Man labai sunku atsakyti į klausimą, kaip įsivaizduoju save po penkių, dešimties metų
Pažiūrėjau, kad kyla abejonių dėl atsakymų į kai kuriuos klausimus po kalbio metu, todėl užvedu naują temą. apie savo privalumus ir trūkumus jau šnekėjom darbo paieškose, bet būtų neblogai, jei tie postai atsirastų čia
Man labai sunku atsakyti į klausimą, kaip įsivaizduoju save po penkių, dešimties metų
uzmusantys klausimai ..ypac kaip isivaizduoji save po 5metu, as sakau, busiu baigusi dar viena aukstaja mokykla, ir dirbsiu vadovaujama darba
aš irgi save taip įsivaizduoju
QUOTE(miau @ 2005 05 04, 08:58) Ne, nu tai aš suprantu, bet konkrečiai, kokios? Anyte jau vieną sakė: užsispyrimas. Kokios dar. Nagi, padėkit. QUOTE(Russne @ 2005 05 04, 09:17) MIAU, manęs apie blogąsias savybes niekada neklausė, bet aš kelis variantus buvau pasiruošusi, nes apie tai girdėjau per kursus darbo biržoje. tai va, vienas iš variantų galėtų būti-pedantiškumas. Tai kaip ir nėra bloga savybė, bet pvz galima sakyti, kartais būnu per daug pedantiškai tvarkinga, kas aplinkiniams ne visada patinka, na čia taip truputį su šypsena QUOTE(Mamūškė @ 2005 05 04, 10:26) QUOTE(Moteris @ 2005 05 04, 11:49) Kiekvienai pareigybei skirtingos "blogosios savybės". Tarkim, jei pretenduoji į pardavimo vadybininkus, tavo "smulkmeniškumas ir pedantiškumas" iš tiesų bus blogosios savybės. Nes pardavimo žmogui labai reikia spontaniškumo ir sugebėjimo nesigilinti į smulkmenas. Jei pretenduoji į buhalteres ar planuoji administratore, tai skambės iš tiesų kaip pliusai.
Iš blogųjų savybių, per atranką paminėjau tik vieną - jautrumas. bet pasakiau, kad su tuo stengiuosi kovoti
Cha, aš pati dabar galvoju - kaip protingai atsakyt į klausimą, kodėl nori keisti darbą, kas netenkina?
Reali situacija - užsiknisau Tai va tyliai ramiai iš lėto ieškau ko nors su panašiu apmokėjimu, galima kiek geresniu, ir mažesnėm foninėm isterijom. Staugimą toleruoju, isterijas toleruoju, kad tik jis būtų MANO darbo vietoj (kad dirbt netrukdytų, galiu klausyt ir dirbt tuo pačiu) ir be daiktų laužymo ir atsitiktų, tarkim, kartą per dvi savaites. O jei jis būtų už tai, ką AŠ ar man pavaldūs snukiai padarė, tada voobšče būtų svajonių darbas Tai ką sakyt? Ieškau mažesnio durniaus ant galvos? ramesnio durniaus? Ar tuos pačius makaronus apie tobulėjimą, kurio man trūksta? Po teisybei, tai ir trūksta, ištobulėjau iki negalėjimo, toliau nėr kur...
noa, nemanau, kad rimtai norėtum kitam darbdaviui pasakoti apie esamo/buvusio problemas. Ko gero, turi normalų pretekstą- "ieškau augimo galimybių, noriu tobulėti, per penkis metus pasiekiau profesionalumo viršukalnę, dabar noriu naujo iššūkio. Ir didesnės atsakomybės su didesne kompensacija už ją".
QUOTE(mamagitana @ 2005 05 08, 12:20) noa, nemanau, kad rimtai norėtum kitam darbdaviui pasakoti apie esamo/buvusio problemas. Ko gero, turi normalų pretekstą- "ieškau augimo galimybių, noriu tobulėti, per penkis metus pasiekiau profesionalumo viršukalnę, dabar noriu naujo iššūkio. Ir didesnės atsakomybės su didesne kompensacija už ją". A vot kol koregavau seną žinutę, jau ir atsakei Tai aišku, jei realiai pasakysi, kad tavo dabartinis darbadavys sublūdo, naujasis automatiškai sugalvos, kad tai tu pats sublūdai Aš, po teisybei, kažką tokio ir galvoju, apie tobulėjimą le te te te Nu aš žmogus darboholikas, noriu tik kad man proto nepi*tų ir dirbt netrukdytų Cha, pasakyčiau kokiam potencialiam - apsivožtų QUOTE(Noa @ 2005 05 08, 12:16) Cha, aš pati dabar galvoju - kaip protingai atsakyt į klausimą, kodėl nori keisti darbą, kas netenkina? Reali situacija - užsiknisau Tai va tyliai ramiai iš lėto ieškau ko nors su panašiu apmokėjimu, galima kiek geresniu, ir mažesnėm foninėm isterijom. mane irgi labiausiai užknisa klausimas, kodėl nori keisti darbą? Realiai man panačiai kaip Noa - šefas kartais persidirba, tai ujujuj, geriau akyse nesirodyti
Itariu kad tas klausimas del saves isivaizdavimo po ir metu turi du galus: is vienos puses kaip ir parodo tavo karjeros plana, ambicijas, o is kitos gali reiksti darbdaviui, kad tu po kiek laiko paliksi ta pozicija, o gal is viso iseisi i geresne darboviete ir jam teks ieskoti kito darbuotojo.
Pavyzdziui, mano atveju svajoju po metu savo imone tureti, tai net nezinau, ar man tai sakyti darbdaviui ar konsultacinei kai klaus kita karta?
Įdomu...
Max Egger knygoje Tobulas pokalbis rašo: 1. Jūs gaunate kvietimą pokalbiui tik tada, kai darbdavys mano, kad esate tinkamas siūlomam darbui. (Ar pažįstate nors vieną valdininką, kuris gaištų laiką su to nevertais?) 2. Gali pasirodyti keista, tačiau tyrimai teigia, kad apklausa yra vienas iš nepatikimiausių atrankos metodų. Tai jums labai paranku: išmokite prisistatyti ir parodyti savo pasiekimus kuo geriau. 3. Dauguma darbdavių nėra specialiai pasiruošę pokalbiams. (Ypač vyresni ar žemesnio rango). Jums ši situacija ypač palanki, nes galėsite pateikti tik tą informaciją, kurią pats norite. 4. Darbdavys užduoda tik klausimus, o vienokius ar kitokius faktus apie save teikiate tik jūs, tad šią informaciją galite puikiausiai kontroliuoti. 5. Truputį pagalvoję ir pasiruošę jūs galite nuspręsti, kokių klausimų tikėtis. Bet prisiminkite, kad visuomet turite sakyti tiesą!
O man labai patiko toks gudrus klausimas pokalbyje (į vadybininkės pareigas) ,į kurį aš net ir dabar nežinočiau kaip geriausiai atsakyti... Paskaitykit ta "chitrą" klausimėlį:
"Jei jums reikėtų rinktis, kokį atlyginimą rinktumėtės : 70% minimumas ir 30% priklausantis nuo rezultato ar 30% minimumas ir 70% nuo rezultato???" Nežinojau ką pasakyt, nes jei pasirinkčiau pirmąjį variantą, išeitų , kad aš nepasitikiu savo jėgomis, kad man užtenka tiek kiek yra, aš nepakankamai motyvuota .....O jei pasirinkčiau antrą variantą, man galų gale tokia sistemą ir padarytų kai eičiau dirbti( ko aš nenoriu, tai prieštarautų mano interesams, nes aš noriu bent kokio pastovumo) Aš atsakiau 50 ant 50, bet darbdavys pasakė, kad turiu pasirikti vis tiek iš tų 2 atsakymų.Pasirinkau vis tik pirmąjį, nes pagalvojau, kad mano interesai man svarbiausi Bet klausimas tai mane sužavėjo
Drauge pasakojo koki nebloga klausimeli klause per pokalbi... Sake, susimete nerealiai, nors ir tokia nepescia yra ir zodzio kisenej neiesko. Bet psichologe klausinejo, tai velnias zino kas uz tokio klausimo slypi... mes irgi visaip kaip "narstem" paskui, bet iki galo ir nezinau...
Klausimelis: "Ar turit vaiku?" Drauge atsako: "Ne" Klausia: "Ar jus tuo tikra?" (cia su rimta ir griezta veido israiska) Tai drauge sake, net pagalvojo kokias 5 sekundes pries atsakydama, kad TIKRAi neturi...
na, jei vyro taip paklaustų, tai dar suprasčiau
"kaip isivaizduojat savo darbe savarankiskuma?"
Arba toks klausimas : "Kodėl taip anksti ištekėjote"? Buvau apakusi
O manęs paklausė "Kodėl iš Vilniaus nori eiti dirbti į Kauną" (toks visai realus klausimas), tai aš kad išlanksčiau (dūrų dūra), kad "esu jauna, netekėjusi ir pan., tai galiu gyventi ir Žemaitijoje".. dabar gailiuosi, nes atsiradau dėl to Kaune..
Dar klausė "ar moku lenkų kalbą" (nors visi aplink trimituoja anglų anglų anglų) ir kodėl "dar neištekėjau" (man tuo metu buvo 24 metukai).
Na, manes kai paklause kaip isivazduoju save karjeroje po 5 metu, tai pasakiau, kad taikausi i virsininkes vieta:))))
Sunkiausia buna atsakyti i klausima kiek norite atlyginimo gauti, dabar visi tokie mendri,nieks nepasako kiek ruosiasi moketi, ar kiek supkanave pinigu tai darbo vietai skirti, tai baisu pasakyti, kad nebutu ir per maza suma, bet kad ir darbdavys is padu neisgriutu mano suma isgirdes....
Manes per pokalbi yra paklause kokia blogiausia patirti esu turejusi (kazkaip panasiai, cia esme). Pagalvojau kelias sekundes ir pati nuosirdziai nustebau, kad nezinau - atsakiau, kad, visa patirtis - ir su blogomis, ir su geromis emocijomis yra tiesiog patirtis, is kurios galima pasimokyti.
Pokalbiai del darbo man patinka tuo, kad juose galima isgirsti klausimu, kuriu siaip gyvenime neanalizuoju, nei draugai nei artimieji tuo nepasidomi (argi neparodaksalu?), tada isejes lyg ir daugiau save pazisti, apmastai.
Na man durniausi klausimai tai buvo šie:
Ar jūsų vaikas sveikas? Kur jūs jį paliksite, kai eisit į darbą (nors dirbau ir ieškojausi kito darbo, tai kur aš jį iki tol paikdavau
Šiaip pokalbio darbdavys neturi teisės klausinėti tokių asmeninių dalyku, kaip "kada tekėsite?", "kada planuojate turėti vaikų?", "Kiek?", "kodėl dar neištekėjot / nevedėt?" ir taip toliau ir panašiai. Teoriškai turite teisę į juos neatsakyti. Iš kitos pusės žiūrint, jei jau pats "egzaminuotojas" uždavinėja tokius klausimus, tai irgi galima susidaryti nuomonę apie tą įmonę, kas jai svarbu..
Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan. Jei ka domina, sakykit Nors dabar tokios info ir internete galima rast.. QUOTE(Victory @ 2005 08 30, 13:41) Drauge pasakojo koki nebloga klausimeli klause per pokalbi... Sake, susimete nerealiai, nors ir tokia nepescia yra ir zodzio kisenej neiesko. Bet psichologe klausinejo, tai velnias zino kas uz tokio klausimo slypi... mes irgi visaip kaip "narstem" paskui, bet iki galo ir nezinau... Klausimelis: "Ar turit vaiku?" Drauge atsako: "Ne" Klausia: "Ar jus tuo tikra?" (cia su rimta ir griezta veido israiska) Tai drauge sake, net pagalvojo kokias 5 sekundes pries atsakydama, kad TIKRAi neturi... o į kokią darbo vietą taikės ir ar susijusią su pardavimais? O priėmė ją Kiek nutuokiu, tai čia žmogaus psichologinis patikrinima, ant kiek jis tvirtas ir neabejoja savo nuomone, kai tavęs paklausia paprastų dalykų, ut nesusimąstydamas atsakai, ir vėl perklausia, tada susimąstai, o tipo ypač jei nori būt pardavimo vadybininku, turi būt įsitikinęs savo teisumu, nerodyt abejonių, šnekėt tvirtai. Tas pats būna ir su klausimu - ar tikrai mokat dirb kompu? QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 12:33) Šiaip pokalbio darbdavys neturi teisės klausinėti tokių asmeninių dalyku, kaip "kada tekėsite?", "kada planuojate turėti vaikų?", "Kiek?", "kodėl dar neištekėjot / nevedėt?" ir taip toliau ir panašiai. Teoriškai turite teisę į juos neatsakyti. Iš kitos pusės žiūrint, jei jau pats "egzaminuotojas" uždavinėja tokius klausimus, tai irgi galima susidaryti nuomonę apie tą įmonę, kas jai svarbu.. Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan. Jei ka domina, sakykit Nors dabar tokios info ir internete galima rast.. Mane l. domina sie klausimai. QUOTE(Victory @ 2005 08 30, 13:41) Drauge pasakojo koki nebloga klausimeli klause per pokalbi... Sake, susimete nerealiai, nors ir tokia nepescia yra ir zodzio kisenej neiesko. Bet psichologe klausinejo, tai velnias zino kas uz tokio klausimo slypi... mes irgi visaip kaip "narstem" paskui, bet iki galo ir nezinau... Klausimelis: "Ar turit vaiku?" Drauge atsako: "Ne" Klausia: "Ar jus tuo tikra?" (cia su rimta ir griezta veido israiska) Tai drauge sake, net pagalvojo kokias 5 sekundes pries atsakydama, kad TIKRAi neturi... Na ir kas, aš irgi kartą vienam taip užmečiau QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 12:33) Šiaip pokalbio darbdavys neturi teisės klausinėti tokių asmeninių dalyku, kaip "kada tekėsite?", "kada planuojate turėti vaikų?", "Kiek?", "kodėl dar neištekėjot / nevedėt?" ir taip toliau ir panašiai. Teoriškai turite teisę į juos neatsakyti. Iš kitos pusės žiūrint, jei jau pats "egzaminuotojas" uždavinėja tokius klausimus, tai irgi galima susidaryti nuomonę apie tą įmonę, kas jai svarbu.. Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan. Jei ka domina, sakykit Nors dabar tokios info ir internete galima rast.. Ir mane labbai domina, nes kaip tik dabar ieškausi darbo QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 13:33) Šiaip pokalbio darbdavys neturi teisės klausinėti tokių asmeninių dalyku, jei jau uždavinėja tokius klausimus, tai irgi galima susidaryti nuomonę apie tą įmonę, kas jai svarbu.. Pritariu. Kai buvau jaunesnė, studijavau - tada dirbau bet kur, bet kam. Po vienos ypač šlykščios (labai švelnus žodis minėtu atveju) viršininkės
Bite Maja, ir as, ir as labai tos informacijos noriu! Siuo metu esu bedarbe, tai tokios zinios praverstu. Jei turi skanuota medz., gal galetum atsiusti Wilding@one.lt
ACIU!!! QUOTE(Victory @ 2005 08 30, 13:41) Drauge pasakojo koki nebloga klausimeli klause per pokalbi... Sake, susimete nerealiai, nors ir tokia nepescia yra ir zodzio kisenej neiesko. Bet psichologe klausinejo, tai velnias zino kas uz tokio klausimo slypi... mes irgi visaip kaip "narstem" paskui, bet iki galo ir nezinau... Klausimelis: "Ar turit vaiku?" Drauge atsako: "Ne" Klausia: "Ar jus tuo tikra?" (cia su rimta ir griezta veido israiska) Tai drauge sake, net pagalvojo kokias 5 sekundes pries atsakydama, kad TIKRAi neturi... Aš tai manau, kad norėjo patikrinti ar ji nesilaukia. Nes pačios žinom, kad kitos, kai pastoja puola darbintis, kad gautų normalią pašalpą.
Aš ir šiuo metu vaikštau i atrankas. Pasitaiko taip pat tokių įdomibiškų klausimėlių. pvz.: Kas paima vaikąiš darželio? Kiek vaikui metų?
Sako sudėlok pagal svarbumą, kurioj vetoj tau: pinigai, karjera, kolektyvas. Pagalvojus, kad ir kaip bedėliotum vistiek prikipti gali. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad retas kuris sugeba profesonaliai vesti pokalbį.
mane pakirto topinis prašymas vieno pokalbio metu. Manęs paprašė atsitot ir nusisukt į sieną, nugis aš predėjau žvengt, sakau, kiba šaudysit mane dabar. O tos sako, tipo ne ne, tikrai ne. Nugis nusisukau, pašiugždėjo josios man už nugaros ir liepė atsisukus pasakyt, kas pasikeitė ant stalo: aš joms ir drebtelėjau, jog kalbant su žmogum, o ypač su potencialiu darbdaviu, aš žiūriu į akis ir manau, jog nekultūringa žiūrėt į svetimų žmonių užrašus ar šiaip popierius. Todėl ir neatspėjau, kas ant to stalo pasikeitė.
Išvada tokia: manau darbdaviai kartais persistengia, kad ir šiuo atveju, įtariu pasiskaitė kokią a la gudrią knygą apie potencialių darbuotojų psichologiją, ištraukė iš konteksto a la gudrų testą, stato visus prie tos sienos, kas atrodo įpatingai juokinga ir nerimta Dar keblus klausimuks: kodėl jūs manote, kad jūs geresnis darbuotojas nei šie (ir ištraukia šūsnį CV'iakų iš stalčiaus) QUOTE(Pupsas @ 2005 10 06, 23:19) Mane irgi. Labai nemegstu tokiu klausimu, kada ruosiuosi teketi ( visada atsakau, kad dar tam esu pe jauna ir kol kas santuoka manes nedomina, nors mintyse masatau, koks tavo reikalas), ar turiu drauga. Vienam pokalbyje pakiso kazkokius skaicius, piesinukus ir tas testas truko apie 2 val, nors tai nieko bendra neturejo su darbu. O vienoj labai stambioj ir gerai zinomoj imonej liepe vardinti blogas savo savybes, pasakyti pacia kebliausia situacija ir kaip is jos issisukau, kodel noriu dirbti butent cia, o ne kur kitur, kaip ikalbesiu zmogu daryti butent ta o ne kita ( nors esu teisininke ir kam cia man ikalbineti, juk nieko neparduodu
Vakar buvau pokalbyje, tai šiek tiek stebino tokie klausimai:
"Ar tavo vyras pakankamai uždirba?" "Kokį maistą mėgsti?" "Kiek metų pažadi neiti į dekretą" (o aš ramiu veidu atsakiau: "dabar ir tėveliai gali eiti tėvystės atostogų, o jums tik į gimdymą mane teks išleisti") "Ar turi įsipareigojimų bankui". "Kiek kainuoja tavo šuns išlaikymas?" .... ir daugybė tokių klausimų. O esmė buvo ta, kad tolėliau sėdėjo psichologė ir po kiekvieno man užduoto klausimo, stebėjo mano reakciją ir kažką žymėjosi
O mano nors ir trumpoje darbo paieškos istorijoje, labiausiai "prikalęs prie sienos" klausimas buvo:
Kur gyvena Jūsų seneliai ir DAR koks jų išsilavinimas. Pasijutau, kaip per išpažintį QUOTE(Ugnužė @ 2006 07 21, 21:44) O mano nors ir trumpoje darbo paieškos istorijoje, labiausiai "prikalęs prie sienos" klausimas buvo: Kur gyvena Jūsų seneliai ir DAR koks jų išsilavinimas. Pasijutau, kaip per išpažintį Niu cia tai jau virsune
Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si
Man tai topinis klausimas buvo-ar neturėjote galvos traumos..paskui tik suzinojau,kad ankstesne darbuoptoja buvo patyrus avarija ir po jos su ja bendrauti sunku buvo.
O labiausiai siutino klausimas-ar savo nuosavam bute gyvenu..Nu koks jų reikalas,iš karto kildavo mintis,kad gal pasikėsinti į tą butą ruošias. QUOTE(white:) @ 2006 07 21, 22:09) Niu cia tai jau virsune Na va tokiais klausimais ir tikrina, ar kvatosi 10 min. ar išliksi rami ir tiesiog atsakysi į pateiktą klausimą QUOTE(Simon@ @ 2006 07 22, 15:02) Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si Nugi bandė išsiaiškinti, ar turi žalingų įpročių, tik netiesiogiai to paklausė o "per aplinkui". QUOTE(Dileta @ 2006 07 22, 15:43) Manęs irgi to klausė. O reikalas toks, kad žiūri, ar esi materialiai jau apsirūpinusi. Nes kai žmogus neturi savo būsto, natūraliai jo nori, o tada prasideda derybos dėl algos padidinimo ir pan., nes nori imti paskolą banke ir t.t. QUOTE(Simon@ @ 2006 07 22, 15:02) Manes sia savaite vienas darbdavys 'koki alkoholini gerima megstate labiausiai" uzklause. Gal kas paaiskinsit? Siaip visi klausimai buvo tradiciniai, isskyrus si Sakyciau, kad busimi bendradarbiai visokias baliuskas megsta
Šiaip apie gėrimus dažnai klausia: kaip, kiek, su kuo...Na o asmeniniai klausimai...Tai kartais kai paklausia, tai nežinau kur akis dėt...
Kai ėjau į pokalbį dėl to darbo, kurį dabar dirbau Vienas pokalbis buvo su šefu, kitas su jo broliu (na jis man kaip ir šefas)...Tai labai susidomėjo:kodėl aš tokia jauna ir jau turiu nuosavą butą?? Maždaug iš kur tiek pinigų...Ir dar mašina..Oho...Apie mano draugą, vestuves ir vaikus nieko neklausė...Tik vėliau pasakė, kam klaust, nes gali taip viskas ir be planų pasikeist O štai prieš tai kai ėjau į valstybinę įstaigą, tai paklausė kiek aš uždirbdavau būdama užsienyje
Na gal cia nieko keisto, bet manes paklause kada zalgirio musis buvo
QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 13:33) Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan. Jei ka domina, sakykit Nors dabar tokios info ir internete galima rast.. Jei būtų nesunku,atsiųsk į rasa23@one.lt QUOTE(Upsiukas @ 2005 10 05, 15:09) Čia tai viršūnė
Kaip jums tokia klausimų seka:
Ar meluojate? Ar skirstote melą į baltą ir juodą? Ar pameluotumėte žinodama, kad tai vargu ar išaiškės, tačiau nuo to gali padidėti jūsų pardavimai?
nezinau, as tai i tokius asmeninius klausimus "kiek uzdirba vyras?" ar "kodel istekejote" is viso NEATSAKINECIAU. jei nesamones prasideda jau per pokalbi, tai kas bus toliau?
O siaip galiu duoti viena patarima, kaip atsakineti i klausima "kiek norite uzdirbti?" Dazniausiai visi galvoja "per daug uzsiprasysiu - nepriims". Tai vat, jus labai klystate! Jei darbdavys numates, kad mokes naujam darbuotojui 2000Lt, o jis pasako, kad noretu 1200, jam niekas niekada nepasiulys 2000 O siaip i si klausima is viso nereikia atsakineti, kol tiksliai jums nepapasakojo, kas ieis i jusu pareigas. Kai papasakos, patylekite ir saktkite - uz toki darba tureciau gauti apie 3000, bet jauciu jus tiek mokesite ( ir nusisypsokite Ir dar - kai klausia jusu bloguju savybiu - nebukite naivios!!! Nesugalvokite nuosirdziai vardinti ju!!! Geriau susigalvokite is anksto ka nors dviprasmisko, nekalto, nes sis klausimas dazniausiai "uzmusa" kandidatus. Siaip as cia ne is liampos pasakoju, nes visose darbovietese buvau labai geruose santykiuose su personalo skyrium ir antrankas gal simtus kartu stebejau. QUOTE(kristi ana @ 2006 08 19, 22:15) Siaip as cia ne is liampos pasakoju, nes visose darbovietese buvau labai geruose santykiuose su personalo skyrium ir antrankas gal simtus kartu stebejau. Domina Tai kaip nekaltai pasakyt, kad esu šiokia tokia ir anokia?
ai va dar - niekada gyvenime nesakykit, kad praitose darbovietese nesutaret su sefu! Nes jei jis buvo paskutinis gyvulys, geriau tylekite ir pezekite apie "nebuvo perspektyvu karjerai..." "noriu tobuleti ..." ir panasiai.
Jei peiksite savo buvusi sefa - juodas kryzius dar - jei liepia daryti testus, kazkokias uzduotis - stenkites daryti tai kuo greiciau (na kiek tai imanoma) ir nedarykite rasybos klaidu - nerastingumas zudooo! ir is viso - "ka galite pasakyti apie savo buvusi darba blogo?" "apie save blogo" "apie lietuva blogo" ir panasiai - kuo maziau nuosirdumo, tuo geriau! Tiesiog jus palaikys konfliktiska Patarimas. Kad ir koks darbas i kuri kandidatuojate jums atrodytu "svajoniu", visada eikite i pokalbi su nuostata, kad tai jus esate didzioji vertybe ir jus kalbina ateiti dirbti. Bukite ramios, maksimaliai kiek iseina atsipalaidavusios, kalbekite ramiai, aiskiai. Jei jus kalbina ne psichologas - stenkites perimti pokalbio eiga i savo rankas ir daug klausinekite darbdavio apie busima darba, pareigas, perspektyvas. Jiems labai patinka, kai zmogus domisi. Blogai, jei jus isgirsite klausima "gal norite ko nors musu paklausti?" Labai blogai, jei atsakysite "ne". Gerai, jei sakysite "O ar galiu dabar jusu paklausti ?" Kelkite savo verte! Net jei kazko nemokate, nenubeskite akiu ir nesakykite "gal " "truputi" "nelabai", sakykite "moku" O jei jau visai nemokate, sakykite "siuo metu nezinau, bet jokiu problemu man tai ismokti" Na uzteks siam vakarui Papildyta: QUOTE(Agotukas @ 2006 08 19, 22:44) Na labai nuo pareigu priklauso Pvz, jei esi buhaltere, tai geriau jau sakyti "veluoju" nei "neatidi esu" O jei tau ryte reikia atidaryti kavine ar parduotuve, tai netinka nei tas, nei tas variantas, reikia jau vel kazka galvoti neutralaus toms pareigoms QUOTE(kristi ana @ 2006 08 19, 22:15) Jei darbdavys numates, kad mokes naujam darbuotojui 2000Lt, o jis pasako, kad noretu 1200, jam niekas niekada nepasiulys 2000 Tai vat, iš kur žinoti kiek jis numatęs
Man visad baisu per daug uzsiprasyt kai patirties beveik neturiu
QUOTE(Bitė Maja @ 2005 09 12, 13:33) Esu buvusi keliuose seminaruose a le "parduok save brangiai". Turiu namie medžiagos, 50 dažniausiai užduodamų klausimų, ko negali klausinėti, kaip susitvarkyti cv, kaip pasiruošti pokalbiui ir pan. Jei ka domina, sakykit Nors dabar tokios info ir internete galima rast.. labukas mane lb lb domina, jei gali persiusk ir man i pasta, rasi info
Norejau paklausti, kaip atsakyti i toki klausima, kodel po pirmo ir po trecio kurso dirbau, o po antro - ne? As is tiesu atostogavau..
Papildyta: Ir dar vienas klausimelis. Dabar dirbu pagal terminuota darbo sutarti, atlieku tarsi praktika, tiesiog mokslus jau esu pasibaigus. Apie nuolatini darba pradzioj (per pokalbius) buvo snekama, kad gal... o dabar liko menuo ir sklando tokia nuotaika, kad vat tureciau pasibaigti visus didesnius darbus, kad neliktu, kai iseisiu.. Na ne pasiguosti norejau, o tiesiog paklausti, kadangi jau ieskau naujo darbo, tai jeigu pokalby paklaustu, kodel nelikau anam darbe, nes daznai tai atrodo lyg bandomasis laikotarpis, kadangi mokslai jau baigti, tai ar dirbau negerai, gal darbdavys turi nusiskundimu, gal dar kas???? ar neatrodysiu nepatikimai? aciu labai |