Nuo gimimo iki 6 menesiu. Kai tik pradejo sedet iskart persedom i didesne, nes toje mazoje vis riesdavos i prieki, nebenoredavo but pusau gulomis.
Sveiki, permeciau pasisakymus mamyciu, bet kazkaip nelabai radau konkreciu modeliuku. Gal kas daugiau susidure ir gali apibendrint, kokios firmos kedutes yra erdviausios. Vasara gimusiam leliui, ziema reikes i ja ir su kombinezonu kazkaip itilpt
Naudojau nuo gimimo iki 5mėn.
pirmas sėdėjo iki 12 mėnesių, mažulis iki 13 mėnesių, kaip tik vakar pakeitėme. tai tik dairosi, tik žvalgosi - įdomu kitu kampu viską matyti
Mes naudojom iki 9 mėnesiukų, vėliau papraščiausiai subiniukas nebetilpo
QUOTE(hitohana @ 2010 05 03, 20:03) pegperego. matai, ir mano berniukas smulkus - sveria apie 10 kg. kojytės jau išlįsdavo iš kėdutės, paskutinį mėnesį nelabai gal jau patogu buvo. o pirmas vaikas irgi smulkus, iki metų jis evenflo kėdutėje važinėjo.
Mes dar naudojam,bet jau ankstoka-ieskosimes kitos...nuo 9kg..Mum 5men.10d....bet vyrukas beveik 9kg.ir labai reiskia pretenzijas pasodinamas i ja
Mes naudojom iki 8 mėn ir dar būtų ne vieną mėnesiuką tilpusi, bet pradėjo verkti, važiuodama mašina. Girdėjau, kad, kai vaikai jau sėdi didesnėje kėdutėje, dažnai nurimsta, nes gali daugiau matyti per langą. Bet mums tai nepadėjo...
naudojom iki 8,5men..butu dar tilpus, nes maniske labai smulkute..bet jau ropstesi is tos kedes, sedosi..dabar vaziuoja daug ramiau..
musu emmaljunga first class 0-13 kg. mano mazoji sveria nepilnus 9 kg, 9,5 men. telpa dar, nes reguliuojasi galvugalio aukstis ir siaip, telpa. bet jau po biski dairomes tos didesnes, nors dar veziosim sioje, labai patogu, ant remo uzsimeti miegancia ir su vezimu vaziuoji
mes turim peg perego primo viagio, tai jau 10 menesiu, dar vietos yra. iki metu tikrai tilptu, bet jau pries kelias dienas nauja nusipirkau, tai ruosiames persesti. o kaimyne irgi pirko peg pergo, bet komplekte su vezimuku, tai paaiskejo, kad jos mazesne, nors pavadinimas tas pats. ji savo vaika i maniske idejo - laisvai telpa. o as atskirai kedute buvau pirkusi.
dar pastebejau ,kad kai kurios kedutes gulstesnes, tai ten naujagimi fainiau aisku deti, bet tai nuo kokiu triju-keturiu menesiu jie paskui pradeda priestarauti pries tokia padeti, o kitos, kaip peg perego tokios biski statesnes, tai ir sedi uz tai normaliai.
Mes irgi turejom peg perego primo viagio
naudojom nuo gimimo iki kokiu metuku ir net triju men .. tik va kai nusipirkom jau ta antra lygio..kur ziuri i prieki..sedejimas visai pasikeite..mergina kuo puikiausiai sedi viena gale.. o pries tai man reikejo shalia sedet.. QUOTE(Zivilka @ 2010 07 02, 20:07) mes turim peg perego primo viagio, tai jau 10 menesiu, dar vietos yra. iki metu tikrai tilptu, bet jau pries kelias dienas nauja nusipirkau, tai ruosiames persesti. o kaimyne irgi pirko peg pergo, bet komplekte su vezimuku, tai paaiskejo, kad jos mazesne, nors pavadinimas tas pats. ji savo vaika i maniske idejo - laisvai telpa. o as atskirai kedute buvau pirkusi. dar pastebejau ,kad kai kurios kedutes gulstesnes, tai ten naujagimi fainiau aisku deti, bet tai nuo kokiu triju-keturiu menesiu jie paskui pradeda priestarauti pries tokia padeti, o kitos, kaip peg perego tokios biski statesnes, tai ir sedi uz tai normaliai.
Maniskis tokioje sedejo iki 9 men. Nors dar kaip ir tilpo, ale gaila vaiko buvo gulsciom laikyt, nupirkom veliau 9-18 kg
Norėjau pasiklausti ar tos automobilinės kėdutės kūdikiams nuo 0 iki 13 kg tikrai tinka tik gimusiems kūdikiams? Aš čia patirties neturiu, tai kai pažiūriu į tą kėdutę kažkaip man įtartina guldyti į ją tik ką gimusį kūdikį. Ar kas naudojote nuo pat gimimo?
QUOTE(Rasaule @ 2010 07 07, 12:22) Norėjau pasiklausti ar tos automobilinės kėdutės kūdikiams nuo 0 iki 13 kg tikrai tinka tik gimusiems kūdikiams? Aš čia patirties neturiu, tai kai pažiūriu į tą kėdutę kažkaip man įtartina guldyti į ją tik ką gimusį kūdikį. Ar kas naudojote nuo pat gimimo? jos skirtos naudoti nuo gimimo, nesugalvokit tik vaiko ant ranku vezt QUOTE(atcik @ 2010 07 04, 12:36) Mes irgi turejom peg perego primo viagio naudojom nuo gimimo iki kokiu metuku ir net triju men .. tik va kai nusipirkom jau ta antra lygio..kur ziuri i prieki..sedejimas visai pasikeite..mergina kuo puikiausiai sedi viena gale.. o pries tai man reikejo shalia sedet.. pas mane irgi peg perego primo viaggio tri fix beje. Be pado... bet jaučiu teks isigyt, nes ne visuose automobiliuose užtenka diržo ilgio patogiai prisegti kėdutę. Mat savo neturim
mes naudojome mamas&papas nuo 0-13kg. naudojome nuo gimimo iki 6 men. veliau teko keisti nes mazajai pasidare nepatogu
QUOTE(Rasaule @ 2010 07 10, 05:29) Na nemąsčiau vešti ant rankų Na tik gimusį kūdikėlį nerekomenduojama ilgai kažkur joje vežti. BEt ir tos kėdutės yra skirtingų padėčių. Vienos labiau gulimos kitos mažiau QUOTE(Rasaule @ 2010 07 10, 06:29) Na nemąsčiau vešti ant rankų mes pacioj pradzioj pededavom dar sulankstyta vystykla ar ranksluostuka, tada tas ilinkis nebudavo toks didelis ir vaikiukas toks neikrites guledavo
Naudojom nuo gimimo, kaip ir priklauso. Net minciu nebuvo kazkaip kitaip vezti. Juk kalbama apie vaiko sauguma! O isaugom gal koki 9men. Tada jau atsisedom i antraja kedute, kurioje ir dabar dar vazinejam. Isaugsim, pirksim trecia, net jei pagal ugi bus galima leisti be kedutes. Man kazkaip daug saugiau ir ramiau kai vaikas kedutej sedi, nesvarbu kokio amziaus.
Vargom mes su ta mazaja kedute
Papildyta: QUOTE(mama_gulbe @ 2010 07 13, 08:45) mes pacioj pradzioj pededavom dar sulankstyta vystykla ar ranksluostuka, tada tas ilinkis nebudavo toks didelis ir vaikiukas toks neikrites guledavo As irgi taip dariau, nes man kazkaip per daug gili ta kedute atrode ir sunku budavo vaika isimti QUOTE(ruta_zalia @ 2010 07 14, 14:57) Vargom mes su ta mazaja kedute Pasižiūrėkit youtube kaip skandinavai vaikus vežioja O visokie papildomi, neįeinantys į komplektaciją įdėklai, tik mažina kėdutės sauguma. Jei jos skirtos nuo gimimo, patikrintos, tai tėvai nereiktų dviračio išradinėti Nu aš pikta kai tėvai savo vaikų nesaugo Mes pirmąją kėdutę naudojom iki metų QUOTE(Loxxy @ 2010 07 16, 12:03) Pasižiūrėkit youtube kaip skandinavai vaikus vežioja Bet jeigu vaikas spiria i sedyne sulenktomis kojomis ir klykia, tai gal geriau pakeisti kedute, negu kaskart rikdyti vaika ir paciai suirzusiai sesti prie vairo As irgi tik uz vaiko sauguma, bet tuo paciu nepamirstant patogumo
Pasidalinsiu ir aš patirtimi. Vežioju savo zosikę dar iki šiol kėdutėje nuo 0-13 kg. Vežiočiau ir toliau, bet jau matosi, kad reikia didesnės. Ne dėl to, kad kojos netelpa. Ji jas išskiečia (esame iš didesnių vaikučių). Ne dėl to, kad vietos per mažai - puikiai telpam, manau, kad ir su kombinezonu žiemą tilptumėm. Perkam dėl to, kad ji, kai užmiega, jos galvytė nusvyra žemyn. Jeigu aš ne viena važiuoju, tai pataisau. Bet jei viena, išeitis tik sustoti ir pataisyti. Matosi, kad geriau važiuoti būtų veidu į priekį, o ne atgal. Nupirkom mes jai ir spec. pagalvėlę ant kaklo. Matosi, kad ir ji vaikui nepatogi. Vežiotumėmės iki 13 kg, bet teks už mėnesio kito jau pirkti kitokią.
Kas dėl nepatogumo, mes prieš tai turėjom gan stačią kėdutę. Ji joje tiesiog klykdavo. Tada paieškoję radom pačią gulsčiausią. Nuvažiavę į parduotuvę jos apžiūrėti, mažylę paguldėme ir ji iškart užmigo, nes.. joje buvo gulima padėtis. Mano manymu, jeigu tik yra galimybės, ieškokite gulimesnės kėdutės, o ne dėkite visokius rankšluosčius ar pan.
Naudojome kazkur iki 7 men
Sveikutes, bandom issirinkti kokia autokedute geriausia kudikeliui, teks nemazai veziotis jau nuo pat gimimo
taigi visi naudojat autokedutes ir nejau neturit ka papasakot apie savaja kedute? kokie trukumai, kokie privalumai...
maxi-cosi
peg perego visai nepatiko
Mes tai iki 8men. Sunus lengvutis, tai pagal svori dar ilgai turetume naudoti, bet ugis jau nemazas.
Mes turėjom (vis dar turim, reik prisiruošt parduot
http://www.chiccousa.com/gear/car-seats/ke...-adventure.aspx Man labai liuks buvo, net namie joje miegodavo iki 11mėn, žiemą su kombinzonu liuks tilpo 8mėn. Kėdutės labai skiriasi, vienos platesnės, kitos gilesnės. Šita man labai patiko kad vos gimusiam yra apsaugėlės galvytei, po užpakaliu toks paaukštinimas įsideda, kad mažiau sulinkęs būtų, o kai paauga visas apsaugas išimi ir vietos atsiranda
Mes turejom Maxi-Cosi, bet naudojom iki 5men., nes paskui jau tapo labai anksta musu mazyliui toje kedute ir nebenorejo sedeti, zirzdavo ir suprakaituodavo.
Turejom Peg perego pradzioje idealu buvo lyg
Kai pagalvoju, mano maziukas sveria beveik 11kg ir dar + nesant su kedute, tai kazin ar as bepanesciau is vis.
Mes turim Bebe Confort Creatis ir kai nuėjom pas ortopedą su ja (vaikiukui buvo 2mėn.) tai liepė mesti tą kėdutę kuo toliau ir dėti į didesnę
Na mes irgi nusipirme kedutę nešioklę nuodojome labai mažai vos kelis kartus. nes turjome sesė nuo 0- 18kg.
Na ir as pasidalinsiu savo patirtim. turim mes bebe confort kedute 0-13 kg, bet mums dar tik 4 menesiukai, o jau su zieminiu kombinezonu netelpam ne tik per pecius, bet ir dirzo ilgio jau truksta, klykia mazoji kiekviena karta kai tik reikia vaziuoti, o ir man nervai
Sveikos, turiu problemele. turim mes bebe confort kedute 0-13 kg, bet mums dar tik 4 menesiukai, o jau su zieminiu kombinezonu netelpam ne tik per pecius, bet ir dirzo ilgio jau truksta, klykia mazoji kiekviena karta kai tik reikia vaziuoti, o ir man nervai turim nusipirke jau recaro sedyne, bet ji nuo 9 kg, o mes dar tik 6 kg sveriam, o ir sodinti juk dar anksti ka daryti mums su ta kedute? kokia tarpine isigyti? vazinejam daug, o vaiko kankinti nesinoris
QUOTE(RimaJur @ 2010 11 29, 14:53) Sveikos, turiu problemele. turim mes bebe confort kedute 0-13 kg, bet mums dar tik 4 menesiukai, o jau su zieminiu kombinezonu netelpam ne tik per pecius, bet ir dirzo ilgio jau truksta, klykia mazoji kiekviena karta kai tik reikia vaziuoti, o ir man nervai turim nusipirke jau recaro sedyne, bet ji nuo 9 kg, o mes dar tik 6 kg sveriam, o ir sodinti juk dar anksti ka daryti mums su ta kedute? kokia tarpine isigyti? vazinejam daug, o vaiko kankinti nesinoris tarpines nera
mes taip pat vazinejam su Emmaljunga esam 4 menesiuku sunkiai i kedute telpam bet paskaiciau kad siose kedutese reikia veziot vaikiuka iki metuku. teisingiau saugiausia vaika iki metu vezioti nugara i prieki, o taip veziojama tik su siomis pirmosiomis kedutemis. taigi nors jau buvau nusiziurejus pirkt kedute nuo 9kg dar palukesiu. kazkaip igrudu ta mergyte savo itaisau ir sedi.
QUOTE(RimaJur @ 2010 11 29, 13:53) Sveikos, turiu problemele. turim mes bebe confort kedute 0-13 kg, bet mums dar tik 4 menesiukai, o jau su zieminiu kombinezonu netelpam ne tik per pecius, bet ir dirzo ilgio jau truksta, klykia mazoji kiekviena karta kai tik reikia vaziuoti, o ir man nervai turim nusipirke jau recaro sedyne, bet ji nuo 9 kg, o mes dar tik 6 kg sveriam, o ir sodinti juk dar anksti ka daryti mums su ta kedute? kokia tarpine isigyti? vazinejam daug, o vaiko kankinti nesinoris Pabandykit pasimatuoti 0-18 kg kategorijos kedutes, jos turetu buti erdvesnes ir tvirtinasi tiek veidu i kelia, tiek nugara i kelia (kas jums kol kas labai aktualu) QUOTE(gitulia @ 2010 11 30, 02:05) Pabandykit pasimatuoti 0-18 kg kategorijos kedutes, jos turetu buti erdvesnes ir tvirtinasi tiek veidu i kelia, tiek nugara i kelia (kas jums kol kas labai aktualu) Mes Chicco proxima naudojam nuo 4 mėn., nes lelius didelis ir tutis zippy kėdutė greit tapo maža, šiaip visai nieko, bet diržiukai vistik galėtų būti ilgesni, nes dabar sveria 10 kg ir su storu kombiu atrodo kaip meškiukas. Pradėjau žiūrinėti ir kainos skiriasi: parduotuvėje nuo 400 lt prasideda, internetu dar neradau, o va turguj duoda su panaudotu vežimu už 500 lt. Tai kaip db žinoti? QUOTE(knielita @ 2010 09 06, 13:41) Mano nuomone tokia, kad ir kiek gamintojai skelbia, kad tinkamos jos iki metu ir ilgiau vargiai ar kas naudoja tiek laiko mes turim Graco kėdutę ir mums beveik jau metukai, sveriam 10+kg ir vis dar sėdim joje, telpam dar normaliai QUOTE(knielita @ 2010 09 06, 13:41) Mano nuomone tokia, kad ir kiek gamintojai skelbia, kad tinkamos jos iki metu ir ilgiau vargiai ar kas naudoja tiek laiko Mes Maxi cosi kedute su pirmąja dukryte iki metu naudojom, nes svėrė apie 9 kg ir puikiai tilpo. Didesne kėdutę pirkom tik dėl to, kad mazei butų įdomiau važiuoti, kad daugiau matytų. Antroji dukryte didesne, jai dabar 8 men, bet sveria jau beveik 10 kg, tad toje pačioje keduteje su paltuku sedeti jau nelabai patogu. Todel sesim i didesne kede. Nors jei butų vasara ir nereiketu žieminių rubu, tai dar vazinetume su mazaja kede. Tiesa, su pirmąja dukryte is pradžių turėjom peg perego kėdutę, po keliu men isigijom Maxi cosi. Tai lyginant šias dvi, Maxi cosi mums buvo patogesne, be to ji lengvesne, kas itin aktualu, kai vaikiukas paauga ir pasunkeja... O iki kada telpa-priklauso nuo vaiko. Mūsų pirmoji dukryte jau dvejų metukų, bet 13 kg dar nesveria:) bet gi neveziojam jos 0-13kg kedej, nors vis dar į ją telpa!:)
Sveikos, galbut as cia ne i tema, bet noriu paklausti, ar butina kedute, jei mama sedi gale su vaiku ant ranku? ar jau cia privaloma?
QUOTE(linute&D @ 2010 12 09, 15:43) Sveikos, galbut as cia ne i tema, bet noriu paklausti, ar butina kedute, jei mama sedi gale su vaiku ant ranku? ar jau cia privaloma? privaloma kedute. Na pamastykite pati, juk jeigu tektu staigiai stabdyti, tai jeigu vaikelio ir neismestumete (tfu tfu tfu), tai sutrenktumete tikrai. Na ir siaip policija kabinsis.
Na, mes irgi dairomės didesnės, nors dar tik šeši mėnesiai
|