Rudeni pradėsim kopti į mokslo aukštumas.
Pirma karta girdziu apie tokias
Nu ne visose, aš manau, bent jau Klaipėdoj. Bet mokama užtatat kažkiek kas mėnesį, na simboliškai po 20-30 litų.
Einu i Simono Dacho mokykla.. I geros pradžios klasę. Nėra jokio simbolinio mokesčio.. Niekuo ta klasė nėr ypatinga. Einam visur taip pat kaip ir kitos klasės. Važiuojam i ekskursijas tik pagal auklėtojos norus.
QUOTE(looking @ 2005 05 10, 19:12) Einu i Simono Dacho mokykla.. I geros pradžios klasę. Nėra jokio simbolinio mokesčio.. Niekuo ta klasė nėr ypatinga. Einam visur taip pat kaip ir kitos klasės. Važiuojam i ekskursijas tik pagal auklėtojos norus. Tai va todėl ir nieko ypatingo tau "geros pradžios" klasė, jei nėra mokesčio. QUOTE(nere @ 2005 05 05, 11:16) Rudeni pradėsim kopti į mokslo aukštumas. Mes Mažeikiuose lankom pradinę mokyklą, kur visos klasės dirba pagal "Gerą pradžią". Pliusas tas, kad dirbama visai kitaip, nei įprastose mokyklose. Klasėse yra įvairūs kampeliai (matematiko, kalbos, dailės ir pan), kur vaikai gali ir pertraukų metu žaizdami kažko išmokti. Kiekvieną dieną pamokos prasideda "Ryto ratu", kur vaikai sveikinasi, paskakoja savo įspūdžius, ką veikė po pamokų ir t.t. Maniškis kol kas pirmokas Iš tikrųjų tokiose klasėse turi būti po 2 mokytojus, kad būtų galima pilnai viską atlikti pagal šią metodiką, bet finansai neišneša mokyklai Minusai man nuo pat pradžių buvo tokie, kad labai jau kai kurios įdomios taisyklės klasėj kuriamos (bent pas mus). Maniškis parsinešė pastabą, kad per pertrauką klasėj kalbėjo didesniu, nei 15 cm balsu
Minusai man nuo pat pradžių buvo tokie, kad labai jau kai kurios įdomios taisyklės klasėj kuriamos (bent pas mus). Maniškis parsinešė pastabą, kad per pertrauką klasėj kalbėjo didesniu, nei 15 cm balsu
[/quote] nesupratau kaip galima kalbeti daugiau ar mažiau kaip po 15 cm?
o je, čiut ne kalėjimas
Buvau pradinių klasių mokytoja, taip kad apie Gerą pradžią tiek- idėja labai graži, bet per 8 metus ji Lietuvoje išsigimė. Kol dėdė Sorošas iš Amerikos rėmė, buvo
Ką dar galiu pasakyti- dauguma "paprastų" klasių jau dirba tais metodais, o yra ir "tų" klasių, kurios visai nieko nedaro... Kas yra blogai- nėra tęstinumo vyresnėse klasėse.
Tai gerai, jei nsakot nėr tęstinumo, tai ką vaikui bus sunkiau mokytis toliau ar kaip?
QUOTE(nere @ 2005 05 17, 15:18) Buvo sunku tiems, kurie pirmieji baigė tokias klases. Dabar mokytojos nebedaro tokios klaidos, vaikus moko ir tokių dalykų, be kurių jie neapsieis vyresnėse klasėse... O šiaip, jei būtų galimybė- leisčiau vaiką į tokią klasę. Dar ir dėl to, kad ten turi būti labai glaudus bendradarbiavimas tarp vaikų, tėvų ir mokytojos. Tik vat tėveliai ne visada nori prisidėti... Beje, jokio mokesčio už tą klasę negali būti. Gal ten tik ta vadinamoji mokyklinė rinkliava, be kurios klasėse visai nyku būtų... QUOTE(meshkute_nida @ 2005 05 21, 16:18) Buvo sunku tiems, kurie pirmieji baigė tokias klases. Dabar mokytojos nebedaro tokios klaidos, vaikus moko ir tokių dalykų, be kurių jie neapsieis vyresnėse klasėse... O šiaip, jei būtų galimybė- leisčiau vaiką į tokią klasę. Dar ir dėl to, kad ten turi būti labai glaudus bendradarbiavimas tarp vaikų, tėvų ir mokytojos. Tik vat tėveliai ne visada nori prisidėti... Beje, jokio mokesčio už tą klasę negali būti. Gal ten tik ta vadinamoji mokyklinė rinkliava, be kurios klasėse visai nyku būtų... Deja mokestis yra.Pavaduotoja pasakė, kad jei norėsim ten vesti vaiką, mokėti tikrai reiks.
Maniškis lanko Geros pradžios klasę Kaune-šiaip skirtumas nuo kitų klasių yra toks-Ryto ratas-per kurį kalba apie daug ką ir sėdi ant pagalvėliu ratu,yra autoriaus kėdė, dvi mokytojos, kurių viena moko įprastus dalykus, kita papildomai lavina-tame tarpe ir pamokų paruošimas, paruošė rok-operą Voro vestuvės, tame tarpe buvo tėvelių talentų konkursas, važiuoja į eskursijas, turi savo klasę, todėl knygų ir mokymosi priemonių nesinešioja. Per ryto ratą moko iškalbos meno-pamatytumete ,kaip gudriai išvedžioja-kai kai ko nors nenori namuose
Beto yra skatinimai įvairūs, tiesa dar kažkoks klasės žvėriukas-pirmoje klasėje buvo-katytė, kurią parsinešdavo paeiliui namo, o poto turėdavo aprašyti ,ką veikė, ką matė sąsiuvinyje, antroje klasėje meškutis. Mokesčio kasmėnesinio nėra, tik metų pradžioje klasės remontui ir mokinių reikmėms.Mes esame patenkinti ir mokykla ir mokytojomis.Kadangi aš tokioje klasėje nesimokiau ,tai sakiniai truputį padriki...
Labai tiksliai nusakei, Xaiva...
QUOTE(meshkute_nida @ 2005 05 21, 20:53) Žinai, net įdomu pasidarė... Mokestis - 20, o gal ir 30 litų kas mėnesį.O veiksmas vyksta Klaipėdoje. O už tuos pinigus surenkamus sakė daugiau perkama mokymo priemonių, einama į spektaklius, teatrus ir pan.Lyg ir bus antra mokytoja - kokia tai asistentė QUOTE(nere @ 2005 05 22, 09:47) Mokestis - 20, o gal ir 30 litų kas mėnesį.O veiksmas vyksta Klaipėdoje. O už tuos pinigus surenkamus sakė daugiau perkama mokymo priemonių, einama į spektaklius, teatrus ir pan.Lyg ir bus antra mokytoja - kokia tai asistentė Na, ką tokiu atveju galiu paskyti... QUOTE(meshkute_nida @ 2005 05 23, 04:02) Na, ką tokiu atveju galiu paskyti... Kalbėjau su viena pažįstama, ta irgi sakė, kad mokykloj, kur vaikas mokosi yra geros pradžios klasė, irgi 20 litų kainuoja, irgi Klaipėdoj.Tai va, pas mumis tep
Išsiklausinėjau. Tikrai už tas klases nieko mokėti nereikia. Matyt, direktorė apsidrausdama įvedė savavališką mokestį.
Trumpai tariant - Vilniuj finansuojama, Klaipėdoje - susimokėkite patys
QUOTE(meškutė_Nida @ 2005 05 22, 06:33) Labai tiksliai nusakei, Xaiva... Mūsų mokykloje yra dvi pamainos , tad vienoje klasėje mokosi dvi klasės, -antrokai ir ketvirtokai. Geros pradžios yra tik viena pamaina, ir klasė tik jų, tad gal nemokėjau išsireikšti
Kaune to mokesčio nėra taip pat, bent jau P.Vileišio vidurinėj, o klasės ten jau apie 10 metų kaip dirba pagal tą projektą.Aš tik už gerą pradžią
Mano dukrytė lanko Klaipėdoje Gedminų mokykloje geros pradžios klase ir aš esu patenkinta. Rytas prasideda nuo Ryto žinių, ten viska pakartoja ką yra išmokę.Kas nemoka skaityti vaikai tai labai padeda Ryto žinios, nes jie balsu visi skaito. Yra pamokėlės kad vaikai dirba grupelėmis, mano vaikui tai labai patinka.Mano manymu labai ugdo savarankiškumą, mano vaikastirkai labiau tapo savarankiškesnė. Aš tikrai nesigailiu, kad namo vaikas lanko Geros pradžios klasę.
O aš neleidau į "Gerą pradžią", vien dėl tęstinumo nebuvimo. Pažystu kelis vaikus iš tos mokyklos, baigusius "Gerą pradžią" ir atsiliepimai nekokie, net labai nekokie. Čia turbūt vėlgi viskas priklauso nuo mokyklos vadovybės kokius mokytojus laiko (pvz.nufilmavo, kad pradinių klasių mokytoja vogdavo valgykloj bandeles ir visvien neatleido, nes vaikas invalidas
Man sita sistema labai priimtina. Pagal ja lankeme darzeli (ir nekurie lanko
Esu padariusi didele klaida, kai pirma klase parinkau grynai pagal programa, nepazindama mokytojos. Ir uzsirovem... O perbegom vel i Geros pradzios klase, tik pas visiskai kitokia mokytoja
Tiesa, del mokescio. Mes Vilniuje irgi mokedavome po 20 Lt, bet todel, kad visa klase nusprende, jog reikia antros mokytojos. Valstybe gi dvieju mokytoju vaikams nekompensuoja
Įdomu būtų sužinot, nere, kaip jums sekasi kopinėt po mokslų aukštumas
Kaip įtariu, tai maniškis vaikinas lanko tą pačią mokyklą, tik ne geros pradžios, o paprastą klasę ir kiek čia teko perskaityt atsiliepimų apie geros pradžios, tai galiu pasakyt, kad maniškio klasės veikla nei kiek nesiskiria nuo anos... rytai prasideda "ryto ratu"- mokytoja supažindina su tos dienos "darbais", laukiamais svečiais, šventėmis ir kt., vaikai- pasipasakoja praėjusios dienos įspūdžius... yra klasės simbolis- Smalsytė, kuri pirmoj klasėj "lankydavosi" klasės šventėse, vaikų šeimose, o po to spec. žurnale buvo rašoma-piešiama, ką ta Smalsytė "nuveikė".. Šiaip tikrai klasė daug keliauja, kartu raginama šventėse-pasirodymuose dalyvaut ir kitiems šeimos nariams.. Tikrai esam patenkinti mokytoja, vaikų klasine ir užklasine veikla, tik......tie direktorės nagli- savavališki- priverstiniai mokesčiai galėtų būt daug mažesni, arba ir visai nebūt...juk ir taip kas mėnesį į klasės fondą renkami pinigėliai einamiausioms priemonėms............................................ QUOTE(eimi @ 2006 01 23, 11:15) Įdomu būtų sužinot, nere, kaip jums sekasi kopinėt po mokslų aukštumas Kaip įtariu, tai maniškis vaikinas lanko tą pačią mokyklą, tik ne geros pradžios, o paprastą klasę tik......tie direktorės nagli- savavališki- priverstiniai mokesčiai galėtų būt daug mažesni, arba ir visai nebūt...juk ir taip kas mėnesį į klasės fondą renkami pinigėliai einamiausioms priemonėms............................................ Žinai, kaip su tuo kopimu į mokslo aukštumas kartais būna - vienas žingsnis į priekį ir du atgal Tai sakai mūsiškiai vieną mokyklą lanko? O tai ,ką aprašei apie pamokas, labai panašiai ir pas mūsiškius vyksta, kiek išsiaiškinau - tas pats ryto ratas, tos pačios kalbos... Ir rašai - direktorė... QUOTE(nere @ 2006 01 23, 12:22) Tai sakai mūsiškiai vieną mokyklą lanko? Ir rašai - direktorė... Maniškis jau antrokas... agaa- pas mus direktorė Tiesa, aš irgi "neakivaizdžiai studinu" su savo antrakleckiu, kad neiškrist "iš režimo" Tai sėkmės moksluose Taigi ir teveliu susirinkimai buna 'gyvesni',o ne 'tarybiniai'.Isties geras metodas 'Gera pradzia',o kiap vaikas priims,tai jau kitas klausimas QUOTE(nere @ 2005 05 05, 12:16) Rudeni pradėsim kopti į mokslo aukštumas. QUOTE(looking @ 2005 05 10, 20:12) Su lyg kiekviena diena man aiškėja, kad gera pradžia gali privest prie blogos pabaigos. Nes nėra testinumo programos.
Manoji geriosios pradžios klasė buvo nuo 5 iki 8. [Na, taip, kiti ėjo nuo 1 klasės]. Pradinėje, vaikai sudominami žaidimais, gražiais žaisliukais ir vaikiška veikla. [net nžn kaip čia nupasakot], tačiau nuo 5 iki 8 prasideda mokslai, vaikščiojimai po klases. Ir galiu jums duoti 100 proc, kad tuos kelis metus, prašvaisčiau, nes mokymo lygis buvo žemas, jaunos mokytojos net nežinojo taisyklių. Dabar perėjau į gimnaziją. Patikėkit, kiek spragų, gal per metus užglaistysim. Pvz dabar per tuos kelis mėnesius [nuo rugsėjo], žinau daug daugiau [kalbant apie lietuvių], nei mano buvusi mokytoja. Vot;]
Gera pradžia - bloga pabaiga. Taip esu girdėjusi apie tas klases. Gal bloga dėl to, kad nėr tęstinumo, o tai svarbu.
O mums mokykloj per susirinkima sake, kad jau nebebus "Geros pradzios" klasiu, todel kad nera testinumo
man pakako to gero 3 klasiu....tai superine sistema darzeliui. Bet ,kai vaikams leidziama daryti tai kaip jiems iseina, o ne taip kaip reikia....zodziu taip, raso vaikas, tai lai jis raso, nesvarbu,kad daro 20 klaidu, svarbu KAD JIS NORI RASYTI. taip rase metus,antrus...trecius... kai mes jau pamatem, kad kelio atgal nebera ,perkelem savo vaikus( o jie is musu klases bego,kaip is skestancio laivo peles...)
jokiu sasiuviniu, rasymai ant lapeliuksciu,tie lapeliuksciai sukisami i papkes, atseit ,kad tevai galetu stebeti vaiku darbus...jokiu namu darbu, nu zodziu ,kai as pradejau lyginti puseseres vaiko darba normalioje klaseje ,graudu pasidare... Ir ka mes dabar turim...vaikas jau arteja gimnazijos klasiu link...Absoliutus vaiku neipratinimas dirbti, taip ir nesuprato,kas tai namu darbai..nebeismoko normaliai taisyklingai rasyti, juk tai,kad skirta mokytis maziems nera skirta dickiams, cia kaip ir su daugybos lentele.jokio supratimo,kas yra tvarka pamokoje, ten juk galima vaikscioti, bendrauti, tartis..totalus bardakas (sorry) todel man visa laika skamba mano kaimyno zodziai " nereikia eksperimentuoti su savo vaiku" ir jis buvo teisus. QUOTE(nesmerk @ 2007 08 30, 19:51) man pakako to gero 3 klasiu....tai superine sistema darzeliui. Bet ,kai vaikams leidziama daryti tai kaip jiems iseina, o ne taip kaip reikia....zodziu taip, raso vaikas, tai lai jis raso, nesvarbu,kad daro 20 klaidu, svarbu KAD JIS NORI RASYTI. taip rase metus,antrus...trecius... kai mes jau pamatem, kad kelio atgal nebera ,perkelem savo vaikus( o jie is musu klases bego,kaip is skestancio laivo peles...) jokiu sasiuviniu, rasymai ant lapeliuksciu,tie lapeliuksciai sukisami i papkes, atseit ,kad tevai galetu stebeti vaiku darbus...jokiu namu darbu, nu zodziu ,kai as pradejau lyginti puseseres vaiko darba normalioje klaseje ,graudu pasidare... Ir ka mes dabar turim...vaikas jau arteja gimnazijos klasiu link...Absoliutus vaiku neipratinimas dirbti, taip ir nesuprato,kas tai namu darbai..nebeismoko normaliai taisyklingai rasyti, juk tai,kad skirta mokytis maziems nera skirta dickiams, cia kaip ir su daugybos lentele.jokio supratimo,kas yra tvarka pamokoje, ten juk galima vaikscioti, bendrauti, tartis..totalus bardakas (sorry) todel man visa laika skamba mano kaimyno zodziai " nereikia eksperimentuoti su savo vaiku" ir jis buvo teisus. Perskaiciau beveik visus Jusu pasisakymus ir net nezinau, ar cia juoktis, ar verkti Mano dukra pirmoje klaseje ir skaite, ir rase, ir kure. Ir tikrai nenoreciau, kad mokytusi taip, kaip as kazkada. Tai buvo visiskai neidomu. O cia viskuo stengiamasi sudominti, vykdyti daug kurybiniu projektu, itraukiant seimos narius i veiklas. Siaip daug mokytoju, kurios ir neturi taip vadinamu geros pradzios klasiu, taiko sia metodika, nes ji tikrai yra idomi. Bet aisku, visada atsiranda tokiu, kurios ir gera metodika gali paversti visisku absurdu. Del testinumo nebuvimo...be abejo, tai nera gerai, kai 4 metus IDOMIAI mokesi vaikai istumiami i tarybiniu laiku klases. O vyresniuju klasiu mokytoju skundai del blogos pabaigos...Pykit nepykit, taciau pasakysiu: dirbant paprastais metodais, netaikant jokiu naujoviu (cia as ne tik apie gera pradzia), nevykdant projektu ir .t.t tikrai yra kur kas lengviau dirbti. Atejai, atbambejai perskaicius is vadovelio, uzrakinai duris ir viso gero. Aisku niekas nieko neklauso ir klausyti nenori, o tada jau - taigi jie is geros pradzios - blogos pabaigos. Juokingai skamba. Bet kokiu atveju, zinau tik 1 dalyka - ne metodai, ne programos nulemia vaiko mokymosi ir paruosimo lygi, o mokytoja, kuri arba atiduoda save darbui arba dirba tik siaip, kad dirbtu. QUOTE(Redos @ 2007 09 21, 11:05) Perskaiciau beveik visus Jusu pasisakymus ir net nezinau, ar cia juoktis, ar verkti Mano dukra pirmoje klaseje ir skaite, ir rase, ir kure. Ir tikrai nenoreciau, kad mokytusi taip, kaip as kazkada. Tai buvo visiskai neidomu. O cia viskuo stengiamasi sudominti, vykdyti daug kurybiniu projektu, itraukiant seimos narius i veiklas. Siaip daug mokytoju, kurios ir neturi taip vadinamu geros pradzios klasiu, taiko sia metodika, nes ji tikrai yra idomi. Bet aisku, visada atsiranda tokiu, kurios ir gera metodika gali paversti visisku absurdu. Del testinumo nebuvimo...be abejo, tai nera gerai, kai 4 metus IDOMIAI mokesi vaikai istumiami i tarybiniu laiku klases. O vyresniuju klasiu mokytoju skundai del blogos pabaigos...Pykit nepykit, taciau pasakysiu: dirbant paprastais metodais, netaikant jokiu naujoviu (cia as ne tik apie gera pradzia), nevykdant projektu ir .t.t tikrai yra kur kas lengviau dirbti. Atejai, atbambejai perskaicius is vadovelio, uzrakinai duris ir viso gero. Aisku niekas nieko neklauso ir klausyti nenori, o tada jau - taigi jie is geros pradzios - blogos pabaigos. Juokingai skamba. Bet kokiu atveju, zinau tik 1 dalyka - ne metodai, ne programos nulemia vaiko mokymosi ir paruosimo lygi, o mokytoja, kuri arba atiduoda save darbui arba dirba tik siaip, kad dirbtu. Visiškai pritariu, nes turiu patirties: vienas vaikasd mokėsi paprastoje, o kitas geros pradžios
Domiuosi 'geros pradžios metodu' mokyklose,pradinėse klasėse.Labai norėčiau sužinoti,kuriose Kauno mokyklose pagal tai dirbama.Gyvename aukštuose šančiuose.Jeigu kurios vaikai lanko tai parašykite. Dėkoju.
Man irgi idomu, kas galetu Kaune dirbti pagal sia sistema?
QUOTE(nesmerk @ 2007 08 30, 18:51) man pakako to gero 3 klasiu....tai superine sistema darzeliui. Bet ,kai vaikams leidziama daryti tai kaip jiems iseina, o ne taip kaip reikia....zodziu taip, raso vaikas, tai lai jis raso, nesvarbu,kad daro 20 klaidu, svarbu KAD JIS NORI RASYTI. taip rase metus,antrus...trecius... kai mes jau pamatem, kad kelio atgal nebera ,perkelem savo vaikus( o jie is musu klases bego,kaip is skestancio laivo peles...) jokiu sasiuviniu, rasymai ant lapeliuksciu,tie lapeliuksciai sukisami i papkes, atseit ,kad tevai galetu stebeti vaiku darbus...jokiu namu darbu, nu zodziu ,kai as pradejau lyginti puseseres vaiko darba normalioje klaseje ,graudu pasidare... Ir ka mes dabar turim...vaikas jau arteja gimnazijos klasiu link...Absoliutus vaiku neipratinimas dirbti, taip ir nesuprato,kas tai namu darbai..nebeismoko normaliai taisyklingai rasyti, juk tai,kad skirta mokytis maziems nera skirta dickiams, cia kaip ir su daugybos lentele.jokio supratimo,kas yra tvarka pamokoje, ten juk galima vaikscioti, bendrauti, tartis..totalus bardakas (sorry) todel man visa laika skamba mano kaimyno zodziai " nereikia eksperimentuoti su savo vaiku" ir jis buvo teisus. Manau, kad čia priklauso nuo vaiko. Vieni vaikai yra imlesni ir labiau prisitaiko prie visokių sistemų. Juk klasė nevienoda? Kurie gerai mokosi gerai pagal tokią sistemą, tai ir paskui (perėję į paprastą) mokosi gerai. Maniškis mokėsi šiaip sau. Kaltinau sistemą (man atrodė, kad ten vien už atėjimą į mokyklą vaikas giriamas, neskatinama sveika konkurencija, vaikas iki šiol nesupranta pažymių prasmės atseit, yra kaip yra Pliusai tokie, kad buvo glaudus bendravimas su tėvais (ko labai pasiilgstame dabar). Net nežinau, ką vaikas veikia mokykloje dabar turbūt egzistuoja, stumia dienas. Susirinkimai tik sykį dusyk per metus. Penktoje klasėje buvome labai sutrikę. Ir dabar dar dėl to gūžčiojame pečiais. Sunku palyginti, kas būtų buvę, jei vaikas būtų mokęsis paprastoje ir pradinukas. Nėra su kuo palyginti, vaikas vienas. Bet gal vaikas labiau jaučia savo savitumą?
Mes lankom kaune geros pr. klase, Azuolo m-loje, pirma klase, stebiu pakolkas, negaliu nieko pasakyt
QUOTE(salamandra72 @ 2008 02 04, 18:14) Mes lankom kaune geros pr. klase, Azuolo m-loje, pirma klase, stebiu pakolkas, negaliu nieko pasakyt Mano baigęs. O kokių komentarų norėtųsi?
Sveikos..
Norėčiau pasidomėti ar dar Viliešio mokykloje dėstoma ,pagal "gera pradzia" Gal yra tėveliu,kuriu vaikai ten lankė priešmokyklinė grupę?
Na ir kas ,kad rašydamas daro 20kl ,o pabaigęs paprastą pradinę, būtų garantija,kad nedarys
o lietuvių k diktantus rašys geriau 6 kl, manau prisivysim
Basanavičiaus vid. mokykla S.Konarskio gatvėje plačiai taiko "geros pradžios" metodiką.
|