Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aronas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2, 3
TOMIENE
Šiandien išgirdau visai įdomų varduką ARONAS 4u.gif

Aronas, Arona – švedų: „šviečiantis, -i; spinduliuojantis, -i“
iš hebr. aukštas kalnas, taip buvo vadinamas Mozė
kokia jūsų nuomonė?
ViShy
Man sis vardas negrazus ax.gif
insi
negražu schmoll.gif bet vis geriau nei lygintuvas (aironas)
Dubravk@
Is Lostu smile.gif. Siaip grazus vardas 4u.gif
sena niekšė
QUOTE(collliukė @ 2008 05 14, 17:38)

kokia jūsų nuomonė?
*

ne Mozė, ir ne kalnas, o Mozės brolis, biblijinis veikėjas. kitur rašomas Aaron
dontstop
Nepatinka, nes nelietuviškas ax.gif
Isila
pažįstu vaikiuką tokiu vardu, tai ausis įprato. Bet šiaip aš už lietuviškus biggrin.gif
adream
visai gražus vardas 4u.gif
marlen
Man labai gražus thumbup.gif
kamileh
Na, man šiaip irgi nepatinka, nes nelietuviškas, o ir šiaip toks niekuo neypatingas, nes mėgstu ilgus ir skambius vardus, tad čia jau skonio reikalas.
umede
man jis toks vyriskas ir kietas,rimtas ta prasme,ne vaikiskas.
Sidabrinė
Negrazus schmoll.gif
DeeLady
Cia kiek zinau Aronas Anglijoj kaip pas mus Arunas smile.gif Na man Aronas uz Aruna geriau biggrin.gif Bet savo vaikui neduociau turbut wink.gif
Amatevi
Man patinka smile.gif
sena niekšė
QUOTE(DeeLady @ 2008 05 15, 00:07)
Cia kiek zinau Aronas Anglijoj kaip pas mus Arunas smile.gif Na man Aronas uz Aruna geriau biggrin.gif Bet savo vaikui neduociau turbut wink.gif
*

Arūnas yra lietuviškas vardas (nuo "aras" -- erelis), o Aronas -- žydiškas
*Citra*
Man grazus bigsmile.gif
rytoj
O man tai nepatinka schmoll.gif
saulala
Vaikas žydas? Tuomet tinka. Nes ma ntai pats tikriausias žydiškas vardas. Asocijuojasi su peisais, šlikėmis ir košeriu bigsmile.gif
niamniuskyte
Man irgi nelabai schmoll.gif
Amatevi
[quote=saulala,2008 05 16, 19:52]
Vaikas žydas? Tuomet tinka. Nes ma ntai pats tikriausias žydiškas vardas. Asocijuojasi su peisais, šlikėmis ir košeriu bigsmile.gif
*

[/q

Vardas iš žydų kalbos, bet tai nereiškia, kad jis tinka tik žydams. Gi pilna lietuviu su nelietuvių kilmės vardais.
Kotre
na man irgi visiskai zydiskas vardas smile.gif tik turetu buti Aaron biggrin.gif
Amatevi
QUOTE(saulala @ 2008 05 16, 19:52)
Asocijuojasi su peisais, šlikėmis ir košeriu  bigsmile.gif
*

O man asocijuojasi su vyriškumu, stiprybe ir ištverme smile.gif
muminukas
[quote=Amatevi,2008 05 16, 20:40]
*

[/q

Vardas iš žydų kalbos, bet tai nereiškia, kad jis tinka tik žydams. Gi pilna lietuviu su nelietuvių kilmės vardais.
*

[/quote]

drinks_cheers.gif mano Jonas irgi žydišku vardu pavadintas, nors lietuviukas, ne žydukas rolleyes.gif
bet vardas Aronas negražus, nemaloniai skamba schmoll.gif
Chada
Šiaip sau, bet kaip iš užsienietiškų tai dar pusė bėdos, būna ir blogiau...
Nieko sau
Nepatinka schmoll.gif schmoll.gif
grazinutee
Kaip tik šiuo metu žiūriu seriala, kur vienas aktorius vardu Aronas, na ir visai neblogai vardas skamba.. mirksiukas.gif
Vijora
man tai visai nieko vardas thumbup.gif
CaraMela
Labai gražus 4u.gif

Bet esu šį vardą ir anksčiau girdėjus, tikrai neblogas. Tik pati sūneliui tokio vardo jaučiu neduočiau, bo lietuviškai pavadinti norisi.
peta
negražus schmoll.gif
Amatevi
[quote=CaraMela,2008 05 19, 23:36]
Labai gražus 4u.gif

drinks_cheers.gif Man taip pat
saulala
[quote=Amatevi,2008 05 16, 20:40]
*

[/q

*

[/quote]

Tai aš ir kalbėjau apie asociacijas, o ne vardo kilmę tongue.gif
Pvz., Abraomas ir Ibrahimas - savo kilme vienas ir tas pats vardas, kitaip skambantis skirtingose kultūrose. Na ir pasakykite, kad pirmasis nesiasocijuoja su žydais, o antrasis - su musulmonais biggrin.gif
moodring
o kaip sita varda tarti, tipo ant pirmo skiemens kirtis, ar kaip pagal ideja tai ant antro (kaip baronas)? unsure.gif
Astulyte:)
QUOTE(moodring @ 2008 05 21, 14:48)
o kaip sita varda tarti, tipo ant pirmo  skiemens kirtis, ar  kaip pagal ideja tai ant  antro (kaip  baronas)?  unsure.gif
*

Taip kirtis ant pirmo skiemens,net angliskai rasosi pirmos dvi aa,o kai jus skaitot kaip baronas tai ir gaunasi jums zydiskas.
Marmilagre
Man Aironas graziau. Bet ir Aronas nieko
Ramacka
O man labai grazus vardukas, tikiuosi berniuko kuriam ir duosiu Aarono Jokubo varda biggrin.gif Ir man visai nesvarbu kad apie si varduka cia daug neigiamu atsiliepimu, nes taip dar geriau thumbup.gif bus retas vardas thumbup.gif
insi
QUOTE(Astulyte28 @ 2008 06 10, 09:12)
Taip kirtis ant pirmo skiemens,net angliskai rasosi pirmos dvi aa,o kai jus skaitot kaip baronas tai ir gaunasi jums zydiskas.
*

čia ir yra žydiškas vardas, nesvarbu kaip skaitysi smile.gif
QUOTE(Ramacka @ 2008 06 11, 17:39)
O man labai grazus vardukas, tikiuosi berniuko kuriam ir duosiu Aarono Jokubo varda biggrin.gif Ir man visai nesvarbu kad apie si varduka cia daug neigiamu atsiliepimu, nes taip dar geriau thumbup.gif bus retas vardas thumbup.gif
*

o kodėl su dviem a? g.gif
man šiaip negražus. per grubiai skamba. nors vis geriau nei aironas (t.y. lygintuvas) schmoll.gif
Kristtute
schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Negražus.... Nemėgstu tokių visokių svetimybių schmoll.gif
moodring
QUOTE(Astulyte28 @ 2008 06 10, 08:12)
*

tai jeigu jau gyveni leituvoje, tai nusiteik kad tavo varda skaitys ne zydiskai, ir ne angliskai o lietuviskai - o lietuviskai jis kirciuojamas kaip baronas 4u.gif
Ir neisprusimas cia tikrai ne pas zmones, kurie nezino visu pasaulio vardu tarimo subtilybiu.
tikroji meile
QUOTE(collliukė @ 2008 05 15, 01:08)

kokia jūsų nuomonė?
*

SUPER thumbup.gif SKAMBA ISDIDZIZI,GALINGAI biggrin.gif
virtue
Labai grazus vardelis, bet jei jus - lietuviai, tai jo, labai keistai skambetu, nes visame pasaulyje cia priimtas zydiskas vardas smile.gif
Mabel
QUOTE(tikroji meile @ 2008 06 17, 10:46)
SUPER  thumbup.gif  SKAMBA ISDIDZIZI,GALINGAI  biggrin.gif
*

man sunucio vardas,vyras isrinko...is pradziu nesutikau,bet dabar i joki kita nebekeisciau,taip jam tinka!!tik nervina,kad kiti kirti ant "o"raides deda tardami si varda,tai tada jau labai negraziai skamba!!
rence*
MAn graziau Aironas wub.gif
Gotish
Man pirmas įspūdis perskaičius-dvelkia rytais ir nelabai man priimtinu kvapu. Bet kai perskaičiau, kad žydiškas-toks mielas dabar atrodo! Bet ir snobė aš doh.gif
vvandene
vaikui lietuviukui schmoll.gif negrazus
davinci
O , mama! blink.gif
ukatiau
Jei būtų su dviem a (Aaronas) tai gražiau atrodo dokumente, bet skamba per kietai tas vardas. Kietai ir šaltai kažkaip g.gif Jau geriau tada Arūnas smile.gif Vardas labiau priimtinas lietuviškai ausiai. Ir, nemanau, kad reikia tų svetimybių, užsienietiškų vardų... Juk kiekvienam nepradėsi aiškinti, kad būtent ta kalba, būtent tas vardas reiškia kažkokį ypatingumą mirksiukas.gif
simute19
mano sunaus vardas aronas,ir labai grazus vardas...beje pirma paziurekit i savo vaiku vardus,grynai ne i tema...pizdiec pas jusu vaikus uzjauciu kokie vardeliai..bet kaip sakoma skonio reikalas,bet ziuriu jus visai beskones...
l'eau
siaubas doh.gif
Astulyte:)
QUOTE(insi @ 2008 06 11, 17:45)
čia ir yra žydiškas vardas, nesvarbu kaip skaitysi smile.gif

Is kur tokios zinios,kad jis zydiskas,gal gali koki saltini duot kur taip rasoma bigsmile.gif Nes as niekur nerandu.
O siaip mes gyvenam UK ir tikrai gan daznai sutinku sita varda anglu vaiku.
Aplamai nesuprantu tokiu diskusiju peikti ir visokiais zodziais isvartyti varda,kaip ir suaugusios jau cia bendrauja,o ne vaikai. Jus nepamirskit,kad tokios pat kaip jus gali ant jusu vaiku vardu varyt idomu ar bus malonu skaityti.Fui geda man uz jus.
l'eau
aronas tikrai yra žydiškas vardas, net biblijoj minimas čia apie kilmę ir reikšmę. jei nežinot kilmės, gal nevertėtų pulti žinančių, a? mirksiukas.gif
o jei yra tema, žmonės ir išsako nuomonę ta tema. nepatinka - nekurkit smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.