Mergaites, labai man padejote del langu valymo
Yra toks labai geras daiktas,atrodo "Valo"vadinasi,skirtas virykliu ir orkaiciu valymui.As pati isblizginau savo sena virykle
O tas "Valo" lietuvishkas valiklis? As ishbandziau lietuvishka valykli "Jega". Tik jis yra piktas, ta prasme, orkaite ishvaliau ir sumasciau padegusius degiklius ir nuvalyti. Tai ten kur buvo nerudijancio plieno dalys tai pridegimai kuo graziausiai nusivale tik paveike metala. Jis pasidare ne blizgantis ir pilkas. Dabar ishbandziau "Fairy", kur per TV reklamuoja orkaiciu valymui. Na netaip zaibishkai veikia, kaip reklamoje, bet is esmes neblogas.
Zinokit,tikrai neprisimenu,bet manau,kad lietuviskas o gal tu labai ilgai laikei uzpylus ant pavirsiau?
Na ne...ten labai greit eme shnypshti ir putoti tas valiklis papuoles ant nerudijancio plieno. Shiaip "Jega" neblogas, tik svarbiausia naudoti pagal paskirti ir nepersistengti su juo.
Nu man apie degiklius esancius metaliukus "Jega" irgi sugadino,pajuodavo nuo jo "Amway" nerealus orkaiciu valiklis apie 30 lt kainuoja kazkur.
nuo "amway" irgi patamsėja
Degikliai tamseja todel kad jie yra is tokio metalo kuris reaguoja su sarmu.
Visi orkaiciu valikliai yra sarminiai, ti kiekvienas yra skirtingu koncentraciju cia mano nuomone . As irgi naudoju AMWAY orkaiciu valikli, juo rekomenduojama valyti emaliuotus pavirsius, nerudijancio plieno, stikla, keramikinius pavirsius. Dar esu valisi ir aliumini, jis pabala. Fritiures pavirsius plasmasinis jis irgi puikiai nusivalo. Si produkta gamintojas rekomenduoja vartoti uzsidejus pirstines, nes jis erzina oda.
gal kas zinot, ar ta "valo" galima rasti prekybos centruose? As kazkaip neuzstebejau... As orkaitei turejau kazkokias putas pusrkiamas, tai sunaudojau visa flakona per 2 kartus ir nieko gero nenuvaliau, laukdavau laukdavau kol atitirps purvai, bet nieko gero nebudavo. Tik nepagalvokit, kad pas mane ten pridege baisiai
As irgi naudoju lietuviska Jega Plius, tai man jis labai geras
As apie Higeja virykliu ir orkaiciu valikli parasysiu. valo tai gerai. bet sakyciau "per gerai". pas mus virykle nauja buvo, Beko, juoda su sidabru. tai tas valiklis nugrauze ugniavieciu juodus dazus - dabar tie ziedai metalo spalvos, nugrauze baltas zymas ant temperaturos reguliatoriu (kur ugnis maximumas, kur minimumas, kur nupaisytos ikonos orkaites kepimo rezimui). taip kad kiek per daug persistenge tas valiklis
Naudoju Jega Plius,tikrai geras
Sveikos
Neseniai isigijome buitine technika. Ji pas mus metalo pavirsiumi ir iskilo tokia problema , kad prilietus pirstais lieka ju zymes, nezinau kuom valyti.Taigi kuom valot buitine technika, kad neliktu demiu?
Nežinau, ar teisingai darau, bet valau papurškus langų valymo skysčio
Man irgi didelė problema metalo paviršius nuvalyti. Liuksiškų priemonių dar neradau, nors išbadžiau tai visokių. Pradedant nuo purškiamo langų valiklio iki specialiai metalo pavišių valymui skirtų. Ties vienu kažkuriuo kol kas neapsistojau. Vis dar išbandinėju. Jau koks penktas mėnuo
ta pati problema, ypach gartraukis
o su kuo aliuminį kaži būtų galima nuvalyt?
Elektrolux salone esančiame prie Juozapo pasažo (adresas Laisvės pr. berods 121?) perkant gartraukį rekomendavo jo valymo priemonę "Rengoringskram for rosfritt stal" - kaip tik purvui ir pirštų žymėms pašalinti nuo metalinių paviršių. Rekomenduoju ir siūlau. Kaina berods apie 20 Lt, bet kokybė
Kitas variantas - firmos Reka "stebuklingieji" skudurėliai. Tiesa, jie brangūs - apie 50 Lt, bet tinka ne tik tokiems paviršiams, bet ir langams, veidrodžiams, snatechnikai valyti be jokių cheminių priemonių (jų nenaudojant).
Sveiki, mes taip pat ka tik isigijome buitine technika. Gavome dovanu KIEHL Flora prima Metalpflege jis brangokas siap apie 35 lt. Tiesa dar neisbandziau.
mums parduotuveje patare valyti su WD - taip ir darome ir nesiskundziame.
As naudoju Frosch plovikli/purskikli spec. viryklems. L.geras ir patogus, nes net nuplaut nereik, tik sausu skuduru nusluostyt. As prie tinginiu, tai man kaip tik
Man visai neblogai valo telika ir kompa dar DVD paviršius drėgnos pampers servetėlės. Tik ne su ramunėliu aliejum o tos paprastos.
o mes dar pigesnį būdą pasirinkom
QUOTE(Aušrinė @ 2005 02 21, 16:34) Nežinau, ar teisingai darau, bet valau papurškus langų valymo skysčio Ir man langų valymo skystis liux Aš ne tik buitinę techniką juo valau, kartais ir kriauklę, šiaip dulkes nuo bele kur Kartą pabandžiau valyti šaldytuvą su mažyte kempinėle( indams plauti) tai įbrėžimai nedideli paliko Dabar renkuosi švelnesnius škurliukus.
Su "Jėga" ir aš patvarkiau dujinės degiklius. Juodi juodi pasidarė. Su kuo aš tik nešveičiau. Labiausiai soda padėjo. O kad orkaitę būtų gerai išvaliusi, tai nepasyčiau.
Norejau ne apie valiklius paklaust, bet apie tas orkaites, kurios padengtos kazkuo, tipo, savaime issivalancios... Dabar nusipirkom orkaite, tai sake, kad jos valyti nereikia, tik tuscia ijungti ant 250'C ir ji pati issivalys...
Ar taip issivalo?
Gal kas patarsit, išbandžiau jau kelias priemones ir nepadeda, vis tiek negaliu idealiai nuvalyti, matosi kur buvo rieblai nutiškę ar vanduo pabėgęs.
QUOTE(ader @ 2005 05 05, 15:06) Gal kas patarsit, išbandžiau jau kelias priemones ir nepadeda, vis tiek negaliu idealiai nuvalyti, matosi kur buvo rieblai nutiškę ar vanduo pabėgęs. cia rimtai ? matosi kur vanduo buvo nebeges? mama mya nezinau su kuo valyti, tik zinau kad jokiu busu negalima valyti su priemonemis, turinciomis siurksciu dalelyciu, ar kaip jos ten vadinasi!
taip taip siuksciu negalima, pirkau ERES, specialiai viryklems tokia pasta, laikiau uztepus puse valandos, valau ir vis tiek pries sviesa matosi visokie taskeliai, nupirkau lietuviska HIGEJA puskala, tipo idealiai nuvalo bet irgi nepadeda, bandziau ir su ajax nieko. Tai kuo dar galima isvalyti.
As valau su ERES pieneliu ir man nuvalo labai gerai
Is pradziu gerai isvalau su pieneliu, tada nuplaunu ir dar dregna blizginu su paprasta popierine servetele.
o tai gal man popieriuko truksta, nes nu taip norisi kazkuo siurkstesniu perbraukti, kempinele bijau, reikes pamegint popieriniu ranksluosciu, aciu uz minti.
Senoviniu "britviniu" peiliuku gerai nusvalo visos prikepusios dėmelės, jei neturi spec. lopetėlės. Arba bet kokiu kitu virtuviniu valikliu, milteliais ar pasta (nebūtinai Eres) su šiukščiąja kempinės puse patrini ir viskas.
Bet gi taip susibraizys?!
Aš irgi naudoju specialią lopetėlę, toks gremžtukas, kur galas grynai "britva", po to nuvalau su pieneliu ir popieriniu virtuviniu rankšluosčiu. Blizga kaip nauja:)
Ir dar turiu specialią šuostę keram. paviršiams, viena pusė tokia kaip guma, o kita - tokie šiurkštūs burbuliukai, tai su tais burbuliukais pašveičiu, o su kita puse nuvalau visus nešvarumus, tai irgi lieka švarut švarutėlė, nereikia net jokių pienelių. Tik nežinau kur tokių šluosčių yra pirkti, nes pati iš Vokietijos parsivežiau.
Aš nemažai išbandžiau visokių variantų, bet nelabai veiksmingų... Pasidalinkit patirtim....
Nu nežinau, man gerai viską nuvalo Eres, pvz.
QUOTE(agda @ 2005 05 06, 11:36) Aš irgi naudoju specialią lopetėlę, toks gremžtukas, kur galas grynai "britva", po to nuvalau su pieneliu ir popieriniu virtuviniu rankšluosčiu. Blizga kaip nauja:) Ir dar turiu specialią šuostę keram. paviršiams, viena pusė tokia kaip guma, o kita - tokie šiurkštūs burbuliukai, tai su tais burbuliukais pašveičiu, o su kita puse nuvalau visus nešvarumus, tai irgi lieka švarut švarutėlė, nereikia net jokių pienelių. Tik nežinau kur tokių šluosčių yra pirkti, nes pati iš Vokietijos parsivežiau. O kur tu gremztuku-lopeteliu yra pirkti? As pirma karta apie tokius girdziu
Gremžtukas ir pienelis buvo pridėti prie viryklės kai pirkome. Bet manau yra jų pirkti ir atskirai, tik kai nereikia tai ir neieškojau. O šluostę pirkau prekybos centre, kur ir visokios kitos šluostės sukrautos
O aš su Cif valau viryklę. Tikrai labai gerai viską nuvalo
Pas mane Elektroliux kaitlente, Tai as perku ju servise specialiai skirta priemone. Ji brangoka (17 lt), bet nuvalo gerai . ( Jei esi Vilniuj, tai jie randasi Verkiu gatvej 7 korpuse)
As bandziau Eres, bet man nepatiko, o Cif bijau , kad nebraizytu pavirsiaus. QUOTE(ader @ 2005 05 05, 15:17) taip taip siuksciu negalima, pirkau ERES, specialiai viryklems tokia pasta, laikiau uztepus puse valandos, valau ir vis tiek pries sviesa matosi visokie taskeliai, nupirkau lietuviska HIGEJA puskala, tipo idealiai nuvalo bet irgi nepadeda, bandziau ir su ajax nieko. Tai kuo dar galima isvalyti. Kiek teko girdėti, tai ajax tikrai nesiūlo iš vis niekur nesiūlo naudoti.
Kas turi gramdikli, toki, kaip britva??? Kaip ji naudot?! Kazkurioj temoj maciau, kad rase, dar klausiau, is kur gaut, pasirodo, su vyrikle ir ta daikciuka idejo. Tik va dabar neberandu, kur skaiciau
ka as zinau.labai paprastai-su fairy ir toro kempinele..ir antri metai be problemu
labai cif gerai valo, bet dar geriau Yplon kokis tai valiklis kreminis, jis ir sveicia, bet nebraizo, ir blizgina. Ir eres valo
Maciau Senukuose cpec. valikli keramikiniams pavirsiams. Kas bande? Kuo nuo paprastu valikliu skiriasi?
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 05 13, 15:55) Maciau Senukuose cpec. valikli keramikiniams pavirsiams. Kas bande? Kuo nuo paprastu valikliu skiriasi? As senukuose ir pirkau, specialu valikli keramikiniam pavirsiams (bet neklauskit nei pavadinimo, nes dabar ne namie, nei kainos, nes pirkau beveik pries metus, o jo uztenka tikrai ilgam, .............o beje ir Maxsei ne taip senai maciau) Vienas is tokiu isskirtiniu poveikiu, tai, kad nuvalius juo, pavirsius padengiamas kazkokia medziaga kuri turi apsaugini poveiki ir po sekanciu naudojimu, kuri laika uztenka tik prabraukti dregna sluoste. Nezinau, ar cia mano isitikinimas, bet atrodo, kad tikrai taip QUOTE(daine @ 2005 05 20, 12:22) As senukuose ir pirkau, specialu valikli keramikiniam pavirsiams (bet neklauskit nei pavadinimo, nes dabar ne namie, nei kainos, nes pirkau beveik pries metus, o jo uztenka tikrai ilgam, .............o beje ir Maxsei ne taip senai maciau) Vienas is tokiu isskirtiniu poveikiu, tai, kad nuvalius juo, pavirsius padengiamas kazkokia medziaga kuri turi apsaugini poveiki ir po sekanciu naudojimu, kuri laika uztenka tik prabraukti dregna sluoste. Nezinau, ar cia mano isitikinimas, bet atrodo, kad tikrai taip Buk gerute, paziurek, koks pavadinimas, prasom, nes as jau nebeprisimenu, koks buvo. Arba bent jau gal prisiminsi, kaip atrodo? Mano vyrikle kazkokiom rudom demem pasidenge, nezinau, nuo ko, Fairy nenuplauna QUOTE(agda @ 2005 05 09, 08:39) Gremžtukas ir pienelis buvo pridėti prie viryklės kai pirkome. Bet manau yra jų pirkti ir atskirai, tik kai nereikia tai ir neieškojau. O šluostę pirkau prekybos centre, kur ir visokios kitos šluostės sukrautos Pas mane irgi tas gremztukas yra, pasirodo O ant pavirsiaus kazkokios demeles atsirado, lygtais ir neprikepe niekas, nenusivalo ir viskas |