Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Keblūs klausimai pokalbio metu
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo > Darbas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Ieva-Pieva
Pažiūrėjau, kad kyla abejonių dėl atsakymų į kai kuriuos klausimus po kalbio metu, todėl užvedu naują temą. apie savo privalumus ir trūkumus jau šnekėjom darbo paieškose, bet būtų neblogai, jei tie postai atsirastų čia ax.gif (apeliuoju į moderatorę blush2.gif )
Man labai sunku atsakyti į klausimą, kaip įsivaizduoju save po penkių, dešimties metų blush2.gif
klumpele
uzmusantys klausimai ..ypac kaip isivaizduoji save po 5metu, as sakau, busiu baigusi dar viena aukstaja mokykla, ir dirbsiu vadovaujama darba smile.gif
Ieva-Pieva
aš irgi save taip įsivaizduoju wub.gif padaviau dokumentus į dar vieną aukštąją, rytoj žinosiu, ar įstojau. Bet bijau apie tai sakyti darbdaviui, nes tai reiškia, kad vėl mane reikės į egzaminus išleisti doh.gif kažkoks užburtas ratas gaunasi- į žemesnes pareigas nepriima, nes per protinga, per ambicinga, o į aukštesnes- nėra praktikos cry.gif
fukuotukaf
QUOTE(miau @ 2005 05 04, 08:58)
Ne, nu tai aš suprantu, bet konkrečiai, kokios? Anyte jau vieną sakė: užsispyrimas. Kokios dar. Nagi, padėkit.
*

QUOTE(Russne @ 2005 05 04, 09:17)
MIAU, manęs apie blogąsias savybes niekada neklausė, bet aš kelis variantus buvau pasiruošusi, nes apie tai girdėjau per kursus darbo biržoje. tai va, vienas iš variantų galėtų būti-pedantiškumas. Tai kaip ir nėra bloga savybė, bet pvz galima sakyti, kartais būnu per daug pedantiškai tvarkinga, kas aplinkiniams ne visada patinka, na čia taip truputį su šypsena smile.gif Arba gali sakyti, esu viską labai planuojanti, nemoki elgtis spontaniškai ir kartais ant savęs net dėl to pyksti, nes kartais pavydi žmonėms, kurie gali kažką padaryti spontaniškai. Tai tos savybės kaip ir geros, bet tu parodai, kad pati jas vertini kaip truputį neigiamas smile.gif O tokių tikrai neigiamų, kaip nepunktualumas, neatsakingumas ar pan, jokiu būdu negalima sakyti  schmoll.gif Tai maždaug tiek. Sėkmės pokalbiuose tongue.gif
*

QUOTE(Mamūškė @ 2005 05 04, 10:26)
Blogoji savybe gali buti -skrupulinga, smulkmeniska, bet jos yra geros mirksiukas.gif
*

QUOTE(Moteris @ 2005 05 04, 11:49)
Kiekvienai pareigybei skirtingos "blogosios savybės". Tarkim, jei pretenduoji į pardavimo vadybininkus, tavo "smulkmeniškumas ir pedantiškumas" iš tiesų  bus blogosios savybės. Nes pardavimo žmogui labai reikia spontaniškumo ir sugebėjimo nesigilinti į smulkmenas. Jei pretenduoji į buhalteres ar planuoji administratore, tai skambės iš tiesų kaip pliusai.
Iš blogųjų savybių, per atranką paminėjau tik vieną - jautrumas. bet pasakiau, kad su tuo stengiuosi kovoti smile.gif O kažkada vėl dalyvavau atrankoje, tai nepabijojau įvardinti, kad esu dalinai nepunktuali. Ta prasme, vėluoju į darbą, bet niekada nevėluoju su darbais, su terminais ir pan. Svarbiausia, sau įvardinti, kokios tavo blogosios savybės, ar jos kenkia darbui. Ir pasistengti "išvartyti" taip, kad jos taptų gerosiomis wink.gif
*

Noa
Cha, aš pati dabar galvoju - kaip protingai atsakyt į klausimą, kodėl nori keisti darbą, kas netenkina?
Reali situacija - užsiknisau dry.gif 5 metus dirbu, mačiau visko, toleruoju viską, bet kai suaugęs vadovas periodiškai nušoka nuo smegenų - persidirba gal - ir padėt jam neina, didelis jau, nu - ką aš žinau... Pavargau aš nuo tų jo pastovių isterijų ir daiktų laužymo isterijos priepuolyje nerealiai. Dirbu trijų žmonių darbus vienu metu, ir dar tas šalia spiegia... Klauso, beje, kas sakoma, bet vis tiek spiegia. Pas psichologus neina. Rekomendacijų ir siuntimų neklauso smile.gif Šiaip jis žmogus geras, su privalumais, kaip sakoma, bet pavargo per tiek metų, nu... Tai situacija bjauri sad.gif Visi jam tiesiogiai pavaldūs geria vaistus, raminančius arba nuo širdies, kiti ir tą ir aną. Draskausi su darbais, su terminais, su nuolatinėm isterijom fone, tipo, padarykit 3 savaičių darbą šiandien iki pietų... Gerai, meti viską ir padarai poryt iki pietų - o kiti, suplanuoti darbai stovi. Tai prie tokio draskymosi, sakyčiau, ir alga netenkina. Pieno už žalingas darbo sąlygas nesiūlo... Pakeltų algą, likčiau - aš turiu du vaikus, man į pinigus nenusispjaut... tongue.gif

Tai va tyliai ramiai iš lėto ieškau ko nors su panašiu apmokėjimu, galima kiek geresniu, ir mažesnėm foninėm isterijom. Staugimą toleruoju, isterijas toleruoju, kad tik jis būtų MANO darbo vietoj (kad dirbt netrukdytų, galiu klausyt ir dirbt tuo pačiu) ir be daiktų laužymo ir atsitiktų, tarkim, kartą per dvi savaites. O jei jis būtų už tai, ką AŠ ar man pavaldūs snukiai padarė, tada voobšče būtų svajonių darbas biggrin.gif O jei dar atsiprašytų rolleyes.gif Į pletkus ir intrigas man nusišvilpt, aš juose vis tiek nedalyvauju. Ypatinga padėtis, darbai į namus pageidautina irgi ne dažniau kaip kartą per dvi savaites...

Tai ką sakyt? Ieškau mažesnio durniaus ant galvos? ramesnio durniaus? Ar tuos pačius makaronus apie tobulėjimą, kurio man trūksta? Po teisybei, tai ir trūksta, ištobulėjau iki negalėjimo, toliau nėr kur... laugh.gif
mamagitana
noa, nemanau, kad rimtai norėtum kitam darbdaviui pasakoti apie esamo/buvusio problemas. Ko gero, turi normalų pretekstą- "ieškau augimo galimybių, noriu tobulėti, per penkis metus pasiekiau profesionalumo viršukalnę, dabar noriu naujo iššūkio. Ir didesnės atsakomybės su didesne kompensacija už ją".
Noa
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 08, 12:20)
noa, nemanau, kad rimtai norėtum kitam darbdaviui pasakoti apie esamo/buvusio problemas. Ko gero, turi normalų pretekstą- "ieškau augimo galimybių, noriu tobulėti, per penkis metus pasiekiau profesionalumo viršukalnę, dabar noriu naujo iššūkio. Ir didesnės atsakomybės su didesne kompensacija už ją".
*

A vot kol koregavau seną žinutę, jau ir atsakei biggrin.gif

Tai aišku, jei realiai pasakysi, kad tavo dabartinis darbadavys sublūdo, naujasis automatiškai sugalvos, kad tai tu pats sublūdai biggrin.gif

Aš, po teisybei, kažką tokio ir galvoju, apie tobulėjimą le te te te smile.gif Ir atsakomybę biggrin.gif Nors sprendžiant iš dabartinio pareiškimų, tai mano atsakomybė ir dabar nebloga. Atsakau už viską, įskaitant užsienio partnerių veiklą ir LR ministerijų veiksmus laugh.gif Tai praktiškai man kaip ir gana rolleyes.gif Ai, bet naujam to nesakysiu.

Nu aš žmogus darboholikas, noriu tik kad man proto nepi*tų ir dirbt netrukdytų cry.gif

Cha, pasakyčiau kokiam potencialiam - apsivožtų biggrin.gif
lialyte
QUOTE(Noa @ 2005 05 08, 12:16)
Cha, aš pati dabar galvoju - kaip protingai atsakyt į klausimą, kodėl nori keisti darbą, kas netenkina?
Reali situacija - užsiknisau dry.gif 5 metus dirbu, mačiau visko, toleruoju viską, bet kai suaugęs vadovas periodiškai nušoka nuo smegenų - persidirba gal - ir padėt jam neina, didelis jau, nu - ką aš žinau... Šiaip jis žmogus geras, su privalumais, kaip sakoma, bet pavargo per tiek metų, nu...
Tai va tyliai ramiai iš lėto ieškau ko nors su panašiu apmokėjimu, galima kiek geresniu, ir mažesnėm foninėm isterijom.

mane irgi labiausiai užknisa klausimas, kodėl nori keisti darbą? Realiai man panačiai kaip Noa - šefas kartais persidirba, tai ujujuj, geriau akyse nesirodyti ph34r.gif Užkniso ne tik tai, bet kad prido prie savo darbo, dar dviejų žmonių darbelius atlieka. o alga tai tokia pat. Tai aš pamažu ieškojaus irgi kito darbo, galvoju, ramiai išeisiu ir bus OK. Pasiūlė kita įmonė panašias pareigas, bet geresnį atlyginimą thumbup.gif Valio, super, džiaugiausi nerealiai. Nueinu su šefu pakalbėti apie savo išėjimą, o tas man pasiūlymą - aukštesnės pareigos ir geresnis atlyginimas. Vat kaip gyvenime būna, net ir pervargusiems šefams dar gerų minčių ateina į galvą 4u.gif
Katia
Itariu kad tas klausimas del saves isivaizdavimo po ir metu turi du galus: is vienos puses kaip ir parodo tavo karjeros plana, ambicijas, o is kitos gali reiksti darbdaviui, kad tu po kiek laiko paliksi ta pozicija, o gal is viso iseisi i geresne darboviete ir jam teks ieskoti kito darbuotojo.

Pavyzdziui, mano atveju svajoju po metu savo imone tureti, tai net nezinau, ar man tai sakyti darbdaviui ar konsultacinei kai klaus kita karta? g.gif
Kazimiera d'Artanjan
Įdomu... ax.gif Viskas mūsų naudai, belieka...apgati, sakant tiesą... ax.gif

Max Egger knygoje „Tobulas pokalbis” rašo:
1. Jūs gaunate kvietimą pokalbiui tik tada, kai darbdavys mano, kad esate tinkamas siūlomam darbui. (Ar pažįstate nors vieną valdininką, kuris gaištų laiką su to nevertais?)
2. Gali pasirodyti keista, tačiau tyrimai teigia, kad apklausa yra vienas iš nepatikimiausių atrankos metodų. Tai jums labai paranku: išmokite prisistatyti ir parodyti savo pasiekimus kuo geriau.
3. Dauguma darbdavių nėra specialiai pasiruošę pokalbiams. (Ypač vyresni ar žemesnio rango). Jums ši situacija ypač palanki, nes galėsite pateikti tik tą informaciją, kurią pats norite.
4. Darbdavys užduoda tik klausimus, o vienokius ar kitokius faktus apie save teikiate tik jūs, tad šią informaciją galite puikiausiai kontroliuoti.
5. Truputį pagalvoję ir pasiruošę jūs galite nuspręsti, kokių klausimų tikėtis. Bet prisiminkite, kad visuomet turite sakyti tiesą!

JaHarta
O man labai patiko toks gudrus klausimas pokalbyje (į vadybininkės pareigas) ,į kurį aš net ir dabar nežinočiau kaip geriausiai atsakyti... Paskaitykit ta "chitrą" klausimėlį:

"Jei jums reikėtų rinktis, kokį atlyginimą rinktumėtės :
70% minimumas ir 30% priklausantis nuo rezultato
ar 30% minimumas ir 70% nuo rezultato???"

Nežinojau ką pasakyt, nes jei pasirinkčiau pirmąjį variantą, išeitų , kad aš nepasitikiu savo jėgomis, kad man užtenka tiek kiek yra, aš nepakankamai motyvuota .....O jei pasirinkčiau antrą variantą, man galų gale tokia sistemą ir padarytų kai eičiau dirbti( ko aš nenoriu, tai prieštarautų mano interesams, nes aš noriu bent kokio pastovumo) smile.gif

Aš atsakiau 50 ant 50, bet darbdavys pasakė, kad turiu pasirikti vis tiek iš tų 2 atsakymų.Pasirinkau vis tik pirmąjį, nes pagalvojau, kad mano interesai man svarbiausi smile.gif Ir mane vis tiek priėmė į tą darbą smile.gif

Bet klausimas tai mane sužavėjo smile.gif
Victory
Drauge pasakojo koki nebloga klausimeli klause per pokalbi... Sake, susimete nerealiai, nors ir tokia nepescia yra ir zodzio kisenej neiesko. Bet psichologe klausinejo, tai velnias zino kas uz tokio klausimo slypi... mes irgi visaip kaip "narstem" paskui, bet iki galo ir nezinau...
Klausimelis:
"Ar turit vaiku?"
Drauge atsako:
"Ne"
Klausia:
"Ar jus tuo tikra?" (cia su rimta ir griezta veido israiska)
Tai drauge sake, net pagalvojo kokias 5 sekundes pries atsakydama, kad TIKRAi neturi... ax.gif
vvandene
na, jei vyro taip paklaustų, tai dar suprasčiau smile.gif , bet moters doh.gif
jaunute
"kaip isivaizduojat savo darbe savarankiskuma?"
Ba_Bochka
Arba toks klausimas : "Kodėl taip anksti ištekėjote"? Buvau apakusi blink.gif
BrBk
O manęs paklausė "Kodėl iš Vilniaus nori eiti dirbti į Kauną" (toks visai realus klausimas), tai aš kad išlanksčiau (dūrų dūra), kad "esu jauna, netekėjusi ir pan., tai galiu gyventi ir Žemaitijoje".. dabar gailiuosi, nes atsiradau dėl to Kaune.. doh.gif
Dar klausė "ar moku lenkų kalbą" (nors visi aplink trimituoja anglų anglų anglų) ir kodėl "dar neištekėjau" (man tuo metu buvo 24 metukai). tongue.gif
Miaukse
Na, manes kai paklause kaip isivazduoju save karjeroje po 5 metu, tai pasakiau, kad taikausi i virsininkes vieta:))))
Sunkiausia buna atsakyti i klausima kiek norite atlyginimo gauti, dabar visi tokie mendri,nieks nepasako kiek ruosiasi moketi, ar kiek supkanave pinigu tai darbo vietai skirti, tai baisu pasakyti, kad nebutu ir per maza suma, bet kad ir darbdavys is padu neisgriutu mano suma isgirdes....
Anafora
Manes per pokalbi yra paklause kokia blogiausia patirti esu turejusi (kazkaip panasiai, cia esme). Pagalvojau kelias sekundes ir pati nuosirdziai nustebau, kad nezinau - atsakiau, kad, visa patirtis - ir su blogomis, ir su geromis emocijomis yra tiesiog patirtis, is kurios galima pasimokyti.
Pokalbiai del darbo man patinka tuo, kad juose galima isgirsti klausimu, kuriu siaip gyvenime neanalizuoju, nei draugai nei artimieji tuo nepasidomi (argi neparodaksalu?), tada isejes lyg ir daugiau save pazisti, apmastai.
Dobšiukas
Na man durniausi klausimai tai buvo šie:
Ar jūsų vaikas sveikas?
Kur jūs jį paliksite, kai eisit į darbą (nors dirbau ir ieškojausi kito darbo, tai kur aš jį iki tol paikdavau g.gif )?
Bitė Maja
Šiaip pokalbio darbdavys neturi teisės klausinėti tokių asmeninių dalyku, kaip "kada tekėsite?", "kada planuojate turėti vaikų?", "Kiek?", "kodėl dar neištekėjot / nevedėt?" ir taip toliau ir panašiai. Teoriškai turite teisę į juos neatsakyti. Iš kitos pusės žiūrint, jei jau pats "egzaminuotojas" uždavinėja tokius klausimus, tai irgi galima susidaryti nuomonę apie tą įmonę, kas jai svarbu..

Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan.
Jei ka domina, sakykit mirksiukas.gif
Nors dabar tokios info ir internete galima rast..
liepsnele
QUOTE(Victory @ 2005 08 30, 13:41)
Drauge pasakojo koki nebloga klausimeli klause per pokalbi... Sake, susimete nerealiai, nors ir tokia nepescia yra ir zodzio kisenej neiesko. Bet psichologe klausinejo, tai velnias zino kas uz tokio klausimo slypi... mes irgi visaip kaip "narstem" paskui, bet iki galo ir nezinau...
Klausimelis:
"Ar turit vaiku?"
Drauge atsako:
"Ne"
Klausia:
Tai drauge sake, net pagalvojo kokias 5 sekundes pries atsakydama, kad TIKRAi neturi...  ax.gif
*

o į kokią darbo vietą taikės ir ar susijusią su pardavimais? O priėmė ją smile.gif ?

Kiek nutuokiu, tai čia žmogaus psichologinis patikrinima, ant kiek jis tvirtas ir neabejoja savo nuomone, kai tavęs paklausia paprastų dalykų, ut nesusimąstydamas atsakai, ir vėl perklausia, tada susimąstai, o tipo ypač jei nori būt pardavimo vadybininku, turi būt įsitikinęs savo teisumu, nerodyt abejonių, šnekėt tvirtai. Tas pats būna ir su klausimu - ar tikrai mokat dirb kompu?
jurda
QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 12:33)
Šiaip pokalbio darbdavys neturi teisės klausinėti tokių asmeninių dalyku, kaip "kada tekėsite?", "kada planuojate turėti vaikų?", "Kiek?", "kodėl dar neištekėjot / nevedėt?" ir taip toliau ir panašiai. Teoriškai turite teisę į juos neatsakyti. Iš kitos pusės žiūrint, jei jau pats "egzaminuotojas" uždavinėja tokius klausimus, tai irgi galima susidaryti nuomonę apie tą įmonę, kas jai svarbu..

Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan.
Jei ka domina, sakykit  mirksiukas.gif
*

Mane l. domina sie klausimai.
Noa
Klausimelis:
"Ar turit vaiku?"
Drauge atsako:
"Ne"
Klausia:
Tai drauge sake, net pagalvojo kokias 5 sekundes pries atsakydama, kad TIKRAi neturi...  ax.gif
*

Na ir kas, aš irgi kartą vienam taip užmečiau smile.gif Jis jau darbintis atėjo, jam reikiamos darbuotojos nebuvo, tai aš priėjau. Sakau, pasą turit? - Turiu. - Sveikatos pažymą? - Turiu. - Nuotrauką? - Turiu. - Tą? - Turiu. - Aną? - Turiu. - Šitą? - Turiu. - Dar tą? - Turiu. - Kodėl? biggrin.gif Ui žmogelio akys kokios buvo, tokios va : blink.gif Aaa eee taigi prašėėė... laugh.gif gal jis irgi varto, kas čia buvo turėta omeny, o realiai tai omeny neturėjau nieko biggrin.gif Įdomu buvo, ką atsakys laugh.gif
Kutuliukas
QUOTE(Noa @ 2005 09 15, 13:10)
  Aaa eee taigi prašėėė... laugh.gif gal jis irgi varto, kas čia buvo turėta omeny, o realiai tai omeny neturėjau nieko biggrin.gif Įdomu buvo, ką atsakys laugh.gif
*

Pramogos vadinas laugh.gif
Vitulka
QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 12:33)

*

Ir mane labbai domina, nes kaip tik dabar ieškausi darbo doh.gif
Anafora
QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 13:33)
Šiaip pokalbio darbdavys neturi teisės klausinėti tokių asmeninių dalyku,  jei jau  uždavinėja tokius klausimus, tai irgi galima susidaryti nuomonę apie tą įmonę, kas jai svarbu..
*

Pritariu. Kai buvau jaunesnė, studijavau - tada dirbau bet kur, bet kam. Po vienos ypač šlykščios (labai švelnus žodis minėtu atveju) viršininkės bash.gif - pradėjau ieškoti darbo, kuriame MAN patiktų. Kai nuėjau į dabartinę savo darbovietę - į pokalbį - visų pirma įvertinau viską, man patiko, mane pakvietė ir dabar esu labai patenkinta - nors dar tik keli metai tepraėjo. Idealios darbovietės nėra - tiesiog čia pliusų daug daugiau nei minusų.
Alexandra.R.
Bite Maja, ir as, ir as labai tos informacijos noriu! Siuo metu esu bedarbe, tai tokios zinios praverstu. Jei turi skanuota medz., gal galetum atsiusti Wilding@one.lt
ACIU!!!
Pūkelis
Klausimelis:
"Ar turit vaiku?"
Drauge atsako:
"Ne"
Klausia:
*

Aš tai manau, kad norėjo patikrinti ar ji nesilaukia. Nes pačios žinom, kad kitos, kai pastoja puola darbintis, kad gautų normalią pašalpą.
Pūkelis
Aš ir šiuo metu vaikštau i atrankas. Pasitaiko taip pat tokių įdomibiškų klausimėlių. pvz.: Kas paima vaikąiš darželio? Kiek vaikui metų?
Sako sudėlok pagal svarbumą, kurioj vetoj tau: pinigai, karjera, kolektyvas.
Pagalvojus, kad ir kaip bedėliotum vistiek prikipti gali.
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad retas kuris sugeba profesonaliai vesti pokalbį.
Upsiukas
mane pakirto topinis prašymas vieno pokalbio metu. Manęs paprašė atsitot ir nusisukt į sieną, nugis aš predėjau žvengt, sakau, kiba šaudysit mane dabar. O tos sako, tipo ne ne, tikrai ne. Nugis nusisukau, pašiugždėjo josios man už nugaros ir liepė atsisukus pasakyt, kas pasikeitė ant stalo: aš joms ir drebtelėjau, jog kalbant su žmogum, o ypač su potencialiu darbdaviu, aš žiūriu į akis ir manau, jog nekultūringa žiūrėt į svetimų žmonių užrašus ar šiaip popierius. Todėl ir neatspėjau, kas ant to stalo pasikeitė.
Išvada tokia: manau darbdaviai kartais persistengia, kad ir šiuo atveju, įtariu pasiskaitė kokią a la gudrią knygą apie potencialių darbuotojų psichologiją, ištraukė iš konteksto a la gudrų testą, stato visus prie tos sienos, kas atrodo įpatingai juokinga ir nerimta smile.gif

Dar keblus klausimuks: kodėl jūs manote, kad jūs geresnis darbuotojas nei šie (ir ištraukia šūsnį CV'iakų iš stalčiaus) blink.gif
Pupsas
QUOTE(Upsiukas @ 2005 10 05, 14:09)
Dar keblus klausimuks: kodėl jūs manote, kad jūs geresnis darbuotojas nei šie (ir ištraukia šūsnį CV'iakų iš stalčiaus) blink.gif
*

Mane irgi tas uzmusa cool.gif
nenuorama82
QUOTE(Pupsas @ 2005 10 06, 23:19)
Mane irgi tas uzmusa  cool.gif
*

Mane irgi. Labai nemegstu tokiu klausimu, kada ruosiuosi teketi ( visada atsakau, kad dar tam esu pe jauna ir kol kas santuoka manes nedomina, nors mintyse masatau, koks tavo reikalas), ar turiu drauga. Vienam pokalbyje pakiso kazkokius skaicius, piesinukus ir tas testas truko apie 2 val, nors tai nieko bendra neturejo su darbu. O vienoj labai stambioj ir gerai zinomoj imonej liepe vardinti blogas savo savybes, pasakyti pacia kebliausia situacija ir kaip is jos issisukau, kodel noriu dirbti butent cia, o ne kur kitur, kaip ikalbesiu zmogu daryti butent ta o ne kita ( nors esu teisininke ir kam cia man ikalbineti, juk nieko neparduodu biggrin.gif biggrin.gif ). Zodziu, daug ten visko buvo. Tiesa, apie atluginima sakiau, kad reikia ir man gyventi, todel uz min. tikrai nedirbsiu. Ir ka jus galvojat - mane ten prieme, bet nejau dirbti del mokslu - pabaiga univere, o dar pries akis magistrinis, 2 valstybiniai egzai + dar neisleidzia mokymosi atostogu ( jiem tereikejp pakenteti tuos 2 menesius ko lbaigsiu savo studijas ). Nusispjoviau ir pasakiau, kad jiems be diplomo busiu nereikalinga ir nesutikau. Nesigailiu ne kiek. Neverta
Vik_torija
Vakar buvau pokalbyje, tai šiek tiek stebino tokie klausimai:
"Ar tavo vyras pakankamai uždirba?"
"Kokį maistą mėgsti?" blink.gif
"Kiek metų pažadi neiti į dekretą" (o aš ramiu veidu atsakiau: "dabar ir tėveliai gali eiti tėvystės atostogų, o jums tik į gimdymą mane teks išleisti") smile.gif
"Ar turi įsipareigojimų bankui".
"Kiek kainuoja tavo šuns išlaikymas?" blink.gif (tiesiog pataikė, kad turiu šunį)
.... ir daugybė tokių klausimų.
O esmė buvo ta, kad tolėliau sėdėjo psichologė ir po kiekvieno man užduoto klausimo, stebėjo mano reakciją ir kažką žymėjosi smile.gif.
Ugnužė
O mano nors ir trumpoje darbo paieškos istorijoje, labiausiai "prikalęs prie sienos" klausimas buvo:
Kur gyvena Jūsų seneliai ir DAR koks jų išsilavinimas.
Pasijutau, kaip per išpažintį lotuliukas.gif
white:)
QUOTE(Ugnužė @ 2006 07 21, 21:44)
O mano nors ir trumpoje darbo paieškos istorijoje, labiausiai "prikalęs prie sienos" klausimas buvo:
Kur gyvena Jūsų seneliai ir DAR koks jų išsilavinimas.
Pasijutau, kaip per išpažintį lotuliukas.gif
*

Niu cia tai jau virsune lotuliukas.gif Komediju komedijos... smile.gif Ir kaip islikt ramiam po tokiu klausimu? Buciau kvatojus 10 min smile.gif
Simon@
Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si blink.gif
Dileta
Man tai topinis klausimas buvo-ar neturėjote galvos traumos..paskui tik suzinojau,kad ankstesne darbuoptoja buvo patyrus avarija ir po jos su ja bendrauti sunku buvo.
O labiausiai siutino klausimas-ar savo nuosavam bute gyvenu..Nu koks jų reikalas,iš karto kildavo mintis,kad gal pasikėsinti į tą butą ruošias.

Vik_torija
QUOTE(white:) @ 2006 07 21, 22:09)
Niu cia tai jau virsune  lotuliukas.gif Komediju komedijos...  smile.gif  Ir kaip islikt ramiam po tokiu klausimu? Buciau kvatojus 10 min smile.gif
*

Na va tokiais klausimais ir tikrina, ar kvatosi 10 min. ar išliksi rami ir tiesiog atsakysi į pateiktą klausimą smile.gif
QUOTE(Simon@ @ 2006 07 22, 15:02)
Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si blink.gif
*

Nugi bandė išsiaiškinti, ar turi žalingų įpročių, tik netiesiogiai to paklausė o "per aplinkui".
QUOTE(Dileta @ 2006 07 22, 15:43)
O labiausiai siutino klausimas-ar savo nuosavam bute gyvenu..Nu koks jų reikalas,
*

Manęs irgi to klausė. O reikalas toks, kad žiūri, ar esi materialiai jau apsirūpinusi. Nes kai žmogus neturi savo būsto, natūraliai jo nori, o tada prasideda derybos dėl algos padidinimo ir pan., nes nori imti paskolą banke ir t.t. mirksiukas.gif
QUOTE(Simon@ @ 2006 07 22, 15:02)
*

Sakyciau, kad busimi bendradarbiai visokias baliuskas megsta smile.gif Kazkada dirbau kur vos ne kas antra diena tai kieno nors gimtadienis, tai vaikutis kam nors gime, tai sesija sekmingai pasibaige... Tai visi per rytines kavos pertraukele brendziais sampanais prisivaisindavo drinks_cheers.gif
llauruze
Šiaip apie gėrimus dažnai klausia: kaip, kiek, su kuo...Na o asmeniniai klausimai...Tai kartais kai paklausia, tai nežinau kur akis dėt...
Kai ėjau į pokalbį dėl to darbo, kurį dabar dirbau doh.gif
Vienas pokalbis buvo su šefu, kitas su jo broliu (na jis man kaip ir šefas)...Tai labai susidomėjo:kodėl aš tokia jauna ir jau turiu nuosavą butą?? Maždaug iš kur tiek pinigų...Ir dar mašina..Oho...Apie mano draugą, vestuves ir vaikus nieko neklausė...Tik vėliau pasakė, kam klaust, nes gali taip viskas ir be planų pasikeist biggrin.gif
O štai prieš tai kai ėjau į valstybinę įstaigą, tai paklausė kiek aš uždirbdavau būdama užsienyje biggrin.gif Pasimečiau...
birgiolita
Na gal cia nieko keisto, bet manes paklause kada zalgirio musis buvo g.gif Nors pareigos nei kiek nesusijusios su tuo
rasulkadz
*

Jei būtų nesunku,atsiųsk į rasa23@one.lt blush2.gif

QUOTE(Upsiukas @ 2005 10 05, 15:09)
mane pakirto topinis prašymas vieno pokalbio metu. Manęs paprašė atsitot ir nusisukt į sieną,
*

Čia tai viršūnė blink.gif blink.gif blink.gif
Zyprexa
Kaip jums tokia klausimų seka:
Ar meluojate?
Ar skirstote melą į baltą ir juodą?
Ar pameluotumėte žinodama, kad tai vargu ar išaiškės, tačiau nuo to gali padidėti jūsų pardavimai?
kristi ana
nezinau, as tai i tokius asmeninius klausimus "kiek uzdirba vyras?" ar "kodel istekejote" is viso NEATSAKINECIAU. jei nesamones prasideda jau per pokalbi, tai kas bus toliau? blink.gif Ir is viso - intymiems pokalbiams darbe ne vieta. schmoll.gif

O siaip galiu duoti viena patarima, kaip atsakineti i klausima "kiek norite uzdirbti?"
Dazniausiai visi galvoja "per daug uzsiprasysiu - nepriims". Tai vat, jus labai klystate! Jei darbdavys numates, kad mokes naujam darbuotojui 2000Lt, o jis pasako, kad noretu 1200, jam niekas niekada nepasiulys 2000 schmoll.gif O sakys - "gerai, tiek jus gausite" biggrin.gif O jei jus pasakysite - noriu 3000, jei jus tiktrai jiems tiksite, jie jus ikalbines dirbti uz 2000 (tada jums spresti ar nusileisti ar ne) arba pakels savo kartele smile.gif

O siaip i si klausima is viso nereikia atsakineti, kol tiksliai jums nepapasakojo, kas ieis i jusu pareigas. Kai papasakos, patylekite ir saktkite - uz toki darba tureciau gauti apie 3000, bet jauciu jus tiek mokesite ( ir nusisypsokite biggrin.gif )(suma aisku parinkite pagal savo pareigas, bet 500-1000 uzmeskite drasiai)

Ir dar - kai klausia jusu bloguju savybiu - nebukite naivios!!! Nesugalvokite nuosirdziai vardinti ju!!! Geriau susigalvokite is anksto ka nors dviprasmisko, nekalto, nes sis klausimas dazniausiai "uzmusa" kandidatus.

Siaip as cia ne is liampos pasakoju, nes visose darbovietese buvau labai geruose santykiuose su personalo skyrium ir antrankas gal simtus kartu stebejau. smile.gif Taip kad jei kas domina - dar daug ka galiu pripasakoti smile.gif
Agotukas
QUOTE(kristi ana @ 2006 08 19, 22:15)

Siaip as cia ne is liampos pasakoju, nes visose darbovietese buvau labai geruose santykiuose su personalo skyrium ir antrankas gal simtus kartu stebejau. smile.gif Taip kad jei kas domina - dar daug ka galiu pripasakoti smile.gif
*

Domina bigsmile.gif Pasakok!!!

Tai kaip nekaltai pasakyt, kad esu šiokia tokia ir anokia? cool.gif
kristi ana
ai va dar - niekada gyvenime nesakykit, kad praitose darbovietese nesutaret su sefu! Nes jei jis buvo paskutinis gyvulys, geriau tylekite ir pezekite apie "nebuvo perspektyvu karjerai..." "noriu tobuleti ..." ir panasiai.
Jei peiksite savo buvusi sefa - juodas kryzius tongue.gif

dar - jei liepia daryti testus, kazkokias uzduotis - stenkites daryti tai kuo greiciau (na kiek tai imanoma) ir nedarykite rasybos klaidu - nerastingumas zudooo! smile.gif

ir is viso - "ka galite pasakyti apie savo buvusi darba blogo?" "apie save blogo" "apie lietuva blogo" ir panasiai - kuo maziau nuosirdumo, tuo geriau! Tiesiog jus palaikys konfliktiska smile.gif geriausia cia neutralus atsakymai.

Patarimas. Kad ir koks darbas i kuri kandidatuojate jums atrodytu "svajoniu", visada eikite i pokalbi su nuostata, kad tai jus esate didzioji vertybe ir jus kalbina ateiti dirbti. Bukite ramios, maksimaliai kiek iseina atsipalaidavusios, kalbekite ramiai, aiskiai. Jei jus kalbina ne psichologas - stenkites perimti pokalbio eiga i savo rankas ir daug klausinekite darbdavio apie busima darba, pareigas, perspektyvas. Jiems labai patinka, kai zmogus domisi. Blogai, jei jus isgirsite klausima "gal norite ko nors musu paklausti?" Labai blogai, jei atsakysite "ne".
Gerai, jei sakysite "O ar galiu dabar jusu paklausti ?" biggrin.gif
Kelkite savo verte! Net jei kazko nemokate, nenubeskite akiu ir nesakykite "gal " "truputi" "nelabai", sakykite "moku" O jei jau visai nemokate, sakykite "siuo metu nezinau, bet jokiu problemu man tai ismokti"

Na uzteks siam vakarui karsta.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Agotukas @ 2006 08 19, 22:44)
Domina  bigsmile.gif Pasakok!!!

Tai kaip nekaltai pasakyt, kad esu šiokia tokia ir anokia?  cool.gif
*

Na labai nuo pareigu priklauso rolleyes.gif
Pvz, jei esi buhaltere, tai geriau jau sakyti "veluoju" nei "neatidi esu"
O jei tau ryte reikia atidaryti kavine ar parduotuve, tai netinka nei tas, nei tas variantas, reikia jau vel kazka galvoti neutralaus toms pareigoms mirksiukas.gif
la vita
QUOTE(kristi ana @ 2006 08 19, 22:15)
Jei darbdavys numates, kad mokes naujam darbuotojui 2000Lt, o jis pasako, kad noretu 1200, jam niekas niekada nepasiulys 2000  schmoll.gif O sakys - "gerai, tiek jus gausite"  biggrin.gif O jei jus pasakysite - noriu 3000, jei jus tiktrai jiems tiksite, jie jus ikalbines dirbti uz 2000 (tada jums spresti ar nusileisti ar ne) arba pakels savo kartele smile.gif
*

Tai vat, iš kur žinoti kiek jis numatęs g.gif tongue.gif Ir kaip nepakelti per aukštai kartelės nežinant kiek mokėt nori g.gif
Man visad baisu per daug uzsiprasyt kai patirties beveik neturiu doh.gif Kazkaip atrodo, kad didesnes algos prasyt reiketu kai isidirbi, parodai ko esi verta ir jie jau nebenori taves prarast... Galbut ir klystu smile.gif
asta_ged

*

labukas mane lb lb domina, jei gali persiusk ir man i pasta, rasi info smile.gif
lily_white
Norejau paklausti, kaip atsakyti i toki klausima, kodel po pirmo ir po trecio kurso dirbau, o po antro - ne? As is tiesu atostogavau.. blush2.gif
Papildyta:
Ir dar vienas klausimelis. Dabar dirbu pagal terminuota darbo sutarti, atlieku tarsi praktika, tiesiog mokslus jau esu pasibaigus. Apie nuolatini darba pradzioj (per pokalbius) buvo snekama, kad gal... o dabar liko menuo ir sklando tokia nuotaika, kad vat tureciau pasibaigti visus didesnius darbus, kad neliktu, kai iseisiu.. unsure.gif
Na ne pasiguosti norejau, o tiesiog paklausti, kadangi jau ieskau naujo darbo, tai jeigu pokalby paklaustu, kodel nelikau anam darbe, nes daznai tai atrodo lyg bandomasis laikotarpis, kadangi mokslai jau baigti, tai ar dirbau negerai, gal darbdavys turi nusiskundimu, gal dar kas???? ar neatrodysiu nepatikimai? aciu labai smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.