Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dėl darželio
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Jurgytė
Esu didelėse abejonėse sad.gif Lyg ir buvau nusprendus nuo rudens leisti dukrytę į darželį. Jai tada bus 2,5 m. Darželis į kurį užrašiau nelabai patinka. Laiko ieškoti kitų nebėra daug. Ir į puoduką dar tik mokomės daryti. Užmigti viena nelabai moka. O svarbiausia - pakalbėjau su viena mama, kuriai išsakiau savo abejones, ar dukrelė ne permaža į darželį (didelės butinybės leisti nėra). Ji man pasakė, kad vaikui iki 3 metų yra "naminis" periodas. Dar nelabai reikia kompanijos. Sakoma, kad jei yra galimybė - reikėtų neskubėti per anksti vaiką į darželį išleisti (norėjau parašyti "išgrūsti" doh.gif ) AR tiesa, kad vaiko pirmieji 3 metukai yra svarbiausi, kad jam geriau būti namų aplinkoje. Tiesa sakant, kai pagalvoju, kad dukrytę leisčiau į darželį tik kitais metais (3,5 m.), tokia ramybė užeina. Et, čia many nemaža problemėlė, kaip suprantu g.gif
Psichologe
Tai ir auginkite pati, jeigu to norite! Ankstyvas amzius labai svarbus vaiko asmenybes vystymuisi, manoma, kad iki 5 -6 metu padedamas vaiko asmenybes pagrindas, kuris veliau mazai keiciasi. Dazniausiai rekomenduojamas amzius eiti i darzeli yra mazdaug tarp 3-5 metu- tuomet jau buna sustiprejusi imunine sistema (vaikai maziau serga), vaikas lengviau gali issiskirti su mama (nes tokio amziaus vaikui jau yra gerai susiformaves objekto pastovumo suvokimas- jei mamos nemato, vaikas tvirtai zino, kad ji vistiek yra, ir tokio amziaus vaikas lengviau iveikia savo jausmus, kylancius del issiskyrimo su artimais zmonemis). Jeigu yra galimybe auginti vaika namie- tai labai gerai. Galbut tik vaikui gali trukti bendravimo su vaikais, tuomet verta pasirupinti, kad turetu galimybe pazaisti vaiku draugijoje.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.