Sveikos, Vakar buvau pas pediatre ir kadangi vaikas nevalgus, patare i kose ideti sviesto. Sakau dedu margarino. Tai isklausiau gydytojos morala, kaip margarinas yra negerai, kad sviestas nuo seno musu kaime naudojamas ir jokie neaiskus margarinai jo neatstos. Net suglumau, gi dabar spaudoj raso, kad margarine yra alieju, kurie naudingi organizmui, kad margarine augalines kilmes riebalai, o svieste gyvulines. Gydytoja manes apskritai nesuprato, o ka jus duodate savo vaikams? Kas jiems is tiesu sveikiau margarinas ar sviestas?
fillipa
2008 05 14, 19:43
As dedu tik sviesta. Ir mazylei ir patys naudojame sviesta.
joviliukste
2008 05 14, 19:59
i kosytes idedu sviesto, o ant duonytes ar skrebucio uztepu margarino  jei mano mazoji pasima margarino indeli, taj gali valgyti su sauksteliu kaip koki jogurta
Sūrelis
2008 05 14, 20:43
bet realiai idomu, kas pagal sudeti yra sveikiau vaikui? Ir apskritai, idomu, kodel margarinas pigesnis? Cai del gamybos proceso ar del ko?
Man rodos skaiciau, kad margarine yra geresniu riebalu ir margarinas gi rekomenduojamas tiems, kurie nori sumazinti cholesterolio kieki kraujyje... ir apskritai margarinuose raso yra ir vitaminu. Zinoma, kad jau papildomai vitaminu nevalgyti, turbut deze reiktu margarino sukirsti, bet visgi...
Kucheriashka
2008 05 15, 08:36
Mes naudojam sviestuką.
Šaltmėtė
2008 05 15, 10:52
Mes gyvulinės kilmės riebalų nenaudojam visai..  išskyrus ką natūraliai gauni iš pieno produktų ir mėsytės (jautienos, vištienos). Papildomai tikrai nereikia. O į košes, ant makaronų ar daržovių troškinius pilam šiek tiek alyvuogių aliejaus. Stengiuosi vaikui nuo mažumės įdiegti sveiką maitinimosi būdą.
QUOTE(Sūrelis @ 2008 05 14, 21:43) bet realiai idomu, kas pagal sudeti yra sveikiau vaikui? Ir apskritai, idomu, kodel margarinas pigesnis? Cai del gamybos proceso ar del ko? Todel kad margarinas nei sveika, nei gerai vaikiukui !!! taip galva sukasi beskaitinejant tuos visus E, o kа bekalbant apie tai, kiek dar visko neparasyta... Ai, bet vis tiek man kazkaip sviestas toks priimtinesnis, nei margarinas ar tie visokie tepus riebalu misiniai... sviestas yra butinas vaiko organizmui, ten yra geri riebalai
Šaltmėtė
2008 05 15, 21:21
QUOTE(Tainka @ 2008 05 15, 15:43) sviestas yra butinas vaiko organizmui, ten yra geri riebalai nu klausykit, nuo kada gyvūliniai riebalai yra geri riebalai?  jie didina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, kenkia kraujagyslėms ir t.t. geri riebalai yra augaliniai riebalai. O margarinas yra blogai ne tik dėl visų tų E, bet ir dėl to, kad darant jį iš augalinių riebalų, ir juos sukietinant, tie riebalai virsta į transriebiąsias rūgštis, kurios dar blogesnės nei gyvūliniai riebalai. Taip kad, mamos, pratinkit vaikus prie aliejaus į košes, jei nenorit, kad jie turėtų vėliau problemų su antsvoriu ir sveikata.
ir vaikučiui į košytę ir patys naudojam tik sviestą  nors jo padauginti irgi nereikėtų :mirksiukas
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 05 15, 22:21) nu klausykit, nuo kada gyvūliniai riebalai yra geri riebalai?  jie didina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, kenkia kraujagyslėms ir t.t. geri riebalai yra augaliniai riebalai. O margarinas yra blogai ne tik dėl visų tų E, bet ir dėl to, kad darant jį iš augalinių riebalų, ir juos sukietinant, tie riebalai virsta į transriebiąsias rūgštis, kurios dar blogesnės nei gyvūliniai riebalai. Taip kad, mamos, pratinkit vaikus prie aliejaus į košes, jei nenorit, kad jie turėtų vėliau problemų su antsvoriu ir sveikata.  o sita gi ar zino kad ir svieste yra tu transriebalu, skaiciau kazkada cia Seimininkes laikrastyje issamu straipsni apie sviesta margarina ir kitus augalinius misinius. Stukas yra pareiskes, kad svieste yra ir cholesteriolio ir trans riebalu, margarine tran riebalu...o E raideliu , kur ju tik nera siais laikais....juk visur. tik ar blogieji riebalai esantis svieste ar daug e raideliu margarine blogiau tai sunku pasakyti....
Šaltmėtė
2008 05 16, 17:02
QUOTE(spain @ 2008 05 16, 13:13) tik ar blogieji riebalai esantis svieste ar daug e raideliu margarine blogiau tai sunku pasakyti.... dėl to pas mus namuose yra tik grynų gryniausias šalto spaudimo alyvuogių aliejus..  jokių mišinių beigi margarinų nevalgom ir kitiem nerekomenduojam..
Vaikiukų maistui (o ir savo pačių ) naudoju tik sviestą ,tą tikrą 82 proc.,ir extra virgin alyvų aliejų.Pirmo spaudimo kokybišką.  .Vėlgi viską su protu,šaukštais nekabinam  ...Margarinų nemėgstu ir nevertinu maistiniu požiūriu.
giedre78
2008 05 16, 18:18
Vaikams tai sviestuka naudoju,manau sveikiau nei margarinas.
obuoliux
2008 05 16, 22:16
QUOTE(spain @ 2008 05 16, 12:13) o sita gi ar zino kad ir svieste yra tu transriebalu, skaiciau kazkada cia Seimininkes laikrastyje issamu straipsni apie sviesta margarina ir kitus augalinius misinius. Stukas yra pareiskes, kad svieste yra ir cholesteriolio ir trans riebalu, margarine tran riebalu.. .o E raideliu , kur ju tik nera siais laikais....juk visur. tik ar blogieji riebalai esantis svieste ar daug e raideliu margarine blogiau tai sunku pasakyti.... Nemanau, kad margarine butu kas nors "sveiko" ar "maistingo". Pigus pilvo kamsalas... Internete yra pakankamai info sia tema. O del E priedu. Topine fraze - ja daznai tekdavo girdeti is Maksimos pardaveju, kai ko nors paklausdavau...  Kas nori maitintis sveikai (kiek tai yra imanoma siais laikais), tas sugeba rasti maisto be priedu. Tik, aisku reikia atsisakyti daug "patogumu": pusfabrikaciu, gatavo maisto ir... padirbeti virtuveje.
Mums rekomendavo į visas košes dėti tik alyvų, saulėgrąžų ir kitokius aliejus, o sviesto aplamai iki trejų metų vaikui neduoti. Apie margariną net kalba nėjo.
JulieTa
2008 05 17, 16:07
Visada naudojau ir naudoju tik sviestą
ugniukas
2008 05 19, 14:13
QUOTE(alisa1 @ 2008 05 16, 15:06) Vaikiukų maistui (o ir savo pačių ) naudoju tik sviestą ,tą tikrą 82 proc.,ir extra virgin alyvų aliejų.Pirmo spaudimo kokybišką.  .Vėlgi viską su protu,šaukštais nekabinam  ...Margarinų nemėgstu ir nevertinu maistiniu požiūriu. as taip pat arba grietineles sviestukagrynai 100% arba alyvu alieju... o riebaliukai vaikuciams reikalingi,kad lengviau isisavintu maista skrandukas..mes irgi margarino nenaudojam, tik sviesta , todel ir mazajam duodu ji...
O juk svieste tik gyveulines kilmes riebalai, su aliejum sutinku. Is alieju, kiek skaiciau ir yra margarinas.
linamask
2008 05 20, 10:48
Mums pediatre patare i darzoviu koses deti sviestuka, o i kruopu koses-alyvuogiu alieju. As pati naudoju margarina-man jis skanesnis, bet vaikui kolkas jo duoti nesiruosiu.
Ispradziu vartojom alyvuogiu alieju,dabar kartais idedu ir tikro kaimisko sviesto(mano mama daro).Siaip riebalais maista gardinu retai. Pati nevartoju nei sviesto,nei margarino.Uz tad mano vyrui ir vyresneliui patinka margarinas,o man jis dantyse veliasi.
QUOTE(feneke @ 2008 05 21, 07:46) Ispradziu vartojom alyvuogiu alieju,dabar kartais idedu ir tikro kaimisko sviesto(mano mama daro).Siaip riebalais maista gardinu retai. Pati nevartoju nei sviesto,nei margarino.Uz tad mano vyrui ir vyresneliui patinka margarinas,o man jis dantyse veliasi. o kodel vyrui patinka margarinas? kad sveikesnis produktas ar kad lengviau tepasi?
Gracija1
2008 05 29, 16:57
O as tai megstu margarina, jis visi lengvai tepasi ir skaiciau berods Lietuvos ryta ar kazkuriam kitam dienrasty, kad yra sveikesnis savo sudeties prasme, kad ten nera gyvulines kilmes riebalu, kurie uzkemsa kraujagisles ir didina cholesterolio kieki kraujyje. Ir vaikui duodu, man rodos, reikia neuzsiciklinbti ant to sviesto, jei stengiesi sveikai gyventi, reikia imti sudeti gaminiu skaityti
Carisma225
2008 06 06, 20:25
Musu visa seima naudoja tik sviesta. Margarine visokiu cheminiu priedu daugiau negu tikru vertingu medziagu ir valgant tas tikrai jauciasi. Gal retkarciais galima paivairinimui duoti ir margarino, bet nuo sviesto atsisakyti tikrai neverta.
mes tai valgome Vilniaus margarina arba sviesta
ugniukas
2008 06 11, 13:53
man vien tas zodis "margarinas" nelabai apetitnai skamba  o ypac dar kai atidarai ir pamatai oranzine spalva dezuteji,kox geris ten gali buti?? o sviestukas, tai nugriebta susmusta grrietine ..man daug skaniau skamba..o apie holesteroli galvosim kai busim senesni
Sviestas  Tik ne toks, kur smulkiom raidem parasyta 'tepus riebalu misinys'. Margarinui tiesiog skiriamas didziulis marketingas is ten ir informacija apie jo 'geruma'.
Emanuella
2008 06 12, 16:21
sviestas tikrai yra sveikiau.bet as saviskei jau kelis kartus i kosyte esu idejusi ir margarino,kai netiketai buvo baigesis sviestas
Sveikutes,norejau paklausti,ar yra Lt okologisko sviestuko.o kokios firmos naudojat sviestuka,koks skaniausias.Mes irgi naudojam arbatini sauksteli sviestuko arba aliejaus pakaitom.
pienės_pūkas
2008 06 17, 13:59
manom, kad augalinių riebalų mišinys yra geriau, nei sviestas. dėl cholesterolio.
obuoliux
2008 06 17, 14:04
QUOTE(pienes_pukelis @ 2008 06 17, 13:59) manom, kad augalinių riebalų mišinys yra geriau, nei sviestas. dėl cholesterolio. O jus manot kad mazam vaikui taip aktualu cholesterolis? Tuomet kaip reikia maitintis, kad pradetu kimstis kraujagysles? Ar manot, kad pats tinkamiausias dalykas vartojant riebalus yra sumaisyti augalines ir gyvulines kilmes riebalus???
pienės_pūkas
2008 06 17, 14:22
QUOTE(obuoliux @ 2008 06 17, 15:04) O jus manot kad mazam vaikui taip aktualu cholesterolis? Tuomet kaip reikia maitintis, kad pradetu kimstis kraujagysles? Ar manot, kad pats tinkamiausias dalykas vartojant riebalus yra sumaisyti augalines ir gyvulines kilmes riebalus??? na man atrodo, vaikas gyvulinių riebalų gauna ir iš kitų šaltinių. sviesto mes atsisakom, ir kitus pieniškus produktus renkamės liesesnius, arba visai be riebalų. O augaliniai riebalai yra svarbūs. Juk taip? Aš pati apie tai labai daug neišmanau, bet taip patarė vaiką prižiūrinti seselė, panašai ir elgiamės. Ir papasakokit daugiau apie sumaišytuus augalinius ir gyvulinius riebalus. Kodėl tai negerai?
obuoliux
2008 06 17, 18:31
QUOTE(pienes_pukelis @ 2008 06 17, 14:22) na man atrodo, vaikas gyvulinių riebalų gauna ir iš kitų šaltinių. sviesto mes atsisakom, ir kitus pieniškus produktus renkamės liesesnius, arba visai be riebalų. O augaliniai riebalai yra svarbūs. Juk taip? Aš pati apie tai labai daug neišmanau, bet taip patarė vaiką prižiūrinti seselė, panašai ir elgiamės. Ir papasakokit daugiau apie sumaišytuus augalinius ir gyvulinius riebalus. Kodėl tai negerai? Vienas iš argumentų galėtų būti (36 psl.): http://www.farmahelis.lt/pdf/BM_2000_1.pdf Negaliu tiesiogiai atkopijuoti pastraipos, nes apsaugos uždėtos ant failo. Jeigu pasidomėtumėte, atrastumėte ir daugiau panašios informacijos. Kaip sakant, komercija valdo.
vataipva
2008 06 18, 14:07
QUOTE(pienes_pukelis @ 2008 06 17, 15:22) na man atrodo, vaikas gyvulinių riebalų gauna ir iš kitų šaltinių. sviesto mes atsisakom, ir kitus pieniškus produktus renkamės liesesnius, arba visai be riebalų. O augaliniai riebalai yra svarbūs. Juk taip? Aš pati apie tai labai daug neišmanau, bet taip patarė vaiką prižiūrinti seselė, panašai ir elgiamės. Ir papasakokit daugiau apie sumaišytuus augalinius ir gyvulinius riebalus. Kodėl tai negerai? pirma apie hidrogenizuotus riebalus paskaitykit (pvz http://galirpasiseks.net/forumai2005/index...opic,188.0.html, http://www.blogas.lt/SveikatosSaltinis/363908/ ), o paskui jau rinkitės natūralaus maisto pakaitalus <-- specialiai paryškinau, kad lebgviau suvokt esmę būtų  kam vartot pakaitalus, jei galim naudot natūralų produktą?..
as duodu ir to,ir kito...  Ir nesipykit  ....nera visiskai del ko  kiekviena mama zino ko jo vaikui reikia...
o mus beria ir nuo sviesto ir nuo margarino,todel i koses dedu alyvuogiu aliejaus
kristinka:)
2008 07 17, 14:29
man pačiai sviestas skaniau ir vaikui sviesta duodu nuo pat mažumės  dabar man patinka Smetoniškas sviestas,labai skanus
kadangi as pati margarino net nuryti negaliu tai valgom sviesta
tik sviestas vaikų mityboj negali buti jokių margarinų
As irgi manau, kad sviesta reikia duot vaikui, bet ne margarina
rikutis
2008 10 02, 13:39
Mes patys tepamės margariną - kišenei lengviau... bet sūnui tepu tik sviestuką- tiek į košę, tiek ant duonos
Laurute...
2008 10 02, 19:34
As i koses dedu arba sviestuka arba alyvuogiu alieju. Apie margarina net minciu neturiu
medison
2008 10 02, 19:44
Margarino nenaudojam visai,tik sviestukas ir jokkie tepūs riebalų mišiniai
jjurgitas
2008 10 05, 12:12
nepatinka man tas margarinas, net jo kvapas kazkoks  tik sviesta vartojame
joojoooj
2008 10 06, 17:40
man pačiai sviestas skaniau ir vaikui sviesta duodu
QUOTE(ewile @ 2008 08 06, 19:30) As irgi manau, kad sviesta reikia duot vaikui, bet ne margarina tai o kodel sviesta o ne margarina? prisiskaiciau straipsniu kad sviestas tai blogieji gyvuliniai riebalai, o margarinas gaminamas is augaliniu (geruju) kurie yra sveikesni...tai kur tiesa? beto dabar margarinuose ir vitaminu daugiau
todėl kad sviestas yra natūralus produktas naudingas organizmui , reikalingi riebalai vaiko augime, o margarinas tai nesveiki riebalai ir vaiko mityboj jo neturėtu būti
Fifux'e
2008 10 23, 00:05
na kol mazas vaikas,man nei sviestas,nei margarinas neatrodo gerai-nebent kaimiskas,kur naturaliai pagamintas....seip nuo metu laiko ji valde ta sveistuka ir viskas buvo gerai,bet iki tol i kosytes pylem alyvuogiu aliejaus,jis sveikiau uz bet kury is ju
Sviesta valgome nuo 9 men, tik ne margarinas O dabar taip megsta,kad sviesta valgo be nieko, gabalais. Kaip ir as...
Traleliushke
2008 10 27, 10:36
QUOTE(Lera @ 2008 10 09, 12:12) todėl kad sviestas yra natūralus produktas naudingas organizmui , reikalingi riebalai vaiko augime, o margarinas tai nesveiki riebalai ir vaiko mityboj jo neturėtu būti  Papildyta:QUOTE(Traleliushke @ 2008 10 27, 11:34) Visiskai pritariu Lerai - kiek patirtis ir domejimasis sia tema parode, butent margarinas, ne sviestas yra daug geresnis variantas:)
|
|