vaiku,sedi kur viens atskirai ir zaidzia ir mane pastoviai tempia lauk  Nenusimink ir nusiramink  Pirmas dieneles vaikas pabus stebetoju, apsipras su aplinka, o veliau viskas bus ok. Mano vyresnelis, stebetoju isbuvo menesi, kol apsiprato-labai ramus vaikas buvo. Jaunelis, judrus, padykes, kalbeti nemokejo, tik savarankiskai valgyti mokejo, su sauskelnemis(mazas zmogutis)- bet ir sedejo kamputyje kokias pora savaiteliu ir stebejo aplinka.Dabar viskas gerai, klausia ar eisime i darzeli, kas vakara Savo mazaji kai vesi i lopsi idek jam miela zaisliuka, kad jam primintu namus.Manau viskas bus gerai, cia tik mes mamos jaudinames.
dangausvaivorykste
2008 05 20, 13:14
Oi mamytes o as turiu panasiasituacija bet tik tiek kad mano bernuzelis nelabai prisileidzia svetimu suaugusiu zmoniu,tad labai idomu kaip jis tam darzelyje prie aukletojos,auklytes pripras nes baisu darosi pagalvoti o i darziuka einame jau nuo birzelio 02dienos,,,,gal kam buvo taip?Tai kaip jusu vaikuciai priprato darzeliuose?
o as noriu pasigirt si savitgali abi dienas praleidom sveciuose kur buvo vaikiuku 3 ir ju jis anksciau vengdavo. ir ka sikart nei is kambario mane tempe,ir biski su vaikuciais kartu zaide zinoma dar kazkiek privenge ,bet buvo jau ir darzelio perdaug nebijosiu,gal jam ten ir nebus taip sunku kaip isivaizdavau gal jam toks periodas buvo kai vaiku bijojo. zodziu esu baisiai patenkinta
Nematau cia nei auklejimo klaidu(kaip kazkuri mama rase),nei per daug globejiskumo(juk vaikas isties dar mazas,kad daznai,kam nors palikineti),manau vaiko charakteris,budas ramesnis,nesvarbu,kad namie nutrukes laksto,yra vaikuciu,kurie darzelyje ar su kitais vaikais dazniau buna stebetojais,nelabai kovojantys uz savo zaisliukus ar teises. Anota labai dziaugiuosi uz pazanga
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 05 20, 16:50) Nematau cia nei auklejimo klaidu(kaip kazkuri mama rase),nei per daug globejiskumo(juk vaikas isties dar mazas,kad daznai,kam nors palikineti),manau vaiko charakteris,budas ramesnis,nesvarbu,kad namie nutrukes laksto,yra vaikuciu,kurie darzelyje ar su kitais vaikais dazniau buna stebetojais,nelabai kovojantys uz savo zaisliukus ar teises. Anota labai dziaugiuosi uz pazanga  aciu
O pas mus tokia problemėlė, kad sūnus darželyje su vaikais beveik nebendrauja, o tik su auklėtojom ar vienas. Jam jau sausį bus trys metai, tai nemanau, kad jau toks mažiukas yra, nors jauniausias grupėje. Tiesa, nuo rugsėjo pradėjo eiti į didesnių vaikų grupę, tai vis dar tikiuosi, kad pratinasi. Kartais pagalvoju, kad gal ir mes kokią klaidą auklėjime darome, jei vaikų nedrįsta.
Tokia pati situacija musu namuose (skaitau kaip savaja). Vaikas savo aplinkoj energingas padauziukas, bet paniskai bijo bendraamziu. Nera prisirises prie manes, daznai paliekam seneliams. Nera labai baikstus su pazystamais vaikais, bet didelio entuziasmo ar noro pastovet uz save nera. Nerimauju del darziuko, uz pusmecio bandysiu leisti. Nezinau kodel taip yra, ar buvo isgazdintas (pamenu pora situaciju, kuomet tikrai samoningai buvo gazdintas) ar gilesnes cia psichologines problemos. Gal yra daugiau mamyciu su tokia problema, ka daryti? Suaugusiu zmoniu baimes visiskai nera.
QUOTE(evja @ 2010 03 05, 17:53) Tokia pati situacija musu namuose (skaitau kaip savaja). Vaikas savo aplinkoj energingas padauziukas, bet paniskai bijo bendraamziu. Nera prisirises prie manes, daznai paliekam seneliams. Nera labai baikstus su pazystamais vaikais, bet didelio entuziasmo ar noro pastovet uz save nera. Nerimauju del darziuko, uz pusmecio bandysiu leisti. Nezinau kodel taip yra, ar buvo isgazdintas (pamenu pora situaciju, kuomet tikrai samoningai buvo gazdintas) ar gilesnes cia psichologines problemos. Gal yra daugiau mamyciu su tokia problema, ka daryti? Suaugusiu zmoniu baimes visiskai nera. O kodėl manote, kad jis paniškai bijo? Gal jam tiesiog nesinori su jais bendrauti? Gal toks periodas, kai labiau norisi/įdomu bendrauti su mama? Tikrai nemanau, kad čia kažkokios psichologinės problemos  nesigąsdinkite taip iš anksto, tiesiog bandykite jį leisti į darželį, o tada spręskite ar jis sugeba pastovėti už save ar ne
Tunalia
2010 04 10, 22:44
Mano panele taip pat vengia savo bendraamziu, nenori su jais zaisti, nesupranta kodel ja pvz. stumia ar atima zaislus, nes pati to nedaro, uz zaislus nekovoja. Labiau megsta bendrauti su suaugusiais ir vyresniais vaikais. Nuo 7 men. lankom muzikos pamokeles, turim daug draugu panasaus amziaus, be problemu pasileka su mano sese ir seneliais, tai kad nemanau, kad tai del didelio prisirisimo prie mamos, ar kazkokios auklejimo klaidos (nors ka gali zinoti)  Tiesiog visi vaikai skirtingi... Taip pat kaip ir kitos mamytes pergyvenu del darzelio, eisim nuo rugsejaus. Manau labai daug kas priklausys nuo aukletojos. Noretusi isgirsti mamyciu nuomoniu ir patarymu, kurios susidure su panasiom problemom, ir idomu kaip temos autorei sekasi?
Juostelė
2010 06 18, 16:09
Net palengvėjo radus tokią temą, nes mano vaikas irgi panašus. Iki darželio liko 3 mėn, o jis visai nemėgsta vaikų. Nėra visiškas mamyčiukas - lieka ir su seneliais, ir su tėčiu liko savaitei vieni, be jokių ašarų. Kiti suaugusieji iš pradžių irgi baugina, bet po kurio laiko pripranta ir žaidžia (greičiau pripranta prie vyr.giminės atstovų, įtariu, kad įvairios tetulytės per anksti ir per daug kalbina iškart, o vyrai ne taip kreipia dėmesį ir jis pats apsipranta greičiau ir jau būna pasiruošęs bendraut). Bet visai nenori žaisti su vaikais. Geriausiu atveju stebi ir jei kas nepatinka (pvz., jei lauke ima kas nors jo daiktus), tai zirzia, bet nieko nedaro. Lauke nedomina jokia žaidimų aikštelių veikla (nori tik eiti prie mašinų ir rodyti įvairias dalis, o aš turiu vardinti kas ten), jei ten stabteliu, tai priėjęs mane tempia, kad jau einam. Patalpose tiesiog vengia vaikų. Aš matau, kad jam nepatinka, kai kiti vaikai prieina arti, kai liečia jį, bet jis pats nesigina, nebėga, tiesiog zirzdamas traukiasi po truputį. Kol buvo mažesnis kiti vaikai buvo kaip "žaislai", t.y. pažiūrėt, pačiupinėt, paimt kokį sausainį iš kito. Ir tikrai nepamenu jokios situacijos, kad būtų išgąsdintas. Neįsivaizduoju, kaip darželyje jam seksis. Įdomu, kaip sekasi prieš tai rašiusių mamų vaikams
1000inis
2010 09 13, 09:30
nors ir sena, bet gera tema  daugeliu atveju baime vaikams- teveliu nuopelnas (nesamoningas, daznai darant vaikui gero)
|
|