Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šiauliai: l/d "Žibutė"
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
n-e-r-i
Man irgi taip greitai prabėgo vasara ir jau žiūriu, kad kitą savaitę į darželį smile.gif Dar reikės sužiūrėti ar visko turime darželiui. Ir laikau kumščius už visus vaikučius, kad tik nesirgtų. Manoji turbūt jau ruošiasi darželiui, nes pradėjo keltis prieš 8h biggrin.gif
Intor
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 08 23, 16:11)
Man irgi taip greitai prabėgo vasara ir jau žiūriu, kad kitą savaitę į darželį smile.gif Dar reikės sužiūrėti ar visko turime darželiui. Ir laikau kumščius už visus vaikučius, kad tik nesirgtų. Manoji turbūt jau ruošiasi darželiui, nes pradėjo keltis prieš 8h biggrin.gif
*

maniskis irgi apie 7-7.30 val keliasi. Vakar su vyru sakom "Augustuk, greit eisim i darzeli, kur yra daug leliu". Tai vaikas savo batus atsinese, teciui paeme uz rankos ir vedasi link duru, zodziu, jei sakei, tai einam biggrin.gif
n-e-r-i
Tai smagu smile.gif tikėkimės taip pat noriai ir darželyje pasiliks. Ar jau pradėjote pratinti prie tos minties, kad reiks vienam likti darželyje? Kuo dažniau pasakokite kaip smagu bus žaisti su vaikais ir auklėtojomis. Ir, kad jums reikia į darbelį, o po žaidimo būtinai ateisite jo pasiimti. Auklėtojos mažiukus taip prie Kalėdų senelio pratina biggrin.gif kad vaikams nebūtų šoko pamačius dėdą su barzda ir raudona nosim biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
EGLaite
Gal zinote ar bus kokia svente rugsejo 1d?
HappyAngel
QUOTE(EGLaite @ 2011 08 31, 13:42)
*

Hm, mums sakė atvesti į grupę iki 9 valandos, bet apie šventę nieko neminėjo g.gif
Intor
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 08 30, 16:23)
Tai smagu smile.gif tikėkimės taip pat noriai ir darželyje pasiliks. Ar jau pradėjote pratinti prie tos minties, kad reiks vienam likti darželyje? Kuo dažniau pasakokite kaip smagu bus žaisti su vaikais ir auklėtojomis. Ir, kad jums reikia į darbelį, o po žaidimo būtinai ateisite jo pasiimti. Auklėtojos mažiukus taip prie Kalėdų senelio pratina biggrin.gif kad vaikams nebūtų šoko pamačius dėdą su barzda ir raudona nosim biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
*

jau kuri laika vis pasakau, kad eisim i darzeli pas vaikus. Vedasi prie duru, suprask, kad vest reik pas vaikus kaip zadejau. Siaip nuo metuku laiko pasidare gan drasus vaikas, svetimus prisileidzia, paliktas pas senelius savaitei nei kart mamos anei tetuko nesiprase. Tikiuosi, kad greit susidraugausim ir su darzeliu. Lankem mes muzikos mokyklele, ji kazkaip labai graziai ismoke buryje vaiku draugaut, dalintis, zaisti, atrasti. Tad greitu laiku pamatysim, kaip seksis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(EGLaite @ 2011 08 31, 14:42)
*

kiek zinau sventes nebus, nueisim i grupe, susipazint su grupes draugais, aukletoja, aukletoja viska pasakys, kaip, kas kur, ka reikia atsinest ir viskas. Sekretore bent jau taip sake smile.gif
EGLaite
Viskas aiksu, mums ir ta pati sake sekretore smile.gif na tai laukiam rytdienos, truputi lengvas nerimas yra del mazosios ax.gif
HappyAngel
QUOTE(EGLaite @ 2011 08 31, 21:14)
Viskas aiksu, mums ir ta pati sake sekretore smile.gif na tai laukiam rytdienos, truputi lengvas nerimas yra del mazosios ax.gif
*

Man tai didžiulis nerimas doh.gif

Sakykit, o darželio grupėje reikia pižamytės? Lopšelyje be pižamos guldydavo, tai net nenešiau g.gif
EGLaite
QUOTE(HappyAngel @ 2011 08 31, 20:18)
Sakykit, o darželio grupėje reikia pižamytės? Lopšelyje be pižamos guldydavo, tai net nenešiau g.gif
*

mano dukra tai su pizama miega smile.gif
HappyAngel
Visus berniukus žirniukus ir mergytes pupytes su Rugsėjo 1-ąja mirksiukas.gif 4u.gif

user posted image
Intor
QUOTE(HappyAngel @ 2011 09 01, 11:15)
Visus berniukus žirniukus ir mergytes pupytes su Rugsėjo 1-ąja mirksiukas.gif  4u.gif

user posted image

*

aciu smile.gif
na ka, pirmoji pazintine diena visai puikiai praejo thumbup.gif Lauksim rytojaus.
Sakykit, mamos, ar ryt pasiliksit su vaikiukais, ar bandysit palikti jau vienus. Is draugiu esu girdejusi, kad geriau nepasilikti, nes po to vaikiukai manys, kad mama visa laika salia bus. Ko gero pati darysiu pagal situacija. Matysiu, kaip ryte bus, pabandysiu atsisveikinti, ir ziuresiu ar nueis i grupele. Jei be asaryciu, bandysiu palikti viena. Blogiausiu atveju, aukletoja paskambins.
EGLaite
QUOTE(Intor @ 2011 09 01, 11:29)
na ka, pirmoji pazintine diena visai puikiai praejo thumbup.gif Lauksim rytojaus.
*

Is nuotraukos pazinau jusu vaikiuka biggrin.gif na tai ir mamyte bus dabar pazistama mirksiukas.gif
gal ir maniske pazinote smile.gif

HappyAngel, kaip jums sekesi? Priminkite i kokia grupe einate?
Intor
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 01, 13:50)
Is nuotraukos pazinau jusu vaikiuka biggrin.gif na tai ir mamyte bus dabar pazistama mirksiukas.gif
gal ir maniske pazinote smile.gif

*

ar tavo mergyte buvo rausvais drabuziukais, tokia sviesiaplauke, berods su maniskiu atkaklus ciuozejai buvo bigsmile.gif
busim pazistamos, ir as bandziau pagal vaiku vardus, kur kieno mamyte yra smile.gif
EGLaite
QUOTE(Intor @ 2011 09 01, 12:12)
ar tavo mergyte buvo rausvais drabuziukais, tokia sviesiaplauke, berods su maniskiu atkaklus ciuozejai buvo bigsmile.gif
busim pazistamos, ir as bandziau pagal vaiku vardus, kur kieno mamyte yra smile.gif
*

taip taip, ruzavai buvom apsirenge, Ugne vardas, o as buvau juodai apsirengusi, na visa laika vos ne tarpdury prastovejau biggrin.gif nes mamos visai nereikejo biggrin.gif isejot anksciau, nebuvote palikus vieno Augustuko? Rytoj tai atvesiu nuo ryto ir paliksiu iki pietu, tik ateisiu padeti pavalgyti pietus, nes daug mazuliuku naujoku sunku aukletojom vienom visus apeit, pamaitinti...
HappyAngel
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 01, 12:50)
*

Oi, visai gerai sekėsi, nors pietų miegui pirmą dieną pasiėmiau namo, rytoj jau paliksiu. Bet ir vaikų šiandien mažai buvo, tik 12. Auklėtoja sakė, kad dažniausiai beveik visi 20 ir lanko.
Auklėtoja ir šeimininkutė pagyrė mano vaiką, kad nors ir mažutė, bet labai savarankiška, klauso. Oi, pamatys vargelį, kai paliksiu miegoti pietų - su nusirengimu/apsirengimu dar nesklandumų yra, deja doh.gif
Dukrytė irgi patenkinta buvo, sakė, rytoj ateis dar smile.gif Žinau, kad viskas gali apsiversti, nes pirma diena visada įdomi - nauji vaikai, naujos auklėtojos, nauji žaislai...
Šiaip auklėtoja man labai patiko, šeimininkutė irgi thumbup.gif Čia "Kodėlčiukų" grupė 4u.gif

O kaip Ugnytei sekėsi? 4u.gif

Intor, smagu, kad patiko sūneliui mirksiukas.gif
EGLaite
QUOTE(HappyAngel @ 2011 09 01, 12:24)
Čia "Kodėlčiukų" grupė 4u.gif

O kaip Ugnytei sekėsi? 4u.gif 
*

Smagu labai, kad taip gerai praejo pirma diena smile.gif gal ir mamytei jau siek tiek ramiau...
Kodelciuku grupe mano seses vaikas lanke, ji buvo labai patenkinta aukletojomis, visa laika tik gerai atiliepe kiek pamenu.

O Ugnei tai puikiai sekes, mamos nereikejo, nors netoliese buvau valandele, paskui porai val palikau viena, sake auksinis vaikas, bet kai atejau pradejo oziuotis, bet gal pavargo ar seip mamai reiko pasirodyt kokia esanti biggrin.gif manau, kad greit adaptuosimes...
HappyAngel
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 01, 13:31)
*Smagu labai, kad taip gerai praejo pirma diena smile.gif gal ir mamytei jau siek tiek ramiau...
**Kodelciuku grupe mano seses vaikas lanke, ji buvo labai patenkinta aukletojomis, visa laika tik gerai atiliepe kiek pamenu.
***O Ugnei tai puikiai sekes, mamos nereikejo, nors netoliese buvau valandele, paskui porai val palikau viena, sake auksinis vaikas, bet kai atejau pradejo oziuotis, bet gal pavargo ar seip mamai reiko pasirodyt kokia esanti biggrin.gif manau, kad greit adaptuosimes...
*

*Oi, dėl mamytės tai gėda nereali doh.gif Auklėtoja jau buvo perspėta, kad aš baisiai jaudinuosi ir puolė mane raminti vos pamačiusi biggrin.gif Įsivaizduojat? Vos į žemę nesulindau blush2.gif
**Gera girdėti thumbup.gif
***Šaunuolė Ugnytė! 4u.gif O dėl pasirodymo tai joooo - visi sako, kad mano vaikas auksinis...kol mamos šalia nėra. Pamato mane ir prasideda cirkai doh.gif
EGLaite
QUOTE(HappyAngel @ 2011 09 01, 12:55)
*Oi, dėl mamytės tai gėda nereali doh.gif Auklėtoja jau buvo perspėta, kad aš baisiai jaudinuosi ir puolė mane raminti vos pamačiusi biggrin.gif Įsivaizduojat? Vos į žemę nesulindau blush2.gif
*

Tai gal labiau pasaugos tada jusu vaikiuka, manau, kad viskas cia gerai, kad jaudinates, visgi maziuke tokia dar smile.gif
Intor
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 01, 14:31)
Smagu labai, kad taip gerai praejo pirma diena smile.gif gal ir mamytei jau siek tiek ramiau...
Kodelciuku grupe mano seses vaikas lanke, ji buvo labai patenkinta aukletojomis, visa laika tik gerai atiliepe kiek pamenu.

O Ugnei tai puikiai sekes, mamos nereikejo, nors netoliese buvau valandele, paskui porai val palikau viena, sake auksinis vaikas, bet kai atejau pradejo oziuotis, bet gal pavargo ar seip mamai reiko pasirodyt kokia esanti biggrin.gif manau, kad greit adaptuosimes...
*

mano irgi velniu patampa, kai salia bunu. Kad pasiuto zaislus braukt nuo stalo, as ji drausminu, o matai jam juokinga doh.gif Prie svetimu ramesnis, matyt nedrista taip isdykaut. Reik tiketis, kad mamai ausys neraudonuos, del mazojo isdaigu blush2.gif mes isbegom anksciau, nes vyrui reikejo staigiai i darba sugrizt. Ryt bandysiu iki pietu irgi palikti, ziuresim kaip seksis. Maniskis jau valgo pats, bet idomu, kaip svetimoj vietoj, namie prates siek tiek pavalgo ir begioja, nori uzkast, ateina, zino, kad uzkandis bus koks padetas. Na priprasim prie visko, gera pradzia bus puse darbo.
Kai priejau prie vaiko pasakyt, kad jau ruosimes namucio, tai mane stumtelejo ir ate ate parode. Zodziu, tau mama reik, tu ir eik namo biggrin.gif kad ir sekancias dienas taip butu.
Papildyta:
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 01, 14:21)
taip taip, ruzavai buvom apsirenge, Ugne vardas, o as buvau juodai apsirengusi, na visa laika vos ne tarpdury prastovejau biggrin.gif nes mamos visai nereikejo biggrin.gif isejot anksciau, nebuvote palikus vieno Augustuko? Rytoj tai atvesiu nuo ryto ir paliksiu iki pietu, tik ateisiu padeti pavalgyti pietus, nes daug mazuliuku naujoku sunku aukletojom vienom visus apeit, pamaitinti...
*

buvom ir mes trumpam palike, i kita kambariuka buvom isbege filmuko paziuret, neprireike mamos rolleyes.gif Ar Ugnyte pati nevalgo?
EGLaite
QUOTE(Intor @ 2011 09 01, 14:05)
Ar Ugnyte pati nevalgo?
*

valgo, tik kaip jus ir saket apie Augustuka, kad megsta begioti sen bei ten valgydama, o kai tiek daug veiksmo buvo darzelyje tai is vis sunku susikaupti ir ramiai pavalgyti buvo, todel padejau pavalgyti, t.y. su saukstu is paskos ejau biggrin.gif bet ten dauguma vaikuciu taip gavos kas su mamom buvo smile.gif sriubyte karsta buvo, reikejo papusti ir pan...auklyte sake, kad pirma karta taip, kai tiek daug maziuku naujokeliu sueina viena diena, sudetinga taip visus suziureti, pavalgydinti ir pan...
HappyAngel
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 01, 15:15)
auklyte sake, kad pirma karta taip, kai tiek daug maziuku naujokeliu sueina viena diena, sudetinga taip visus suziureti, pavalgydinti ir pan...
*

Pirmi metai taip, kad visi vaikučiai naujokiukai vienu metu į grupę suplaukė. Praeitais metais dalimis gi ėjom pratintis - dalis nuo 6 dienos, dalis nuo 13... O šiais metais visiems buvo pasakyta ateiti rugsėjo pirmą. Čia kažkaip su tais darželinukų krepšeliais susiję, bet aš tiksliai nežinau kaip. Žodžiu, tradiciškai: politika, pinigai. Užtat ir gavosi truputį bardakėlis.
Buvau sutikusi vieną mamytę iš dukrytės buvusios (kaip keista tai sakyti - buvusi...) lopšelio grupės, jos mergytė liko joje, neišėjo į darželį, tai ji sakė, kad baisu kas grupėje buvo - naujokiukų bele kiek, verkimas, lakstymas, chaosas, visi ant rankų nori, mamų daug, tie, kurie "senbuviai", irgi nuo to triukšmo pasimetę baisiai buvo. Nekas šiais metais, nekas unsure.gif
Intor
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 01, 16:15)
valgo, tik kaip jus ir saket apie Augustuka, kad megsta begioti sen bei ten valgydama, o kai tiek daug veiksmo buvo darzelyje tai is vis sunku susikaupti ir ramiai pavalgyti buvo, todel padejau pavalgyti, t.y. su saukstu is paskos ejau biggrin.gif bet ten dauguma vaikuciu taip gavos kas su mamom buvo smile.gif sriubyte karsta buvo, reikejo papusti ir pan...auklyte sake, kad pirma karta taip, kai tiek daug maziuku naujokeliu sueina viena diena, sudetinga taip visus suziureti, pavalgydinti ir pan...
*

aaa, mat mes iki sriubytes nebeisbuvom. Maniskis is vis sriubu nevalgo, niekaip neipersu, o mes su vyru vien sriubom gyvi galetume but. Mat mano zuikis ilgai koses valge, nes danti pirma isdaiginom sulauke 1 m 3men, tai matyt, jam tos sriubos ir koses tiek ikyreje doh.gif taciau, jei yra sveciuose vaiku ir svecias valgo sriuba, tai ir jam reik pasrebt lotuliukas.gif kaip as laukiu to momento, kada mazius visiskai pripras prie darzelio aplinkos, ritmo, nauju draugu, bus tada ir mamai ramu smile.gif

n-e-r-i
Galiu pasidžiaugti, kad ir mūsiškė po ilgos pertraukos noriai į darželį keliavo. Vakare buvo mandrumų pilna... grįžo kaip ant sparnų smile.gif Vakare nuo įspūdžių buvo sunku užmigti, o ryte keltis.

Dėl mažiukų mažiau nerimaukit. Jie labai gerai jaučia jūsų emocijas ir pradės tuo naudotis... Žinoma anksčiau ar vėliau bus, kad nebenorės eiti į darželį, bet ne todėl, kad ten jiems blogai, o todėl, kad su jumis gerai biggrin.gif Aš negaliu atsistebėti, kaip auklėtojos su tokia šūtve susitvarko ir neišprotėja. Aš su dviem vakare vos ant kojų pastoviu, o čia su 18...
EGLaite
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 09 02, 12:42)
Aš su dviem vakare vos ant kojų pastoviu, o čia su 18...
*

va va, ir as taip pat mastau drinks_cheers.gif toks balaganas ten, tiek triuksmo, vos valanda pabuvus jau galva uzia, o kaip joms kas diena dirbti. Bet gal pripranti, nezinau...

Na mes jau pirmadieni gal bandysim su miegu pasilikti ax.gif ax.gif

Intor, nepastebejau, ar isejote, ar pasilikote miegoti darziuke?
Intor
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 02, 15:32)
va va, ir as taip pat mastau drinks_cheers.gif toks balaganas ten, tiek triuksmo, vos valanda pabuvus jau galva uzia, o kaip joms kas diena dirbti. Bet gal pripranti, nezinau...

Na mes jau pirmadieni gal bandysim su miegu pasilikti ax.gif  ax.gif

Intor, nepastebejau, ar isejote, ar pasilikote miegoti darziuke?
*

jo, isivaizduoju, kaip sunku su sitiek vaiku, visi naujokeliai, dar mamu reikia. Na ka, vakar vaikui buvo smagu, o siandien po poros valandeliu ir susigraudino, mamos pasigedo unsure.gif kai atejau, kukciojo pas aukletoja ant ranku. Atejus man, nusiramino, bet po to visa laika bezaisdamas vis atsisukdavo pasiziuret, kur as esu. Vakar taip gera buvo matyt smagu vaika, o siandien ir man paciai liudna darosi verysad.gif pietu miegelio nebepasilikom, pamaniau, pirmai dienai uzteks naujoviu, emociju, ziuresim kaip bus pirmadieni...tik stai kas mane suneramino, ogi musu busimos lovytes aukstis. Na tokiam auksti pas mus jis miegojo kai kudikis buvo, baisoka, kad neiskristu. Tai paklausiau, ar suzemint negalima. Tai atsake, kad mes ju be prieziuros nepaliekam. Nepalieka tai nepalieka, bet maza ka, o jei iskris? tuo labiau, kad jau nemazas blink.gif
Eglaite, tavo Ugnyte tikra saunuole, viena pasiliko, taip drasiai thumbup.gif
EGLaite
QUOTE(Intor @ 2011 09 02, 13:54)
Eglaite, tavo Ugnyte tikra saunuole, viena pasiliko, taip drasiai  thumbup.gif
*

jo jo, as ir pati nustebusi, kad ji taip drasiai biggrin.gif tikiuosi, kad ir toliau taip gerai eisis pratintis...
o del lovyciu, tai man irgi atrodo aukstokos, bet kai dicke lanke irgi tokioj miegojo, viskas gerai buvo, nu gal vistiek priziuri ir pan...namie mes irgi jau miegam paprastoj lovytej, nebe su grotelem, o tiesiog yra toks paaukstintas bortelis ir tiek, tai nera dar iskritus ne karto, nors miegodama labai vartaliojasi..
Intor
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 02, 16:13)
jo jo, as ir pati nustebusi, kad ji taip drasiai biggrin.gif tikiuosi, kad ir toliau taip gerai eisis pratintis...
o del lovyciu, tai man irgi atrodo aukstokos, bet kai dicke lanke irgi tokioj miegojo, viskas gerai buvo, nu gal vistiek priziuri ir pan...namie mes irgi jau miegam paprastoj lovytej, nebe su grotelem, o tiesiog yra toks paaukstintas bortelis ir tiek, tai nera dar iskritus ne karto, nors miegodama labai vartaliojasi..
*

va va, del to ir as issigandau, nes maniskis vartosi. Na matyt aukletojos priziuri, nepalieka.
Siandien pagalvojau, kad kai nematai vaiko verkiant, ir sirdi maziau sopa. O siandien man ir paciai verkt norejosi ziurint i ji verkianti. Tikiuosi iprasim greit. O taip dziaugiausi, kad mano drasuolis taip su nuotaika visur jau eidavo. Tikiuosi, oi kaip tikiuosi ir laukiu, kol galesiu ramia dusia viena palikti. blush2.gif
EGLaite
QUOTE(Intor @ 2011 09 02, 14:38)
va va, del to ir as issigandau, nes maniskis vartosi. Na matyt aukletojos priziuri, nepalieka.
Siandien pagalvojau, kad kai nematai vaiko verkiant, ir sirdi maziau sopa. O siandien man ir paciai verkt norejosi ziurint i ji verkianti. Tikiuosi iprasim greit. O taip dziaugiausi, kad mano drasuolis taip su nuotaika visur jau eidavo. Tikiuosi, oi kaip tikiuosi ir laukiu, kol galesiu ramia dusia viena palikti. blush2.gif
*

As tai dar galvoju, kad bus toks momentas, kai Ugne susivoks, kad cia nuolat paliksiu ir prades to nebenoreti, tada bus asaru, nes panasiai buvo su vyresnele, kuri laika ejos sauniai viskas, bet po kokios savaites eme verkti ir nebeisleisdavo manes, teko ne karta verkiancia palikti, nes jau i darba ejau, bet greitai baiges tos asaros, nes suprato, kad ir nebus kitaip dabar smile.gif

Nepergyvenkit labai, viskas po truputi susitvarkys 4u.gif
n-e-r-i
Per savaitgalį mažiukai namais pasidžiaugs ir bus laimės vėl eiti su vaikais žaisti. Spėju nebepatinka eiti į darželį, kai pajunta rutiną smile.gif Pradžioje nauji žaidimai, žaislai, vaikai... o po to jau ir auklėjimas prasideda biggrin.gif pačiam tenka išmokti valgyti, rengtis, paklusti taisyklėms... Vyresnėlė buvo patenkinta pirmas dvi savaites, po to prasidėjo ašaros... bet po poros savaičių apsiprato. Tikrai buvo nemalonu išeiti palikus verkiančią sad.gif atsisėdus į mašiną pati vos neapsižliumbiau sad.gif Tik labai džiaugiuosi, kad mergaitė labai protinga ir supratinga. Kalbėjomės, aiškinau ir tarėmės.
Intor
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 02, 20:53)
As tai dar galvoju, kad bus toks momentas, kai Ugne susivoks, kad cia nuolat paliksiu ir prades to nebenoreti, tada bus asaru, nes panasiai buvo su vyresnele, kuri laika ejos sauniai viskas, bet po kokios savaites eme verkti ir nebeisleisdavo manes, teko ne karta verkiancia palikti, nes jau i darba ejau, bet greitai baiges tos asaros, nes suprato, kad ir nebus kitaip dabar smile.gif

Nepergyvenkit labai, viskas po truputi susitvarkys 4u.gif
*

ooo, kad jusu zodziai kuo greiciau issipildytu, siandien namie grizus pati sedziu, o viduj sirdis taip trata, guzas gerklej stovi...nelinkusi verkti, bet asaros pacios istrysko. Susiemiau, pagalvojau, jei mazasis mane matys apsiasarojusia, jam nuo to geriau nebus. Dar drauges, kurios vyresnius mazylius augina, patarimais apdalijo. Turiu visa menesi maziui papratint iki spalio1 d. Manau, jau busim apsiprate kiek smile.gif
Papildyta:
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 09 02, 23:53)
Per savaitgalį mažiukai namais pasidžiaugs ir bus laimės vėl eiti su vaikais žaisti. Spėju nebepatinka eiti į darželį, kai pajunta rutiną smile.gif Pradžioje nauji žaidimai, žaislai, vaikai... o po to jau ir auklėjimas prasideda biggrin.gif pačiam tenka išmokti valgyti, rengtis,  paklusti taisyklėms... Vyresnėlė buvo patenkinta pirmas dvi savaites, po to prasidėjo ašaros... bet po poros savaičių apsiprato. Tikrai buvo nemalonu išeiti palikus verkiančią sad.gif atsisėdus į mašiną pati vos neapsižliumbiau sad.gif Tik labai džiaugiuosi, kad mergaitė labai protinga ir supratinga. Kalbėjomės, aiškinau ir tarėmės.
*

jusiske vyresne jau, daugiau supranta, laukiu to momento, kada ir mano sunus su sypsena i darzeli nueis smile.gif
EGLaite
QUOTE(Intor @ 2011 09 02, 22:38)
Turiu visa menesi maziui papratint iki spalio1 d. Manau, jau busim apsiprate kiek smile.gif
*

Spali jau turite grizti i darba?
Stiprybes mamytei 4u.gif Puikiai jus suprantu, nes panasus jausmai buvo kai mirmaja dukra isleidau i darzeli, stovedavau uz duru ir klausydavausi kol ji nurims, plyso sirdis verysad.gif bet kito pasirinkimo nebuvo, turejau palikti...bet dabar kai su antru vaikiuku pradejom eiti, tai jau kazkaip daug daug ramiau smile.gif
Pripras Augutukas, tikrai, tik svarbu, kad nesusirgtu iki spalio men, nes jei bus pertrauka, tada gali buti vel is naujo pratinimasis, vel asaros ir t.t....
n-e-r-i
Kai pradėjau vesti savo vyresnėlę į lopšelį ji buvo mėnesiu jaunesnė nei dabar yra Augustas. Tai toks tarimasis tada su ja ir buvo smile.gif bet mes susikalbėdavom biggrin.gif dar ir kas vyko darželyje galėdavau suprasti. Dabar tai jau taip - mes daržely ne naujokės. Jau pats džiaugsmas eiti į grupę, nes atsiradęs poreikis draugauti su vaikais. O tiems mažiukams žvirbliukams... O apie kitus metus man jau pačiai baugu pagalvoti, nes pagal planus reiktų mažylę pradėti leisti į lopšelį. O jai tai tik 1metai ir 7mėnesiai tebus... raminu tik tuo, kad kas tie keli mėnesiai - priprato sesė, pripras ir kita smile.gif
Intor
QUOTE(EGLaite @ 2011 09 03, 13:24)
Spali jau turite grizti i darba?
Stiprybes mamytei 4u.gif Puikiai jus suprantu, nes panasus jausmai buvo kai mirmaja dukra isleidau i darzeli, stovedavau uz duru ir klausydavausi kol ji nurims, plyso sirdis verysad.gif bet kito pasirinkimo nebuvo, turejau palikti...bet dabar kai su antru vaikiuku pradejom eiti, tai jau kazkaip daug daug ramiau smile.gif
Pripras Augutukas, tikrai, tik svarbu, kad nesusirgtu iki spalio men, nes jei bus pertrauka, tada gali buti vel is naujo pratinimasis, vel asaros ir t.t....
*

taip, jau spalio menesi man i darba, naujos pareigos visiskai, dar ir cia apsiprast reiks, bet del to maziausiai suku sau galva. Viliuosi, kad vaikas per ta rugsejo menesi but apsiprates, jei ka, teks mociute i pagalba sauktis. Stengiames nepersalt.
Kazin kaip pirmadieni reiks daryt, ar pasilikt kartu dar, ar bandyt vel viena palikt. Jei bus kitu mamyciu, o manes ne, tai speju vel graudintis ims, manes nerades. Reiks pakalbet su aukletojom, ziuresiu, ka patars, kaip geriau, kad kuo maziau streso ir naudos vaikui butu apsiprantant.
Papildyta:
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 09 03, 13:42)
Kai pradėjau vesti savo vyresnėlę į lopšelį ji buvo mėnesiu jaunesnė nei dabar yra Augustas. Tai toks tarimasis tada su ja ir buvo smile.gif bet mes susikalbėdavom biggrin.gif dar ir kas vyko darželyje galėdavau suprasti. Dabar tai jau taip - mes daržely ne naujokės. Jau pats džiaugsmas eiti į grupę, nes atsiradęs poreikis draugauti su vaikais. O tiems mažiukams žvirbliukams... O apie kitus metus man jau pačiai baugu pagalvoti, nes pagal planus reiktų mažylę pradėti leisti į lopšelį. O jai tai tik 1metai ir 7mėnesiai tebus... raminu tik tuo, kad kas tie keli mėnesiai - priprato sesė, pripras ir kita smile.gif
*

siandien sunucio klausiu "ar eisim i darzeli, pas vaikus"..tai si karta tyli nieko nesako smile.gif bet jei paklausiu, ar busi darzelyje, tada atsako "busi" biggrin.gif
vyras sako, kad mamai ko gero didesnis stresas gavosi, nei sunui blush2.gif pirma tikriausiai man reik persilauzt (o jau nusiteikusi viskam buvau), tada ir sunui bus drasiau..
n-e-r-i
Aš irgi manau, kad didžiausias stresas būna mamai smile.gif o dar gali ir vyras pabandyti nuvesti. Kartais taip vaikams būna lengviau. Tėčiai ramesni, be emocijų susitvarko. Jei močiutės laisvesnės tai jau pradėkit kalbinti, kad ir jų pagalbos prireiks. Dažniausiai nuo ligų sunku išsisukti, o ypač pradėjus dirbti naujose pareigose gi nebus kaip dažnai imtis biuliotenio.
n-e-r-i
Įdomu kaip darželio naujokams sekasi lankyti? Ar vaikučiai jau adaptavosi? Ar neužpuolė ligos?
EGLaite
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 10 11, 13:13)
Įdomu kaip darželio naujokams sekasi lankyti? Ar vaikučiai jau adaptavosi? Ar neužpuolė ligos?
*

Neblogai einasi, atsikratem tiutes per pirma menesi, bandom ir su puodu gana sekmingai draugauti, ir taip vaikas gerai jauciasi, dar paliekama pavekslena, bet tik tiek, tik va kas glogiausia, kad puola ligos, slogos, kosuliai ir t.t., per rugsejo menesi jau 2k sirguliavome, aciu D, kad ne rimtai, bet vistiek gana daznai kartojasi sloga...ir ta adaptacija vos ne is naujo gaunasi kai savaite eini, savaite neini...bet cia taip ir bus kol neissisirgs per pirmus metus...
Kaip Jums sekasi darziuke? Neparnesa vyresnioji ligu maziukei?
n-e-r-i
Gaila, bet parneša sad.gif Šiemet truputi atlaidžiau žiūriu į vyresnėlės sirgimus. Kai su mažike yra ką veikti, tai nelieka tiek laiko tupinėti ant kiekvieno kostelėjimo smile.gif bet jau ir mes kelias dienas buvom namie, nes įsigijo tracheitą sad.gif bet greitai pagijo ir vėl keliauja smile.gif
EGLaite
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 10 11, 22:48)
įsigijo tracheitą
*

o kas tai per liga?
n-e-r-i
Tracheitas - panašiai kaip bronchitas, tik kiek įsivaizduoju dar nepaliečia bronchų, o virusas įsitvirtina trachėjoje. Pas mus pagrindinės bėdos ir būdavo bronchitas, sloga... tai bare įsiveisusi visa vaistinė biggrin.gif nuo kosulio, slogos, inhaliatoriai, tepalai... pasiruošę visiems atvejams smile.gif O dabar toks metas, kai daug kas serga. Kiek supratau ir mūsų grupės šeimininkutė serga sad.gif tai kur vaikai nesirgs... sad.gif
n-e-r-i
Gaila, kad mamytės nebeužklysta pasidalinti savo džiaugsmais ir vargais darželyje. Kaip jums artėjančios šventės? Ką manot apie Kalėdinį vakarą be tėvų?
EGLaite
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 12 05, 23:00)
Gaila, kad mamytės nebeužklysta pasidalinti savo džiaugsmais ir vargais darželyje. Kaip jums artėjančios šventės? Ką manot apie Kalėdinį vakarą be tėvų?
*

Vertinu gerai, nes kiek yra buve tokiu bendru svenciu, visada budavo balaganas, prisigrude zmoniu, oro trukumas, didelis surmulys, vaikai issimusa is veziu...po renginio turesime atskirai grupese vakarones smile.gif
rapolas
QUOTE(EGLaite @ 2011 12 06, 20:01)
Vertinu gerai, nes kiek yra buve tokiu bendru svenciu, visada budavo balaganas, prisigrude zmoniu, oro trukumas, didelis surmulys, vaikai issimusa is veziu...po renginio turesime atskirai grupese vakarones smile.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif kiek supratau svente bus vaikams, tai tegul jie ir svencia, o paskui vakaras grupese su kaledu seneliu ir mums, teveliams thumbup.gif
pelargonijA77
sveiki

ko taip apmirus šita tema?
tikiuosi nuo rugsėjo pakliūsim į šį darželį.labai norėtume
n-e-r-i
Linkiu, kad pakliūtumėte smile.gif vaikučiams kolektyvas prigalvoja visokių linksmybių ir išmoko daug gerų dalykų. Praeitą savaitę buvo cirko pasirodymas, šią Kaziuko mugė... Nuo rudens žadu leisti ir mažylę į lopšelio grupę, tai dėl priežiūros nei kiek nebijau. Labiau nerimauju dėl to, kad dar mažytė, kad daug sirgs... bet čia jau turbūt neišvengsi sad.gif
__snowflake
Aš irgi esu labai patenkinta darželiu. Neturiu nei vieno nusiskundimo. thumbup.gif Mažylė keliauja jau antrus metus. Nežinau, kaip kitur, bet Žibutė-super thumbup.gif
pelargonijA77
QUOTE(__snowflake @ 2012 03 08, 11:23)
Aš irgi esu labai patenkinta darželiu. Neturiu nei vieno nusiskundimo. thumbup.gif Mažylė keliauja jau antrus metus. Nežinau, kaip kitur, bet Žibutė-super thumbup.gif
*

žinau kad dėka puikios vedėos ten tvarka ir taip šauniai viskas
n-e-r-i
Mamos, noriu perspėti, kad karts nuo karto patikrintumėte vaikučio galvytę, kakutį ir kūnelį... Buvau nemaloniai nustebusi radusi negerų dalykų sad.gif sakiau reikia būtinai būti atidesnei.
HappyAngel
QUOTE(n-e-r-i @ 2012 03 26, 15:15)
Mamos, noriu perspėti, kad karts nuo karto patikrintumėte vaikučio galvytę, kakutį ir kūnelį... Buvau nemaloniai nustebusi radusi negerų dalykų sad.gif sakiau reikia būtinai būti atidesnei.
*

O jergau, gal galit konkretizuoti? unsure.gif (nes galvon lenda utėlės, niežai ir kirmėlės, bet negi viskas kartu???)
EGLaite
QUOTE(n-e-r-i @ 2012 03 26, 14:15)
*

gal galima konkreciau, apie ka kalbate? kuom uzsikretet?
n-e-r-i
Na mums turbūt taip nevykusiai supuolė, kad pas viresnėlę radau utėlių, o pas mažikę spalinių (mažoji neina dar į darželį, bet dar nežinia ar dičkė nėra užsikrėtusi). Ačiū dievui niežų ne doh.gif turbūt šiaip alerginis pabėrimas didžiajai (išberta tik už ausų tai galvoju, kad bus arba nuo kasimosi arba naujo šampūno). Auklėtoją jau informavau, tai labai tikiuosi, kad ir tėvelius perspės. Gerai, kad yra greitai veikiančių ir efektyvių priemonių. Bet šokas mūsų šeimai buvo begalinis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.